~🌼🍂~~~~🌼🍂~~~~🌼🍂~
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۳۶ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~...~...~...~...~...~
آیه۳۶) سُبْحَانَ الَّذِي خَلَقَ الْأَزْوَاجَ كُلَّهَا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ وَمِنْ أَنْفُسِهِمْ وَمِمَّا لَا يَعْلَمُونَ
~~🍂~~🍂~~🍂~
آیه۳۶) منزّه [از هر عیب و نقصی] است آنكه همه زوجها را آفرید از آنچه زمین میرویاند و از وجود خودشان و از آنچه نمیدانند،
~...~...~...~...~...~
تفسبر آیه۳۶) این آیه سخن از تسبیح و تنزیه پروردگار میگوید، خط بطلان بر شرک مشرکان که در آیات گذشته از آن سخن بود میکشد، و راه توحید و یکتا پرستی را به همگان نشان میدهد، میفرماید: «منزه است کسی که تمام زوجها را آفرید، از آنچه زمین میرویاند، و از خود آنان، و از آنچه نمیدانند»! (سُبْحانَ الَّذِی خَلَقَ الْأَزْواجَ کُلَّها مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ وَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ مِمَّا لا یَعْلَمُونَ).
بدیهی است خداوند نیاز به این ندارد که خویشتن را تسبیح و تنزیه کند، این تعلیمی است برای بندگان و دستور العملی است برای پیمودن خط تکامل.
این آیه یکی دیگر از آیاتی است که محدود بودن علم انسان را بیان میکند و نشان میدهد که در این جهان حقایق بسیاری است- از جمله «زوجیّت» در موجودات جهان- که از علم و دانش ما پوشیده است.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun ⬅️
🌹امام زمان کجاست..؟
🔺حواسمان باشد؛
او در میان ماست…
🌿امام صادق(ع)
مهدی بین مردم رفت و آمد می کند،
در بازارهای ایشان راه می رود،
و روی فرشهای آنان قدم میگذارد..
ولی او را نمی شناسند…
یَتَرَدَّدُ بَینَهُم وَ یَمشی فی اَسواقِهِم وَیَطَا فُرُشَهُم وَلایَعرِفُونَهُ.
#امام_زمان عج
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
جهت تعجیل در فرج مولا صاحب الزمان #صلوات
🌹 @ghorun 🌿
📗📒📗📒📗📒▫️▫️▫️▫️▫️▫️
فرازی از صحیفه سجادیه
دعا به وقت ختم قران
دعای چهل و دوم
اللَّهُمَّ وَ كَمَا نَصَبْتَ بِهِ مُحَمَّدا عَلَما لِلدَّلالَةِ عَلَيْكَ، وَ أَنْهَجْتَ بِآلِهِ سُبُلَ الرِّضَا إِلَيْكَ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اجْعَلِ الْقُرْآنَ وَسِيلَةً لَنَا إِلَى أَشْرَفِ مَنَازِلِ الْكَرَامَةِ، وَ سُلَّما نَعْرُجُ فِيهِ إِلَى مَحَلِّ السَّلامَةِ، وَ سَبَبا نُجْزَى بِهِ النَّجَاةَ فِى عَرْصَةِ الْقِيَامَةِ، وَ ذَرِيعَةً نَقْدَمُ بِهَا عَلَى نَعِيمِ دَارِ الْمُقَامَةِ.
خدایا! همچنان که محمد(صلى الله علیه و آله و سلم)را به سبب قرآن چون علم هدایت برافراشتى تا به سوى تو راه نماید و خاندان او را در روشى پسندیده سالک گردانیدى، پس بر محمد و آل او درود فرست، و قرآن را دست آویزى گردان برایما که به والاترین منازل کرامت رسیم و نردبانى که تا جایگاه امن و آسایش بالا رویم و به پاداش آن در عرصه قیامت رستگار شویم و به موجب آن به نعمت سراى جاودانى در آییم.
#صحیفه_سجادیه
🆔 @ghorun ⬅️
➿🍂➿🍂➿🍂➿🍂➿🍂➿🍂
حکمت ۳۸۴ نهج البلاغه: نکوهش اعتماد به دنیا و کوتاهی در عمل
وَ قَالَ (عليه السلام): الرُّكُونُ إِلَى الدُّنْيَا مَعَ مَا تُعَايِنُ مِنْهَا جَهْلٌ، وَ التَّقْصِيرُ فِي حُسْنِ الْعَمَلِ إِذَا وَثِقْتَ بِالثَّوَابِ عَلَيْهِ غَبْنٌ، وَ الطُّمَأْنِينَةُ إِلَى كُلِّ أَحَدٍ قَبْلَ الِاخْتِبَارِ لَهُ عَجْزٌ.
راه چگونه زيستن (اخلاقى، تربيتى):
و درود خدا بر او، فرمود: به دنيا آرامش يافتن در حالى كه ناپايدارى آن مشاهده مى گردد، از نادانى است، و كوتاهى در اعمال نيكو با وجود يقين به پاداش آن، زيانكارى است، و قبل از آزمودن اشخاص، اطمينان پيدا كردن از عجز و ناتوانى است.
#نهج_البلاغه
🆔 @ghorun ⬅️
🌹💢🌹💢🌹〰〰〰〰〰〰〰
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره یس آیه ۳۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
==============
آیه۳۷) وَآيَةٌ لَهُمُ اللَّيْلُ نَسْلَخُ مِنْهُ النَّهَارَ فَإِذَا هُمْ مُظْلِمُونَ
====🌹==🌹====
آیه۳۷) و نشانهای [از نشانههای قدرت و حكمت ما] برای آنها شب است كه [پوشش] روز را از آن برمیكنیم، پس ناگاه آنان به تاریكی درآیند،
==============
تفسیر آیه۳۷)هر یک از خورشید و ماه آیتى هستند
آیات مورد بحث، بخش دیگرى از نشانه هاى عظمت خدا را در جهان هستى بیان مى کند، و حلقه اى دیگر از حلقه هاى توحید را ـ به دنبال بحثى که در آیات قبل، در مورد معاد و احیاى زمینهاى مرده و پرورش گیاهان و درختان آمده ـ بیان مى دارد.
نخست مى فرماید: شب براى آنها آیه و نشانه اى است از عظمت خدا (وَ آیَةٌ لَهُمُ اللَّیْلُ).
در حالى که، نور آفتاب همه جا را فرا گرفته ما نور آفتاب و روز را از آن برمى داریم، ناگهان تاریکى همه آنها را فرا مى گیرد (نَسْلَخُ مِنْهُ النَّهارَ فَإِذا هُمْ مُظْلِمُونَ). تعبیر نَسْلَخُ از ماده سلخ (بر وزن بلخ) که در اصل، به معنى کندن پوست حیوان است، تعبیر لطیفى است، گوئى روشنائى روز، همچون لباس سفیدى است که بر تن شب پوشانیده شده، به هنگام غروب آفتاب این لباس را از تن او همچون پوستى مى کنند، تا باطن و درون او آشکار گردد.
دقت در این تعبیر، این نکته را بازگو مى کند که: طبیعتِ اصلى کره زمین تاریکى است، نور و روشنائى صفتى است عارضى، که از منبع دیگرى به او داده مى شود، همچون لباس که بر تن کسى بپوشانند، که هر گاه آن لباس را بیرون آورد رنگ طبیعى تن آشکار مى شود!.
در اینجا قرآن مجید روى تاریکى شب، انگشت نهاده، گویا مى خواهد بعد از بیان زنده کردن زمینهاى مرده، که به عنوان آیتى از آیات خداوند، قبلاً گذشت، تبدیل روشنائى روز را به تاریکى شب، به عنوان نمونه اى از مرگ بعد از حیات بیان کند.
به هر حال، هنگامى که انسان در میان ظلمت شب غرق مى شود، به یاد نور و برکاتش، نور و هیجاناتش، نور و منبع وجودش، مى افتد، و با یک مقایسه با خالق نور و ظلمت آشنا مى گردد.
تفسیر نمونه)
📓 @ghorun 🖋