انواع مختلف کامکوات
کامکوات ناگامی (ژاپونیکا)
ناگامی یکی از محبوب ترین انواع کامکوات است. ناگامی دارای میوه ای بیضی شکل به رنگ نارنجی است که در هر میوه آن حدود ۲ الی ۵ دانه وجود دارد.
کامکوات مارومی
مارومی دارای میوه ای گرد مانند به شکل نارنج همراه با پوستی تند و معطر و گوشتی ترش و خوشمزه است.
روش های تکثیر کامکوات
اگر می خواهید گیاهتان رشد مناسبی داشته باشد، باید برای نگهداری آن وقت کافی بگذارید و شرایط محیطی آن را به طور کامل و دقیق بررسی کنید. همچنین از شما انتظار می رود برای آن محیطی با دمایی در محدودهی ۲۵ تا ۳۸ درجه سانتی گراد فراهم کنید. با این وجود کامکوات ها، بازه دمایی ۱۰- تا ۳۸ درجه سانتی گراد را نیز تحمل می کنند. بهترین زمان برای تکثیر کامکوات اواسط بهار تا اوایل تابستان است.
✅روش اول: قلمه زدن
برای تکثیر به روش قلمه زدن در مرحله اول توسط قیچی باغبانی و یا سرشاخه زنی قلمه هایی را به ارتفاع ۱۵-۱۰ سانتی متری تهیه کرده و در مرحله بعدی برای این که گیاه زود تر ریشه تولید کند قلمه ها را در هورمون ریشه زایی فرو می بریم. و در آخر قلمه ها را در محیط کشتی که حاوی کمپوست و ماسه بادی است می کاریم.
قلمه های کشت شده را باید با پلاستیک به مدت زمان دو ماه و حتی کمی بیشتر بپوشانیم و آن ها را در دمای ۲۱ درجه سلسیوس به دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنیم، تا ریشه دهند و بعد از ریشه دهی پلاستیک را بر می داریم تا به محیط طبیعی عادت کنند و بتواند راحت تر به رشد خود ادامه دهد.
✅روش دوم: پیوند
بهترین زمان برای کاشت و یا پیوند زدن درخت کامکوات اواخر زمستان و یا اوایل بهار است؛ یعنی زمانی که خطر سرمازدگی برای درخت وجود نداشته باشد.
مراحل انجام پیوند به شرح زیر است:
تهیه پیوندک از کامکوات
ایجاد شکاف t مانند در پایه
قرار دادن پیوندک در شکاف پایه
با استفاده از نوار به خوبی پیوندک را به پایه متصل می کنند
رشد پیوندک
روش صحیح برداشت میوه کامکوات
✅برای برداشت میوه کامکوات حتما از قیچی مناسب و یا چاقوی تیز و تمیز استفاده کنید.
✅زمانی که میوه به رنگ نارنجی رسید و نرم شد، زمان مناسب برای چیدن آن فرا رسیده است.
✅هنگام برداشت کامکوات می توانید آن را بلافاصله نوش جان کنید و یا این که به مدت ۲ روز در دمای اتاق و یا به مدت ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید. اگر دارای مقدار زیادی کامکوات هستید، که نه می توانید تمامی آن را بخورید و نه می توانید آن را به کسی هدیه دهید، می توانید آن را به یک مربا فوق العاده تبدیل کنید.
کاشت بذرکامکوات
1. بذرها را به مدت 6 ساعت درونت آب ولرم قرار دهید میتوانید بعد این کار پوسته بیرونیرا که خیلی نازک است را جدا کنید (این کار واجب نیست)
2. گلدان یا سینی ماسب انتخاب کنید من خودم ظرف های یکبار مصرفی که در مجالس استفاده میشود را انتخاب میکنم یا لیوان یکبار مصرف که تهش چند تا سوراخ زده باشید مناسب میباشد
3. هر بذر مرکبات را در گودالهای 1 سانتی متری بکارید. یا اینکه در یک سینی وسیع آنها را با فاصله های 7.5 تا 10 سانتی متری از هم بکارید.
4. خاک را با آب ،نم دار کنید. این کار توسط اسپره انجام میشود توجه کنید که خیس نشود فقط حالت نم دار و رطوبت داشته باشد.سپس روی آن را با نایلون شفاف مثل نیلون فریزر خوب بپوشانید
5. ظرف را درجایی که نور غیر مستقیم به آن برسد قراردهید. درجه ی حرارت اتاق بایستی 21 درجه ی سانتی گراد باشد.
6. دانه ها را هر چند وقت یک بار چک کنید و به منظور حفظ رطوبت خاک، آن را مرطوب کنید (اگر مرطوب بود دست نزنید)در 3 تا 6 هفته جوانه ها ظاهر می شوند.
7. پوشش نایلونی ظرف را اگر جوانه زنی تا 4 برگ شد به مرور سوراخ کنید تا رطوبت کم شود بطور مثال هفته اول یک سوراخ هفته بعد دو سوراخ سپس گیاه را درمکانی آفتاب گیر که الیته نور غیرمستقیم دریافت کند قراردهید.
8. طوری آب دهید که خاک نم دار بماند و خیس هم نشود. بعد از ظهور 6 دسته یا بیشتر برگ، گیاه را به داخل یک گلدان 15 سانتی متری منتقل کنید.
9. کم کم میزان نوردهی را افزایش دهید تا جایی که گیاهتان روزانه 4 ساعت نور مستقیم دریافت کند.
10. از بهار تا پاییز، 2بار در ماه، کود رقیق شده به گیاهتان بدهید.در طی زمستان کمتر به گیاهتان آب دهید.
11. درصورتی که گیاهتان را در داخل منزل پرورش می دهید، بایستی با هر بهار جایش را عوض کرده و در ظرف بزرگ تری قراردهید یا اینکه آن را درفضای بازی که از سرمای زمستان در امان است، بکارید