8.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دلیل عدم مشارکت بدنه اصلاحطلبان چیست؟
💠 @goftaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چگونه باید مناظره کنیم
🔹ادب مرد به از دولت اوست؛ شاید این مصرع کوتاه ما را به یاد بگو مگوهای مناظرههای سال ۱۳۸۸ بیندازد اما مصداق بارز عمل به این جمله کوتاه شهید مظلوم دکتر بهشتی بود که هرگز برای به دست آوردن اهداف دنیوی بر روی آرمانها و ارزشها، برای خودش نردبانی نساخت و از آن بالا نرفت.
🔹 بهشتی به ما آموخت که نه برای به دست آوردن قدرت و نه برای حفظ قدرت، زیر پا گذاشتن اخلاق الهی و انسانی هیچ توجیهی ندارد و این موضوع را در عمل به اثباث رساند؛ چه در این ویدئوی کوتاه که در مناظره با مارکسیستها و تودهایهایی- که خیانت آنها به منافع ملی و ارزشهای اسلامی محرز بود- قرار داشت که هیچ خط قرمزی برای رسیدن به قدرت نداشتند و چه در زمانی که بهشتی در اوج قدرت قضایی و انتظامی کشور به سر میبرد. بهشتی همانی بود که بود!
🔹وقتی یک دانشجو در سخنرانی دانشگاه تهران به عضو شورای عالی انقلاب اسلامی فحاشی کرد، بهشتی با همان آرامش مثال زدنی فقط یک جمله کوتاه گفت: «خب مثل این که هنوز حرف دارید ... پس من میشینم و گوش میدم...»
💠 @goftaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایرانیان سیاست شناس
💠 فلات ایران از دیرباز توانسته تاریخی چند هزار ساله از تشکیل حکومت و جامعهای دانشپرور از خود به جای گذراد و به قول برتراندراسل ««ایرانیان از قدیمترین روزگاران مردمی عمیقا متدین و قویا متفکر بودهاند. این مردم پس از آنکه مسلمان شدند، از اسلام چیزی ساختند بسیار جالبتر و دینیتر و فلسفیتر»!
💠 یکی از ویژگیهای مهم ایرانیان دستی بود که در سیاستنامهنویسی داشتند و همین موضوع نشان از درک ایرانیان نسبت به یکی از پیچیدهترین ساحتهای زندگی بشری بود.
💠 «کلیله و دمنه» که امروز بسیار برای ما آشناست در واقع یادگار برزویه طبیب است که در دوران حکومت ساسانیان به ایران آورد و از زبان سانسکریت به زبان پهلوی ترجمه کرد. بعد از آن هم سیاستنامههای مهمی توسط ایرانیان نوشته شد که سیاستنامه نظامالملک یکی از معروفترین آنهاست
💠 سیاست برای ایرانیان همیشه یک مسئله اولویت دار بوده و هست و اگر روزگاری ایرانیان تمام تلاش خود را برای انتظام امور پادشاهی به خرج میدادند، امروز هم با ارائه الگوی مردمسالاری دینی و حضور در انتخاباتهای متعدد نشان میدهند که هنوز هم درمتن جامعه خود فعال هستند
💠 @goftaran
6.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
غیریت سازی بر مبنای دروغ/ فریب صحنهآرایی را نخوریم
💠 یکی از شگردهای مهم نامزدهای انتخاباتی، غیریت سازی در جریان میزگردها و مناظرههای انتخاباتی هست. نامزدها برای اینکه طرفداران رادیکال و یا حتی اقشار خاکستری را وارد کمپینهای انتخاباتی خودشان کنند از این ترفند استفاده میکنند تا بتوانند در نهایت پیروز میدان شوند.
💠 اما استفاده از کلیدواژه «دروغگویی» و نسبت دادن آن به رقیب تا حالا دو بار در انتخاباتهای ریاست جمهوری مورد استفاده قرار گرفته؛ یکی در جریان مناظرات انتخاباتی سال ۱۳۸۸ بود که میرحسین موسوی به مهمترین رقیب خودش تهمت دروغگویی زد که البته این ترفند برای او کارگر نیفتاد.
💠 بار دوم هم در جریان انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۹۲ که حسن روحانی یک دشمن فرضی برای خودش درست کرد و از کارشناس برنامه تا راهبران و مدیران برنامههای انتخاباتی را «دروغگو» خطاب کرد که این بار با مهارت خاص آقای کاندیدا توانست برای خودش پایگاه رایی فراهم کند.
💠دقیقا همین خط از طرف ستاد پزشکیان و نامزد مدنظر آنها در حال دنبال شدن است و این افراد با دروغگو خطاب کردن و پرخاشگری سعی دارن تا نظر بدنه اجتماعی غیرفعال اصلاحطلبان-که رادیکال هستند- و اقشار خاکستری را به سمت خودشان جلب کنند.
💠این چند روز و چند مناظره باقی مانده بسیار مهم است تا ببینیم مدیریت افکار مخاطبان به چه نحوی انجام خواهد شد و مخاطبان هم باید بسیار هوشیار باشند و فریب برخی صحنهآراییها را نخورند.
💠 @goftaran
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥 دولت چندم روحانی!؟
💠 هر نامزدی چه بخواهد و چه نخواهد و چه اقرار کند و چه انکار، متعلق به یک جریان سیاسی است و پایگاه اجتماعی خاص خود را دارد. از آن مهمتر، کسانی که امروز به عنوان نامزد ریاست جمهوری در حال رقابت و دادن وعده و وعید هستند، همه در سیاست سابقهدار و با شناسنامه هستند.
💠 آن روزی که حسن روحانی از نهانخانههای سیاستمداران روی کار آمد، اصلاحطلبان به طمع به دست آوردن قدرت، کاندیدای جریان خود را کنار زدند و یکپارچه از روحانی حمایت کردند و اتفاقا در ۴ سال اول که دولت توانسته بود به توفیقاتی در مهار تورم دست یابد، حسابی به او مینازیدند. اما دیر زمانی نگذشت که دولت دوم روحانی روی کار آمد و با شکست برجام و آوار مشکلات اقتصادی بر سر مردم-از دلار ۱۰ برابری شده تا مسکن سر به فلک کشیده- ناگهان همه اصلاحطلبان زیر یارکشی خود زدند و حتی فراموش کردند که با رمز «تَکرار میکنیم» در سال ۹۶ به پیروزی رسیدند و خلاصه بر سر نخواستن روحانی، دعوا به راه افتاد.
💠 اوضاع چنان خراب بود که اسحاق جهانگیری-معاون اول وقت- در مصاحبه با روزنامه اعتماد در سال ۱۴۰۰ گفت که به جرات میگویم تا به حال چنین دولت بدهکاری را تحویل رییس جمهور بعدی ندادیم!
همین جمله آخر کافی است که ببینیم امروز هر کدام از نامزدها در کدام طیف و گروه دستهبندی میشوند و وزرا و معاونان روحانی امروز در ستاد چه کسی مجددا سودای بازگشت به پاستور را در سر دارند.
💠این موضوع مهمتر از آن است که کسی بگوید من دولت سوم روحانی هستم یا نه! اگر کسی در سیاست گفت که من هیچ طرفی نیستم خیلی به او شک کنید!
💠 @goftaran
15.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیا جمهوری اسلامی انتخابات را مهندسی میکند؟
💠 @goftaran
22.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥چرا نباید به شعارها توجه کرد؟
💠 ماراتن انتخابات ریاست جمهوری رو به اتمام است و هر چه سریعتر به خط پایان نزدیک میشویم. شعارها اگرچه خیلی مهم هستند و به عنوان تابلو و سردر هر ستاد انتخاباتی شناخته میشوند اما هر تابلو هرچقدر هم که خوش رنگ و خوش آب و لعاب باشد اما بعد از مدتی همه از کیفیت کار با خبر میشوند خصوصا آنکه اگر خاطرهای از صاحبان تابلوها داشته باشیم.
💠 این روزها بعضی از نامزدها سعی میکنند از حقوق همه بگویند؛ زنها، اهل سنت، سالمندان، قومیتها، زندانیان سیاسی، معلمان، مردم ورشکسته بازار سرمایه، بازنشستگان درمانده و خلاصه هر قشری که درست یا نادرست احساس میکنند در حق آنها جفا شده است، تا شاید با این شعارها بتوانند نمایندگی آنها را به دست بیاورند.
💠 ولی فراموش نکنیم که تمام ۶ نامزد امروز ریاست جمهوری نه افرادی بیسابقه در امور اجرایی، سیاسی و قضایی کشور هستند و نه ناشناخته، بلکه کارنامه و عملکرد همه آنها جلوی چشم ماست و میتوانیم با چشم باز انتخاب کنیم.
💠 باور داشته باشیم که عالیترین مقام اجرایی و دومین مقام سیاسی کشور مستقیما به «دست ما» انتخاب میشود و فردای این کشور و مسئولیت نسل بعدی «با رای ما» جهت پیدا میکند. میتوانیم امروز به افرادی رای بدهیم که در کارنامه خودشان توانستند امید را به مردم تزریق کنند یا افرادی را وارد پاستور کنیم که با همه شعارشان خوش رنگشان جز گرفتاری و مشقت فراوان اقتصادی چیزی نصیبمان نکردند.
انتخاب با ماست...
💠 @goftaran
13.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وضعیت تحریمها در دوره رییسی و روحانی چگونه بود؟
💠 @goftaran
18.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رییسی برای مردم چه کرد؟
💠 چهل روز از شهادت سید ابراهیم رییسی و همراهانش گذشت.
💠 @goftaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سعید لیلاز، اقتصاددان اصلاحطلب از عملکرد اقتصادی دولت رییسی میگوید
💠 عملکردی که توسط بسیاری سانسور شد و حتی رهبر انقلاب از این سانسور همهجانبه گلایه کردند و گفتند دلم برای رییسی سوخت.
💠 @goftaran
8.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیا ایرانیان میخواهند تاریخ را تکرار کنند؟
💠 پنجشنبه گذشته مناظرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میان ترامپِ جمهوریخواه و بایدنِ دموکرات برگزار شد. در این مناظره بارها و بارها نام ایران ار زبان طرفین شنیده شد و به یکی از محورهای چالشی این مناظره تبدیل شد.
💠 نکته قابل توجه در این چالش این بود که دو طرف مناظره اولا نسبت به ایران سیاست سختگیرانهای را ترسیم میکردند و ثانیا یکدیگر را به اهمالکاری در قبال ایران متهم میکردند.
💠 به گفته بیشتر کارشناسان، برنده این مناظره ترامپ بود که نظرسنجیها نیز آنرا تایید میکند و عملکرد فاجعهبار بایدن، امیدهای دموکراتها برای ماندن در کاخ سفید را به یأس مبدل ساخت.
💠 اما سوالی که برای جامعه ایران مطرح است آن است که آیا تیم سیاست خارجی سال ۹۸ و دولت روحانی که اکنون با حداکثر توان در ستاد پزشکیان فعالیت میکنند توان مقابله با وضعیت جدید را خواهند داشت یا نه؟
💠 مطابق با تجربه تاریخی دولت روحانی، این تیمِ سیاست خارجی پیشتر امتحان خود را پس داده و به نظر میرسد نتوانسته از آن سربلند بیرون بیاید و ظرفیتهای کشور را بدون ایده درست و قابل دفاع، معطل نگه داشته است. بنابراین هیچ راه حلی جز آنچه در سال ۹۸ انجام دادند، ندارند.
💠 @goftaran