🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌🖋🖌
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت ختم قران
دعای چهل و دوم
اللَّهُمَّ فَكَمَا جَعَلْتَ قُلُوبَنَا لَهُ حَمَلَةً، وَ عَرَّفْتَنَا بِرَحْمَتِكَ شَرَفَهُ وَ فَضْلَهُ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ الْخَطِيبِ بِهِ، وَ عَلَى آلِهِ الْخُزَّانِ لَهُ، وَ اجْعَلْنَا مِمَّنْ يَعْتَرِفُ بِأَنَّهُ مِنْ عِنْدِكَ حَتَّى لا يُعَارِضَنَا الشَّكُّ فِى تَصْدِيقِهِ، وَ لا يَخْتَلِجَنَا الزَّيْغُ عَنْ قَصْدِ طَرِيقِهِ.
خدایا! همچنانى که دل ما را براى نگاهدارى قرآن شایسته دیدى و بزرگى و فضل آن را به ما شناساندى، پس بر محمد که نخست مردم را بدان پند داد و بر خاندان او که گنجوران علم اویند درود فرست و ما را از زمره آن گروه گردان که قرآن را از جانب تو مى دانند تا در ایمان ما شک راه نیابد و از راه راست منحرف نشویم.
#صحیفه_سجادیه
📓 @ghorun 🖋
🖌📗🖌📗🖌▫️▫️▫️▫️▫️▫️
حکمت۳۸۲ نهج البلاغه: احتیاط در سخن گفتن
وَ قَالَ (عليه السلام): لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ، بَلْ لَا تَقُلْ كُلَّ مَا تَعْلَمُ؛ فَإِنَّ اللَّهَ فَرَضَ عَلَى جَوَارِحِكَ كُلِّهَا فَرَائِضَ يَحْتَجُّ بِهَا عَلَيْكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
ارزش سكوت (اخلاقى، تربيتى):
و درود خدا بر او، فرمود: آنچه نمى دانى مگو، بلكه همه آنچه را كه مى دانى نيز مگو، زيرا خداوند بزرگ بر اعضاء بدنت چيزهايى را واجب كرده كه از آنها در روز قيامت بر تو حجّت آورد.
#نهج_البلاغه
📓 @ghorun 🖋
:::♦️:::🍁:::♦️:::🍁:::♦️:::🍁:::♦️:::
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۳۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
...::...::...::...::...::...::...
آیه۳۵) لِيَأْكُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ وَمَا عَمِلَتْهُ أَيْدِيهِمْ أَفَلَا يَشْكُرُونَ
♦️:🍁:🍁:🍁:🍁:♦️
آیه۳۵) تا از میوه آن و آنچه دستهایشان به عمل میآورد [مانند شیره، كشمش، شربت و...] بخورند، آیا سپاس گزاری نمیكنند؟
...::...::...::...::...::...::...
تفسیر آیه۳۵) آیه بعد، هدف آفرینش این درختان پر بار را چنین بیان مى کند: هدف این است که از میوه آن بخورند، در حالى که دست آنها در ساختمان آن کمترین دخالتى نداشته، آیا شکر خدا را به جا نمى آورند ! (لِیَأْکُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ وَ ما عَمِلَتْهُ أَیْدِیهِمْ أَ فَلا یَشْکُرُونَ).
آرى، میوه هائى که به صورت غذاى کامل، بر شاخسار درختان ظاهر مى شود، بى آن که کمترین نیازى به پختن و یا تغییرات دیگر داشته باشد، به مجرد چیدن از درخت قابل استفاده است، و این نهایت لطف و عظمت پروردگار را درباره انسانها نشان مى دهد.
حتى این غذاى آماده و لذیذ را، آن چنان بسته بندى کرده که براى مدت زیادى قابل نگهدارى است، بى آن که ارزش غذائى خود را از دست دهد، بر خلاف غذاهائى که انسان از مواد طبیعى خدا داد، با دست خود مى سازد که غالباً به سرعت فاسد مى شود!
تفسیر دیگرى، درباره معنى آیه نیز وجود دارد که: آن هم قابل ملاحظه است، و آن این که: قرآن، مى خواهد هم اشاره به میوه هائى کند که، بدون تغییر، مورد استفاده قرار مى گیرد، و هم به انواع غذاهاى مختلفى که با انجام عملى روى این میوه ها به دست مى آید (در تفسیر اول ما در جمله ما عَمِلَتْهُ أَیْدِیهِمْ نافیه است و در صورت دوم موصوله).
در هر صورت، هدف آن است که حس حق شناسى و شکرگزارى انسانها را تحریک کند تا از طریق شکرگزارى قدم در مرحله معرفت پروردگار بگذارند، که شکر منعم نخستین گام معرفت کردگار است.
تفسیر نمونه)
📚 @ghorun 🌿
🌱➖🌱➖🌱➖🌱
امام مهدی عج:
زِیارَةُ الحُسَینِ(ع) فی لَیلَةِ الجُمُعَةِ أمانٌ مِنَ النّارِ یومَ القِیامَةِ؛
زیارت حسین(ع) در شب جمعه، ایمنی بخش از آتش، در روز قیامت است.
فرهنگنامه جمعه، ص ۸۰
#امام_حسین ع
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#شب_جمعه
📚 @ghorun 🌿