مدت زمان جوانه زنی:7 الی 14
زمان گل دهی: پاییز
دمای مناسب جوانه زنی: 20 تا 27 درجه
دوره زندگی: یک ساله
فصل کشت: بهار
عمق کشت: 5 میلیمتر
قوه نامیه: 80٪
معرفی گل استئوسپرموم (مینای آفریقایی) | Osteospermum :
بذر گل استئوسپرموم یا مینا آفریقایی با نام علمی Osteospermum نژاد های مختلفی دارد. این گل زیبا در رنگ هایی خاص و زیبا رشد می کند. ترکیبی از این گل و برخی از گل های زمستانی دیگر باغچه گل زیبایی را به شما می دهد. این گل در بهار کاشته می شود و در کل پاییز گل می دهد. این گل در شب های گرم تابستانی غنچه نمی دهد بلکه با آمدن فصل سرما و خنک شدن هوا زیبایی خود را نشان می دهد.
پس باید فرایند رشد آن در طول تابستان به خوبی پیش برود و همچنین خاک آن تقویت شود. البته تعادل بین رطوبت برای رشد گل اهمیت بالایی دارد. اگر بیش از حد خاک مرطوب باشد سبب از بین رفتن گیاه می شود. پس زیاده روی در مراقب گل بی فایده است. بذر گل استئوسپرموم برای رشد و غنچه دهی به نور خورشید علاقه زیادی دارد. به طوری که هر چقدر نور مستقیم باشد گل های بیشتری می دهد.
نحوه کاشت بذر گل استئوسپرموم
کاشت بذر گل استئوسپرموم جلوه ای خاص را به منظره باغچه شما می دهد. به خوبی این گل با گل های دیگر ترکیب می شود. برای این گل گرمای زیادی برای رشد نیاز نیست ولی بهتر است قبل از کاشت در خاک آن را حدود ۸ الی ۱۰ هفته در گلدان ها کوچک کاشت به این ترتیب آنها با خاک مناسب و مرطوب رشد می کنند. برای جوانه زدن بذر گل استوسپرموم نیازی به دستگاه نوری یا گرمایشی اضافه نیست.
با دمای معمولی آنها رشد می کنند. پیش از رسیدن فصل گرما آنها را آماده کنید. حدوداً اوایل بهار پس از گرم شدن هوا می توانید بذر گل استئوسپرموم را در خاک قرار دهید. در این زمان برای رشد به نور و گرمای مستقیم نیاز دارند اما پس از رشد کامل نور مستقیم برای آن لازم نیست. برای اینکه خاک قوی باشد مقدار مشخصی را با کود ارگانیک ترکیب کنید. این ترکیب برای رشد بذر گل مینا آفریقایی مناسب است. حداقل فاصله ای که هر بذر گل استئوسپرموم از دیگری دارد حدود ۳۰ سانتی متر است. خاک مناسب این گل ph 5 تا ۵٫۵ را دارد. به لحاظ آبیاری به برنامه آبیاری گیاه دقت کنید. لازم است پس از کاشت به طور مرتب آن ها را آب دهید.
شرایط نگهداری گل استئوسپرموم
پس از کاشت بذر گل استئوسپرموم به تقویت خاک دقت کنید. در اواخر تابستان هر دو هفته یکبار از کود های مایع برای رشد گل استفاده کنید. این گل پس از رشد کامل کل پاییز گل می دهد. ولی بذر گل استئوسپرموم از خانواده ای خاص و آفریقایی است که در طول شب و روز های ابری باز نمی شوند. نور برای آنها زمانی که در حال جوانه زدن هستند اهمیت بالایی دارد ولی پس از آن اگر مقدار نور کمتر شد دیگر اشکالی ندارد و مقدار کمتر در این دوره رشد گیاه مناسب است.
به میزان آبیاری این گل دقت کنید همانطور که برای رشد بذر گل مینا آفریقایی به میزان منظمی از آب نیاز داشتیم برای گل دهی و تقویت گل به میزان مشخص هفتگی از آب نیاز دارد. اگر حس کردید گل شما کم جون و بی حال شده بخاطر شرایط آب و هوایی گرم است. در این زمان به خوبی آن را آب بدهید تا پس از گرما دوباره سرحال شود. آب و هوای خنک مناسب رشد بذر گل استئوسپرموم است.
آنها به آب هوای گرم و خشک علاقه چندانی ندارند بنابراین در زمان خشکی هوا به میزان کافی به آنها آب بدهید تا در پاییز دوباره گل بدهند. پس از کاشت آنها قابل قلمه زنی هستند و توسط شاخه ای کوچه و قرار دادن آن در خاکی مرطوب دوباره رشد می کنند و به گیاهی مستقل تبدیل می شوند.
تکثیر گل استئوسپرموم با قلمه
برای رشد بذر گل استئوسپرموم می توان فرایند رشد یکساله آن را پیش گرفت ولی پس از آن باید دوباره بذری جدید کاشت. برای سرعت بخشیدن به فرایند رشد گل استئوسپرموم می توان آن را قلمه زد. از این طریق در مدت زمان کوتاه تری این گل رشد می کند. در اواخر زمستان که گیاه گلی ندارد شاخه ای از بخش بالایی گیاه را جدا کنید. سپس این بخش را در خاک قرار دهید.
این خاک حتما از ترکیب خاک غنی مواد لازم رشد گیاه باشد. به این صورت با مراقبت گیاه در گلدان جوانه میزند. برای رشد گل در این شرایط نور مهم ترین گزینه است و همچنین به گرمای متعادلی نیاز دارد. به کمک یک بطری پلاستیکی برای گل فضایی گرمتر را ایجاد کنید ولی هر چند وقت یک بار برای جریان هوا آن را بردارید. لازم است رطوبت و تهویه برای رشد گیاه کنترل شود.
در نهایت قلمه استئوسپرموم ریشه می دهد. این فرایند حدود یک ماه طول می کشد. تفاوت قلمه با کاشت بذر گل مینا آفریقایی در نوع نگهداری اولیه پس از کاشت و همچنین سرعت این فرایند کاشت است. با رعایت شرایط مورد نیاز این گل می توان در زمان کوتاه تر این بوته گل را در گلدانی جدید کاشت.
معایب گل مینا آفریقایی
پس از کاشت بذر گل استئوسپرموم محو زیبایی این گل خواهی شد. اما قبل از آن مراقبت های بعد از کاشت این گل را جدی بگیرید. این گل پس از کاشت به شدت نسبت به تغییرات آب و هوایی حساس است. در زمانی که بر اثر خشکی هوا گل رو به خشکی می رود این گل به شدت مستعد رشد حشرات مزاحم است. در زمانی که هوا مرطوب است حشرات طوسی رنگ در گیاه رشد می کنند.
می توانید برای حل این مشکل هوا را در محیط گل در جریان قرار دهید تا هوا ساکن نباشد به اصطلاح لازم است هوا تازه باشد. حتی می توانید خاک گل را هم تعویض کنید. حشرات سفید از مشکلاتی هستند که بسیاری از گل ها به آن دچار هستند. اما اگر در ابتدا درمان و شناسایی شوند این مشکل حل می شود. در گل استوسپرموم می توان با تعویض خاک و تمیز کردن گیاه این حشرات سفید را از بین برد.
بذر گل استئوسپرموم حتی مستعد به ژن های قارچی است. البته این بیماری ها و آفات شامل برگ ها و غنچه های آن است. معمولا شته ها به جوانه ها غنچه گل استئوسپرموم می چسبند. اگر درمان نشوند آنها به ساقه گیاه آسیب رسانده و کل گیاه بیمار می شود. از نشانه های آن زردی برگ ها است. با اسپری صابون و آب می توان این شته ها را از بین برد ولی در موارد شدید تر بیماری از حشره کش ها با احتیاط کمک بگیرید.
این گل حساس به خاک و خورشید برای انسان و حیوانات هیچ ضرری ندارد. این گل به شما آلرژی نمی دهد. همچنین برای حیوانات خانگی مثل پرنده، گربه و سگ آلرژی فصلی به همراه ندارد. برای همین به راحتی می توان آن را در محیط خانه و در حیاط کاشت. بذر گل استئوسپرموم گزینه خوبی برای تزئین حیاط است. انواع مختلف آن در اندازه های کوچک وجود دارند که البته رنگ های متنوع آن به صورت گروهی زیبایی این گل را بیشتر می کند.
از طرفی زنبور ها و پروانه های زیبا با وجود این گل منظره باغچه را زیبا تر می کنند. بذر گل استئوسپرموم در طول اردیبهشت تا خرداد رشد می کنند و اوایل تابستان غنچه می دهد. دلیل اصلی مشهوری این گل بخاطر مدل کوچک گل های آن و همچنین رنگ ها و طرح های مختلف این گل است.
.
🤓گفتیم که از پاییز تا بهار به گل ها کود ندید تا دوره استراحت گل ها طی بشه و بهار سرحال تر و بهتر بتونند جونه بزنن و رشد کنند.
.
🌱از نیمه اسفند میتونید کوددهی به گل های آپارتمانی رو شروع کنید.
.
کود 20.20.20همه گلخونه ها دارند، بهتره خارجی این کود رو بگیرید چون اثرش بهتره و گل ها سریع شروع به برگ دهی میکنند(هرماه یک قاشق چایخوری در یک لیتر آب)
برای سبز شدن برگها کود آهن هر دوماه به گلها بدید(به کاکتوسها کود آهن ندید) ✍دقت کنید #کود_کفتر یا #کود_گوسفندی اگه آفتاب خورده باشه و تازه نباشه به مقدار کم برای گل ها و رشدشون عالیه(حواستون باشه زیاده روی در کوددهی به گل ها باعث خراب شدن گلها میشه