داروی ایرانی درمان پارکینسون رونمایی شد
در آیین رونمایی از داروی ایرانی پارکینسون، با حضور دکتر اکبر برندگی، مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو خط تولید این دارو نیز راه اندازی شد.
دارویی که امروز رونمایی شد، لووپارکین نام دارد و تعرفه بیمه به میزان 90 درصد دارد و قرار است با این تعرفه هر بسته 35 هزار ریال به دست بیماران مبتلا به پارکینسون برسد.
یک درصد جمعیت سالمند را مبتلایان پارکینسون تشکیل می دهند و خوشبختانه با تولید داروی ایرانی لووپارکین می توان 70 تا 80 درصد نیاز داخل را تامین کرد.
وجود تحریم ها در دوره های مختلف و در دسترس نبودن همیشگی دارو برای بیماران مشکلات فراوانی را ایجاد می کرد؛ چرا که با عدم مصرف حتی چند دوز از این فرآورده، علایم بیماری عود می کرد و روند درمان سخت تر می شد.
با تولید داروی ایرانی لووپارکین نه تنها 70 تا 80 درصد نیاز داخلی را بر طرف می شود که هر سال حدود 5 میلیون دلار ارزبری دارو درمانی چنین بیمارانی صرفه جویی خواهد شد.
قرار است از شنبه آینده لوپارکین در سطح کشور توزیع شود.
هزینه تحقیق، توسعه و تهیه و ساخت لوپارکین در این شرکت چهار میلیارد تومان بیان شده که یکسال و نیم به طول انجامیده است. https://eitaa.com/ghaza_daro_esf
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو:
داروهای وارداتی با ارز 3800 تومان تامین می شود
به گزارش ایرنا، دکتر اکبر برندگی روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از داروی ایرانی پارکینسون (لوپارکین) افزود:
قیمت داروی ایرانی که متاثر از ارز است افزایش چندانی پیدا نمی کند که این موضوع در بحث داروهای وارداتی نیز چنین است.
وی در عین حال به نکته ای نیز اشاره کرد مبنی بر اینکه افزایش قیمت داروی داخلی در مباحثی مثل هزینه منابع انسانی و کارگر و... ممکن است وجود داشته باشد اما در سطح عرضه فکر نمی کنم افزایشی داشته باشیم.
برندگی به افزایش 400 تومانی اخیر ارز اشاره کرد و گفت: در خصوص این افزایش قیمت، بحث های زیادی به وجود آمده است و ما از مجلس و دولت انتظار داشتیم که افزایش ارز را در بیمه ببرند تا ما نیز قیمت دارو را با قیمت واقعی داشته باشیم که در این راستا موفق نشدیم.
وی ادامه داد : در زمان حاضر از سه هزار میلیارد تومانی که به کالاهای اساسی اختصاص داده شده است 800 میلیارد تومان به دارو مربوط می شود بنابر این مدیران شرکت های دارویی هر چه سریع تر گشایش ارز را روی سه هزار و 800 تومان شروع کنند ضمن اینکه مابه التفاوت یعنی همان 400 تومان را بانک مرکزی و دولت تقبل می کند.
وی خاطر نشان کرد: بر این اساس فکر نمی کنم قیمت داروی ایرانی که متاثر از ارز است افزایش چندانی داشته باشد. https://eitaa.com/ghaza_daro_esf
مرکز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها (ADR) مرکز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها (ADR) به عنوان تنها مرکز ملی در سطح کشور به جمع آوری و ثبت گزارشهای عوارض دارویی مشاهده شده توسط جامعه محترم پزشکی می پردازد. این مرکز از سال ۱۳۷۷ به عنوان عضو کامل سازمان جهانی بهداشت در برنامه بین المللی پایش فرآورده های دارویی پذیرفته شده است و از آن زمان تاکنون با سازمان مذکور و سایر کشورهای عضو به تبادل اطلاعات در زمینه عوارض دارویی می پردازد. هدف از بررسی عوارض دارویی دریافت شده، کاهش مرگ و میر ناشی از عوارض دارویی و پیشگیری از وقوع آنها می باشد. در بهمن ماه سال ۱۳۸۵ ، دستورالعمل ثبت عوارض وخطاهای دارویی از سوی معاونت محترم غذا ودارو با تائید وزیر محترم بهداشت، درمان وآموزش پزشکی به کلیه دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی سراسر کشور ابلاغ گردید و کلیه مراکز ذیربط ملزم به گزارش عوارض و خطاهای دارویی مشاهده شده به این مرکز گردیدند. هم چنین در سال ۱۳۸۴ بنابر رای کمیسیون قانونی ساخت و ورود داروها، شرکت های داروسازی موظف به ارسال گزارشهای مربوط به ایمنی فرآورده های خود به مرکز ADR شده اند که این مطلب مجددا در ماده ۱۰ دستورالعمل فوق الذکر مورد تاکید قرار گرفته است. اهداف عمده مرکز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها عبارتند از: شناسايي سريع عوارض و تداخل هاي دارويي كه تا زمان ورود دارو به بازار شناخته نشده اند. تشخيص افزايش ناگهاني در ميزان وقوع عوارض ناخواسته شناخته شده. شناسايي ريسك فاكتورها و مكانيسم هايي كه عوارض ناخواسته دارويي تحت آن شرايط رخ ميدهند. تخمين جنبه هاي كمي زيان هاي ناشي از مصرف داروها. تحليل و انتشار اطلاعات مورد نياز در تجويز داروها و مقررات دارويي. پیشگیری از وقوع عوارض دارویی قابل پیشگیری چگونه مي توان عوارض دارويي را گزارش نمود؟ به منظور جمع آوري گزارشهاي عوارض دارويي، فرم هاي زرد رنگي توسط اين مركز تهيه شده است كه در صورت تماس با اين مركز به تعداد لازم در اختيار كليه حرف پزشكي قرار خواهد گرفت. پس از تكميل فرم ها، مي توان آنها را به آدرس تهران- صندوق پستی: ۴۶۶-۱۷۷۷۵ ارسال داشت، هزينه پست قبلاً پرداخت شده است. هم چنین گزارش عوارض از طریق تلفن شماره تلفن: ۸۸۸۹۵۲۰۸ و/ یا نمابر : ۸۸۹۱۴۷۴۴و یا از طریق سایت معاونت دارو و غذا نیز قابل ارسال می باشد. چه مواردي را مي توان گزارش نمود؟ كليه عوارض مشكوك به مصرف فرآورده هاي درماني از جمله داروها ، فرآورده هاي خوني، واكسن ها، مواد حاجب، مواد مورد استفاده در دندانپزشكي يا جراحي، فرآورده هاي گياهي و محلولهاي لنز قابل گزارش به اين مركز مي باشند. جهت گزارش يك عارضه، اطمينان از وجود ارتباط قطعي ميان مصرف فرآورده و بروز عارضه ضروري نيست بلكه ترديد به ايجاد عارضه نيز قابل گزارش مي باشد. همچنين كليه عوارض مشاهده شده اعم از خفيف يا شديد، گذرا يا پايدار توسط اين مركز پذيرفته مي شود. توجه مهم : – هنگام گزارش يك عارضه حتي الامكان نام شركت سازنده و شماره سري ساخت را جستجو نموده، گزارش نماييد. - هرگز به دليل نامعلوم بودن برخي اطلاعات درخواستي در فرم، از گزارش نمودن عارضه اجتناب نفرماييد. - هويت بيمار و گزارشگر محرمانه خواهد ماند. شماره تماس: ۸۸۸۹۵۲۰۸ شماره نمابر:۸۸۹۱۴۷۴۴ ارتباط داخلي: پست الكترونيك: iadrmc@fda.gov.ir https://eitaa.com/ghaza_daro_esf
🔹آشنایی با مرکزثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارویی ✨اهداف عمده مرکز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها عبارتند از: 🔹 شناسايي سريع عوارض و تداخل هاي دارويي كه تا زمان ورود دارو به بازار شناخته نشده اند. 🔹تشخيص افزايش ناگهاني در ميزان وقوع عوارض ناخواسته شناخته شده. 🔹شناسايي ريسك فاكتورها و مكانيسم هايي كه عوارض ناخواسته دارويي تحت آن شرايط رخ ميدهند. 🔹تخمين جنبه هاي كمي زيان هاي ناشي از مصرف داروها. 🔹تحليل و انتشار اطلاعات مورد نياز در تجويز داروها و مقررات دارويي. 🔹پیشگیری از وقوع عوارض دارویی قابل پیشگیری 🔹چگونه مي توان عوارض دارويي را گزارش نمود؟ 🔹به منظور جمع آوري گزارشهاي عوارض دارويي، فرم هاي زرد رنگي توسط اين مركز تهيه شده است كه در صورت تماس با اين مركز به تعداد لازم در اختيار كليه حرف پزشكي قرار خواهد گرفت. پس از تكميل فرم ها، مي توان آنها را به آدرس تهران- صندوق پستی: ۴۶۶-۱۷۷۷۵ ارسال داشت، هزينه پست قبلاً پرداخت شده است. هم چنین گزارش عوارض از طریق شماره تلفن: 190/ و یا از طریق سایت معاونت دارو و غذا نیز قابل ارسال می باشد. 🔹چه مواردي را مي توان گزارش نمود؟ 🔹كليه عوارض مشكوك به مصرف فرآورده هاي درماني از جمله داروها ، فرآورده هاي خوني، واكسن ها، مواد حاجب، مواد مورد استفاده در دندانپزشكي يا جراحي، فرآورده هاي گياهي و محلولهاي لنز قابل گزارش به اين مركز مي باشند. 🔹جهت گزارش يك عارضه، اطمينان از وجود ارتباط قطعي ميان مصرف فرآورده و بروز عارضه ضروري نيست بلكه ترديد به ايجاد عارضه نيز قابل گزارش مي باشد. همچنين كليه عوارض مشاهده شده اعم از خفيف يا شديد، گذرا يا پايدار توسط اين مركز پذيرفته مي شود. ⚠️توجه مهم : – هنگام گزارش يك عارضه حتي الامكان نام شركت سازنده و شماره سري ساخت را جستجو نموده، گزارش نماييد. - هرگز به دليل نامعلوم بودن برخي اطلاعات درخواستي در فرم، از گزارش نمودن عارضه اجتناب نفرماييد. - هويت بيمار و گزارشگر محرمانه خواهد ماند.https://eitaa.com/ghaza_daro_esf
برپایی دو غرفه آشنایی با نشانگرهای رنگی تغذیه ای ،کنترل اصالت کالا،مشاوره های غذایی و دارویی توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو در مصلی نمازجمعه بمناسبت هفته سلامت
فاضل مطرح کرد:
انتقاد از تجویز بیش از حد آنتی بیوتیک
رئیس کل سازمان نظام پزشکی از تجویز بیش از حد آنتی بیوتیک توسط پزشکان انتقاد کرد.
دکتر ایرج فاضل در گفتوگو با خبرنگار فانا در پاسخ به این سوال که جامعه پزشکی کشور برای مقابله با معضل مقاومت دارویی که تبدیل به یک بحران جهانی شده و در ایران نیز رو به گسترش بوده، چه اقداماتی انجام داده است؟ توضیح داد: مقاومت دارویی بیشتر درباره آنتی بیوتیکها است. در این حوزه زمینه کار بسیار زیادی وجود دارد. به عنوان مثال در رشته جراحی، بسیاری از اعمال جراحی که در کشور انجام میشود، نیاز به آنتی بیوتیک ندارند در حالی که همکاران ما به صورت فراوانی از آنتی بیوتیکها تجویز و استفاده میکنند.
وی افزود: اصلاح این رویه نیز به آموزش بیشتری دارد و باید موارد بیمورد تجویز آنتی بیوتیک را حذف کنیم. این کار هم باعث صرفهجویی در هزینههای نظام سلامت خواهد شد، هم به ارتقای سلامت مردم کمک خواهد کرد و هم از مقاومت آنتی بیوتیکی پیشگیری خواهد کرد.
فاضل در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فانا درباره وضعیت بازار دارویی کشور عنوان کرد: من به شخصه وضعیت بازار داروی کشور را خیلی خوب ارزیابی نمیکنم. هفته گذشته تعداد زیادی از داروسازان به نظام پزشکی آمدند و به وضعیت فعلی اعتراض کردند. متاسفانه مطالبات داروخانهها به موقع پرداخت نمیشود و در عین حال داروسازان نگران موضوع حق فنی هستند. داروسازان اعلام کردند در صورت ادامه وضع موجود بسیاری از آنها مجبور به تعطیلی ناشی از ورشکستگی خواهند شد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی همچنین درباره اجرایی شدن قانون ممنوعیت تجویز دارو خارج از فهرست دارویی کشور عنوان کرد: این قانون باید به دقت رعایت شود و به تمام نظام پزشکیها نیز این موضوع را اعلام کردهایم.. کلیه داروهای حیاتی در فهرست دارویی کشور هستند و داروی گران قیمت خارج از فهرست نیز در خارج از ایران به شکل آزادانه مصرف نمیشوند چرا که مصرف آنها علاوه بر اینکه شاید نقش چندانی در بهبود سلامت مردم هم نداشته باشد، باعث افزایش بیرویه هزینههای نظام سلامت میشود. پزشکان باید این قانون را رعایت کنند در غیر این صورتبه بودجه کشور و بیماران ظلم کردهاند. این لبست باید کاملا رعایت شود و غیر از این ظلم به بودجه کشور و بیماران است. با پزشکان تخطی کننده از این قانون نیز برخورد خواهد شد.
: اداره کل امور دارو و مواد تحت کنترل خواستار شد؛ اظهار سریع اعتبارت ارزی تسویه نشده طی نامه ای از طرف مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو که با ضرب العجل آنی به کلیه شرکت های تولید کننده-واردکننده دارو و شیر خشک ارسال شده، از این شرکتها درخواست گردیده اعتبارات ارزی تسویه نشده خود را در اسرع وقت به این اداره کل ارسال نمایند به گزارش ایفدانا در متن این نامه از طرف دکتر اکبر برندگی خطاب به مدیران عامل این شرکتها آمده است: «احتراما" مقتضی است دستور فرمائید چنانچه عملیات بانکی مواردی از ثبت سفارش های تخصیص ارز شده سال ۱۳۹۶ آن شرکت به صورت مدت دار در اشکال مختلف انجام و تاریخ سررسیدهای تسویه، بعد از تاریخ 97/01/21 می باشد به صورت دقیق و کامل جهت بررسی و اقدامات بعدی طبق فرمت اکسل پیوست تکمیل و تا آخر وقت اداری روز سه شنبه مورخ 97/02/11 به دبیرخانه این سازمان واصل گردد. بدیهی است اطلاعات دریافتی بعد از تاریخ مذکور قابل بررسی و رسیدگی نمی باشد.»https://eitaa.com/ghaza_daro_esf
برگزاری جلسه ارائه گزارش یک دهه فعالیت واحد ثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارویی در استان اصفهان با حضور معاون غذا وداروبا توجه به اهمیت ثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارویی در جامعه جلسهای با حضور جناب آقای دکتر ابوالفضل اصلانی معاون محترم غذا و دارو، مسئول و کارشناسان واحد تحقیق و توسعه در سالن کنفرانس معاونت برگزار گردید. در این جلسه آقای دکتر فرهاد گودرزیان کارشناس مسئول واحد ADR ضمن ارائه گزارش کامل و جامع درخصوص اهمیت و سابقه فعالیت ADR و فارماکوویژیلانس در یک دهه اخیر در استان، به نقاط قوت عملکرد واحد ADR در بیمارستان ها، داروخانه ها، مراکز درمانگاهی و همچنین انجام مطلوب فعالیت های مصوب در سامانه ارزیابی عملکرد معاونت و برنامه عملیاتی سازمان غذا و دارو در سال ۹۵ و ۹۶ و همچنین برنامه ریزی جهت انجام فعالیت های مصوب در برنامه عملیاتی و سامانه ارزیابی سال ۹۷ پرداختند. سپس به منظور بهبود فعالیت واحد ADR و و رفع نقاط ضعف به ارائه راهکار و پیشنهادات پرداختند. در پایان جلسه آقای دکتر اصلانی پیشنهاداتی در خصوص رفع نقاط ضعف و ارتقاء عملکرد واحد ADR ارائه نمودند.👇👇👇