🔶 و درود خدا بر او فرمود: (كمیل بن زیاد می گوید: امام دست مرا گرفت و به سوی قبرستان كوفه برد، آنگاه آه پردردی كشید و فرمود):ای كمیل بن زیاد! این قلبها ظرفهایی هستند، كه بهترین آنها نگاهدارنده ترین آنهاست، پس آنچه را می گویم نگاهدار.
🔶 1- اقسام مردم (مردم شناسی)مردم سه دسته اند، دانشمند الهی و آموزنده ای بر راه رستگاری و پشه های دست خوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، كه به دنبال هر سر و صدایی می روند، و با وزش هر بادی حركت می كنند، نه از روشنایی دانش نور گرفتند، و نه به پناهگاه استواری شتافتند.
🔹2- ارزشهای والای دانش ای كمیل: دانش بهتر از مال است، زیرا علم تو را نگهبان است، و مال را تو باید نگهبان باشی، مال با بخشش كاستی پذیرد اما علم با بخشش فزونی گیرد، و مقام و شخصیتی كه با مال به دست آمده با نابودی مال، نابود می گردد. ای كمیل بن زیاد! شناخت علم راستین (علم الهی)آیینی است كه با آن پاداش داده می شود، و انسان در دوران زندگی با آن خدا را اطاعت می كند، و پس از مرگ، نام نیكو به یادگار گذارد، دانش فرمانروا، و مال فرمانبر است.
🔻3- ارزش دانشمندان ای كمیل! ثروت اندوزان بی تقوا مرده گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان! تا دنیا برقرار است زنده اند، بدنهایشان گرچه در زمین پنهان اما یاد آنان در دلها همیشه زنده است.
🔶 4- اقسام دانش پژوهان بدان، كه در اینجا (اشاره به سینه مبارك كرد)دانش فراوانی انباشته است، ای كاش كسانی را می یافتم كه می توانستند آن را بیاموزند، آری تیزهوشانی می یابم اما مورد اعتماد نمی باشند، دین را وسیله دنیا قرار داده، و با نعمتهای خدا بر بندگان، و با برهانهای الهی بر دوستان خدا فخر می فروشند. یا گروهی كه تسلیم حاملان حق می باشند اما ژرف اندیشی لازم را در شناخت حقیقت ندارند، كه با اول شبهه ای، شك و تردید در دلشان ریشه می زند، پس نه آنها، و نه اینها، سزاوار آموختن دانشهای فراوان من نیستند. یا دیگری كه سخت در پی لذت بوده، و اختیار خود را به شهوت داده است، یا آن كه در ثروت اندوزی حرص می ورزد، هیچكدام از آنان نمی توانند از دین پاسداری كنند، و بیشتر به چهارپایان چرنده شباهت دارند، و چنین است كه دانش با مرگ دارندگان دانش می میرد.
🔷 5- ویژگیهای رهبران الهی آری! خداوندا! زمین هیچگاه از حجت الهی تهی نیست، كه برای خدا با برهان روشن قیام كند، یا آشكار و شناخته شده، یا بیمناك و پنهان، تا حجت خدا باطل نشود، و نشانه هایش از میان نرود، تعدادشان چقدر؟ و در كجا هستند؟ به خدا سوگند! كه تعدادشان اندك ولی نزد خدا بزرگ مقدارند، كه خدا به وسیله آنان حجتها و نشانه های خود را نگاه می دارد، تا به كسانی كه همانندشان هستنند بسپارند، و در دلهای آنان بكارند، آنان كه دانش، نور حقیقت بینی را بر قلبشان تاییده، و روح یقین را دریافته اند، كه آن چه را خوشگذران ها دشوار می شمردند، آسان گرفتند، و با آنچه كه ناآگاهانه از آن هراس داشتند انس گرفتند در دنیا با بدنهایی زندگی می كنند، كه ارواحشان به جهان بالا پیوند خورده است، آنان جانشینان خدا در زمین، و دعوت كنندگان مردم به دین خدایند. آه، آه، چه سخت اشتیاق دیدارشان را دارم؟ كمیل! هرگاه خواستی بازگرد.
#نهج_البلاغه #حکمت
@quranabdolazim
⭕️ ۵ راهکار رهبر انقلاب برای بیاثر کردن تحریمها
اشاره: برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور، راهکارهای متنوع و متعددی وجود دارد که با توجه با تجربهی موفق سایر کشورها در آن باره، میتوان از آن بهرهمند شد و چشم به دست بیگانگان ندوخت. رهبر انقلاب نیز در سالهای اخیر، بارها بر استفادهی مسئولین از این راهکارها تأکید فرمودهاند و از مسئولین، اجرای آن را مطالبه کردهاند. در زیر، به برخی از پیشنهادات رهبر انقلاب در اینباره اشاره شده است:
۱. شرق به غرب، و همسایه بر دور ترجیح دارند
در سیاست خارجی، ترجیح شرق بر غرب، ترجیح همسایه بر دور، ترجیح ملّتها و کشورهایی که با ما وجه مشترکی دارند بر دیگران، یکی از اولویتهای امروز ما است.(۱۳۹۶/۱۱/۲۹)
۲. مسئولین باید در مقابل خدعهها کشور را مقاوم کنند
[مسئولین] برای مقاومسازی کشور در قبال تحریمهای آمریکا، باید کشور را آماده کنند؛ کشور را مقاومسازی کنند. میبینید آمریکاییها با کمال وقاحت هر روزی یک حرف جدیدی [میزنند]، یک ساز جدیدی کوک میکنند؛ باید در مقابل آنچه آنها انجام میدهند، کشور مقاوم باشد و توانایی ایستادگی داشته باشد. این مقاومت اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و همهجانبه را مسئولین در نظر بگیرند.(۱۳۹۶/۰۳/۱۴)
۳. حذف دلار و جایگزین کردن پول ملی در معاملات اقتصادی
بدون توجه به تبلیغات منفی دشمنان برای تضعیف روابط کشورها، میتوانیم تحریمهای آمریکاییها را با روشهایی از جمله حذف دلار و جایگزین کردن پول ملی در معاملات اقتصادی دو یا چندجانبه، بیاثر و آمریکا را منزوی کنیم.(۱۳۹۶/۰۸/۱۰)
۴. کلید حل مشکلات کشور در خارج از کشور نیست
مشکل اقتصادی کشور اگر بخواهد حل بشود، باید روی تولید متمرکز شد. همه به همین شکلی که عرض کردیم، مسئولیت دارند؛ البتّه بعضی مسئولیتها سنگینتر است، بعضی سبکتر است امّا همه اینجوری مسئولند. کلید حلّ مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست؛ در داخل کشور است.(۱۳۹۴/۰۲/۰۹)
۵. سرمایهگذاری در بخش تولید
سرمایهگذار و کسانی که امکان دارند، بایستی سرمایهگذاری کنند. بنده میشناختم افرادی را که میتوانستند پولشان را ببرند در بخشهای پردرآمدی که غیرتولیدی است صرف کنند، نکردند؛ گفتند نمیکنیم؛ میخواهیم به کشور خدمت کنیم؛ آمدند در تولید سرمایهگذاری کردند، با سود کمتر، درآمد کمتر؛ برای خاطر اینکه فهمیدند کشور احتیاج دارد.(۱۳۹۴/۰۲/۰۹)
✅ ما و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
🔴 به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چند روز باقی مانده است. شواهد و قرائن نشان میدهد به شکل بیسابقهای بعد از گذشت ۴۲ سال از انقلاب اسلامی، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای افکار عمومی ایران مهم شده است و علیرغم اینکه صداوسیما مطابق معمول این انتخابات را در حاشیه گذاشته است، اما برای مردم ما در وضعیت متن است.
🔴 نظرسنجیهای انتخابات آمریکا و تغییرات آن پیاپی در شبکههای مجازی دست به دست میشود، در ارتباطات فامیلی، همکاران و کارشناسان سیاسی و اقتصادی و روابط خارجی، دربارهاش صحبت میشود، پیامدهای پیروزی و شکست هر یک از کاندیداها تحلیل میشود و ازجمله بحثهایی که میشود این است پیروزی و شکست کدامیک، به نفع ما و کدامیک به ضرر ماست.
🔴 این احساس نسبتا عمومیِ چسبندگی نتایج انتخابات آمریکا به سرنوشت ما، مسئله فوقالعاده مهم و حساسی است. این دردناک و تراژیک است که بعد از چهل دو سال از انقلاب اسلامی که استقلال، فراگیرترین آرمانش و رهایی از سلطه دولت آمریکا، مهمترین مصداق این استقلال و طی چهار دهه گذشته برای این آرمان هزینههای فراوانی پرداخته است، بخش قابلتوجهی از مردم ما کلید حل مسائلشان را در دستان شرورترین دشمنانش ولو به غلط بدانند.
🔴 دولت روحانی و نوع حکمرانی این دولت در دو نوبت یازدهم و دوازدهم، نقش درجه اول در شکلگیری این وضعیت دارد. در سطح نخست، واقعیت روشن و آشکار این است که دولت روحانی، دولت ناکارآمد، فشل و از نظر دستاورد، دولت فقیری است. دولت روحانی وضعیت کشور را به جایی رسانده است که دی ماه اعتراضی در سال ۹۶ در حکم اتوپیا و آرمانشهر این روزهاست (دلار ۳ تا ۴ هزار تومان، بنزین هزار تومان، قیمت مسکن بین یک پنجم تا یک دهم امروز، سکه و طلا کمتر از یک سوم تا یک چهارم، تورم حدود یک چهارم فعلی، قیمت خودرو یک پنجم کنونی، قدرت خرید مردم چند برابر فعلی و...) حتی آبان پراعتراض ۹۸ نیز در مقایسه با امروز، یک وضعیت مطلوب به حساب میآید. درواقع برخلاف شعار روحانی و طرفدارانش در سال ۹۶ هر چه به عقب برگردیم، وضعیت کشور در مقایسه با امروز بهتر میشود به طوری که بازگشت به سال ۹۲ در مقایسه با امروز، یک وضعیت رؤیایی در کشور به شمار میآید و مردم کاملا آمادگی دارند به عقب برگردند. این وضعیت حکمرانی دولت روحانی، امیدواری به بهبود اوضاع و احوال کشور با منشاء داخلی را با چالش و مسئله روبرو کرده است.
🔴 در سطح دوم، دولت روحانی به شکلی مرجعیت حل مسائل کشور را به خارج منتقل کرده و به شکلی تغییر در روابط خارجی را کلید حل همه مسائل طرح کرده است که تا آب خوردن مردم را هم به آن منوط نموده است. طی این سالها، افکار عمومی برای گرهگشایی از مسائلش، یا در انتظار به فرجام رساندن برجام بوده یا در انتظار اجرای برجام یا در هراس خروج آمریکا از برجام بوده است. و اینک نیز دولت روحانی مردم را در خیال پیروزی بایدن و بازگشت او به برجام قرار داده است. سخنان او درباره صلح امام حسن(ع)، دغدغه تاربخی نداشت، بلکه پیشدرآمدی برای مذاکرات مجدد در صورت پیروزی بایدن است.
🔴 در واقع این وضعیت بیمارگونه در عطف نظر به انتخابات آمریکا، نتیجه ناکارآمدی داخلی از یک سو و مرجعیتبخشی به بیرون بر اساس سیاست برونگرایی در تجربه دولت روحانی است. این درس مهمی برای سازمان حکمرانی است که چگونه سیاستگذاریهایش و شیوه حکمرانیاش میتواند باورها و انگارههای افکار عمومی یک ملت را در جهت عکس آرمانهایش پیش ببرد و در این وضعیت تلخ و آزاردهنده قرار دارد.
✍پرویز امینی
🔻 نتیجه مشورت با صاحبنظران: "برای کاهش قیمتها، دعا کنید"!
🔹 ۷ آبان ۹۹ | جهانگیری، معاون اول دولت تدبیر در پاسخ به خبرنگار: "برای کاهش قیمتها، دعا کنید"! | مهر | فارس
🔸 ۹ خرداد ۹۴ | روحانی: متأسفانه یا خوشبختانه ما خواب نمیبینیم؛ مبنای ما مشورت با صاحبنظران است
🔸 ۷ خرداد ۹۲ | روحانی در آستانه انتخابات در سیما: همه مشکلات به خاطر این است که یک دولت کارآمد و یک مدیریت درست در تدبیر صحیح در کار انجام نگرفته است! مشکل کجاست؟ خودشیفتگی و عدم مشورت!
🔸 ۶ اردیبهشت ۹۲ | روحانی در ایام انتخابات: مگر میشود با موضوعاتی از این دست، کشور را اداره کرد؟ متأسفانه در این سالهای اخیر، دین را هم مسخره کردند و به بازی گرفتند؛ دولت باید برای شرایط بد، برنامهریزی کند؛ امروز تمام مشکلات کشور به این موضوع بر میگردد که ما نیامدیم کشور را با عقلانیت و اعتدال و استفاده از کارشناسی صاحبنظران و اجرای قانون اداره کنیم
🔸 ۲۳ مهر ۹۱ | روحانی: ما نیاز به نوکر نداریم، نیاز به مدیر داریم؛ متاسفانه یک عده آمدند و کارشناسان و مدیران را منزوی کردند! و دیدیم چه وضعی بوجود آمد؛ مردم از دروغ خسته شدهاند؛ مردم صداقت میخواهند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢روايت رهبرمعظم انقلاب از نامگذاری هفته وحدت توسط ایشان
8.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 ویژه
📹 ببینید | بیانات #منتشرنشده رهبرانقلاب درباره تسخیر #لانه_جاسوسی
⬅️ملت ها خواهند توانست به پیروزی دست یابند، اگر...
برجام و موشک.doc
28.2K
🌀نسخه word
🔰 سوال 28
✅ موضوع: ناکامی برجام و آزمایشهای موشکی ایران
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#برجام
#موشک
28.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀#موشن_گرافیک
❇️موضوع: « مروری بر جنایات آمریکا علیه مردم ایران »
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#افول_آمریکا
#جنایات_آمریکا
✅ مذاکره با ابر جنایتکار رو به افول؟
🔷 خرس زخمی قدرتمند است اما نه آنگونه که تبلیغ می شود.
🔻 الف) وقتی از جنایات آمریکا سخن میگوییم هیچ عقل سلیمی و آدم منصفی پیدا نمی شود که آنها را انکار کند و مصادیق آن از هیروشیما تا ویتنام، تا جنگ کره، تا زدن هواپیمای مسافربری ایران، تا گوانتانامو و ابوغریب، تا ...، همه در اذهان مردم جهان نقش بسته است، منتها امپراتوری رسانهای همیشه در تلاش است تا روایت دیگری از آن جنایات به دست دهد. اکنون سوال این است که مذاکره با ابر جنایتکار نظام بین الملل چه حکمی دارد؟ آیا از جنایتکار بخواهیم که در حق ما جنایت نکند؟! یا تروریسم اقتصادی را کنار بگذارد؟
🌀 ب) افول آمریکا را چه کسانی اولین بار مطرح کردند؟ نوام چامسکی، مایک شارپ، جیمی کارتر، فرید زکریا، کنت والتز، برژینسکی و دهها صاحب نظر دیگر آمریکا در حوزه های نظری، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و اجتماعی چالش های اساسی آمریکا را با ادبیاتی همچون امپراتوری در حال سقوط، ضعف های ساختاری اقتصاد آمریکا، مرگ ایالات متحده، افول دنیای غرب و... مطرح کردند.(۱)
🔺 حال با این شرایط وخیم آمریکا که افکار عمومی آن نگران جنگ داخلی پس از انتخابات است، ترساندن ملت ایران از قدرت آمریکا چه معنایی دارد؟
چرا برخی جریانات سیاسی و رسانهای در داخل خط آمریکا هراسی را دنبال میکنند و آمریکا را قدرتمند تر از آنچه هست تصویر می کنند؟
ما باید برای منطقه پسا حضور آمریکا برنامه ریزی کنیم نه ترساندن ملت از هیمنه پوشالی آمریکا.
❌ منبع: کتاب افول موریانه وار، بارگذاری شده در "کانال بصیر سیاسی"
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
#افول_موریانهوار_آمریکا
✅ یادداشت/
💢انتخابات آمریکایی؛ انتظارات ایرانی!
🔻 اینکه همه نظامهای سیاسی تحت تأثیر رخدادهای بینالمللی قرار میگیرند، طبیعی است. اینکه حکومتها در مقابله با رخدادهای خارج از مرزهای خود به واکنش و اتخاذ سیاستهایی روی میآورند نیز امری بدیهی است. بالطبع جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما درباره رابطه جمهوری اسلامی و متغیرهای جهانی، وضعیت از جهتی دیگر متفاوت است. چراکه در ایران از سوی یک تفکر خاص، پیشرفت که اصالتاً امری درونزاست، متوقف بر تحولات خارجی شده است. این روزها که در آستانه انتخابات آمریکا قرار گرفتهایم به طرز بیسابقه و غیرمعمول، جمع زیادی منتظرند تا بلکه نتیجه انتخابات آمریکا مشکلات اقتصادی کشور را رفع نماید!
🌀نکات تحلیلی: جدای از اینکه انعکاس این موضوع تا چه اندازه در رسانههای کشور پوشش داده میشود، اما واقعیت آن است که هیچگاه به اندازه وضعیت کنونی برای کف جامعه مسائل مربوط به انتخابات آمریکا حائز اهمیت نبوده است. سخن این نیست که حاکمیت به قضایای خارجی توجه نکند یا اینکه آن پدیدها برای مسئولین حکومت و جامعه اهمیتی نداشته باشد، نکته اساسی آن است که تحت تأثیر فضاسازی رسانهها و با پررنگ شدن نگاه مردم ایران به تحولات آمریکا برای حل مسائل داخلی، فضای جدیدی در جامعه ایرانی رخ خواهد داد که به شکل یک موج پرقدرت و پرفشار، معادلات سیاست در ایران را تا انتخابات ۱۴۰۰ تحت تأثیر قرار میدهد. این وضعیت اولاً اقتصاد کشور را به گروگان خواهد گرفت، ثانیاً انتخابات ۱۴۰۰ ایران را در مسیری مبتنی بر احساسات و پیشفرضهای غیرواقعی قرار خواهد داد و درنهایت قدرت کنشگری بخش سیاسی کشور را برای طراحی سناریوهایی مبتنی بر منافع ملی از بین خواهد برد.
🔺نکته نهایی: راه علاج در شرایط فعلی چندان ساده نیست. تلقی ایجاد توسعه در ایران به خارج و حل مسائل از این طریق، عقبه فکری طولانی دارد. برخی ناکارآمدیها و سیاستها نیز دراینباره نقش تعیینکننده دارند. شاید اصلیترین عامل نیز همین باشد. بااینحال اما در کوتاهمدت باید کارهایی کرد. مثلاً در خصوص نحوه مواجهه با پیروزی احتمالی بایدن، بخش سیاسی کشور هیچگونه سیگنال غلطی نباید به طرف پیروز در انتخابات آمریکا منتقل کنند. از طرف دیگر رسانههای ایران و جامعه تحلیلگر کشور، ضرورت دارد فضای مطلوب و موردنیاز را برای افکار عمومی ترسیم کنند. در اینجا کم اثر کردن آثار سیاسی و روانی انتخابات آمریکا در بخشهای مختلف کشور مورد نظر است؛ اما مهمترین و راهبردیترین توصیه، طراحی و پیگیری ابتکارات بومی برای پیشرفت کشور و حل مسائل اقتصادی و معیشتی است.
✍️ عزیز غضنفری
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#انتخابات_آمریکا