🔴 #تحلیـل| نکاتی مهم در مورد رزمایش قفقاز ۲۰۲۰
مانور تمرینی بزرگ #قفقاز۲۰۲۰ در مرزهای جنوبی روسیه با حضور ۶ کشور چین، روسیه، ایران، پاکستان، بلاروس و ارمنستان در زمین، هوا و دریا حال برگزاری است...
🔻این رزمایش از چند جهت اهمیت دارد:
1⃣ تمام اعضای حاظر در رزمایش قفقاز ۲۰۲۰ با غرب و ایالات متحده هرکدام به نوعی چالش دارند...
2⃣ اکثر کشورهای شرکت کننده در این تمرین از قدرت های نظامی شرق هستند...
3⃣ همراه شدن جمهوری اسلامی با قدرت هایی مانند چین و روسیه در یک تمرین نظامی در سطح راهبردی ، نشانه ناامیدی این نظام سیاسی در مقطع زمانی کنونی از بلوک غرب، و سوق یافتن بیشتر آن به سمت شرق بوده و پیغام آن برای دولت های غربی و احیانا متخاصم کاملا واضح و آشکار است...
4⃣ برخی تحلیلگران اعتقاد دارند این #رزمایش نشان می دهد بین کشورهایی مانند ایران، چین، روسیه، پاکستان و ارمنستان پیمان نظامی-امنیتی اعلام نشده وجود دارد..
5⃣ زمان برگزاری این رزمایش نیز بسیار قابل تامل است؛ در آستانه انتخابات آمریکا که احتمال ماجراجویی از سوی رئیس جمهور ریسک پذیر آن برای ایجاد شوک در جهت بهبود وضعیتش میان افکار عمومی در رقابت با دموکرات ها جدی تر شده ، این مانور بین المللی پیام آمادگی و اتحاد نظامی و در نتیجه بازدارندگی قدرت های بلوک شرق و متحدان آن برای واکنش در مقابل تهدیدات نظامی ایالات متحده علیه هر کدام از اعضا را صادر می کند...
6⃣ راه یافتن ایران و پاکستان به عنوان ۲ کشور قدرتمند نظامی جهان اسلام که طی سالهای اخیر بیش از گذشته به بلوک شرق نزدیک شده و در خصوص بسیاری از چالش های عرصه بین الملل نظریات مشترک دارند، بسیار مهم و راهبردی ارزیابی می شود؛ بالاخص که پاکستان علی رغم رابطه نزدیک با سعودی، در جنگ یمن و برقراری رابطه با اسرائیل با اعراب حاشیه خلیج فارس همراه نشد و طرف ایران ایستاد. این کشور سلاح اتمی دارد، متحد راهبردی چین است و دشمن هند...
7⃣ کشورهای آذربایجان و گرجستان هم که در سالهای گذشته از بلوک شرق فاصله گرفته و به غرب نزدیک شده اند، در رزمایشی که نامش "قفقاز" است به بازی گرفته نشدند؛ ایران، ارمنستان و روسیه به شدت از نفوذ پیمان آتلانتیک شمالی در این باریکه( قفقاز ) نگراناند و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود میپندارند. گرجستان عضو ناظر ناتو و آذربایجان رابطه نزدیکی با کشورهای عضو این پیمان نظامی دارد...
🔻 درنهایت باید گفت در بحبوحه بحران کرونا که دنیا را به خود درگیر کرده ، برگزاری یک تمرین نظامی در این سطح جای تامل جدی داشته و حاکی از احساس خطر کشورهای حاضر در رزمایش در رابطه با رفتارهای ناتو علی الخصوص در منطقه قفقاز و آسیای میانه دارد...
یادمان نرود پیمان آتلانتیک شمالی تمایل شدیدی برای حرکت به سمت شرق دارد و بلاروس، ارمنستان، ایران و پاکستان کشورهای خط مقدم در برابر آن به شمار می روند..
@ghotbnama
🔴 #دفاع_مانـدگار | حاج قاسم های جنگ و صلح
🔻 تکلیف گرایی و اهتمام به برداشتن بار بر زمین مانده، رزمندگان و فرماندهان ما را چنان رشد داد که همه جانبه نگر و دارای شخصیت چند بعدی باشند. نمونه روشن، سردار شهید سلیمانی که باید در میدان دشوار جنگ تحمیلی جدید در منطقه فرماندهی میکرد و منطقا انتظار دیگری از او نبود.
🔹اما او، هم کمک بزرگ دیپلماسی کشور بود و هم کمکهای بزرگی به دولت برای دور زدن تحریم ها کرد. این که عراق از کشوری متخاصم، تبدیل به متحد راهبردی و شریک بزرگ اقتصادی در حد تجارت ده میلیارد دلاری شد، تصادفی و بدون تدارک نبود.
🔹همچنین سفر او به مسکو و اقناع و بسیج دولت روسیه برای اینکه در «جنگ جهانی سوم» -تعبیر غربیها از جنگ سوریه- در کنار جبهه مقاومت بجنگد، در تاریخ معاصر بی سابقه است. او در عین حال به کمک دولت عراق رفت و بدون سلاح و صرفا با استفاده از طرفیت مذاکره، آتش فتنه بزرگ آمریکا و اسرائیل در کردستان عراق را خاموش کرد.
🔹 سردار سلیمانی، عمق استراتژیک ما را تا مسکو و کنار دریای مدیترانه و تنگه بابالمندب برد. او نشان داد که مجال ما میتواند بر مبنای احترام متقابل و منافع مشترک کشورها تا کدام دور دستها گسترده شود و تحریم دشمن را تحقیر کند. این را با سخنان سفیری مقایسه کنید که آدرس صادرات لوازم آرایشی به ایران را به تجار فلان کشور میداد، یا آن سفیر دوم و سومی که...؛ بماند!
🔹شیشه عطر پنهان در جان حاج قاسم و همرزمانش، به سنگ خباثت دشمن شکست. اما خدا میداند این عطر جاری شهادت، چند ده هزار جوان غیرتمند را برای شکستن شیشه عمر استکبار بیقرار کرده و به تکاپو در آورده است؛ «ألْحَمْدُ للهِ الَّذی أکْرَمَنَا بِالشَّهَادَهًْ».
🖌 #ایمانی
🌴 #سرخط:
رهبرانقلاب: پایه گذاری امثال قاسم سلیمانی ها در دوران دفاع مقدس گذاشته شد
@ghotbnama
9.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تصمیم مدبرانه؛
🔺 چه اتفاقی افتاد تا ایران شرایط قطعنامه ۵۸۹ را بپذیرد؟
@ghotbnama
⭕️ همکاری بلندمدت ایران و چین خبری بد برای غرب است
🔹توافق چین و ایران از آن جهت برای کشورمان مناسب خواهد بود که میلیاردها دلار سرمایهگذاری لازم برای توسعه زیرساختها را فراهم میکند و از سوی دیگر مانع از سیاستهای منطقهای تهران نیز نخواهد شد. به علاوه ایران از زیر فشار واشنگتن خارج میشود و میتواند در عرصه بینالمللی نیز نقش پررنگتری ایفا کند.
🔸از قول خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: متن 18 صفحهای که از پیشنویس توافق جامع همکاری ایران و چین منتشر شده است، دربردارنده سرمایهگذاری چندصد میلیارد دلاری چینیها در اقتصاد ایران و فروش نفت ایران با تخفیف به طرف مقابل است. این توافقنامه همچنین شامل حوزههای همکاری امنیتی، تبادل اطلاعات و رزمایشهای مشترک نظامی است.
🔹وزیر امور خارجه ایران نیز در پاسخ به این اخبار گفته است که تهران در مورد توافقنامه جامع همکاری 25 ساله، در حال مذاکره با پکن است اما این توافق باید به تصویب مجلس ایران برسد.
🔸چشمانداز توافقنامه بلندمدت همکاری بین ایران و چین موجب بروز واکنشهای متفاوتی از سوی ناظران بینالمللی شده است. برای نمونه، نشریه فارنپالیسی مدعی است که این توافق خبر بدی برای غرب است و پیشبینی میکند که موجب تغییر ترتیبات منطقهای در خاورمیانه و آسیا شود.
🔹در دوم آگوست مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز نگرانی خود را از این توافق اعلام کرد و در فاکسنیوز گفت که ورود چین به ایران میتواند ثبات منطقه را برهم بزند و اسرائیل، عربستان سعودی و امارات را در معرض ریسک قرار دهد.
🔸ایران و چین دو قدرت معتبر آسیایی هستند و شاید دو قدرت برتر آسیا که دو سر قاره آسیا را تحت نفوذ خود دارند. از این رو تعمیق همکاریهای اقتصادی و احتمالا نظامی، امری منطقی است.
🔹این گزارش تاکید میکند ایران برای دههها قبل از انقلاب اسلامی به غرب اعتماد کرد. در چند سال اخیر هم برجام، تجربهای تازه در این باره بود اما با عهدشکنی مجدد غرب روبهرو شد.
@ghotbnama
⭕️ عبرتی به نام« محمود عباس»
🔹دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی گفته است که آمریکا در فکر جایگزین کردن «محمد دحلان» رهبر سابق جنبش فتح با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است.این یعنی شخصیتها برای آمریکا تاریخ مصرف دارند و تا زمانی که مطیع سیاستهای واشنگتن باشند، مورد حمایت قرار میگیرند و اگر منتقد سیاست های واشنگتن باشند، خودِ آمریکا برای کنار گذاشتن آن ها اقدام میکند. مخالفت محمود عباس با طرح نژادپرستانه معامله قرن و به تازگی نیز مخالفت وی با عادیسازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی و قطع روابط فلسطین با واشنگتن و تل آویو سبب شد واشنگتن تلاشهای خود را برای کنار گذاشتن محمود عباس و جایگزین کردن «محمد دحلان» به جای وی، آغاز کند.
🔸دحلان از اعضای سابق جنبش فتح و از فلسطینیهایی است که نقش مهمی در عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی ایفا کرده است. پس از این که حماس در سال 2006 بر باریکه غزه مسلط شد و محمد دحلان از آن جا گریخت، اسناد و عکسهایی از منزل شخصی وی به دست آمد که روابط گسترده و عمیق وی با صهیونیستها را اثبات میکرد. با توجه به این وضعیت است که آمریکا سعی دارد محمود عباس 85 ساله برکنار شود و دحلان را جایگزین وی کند تا از یک سو از میزان مخالفت فلسطینیها با معامله قرن و عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل بکاهد و بار دیگر اختلاف و واگرایی را میان گروههای فلسطینی حاکم کند.
@ghotbnama
⭕️موج کنایه ها به افتضاح ماشه
🔹نیمه شب یک شنبه دولت آمریکا نتوانست حرف خود را به کرسی بنشاند و کشورهای جهان را برای استفاده از مکانیسم ماشه قانع کند؛ از آن پس بود که سیل طعنه ها و انتقادها به سمت سیاست های کاخ سفید روانه شد؛ تا جایی که جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و چهره بسیار ضد ایرانی نیز در صفحه توئیتر خود پافشاری آمریکا بر استفاده از گزینه ماشه را تاسف بار توصیف کرد:« تلاش شکست خورده دولت ترامپ برای «بازگرداندن تحریمها»، به طرز طعنهآمیز و تاسفآوری تلاشهای ایالات متحده برای از بین بردن برنامه هستهای نظامی ایران را تضعیف خواهد کرد.» 🔸اگر چه آمریکایی ها مایل نیستند که این « نه » جهانی را شکست خود اعلام کنند اما درلابه لای سخنانشان تلویحا به این شکست معترف هستند؛ در همین زمینه، «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از فاصله ای که بین اروپا و آمریکا افتاده پرده برداشته و با ابراز ناراحتی از عدم همراهی اروپا درخصوص سیاست های این کشور اعلام کرده که از «کشورهای اروپایی ناامید شده است»، شکستی که گزارشگر بی بی سی نیز با عکسی جالب آن را این گونه در صفحه توئیتر خود توصیف کرده است:« پاسخ دولت ترامپ به دست رد بی سابقه شورای امنیت به تلاش هایشان: جلوی دوربین آمدن وزرای خارجه، دارایی، دفاع و تجارت و خواندن نام چند نهاد و شخصیت اضافه شده به لیست تحریم شدگان. کاری که هر چند هفته معمولا در بیانیههای وزارت دارایی انجام می شه.» 🔹در همین راستا « استفان والت» استاد آمریکایی مشهور روابط بینالملل در دانشگاه هاروارد ادعای پمپئو وزیر خارجه کشورش که گفته بود « بازگشت خودکار تحریمهای ایران اجرایی شده» را غیر واقعی خواند و آن را به سخره گرفت :« توجیه آمریکا به جز چند کشور معدود هیچ طرفداری ندارد و این موضع همچنان مبهم است که دولت آمریکا چگونه به طور یکجانبه میتواند تحریم های چندجانبه را اجرا کند.» 🔸انتقادی که چندی قبل هم مورد توجه واشنگتن پست قرار گرفته بود و این نشریه آمریکایی با مبهم خواندن سیاست هایی که دونالد ترامپ در پیش گرفته این سوال را مطرح کرده بود که چگونه « واشنگتن » به طور یکجانبه میتواند تحریم های چند جانبه را اجرا کند؟شاید همین حجم بالای انتقاد ها از سیاست کاخ سفید در این زمینه باعث شد تا ترامپ هم در سخنرانی سالانه خود هیچ اشاره ای به شکست فاحش دولتش در عملیاتی کردن مکانیسم ماشه و انتقاد از کشورهایی که به این خواسته تن ندادند، نکند چرا که دراین صورت باید زمان زیادی از سخنرانی اش را به نام بردن از این کشورها اختصاص می داد.
@ghotbnama
⭕️ مقایسه «قطعنامه 598» با «مذاکره با آمریکا» قیاسی معالفارق از سوی جریان تحریف
1- قطعنامه 598، در آن برهه توانست کف مطالبات جمهوری اسلامی را برآورده کند و به عبارتی پایان جنگ نظامی، پیروزی ایران بود. این در حالی است که مذاکره امروز با آمریکا، معنایی جز تسلیم در برابر نظام سلطه نداشته و ندارد. آمریکا در اردیبهشت 97 ضمن خروج از برجام، 12 شرط غیرممکن را برای جمهوری اسلامی تعیین کرد و این شروط چیزی جز خلع سلاح جمهوری اسلامی و تسلیم محض نیست.
2 - نکته دیگر آنکه قطعنامه 598، پایان درگیری ما و نظام سلطه نبود. این قطعنامه فقط فاز نظامی درگیری را پایان داد.
این در حالی است که جریان تحریف که اساساً ماهیت جنگ را نفهمیدهاند، بعد از برجامی که سراسر خسارت محض بود، برجام 2 را تجویز میکنند و میگویند حتی اگر شده موشکی و هستهای را هم بدهیم، با آمریکاییها کاملاً سازش کنیم!
3- علاوه بر این، درخصوص میزان حماقت و بلاهت جریان تحریف همین بس که شرایط دهه 60، با شرایط کنونی کاملاً متفاوت است؛ در زمان جنگ، ساختارهای کشور نظاممند و تثبیت نشده بود، اوضاع سیاسی با ترور، اغتشاش، گروهکهای منافقین، بحرانها و ناآرامیهای مرزی عجین شده بود، اقتصاد ایران در ضعیفترین حالت ممکن بود، با تحریمها و مشکل فروش نفت و توطئه دشمنان خارجی در بازارهای نفتی مواجه بودیم، بسیاری از کشورهای بلوک شرق و غرب بصورت تمامعیار در تقابل با جمهوری اسلامی قرار داشتند، وضعیت نظامی ایران شکننده و بههمریخته بود علاوه بر وضعیت نظامی ایران در زمان جنگ، حمایت تمامعیار کشورهای بلوک شرق و غرب از رژیم بعث هم یکی از معضلاتی بود که جمهوری اسلامی ایران بایستی با آن دستوپنجه نرم میکرد.
@ghotbnama
🔴 ایران کدام ناو آمریکایی را شناسایی کرد.
🔹پهپادهای ایرانی در ۲۸ شهریور این نهو آمریکایی را شناسایی کرد
@ghotbnama
🔴 #تحلیل| تحرکات مشکوک علیه حزبالله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
🔻 پایان مهلت پانزده روزه «امانوئل مکرون» برای تشکیل دولت در لبنان، احتمال کنارهگیری «مصطفی ادیب» نخست وزیر مکلف را قوت بخشیده است.
🔹همزمان اعمال فشار برای خلع سلاح حزبالله از سوی جریان غربگرا در جریان است و رقابت بازیگران خارجی برای افزایش نفوذ در ساختار سیاسی لبنان ادامه دارد.
🔹جریانهای ضدمقاومت از ارتش خواستهاند قطعنامه 1559 شورای امنیت سازمان ملل با موضوع خلع سلاح شبهنظامیان در لبنان را اجرا کند.
🔹غربیها همچون فرانسه و آمریکا تلاش دارند کمکهای مالی و اصلاحات سیاسی در این کشور را به خلع سلاح مقاومت پیوند بزنند.
🔹بازخوانی و مرور مداخلات پیشین فرانسه در لبنان بیش از هر چیز ناکامیهای گذشته و وعدههای دروغ پاریس را آشکار میسازد.
🔹«سیدحسن نصرالله» بارها اعلام کرده که حزبالله هیچگاه دنبال قدرت نبوده و تنها خدمت به مردم و دفاع از امنیت آنان را وظیفه خود میداند.
🔹حزبالله همواره از هرگونه اصلاحات در ساختار سیاسی لبنان حمایت کرده اما به این شرط که اصلاحات کاملا لبنانی باشند.
@ghotbnama