«اهداف روانشناسی قبل از ازدواج چیست؟»
تغییر نظر در رابطه : در طول فرایند درمانی ، مشاور به هر شریک کمک می کند تا رابطه را به شکلی عینی تر بررسی کند و به زوجین کمک می کند تا یاد بگیرند که چگونه با یکدیگر تعامل داشته باشند .
درک کنید که چگونه مسائل فرهنگی بر یک رابطه تأثیر می گذارد : خانواده و عقاید فرهنگی بر چگونگی درک شرکاء از همه روابط در زندگی خود تأثیر می گذارد. همچنین بر رفتارهای روزمره مانند خوردن ، کار کردن و مدیریت پول تأثیر می گذارد. تفاوت در انتظارات فرهنگی می تواند باعث ایجاد مشکل در رابطه شود. هرچه زودتر زوجین یاد بگیرند که این اختلافات را شناسایی و مدیریت کنند ، بهتر می شوند. روانشناسی قبل از ازدواج می تواند به آشکار کردن این مشکلات کمک کند و به زوجین آموزش دهد که چگونه از هنر سازش استفاده کند.
بهبود ارتباطات : ارتباط موثر یکی از مهمترین عوامل ایجاد یک رابطه سالم است. روانشناسی قبل از ازدواج به زوجین کمک می کند تا چگونگی صحبت صریح با یکدیگر را یاد بگیرند و افکار و احساسات خود را به صورت سالم بیان کنند.
نقاط قوت را شناسایی کنید : روانشناسی قبل از ازدواج می تواند به زوجین کمک کند نقاط قوت در رابطه به عنوان یک کل یا هر یک از شرکای شخصی خود را شناسایی کنند. درک کامل از جنبه های قوی تر اتحادیه به ایجاد انعطاف پذیری و پایه و اساس محکمی برای ایجاد ازدواج کمک می کند.
انزوا و دوری عاطفی را کاهش دهید : بسیاری از افراد در بیان احساسات خود مشکل دارند ، بنابراین برخی از شرکا به سادگی از انجام این کار خودداری می کنند. این نوع انزوا تقریباً همیشه به مشکلات جدی در روابط منجر می شود. روانشناسی قبل از ازدواج به زوجین کمک می کند تا یاد بگیرند چگونه احساسات خود را به روشی بیان کنند که آنها را به هم نزدیک کند نه اینکه از هم جدا شوند.
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
@golbarg_ezdevaj
رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم : «آیا به شما خبر دهم از دعایی که هر گاه غم و گرفتاری پیش آمد آن دعا را بخوانید گشایش حاصل شود؟» اصحاب گفتند: آری ای رسول خدا. آن حضرت فرمود: «دعای یونس که طعمه ماهی شد: لا اِلهَ اِلاّ أَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ.»
3 . امام صادق علیه السلام : «عجب دارم از کسی که غم زده است چطور این دعا را نمی خواند لا اِلهَ اِلاّ أَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمِینَ» چرا که خداوند به دنبال آن می فرماید: «فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَ
مرحوم کلینی نقل می کند: مردی خراسانی بین مکه و مدینه در ربذه به امام صادق علیه السلام برخورد و عرضه داشت: فدایت شوم من تاکنون فرزنددار نشده ام، چه کنم؟
حضرت فرمود: «هر گاه به وطن برگشتی و خواستی به سوی همسرت روی،آیه وَذَا النُّونِ إِذ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیْهِ فَنادی فِی الظُّلُماتِ أَنْ لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمِینَرا تا سه آیه بخوان، إن شاء اللّه فرزنددار خواهی شد
📚قوارع القرآن، ص67.
@golbarg_ezdevaj
🌸سلام صبح بخیر
💗دعا میکنم امروزتون
🌸متبرک به نگاه خدا
💗قلبتون مملو از مهربانی
🌸آرزوهاتون برآورده
💗دعاهاتون مستجاب
🌸روزتون پُراز خیر و برکت
🌺آخر هفته ای شاد شاد داشته باشید 😍
🆔 @golbarg_ezdevaj 💕
🔺موضوع: دوستی قبل از ازدواج
🔹سؤال: آیا دوستیهای قبل از ازدواج برای شناخت بیشتر یکدیگر اشکال دارد؟
📝 پاسخ: دوستیهای پیش از ازدواج، افزون بر مشکلاتی که برای دختر و پسر ایجاد میکند و سبب اختلال در نظام زندگی آنان میشود، اشکالات دیگری را نیز دارد:
۱) خطرهایی را بهویژه برای دختر پدید میآورد. با توجه به اینکه دو جوان، سرشار از عواطفند و در اوج غرایز جنسی قرار دارند (به گونهای که وقتی کنار هم قرار میگیرند، فعل و انفعالات هورمونی در وجودشان شکل میگیرد و کشش فراوانی در آنها ایجاد میشود)، احتمال بسیاری وجود دارد که به هم نزدیک شوند و گوهر عفت دختر در معرض خطر قرار گیرد.
۲) موضع تهمت است؛ زیرا دیگران در صورت مشاهده دختر و پسر با هم نمیدانند که ارتباط آن دو برای شناخت ازدواج است و گمان میکنند رابطهای نامشروع دارند و این مطلب بر ازدواج آنان بهویژه دختر (در صورت منتهی نشدن رابطه به ازدواج) اثر منفی خواهد داشت.
۳) در اینگونه ارتباطات، شناخت جدی امکانپذیر نیست؛ زیرا دو طرف مراقب خود هستند و طبیعی است که فهرستی از معایب خود را در اختیار دیگری قرار نمیدهند.
۴) اگر این دوستیها به ازدواج بینجامد، با توجه به ویژگی غیرت در مرد، ممکن است سؤالاتی در ذهن او شکل گیرد که چرا همسرم پیش از محرمیت با من رابطه برقرار کرد و نکند مشابه این رابطه را با دیگران نیز داشته است و اعتمادش از وی سلب میشود و هرقدر رابطه دوستی تنگاتنگتر بوده باشد، میزان این سؤالات و سلب اعتماد نیز افزونتر خواهد شد.
۵) در صورتی که این دوستیها به ازدواج منتهی نشود که در موارد بسیاری هم به دلیل تغییر شرایط طرفین یا مخالفت خانوادهها چنین میشود، آثار منفی بسیاری بهویژه بر دختر خواهد داشت که احساس سرخوردگی و شکست روحی، افسردگی، نفرت از جنس مخالف و ازدواجگریزی و در مورد دختران، از دست دادن خواستگاران، برخی از این آثار است؛ پس توصیه میشود برای دوری از این مشکلات و پیامدهای منفی، همسر آینده خود را در فرآیند خواستگاری بشناسید.
منبع: کتاب گلبرگ زندگی
پرسش و پاسخهای حاج آقا دهنوی
🌺دانستنی های #قبل_از_ازدواج
@golbarg_ezdevaj
7 نکته درباره مهریه
نیاز هست، بدانید...
🔹مهریه در سند عقدنامه ذكر میشود و دینی به گردن شوهر است.
🔹زن به محض ازدواج حق مطالبه مهریه را دارد و میتواند هر نوع تصرفی كه بخواهد در آن داشته باشد.
🔹اگر مهریه در عقدنامه ثبت شده باشد، میتوان آن را از طریق اداره اجرای ثبت اسناد و یا محاكم عمومی مطالبه کرد.
🔹مهریه تا حدی كه رفع جهالت از آن شود باید برای طرفین مشخص باشد
🔹مبلغ مهریه و کم و زیاد بودن آن مهم نیست. مهم این است که به توافق طرفین رسیده باشد.
🔹بر اساس قانون، برای ادای تمام یا قسمتی از مهریه میتوان مدت یا اقساطی قرار داد.
🔹مهریه نشان محبت مرد به همسرش است. اما مراقب باشید که این هدیه، با ترس و اجبار و وحشت از زندان افتادن تقدیم خانم نشود.
@golbarg_ezdevaj
☀️امام صادق (ع):
💍کسی که مجردی را تزویج کند و امکان ازدواج او را فراهم نماید، از کسانی است که در قیامت خداوند به آنان نظر لطف میکند.
📚مستدرک الوسایل ج14 ص 154
#حدیث
@golbarg_ezdevaj
💠رازهای #ازدواج_موفق
⚜با تفاوت ها چه کنیم؟
☘چیزی که تحمل تفاوت ها را ساده تر می کند، #همدلی است. یعنی پذیرفتن این که تنها زاویه دید شما مهم نیست و باید گاهی دنیا را از چشم همسر خود ببینید. همدلی با افراد مهارت خاصی می خواهد. همدلی به معنی توانایی درك و فهم احساسات دیگران است، به طوری كه فرد بتواند خود را به جای دیگران بگذارد. از دید او به موضوع نگاه كند و احساسات او را درك كند.
☘همدلی به معنی تایید رفتارهای فرد مقابل نیست بلكه فقط به این معنی است كه او و شرایط او را درك می كنیم.
☘همدلی به برقراری ارتباط عمیق و صمیمی با افراد كمك می كند گاهی افراد به اشتباه تصور می كنند تفاهم به این معنی است كه با فرد مقابل كاملاٌ هم فكر و هم عقیده باشیم در حالی كه چنین تصوری از پایه اشتباه است، زیرا هیچ گاه نمی توان دو نفر را یافت كه شبیه هم باشند اختلاف در دیدگاه ها، علائق ها، آرزوها، سلیقه ها، امری طبیعی و عادی است.
✔️اصول مهارت همدلی
✨1- به صحبت های دیگران خوب گوش كنید.
✨2- با احساس و عواطف طرف مقابل تان همراه و هماهنگ شوید.
✨3- به احساسات و هیجان های طرف مقابل تان توجه داشته باشید.
✨4- خود را به جای طرف مقابل بگذارید.
✨5- در همدلی با طرف مقابل از جمله های قاطع استفاده نكنید.
________
@golbarg_ezdevaj
🚫20 نشانه ای که به شما می گوید
در ازدواج احتياط كنيد :
🔻اگر در خانواده پدری و زندگی مجردی خود مسئولیت کاری را به عهده نمی گیرید یا در مسئولیت محوله تعلل می ورزید. ( تنبلی و بی مسئولیتی)
🔻اگر با پدر، مادر، برادر و خواهر خود ارتباط سازنده و راضی کننده ندارید و نتوانسته اید تعامل قابل قبولی ایجاد کنید.(نداشتن تعامل و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران)
🔻اگر در زندگی، مرتب شغل خود را عوض کرده اید، با دوستان زیادی به دلیل مشکلاتی قطع رابطه کرده اید، رشته تحصیلی خود را تغییر داده یا ترک تحصیل کرده اید، علائق خود را نیمه کاره رها کرده اید و در کل ثبات فکری، احساسی و رفتاری ندارید ( نداشتن ثبات فکری ؛ احساسی و رفتاری)
🔻اگر تصور می کنید افکار، احساس و رفتار همسرتان را در آینده به دلخواه خود تغییر می دهید. (خطای شناختی)
🔻اگر به دنبال همسر مناسبی هستید به نحوی که در زندگی مشترکتان در آینده با هیچ گونه مشکلی مواجه نشوید. (خطای شناختی)
🔻اگر در پی کسب لذت و علائق خود بوده و کارها و مسئولیت هایتان را بر دوش دیگران قرار میدهید. (اصالت لذت، و نبود مسئولیت پذیری)
🔻اگر فقط منطق و طرز نگرش خود را قبول دارید و در برابر دیگران حالت دفاعی یا تهاجمی می گیرید و قادر به درک افکار، احساس و رفتار دیگران نیستید.( واکنش دفاعی و خوذمیان بینی)
🔻اگر نقاط ضعف و نقاط قوت خود را به صورت شفاف نمی بینید. (نداشتن خودآگاهی)
🔻اگر تا کنون با نظرات، انتقادات و پیشنهادهای دیگران، تغییری در رفتار شما ایجاد نشده است. (نبود مدیریت خود یا خود مدیریتی)
🔻اگر مسائل کاری شما مانع ارتباط دوستانه و ارتباط دوستان شما مانع ارتباط صمیمی در خانواده (خانواده پدری) می شود یا مسائل و مشکلات شخصی شما در تمام حوزه های زندگیتان تاثیر می گذارد و در هم تنیده می شود( مشکل در تقسیم وظایف و تعارض در نقشها)
🔻اگر به هیچ وجه قادر به تغییر برنامه های از قبل طراحی شده خود نیستید و بسیارمتعصب، خشک و غیرقابل انعطافید( نداشتن انعطاف پذیری )
🔻اگر قادر به درک احساسات، رفتار و افکار خانواده، دوستان و همکارانتان که متفاوت از شما عمل می کنند نیستید
(نبود اگاهی اجتماعی)
🔻اگر بیشتر به جای گوش کردن، صحبت می کنید و بیشتر از آن که سعی کنید دیگران را بفهمید، سعی دارید که دیگران شما را درک کنند. (نداشتن مدیریت رابطه)
🔻اگر بسیار هیجان طلب هستید و تنها، هیجانات شما را به سویی می کشاند و قادر به تعویق انداختن خواسته هایتان نیستید. (هوش هیجانی پایین)
🔻اگر برای رفتار، احساس و گفتار خود روش و برنامه ای ندارید و منفعلانه به دیگران واکنش نشان می دهید.( رفتار بی تعقل یا انعکاسی، مشکل در شیوه حل مسئله)
🔻اگر عادت دارید به جای حل مشکلات از آنها فرار کنید یا اجتناب بورزید یا واکنش شما به مسائل بی تفاوتی است. (پاسخ اجتنابی به رویدادها)
🔻اگر در آینه نگاه دیگران، شما فردی غرغرو، سرزنش گر، وابسته، احساساتی، بدبین، گوشه گیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، خودخواه، گوشت تلخ، غمگین یا تکانشی به نظر می آیید. (اختلال شخصیت)
🔻اگر فکر می کنید از بین چند میلیارد ساکنان کره زمین، فقط و فقط یک شخص مناسب شماست و ارزش ازدواج دارد و در غیر این صورت زندگی شما بی معنا شده و باید بمیرید یا تا آخر عمر مجرد بمانید. (خطای شناختی، نداشتن کنترل احساس، هوش هیجانی ضعیف)
🔻اگر بدون این که خود را دقیقاً ارزیابی کنید و بشناسید، دنبال همسر مناسب می گردید. (نداشتن شناخت خود)
🔻اگر وضعیت فعلی تان راضی کننده نیست و برای رهایی و فرار از موقعیت، به ازدواج اقدام می کنید. (مشکل در شیوه حل مسئله)
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
@golbarg_ezdevaj
📸 توصيه رهبر انقلاب به زوجهای جوان:
" بین خود و دیگران فاصله درست نکنید"
#نکات_آموزنده
❣ @golbarg_ezdevaj
#ازدواج_آسان
🍂توقع یکی از دلایل ناشادی در زندگی است که وقتی #توقع به وسط می آید شادکامی رخت بر می بندد...
#زندگی_شیرین
#همسرانه
#خواستگاری_بی_تکلف
✨❣✨❣✨
@golbarg_ezdevaj
💎تفاهم یا توافق⁉️
مسئله اینست❗️
🔹💠متأسـفانه در ميان مردم، اكثراً تفاهم با توافق اشتباه گرفته ميشود.
تفاهم يعني فهـم نزديـك بـه هـم داشتن اما توافق يعني تلاش براي رسيدن به يك فهم نزديك به هم.
🔹💠افرادي كه با هم تفاهم دارند به راحتي و سهولت با هم روزگار ميگذرانند اما آنها كه با هم توافق كرده اند ممكن است در طول زمان به توافقات خود پايبند نباشند و از توافق خود عدول كنند.
تفـاهم يعنـي من و تو بدون اينكه از قبل با هم توافق كرده باشيم، نظراتمان نزديك به هم است.
🔹💠اما توافق يعني من و تو لازم است انرژي مصرف كنيم و نظراتمان را به هم نزديك كنيم.
تفاهم بدون نياز به صرف انرژي به دلايل مختلف از جمله پيشينه ي همانند، از قبل در همسران وجود دارد.
💠🔹دليل اصلي اينكـه ذكـر مـيشـود افـرادي كـه تفـاوت زيـاد سـني، فرهنگي اجتماعي، تحصيلي، ديني و ... دارند براي ازدواج با يكديگر مناسب نيستند، ايـن است كه اين افراد تفاهم زيادي با هم نخواهند داشت.
🔹💠تفاوتهاي فرهنگي، قـومي، نـژادي، سني، مذهبي، اجتماعي و تحصيلي باعث ميشـود كـه نگـرش افـراد بـه دنيـا و موضـوعات زندگي متفاوت باشد. وقتي كه نگرشها متفاوت باشد تفاهم با مشكل روبرو خواهد شد.
🔹💠مطمئناً توافق جايگاه بسيار مهمي در زندگي مشترك دارد اما آنچه در مورد انتخاب همـسر مهم است، تفاهم است. براي آنكه بفهميم با چه كسي تفاهم داريم لازم است خودمان را و خواسته هاي خودمان را بشناسيم و از آنجا كه ازدواج حـوزه اي اسـت بـا متغيرهـاي متعـدد، وقتي همسران در مورد هر كدام از اين متغيرها فهم نزديك به هم داشـته باشـند، مـيتـوانيم بگوييم كه در مورد آن مطلب باهم تفاهم دارند.
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
@golbarg_ezdevaj 💕
#مخصوص_مجردها
#تحقیق
💟 باید سوال تحقیق جوری باشه که طرف مقابل #جواب_مورد_علاقه_شما رو نفهمه.
👌 مثلا درمورد #حجاب اگه بپرسید:
«آیا خانوادهی مقیدی هستن؟»
✅ طرف راحت میفهمه که شما دوست دارید مقید باشن... و میگه: بله!
👈 اما اگه اینطوری بپرسید که:
«آیا تو حجاب خیلی سخت گیرن؟ »
🔴 دیگه نمیشه اینو فهمید که شما دوست داری که دختره باحجاب باشه یا بدحجاب. لذا جواب #واقعی رو بهتون میگن.
[دکتر بانکی پور]
@golbarg_ezdevaj