eitaa logo
قواعد الاجتهاد
477 دنبال‌کننده
70 عکس
0 ویدیو
0 فایل
این کانال به منظور اشتراک گذاری مجموعه ای از: قواعد اصولی، فقهی، رجالی و ادبی تطبیقات فقهی و اصولی مسائل روشی که در فرایند اجتهاد موثر می باشد راه اندازی شده است. مشتاق تذکر اشتباهات و به دنبال اصلاح آن هستیم. ثواب این حرکت هدیه شد به روح حضرت زهرا س
مشاهده در ایتا
دانلود
استفتاء شماره ۱ ❓من در سال ۱۳۸۰ به عمره مشرف شدم، در اثناء طواف وضوی خود را از دست دادم ولی از ترس اینکه همسرم با من بد رفتاری کند هیچ نگفتم تا الان که متوجه شدم وضو شرط واقعی در طواف بوده و طوافم باطل است؛ اکنون که نمی دانم در طواف عمره وضو را از دست داده ام یا در طواف نساء، وظیفه من چیست؟ الف) باید تمام اعمال دوباره انجام شود. ب) انجام طواف نساء و نماز آن کافی است. ج) اگر ترتیب در اعمال عمره را شرط بدانیم باید طواف نساء و نماز آن به جا آورده شود و الا یک طواف و نمازش به نیت ما فی الذمه باید انجام بگیرد. د) انجام یک طواف و نماز آن به نیت ما فی الذمه کافی است. 💠 جواب سوال و توضیحات آن، تا ساعاتی دیگر در همین کانال. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱ گزینه صحیح 👈 گزینه ب درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
در پژوهش مساله یابی کنیم نه مساله سازی ✍🏼 به دلیل ضرورت شناخت گام های لازم در مسیر پژوهش، نکاتی هر چند خلاصه معروض داشته می شود: 🔵 اولین گام در امر تحقیق مواجهه با مشکل و اصطلاحا مسأله یابی است؛ لازم است ذهن با سؤالی درگیر شود تا به دنبال حل آن و پاسخی علمی ( پژوهش) برای آن باشد. ❓حال این پرسش مطرح می شود که: راه آشنائی با مسأله های مهم، کاربردی و نو چیست؟ 💠 برای این منظور چند راه پیشنهاد می شود: 1⃣ مطالعات بین رشته ای ( تا انسان نسبت به یک موضوع اطلاع نداشته باشد برای وی سؤال طرح نمی شود؛ بنابر این ضروری است که طلاب محترم حسب علائق خود نسبت به رشته های خاص از قبیل طب، روانشناسی، جامعه شناسی، حقوق و...مطالعاتی داشته باشند) 2⃣ مشاوره با اساتید ( برخی چالش ها و ابهامات در حوزه پژوهش با اشاره صاحب نظران مشخص می شود) 3⃣ توجه به فراخوان ها (توجه به فراخوان مقالات و نیز موضوعات پیشنهادی مجلات علمی، همچنین مراجعه به مراکز و سایت هایی از قبیل مرکز پژوهش های مجلس، صدا و سیما، قوه قضائیه و ... که نیازهای پژوهشی خود را به پژوهشگران اعلام می کنند راه دیگری برای موضوع یابی است) 💎مهمتر از همه آنکه ضمن بهره گیری از روش های فوق فرد سعی کند ذهن خود را ذهنی نقاد و پرسشگر تربیت کند؛ یعنی در مواجهه با هر امری ابتداء از علل آن امر و بعد از درستی نظریاتی که در ارتباط با آن وجود دارد جستجو نماید. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب ارتقاء سطح علمی طلاب شریک شوید.
❓آیا میان دو تعبیر "ثقه" و "ثقه فی الحدیث" تفاوتی وجود دارد؟ الف) تفاوتی میان این دو وجود ندارد. ب) تفاوت در اجمال و تفصیل (بیان متعلق ثقه) است. ج) تفاوت در اصطلاح وجود دارد. د) صرفا تفاوت در نحوه تعبیر رجالیان است. 💠 جواب سوال و توضیحات آن، تا ساعاتی دیگر در همین کانال. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
تفاوت ثقه با ثقه فی الحدیث 💠 [تعبیر "ثقه" در رجال نشان دهنده صادق و ضابط بودن راوی در روایت، و صحت مذهب وی است اما] از تعبیر "ثقه فی الحدیث" نمی توان صحت مذهب راوی را برداشت کرد [ و صرفا صادق بودن و ضابط بودن در روایت را دلالت می کند]. 📚استناد، ج۱، ص ۳۵۲. تفاوت با ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب تعلیم و تعلم شریک شوید.
نقش عرف در فرایند استنباط 💠 از دید آخوند و اصولیان، عرف صرفا در تعیین مفاهیم الفاظ مرجعیت دارد نه در تطبیق مفاهیم بر مصادیق؛ مرحوم آخوند در این باره می فرمایند: و العرف انما یکون مرجعا فی تعیین المفاهیم، لا فی تطبیقها علی مصادیقها. 📚کفایه الاصول(با تعلیقه جناب زارعی سبزواری)، ج۱،ص ۱۱۸. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب ارتقاء سطح علمی طلاب شریک شوید.
استفتاء شماره ۲ ❓شش ماه قبل وقتی که قصد خرید منزل را داشتم، به دوستم گفتم اگر یک میلیارد پول باشد می توان این منزل را خرید، وی نیز همان روز مبلغ را به من داد، اکنون که من برای تسویه حساب به وی مراجعه نموده ام مدعی است که چون به نیت مشارکت در خرید به من پول داده است به میزان پولی که داده در منزل شریک است، این در حالی است که من قصد شرکت نداشتم و فقط از وی قرض می خواستم؛ حال وظیفه من را بنویسید. الف) دوست شما به میزان مبلغی که داده است در منزل، شریک است. ب) معامله مذکور، حکم معامله فضولی را دارد. ج ) شما فقط باید اصل پول را به وی بپردازید. د) گزینه ب و ج 💠 پاسخ این سوال و توضیحات آن، تا ساعاتی در همین کانال. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۲.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۲ گزینه صحیح 👈 گزینه د درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استنباط معکوس در استفتاءات حضرت آیت الله سیستانی حفظه الله آمده: ❓اگر نزدیک جمره سنگریزه هایی بود که معلوم نشد از آن ها برای رمی استفاده شده است یا آن که هنوز دست نخورده است و بر اثر ازدحام یا غیر آن از دست حُجاج بر زمین افتاده است، آیا رمی با آن ها مُجزی است؟ 💠 پاسخ: تا وقتی که اجمالاً معلوم نشود که در آنها سنگریزه های استفاده شده از قبل است، مُجزی است وگرنه رعایت احتیاط لازم است. ⏳دلیل این حکم را بنویسید. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
پاسخ استنباط معکوس 💠 همانطور که از سوال معلوم است، یکی از شرائط سنگ های رمی جمرات عدم استفاده از آنها در رمی (بکر بودن) می باشد. ✳️ حال چنانچه شک داشته باشیم که آیا از آنها استفاده شده است یا خیر، استصحاب عدم الاستعمال در آنها جاری و در نتیجه می توان از آنها برای رمی بهره برد. ✅ مگر آنکه علم اجمالی داشته باشیم که از یک یا چند سنگ از آنها برای رمی استفاده شده است که در این صورت (به دلیل اینکه در علم اجمالی لازم است از تمام اطراف اجتناب کرد) احتیاط نموده و از سنگ دیگری برای رمی استفاده می کنیم. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب ارتقاء سطح علمی طلاب شریک شوید.
استفتاء شماره ۳ ❓من در کار رنگ و کاغذ دیواری هستم؛ چندی قبل یک مشتری آمد و سفارش کاغذ دیواری داد ولی دو روز بعد طی تماس تلفنی اظهار داشت چون هزینه کاغذ دیواری سنگین می باشد، منزل مرا رنگ کنید من هم قبول کردم ولی فراموش کردم در دفتر ثبت سفارش یاد داشت کنم؛ شاگردهای من بر اساس ثبت در دفتر رفتند و منزل مذکور را کاغذ دیواری کردند حال بفرمایید وظیفه ما چیست؟ الف) می توانم مزد کاغذ دیواری را مطالبه کنم. ب) می توانم تا مقدار مزد رنگ کردن (که کمتر از کاغذ دیواری است) را دریافت کنم. ج) باید با هم مصالحه نماییم. د) وجهی نمی توانم دریافت کنم. 💠 پاسخ این سوال و توضیحات آن، تا ساعاتی در همین کانال. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۳.mp3
456K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۳ گزینه صحیح 👈 گزینه د ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
تا با مساله پژوهشی ارتباط نگرفته اید اقدام به انتخاب نکنید 💠 یکی از مشکلات در فرایند پژوهش، رها سازی پژوهش ها در نیمه راه است؛ بسیاری از عزیزان را می شناسیم که چندین کار پژوهشی نیمه کاره دارند که اگر وقتی که بر روی این پروژه ها گذاشته اند را تجمیع کرده و یکی از آن پژوهش های ابتر را به پایان رسانده بودند بی شک هم برای خود و هم برای جامعه علمی بسیار مفیدتر بود ولی... ❓علت این امر را در چه می بینید؟ 👌 حدس شما کاملا درست است، علت این است که این افراد ارتباط لازم را با مساله پژوهشی نگرفته و به هر دلیلی شتابزده مساله خود را انتخاب نموده اند. در انتخاب موضوع علاوه بر اینکه پیشینه باید مد نظر قرار بگیرد و از موضوعات تکراری و بی فایده پرهیز کرد 1⃣ نو بودن موضوع لازم است چند نکته مد نظر باشد: 2⃣ محدود بودن موضوع ( کلی نبودن و به اصطلاح مساله محور بودن) 3⃣ علاقه مندی پژوهشگر نسبت به آن 4⃣ پژوهش پذیر بودن 5⃣ اهمیت داشتن و کاربردی بودن 6⃣ در حد توانایی های پژوهشگر و اساتید وی 7⃣ وجود منابع اطلاعاتی و پژوهشی مناسب 8⃣ متناسب بودن با وقت و حوصله نویسنده ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب ارتقاء سطح علمی طلاب شریک شوید.
❓مراد از تعبیر "اصحابنا" در رجال کدام گزینه است؟ الف) تعبیری جامع است میان امامیه و فرقه های فطحیه و واقفیه. ب) تعبیری جامع است میان امامیه و فرقه های فطحیه، واقفیه و زیدیه. ج) تعبیری است مختص به امامیه. د) تعبیری جامع است میان امامیه و فرقه های فطحیه و زیدیه. 💠 جواب سوال و توضیحات آن، تا ساعاتی دیگر در همین کانال. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
مراد از تعبیر "اصحابنا" در رجال 💠 "اصحابنا" تعبیری جامع میان امامیه و فرقه های "فطحیه" و "واقفیه" است و هنگامی که درباره فردی به کار می رود، تنها دلالت می کند که آن فرد، از عامه و زیدیه و کیسانیه نیست؛ پس بر صحت مذهب وی دلالت نمی کند. 📚استناد، ج۱، ص ۴۸۶_۴۸۵. مراد از ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب تعلیم و تعلم شریک شوید.
استفتاء شماره ۴ ❓من مبلغ یکصد میلیون تومان بدهکار بودم، طی توافقی با طلبکارم زمینی که همین مقدار ارزش داشت را در برابر طلبم به ایشان فروختم، بعد از مدتی با حسابرسی مجدد متوجه شدم که بدهی من بیش از پنجاه میلیون تومان نبوده است؛ حال وظیفه ما را بیان فرمایید. الف) معامله شما باطل بوده و تنها بدهکار پنجاه میلیون تومان هستید. ب) معامله شما صحیح است و خریدار بدهکار پنجاه میلیون تومان است. ج) معامله شما صحیح است و خریدار بدهکار نصفی از قیمت روز زمین می باشد. د) معامله شما نسبت به نیمی از آن صحیح و نسبت به نیمی دیگر باطل است. برای شرکت در آزمون و مشاهده پاسخ اجمالی به لینک زیر مراجعه فرمایید👇👇 https://EitaaBot.ir/poll/5xjm 💠 پاسخ تفصیلی این سوال و توضیحات آن، تا ساعاتی دیگر در همین کانال. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.