«هازار وورال جین»، استادیار گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه آیدین استانبول در گفتوگو با گروه رسانهای مهر، به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق اشاره کرد و ضمن تاکید بر مغایرت این حمله با کنوانسیون ۱۹۶۱ وین، گفت که تلآویو با این اقدام سعی دارد تا تمرکز جامعه بینالملل را از غزه منحرف کند.
هازار در این گفتوگوی اختصاصی به ابعاد مختلف حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق پرداخت. مشروح این گفتگو را در ادامه میخوانیم.
این اقدام (رژیم صهیونیستی) را از لحاظ قوانین بینالمللی چطور ارزیابی میکنید؟
براساس کنوانسیون ۱۹۶۱ وین، کنسولگری کشورها از مصونیت برخوردارند. از لحاظ قوانین بینالمللی این مساله در سراسر جهان به رسمیت شناخته و در این سند (کنوانسیون) بارها به آن تاکید شده است. هر رفتاری مغایر با آن، نادیده انگاشتن قانون است. حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق، پایتخت سوریه در اول آوریل ۲۰۲۴، در کشور ثالث صورت گرفت و اقدامی غیرقانونی است.
رژیم صهیونیستی که به دلیل اقدامات و جنایاتش در جنگ جاری در غزه، هماکنون در دیوان بینالمللی دادگستری در حال محاکمه است، در این حمله هفت نفر را در داخل سفارت ایران از جمله سردار محمدرضا زاهدی، از فرماندهان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و سردار محمدهادی حاحرحیمی، معاون وی را به شهادت رساند.
هرچند که قوانین بینالمللی بهواسطه کاربردهای پیچیده و دردسرآفرین، عملاً بازدارندگی چندانی ندارند اما باید برای تمام ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل، در همان چهارچوب پاسخگوسازی عمل کنند. با این حال، شرایط در برخی موارد متفاوت است. اسرائیل همچنان به اقدامات خودسرانه، خصمانه و غیرقانونیاش ادامه میدهد. هر کشوری که چنین تجاوزی مرتکب شود، مطابق اصل «برابری حاکمیتی»، باید بلافاصله با محکومیت جهانی روبهرو شود. تاکنون کشورهایی از جمله روسیه، قطر، پاکستان، عمان، اردن، عراق و عربستان سعودی، اسرائیل را محکوم کردهاند.
پشت پرده و توجیه این اقدام مجرمانه چیست و تا چه اندازه با هدف دستکاری و انحراف افکار عمومی از شکست رژیم صهیونیستی در غزه آن هم پس از ۶ ماه نسلکشی بیوقفه علیه فلسطینیان، صورت گرفته است؟
اسرائیل حدود ۶ ماه در غزه جنگافروزی کرده و در تلاش است تا هرچندوقت یکبار با نمایش دندان به کشورهای مجاور، موجودیت خود را با تقلا به تصویر بکشد. از لحاظ روانشناسی، مدیریت یک جنگ برای این مدت طولانی خیلی دشوار است. در سوی دیگر، اعتراضهای داخلی علیه نخست وزیر (رژیم صهیونیستی) همچنان جریان دارد. گرچه حملههای گاهوبیگاه به متحدان و حامیان حماس در منطقه را میتوان تلاش اسرائیل برای قدرتنمایی تفسیر کرد اما میتوان گفت که این حمله مستقیم علیه ایران، اشاره به شرایطی خطرناک در منطقه دارد. تشدید تنش بین آمریکا و ایران که در ماههای اخیر از طریق نیروهای نیابتی با یکدیگر مواجه شدهاند، حالا بین اسرائیل و ایران به جریان افتاده که باتوجه به روابط چندگانهای که در منطقه وجود دارد، همان مخاطرات را در پی دارد.
با نگاهی گستردهتر به منطقه، بازیگران مختلفی در حال تجربه رویارویی مشابهی هستند که از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در منطقه جریان دارد. رویارویی کنونی ایران و «محور مقاومت» با اسرائیل و آمریکا، موضوع تازهای نیست بلکه ادامه جنگی است که از عراق تا لبنان و یمن تا دریای سرخ در جریان است. با این حال، به گفته مقامات عالیرتبه ایران، مسئولیت حمله دوشنبه و عواقب آن از حیث هدف و موقعیت مکانی برعهده اسرائیل است. در سوی مقابل، اسرائیل، ایران را مسئول تشدید تنشهای منطقه میداند. سخنگوی ارتش اسرائیل میگوید که ایران بالاتر از تمام نیروهای نیابتی، بازیگر اصلی منطقه است. با این حال، صرف نظر از انتظاری که از ایران برای پاسخ به این حمله میرود، تمرکز افکار عمومی نباید از غزه منحرف شود. کشتار و نسلکشی اسرائیل در نوار غزه هر روز ادامه دارد و در چنین شرایطی، تمرکز جامعه بینالملل نباید از این باریکه منحرف شود.
حسین کنعانی مقدم در گفت و گو با خبرگزاری قدس؛
فقط با شعار دادن نمی توان حمایت خودمان را به فلسطین نشان دهیم/ باید امسال در روز قدس جشن پیروزی مقاومت فلسطین برگزار شود
سرزمین فلسطین در روز قدس چشم انتظار سیل کمک های مادی و معنوی از سراسر جهان است. علی رغم تمام حوادث و مصیبت های بزرگی که ملت فلسطین متحمل شده اند باید امسال در روز قدس جشن پیروزی مقاومت فلسطین برگزار شود و این مقاومت جانانه مردم فلسطین را گرامی بداریم.
http://qodsna.com/fa/388162
روزنامه عبری زبان هاآرتص، با انتشار گزارشی سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را در خصوص نابودی جنبش حماس در نوار غزه به سخره گرفت.
در این گزارش آمده است که نتانیاهو مدعی شده حمله به شهر رفح برای تحقق این هدف بسیار ضروری است.
در ادامه این گزارش تاکید شده است: بعد از حمله مورد ادعای نتانیاهو به شهر رفح و کشتار گسترده در این منطقه جنبش حماس چهار هزار الی پنج هزار نیرو خواهد داشت و این تعداد یک تهدید دائمی برای هر نیروی نظامی که در نوار غزه باقی خواهد ماند به شمار میروند.
هاآرتص همچنین نوشت: در این صورت اوضاع در نوار غزه در بهترین حالت برای اسرائیل مانند اوضاع کرانه باختری خواهد شد به طوری که کافی است یک نیروی فلسطینی سلاح به دست بگیرد یا یک جوان چاقو با خود حمل کند تا امنیت ما متزلزل شود.
این روزنامه در پایان این سوال را مطرح کرد: تاوانی که اسرائیل برای انجام عملیات علیه شهر رفح باید بپردازد چیست؟
پیشتر سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در گزارشی مشترک طی ماه مارس اذعان کرده بودند که جنبش حماس ممکن است بتواند تا چند سال با وجود تداوم جنگ در نوار غزه مقاومت کند.
این در حالی است که نتانیاهو علاوه بر تبعات حمله وحشیانه به نوار غزه با تظاهرات اعتراضی شهرکنشینان صهیونیست در سرزمینهای اشغالی نیز دست و پنجه نرم میکند.
بنابر گزارشهای منتشر شده شب گذشته شهرکنشینان صهیونیست باز هم در اعتراض به کابینه کنونی رژیم صهیونیستی به نخستوزیری بنیامین نتانیاهو دست به تظاهرات زدند.
این تظاهرات اعتراضی در برابر کنست رژیم صهیونیستی برگزار شد و شهرکنشینان در جریان آن خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمینهای اشغالی شدند.
علاوه بر این صهیونیستها خواهان توافق مبادله اسرا میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین در غزه شدند.
گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمینهای اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقیماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پروندههای قضائی اقامهشده علیه او متهم میکنند.
◾️میدانداری یمنی ها/ قدسنا
مقاومت یمن و نقشآفرینی نیروهای مسلح این کشور در حمایت از غزه، یکی از بحرانهای رژیم صهیونیستی در طول یکصد و هفتاد و سه روز جنگ در غزه بوده است. در همین رابطه، روزنامه جروزالم پست به نقل از «مرکز اطلاعات و تروریسم مئیر عمیت» در گزارشی نوشت: تا زمانیکه توافقی برای آتشبس در نوار غزه وجود نداشته باشد، اسرائیل باید منتظر ادامه حملات یمن باشد.
دلایل اذعان یک مرکز مطالعاتی معتبر رژیم صهیونیستی به این ناتوانی را میتوان در قالب چند محور بیان کرد:
- پس از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر 2023 (15 مهرماه 1402) و نسلکشی بیسابقه و محاصره مردم این باریکه، مقامات یمنی بارها اعلام کردهاند؛ در راستای حمایت از مقاومت فلسطین و مردم مظلوم غزه، هرنوع شناورِ متعلق به رژیم صهیونیستی و یا به مقصد بنادر سرزمینهای اشغالی در دریای سرخ، جزو اهداف مشروع نیروهای مسلح یمن خواهد بود. پس از آغاز حمایت عملیِ یمن از مقاومت فلسطین، 22 دیماه 1402، آمریکا و انگلیس با هدف حمایت از رژیم اشغالگر قدس و کاستن از توان نظامی یمنیها، مواضعی را در مناطق مختلف یمن هدف قرار دادند. بلافاصله پس از آغاز این حملات، رئیس جمهور آمریکا از مشارکت استرالیا، کانادا، هلند و بحرین در این تجاوز خبر داد.
هماکنون با گذشت 75 روز از حملات هوایی و پهپادی آمریکا و انگلیس به یمن، نهتنها تغییری در معادلات جنگ بهنفع رژیم صهیونیستی ایجاد نشده، بلکه تحولات میدانی از افزایش حملات یمنیها به مواضع رژیم صهیونیستی (چه در دریا و چه مواضع ثابت در سرزمینهای اشغالی) حکایت دارد و در مقابل، حملات آمریکا و انگلیس به یمن، هیچگونه دستاورد و بازدارندگی قابل توجهی نداشته است.
- در صد و هفتاد و سه روزِ گذشته از حملات همهجانبه رژیم صهیونیستی به غزه و ارتکاب جنایات متعدد و بیسابقه علیه زنان و کودکان، رژیم اشغالگر در چهار محور نبرد شامل؛ 1) رزمندگان حماس و جهاد اسلامی در غزه و کرانه باختری 2) جبهه شمالی(حزبالله لبنان) 3) مقاومت اسلامی عراق و 4) مقاومت یمن، درگیر بوده و نهایتا فقط در 2 محورِ اول، توان کارزار میدانی داشته است. بنابراین مقابله این رژیم با حملات موشکی – پهپادی یمنیها و محافظت از مواضع تجاری و صادراتی در جنوب سرزمینهای اشغالی از جمله بندر راهبردی «ایلات»، علاوه بر هدف قرار گرفتن کشتیهای تجاری صهیونیستها، بهعنوان یکی از بحرانهای لاینحلِ اشغالگران در حدود 6 ماه جنگ علیه غزه، خودنمایی کرده است.
- نکته دیگر تغییر معادلات نبرد در دریا از سوی مقاومت یمن و نیروهای مسلح این کشور است، طوریکه ناوهای جنگی آمریکا و انگلیس علاوه بر ناتوانی از دفع حملات به کشتیهای صهیونیستی، خود نیز به اهداف ثابت موشکها و پهپادهای یمنی تبدیل شدهاند و این موضوع عجز حامیان رژیم اشغالگر را در میدان نبرد برجستهتر کرده است.
- از سوی دیگر دریای سرخ و تنگه بابالمندب هم به دلیل قدرتنمایی نیروهای مسلح یمن، خلوتترین ایام تردد را در تاریخ خود تجربه میکند. به علاوه کشتیهای غیرصهیونیستی که جرأت عبور از این آبها را به خود میدهند هم باید پیغام «ما هیچ ارتباطی با اسرائیل نداریم» را به یگانهای دریایی ارتش یمن مخابره کنند تا هدفِ موشکها و پهپادهای یمنیها قرار نگیرند، همانطور که رد و بدل شدنِ پیامهایی از این دست در دریای سرخ، در روزها و ماههای اخیر افزایش یافته است.
- مرکز مطالعات صهیونیستی «مئیر» در گزارشی تأکید کرده، تا زمانیکه بازدارندگی آمریکا مقابل نیروهای مسلح یمن ناکام بماند، راهی جز مذاکره با یمن یا حصول آتشبس در جریان حملات یمنیها به کشتیهای اسرائیلی وجود ندارد. تحلیلهایی از این قبیل در کنار برآوردهای میدانی نشان میدهد؛ رژیم اشغالگر صهیونیستی با وجود برخورداری از حمایت تمام قدِ آمریکا و انگلیس، قادر به واکنش ولو حداقلی به حملات دریایی – موشکی یمنیها نیست و درصورت ادامه اشغالگری در غزه، باید تاوانِ حمله به زنان و کودکان فلسطینی را در گلوگاههای تجاریاش که عمدتا هم در دسترس یمنیهاست، بپردازد و یا از گزینه «مذاکره» سخن به میان آورد!
- بهعلاوه تنگه بابالمندب، شریان راهبردی حملونقل نفت و گاز مایع از خلیج فارس به اروپاست و مسیر تجارت چین و هند با اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی هم بهشمار میرود؛ بنابراین ادامه روند فعلی صهیونیستستیزی یمنیها، علاوه بر سردرگم کردن مقامات صهیونیستی و ناامنی در جنوب سرزمینهای اشغالی، تأثیر قابل تأملی بر اقتصاد جهانی، بهخصوص «افزایش بهای نفت» و «افزایش بیمه حمل و نقل دریایی» خواهد گذاشت.
✔️ تاثیر جنگ کریدورها در حمله تروریستی به مقرهای نظامی چابهار
سعید رهبریفرد، کارشناس دیپلماسی بینالملل:
▫️ ناامنسازی پاکستان و ایران به وسیله گروهکهای تروریستی، پروژهای در راستای تقویت کشورهای عضو کریدور IMEC به سرکردگی اسرائیل و بازیگری هند، عربستان و امارات است.
▫️امروز توسعه صرفا یک تصمیم در نزد مسئولان رده بالای کشور نیست و برای قرارگیری در مسیر توسعه باید جنگید، در معادلات چنین جنگی ایران و پاکستان ناامن و کلنگی به نفع محور عبری-عربی منطقه است.
▫️به زودی رویارویی ایران و آمریکا در غرب آسیا جای خود را به رویارویی کشورهای جایگزین آمریکا در قالب همبست IMEC و ایران خواهد داد و دستگاه میدان و دیپلماسی کشور باید متناسب با این رخداد بروزرسانی شوند.
🆔 @saramadthinktank
◾️افزایش نگرانیهای خاورمیانهای در کاخ سفید
مقامات فعلی و سابق آمریکا روز سهشنبه (۱۴فروردینماه) ابراز نگرانی کردند که حمله هوایی اسرائیل به محوطه سفارت ایران در سوریه میتواند باعث تشدید خصومتها در منطقه و حملات تلافیجویانه علیه اسرائیل و متحد آمریکاییاش شود.
«رالف گاف»، کارشناس ارشد سابق سیا که در خاورمیانه خدمت میکرد، حمله اسرائیل را «فوقالعاده بی پروا» خواند.
گاف گفت: «این فقط منجر به تشدید تنش از سوی ایران و نیروهای نیابتیاش خواهد شد که برای نیروهای آمریکایی در منطقه بسیار خطرناک است» زیرا آنها ممکن است هدف حملات تلافیجویانه نیروهای نیابتی تهران قرار گیرند.
یک مقام وزارت دفاع گفت: در واقع، پس از حمله اسرائیل به دمشق، نیروهای آمریکایی مستقر در جنوب شرقی سوریه یک پهپاد تهاجمی را سرنگون کردند. این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت: مشخص نیست که آیا این پهپاد به سمت نیروهای آمریکایی هدف گرفته شده است یا خیر؟ اگر چنین باشد، این اولین حمله شبهنظامیان تحت حمایت ایران علیه نیروهای آمریکایی در عراق یا سوریه در نزدیک به دو ماه گذشته است.
«دانا استرول»، مقام ارشد سابق پنتاگون در امور خاورمیانه که اکنون در «موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» فعالیت میکند، گفت: «حمله روز دوشنبه تشدید قابل توجه بحران است و خطر سوق دادن یک منطقه بیثبات و بحرانخیز به یک جنگ تمامعیار را در پی دارد.»
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7-5/4058227-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%AE-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF?utm_source=telegram&utm_medium=social
🔹کتاب تازه منتشر شده «تروریست های یهودی» روایت تروریسم یهودیان صهیونیست، پیش از تأسیس دولت اسرائیل در ۱۹۴۸ است.
🔹تاکنون کتاب های متعددی درباره تروریسم رژیم صهیونیستی منتشر شده است اما این کتاب یک ویژگی متمایز و منحصر بفرد دارد: «روایت اقدامات تروریستی گروه های یهودی صهیونیست، در سال های قبل از اشغال فلسطین و شکل گیری دولت اسرائیل».
🔹در حقیقت ریشه های تروریسم یهودی معاصر را باید در جنبش های افراطی و افراد تندرویی که در دهه های 30 و 40 قرن بیستم، سراسر فلسطین را در نوردیدند جستجو کرد. تروریسمی که از آن دهه تاکنون بر پیشانی صهیونیسم نقش بسته است.
این کتاب به ارائه تصویری شفاف از آن جنبش ها و اندیشه های بنیان گذاران آنها از منظر یک پژوهشگر شناخته شده اسرائیلی می پردازد.
🔹کتاب «عساف شارون» استاد فلسفه سیاسی دانشگاه تل آویو در سال ۲۰۱۵ در نیویورک منتشر و «مجمع روابط عربی و بین المللی قطر» در سال ۲۰۱۶ آن را به عربی ترجمه و منتشر کرد و اکنون نیز برای نخستین بار به همت «سیدرضا قزوینی غرابی» به فارسی بازگردانده شد و توسط انتشارات «به نشر» در ایران منتشر گردید.
🔹کتاب، علاوه بر متن اصلی نویسنده، یک ضمیمه منحصر بفرد شامل فهرستی از دهها عملیات تروریستی یهودیان علیه فلسطینی ها قبل از تأسیس رژیم اشغالگر دارد که توسط ناشر قطری افزوده شد و پیوست مصور کتاب نیز توسط مترجم به کتاب اضافه شده است و شامل تصاویر دیده نشده یا کمتر دیده شده است.
◾️خشم جهانی علیه رژیم اسرائیل
هرچند 76 سال از اشغال سرزمین مقدس فلسطین توسط رژیم اشغالگر اسرائیل و امریکا میگذرد، ولی هیچگاه اسرائیل با این موج و نفرت جهانی مواجه نشده بود. اسرائیل با کشتار زنان و کودکان و مظلومانِ بیگناه غزه، آنچنان جنایت کرد، که حتی همپیمانانش نیز از او رویگردان شدند و برعلیهش تاختند. امروز در کشورهای مختلف غربی از جمله امریکا، حداقل هفته یکبار ده ها و صدها هزار نفر در حمایت از قدس راهپیمایی و تظاهرات میکنند. در انگلیس و فرانسه و آلمان و خیلی از کشورها فریاد «مرگ بر اسرائیل» سر داده میشود. امروز جهانیان همه فهمیده اند که اسرائیل چه جانوری است که هیچ ارزشی را نمی شناسد و بشر را در فلسطین سر می برد و پروایی ندارد.
از 7 اکتبر سال گذشته تاکنون بیش از 33 هزار فلسطینی در نتیجه بمباران رژیم اسرائیل شهید شده و ده ها هزار تن دیگر زخمی شده اند. این ها همه جنایت علیه بشریت است که جهانیان را بیدار کرده و همه میدانند که اسرائیل چیست و امریکا چرا از این رژیم حمایت میکند.
همانطور که یادآوری شد، امروز خشم عظیمی علیه اسرائیل به وجود آمده که همین مسئله، یکی از عوامل عمده نابودی این رژیم خواهد بود. در اکثر کشورهای اسلامی و غیراسلامی کمپین تحریم برندهای اسرائیلی راه اندازی شده و نتیجه خوبی هم گرفته است. اسرائیل و امریکا اعلام کردند که حماس، کودکان را سربریده، ولی شاهدی پیدا نشد که هیچ، بلکه اسنادی از سربریدن کودکان فلسطینی توسط رژیم سفاک اسرائیل پیدا شد. همه اینها و هر چه مظلوم نمایی که اسرائیل انجام داد، به سرانجام رسید و چهره واقعی اش امروز آشکار شده است.
نابودی این رژیم حتمی و خیلی هم نزدیک است و فردا که روز جهانی قدس است، بار دیگر شاهد خروش آزادگان در سراسر جهان خواهیم بود.
◾️صدای ملت افغانستان
هدایت شده از از خراسان تا فلسطین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبرمعظم انقلاب و فرمانده کلقوا بین دو نماز در مورد روز قدس امسال صحبت کردند و چه بسا این ایستاده صحبت کردن حکمتی دارد و حالت قیام را تداعی می کند...
«بسم الله الرحمن الرحیم. روز قدس امسال یک خروش بین المللی علیه رژیم غاصب صهیونیستی خواهد بود...»
#روزجهانیقدس #حضورمیلیونی
═══✼🍃🌺🍃✼═══
🇮🇷منتظرانظهور ازخراسان تافلسطین🇵🇸👇
@azkhorasan_tafelestin
✅ امروز نام تمام شهرهای جهان غزه است
🔹روز قدس امسال به دلیل تحولات بسیار مهمی که طی ۶ ماه اخیر در سرزمینهای اشغالی فلسطین رخ داده از اهمیتی مضاعف برخوردار است و ویژگی هایی دارد که در سالهای گذشته کمتر مشابه آن را بتوان یافت.
🔹۶ ماه پس ازعملیات طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی و حامیانش نتوانسته اند به هیچ کدام از اهداف خود برای نابودی حماس، تسلط بر غزه، آزادسازی اسرا، کوچ اجباری فلسطینیها به کشورهای دیگر دست یابند.
🔹این ناکامیها در حالی رقم خورده است که شهرهای سراسر جهان از جمله در اروپا و آمریکا شاهد راهپیماییهای مکرر و پرجمعیت مردم علیه رژیم صهیونیستی بوده اند. نفس این زنجیره جهانی اعتراضات، حکایت از همسویی افکار عمومی دنیا با مردم مظلوم فلسطین دارد.
🔹رژیم صهیونیستی با کشتار بیش از ۳۳ هزار نفر از شهروندان فلسطینی، تصویر خود به عنوان رژیمی معتقد به ایدئولوژی آپارتاید و نسل کشی را در ذهن جهانیان ثبت کرده، تا آنجا که نهادهای بینالمللی مثل سازمان ملل، دیوان بین المللی لاهه رفتار این رژیم را مصداق نسل کشی و آپارتاید دانستهاند.
🔹روز جهانی قدس امسال میتواند وحدت جهان اسلام حول آرمان فلسطین را روایت کند و استراتژی مقاومت را به عنوان رهیافت بنیادین اسلامی برای حل بخران فعلی، تقویت کند. تحقق چنین رهیافتی، سیاست "سازش" را از گزینههای قابل قابل تصور خارج میکند.
🔹در سایه قیام مردم جهان علیه نسل کشیهای رژیم صهیونیستی، روز قدس میتواند آغاز راهی باشد برای نقش آفرینی اندیشه آزادی خواهی و انسان دوستی جهانیان در مقابله با نظام سلطه و انحصار که با حمایت از صهیونیست ها، نصاب تازهای در نسل کشی آفریده است.
https://NourNews.ir/Fa/News/169356
💥هموطن گرامی؛
به منظور:
🔹گسترش و تعمیق گفتمان نوین مقاومت
🔹 آگاهی خبری و تحلیلی از وقایع و رخدادهای منطقه
🔹ایجاد کمپین واحد بر علیه تفکرات مسموم صهیونیسم جهانی
🔹حمایت فراگیر از تفکر صحیح مقاومت
🔹گسترش تفکر ناب مقاومت در جهان
🔹اطلاع لحظه ای از آخرین اخبار وقايع مقاومت
و.....
🇸🇩لطفا به کانال های زیر بپیوندید:
#گفتمان_خبری_مقاومت
برای اطلاع رسانی عمومی از تحولات منطقه:
https://eitaa.com/goftemanekhabariemoghavemat
#گفتمان_تحلیلی_مقاومت
برای اطلاع از آخرین تحلیل ها و تحقیقات مختص پژوهشگران و سایر علاقه مندان به مباحث تخصصی گفتمان مقاومت:
https://eitaa.com/goftemanetahliliemoghavemat
هدایت شده از گفتمان خبری مقاومت
یک قدم تا قدس ...
#گفتمان_خبری_مقاومت
https://eitaa.com/goftemanekhabariemoghavemat
هدایت شده از گفتمان خبری مقاومت
روز قدس روز اسلام
#گفتمان_خبری_مقاومت
https://eitaa.com/goftemanekhabariemoghavemat
◾️ابعاد پنجگانه اهمیت روز جهانی قدس؛ تل آویو از چه چیزی می هراسد؟/ مهر
۴۵ سال از ابتکار حضرت امام خمینی (ره) در معرفی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان بهعنوان روز جهانی قدس میگذرد. روز جهانی قدس ۱۴۰۳ با ششمین ماه نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه همراه شد. از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳) تاکنون رژیم صهیونیستی بیش از ۳۳ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده و بیش از ۷۵ هزار نفر را مجروح کرده است. همین نسلکشی از چند بعد بر اهمیت روز جهانی قدس ۱۴۰۳ افزوده است که در این نوشتار به برخی از این موارد اشاره میشود.
۱. اثبات چهره بدون روتوش رژیم صهیونیستی
دنیای غرب با بهرهگیری از قدرت رسانهای خود بهخصوص در سالهای اخیر تلاش کرد از رژیم صهیونیستی چهره بازیگری را که به دنبال صلح و امنیت است به تصویر بکشد. عادیسازی روابط با برخی از کشورهای عربی و سفرهای مکرر دیپلماتیک در همین راستا قرار داشت. ۶ ماه جنگ و نسلکشی در غزه، این چهره جعلی را کنار زد و چهره بدون روتوش این رژیم نسلکش را به افکار عمومی جهانی نشان داد.
جنایت بیمارستان المعمدانی و جنایت بیمارستان الشفا در غزه تنها دو نمونه از این چهره بدون روتوش رژیم صهیونیستی است. سیاست گرسنه نگه داشتن مردم غزه بهخصوص کودکان، محاصره اماکن درمانی، حمله به اردوگاههای آوارگان و … نیز بخش دیگری از جنایتهای ناتمام تلآویو علیه مردم غزه است. ارتکاب این جنایتها نشان داد مخل اصلی امنیت، صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا، رژیم جعلی و ساخته دست استعمار غرب است. اگرچه در سالهای گذشته نیز این چهره رژیم صهیونیستی مشهود بود، اما امسال با نسلکشی تمامعیار در غزه، این چهره بیش از هر زمان دیگری ثابت شده است.
۲. اثبات دروغین بودن ارزشهای بشری
عامل دیگر اهمیت روز قدس ۱۴۰۳ در اثبات دروغین بودن ادعاهای هنجاری و ارزشی غرب است. غرب همواره مدعی حمایت از حقوق بشر بود. به بهانه حقوق بشر نیز تحریمهای زیادی علیه کشورهای مستقل و ناهمسو با خود از جمله جمهوری اسلامی ایران وضع کرد. اگرچه همواره این دیدگاه حتی از سوی نظریهپردازان و تحلیلگران غربی وجود داشت که غرب هر جا منافعش در خطر باشد، ارزشها را قربانی منافع خواهد کرد، اما نسلکشی در غزه این چهره واقعی غرب را بیش از هر رخداد دیگری نشان داد. آمریکا که مدعی اصلی هنجارگرایی و ارزشگرایی در نظام جهانی است، در ۶ ماه گذشته مانع تصویب ۳ قطعنامه برای توقف نسلکشی در غزه شد و در عین حال ادعا کرد آنچه رژیم صهیونیستی در غزه انجام میدهد، مصداق دفاع مشروع است.
نسلکشی در غزه لکه ننگی برای غرب و ادعاهای هنجاری و حقوق بشری آن است. رهبر معظم انقلاب در سخنرانی که به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ انجام دادند، با اشاره به این موضوع عنوان کردند: «قضایای غزه نشان داد که چه ظلمی و چه ظلمتی بر دنیا حاکم است. این دنیای غرب، این دنیای بهاصطلاح متمدّن که ادّعای حقوق بشر و امثال اینها میکنند، نشان دادند که چه ظلمتی بر زندگی اینها، بر افکار اینها، بر عمل اینها حاکم است. بیش از ۳۰ هزار نفر قتلعام میشوند، از کودک نوزاد تا نوجوانها، تا جوانها، تا پیرها، زن، مرد، تا بیمارها؛ در ظرف مدّت کوتاهی سی و چند هزار نفر از اینها نابود میشوند، خانههایشان خراب میشود، زیرساختهای کشورشان از بین میرود، دنیای متمدّن نگاه میکند؛ نه فقط جلوگیری نمیکند، کمک هم میکند.»
۳. خیزش جهانی در حمایت از فلسطین
یکی دیگر از موارد اهمیت روز جهانی قدس ۱۴۰۳ در این است که طی ۶ ماه گذشته خیزش جهانی در حمایت از فلسطین و در محکومیت رژیم صهیونیستی و حامیانش شکل گرفته است. در گذشته کمتر اتفاق افتاده و یا حتی بیسابقه بوده است که تظاهرات چند صد هزار نفری در آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی در حمایت از فلسطین و در محکومیت رژیم صهیونیستی برگزار شود، اما در ۶ ماه گذشته تظاهراتی با مشارکت چند صد هزار نفر در این کشورها برگزار شد. حتی در قلب واشنگتن تظاهرات حمایت از فلسطین برگزار شد. این خیزش جهانی ضمن اینکه بیانگر شکست رژیم صهیونیستی و غرب در جنگ روایتها بود، بیانگر آگاه شدن افکار عمومی جهانی درباره واقعیت فلسطین و بهخصوص غزه است. این خیزش جهانی به معنای پذیرش مظلومیت مردم غزه توسط افکار عمومی جهانی است. حضرت آیتالله خامنهای روز ۷ فروردین ۱۴۰۳ در دیدار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، موضوع حمایت افکار عمومی بینالمللی و همچنین افکار عمومی جهان اسلام بهویژه دنیای عرب از مردم غزه را مهم ارزیابی کردند و گفتند: «اقدامات تبلیغاتی و رسانهای مقاومت فلسطین تاکنون بسیار خوب و جلوتر از دشمن صهیونیستی بوده است و باید در این زمینه بیش از پیش اقدام شود.»
۴. اثبات حقانیت مقاومت
یکی دیگر از تفاوتهای روز قدس امسال با سالهای قبل در این است که حقانیت مقاومت بیش از هر زمان دیگری ثابت شده است. نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه نشان داد هرگونه سازش با این رژیم نهتنها به صلح و امنیت بیشتر برای فلسطینیها منجر نخواهد شد بلکه به رژیم برای جنایتهای بیشتر و شدیدتر فرصت خواهد داد. همچنین نسلکشی در غزه ثابت کرد تنها راه مقابله با جنایتهای رژیم صهیونیستی، مقاومت و تقویت مقاومت است.
مقام معظم رهبری روز اول فروردین ۱۴۰۳ در این زمینه نیز عنوان کردند: «این قضیّه (نسلکشی در غزه)، حقّانیّت تشکیل جبههی مقاومت را نشان داد. بعضی مطرح میکردند که خب این جبههی مقاومت در غرب آسیا چه لزومی داشت؛ نشان داده شد که حضور جبهه مقاومت در این منطقه جزو حیاتیترین مسائل است؛ روزبهروز هم بایست این جبهه مقاومت تقویت بشود. طبیعی است انسانهایی که وجدان بیدار دارند در این منطقه، وقتی ظلم صهیونیستها را میبینند که هفتاد سال است این ظلم ادامه دارد ساکت ننشینند، آرام ننشینند، به فکر مقاومت بیفتند؛ تشکیل جبهه مقاومت برای این است؛ برای مواجهه با این ظلمِ مستمرّ دائمیِ جنایتکاران صهیونیست علیه ملّت فلسطین و حامیان فلسطین است.»
۵. اثبات ناتوانی رژیم صهیونیستی در خروج از بحرانها
روز قدس ۱۴۰۳ در شرایطی فرا رسید که هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی فرو پاشیده است. رژیم در باتلاق غزه گرفتار شده است و توان دستیابی به اهداف نظامی مطرح شده خود (آزادی اسرا و از بین بردن حماس) را ندارد.
این رژیم حتی توان برونرفت آبرومندانه از غزه را ندارد. اگرچه رژیم صهیونیستی در جنگی نابرابر موفق شد غزه را به ویرانهای تبدیل کند، اما بمباران کورکورانه و هدف قرار دادن غیرنظامیان نشانه پیروزی نیست بلکه نشانه شکست ادعاهای صهیونیستها مبنی بر برتری اطلاعاتی در منطقه غرب آسیا است. مقام معظم رهبری روز ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ در دیدار کارگزاران نظام، رژیم صهیونیستی را از دو جنبه شکستخورده دانستند و گفتند: «شکست اول آنها در روز ۱۵ مهر و طوفان الاقصی بود که رژیمِ مدعیِ تسلط اطلاعاتی و نظامی را متحمل شکست اطلاعاتی عظیم از یک گروه مقاومت با امکانات محدود کرد و این شکست و آبروریزی رژیم صهیونیستی هرگز ترمیم نشده و نخواهد شد.»
حضرت آیتالله خامنهای شکست دوم صهیونیستها را شکست در دستیابی به اهداف اعلام شده در حمله به غزه خواندند و با اشاره به برخورداری صهیونیستها از حمایت همهجانبه نظامی-مالی و سیاسی آمریکاییها از جمله وتوی قطعنامهها و دروغ محض غیرالزامآور خواندن قطعنامه اخیر، افزودند: «با وجود همه این حمایتها، صهیونیستها حتی نتوانستند به یکی از اهداف اعلام شده خود دست پیدا کنند. آنها میخواستند مقاومت و به طور خاص، گروه حماس را نابود و زمینگیر کنند در حالیکه امروز حماس و جهاد اسلامی و مجموعه مقاومت غزه با تحمل مشکلات، در حال ضربه زدن به رژیم غاصب هستند.»
نتیجه
روز جهانی قدس ابتکار بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران است. رژیم صهیونیستی هراس زیادی از روز جهانی قدس دارد زیرا آزادیخواهان در کشورهای مختلف جهان در این روز در حمایت از مردم فلسطین راهپیمایی برگزار میکنند. روز جهانی قدس ۱۴۰۳ در شرایطی فرا رسید که رژیم صهیونیستی از ۱۵ مهر گذشته تاکنون با حمایت همهجانبه آمریکا مرتکب نسلکشی در غزه شده است. انزجار و تنفر از رژیم صهیونیستی و آمریکا به بالاترین سطح در جهان رسیده است. روز جهانی قدس امسال میتواند به یادماندنیتر از سالهای قبل باشد.
⭕ مقاله شیوان ماهندراجاه در وبگاه کردل با عنوان "آنطور که ایرانیها در حال جوشاندن قورباغه اسرائیلی هستند، آهسته، روشمند و علمی"
پ.ن : دکتر شیوان ماهندراجاه یکی از اعضای اندیشکده "انجمن سلطنتی تاریخ" در لندن است. دکترای خود را در رشته خاورمیانه و تاریخ اسلام در دانشگاه کمبریج گرفته است و مقالات فراوانی درباره اسلام، ایران، افغانستان و پاکستان به چاپ رسانده است.
اگر قورباغهای در یک دیگ روی اجاق گاز قرار گیرد، با ادامه افزایش دما در دیگ آب باقی میماند و حتی با به نقطه جوش رسیدن آب قورباغه بیرون نمیپرد و در اثر آن میمیرد زیرا تغییرات آنقدر تدریجی است که قورباغه متوجه آن نمیشود.
ایران و متحدان منطقهای آن با انضباط و صبر بینظیر از این استراتژی علیه آمریکا و اسرائیل استفاده میکنند.
بر اساس یک برآورد پس از ۷ اکتبر، حدود ۵۰۰،۰۰۰ شهرکنشین با سفری احتمالا بیبازگشت اسرائیل را ترک کردهاند.
در شش ماه گذشته شیکل ۲۰٪ از ارزش خود را از دست داده است (و اقتصاد اسرائیل نیز ۲۰٪ کوچک شده است)
مودیز اعتبار اقتصادی اسرائیل را به A2 کاهش داده.
صنعت گردشگری اسرائیل دچار بحران شده است.
اکثر خطوط هوایی بزرگ دیگر به اسرائیل پرواز نمیکنند.
فشارهای اجتماعی-اقتصادی و سرخوردگی از مدیریت جنگ توسط دولت به اوج خود رسیده و با برکناری نتانیاهو نیز برطرف نخواهد شد.
ایران گام به گام حرارت را افزایش میدهد و در حال فلج کردن اقتصاد اسرائیل است.
اسرائیل بخش کشاورزی کوچک و دسترسی محدودی به منابع طبیعی و انرژی دارد.
بندر حیفا میتواند توسط حزبالله هدف قرار گیرد. اگر حیفا در کنار ایلات تعطیل شود، اسرائیل تنها خطوط حیاتی زمینی از طریق اردن و مصر را برای تامین غذا و انرژی خواهد داشت که میتوانند توسط ایران نیز مسدود شوند.
بن گوریون و سایر فرودگاه ها ممکن است در آینده هدف قرار گیرند.
اسرائیل از نظر منابع نیز فقیر است و وابستگی شدیدی به واردات نفت و گاز آذربایجان از طریق ترکیه دارد.
قطعا این موارد در لیست ایران قرار دارند و گامهای بعدی هستند که در زمان مناسب حرارت را برای قورباغه اسرائیلی بالا خواهند برد.
حمله اخیر اسرائیل به نمایندگی دیپلماتیک ایران در دمشق، پس از حمله پهپادهای عراقی به ایلات که گام بعدی ایران برای افزایش حرارت بود، رخ داد. نتانیاهو پس از آن گفت : «تمام جهان در حال حمله به ما هستند» که منعکسکننده ترس و دلهره اسرائیل از این وضعیت بود و حمله به کنسولگری ایران، اقدامی دستپاچهگونه از سوی قورباغه اسرائیلی برای فرار از این مخمصه بود و درگیر کردن آمریکا در یک جنگ با ایران، اما پاسخ ایران به گونهایی خواهد بود که وارد این دام نشود و به استراتژی موفق خود ادامه خواهد داد.
اسرائیل نیز با تحریمها همین استراتژی را برای ایران به کار گرفت. اما برخلاف اسرائیل، ایران دارای منابع فراوان نفت و گاز، ۸۵ میلیون جمعیت تحصیلکرده که قصد فرار ندارند و قدرت کشاورزی و تولیدی عظیم بود و این استراتژی درباره آن ناکام ماند.
#گفتمان_تحلیلی_مقاومت
https://eitaa.com/goftemanetahliliemoghavemat
🔴 سرزمین قدس در قرآن
✅ قدس یا بیت المُقدّس یا بیت المَقدِس، شهری باستانی در سرزمین فلسطین، نخستین قبلهی مسلمانان و از مراکز ادیان الهی و همیشه به عنوان شهری مقدس و مورد احترام بوده و از آن به محل عبادت نام برده شده است. این شهر در قرآن به این نام نیامده است، بلکه با عناوینی چون المسجد الاقصی، القریه، مساجد الله، الارض المقدسه، الباب، مکان قریب، الارض المبارکه، مصرا، الزیتون، الساهره از این شهر یاد شده است.
▫️یادآوری: از آیه ۱۴۲ تا آیه ۱۵۲ سوره بقره، داستان تغییر قبله مسلمانان را از بیتالمقدس به کعبه توضیح میدهد. آنان سیزده سال در مکّه به سوی بیتالمقدس نماز میخواندند؛ امّا سال دوم هجرت، قبله به دستور الهی تغییر کرد(آیه ۱۴۴). در ادامه به چند آیه اشاره میکنیم:
🔹سبحان الذی اسری بعبده لیلا من المسجد الحرام الی المسجد الاقصا الذی بارکنا حوله لنریه من ایاتنا انه هو السمیع البصیر (اسراء/۱)
🔸و اذ قلنا ادخلوا هذه القریه فکلو منها حیث شئتم رغدا و ادخلوا الباب سجدا و قولوا حطه نغفرلکم خطایاکم و سنزید المحسنین (بقره/۵۸)
🔹و من اظلم ممن منع مساجد الله ان یذکر فیها اسمه و سعی فی خرابها ... (بقره/۱۱۴)
🔸یا قوم ادخلوا الارض المقدسه التی کتب الله لکم و لا ترتدوا علی ادبارکم فتنقلبوا خاسرین (مائده/۲۱)
🔹قال رجلان من الذین یخافون انعم الله علیهما ادخلوا علیهم الباب فاذا دخلتموه فانکم غالبون و علی الله فتوکلوا ان کنتم مؤمنین (مائده/۲۳)
🔸و قلنا من بعده لبنی اسراییل اسکنوا الارض فاذا جاء وعد الاخرة جئنابکم لفیفا (اسراء/۱۰۴)
#گفتمان_تحلیلی_مقاومت
https://eitaa.com/goftemanetahliliemoghavemat
چرا قوم یهوددرقرآن موردنکوهش است؟
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
1⃣پيمان شکني
📚بقره / 83 و 100، آل عمران / 187
2⃣تحريف کلام الهي
📚نساء / 46، مائده / 13 و 41 و ...
3⃣پندارها، گفتارها و عملکردهاي ناشايست؛ مانند اعتقاد به فقر خدا
📚آل عمران / 187
4⃣افترا بر خدا
📚آل عمران / 78
5⃣گوساله پرستي
📚بقره / 54، 92
6⃣برخورد نامناسب با فرستادگان خدا، مثل مقابله شديد با حضرت عيسي
📚نساء / 156...
7⃣عداوت با جبرئيل
📚بقره / 97 و 98
8⃣حقد و کينه عليه پيامبر اسلام
📚بقره / 109 و 120..
9⃣اين قوم مورد لعن خدا قرار گرفته
📚بقره / 88 و نساء / 46 و ..
0⃣1⃣و از نعمتهاي الهي محروم گشته اند
📚نساء / 160
#گفتمان_تحلیلی_مقاومت
https://eitaa.com/goftemanetahliliemoghavemat
دشمن زخم خورده و افسار گسیخته؛
در مواجهه با گستاخیهای اخیر رژیم صهیونیستی چگونه باید بود؟
حمله به ساختمان کنسولی ایران در دمشق رفتاری خارج از همه چهارچوبهای شناخته شده بینالمللی بود. هدف رژیم صهیونیستی از این بیپروایی آشکار چیست و بهترین واکنشها به آن کدامند.
✅خبرگزاری مهر، محمدمهدی رحمتی، مدیرمسؤول گروه رسانهای مهر:
خبر حمله هواپیماهای رادارگریز آمریکایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران که در مجاورت سفارت کشورمان در دمشق قرار داشت و به شهادترساندن مستشاران ارشد نظامی در یک ساختمان دیپلماتیک، شوکبرانگیز بود. برای رژیمی که در سالهای گذشته همه تلاش خود را کرده است تا در مجامع بینالمللی چهرهای قانون مدار و مظلوم برای خود ایجاد کند، چنین رفتارهای غیر معمولی نشانه چیست؟
◾️تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی پیش و پس از طوفانالاقصی
شنبه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۲ مصادف با ۷ اکتبر ۲۰۲۳ خبری باورنکردنی فضای رسانهای دنیا را درنوردید. مبارزان حماس با عبور از دیوار حایل و محدوده محاصره غزه وارد شهرکهای صهیونیستنشین اطراف شدند و با شکست حلقه اول ارتش رژیم، ضربه سنگینی را به آنها وارد ساختند. در این حمله، تعدادی از نظامیان و شهرکنشینان صهیونیست نیز به اسارت مبارزان حماس درآمدند.
بر اساس گزارشهای رسانههای صهیونیستی این حمله بیش از ۱۰۰۰ کشته و ۲۰۰ اسیر به آنها تحمیل کرد؛ اگرچه مبارزان حماس بنای بر ماندن در شهرکها را نداشتند و به نظر میرسید قصدشان از انجام این عملیات، ضربه حیثیتی به رژیم و گرفتن اسیر برای مبادله با اسرای فلسطینی باشد اما به دلیل آمادهنبودن ارتش صهیونیستی، حمله عمق بیشتری پیدا کرد و جنگ و درگیری در شهرکها به صورت پراکنده تا دو روز بعد از آن نیز ادامه داشت.
در این شرایط، دولت افراطی نتانیاهو که از ائتلاف با تندروترین گروههای سیاسی شکل گرفته، با سختترین چالش ممکن از زمان تشکیل این رژیم مواجه شد. علیرغم آنکه شاید حامیان اصلی رژیم صهیونیستی نیز در روزهای نخست عملیات طوفانالاقصی تصور نمیکردند؛ دولت افراطی مستقر به این جمعبندی رسید که برای عبور از این چالش لازم است سه هدف سخت را در دستور کار قرار دهد.
◾️آرزوی صهیونیستها برای نابودی حماس
از روز ۵ آبان مصادف با ۲۷ اکتبر که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه آغاز شد تا به امروز ۵ ماه و ۱۰ روز گذشته است. اگرچه براساس گزارشهای ارتش این رژیم بخش عمدهای از خاک غزه اشغال شده است؛ اما اولاً هیچ دلیلی مبنی بر از بینرفتن حماس وجود ندارد و علاوه بر آن بخش زیادی از تونلهای ادعا شده از طرف رژیم نیز در سرزمین تسخیر شده در اختیار ارتش آنها قرار نگرفته است.
منابع ارتش اشغالگر از به شهادترساندن ۱۳ هزار نفر از نیروهای حماس سخن میگویند؛ اما اولاً به جز اعلام بدون شواهد، مدرک دیگری در این خصوص در دست نیست؛ ثانیاً روحیه بالای مبارزان فلسطینی و حمایت مردمی از آنها این ادعا را تأیید نمیکند.
طبیعی است که در برابر دشمن صاحب سلاحهای پیشرفته و قدرت برتر هوایی و حتی در اختیار دارنده زیرساختهای حیاتی مانند آب برق و اینترنت مقاومت متقارن امری امکانناپذیر باشد اما این عقبنشینی میدانی حتی از نظر کارشناسان رژیم نیز به منزله شکست حماس نیست.
◾️غزه، سرزمینی بدون حاکمیت فلسطینی
یکی دیگر از موضوعاتی که علیرغم تاکید حامیان رژیم به ویژه آمریکا، نتانیاهو هیچ اعتقادی به آن نداشت، مساله دولت فلسطینی بود. اگرچه از سوی آمریکا همواره بر شکلگیری دولت فلسطینی به جز حماس در غزه پس از جنگ تاکید میشد و پیشنهاداتی مانند حضور ساف (سازمان آزادیبخش فلسطین) یا تحتالحمایگی اردن و یا ناظران بینالمللی مطرح بود، اما رفتار و مصاحبههای بعضاً متناقض نتانیاهو نشان میداد که او به هیچ وجه با این منطق موافق نیست و با هزینههای به وجود آمده، تنها راه را حذف مسألهای به نام غزه میداند.
با توجه به اختلاف نتانیاهو و سران کشورهای عربی و غربی در نحوه اداره غزه پس از حماس و مخالفت با کوچ اجباری ساکنان آن در عمل هیچ آینده روشنی برای نحوه استقرار دولت در غزه وجود ندارد و این بلاتکلیفی حتماً منجر به قدرتگرفتن دوباره گروههای مقاومت خواهد شد. آنچه مشخص است رژیم صهیونیستی تا امروز در حذف غزه از معادلات جغرافیای سیاسی موفق نبوده است و در صورت بازگشت مردم به مناطق زندگی خود روحیه مقاومت و مبارزه شرایطی پیش از آغاز طوفانالاقصی در غزه رقم خواهد زد.
◾️اثبات یهودستیزی و ادعای مظلومیت رژیم اشغالگر!
از نظر دولت نتانیاهو، حمله انجام شده به شهرکهای صهیونیستی بهترین فرصت برای بازنمایی مظلومیت این رژیم و جلب حمایتهای بینالمللی بود. رژیم صهیونیستی تصور میکرد از این فرصت میتواند بیشترین استفاده را برای اثبات ادعاهای خود به ویژه ادعای اعضای تندروی کابینه فعلی مبنی بر لزوم مقابله با یهودیستیزی، داشته باشد.
بر عکس تصور اولیه، نه تنها این هدف محقق نشد بلکه میتوان گفت چهره صلحطلب و قانونمداری که رژیم طی دهههای گذشته به دنبال بازنمایی آن بود نیز در طول جنگ اخیر از بین رفته است. به شهادترساندن بیش از ۳۰ هزار شهروند فلسطینی و حتی حمله به نهادهای وابسته به سازمان ملل اعتبار رژیم را به شدت خدشهدار کرده است. طرح شکایت آفریقای جنوبی و ابراز انزجار مردم جهان حتی در مقابل با سیاستهای دولتهایشان، مدرکی مشخص در این زمینه است.
رفتار خشونتبار و خونریز ارتش رژیم صهیونیستی بهگونهای بوده است که نه تنها موجب حمایت فراگیر از این رژیم در افکار عمومی نشده است بلکه امروز دیگر حامیان اصلی دولت نتانیاهو نیز از پشتیبانی او پرهیز دارند.
◾️این جنگ ِ با ایران است
اگر مرور کوتاهی به صحنه امروز کنیم، درمییابیم که جنگ سخت در غزه با گستردگی چند ماه اخیر مدت زیادی طول نخواهد کشید چراکه باریکه غزه ظرفیت ادامه طولانی مدت جنگ را ندارد و از اینجا به بعد هر اتفاقی فقط برای رژیم هزینههای اعتباری و حقوق بشری ایجاد میکند.
در شرایطی که امروز حامیان نتانیاهو نیز از او فاصله میگیرند، حتی اگر حملهای را به لبنان آغاز کند با پشتیبانی همیشگی روبهرو نیست. تنها چارهای که باقی میماند درگیرکردن ایران در معرکهای است که نتانیاهو برای باقیماندن طولانی مدتتر در قدرت به آن احتیاج دارد. البته سران رژیم صهیونیستی این رفتار نابهنجار خود را در قالب لزوم ضربه به دشمن اصلی و ایجاد بازدارندگی در غرب آسیا توجیه میکنند. اما این توجیه نزدیکترین دوستان آنها را نیز قانع نمیکند.
علیرغم تلاشهای گستردهای که از ابتدای عملیات طوفانالاقصی تا به امروز از سوی رژیم صهیونیستی انجام شده است؛ ایران و آمریکا هیچکدام برنامهای برای تنش مستقیم نداشتهاند. از سویی ایران همواره اعلام کرده که جریان مقاومت مستقل و به اندازه کافی توانمند است که خود را اداره کند و از پس مسائل به وجود آمده برآید و از طرف دیگر آمریکا و همپیمانان او گرچه ریشه حمایت و توانمندسازی جبهه مقاومت را از چشم ایران میبینند؛ اما اغلب اذعان دارند که ایران در نبردهای میدانی ماههای اخیر نقش مستقیم نداشته است. مواردی که گفته شد نشان میدهد رژیم صهیونیستی تا امروز در هر چهار عرصه مورد نظر خود به موفقیت چشمگیری دست نیافته است.
✅ما چگونه باشیم؟
موضع راهبردی ایران از ابتدای عملیات طوفانالاقصی تاکنون تقویت جایگاه مقاومت و پرهیز از افزایش درگیری بوده است. چراکه اولاً همانطور که گفته شد، توان مقاومت و انگیزه مردم در باریکه غزه به اندازهای هست که خود بتوانند ضربات تأثیرگذاری بر پیکر رژیم وارد سازند و در ثانی، بازی باخته رژیم و ضربه جبرانناپذیری که خورده است، نباید با گسترش جنگ به بیرون از مرزهای رژیم صهیونیستی تبدیل به یک چالش منطقهای شود. این سیاست اصولی درست نیازمند آن است که با شرایط مشخصی همراه باشد.
◾️اول؛ تحلیل درست و تأمین امنیت سرمایههای انسانی
هرچند روحیه مقاومت و مبارزه در برابر رژیم صهیونیستی در فرهنگ سازمانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نضج یافته و شهادت یک نفر نه تنها به منزله پایان این مسیر نیست، بلکه انگیزهها را برای اقدامات قاطعانهتر، محکم میکند؛ اما در عین حال نباید فراموش کرد که از دستدادن یک فرمانده با تجربه به راحتی جبرانپذیر نیست، به همین دلیل نیاز است تا باور به اینکه در شرایط قطعی جنگی قرار داریم در ذهنیت و رفتار همه لایههای مدیریتیِ شکل بگیرد و همین اصل مبنای عمل باشد. حفظ حداکثری تدابیر امنیتی در مناطق همجوار میدان و به روز رسانی استانداردهای آن حوزه از مهمترین موارد در این خصوص به نظر میرسد.
حمله اخیر دمشق نشان میدهد که رژیم صهیونیستی به هیچ اصلی پایبند نیست و اماکن دیپلماتیک هم برای او محدودیتی به شمار نمیآید. به همین دلیل به نظر میرسد لازم است آمادگی ما در برابر جنایات رژیم به گونهای باشد که به دلیل پیگیری سیاست درست عدم ورود به جنگ باخته رژیم، با از دستدادن نیروهای نیروی انسانی خود که ارزشمندترین داراییها به شمار میآید، آسیب نبینیم.
◾️دوم؛ پیگیری حقوقی و دیپلماتیک هم لازم است
یکی از نقاط ضعف همیشگی ما از دوران دفاع مقدس تا امروز، عدم همراهی متوازن لایههای نظامی و حقوقی و دیپلماتیک بوده است به گونهای که اغلب، دستاوردهای حوزههای مختلف برای دیگری ایجاد همافزایی و فرصت نکرده است. ضرورت دارد تا در برابر چنین جنایتهایی تیمهای دیپلماسی و حقوقی فعالیت مستمر داشته باشند و با دیگر کشورها به ویژه آنها که پیشتر جنایتهای رژیم را محکوم کردهاند؛ برای احقاق حقوق بینالملل کشورمان همکاری نزدیک و مؤثر داشتهباشند. بدیهی روندهای حقوقی به ویژه در عرصه بینالملل پیچیده و زمان بر هستند.
تغییرات دولتها و مرور زمان نباید فرایند پیگیری تا حصول نتیجه را متوقف کند. ناکامی ما در پیگیری و به نتیجهرساندن پروندههای حقوق بینالملل، یک پیام ضعف جدی به شمار میآید. پیگیری ما باید به نحوی باشد که مواجهه حقوقی به یکی از شاخصهای اثرگذار بر تصمیمگیری رژیم صهیونیستها در جنایتهایش تبدیل گردد.
◾️سوم؛ داشتن خط قرمز لازم است
به طور خلاصه یعنی مشخصکردن خطوط قرمزی که رژیم در صورت عبور از آن با واکنش جدی یا اصطلاحاً سیلی تنبیهی مواجه خواهد شد. هر چند سیاست راهبردی ایران در عدم ورود به جنگ غزه کاملاً درست است و از ابتدا راهبرد طراحی شده، تقویت بخشهای مختلف جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی بوده است تا مقاومت درونزار در همه منطقه شکل بگیرد؛ اما اگر رفتار کوتاهمدت ایران این پیام را مخابره کند که کلان راهبرد گفته شده موجب محافظه کاری نامحدود شده است؛ آن وقت دیگر دولت نتانیاهو هیچ مرزی برای ایجاد هزینه در نظر نخواهد گرفت و از فرصت به وجود آمده برای وارد ساختن ضربههای جبرانناپذیر، نهایت استفاده را خواهد کرد. به ویژه که این انتقامگیریها به نوعی تداوم بخش دولت افراطی و متزلزل نتانیاهو نیز خواهد بود.
◾️چهارم؛ سرمایه انباشته رسانه و افکار عمومی فرصت است
این تصور که رسانهها و افکار عمومی بایستی دقیقاً بازنماییکننده سیاستها و برنامههای رسمی مقابله با زیادهخواهیهای رژیم صهیونیستی باشند، درست نیست. همچنین این نگرانی که مطالبات رسانهها منجر به مطالبه عمومی غیر ممکن یا در تعارض سیاستهای رسمی خواهد شد نیز علاوه بر نادرست بودن، به منزله فرصتسوزی است.
در یک تحلیل واقعبینانه دولتها میتوانند در صورت لزوم خواست افکار عمومی را پشتوانه تصمیم خود قرار دهند و یا عدم پذیرش خواستهها را برای حفظ یک مصلحت بالاتر به خصوص در عرصههای بینالمللی و برای گرفتن امتیازات بیشتر در عرصههای حقوقی و دیپلماتیک به کار بگیرند. هرچه مداخله دولتی در این عرصه کمتر باشد، سرمایه ایجاد شده بیشتر خواهد بود و همانطور که ذکر شد این سرمایه در صورت اتخاذ هر تصمیمی قابل بهرهبرداری است.
✅ عوامل تأثیرگذار بر توقف یا طولانی شدن جنگ غزه/ تسنیم
اگر رژیم صهیونیستی نتواند به اهداف خود دست یابد، ممکن است مخالفتها برای حمایت از اسرائیل در داخل ایالات متحده افزایش یابد که میتواند بر تصمیم رژیم صهیونیستی برای توقف تجاوز به نوار غزه تأثیر بگذارد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، پس از عملیات موفقیتآمیز طوفان الاقصی، کابینه رژیم صهیونیستی با اعلام جنگ، حملات هوایی خود را آغاز کرد، اما حمله زمینی به غزه را به تعویق انداخت تا بیشتر آن را بررسی کند. برخلاف جنگهای گذشته که رژیم صهیونیستی وضعیت آفندی داشت، این بار غافلگیر شد. علاوه بر غافلگیری در جنگ غزه، آموزه و راهبردِ تسریع در نبرد و اتمام کار بن گوریون نیز دچار چالش شد. ارتش رژیم صهیونیستی با ورود زمینی، به اهداف از پیش تعیینشده خویش با گذشت شش ماه دست نیافته و خسارات فراوانی نیز متحمل شده است. این مسئله آثار و تبعات فراوانی برای این رژیم خواهد داشت.
کابینه رژیم صهیونیستی در ابتدا از رسیدن آب و برق و سوخت و مواد غذایی به غزه جلوگیری کرد. کابینه رژیم صهیونیستی سعی داشت از حمایت قاطع آمریکا برای راهاندازی یک عملیات نظامی شدید با افق باز به امید ایجاد یک تغییر اساسی در نوار غزه و از طریق آن حل مسئله فلسطین بهشکل دلخواه استفاده کند؛ اما با تغییر نگاه بینالمللی در نتیجۀ سیاستهای مجازات دسته جمعی رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان و هدف قرار دادن بیمارستانها و مدارس، این سؤال که «دولت نتانیاهو تا چه حد میتواند به تجاوزات خود ادامه دهد؟» فوریت بیشتری پیدا کرد. بهعلاوه رژیم صهیونیستی بهدلیل ناتوانی در دستیابی به برخی یا همه اهداف تعیینشده برای جنگ، دچار چالش بیشتری شده است که در سرنوشت و زمان جنگ تأثیرگذار خواهد بود. به هر حال گروهی از عوامل موجب طولانی شدن جنگ میشوند، در حالی که گروهی دیگر ممکن است در کوتاه شدن مدت آن نقش داشته باشند. در ادامه به این موضوعات میپردازیم.
الف) عوامل که موجب طولانی شدن جنگ میشوند
1. دشواری دستیابی به اهداف جنگ: رژیم صهیونیستی هدف خود را از بین بردن قدرت نظامی جنبش حماس و حاکمیت آن در نوار غزه اعلام کرد و سپس بازگرداندن اسرای رژیم صهیونیستی و کسب پیروزی بدون چون و چرا را به آن اضافه کرد. دستیابی به این اهدف بدان علت دشوار است که مستلزم اشغال کامل نوار غزه است؛ در حالی که حضور حدود دو میلیون و سیصد هزار فلسطینی در نوار غزه بهمعنای ارتکاب قتلعام و جنایات گسترده علیه بشریت است بدون اینکه لزوماً موجب دستیابی به اهداف جنگ شود.
از زمان تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 1982، ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ شهری جدی شرکت نکرده و آمادگی و توانایی نیروی زمینیاش آزمایش نشده است و این باور عمومی در داخل رژیم صهیونیستی نیز وجود دارد که آنها آماده نیستند. ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ خود علیه شهر غزه و مناطق شمال نوار غزه از سه لشکر استفاده نمود. نیروهای رژیم صهیونیستی بهآرامی پیشروی نمودند تا از ایجاد خسارات عمده به صفوف خود جلوگیری کنند و همین مسئله باعث طولانی شدن جنگ میشود. بهعلاوه بهرغم برتری ارتش رژیم صهیونیستی از نظر تعداد و تجهیزات، استفاده از بولدوزرهای پاکسازی جاده برای تانکها، خودروهای ردیاب و سایر خودروهای نظامی، و حمایت و مشاوره کارشناسان نظامی آمریکایی در جنگ شهری، پیشروی در غزه بهدلیل مقاومت شدید نیروهای حماس که به منطقه آشنایی دارند و از تونلها و آوارها بهخوبی استفاده میکنند، بسیار دشوار است. چنان که یوآو گالانت، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، و هرزی هالیوی، رئیس ستاد ارتش، درابتدای جنگ گفتند که ارتش به هفتهها یا ماهها زمان نیاز دارد تا شهر غزه و کل نوار شمالی غزه را اشغال کند و مقاومت در آنجا را از بین ببرد.
حتی اگر ارتش رژیم صهیونیستی بتواند شهر غزه را بهطور کامل اشغال کند، این بدان معنا نیست که رژیم صهیونیستی به اهداف جنگ دست یافته است؛ زیرا حماس ممکن است دستکم بخشی از توان نظامی خود را حفظ کند و ممکن است مقاومت در قالب عملیات کماندویی علیه نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در این نوار ادامه یابد.
2. رهبران اسرائیل دستیابی به پیروزی قاطع را بهعنوان هدف اولیه جنگ در نوار غزه، علاوه بر حذف حماس و حاکمیت آن قرار دادند. مفهوم پیروزی در اینجا شامل بازسازی ظرفیت بازدارندگی و بازگرداندن اعتبار ارتش و نهادهای امنیتی است که در 7 اکتبر (15 مهر) سقوط کرد. دستیابی به این موضوع نیاز به زمان طولانی بهاضافه شرایط دیگر دارد.
رهبران رژیم صهیونیستی دریافتهاند که جبران شکستی که در عملیات طوفان الاقصی به رژیم صهیونیستی تحمیل شده در زمانی که اشکال مختلف شکست راهبردی، نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هنوز بهوضوح مشاهده میشود، دشوار است. آنچه تلخی شکست 7 اکتبر را برای رژیم صهیونیستی افزایش میدهد این است که گروهی که حمله را علیه رژیم صهیونیستی انجام داده، یک جنبش مقاومتی در نوار کوچک غزه است که از سال 2007 در محاصره بوده است.
شاید پیروزی برای رژیم صهیونیستی تا حد زیادی بهمعنای آموختن درسی فراموشنشدنی به فلسطینیها بهدلیل جسارت در مقاومت و تحقیر رژیم صهیونیستی با تحمیل بیشترین تلفات ممکن باشد. قتل غیرنظامیان فلسطینی برای از بین بردن حماس و حاکمیت آن در نوار غزه ضروری نیست، اما بخشی از معادله دستیابی به پیروزی است که در آن خسارات جانی و مالی فلسطینیها به هیچ وجه نباید متناسب با خسارات رژیم صهیونیستی باشد. شرط معادله پیروزی، بخش مهمی از روند بازگرداندن قدرت و اعتبار ارتش رژیم صهیونیستی در سطح محلی، منطقهای و بینالمللی است. همانگونه که آوی دیشتر، وزیر کشاورزی رژیم صهیونیستی و عضو کابینه امنیت سیاسی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، این بدان معناست که نکبت دومی بر فلسطینیهای نوار غزه تحمیل شود و تعداد کشتهها و آوارگان بیشتر از نکبت اول باشد. همه این برنامهها و خواستها حتی در صورت فراهم بودن شرایط انجام به زمان زیادی برای اجرا نیاز دارد.
3. طولانی شدن جنگ به نفع نتانیاهو، گالانت و رهبران دستگاههای نظامی و امنیتی، بهویژه رئیس ستاد کل ارتش، رئیس اطلاعات نظامی(آمان)، رئیس اطلاعات داخلی (شین بت) و رئیس موساد است. بسیاری از فرماندهان نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی بهاستثنای نتانیاهو، بهعنوان مسئول «فاجعه» 7 اکتبر، اعلام کردند که مسئولیت شکستی را که در آن روز رخ داد، بر عهده میگیرند. نتانیاهو، گالانت و رهبران نهادهای نظامی و امنیتی بر این باورند که طولانی شدن جنگ و دور شدن از 7 اکتبر ممکن است بار انتقادها و درخواست برای پاسخگویی به شکست و سهلانگاری را کاهش دهد. از سوی دیگر، ارتکاب قتلعام علیه غیرنظامیان فلسطینی و نمایش ویرانی و هجوم گسترده ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه ممکن است غریزه رژیم صهیونیستی برای انتقام را برآورده کند و خشم آنها را نسبت به مسئولان سهلانگار و شکستخورده کاهش دهد و امتیازات مثبتی را نصیب رهبران تشکیلات سیاسی و امنیتی در کمیته تحقیقات رسمی کند که مسلماً پس از اتمام جنگ غزه تشکیل میشود. این موضوع باعث تمایل آنها به ادامه جنگ و طولانیتر شدن جنگ میشود.
4. اختلافات، تنشها و بیاعتمادی بین نتانیاهو از یک سو و گالانت و رهبران نظامی و امنیتی از سوی دیگر به طولانی شدن جنگ کمک میکند، زیرا هر یک از آنها سعی میکند خود را متعهدترین شخص نسبت به وضعیت پیشآمده و اهداف جنگ نشان دهد. البته هدف اصلی جلب افکار عمومی در رژیم صهیونیستی است.
5. حمایت نظامی ایالات متحده از رژیم صهیونیستی به طولانی شدن جنگ کمک میکند، زیرا اکنون رژیم صهیونیستی مهمات کافی برای ادامه جنگ برای مدت طولانی دارد.
ب) عوامل مؤثر بر توقف جنگ
عوامل متعددی ممکن است رژیم صهیونیستی را به بازنگری در محاسبات خود و توقف تجاوز به نوار غزه وادار کند که مهمترین آنها عبارتاند از:
1. موضع دولت آمریکا عامل مهمی است که میتواند بر تصمیم رژیم صهیونیستی برای توقف تجاوز به نوار غزه تأثیر بگذارد. دولت ایالات متحده تاکنون از هدف رژیم صهیونیستی برای از بین بردن حکومت حماس در غزه حمایت کرده است؛ اما حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی بیپایان نیست و اگر رژیم صهیونیستی نتواند به اهداف خود دست یابد، ممکن است این سیاست تغییر کند؛ بهخصوص اگر مخالفتها در داخل ایالات متحده افزایش یابد و بهطور جدی بر شانس انتخاب مجدد جو بایدن به ریاستجمهوری آمریکا تأثیر بگذارد. بهعلاوه تهدید منافع آمریکا در منطقه و تضعیف موقعیت آن در مقابل افکار عمومی جهانی که مخالف جنایات و تخلفات رژیم صهیونیستی در غزه هستند، در حال افزایش است.
2. جامعه رژیم صهیونیستی نسبت به خساراتی که ارتش ممکن است طی درگیریهای نظامی متحمل شود، بسیار حساس است. به نظر میرسد تا کنون افکار عمومی رژیم صهیونیستی با آمارهای غیرواقعی فعلی اعلامشده از سوی رژیم با توجه به وزن عملیات طوفان الاقصی کنار آمده است؛ اما اگر تلفات و خسارات به میزان زیادی افزایش یابد و بهمرور واقعیتهای کشتهشدگان جنگ مشخص شود، احتمالاً موضع افکار عمومی داخلی رژیم در مورد جنگ تحت تأثیر قرار میگیرد و ممکن است شروع به اعمال فشار برای توقف جنگ کنند.
3. ارتش رژیم صهیونیستی تا حد زیادی به نیروهای ذخیره متکی است که هزاران نفر از آنها در روزهای اول جنگ به خدمت فراخوان شدند. حتی اگر تعداد نیروهای ذخیره در ارتش رژیم صهیونیستی کمتر از 360 هزار نفر باشد که برخی رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند، حذف آنها از اقتصاد این رژیم عامل فشاری برای کوتاه کردن زمان جنگ است، حتی اگر نیاز به تغییر اهداف جنگ باشد.
4. انتظار میرود فشار برای پایان سریع جنگ از سوی حدود 125000 آواره رژیم صهیونیستی که از منطقه مجاور نوار غزه و منطقه مجاور مرز لبنان و رژیم صهیونیستی به داخل سرزمینهای اشغالی سرازیر شدهاند، افزایش یابد. آنها میخواهند به زندگی عادی باز گردند و به آنها توجه بیشتری شود، اما در زمان جنگ این امکان وجود ندارد.
5. بخشهای بزرگی از اقتصاد رژیم صهیونیستی بهدلیل تداوم تجاوز به غزه در معرض خسارات عمده قرار دارد. اطلاعات ضد و نقیضی درباره میزان خسارات وارده به اقتصاد رژیم صهیونیستی وجود دارد، اما واضح است که ادامه جنگ برای مدت طولانی خسارات هنگفتی به اقتصاد این رژیم وارد کند و ممکن است بحران اقتصادی شدیدی بهوجود آورد که موجب مخالفت با ادامه جنگ شود.
شانس مجبور کردن رژیم صهیونیستی به توقف جنگ وحشیانه خود در نوار غزه ضعیف است و عوامل محرک ادامه آن در این مرحله قوی به نظر میرسند؛ بهویژه که این رژیم تا این مرحله به هیچیک از اهداف از پیش تعیینشده خود دست نیافته است. عقبنشینی در این مرحله یک شکست جدید تلقی خواهد شد که اسرائیل نمیتواند عواقب آن را در سطح بازدارندگی تحمل کند. علاوه بر این، ادامه جنگ به نفع رهبران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در سطح شخصی است؛ زیرا دستیابی به برخی اهداف جنگ، موقعیت آنها را در برابر کمیتههای تحقیقاتی که برای شناسایی مسئولان سهلانگاری و شکست رخداده در 7 اکتبر تشکیل میشود، تقویت میکند. به هر حال بدون موضع قویتر اعراب و فشار زیاد بر دولت آمریکا، رژیم صهیونیستی احتمالاً مطابق برنامه و بازه زمانی طولانیتر در جنگ وحشیانه خود علیه نوار غزه عمل خواهد کرد.
⏺ کاهش جهانی روابط با رژیم صهیونیستی پس از جنگ غزه/ تسنیم
جنگ غزه پس از عملیات طوفان الاقصی علاوه بر پیامدهای داخلی و منطقه ای، پیامدهایی در عرصه بین الملل نیز برجای خواهد گذاشت. یکی از این پیامدها، تغییر روابط جامعه بین الملل با رژیم صهیونیستی است که می توان از آن به عنوان کاهش روابط نیز یاد کرد. این تغییر روابط در سه سطح مردم، نخبگان و دولت ها قابل مشاهده است.
◾️سطح مردم: نگاه مردم جهان به رژیم صهیونیستی پیش از 15 مهر 1402/7 اکتبر 2023، با نگاه پس از آن به لحاظ کمی و کیفی کاملا متفاوت است. با وجود آنکه وجهه رژیم صهیونیستی پیش از این تاریخ به طور کامل مخدوش نبود، اما چهره سفید و منزهی نیز در افکار عمومی جهان نداشت. به طوری که علاوه بر اکثریت مردم کشورهای اسلامی که موضع منفی به این رژیم داشتند و آن را یکی از دشمنان قلمداد می کردند، برخی از مردم غیرمسلمان نیز مخالف سیاست صهیونیست ها بوده و آن ها را ناقض حقوق فلسیطنی ها می دانستند.
جنگ غزه همه این مواضع منفی و مخالفت ها را به طور بی سابقه ای افزایش داد. اقدامات خارج از قوانین جنگ رژیم صهیونیستی، مانند کشتن بیش از 32 هزار نفر از مردم غزه ـ شامل زنان و کودکان ـ، حمله به مراکز خدماتی و درمانی، محاصره غزه و ایجاد قحطی و گرسنگی در پی ممانعت از ارسال کمک های بشردوستانه، نه تنها تشدید موضع ضدصهیونیستی افکار عمومی مخالف را به دنبال داشت، بلکه باعث شد آن دسته از مردم جهان که چنین موضعی نداشتند نیز نگاه بسیار منفی نسبت به این رژیم پیدا کنند. راهپیمایی ها و اعتراض های چندهزار نفری بی سابقه در شهرهای اروپایی و آمریکایی، تحریم کالاهای صهیونیستی مانند نسکافه، کوکاکولا و مک دونالد در حمایت از مردم غزه، قطع مکرر سخنرانی مقامات اروپایی و آمریکایی در اعتراض به حمایت بی پون و چرا از نسل کشی و جنایت های جنگی تل آویو در غزه و همچنین نظرسنجی ها تأییدکننده این ادعا است. در جدیدترین این نظرسنجی ها، مؤسسه نظرسنجی گالوپ اعلام کرده است نیمی از افکار عمومی آمریکا 4 ماه پیش، از جنگ اسرائیل در غزه حمایت کردند. اما امروز اکثریت 55 درصدی مخالف و 35 درصد موافق عملکرد اسرائیل در غزه هستند.
◾️سطح نخبگان: افزایش نگاه منفی به رژیم صهیونیستی در میان نخبگان علمی، هنری و فرهنگی جامعه بین المل نیز به خوبی قابل مشاهده است. رفتار بسیاری از اساتید دانشگاه و هنرمندان، از محکوم کردن اقدامات این رژیم در غزه حکایت دارد. بازجویی و اخراج رؤسای دانشگاه های هاروارد، پنسیلوانیا و ام.آی.تی در آمریکا، قطع همکاری دانشگاه های نروژ با مراکز علمی رژیم صهیونیستی، صدور بیانیه توسط بیش از 900 محقق و دانشگاهی از کشورهای شمال اروپا (فنلاند، سوئد، نروژ، ایسلند و دانمارک) برای منفعل نبودن دانشگاهیان جهان در برابر حملات این رژیم علیه فلسطینی ها، اخراج سوزان ساراندون، هنرپیشه هالیوود و برنده جایزه اسکار، انتشار مطالب ضد اسرائیلی رابرت دنیرو، ویولا دیویس، لینا هیدی، ملیسا باررا و سارا رامیرز، مل گیبسون و ژاک لوک گدار، هنرپیشه ها و کارگردانان آمریکایی و اروپایی، راجر واترز، دوآ لیپا و سلنا گومز خواننده های غربی فقط چند نمونه از حمایت دانشگاهیان و هنرمندان از مردم غزه است.
علاوه براین، بسیاری از مسئولین سیاسی سطوح پایین و دیپلمات های بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای غربی نیز با محکومیت اقدامات رژیم اشغالگر قدس در غزه، مواضعی اتخاذ کردند که نشان دهنده تغییر نگاه و نوع رابطه آن ها با صهیونیست ها است. دیوید میلیبند، رئیس کمیته بین المللی نجات، در مصاحبه با سی.ان.ان درباره سریعترین روند بحران گرسنگی یک میلیون نفر در غزه سخن می گوید، دیپلماتی که 21 سال در وزارت خارجه هلند کار کرده، به دلیل حمایت مستقیم و غیرمستقیم دولت هلند از رژیم صهیونیستی استعفا می دهد، الکساندریا اوکاسیو کورتز، نماینده چپگرای کنگره آمریکا بحران غزه را نسل کشی توصیف کرده و از آمریکا می خواهد انتقال سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند، چارلز فریمن، دیپلمات برجسته و سفیر سابق آمریکا در عربستان، رفتار اسرائیل را با فلسطینی ها غیرقانونی و وحشیانه قلمداد کرده و خود را فاقد هر گونه ارزشی مشترک با صهیونیست ها می داند، عضو سابق شورای شهر حوزه لیون در فرانسه عملیات طوفان الاقصی را اقدامی برآمده از مقاومت می خواند و آنیل شیلین، مسئول روابط خارجی در دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار آمریکا در اعتراض به حمایت واشینگتن از تل آویو در جنگ غزه، ارتقای حقوق بشر در خاورمیانه و شمال آفریقا را تا زمانی که آمریکا به ارسال بی وقفه سلاح به رژیم صهیونیستی ادمه می دهد، بی فایده می داند و از مقام خود استعفا می دهد.
◾️سطح دولت ها: پس از جنگ غزه، تقلیل روابط برخی از دولت ها با رژیم صهیونیستی، حداقل در کوتاه مدت مشاهده خواهد شد. دولت های زیادی در زمان جنگ غزه، رویکرد و اقدامات این رژیم را «جنایت جنگی» و «نسل کشی» دانسته و آن را به شدت محکوم کردند. نکته حائز اهمیت در این میان، کاهش یا قطع رابطه کشورهای غیراسلامی با رژیم اشغالگر است. غیر از اکثر کشورهای اسلامی که این رژیم را به لحاظ بین المللی به رسمیت نمی شناسند و رابطه ای با آن ندارند، جنگ غزه باعث شد برخی از کشورهای غیر اسلامی نیز روابط خود را با صهیونیست ها یا به پایین ترین سطح برسانند، یا قطع کنند. از جمله این کشورها می توان به آفریقای جنوبی، برزیل، شیلی، کلمبیا، هندوراس، بولیوی و بلیز اشاره کرد.
علاوه براین، مواضع تعدادی از کشورهای اروپایی در قبال جنایات انجام شده در غزه توسط صهیونیست ها، از تغییر روابط آن ها با رژیم صهیونیستی به نفع فلسطین حکایت دارد. این تغییر روابط در کوتاه مدت به صورت کاهش روابط برخی بازیگران با این رژیم خود را نشان می دهد. ایرلند در محکومیت این رژیم اعلام کرد قصد دارد در پرونده ای که آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری مطرح کرده است، ورود کند. علاوه بر ایرلند، اسپانیا، مالت و اسلوونی نیز اعلام کردند درباره به رسمیت شناختن فلسطین به توافق رسیده اند.
جنگ غزه روابط بسیاری از اعضای جامعه بین الملل با رژیم صهیونیستی را تغییر داد که نزول جایگاه این رژیم در نگاه اکثر مردم، بسیاری از نخبگان و برخی از دولت ها بهترین نمود آن است. این نزول و کاهش روابط به دلیل گسترده بودن جنایت های جنگی و نسل کشی انجام شده توسط صهیونیست ها در غزه، پس از پایان جنگ نیز به تناسب عوامل تأثیرگذار بر سه سطح مردم، نخبگان و دولت ها ادامه خواهد داشت. به طوری که نگاه منفی مردم به این رژیم تا مدت طولانی همچنان باقی خواهد و تغییر آن بسیار زمان بر خواهد بود. موضع نخبگان نیز تا میان مدت تغییر نخواهد کرد و فقط در صورت وجود عوامل و پیش زمینه ها، قابل تغییر است. اما احتمال زیادی وجود دارد که برخی دولت ها به دلایل مختلف سیاسی و اقتصادی در کوتاه مدت مواضع خود را به مواضع پیش از جنگ غزه برگردانند.
✅ تغییر جهان صهیونیسم به جهان فلسطین/ تسنیم
اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی از سال 1327ش/ 1948 میلادی تاکنون، از طریق روندهای مختلفی اعمال شده است. از یک سو، اشغال فلسطین با حمایت و هدایت کشورهای غربی به ویژه انگلستان و ایالات متحده آمریکا همراه بوده است. از سوی دیگر، اشغال فلسطین از طریق روشهای سخت، خشونتآمیز و غیرانسانی اعمال شده است. یگانهای نظامی هاگانا و ایرگون در سال 1948 و سالهای بعد از آن، نقش مهمی در کشتار فلسطینیها و اخراج آنها از سرزمینهای آباء و اجدادیشان ایفا کردند. در ادامه، ماشین جنگی رژیم صهیونیستی روند اشغالگری را تداوم و توسعه داد به نحوی که در حال حاضر، سهم فلسطینیها از سرزمین فلسطین به کمتر از پانزده درصد رسیده است.
اما در کنار روندهای فوق، آن چه باعث شده صهیونیستها بتوانند ضمن تداوم اشغالگری و توسعه زمینخواری و الحاق بخشهای بیشتری از کرانه باختری، حمایت برخی دولتها و حتی ملتها را به دست آورند دست بالاتر آنها در جنگ روایتها در سطح بینالمللی بوده است. امپراتوری رسانهای صهیونیستها در یک قرن اخیر توانسته است روایتهای دروغینی از مظلومیت یهودیها و مصائب تاریخی آنها و همچنین حق تاریخی آنها بر فلسطین ساخته، پرداخته و ارائه کند. هولوکاست نمونه بارزی از دستکاری تاریخ با اغراض سیاسی است. این روایتها که در قالب تولیدات رسانهای به خورد مخاطب داده میشود تاثیر قابل توجهی بر افکار عمومی مردم جهان داشته کرده است به نحوی که برخی از مردم جهان تصور میکردند مسلمانان سرزمین تاریخی یهودیان را اشغال نمودهاند. به این ترتیب جای مظلوم و ظالم جابجا شده بود. در این چارچوب، طرح دودولتی بیش از آن که یک امتیاز یا فرصت تاریخی برای یهودیان تلقی شود یک لطف به فلسطینیها در نظر گرفته میشود.
عملیات طوفان الاقصی و حوادث بعد از آن، باعث شده است روایت خودساخته صهیونیستها از مظلومیت یهودیان و تاریخ فلسطین و همچنین حق حاکمیت آنها بر این سرزمین با تردیدهای جدی روبهرو شود. اگر چه در روزها و هفتههای اول پس از عملیات طوفان الاقصی صهیونیستها بر امواج مظلومنمایی سوار شدند اما جنایتها و وحشیگریهای صهیونیستها و عدم تناسب پاسخ آنها به ضربه دریافتی از سوی حماس باعث شد افکار عمومی در سطح بینالمللی در مورد صحت روایت صهیونیستها و صداقت آنها در روایت مسئله فلسطین تردید کند
امروز در قلب آمریکا و اروپا و در اقصی نقاط جهان ملتها از خود میپرسند چرا حماس عملیات طوفان الاقصی را انجام داد و چرا رژیم صهیونیستی یک جمعیت دو و نیم میلیونی را مورد شدیدترین تنبیه دستهجمعی قرار داده و ضمن کشتار غیرنظامیان، به دنبال غیرقابل سکونت کردن غزه و اخراج فلسطینیها از غزه است. بیداری افکار عمومی در مسئله فلسطین و انزجار عمومی از ماهیت و اقدامات رژیم صهیونیستی و انزوای این رژیم در جوامعی که دولتهای آنها بیشترین حمایت را از صهیونیستها به عمل میآورند یکی از مهمترین دستاوردهای عملیات طوفان الاقصی است. در حال حاضر جنایات صهیونیستها در غزه بهویژه آن چه در بیمارستان شفا رخ داد و همچنین رویکرد نژادپرستانه و ضدانسانی این رژیم و مخالفت آن با همه اصول و قواعد اخلاقی، انسانی و حقوق بینالمللی، رژیم صهیونیستی را در محکمه افکار عمومی مفتضح و رسوا نموده است. تداوم روند کنونی که به نفرت عمومی مردم جهان از رژیم صهیونیستی و انزوای سیاسی هر چه بیشتر این رژیم منجر شده موضع جهان را نسبت به مسئله فلسطین تا حد زیادی تعدیل کرده و موضع فلسطینیها را تقویت کرده است.
⏺ تله مقاومت
پس از گذشت 6 ماه نبرد خونين در غزه نبض مقاومت همچنان در غزه و ديگر سرزمينهای اشغالی پرقدرتتر از گذشته میزند.
◾️محمدكاظم انبارلويی:
۱. مقام معظم رهبري در ديدار مسئولان نظام به ده نكته مهم درباره آخرين تحولات جنگ غزه و غرب آسيا اشاره فرمودند:
الف- صهيونيستها به تله افتادهاند و امكان نجات آنها از تله مقاومت نيست.
ب- صهيونيستها 6 ماه است مرتكب جنايات جنگي و نسلكشي شدهاند با اين جنايت بيسابقه به اهداف خود نرسيدهاند.
ج- ميخواستند حماس را نابود كنند اما حماس در حال ضربه زدن به رژيم غاصب است.
د- شكست رژيم صهيونيستي با نسلكشي ترميم نمیشود و روزبهروز به زوال خود نزديك ميشود.
هـ - رژيم صهيونيستي تاكنون دو شكست را متحمل شده است:
شكست نظامي و اطلاعاتي/ شكست در رسيدن به اهداف پس از 6 ماه جنگ بيحاصل
و_ رژيم به اهداف خود نرسيده و نخواهد رسيد و بهزودي دنياي اسلام، نابودي رژيم غاصب اسرائيل را جشن ميگيرد.
ز- جمهوري اسلامي و مقاومت اسلامي روزبهروز قويتر از گذشته در منطقه ظهور دارد.
ح- آمريكا بايد به تغییرات در منطقه و غرب آسيا تن دهد. آنها نميتوانند به حكمراني و فرمانروايي مثل گذشته در منطقه حضورداشته باشند.
ط- ما پس از طوفان الاقصي با طوفانالاحرار در جهان روبهرو هستيم. آزادگان جهان امسال به ميدان ميآيند تا زنگ زوال اسرائيل را به صدا درآورند.
ي- روز قدس امسال با سالهاي قبل فرق دارد و شاهد يك خروش بينالمللي عليه اسرائيل خواهيم بود.
۲. ميوه شيرين نبرد طوفان الاقصي پس از 6 ماه مقاومت «طوفان الاحرار» است.امسال در روز قدس نهتنها ايرانيان در شهرها و روستاها و بخشها به خيابانها آمدند و شعار مرگ بر اسرائيل سردادند . همانطور كه رهبري پيشبيني كرده بودند نهتنها در كشورهاي اسلامي مسلمانان روز قدس را گرامي ميداشتند و جنايات اسرائيل را محكوم كردند بلكه احرار و آزادگان جهان نيز همپاي مسلمانان به خيابانها ريخته و جنايات اسرائيل را محكوم كردند.طوفانالاحرار در جهان عليه نسلكشي و جنايات جنگي در غزه مهمتر از طوفانالاقصي است. امروز رژيم صهيونيستي منفورترين رژيم در جهان است كه با انزواي جهان و نيز نفرت جهاني روبهروست.امسال رژيم صهيونيستي شاهد يك خروش بينالمللي عليه مظالم و اقدامات خود در غزه بود.طوفانالاحرار به اسرائيل اجازه نميدهد در مقابل نفرت جامعه جهاني دوام بياورد.
۳. پس از گذشت 6 ماه نبرد خونين در غزه نبض مقاومت همچنان در غزه و ديگر سرزمينهاي اشغالي پرقدرتتر از گذشته ميزند.باریکه غزه در جنگ 6 روزه به همراه ديگر سرزمينهاي عربي به تصرف رژيم اشغالگر قدس درآمد. 75 سال پيش ارتشهاي سوريه، اردن و مصر نتوانستند 6 روز در برابر ماشين جنگي اسرائيل تاب آورند و پرچم تسليم را بالا بردند. اما پسازاین سالها مردان و زنان در غزه قيام كردهاند كه بيش از 6 ماه در برابر غاصبان قدس، مقاومت ميكنند.آنها بمباراني به اندازه 2 برابر بمب اتمي آمريكا در هيروشيما و ناكازاكي را تحمل كردهاند و همچنان ايستادهاند.
مردم فلسطين دارند به اين پرسش پاسخ ميدهند كه چرا ارتش اعراب 6 روزه تسليم شدند اما جمع كوچكي در غزه با نبرد طوفان الاقصي ارتش صهيونيستي رابه زانو درآوردهاند و آنها را در تلهاي از آتش انداختند كه پس از گذشت 6 ماه نبرد، راه گريزي براي آنها نيست.مردم غزه طعم تلخ شكست را به غاصبان قدس چشاندهاند.مردم غزه اثبات كردند كه فقط با منطق قرآن میشود جنگيد و فقط اسلام است که میتواند در برابر ستم ستمكاران و ظلم ظالمان بايستد.
✅ بیانیهدرمانی جدید بایدن برای تکرار فجایع غزه؟/ فارس
مقامهای دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز گذشته با تغییر لحن درباره اسرائیل تلاش کردند با ادبیاتی ظاهراً تند ادامه کمکها به تلآویو در جنگ غزه را به موافقت اسرائیل با افزایش کمکها به غزه مشروط کنند. ساعاتی بعدتر، دفتر بنیامین نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد که کابینه امنیتی-سیاسی رژیم با بازگشایی گذرگاه بیتحانون جهت ارسال کمکهای بیشتر به غزه موافقت کرده.بایدن لحظاتی پیش گفت که اسرائیل در حال انجام کارهایی است که او در خصوص غزه از دولت نتانیاهو خواسته است. این تحولات ممکن است در نگاه اول این برداشت را ایجاد کند که سرانجام آمریکا و اسرائیل تصمیم گرفتهاند به «جنگ گرسنگی» علیه فلسطینیها پایان دهند.
اما تنها با نگاهی به وقایع 6 ماهه گذشته است که میتوان جایگاه این ادعاهای جدید را در بستر «صحنهای بزرگتر» مشاهد کرد و به به بوته آزمون گذارد. نخستین پرسشی که در اینجا رخ مینماید این است که اگر بایدن از چنین نفوذی روی کابینه اسرائیل برخوردار است- که هست- چرا در چند ماه گذشته که دائماً ادعا میکرد تمام تلاش خود را برای کاستن از تلفات جنگ و افزایش کمکرسانیها به کار گرفته از نفوذ خود به همین شکل استفاده نکرده؟ آیا اینکه کابینه نتانیاهو بعد از یک تماس تلفنی و صدور یک بیانیه تهدیدآمیز طرحی برای افزایش کمکرسانی به غزه تصویب کند در وهله اول به معنای آن نیست که واشنگتن عامدانه از ابزاری که در اختیار داشته برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی استفاده نکرده است؟ از طرف دیگر، اگر دولتی میتواند با فریبکاری تمام برای مردم غزه اشک تمساح بریزد و در خفا کار دیگر انجام دهد چه تضمینی وجود دارد که این بار هم در بحبوحه افزایش نفرت عمومی از اسرائیل و آمریکا در جهان به دلیل حمله عامدانه به کاروان یک سازمان خیریه بینالمللی عملیات روانی پیچیده و ظریف دیگری برای ترمیم وجهه و در نهایت بازگشت به سیاست قبلی آغاز نکرده باشد؟ به هر صورت، اینکه وعدههای جدید آمریکا برای افزایش کمکرسانی به غزه تا چه اندازه واقعی، مستمر و غیرتبلیغاتی هستند و چه اندازه بیانیهدرمانیهایی که سرنوشت آنها تا کنون مشخص بوده به وقایع روی زمین در هفتههای پیش رو بستگی خواهد داشت. در این میان، اما یک نکته واضح این است که چه اتفاقات مثبتی رخ دهند و چه نه، دولت بایدن را باید دستکم در این 6 ماه شریک جرم اسرائیل در استفاده تسلیحاتی از گرسنگی برای دستیابی به مطامع سیاسی قلمداد کرد.
◾️همزمان با فرارسیدن روز جهانی قدس ؛ همایش «قدس، میراث مشترک ادیان آسمانی و محور وحدت بین امت اسلامی» با حضور جمع زیادی از جوانان عدالت طلب و آزادیخواه از مراکز مختلف علمی و مذهبی در تانزانیا برگزار شد.
در این همایش یک روزه که عصر پنجشنبه برگزار شد ؛ شرکت کنندگان با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین ؛ جنایت نسل کشی فلسطینیان توسط رژیم کودک کش اسراییل را محکوم کردند.
حسین الوندی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا نیز در سخنانی اظهار داشت : قدس شریف مورد احترام خاص همه ی ادیان ابراهیمی است و امروزه نه تنها مسأله ی اصلی جهان اسلامی است، بلکه به خاطر جنایات رِژیم غاصب صهیونیستی به مسأله ی پیش روی جامعه ی بشری تبدیل شده است و اعتقادات ما مسلمانان و انسانیت حکم می کند که در مقابل این جنایات بایستیم و از حقوق مردم فلسطین دفاع کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت اتحاد و همبستگی جهان اسلام برای مقابله با رژیم اشغالگر قدس ؛ افزود بعد از عملیات طوفان الاقصی و مقاومت و استقامت مردم مظلوم فسطین شاهد سیر نزولی قدرت استعمارگران و رژیم غاصب صهیونیستی و نیز ارتقای فرهنگ مقاومت و ایستادگی و رشد امید در ملت های منطقه هستیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا با اشاره به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی از جمله کشتار 33 هزار شهروند بیگناه فلسطینی بیان کرد اکنون شاهد هولوکاست فلسطینیان در پیش چشم مدعیان حقوق بشر هستیم که دل هر انسان آزاده ای را به درد می آورد و برخوردهای دوگانه ی کشورهای غربی را از ارزشهای انسانی و حقوق بشر نشان می دهد.
الوندی گفت که اکنون بعد از این کشتار وسیع وحشیانه، همگان اذعان دارند که نتانیاهو خواهان صلح و آتش بس نیست؛ چرا که این امر بقای سیاسی او را به خطر می اندازد و اگر صلح شود، او مجبور است ناکامی و شکست راهبردی خود از فلسطینان را به مردم توضیح دهد. بنابراین او تصمیم گرفته است که به جنایت ها و کشتار مردم مظلوم فلسطین ادامه دهد و این وظیفه ی انسانهای خداترس، مومن و متدین و وجدانهای بیدار را سنگین تر می کند تا به هر طریقی که میتوانند، ولو از طریق تحریم هر گونه ی معامله ی تجاری؛ این رژیم کودک کش و آپارتاید را تحت فشار قرار بدهند.
حجت الاسلام و المسلمین تقوی، نماینده ی جامعه المصطفی نیز در سخنانی اظهار داشت : مسئله ی فلسطین امروز مسئله ی اول اسلام است و چنانچه مقام معظم رهبری فرمودند روز قدس امسال در کشور های مختلف دیدنی تر از قبل خواهد بود و به حکم قرآن که فرموده است " ان تقوموا لله مثنی و فرادی" اعتقاد داریم قدرت ملتها بیشتر از دولتهاست و ایمان راسخ داریم که سرانجام قدس با حمایت ملتهای مسلمان از دست صهیونیسم آزاد خواهد شد.
محسن معارفی رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا نیز با نقل سخنانی از امام راحل ره بیان کرد که امام خمینی ره از همان سالهای دور پیش بینی این روزها را می کرد که به همه ی کشورهای اسلامی و عربی هشدار داد که این مایه ی فساد را باید از میان برداشت که به چیزی کمتر از کشتار مسلمانان و محو قرآن و اسلام راضی نیست.
در ادامه آقای خلیفه عثمان از علمای شافعی تانزانیا در سخنانی اظهارداشت : همه ی مسلمانان باید قدردان امام خمینی (ره) باشیم که آخرین جمعه ی ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری کردند تا آرمان فلسطین بین کشورها و امت اسلامی به فراموشی سپرده نشود و امروز بیش از هر زمانی ما اهمیت این نامگذاری را درک می کنیم که نقش مهمی در بیداری جوانان و امت مسلمان در قضایای امروز فلسطین دارد.
علی دینا از دیگر سخنرانان این همایش بود که در سخنانی اظهار داشت : طبق بررسی های بعمل آمده این جنگ، وحشیانه ترین و خشن ترین جنگ علیه بشریت است که طی این مدت طولانی شش ماه رخ داده است و هم اکنون نیز ادامه دارد. مقدار بمبهایی که بعد از دو هفته ی اول جنگ بر سر فلسطینیان مظلوم و بی پناه ریخت، از بمبهایی که در ژاپن بر سر مردم ریخت، بیشتر شد. وقیحتر اینکه علیرغم این جنایات وحشیانه دولتهای بزرگ مدعی حقوق بشر همچنان با آتش بس مخالفت می کنند.
حجت الاسلام حمید جلاله، رئیس جمعیت شیعیان تانزانیا نیز در سخنانی خاطر نشان کرد : طبق آیات متعدد قرآن کریم «قدس» همه ی پیروان ادیان ابراهیمی اعم از پیروان یهودیت، مسیحیت و اسلام را با هم جمع و یکصدا کرده است. بیت المقدس مسجد دوم مسلمانان بعد از مسجد الحرام و نقطه ی آغاز معراج مکرم نبی گرامی اسلام است و جایی که باید سمبل یکپارچگی و وحدت ادیان باشد، به سبب رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی به فجیع ترین جنگ علیه مسلمانان مظلوم فلسطین تبدیل شده است.
در این همایش سرودهایی در بزرگداشت روز جهانی قدس و دفاع از ملت مظلوم فلسطین توسط طلاب جامعه المصطفی شعبه ی تانزانیا اجرا شد.