🚨برخورد امام با خویشاوندان خاطی
🔹️شهید قدوسی خدمت امام رسیده بودند. امام پرسیده بودند: «آقای قدوسی! از وضع قم چه خبر؟» آقای قدوسی جواب داده بودند: «وضع قم خوب است به شرطی که فلانی( یکی از خویشان امام) بگذارد.» امام هم پرسیده بودند: «مگر او در آنجا کاری می کند؟» شهید قدوسی گفته بودند: «بله وضع دبیرستان هارا به هم می ریزد»، امام فرموده بودند: همان طور که با بقیه برخورد می کنید، با او هم برخورد کنید.
📚منبع: مجله شاهد یاران، دی 1387، شماره 38 مصاحبه با روح الله حسینیان؛
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
🌿حیف عمر که صرف امور بیهوده بشه
🔹️فیلسوف بزرگ جناب جهانگیرخان قشقایی با چند نفر از شاگردانش وارد قیصریه شدند. در آنجا در یکی از اتاق ها سر و صدای ساز و آواز به گوششان خورد . یکی از شاگردان ایشان گفت: حضرت آقا ببینید!!؟ اجازه بدهید من الان می روم واینها را به هم می زنم. خان فرمود: قدری تأمل کنید: این طریق امر به معروف و نهی از منکر نیست. شما الان اگر بروید و این کار را بکنید اینها اتباع ظل السلطانند و بالاخره فردا مؤاخذه می کنند. و اسباب توهین به اهل علم می شوند و ممکن است شما را تحت فشار و ناراحتی قرار بدهند. حالا بیائید همراه من که طریقه امر به معروف و نهی از منکر را نشانتان بدهم. آنگاه خان با شاگردانش به داخل آن حجره رفته و پرده را عقب زده و فرمود: آقایان سلامٌ علیکم! میهمان می خواهید؟ چند نفر از افراد داخل حجره دست پاچه شدند و رنگ از رخسارشان پرید و نگران شدند. خان فرمود: نه من نیامده ام مزاحم شما بشوم... حالا طلبه ها و شاگردان خان هم همین طور مات و مبهوت ایستاده اند و تماشا می کنند. جهانگیر خان به افراد مذکور گفت: خوب آقایان داشتند فلان دستگاه موسیقی را می زدند، بزنید ببینم! آنها هم شروع کردند به نواختن. جهانگیر خان شروع کرد به ایراد گرفتن و اینکه شما این دستگاه را دارید اشتباه می زنید. رو به آن دیگری کرد و فرمود شما بزن ببینم و همین طور یک یک همه افراد داخل حجره آن دستگاه را زدند و خان هم یک یک ایرادشان را گفت. اهل حجره و آقایان طلاب همه مات و مبهوت گشتند و از مهارت و استادی خان در موسیقی شگفت زده شدند. آنگاه جناب خان رو به همه آنها کرد و فرمود: آقایان من هم مثل شما یک وقتی با این آلات سروکار داشتم و چنگی می نواختم و نسبت به همه انواع دستگاههای موسیقی مسلط بودم. اما در نهایت به این نتیجه رسیدم که عمر خود را تلف کرده ام. آیا حیف این عمر نیست که آدم، خود را صرف این هرزه گی ها و امور لغو و بیهوده نماید و شروع کرد به خواندن آیه و حدیث و آنقدر گفت و گفت تا این که مجلس طرب و ساز و آواز، مبدل به مجلس توبه شد و همه سخت گریستند. آنگاه افراد داخل حجره، شیشه های شراب را شکستند و اساس ضرب و ساز و آواز را نیز درهم ریختند و مجلس، یک مجلس روحانی گشت. آنگاه جهانگیرخان در حقشان دعا کرد و فرمود: خدای شما را به توبه ای که کردید، بخشید و خدا ان شاء الله شما را موفق و مؤید گرداند. همانگونه که من هم از گذشتة خود توبه کردم و به حمد الله مؤفق گشتم.
📚منبع: نگاهی به احوال و آراء حكیم مدرس اصفهانی، كرباسی زاده(حوزه نیوز)
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
✨️خدا جبران می کنه
🔹️فیلسوف و عارف بزرگ جناب جهانگیرخان قشقایی نقل می کنند:
(روزی آقای ناشناسی به حجره من آمد. من هم طبق وظیفه اسلامی از ایشان پذیرایی کردم.
چند سالی از این قضیه گذشت. روزی به همراه یکی از دوستان تعدادی گوسفند را از روستایمان به اصفهان می آوردیم. در بین راه اندکی غفلت کردیم و گوسفندها به مزارع روستاییان هجوم آوردند. تا وقتی به خود جنبیدیم و آنها را از مزارع بیرون کردیم مقداری خرابی به بار آوردند. عده ای از روستاییان که این صحنه را دیدند با ناراحتی ما و گوسفندان را به ده پیش کدخدا بردند. برخلاف تصورم کدخدا وقتی که ما را دید از ما به گرمی استقبال کرد. گفتیم: حاضریم خسارت بدهیم. گفت: آنچه در مزرعه من خرابی به بار آورده اند بخشیدم و آنچه از مزرعه دیگران چریده اند و خراب کرده اند قبول می کنم که خسارتشان را بدهم!
تعجب کردیم از این همه احسان و نیکی. قبل از این که علّت این همه احسان را بپرسیم گفت: من همان کسی هستم که در فلان روز به حجره شما آمدم. شما با این که مرا نمی شناختید بزرگواری کردید و از من به گرمی استقبال و پذیرایی کردید.)
📚منبع: مجله / حوزه / مهر و آبان 1372، شماره 58 مصاحبه با آیة الله سید اسماعیل هاشمی
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
🏴شهادت حضرت جوادالائمه علیه السلام تسلیت باد.
▪️قَالَ ابوجعفر عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
لاَ يَضُرُّكَ سَخَطُ مَنْ رِضَاهُ اَلْجَوْرُ .
امام جواد علیه السلام فرمودند:
خشم كسى كه رضايتش با ستمكارى حاصل مىشود زيانى برايت ندارد.
📚بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام ج ۷۵، ص ۳۶۵
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
May 11
💎الگویی برای سخن گفتن
💠امام در حرف زدن خیلی آدم مواظبی بود. یعنی حقیقتاً آدمی بود که من داستانها دارم از این که چیزی را که میخواست نسبت به کسی مخصوصاً بیان کند، مواظبت میکرد که زیاد و کم نشود. اگر یک وقتی یک چیزی گفته میشد که یک قدری این طرف و آن طرف بود، در اوّلین وقت ممکن اصلاح میکرد، که من یک نمونهاش را برای شما بگویم. یک شب منزل حاج احمد آقا بودیم، امام هم بودند. من نام یکی از شخصیّتهای معروف دنیای اسلام را بردم و پرسیدم: نظر شما نسبت به ایشان چیست؟ امام تأمّل مختصری کردند و گفتند: «نمیشناسم.» یک جملهی دیگر هم گفتند که نشانهی بیاعتقادیِ به آن شخصیت بود. خوشبختانه آن جمله یادم رفته، یعنی بعد از همان قضیّه هم یادم رفت. گذشت. من فردا یا پس فردایش با امام کاری داشتم، رفتم منزل ایشان. ایشان گفتند: «آن مطلبی که شما پرسیدید، همان نمیشناسم.» یعنی آن جملهی بعدش را پاک کردند. یعنی اینقدر ایشان مواظب بود که یک چیزی نگوید که برخلاف موازین باشد.»
🔹️مقام معظم رهبری
📚منبع: کتاب روایت رهبری
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
🌸سالروز ازدواج حضرت امیرالمومنین و حضرت زهرا سلام الله علیهما مبارک باد.
🔸️جشن ازدواج به سبک طاغوتی ها
این میهمانیهای پُرسروصدا و هتلگرفتنها و خرجهای زیاد، کار آن طاغوتیها بود. ماها همیشه در خانههای خودمان - یک اتاق، دو اتاق - عقد و عروسی میگرفتیم. اگر هم نداشتیم، از همسایه قرض میگرفتیم. مقداری شیرینی و میوه چیده میشد؛ میگفتیم، میخندیدیم، شوخی میکردیم؛ خیلی هم خوش میگذشت. البته آن طاغوتها و آدمهای بدی که بحمداللَّه ازاله شدند، اینطور برگزار نمیکردند. آنها به این وضع قانع نبودند؛ در آن هتلها میرفتند و میهمانیهای پُرخرج و چنین و چنان برپا میکردند.
📚منبع:بیانات رهبری معظم در مراسم اجرای خطبهی عقد ازدواج۱۳۷۰/۳/۲۰
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️داروی گناهان
🔹️اگه طالبی بسم الله
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
🥀آغشته به خون حسین علیه السلام
🔸️حضرت آیتالله بهجت قدسسره هر روز زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام میخواند و میفرمود:
«خدا چه برکتی به امام حسین داده، به این دستگاه داده، به این راه داده که اگر کسی زیارت عاشورا را [هر روز] بخواند و مداومت کند، در روز قیامت محشور میشود درحالیکه مُلَطَّخاً بِدَمِه(آغشته به خون امامحسین علیهالسلام) است.»
با گفتن این جملهها، حالش تغییر میکرد و اشک در چشمانش حلقه میزد.
📚رحمت واسعه، ص22
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
😔هیچکس به فکر من نیست.
🔸️حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
زمانی مرحوم شیخ ابراهیم حائری در مسجد کوفه معتکف بود، حضرت غائب علیهالسلام را در خواب دید، حضرت به او فرمود: اینها که در اینجا معتکفند، از خوبان و صلحا هستند، ولی هر کدام حاجتی دارد: مال، عیال، خانه، قضای دین، رفع کسالت و مرض و…، ولی هیچکس به فکر من نیست و برای ظهور و فرج من بهطور جدی دعا نمیکند!
📚در محضر بهجت، ج٣، ص٢۴٨
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
🔥خاطر جمع باشیم که جهنمی می شویم.
🌱حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
در هر امری از امور (دینی یا دنیایی) باید از خدا بخواهیم، که یا عالم باشیم یا متعلم(طالب علم).
اگر عالم نیستیم یا متصل به عالم باشیم و یا محتاط(اهل احتیاط)، وگرنه باید خاطرجمع باشیم که در شقاوت(بدبختی) غرق خواهیم شد.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص۲۰۵
لینک کانال قصص العلماء
https://eitaa.com/ghesasolama
💎چشم آلوده کجا، دیدن دلدار کجا.
🔸️چند وقت پیش از آقا( آیت الله بهجت رحمه الله)پرسیدم: «چطور میشود امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را درک کرد؟»
گفتند: «زیاد قرآن بخوانید و به قرآن زیاد نگاه کنید.»
از وقتی این حرف را زدند، قرآنخواندن روزانهام ترک نشده بود؛
اما امروز خیلی دلم گرفت.
با خودم گفتم: «توی این مدت، چرا نباید یک حس نزدیکی به امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف داشته باشم؟»
بعد از جلسه، بدون اینکه حرفی بزنم، آقا برگشتند به من گفتند: «چشم آدم باید مواظب باشه. اگر کسی میخواد آقا امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف رو ببینه، باید مواظب چشمش باشه که گناه نکنه.»
سرم را انداختم پایین. حساب و کتاب چشمهایم خیلی وقت بود از دستم در رفته بود. (بر اساس خاطرۀ یکی از مرتبطین)
📚در خانه اگر کَس است، ص ۴۳
لینک کانال قصص العلماء
@ghesasolama