⭐️امام سجاد علیهالسلام میفرمایند:
مردمانی که در زمان غیبت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه) به سر می برند و معتقد به امامت او و منتظر ظهور وی هستند، از مردمان همه زمان ها برترند، زیرا خدایی که یادش بزرگ است به آنان خرد و فهم و شناختی ارزانی داشته است که غیبت امام برای آنان مانند حضور امام است.
📚بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۲۲
🌺اللهم عجل لولیک فرج
#امام_زمان
#جمعه
✨@ghorun
💫🌙💫🌙💫🌙💫🌙💫🌙💫
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۴۳ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۴۳فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ الْقَیِّمِ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ یَوْمٌ لا مَرَدَّ لَهُ مِنَ اللّهِ یَوْمَئِذ یَصَّدَّعُونَ
🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻
۴۳ ـ روى خود را به سوى آئین مستقیم بدار، پیش از آن که روزى فرا رسد که هیچ کس نمى تواند آن را از خدا بازگرداند; در آن روز مردم به گروه هائى تقسیم مى شوند
🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻
و از آنجا که پند گرفتن و بیدار شدن، و سپس بازگشتن به سوى خدا، همیشه مفید و مؤثر نیست، در آیه بعد روى سخن را به پیامبر(صلى الله علیه وآله) کرده، چنین مى گوید: صورت خود را به سوى دین و آئین مستقیم و پا بر جا (آئین توحید خالص) قرار ده، پیش از آن که روزى فرا رسد که هیچ کس قدرت ندارد آن را از خدا بازگرداند، و برنامه الهى را تعطیل کند، و در آن روز مردم گروه گروه مى شوند و صفوف از هم جدا مى گردد گروهى در بهشت و گروهى در دوزخ (فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ الْقَیِّمِ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ یَوْمٌ لا مَرَدَّ لَهُ مِنَ اللّهِ یَوْمَئِذ یَصَّدَّعُونَ).
توصیف دین به قیّم با توجه به این که قیّم به معنى ثابت و برپا است، در حقیقت اشاره به دلیل این توجه مستمر به دین است، یعنى چون آئین اسلام آئینى است ثابت و مستقیم، و برپادارنده نظام زندگى مادى و معنوى مردم، هرگز از آن منحرف مشو!
و این که، خطاب را متوجه پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى کند، براى این است که دیگران حساب کار خویش را برسند.
تعبیر به یَصَّدَّعُون از ماده صدع ، در اصل به معنى شکستن و شکافتن ظرف است، ولى تدریجاً به معنى هرگونه پراکندگى و تفرق به کار رفته است، و در اینجا، اشاره به جدائى صفوف بهشتیان و دوزخیان مى باشد که هر یک از این دو صف، نیز به صفوفى تقسیم مى شوند، به تناسب سلسله مراتب درجات بهشتى، و درکات دوزخى.
📘@ghorun
☀️پیامبر اسلام (ص) میفرمایند:
مَن قَـبَّلَ وَلَدَهُ كَـتَبَ اللّه عَزَّوَجَلَّ لَهُ حَسَنَةً و َمَن فَرَّحَهُ فَرَّحَهُ اللّه يَومَ القيامَةِ، و َمَن عَلَّمُهُ القُرآنَ دُعىَ بِالابـَوَينِ فَيُكسَيانِ حُلَّتَينِ يُضى ءُ مِن نورِهِما وُجوهُ اَهلِ الجَنَّةِ ؛
هر كس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى نويسد و هر كسى كه او را شاد كند ، خداوند روز قيامت او را شاد خواهد كرد و هر كس قرآن به او بياموزد ، پدر و مادرش دعوت مى شوند و دو لباس بر آنان پوشيده مى شود كه از نور آنها ، چهره هاى بهشتيان نورانى مى گردد.
كافى(ط-الاسلامیه) ج 6، ص 49
📘@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️بهترین و بالاترین خیر در دنیا چیست ؟!
🎙حجت الاسلام سیدحسین مومنی
#امام_زمان
📘@ghorun
🖌امام رضا علیه السلام میفرمایند:
هیچ بنده ای به مرتبه ی حقیقت ایمان نمی رسد مگر اینکه سه خصلت در او باشد: دین شناسی،تدبیر و برنامه ریزی نیکو در زندگی و شکیبایی بر سختی ها و ناملایمات.
📘@ghorun
🌿🌿🌿🌿〰〰🌿🌿🌿🌿
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۴۴ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰🌿
آیه۴۴) مَنْ كَفَرَ فَعَلَيْهِ كُفْرُهُ ۖ وَمَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِأَنْفُسِهِمْ يَمْهَدُونَ
🌿〰〰〰〰〰
آیه۴۴) هر که به راه کفر (و عصیان) رود زیان کفرش بر خود اوست و هر که صالح و نیکوکار شود چنین کسانی برای شخص خود (در بهشت) آسایشگاهی خوش فراهم میسازند.
〰〰〰〰〰🌿
تفسیر آیه۴۴)آیه بعد در حقیقت شرحى است براى این جدائى صفوف در قیامت، مى فرماید: هر کسى کافر شد، کفرش بر زیان خود او است و وبالش دامنگیر او (مَنْ کَفَرَ فَعَلَیْهِ کُفْرُهُ).
و اما آنها که عمل صالحى انجام دادند (پاداش الهى را) به سود خودشان آماده و مهیا مى سازند (وَ مَنْ عَمِلَ صالِحاً فَلِأَنْفُسِهِمْ یَمْهَدُونَ).
یَمْهَدُونَ از ماده مهد (بر وزن عهد) ـ همان گونه که راغب در مفردات گفته ـ در اصل به معنى گاهواره یا محلى است که براى کودک آماده مى کنند، سپس مهد و مهاد به معنى وسیعترى یعنى هر مکان مهیا و آماده اى (که نهایت آرامش و آسایش در آن است) گفته شده است، انتخاب این تعبیر براى بهشتیان و مؤمنان صالح، نیز از همین نظر است.
خلاصه این که، گمان نکنید، ایمان و کفر و اعمال زشت و زیباى شما، براى خدا اثرى دارد، این شما هستید که از آن شاد و خشنود، یا ناراحت و غمگین مى شوید.
تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🪴🌿🪴🌿🪴🌿🪴🌿🪴🌿🪴
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۴۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۴۵لِیَجْزِیَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّهُ لایُحِبُّ الْکافِرِینَ
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹
۴۵ ـ این براى آنست که خداوند کسانى را که ایمان آورده و اعمال صالح انجام داده اند، از فضلش پاداش دهد; او کافران را دوست نمى دارد!
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹
جالب این که: در مورد کفار با همان جمله مَنْ کَفَرَ فَعَلَیْهِ کُفْرُهُ قناعت کرده ولى در مورد مؤمنان در آیه بعد، توضیح مى دهد که، نه تنها اعمال خود را در آنجا مى بینند، بلکه خدا مواهب بیشترى که شایسته فضل و کرم او است به آنها مى بخشد مى گوید: هدف این است که خداوند کسانى را که ایمان آورده، و عمل صالح انجام داده اند از فضلش پاداش دهد (لِیَجْزِیَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ مِنْ فَضْلِهِ).
مسلماً این فضل الهى، شامل حال کافران نمى شود، چرا که خدا کافران را دوست ندارد (إِنَّهُ لایُحِبُّ الْکافِرِینَ).
بدیهى است، با آنها نیز بر طبق عدالت رفتار مى کند، و بیش از استحقاقشان مجازات نخواهد کرد، ولى فضل و موهبتى نیز نصیبشان نخواهد شد.
🌷@ghorun
🌹قال رسول الله صلی الله علیه و آله :
مَن عَلَّمَ آیَةً فی کِتابِ اللهِ تَعالی، کانَ لَهُ اَجرُها ما تُلِیَت .
هر که آیه ای از کتاب خدا را به دیگری بیاموزد، پاداش آن آیه، تا زمانی که خوانده می شود به او نیز می رسد
🌷@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌استاد شهید مطهری
⁉️دانش آموزم پرسیده است: هزینه کردن برای زیارت چه توجیهی دارد؟ چرا پول بدیم به عرب ها؟ چرا مدرسه نسازیم ثواب بیشتر ببریم؟
🌷@ghorun
🍃آیت الله بهجت(ره):
دعایی که مختصر باشد و کار مفصل را بکند
صلوات است.
🌺اللهم صل علی محمد و آل محمد🌺
🌷@ghorun
🌴💐🌴💐💐💐💐🌴💐🌴
💐💐💐🌴🌴🌴🌴💐💐💐
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره روم آیه ۴۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🌴▫️🌴▫️🌴▫️🌴
آیه۴۶) وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ يُرْسِلَ الرِّيَاحَ مُبَشِّرَاتٍ وَلِيُذِيقَكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَلِتَجْرِيَ الْفُلْكُ بِأَمْرِهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
💐▫️💐▫️💐▫️💐
آیه۴۶)و از جمله آیات (قدرت) او آن است که بادهای بشارت آور میفرستد (تا شما را مژده آرد) و تا شما را به چیزی از رحمت (بیانتهای) خود بهرهمند گرداند و تا کشتی به فرمان او روان گردد و تا از فضل و کرمش (انواع نعمتها) تحصیل کنید، و باشد که شکر (نعمتش) به جای آرید.
🌴▫️🌴▫️🌴▫️🌴
تفسیر آیه) در این سوره، بخش قابل ملاحظهای از دلائل توحید و نشانههای پروردگار در هفت آیه بیان شده که هر کدام با جمله «وَ مِنْ آیاتِهِ» آغاز میشود. شش قسمت آن را قبلا به صورت پی در پی خواندیم، و این آیه آخرین آنها میباشد.
و از آن جا که در آیه قبل سخن از ایمان و عمل صالح بود، بیان دلائل توحیدی تأکیدی نیز بر آن میباشد.
میفرماید: «و از آیات (عظمت و قدرت) خدا این است که بادها را به عنوان بشارتگرانی میفرستد» (وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ یُرْسِلَ الرِّیاحَ مُبَشِّراتٍ).
آنها در پیشاپیش باران حرکت میکنند، قطعات پراکنده ابر را با خود برداشته به هم میپیوندند، و به سوی سرزمینهای خشک و تشنه میبرند، صفحه آسمان را میپوشانند و با دگرگون ساختن درجه حرارت جو، ابرها را آماده ریزش باران میکنند.
در دنباله آیه میخوانیم: «خدا میخواهد بدین سبب شما را از رحمت خود بچشاند، تا کشتیها به فرمانش حرکت کنند، و شما از فضل و رحمت او بهره گیرید و شاید شکر گزاری کنید» (وَ لِیُذِیقَکُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ لِتَجْرِیَ الْفُلْکُ بِأَمْرِهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ).
آری! بادها هم وسیله تولید نعمتهای فراوان در زمینه کشاورزی و دامداری هستند، و هم وسیله حمل و نقل، و سر انجام سبب رونق امر تجارت است.
آری! آنها بشارت دهندگانی هستند در جهات مختلف.
برگزیده تفسیر نمونه)
💐🌴💐🌴💐
🌴 @ghorun 🌴