رهبر جدید امید کمی برای فلسطینیها ایجاد میکند
🔺️دنیای اقتصاد: اکونومیست نوشت: فلسطینیها نگرانند که محمد مصطفی نخست وزیر جدید تشکیلات خودگردان تنها به رئیس جمهور و نه مردم خدمت کند.
🔺️احیای تشکیلات خودگردان فلسطین یکی از کلیدواژههای برنامهها برای غزه پس از جنگ است. پس از استعفای محمد شتیه نخست وزیر در ماه فوریه، آمریکا و دیگران از فلسطینیها خواستند که جایگزینی را انتخاب کنند که بتواند غزه و کرانه باختری را متحد کند و آنها را از دست رهبری محمود عباس، نجات دهد.
🔺️در عوض، محمود عباس و دوستانش که نگران از دست دادن قدرت بودند، یکی از خودشان را منصوب کردند.
🔺️محمد مصطفی سالها مشاور اقتصادی عباس، رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقل فلسطین (pif) و زمانی وزیر اقتصاد بوده است.
🔺️او گفته است که خواهان «عدالت، آزادی، امنیت، صلح و رفاه» است. یک تاجر در رام الله، مقر تشکیلات خودگردان فلسطین میگوید: «او پول و قدرت را نزد رئیس جمهور حفظ خواهد کرد» محمد مصطفی همچنین با اتهامات فساد روبرو شده است.
🔺️حادثه روسیه نشانه چیست؟!
🔸️من فکر میکنم اهل فن از آنچه در کشمکش روسیه با غرب و بطور کلی روند تحولات جهانی میگذشت آگاهی کامل داشتند، اما حادثه تروریستی شب گذشته در جریان کنسرتی در حومه مسکو، این مهم را برای عموم نیز به اثبات رساند که سیاست های ایالات متحده آمریکا در قبال روسیه و مشخصا در جبهه اوکراین به بن بست رسیده است.
🔸️البته اگر گمان این باشد که حادثه تروریستی مسکو صرفا مربوط به هزیمت جبهه غربی در اوکراین است، قطعا درست نیست، زیرا شکست بلوک غرب درست به گستردگی و پراکندگی دست اندازی های آمریکا از شرق تا غرب عالم در جریان است، و تقریبا در تمام جبهات و مناطقی که روزی آمریکا در آنها اعمال نفوذ میکرد، امروز با چالش جدی مواجه شده است.
🔸️اینکه حادثه مسکو را به اوکراین، اسرائیل یا داعش نسبت بدهند هیچ تفاوتی را ایجاد نمیکند، زیرا تجربه در غالب موارد ثابت کرده ترور در هر کجا و بدست هر کسی که اتفاق افتاده، یک سناریوی آمریکایی و یا یک پشتیبان آمریکایی داشته است.
🔸️دلیل حادثه روسیه اما چه میتواند باشد، و آیا فقط شکست در جبهه اوکراین علت آن است؟ مجموعه ای از تحولات منطقه ای و جهانی وجود دارد که میتواند به این حادثه ارتباط داشته باشد، و هر کدام از ذینفعان ممکن است که در پی گرفتن ماهی خود باشند.
🔸️شکست جبهه غرب در اوکراین و تلاش برای تغییر سرنوشت جنگ، تلاش برای برداشتن تمرکز و کاهش نفرت جهانی از صهیونیستها در جنگ غزه، مشغول سازی روسیه به امنیت داخلی خود و کاستن از نقش این کشور در خنثی سازی تحرکات خزنده آمریکا، اسرائیل و ناتو در قفقاز با اخلال در سیاست های مشترک ایرانی-روسی در این منطقه، قطعا و یقینا از علل مهم این حادثه [که احتمالا اولین یا آخرین هم نخواهد بود] میباشد که با همکاری و هماهنگی مستقیم و غیر مستقیم طرف هایی چون آمریکا، ناتو، اسرائیل، داعش، ترکیه، و جمهوری باکو صورت گرفته است.
🔸و صد البته که در این ماجرا فقط روسیه نیز هدف نیست، بلکه بطور کلی بر هم زدن سیاست های جبهه شرقی با محوریت ایران، روسیه و چین مد نظر است که روند تحولات نشان میدهد علیرغم تلاش های جبهه غربی، تغییر در نظم آمریکایی جهان اجتناب ناپذیر است؛ اگرچه احتمالا دردسرها و برنامه های بیشتری را نیز، خصوصا در قفقاز ممکن است به اجرا در آورند که کشور ما را نیز متاثر از خود خواهد ساخت، لیکن در نهایت جبهه غرب بازنده خواهد بود!
📲 تحلیل های عبدالرحیم انصاری
https://www.thenation.com/article/world/antony-blinken-gaza-kissinger/
مقاله نیشن
فریب اشک تمساح بلینکن وزیر خارجه آمریکا برای غزه را نخورید
✅ تیر خلاص امریکا به جنگزدگان غزه
🔹 غزه، بزرگترین زندان روباز جهان امروز در محاصره قحطی «دستساخته»، در آستانه تبدیلشدن به بزرگترین قبرستان جهان قرار دارد و در این اثنا، قطع کمکهای مالی امریکا به «آنروا»، تنها نهاد امدادرسان به مردم این منطقه، چیزی غیر از تیر خلاص ایالات متحده به یک میلیون و ۲۰۰ هزار آواره جنگ نیست.
🔹آنروا، آژانس کمکرسانی وابسته به سازمان ملل است که در ۷۵ سال گذشته مأموریتهایی چون کمک رسانی غذایی، ساخت و اداره مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی و خدمات اجتماعی در داخل غزه به عهده داشته است.
🔹رژیم اسرائیل اما بعد از «طوفانالاقصی» با طرح ادعایی مبنی بر اینکه ۱۲ نفر از ۱۳۰۰۰ کارمند این آژانس در عملیات حماس شرکت داشتند، هم جلوی فعالیت این نهاد را گرفت و هم خواستار قطع کمکهای مالی کشورهای مختلف به آنروا شد.
🔹هرچند حمایت مالی، تسلیحاتی، سیاسی و دیپلماسی امریکا از رژیم صهیونیستی هیچ نقطه و زاویه پنهانی ندارد و قطع کمک به آنروا نیز در همین چارچوب قابل درک است، اما آنچه از سوی محافل رسانهای و بینالمللی جهان مورد توجه قرار گرفت اصرار امریکا برای نشاندادن «انساندوستی» و «تلاش برای محافظت از غیرنظامیان» در جنگ غزه است.
🔹ارسال چند بسته غذایی که با چتر در ساحل غزه فرود میآید و مانور گسترده رسانهای برای احداث یک کریدور دریایی که با کشتی از قبرس به غزه کمک برساند، دو پرده از نمایش امریکا نزد افکار عمومی جهانی بهویژه رایدهندگان امریکایی بود. نمایشی که علیالظاهر خیلی هم قانعکننده نیست.
https://NourNews.ir/n/168323
آیا غرب، امتیاز برند تجاری داعش را خریده است؟
🖊سیدرضا قزوینی غرابی
دیروز ایران (کرمان) و امروز روسیه (مسکو)، رسانه داعش مسؤولیت هر دو حمله سنگین و پرتلفات را پذیرفت. داعش تحلیل رفته ای که بخش عظیمی از توان مالی، لجستیکی و حتی انسانی خود را مدتهاست که از دست داده واتکای کنونی آن به برخی حملات متفرقه در تعدادی از ولایات است، اکنون با طراحی و پشتیبانی، مسؤولیت حملات بی سابقه و بزرگ خود را در دو کشور ایران و روسیه بر عهده می گیرد!
شخصا نمی توانم به راحتی چنین موضوعی را بپذیرم، هم به دلایلی که مختصرا به آنها اشاره کردم و هم به دلیل شرایط خاص منطقه ای و بین المللی که ایران و روسیه هر دو بخشی از عناصر شکل دهنده تحولات آن هستند. حمله تروریستی کرمان و دیگر ضرباتی که علیه منافع ایران در سوریه و .. وارد شد در شرایطی رخ داد که دوستان منطقه ای ایران شدیدترین حملات و دشوارترین شرایط را برای رژیم اسرائیل در چند دهه اخیر به وجود آوردند. تنش ها میان تهران و تل آویو نیز به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۰ تاکنون رسیده است و حالا سروکله داعش پیدا میشود و مسؤولیت حمله کرمان را برعهده میگیرد تا نگاه بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین المللی که اسرائیل را عامل ارتکاب حمله می دانستند متوجه داعش کند. بماند که حتی پس از پذیرش مسؤولیت توسط رسانه داعش، بودند تحلیلگرانی که تل آویو را همچنان طراح عملیات معرفی می کردند. حمله تروریستی مسکو نیز در همین مدار قابل بررسی و تحلیل است. تنش میان روسیه و غرب مدتهاست به بالاترین حد خود رسیده است، مواضع مسکو در خصوص تحولات غزه، مطلوب تل آویو و غرب نبوده است. جنگ اوکراین شرایط به شدت نامطلوبی را برای پشتیبانان اوکراین رقم زده است و برخی شخصیت ها اخیرا از ضرورت تسلیم شدن کییف در این جنگ می گویند. پوتین با انتخاب مجدد به ریاست جمهوری شرایط خود را در داخل روسیه تثبیت و تقویت کرده و غرب را آشکارا تهدید می کند.
در این شرایط یک حمله تروریستی هالیوودی به یک سالن کنسرت در مسکو انجام می شود که امنیت روسیه پوتینی را به چالش می کشاند و تلفات بی سابقه ای را متحمل روس ها می کند. مدتی قبل هم آمریکایی ها درباره وقوع یک حمله تروریستی در روسیه به شهروندان خود هشدار داده بودند. هشداری که توسط کشورهای متحد و همپیمان واشنگتن تکرار شده بود. در روسیه، نگاه ها به سمت دیگری است، اما ناگهان سکوی رسانه ای همان داعش تحلیل رفته، مسؤولیت عملیات را بر عهده می گیرد !
به طور جدی به نظر می رسد که داعش حتی پس از تحلیل رفتن قابل توجه قوایش، کارکرد مؤثر و مفیدی (برند داعش) برای صحنه گردان ها ایفا می کند: طراحی و انجام عملیات تروریستی در سطح بالا برای ضربات امنیتی و حیثیتی بزرگ به قوای مقابل در نبرد موازنه قوا/وحشت و سپس اعلام پذیرش مسؤولیت آن توسط یک گروه تروریستی فرامرزی که از قضا در ناکجا آباد زیست می کند، برای دور کردن تبعات حقوقی، سیاسی و امنیتی حمله و اقدام از طراح (طراحان).
به همین دلایل سخت است که بپذیریم داعش بحران زده و تحلیل رفته ای که مدتهاست بخش قابل توجهی از اقدامات خشن و تروریستی اش متمرکز بر نیروهای دولتی (مسیحی) در آفریقاست و حتی در این مدت در زادبوم خود در غرب آسیا اقدامات قابل توجهی و جدی نداشته است، دو عملیات بی سابقه و ویژه در ایران و روسیه، کشورهای جبهه مقابل غرب طراحی و اجرا کند. کانال تحریر
@Tabyincenter
💥هموطن گرامی؛
به منظور:
🔹گسترش و تعمیق گفتمان نوین مقاومت
🔹 آگاهی خبری و تحلیلی از وقایع و رخدادهای منطقه
🔹ایجاد کمپین واحد بر علیه تفکرات مسموم صهیونیسم جهانی
🔹حمایت فراگیر از تفکر صحیح مقاومت
🔹گسترش تفکر ناب مقاومت در جهان
🔹اطلاع لحظه ای از آخرین اخبار وقايع مقاومت
و.....
🇸🇩لطفا به کانال های زیر بپیوندید:
#گفتمان_خبری_مقاومت
برای اطلاع رسانی عمومی از تحولات منطقه:
https://eitaa.com/goftemanekhabariemoghavemat
#گفتمان_تحلیلی_مقاومت
برای اطلاع از آخرین تحلیل ها و تحقیقات مختص پژوهشگران و سایر علاقه مندان به مباحث تخصصی گفتمان مقاومت:
https://eitaa.com/goftemanetahliliemoghavemat
✔️ کریدور زمینی آلمانیها برای دور زدن تنگه باب المندب
▫️شرکت حملونقل دریایی هاپاگ لوید آلمان از ایجاد یک کریدور زمینی از بنادر امارات متحده عربی و عربستان سعودی در خلیج فارس به سمت بندر جده در غرب عربستان خبر داد.
▫️این کریدور یک “راهکار اضطراری مناسب” است که در پی اوضاع متشنج دریای سرخ و تنگه باب المندب انجام میشود. در این کریدور کشتیهای تجاری محمولههای خود را در بندر جبل علی در امارات متحده عربی و بنادر دمام و جبیل در عربستان سعودی تخلیه کرده و تریلرها و کامیونهای وابسته به شرکت هاپاگ لوید، محمولهها را به بندر جده در غرب عربستان رسانده و به کشتیهای دیگری برای ادامه مسیر به سمت کانال سوئز تحویل میدهند.
🆔 @saramadthinktank
✅«آتشبس رمضانی»؛ پیروزی دیپلماتیک حماس
🔹بالاخره یکی از قطعنامههای آتشبس جنگ غزه از وتوی امریکا جان سالم به در برد و شورای امنیت بعد از گذشت پنج ماه از جنگ غزه، قطعنامهای را به تصویب رساند که خواستار «آتشبس» در ماه رمضان شد.
🔹این قطعنامه همچنین خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» بیش از ۱۰۰ اسیر اسرائیلی و دسترسی مردم غزه به غذا و نیازهای پزشکی و حیاتی است
🔹اگرچه قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل از نظر قانونی الزامآور هستند، اما مکانیسمهای اجرایی سازمان ملل محدود است. با این حال شورا میتواند به پشتوانه این قطعنامه حقوقی، اقدامات تنبیهی بیشتری علیه رژیم اسرائیل اعمال کند.
🔹حماس در بیانیهای از تصویب این قطعنامه استقبال کرد و با تأکید بر اینکه «ما بر آمادگی خود برای مشارکت در فرآیند تبادل فوری اسرا که منجر به آزادی اسرا از هر دو طرف می شود، تاکید میکنیم»، خواستار فشار بر رژیم صهیونیستی به منظور پایبندی به آن شد.
🔹رژیم صهیونیستی بعد از رأیگیری خبر داد در اعتراض به عدم وتوی قطعنامه از سوی ایالات متحده، سفر برنامهریزیشده هیأت اسرائیلی و بنیامین نتانیاهو به امریکا را لغو میکند.
🔹 امریکا اما تاکید کرده رای ممتنع به این قطعنامه، به معنای تغییر سیاستهای حمایتی واشنگتن از رژیم صهیونیستی نیست.
🔹وزارت امور خارجه فلسطین نیز در بیانیهای تاکید کرد که تصویب این قطعنامه گامی در جهت درست برای توقف حملات رژیم اسرائیل به غزه، تسهیل خروج نیروهای اسرائیلی، اجازه ورود کمکها و بازگشت آوارگان است.
🔹آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل که چند روز پیش نیز از گذرگاه مرزی رفح بازدید کرده بود، با تأکید بر اینکه «این مصوبه باید اجرا شود» در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «شکست، نابخشودنی خواهد بود».
https://NourNews.ir/n/168507
✅ آتشبس فوری در رمضان؛ غزه و جهان در انتظار اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
🔹️سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت بدون وتوی آمریکا با قطعنامهای برای برقراری آتشبس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.
🔹️قطعنامه پیشنهادی اعضای غیردائم شورای امنیت در مقایسه با پیش نویس قطعنامه آمریکا که هفته گذشته توسط روسیه و چین وتو شد، واضح و کوتاهتر و نکته جالب این بود که همه اعضای منتخب از آن حمایت کردند.
🔹️هنگامی که این قطعنامه برای اولین بار در پایان هفته گذشته مطرح شد، دو کشور ژاپن و کره جنوبی که متحدان نزدیک آمریکا هستند، از آن حمایت نکردند اما پس از رایزنی ها، این دو کشور نیز از این قطعنامه حمایت کردند چرا که به نظر می رسد به این نتیجه رسیدند که این قطعنامه تصویب خواهد شد.
🔹️قطعنامه های شورای امنیت از نظر قانونی الزام آور هستند اما مکانیسم های اجرایی سازمان ملل اگرچه محدود هستند، اما شورای امنیت می تواند به پشتوانه قطعنامه صادر شده، اقدامات تنبیهی بیشتری علیه اسرائیل صادر کند.
◾️رضا نصری
خطاب به نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد و سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا:
در سال ۲۰۱۸، شورای امنیت قطعنامه ۲۴۰۱ را تصویب کرد که در آن خواستار آتشبس فوری در سوریه به مدت ۳۰ روز شده بود.
آن قطعنامه، قطعنامه فصل هفتمی نبود و بر اساس ماده ۲۵ منشور تصویب شده بود؛ و شورای امنیت نیز در بندهای عملیاتی آن از همان افعال و عباراتی استفاده کرده بود که در قطعنامه آتشبس امروز در مورد غزه استفاده کرده است.
منتها، در آن زمان، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد معتقد بود که آن قطعنامه الزام آور است و از سایر اعضای شورا هم خواسته بود «رژیم اسد را تا جایی که میتوانیم برای تبعیت از آن تحت فشار قرار دهیم». اما امروز نماینده آمریکا مدعی است قطعنامه کنونی خطاب به اسرائیل «الزامآور نیست»!
دلیل این تناقض چیست خانم توماس گرینفیلد؟
شما چه فکر میکنید آقای میلر؟
🔺️قطعنامه شورای امنیت و شکست پشت شکست برای اسرائیل!
🔸️شورای امنیت سازمان ملل متحد سرانجام قطعنامه ای را به منظور آتش بس در غزه به تصویب رساند. قطعنامه ای که به شدت مورد انتقاد اسرائیل قرار گرفته است. عصبانیت رژیم کودک کش از یک سو بابت کلیت تصویب این قطعنامه، و از سوی دیگر بخاطر عدم وتوی آن توسط آمریکا است.
🔸️هرچند آمریکا این قطعنامه را الزام آور ندانسته، اما همراهی اش با دیگر اعضای شورای امنیت در مصوبه ای که باب میل دولت اسرائیل نیست، خود گویای نارضایتی کاخ سفید از سیاست های نتانیاهو است؛ سیاست هایی که هم اسرائیل را به بن بست کشانده و هم آمریکا را بابت حمایت از جنایت های پی در پی رژیم صهیونیستی منفور ساخته و بهودردسر انداخته است.
🔸️بعید است رژیم صهیونیستی به راحتی به آنچه در این قطعنامه آمده تن دهد و نیز بعید است شورای امنیت بتواند اهرمی برای مجبور ساختن صهیونیستها به کار بگیرد، لیکن صِرف تصویب این قطعنامه و مشارکت آمریکایی که مجبور است [ولو در ظاهر] با دولت اسرائیل مخالفت نماید، خود نشانه بزرگی از پیروزی مقاومت فلسطین و عقب نشینی آمریکا در یک نبرد دیگر است.
🔸️تصویب چنین قطعنامه ای، علیرغم ایرادات و کاستی هایی که دارد، بیانگر شکست واضح رژیم صهیونیستی و نرسیدن به اهدافش نه تنها در میدان، که حالا در عرصه دیپلماسی بین المللی نیز هست. اکنون باید منتظر ماند و دید چه میشود و حرکت بعدی نتانیاهو چه خواهد بود؛ اسرائیل آن را بپذیرد شکست است؛ نپذیرد، مقابل جامعه بین المللی بایستد، و ناکارآمدی شورای امنیت را نیز به رخ بکشد یک شکست دیگر است.
📲 تحلیل های عبدالرحیم انصاری
✅️ راهبرد بنگوریون؛ شمشیر داموکلوس بر سر قطعنامه های بین الملل
🔹️با شدت گرفتن درگیریها میان جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی، بحران غزه در روندی فزاینده قرار گرفته و جنایات سربازان صهیونیست علیه زنان و کودکان فلسطینی هر روز ابعاد جدید و بی سابقه ای پیدا می کند
🔹️آنچه باعث شده علی رغم صدور قطعنامههای سازمان ملل و محکومیتهای بین المللی، ارتش رژیم صهیونیستی دست از جنایات خود در غزه برندارد، وجود استراتژی مبتنی بر ایدئولوژی دیوید بن گوریون به نام “ نادیده گرفتن جوامع بین المللی” یا “ اومیش موم” است.در این راهبرد، بن گوریون هر بیانیه و قطعنامه بین المللی علیه اسرائیل که دارای گرایشات یهود ستیزانه و مخالف با منافع اسرائیل باشد را غیر قابل اعتنا تلقی می کند.
🔹️ارزیابی رفتار نتانیاهو از ۷ اکتبر تا کنون نشان می دهد که او نیز بدون هیچ توجهی به تهدیدات و قطعنامههای بین المللی به جنایات خود در غزه ادامه داده وبا وفاداری محض به راهبرد صهیونیستی بن گوریون وقعی به فشارهای بین المللی نمی گذارد.
🔹️به طور قطع استفاده فعال از ظرفیتهای بین المللی برای وارد کردن فشار بر رژیم صهیونیستی حتی اگر اثرات محدودی نیز داشته باشد نباید از دایره اقدامات کشورهای اسلامی و مستقل بیرون بماند اما به طور قطع اتکاء صرف به این ابزارها نمی تواند ماشین جنایت و کشتار رژیم صهیونیستی در غزه رامتوقف کند .
🔹️نحوه اجرا و میزان اثرگذاری قطعنامه آتشبس که روز گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید می تواند برای کشورهای اسلامی و سایر کشورهای مستقل که به صورت واقعی بدنبال پایان دادن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه هستند،آزمون الهام بخشی برای طراحی گامهای بعدی در مسیر پایان دادن به بحرانجاری در سرزمینهای اشغالی باشد.
https://NourNews.ir/n/168527