eitaa logo
گلسرای نسرین
67 دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
1.1هزار ویدیو
17 فایل
تولید ، تکثیر و فروش انواع گلهای آپارتمانی و باغچه ای
مشاهده در ایتا
دانلود
تصویر فوق میوه خوشمزه کامکوات  کامکوات دارای میوه  زمستانه – بهاره است، که به خرما شباهت دارد و نارنجی رنگ است. می توان گفت میوه کامکوات از نظر اندازه و رنگ شبیه به نارنگی مینیاتوری است. کامکوات این میوه خوشمزه دارای پوسته خوردنی و شیرین همراه با مرکز گوشتی کمی ترش مزه است که باعث به وجود آوردن ترکیب مزه ای شگفت انگیز در کام شما می شود.
نحوه کاشت و نگهداری کامکوات در منزل🍊⬇️ درخت کامکوات یک درخت مستقل است، که به تنهایی می تواند گرده افشانی و تولید میوه کند. در شرایط ایده آل گیاهانی که در فضای باز نگهداری می شوند می توانند به ارتفاع ۴/۵ متر (۱۵ فوت) و عرض ۳/۵ متر (۱۲ فوت) برسند. اما برای نگهداری کامکوات در منزل به طور معمول گیاهانی کوچک تر در حدود ۱/۵ متر ارتفاع دارند، استفاده می شود. برای نگهداری کامکوات در فضای باز مثل باغچه به یک پوشش محافظتی در برابر سرما زدگی نیاز است. به خصوص مناطقی که دما به ۹ الی ۱۱ درجه سانتی گراد می رسد
نور کامکوات به مکانی با نور کامل و مستقیم آفتاب حداقل به مدت ۸-۶ ساعت نیاز دارد. هر مقدار که از میزان نور کم شود، گلدهی و درنهایت میوه دهی آن نیز کاهش خواهد یافت. البته در مورد نمونه‌های گلدانی باید گلدان را در مکانی گذاشت که در طی صبح از نور و بعد از ظهر از سایه برخوردار باشند.
خاک کامکوات به خاکی با زهکش مناسب نیاز دارد تا اضافه آب حاصل از آبیاری در اطراف ریشه‌ها باقی نماند. اگر قصد کاشت این گیاه را در خاک باغچه دارید بهتر است که خاک برگ را ابتدا با خاک باغچه مخلوط‌کنید به‌نحوی‌که نسبت آنها به هم در گودال کاشت این گیاه برابر باشد. در مورد گلدان نیز می‌توان از مخلوط‌هایی سبک همانند خاک باغچه +خاک برگ+ شن و یا پیت ماس+شن + خاک برگ استفاده کرد. برای تقویت خاک از مقداری ورمی کمپوست در ترکیب خاک بکار ببرید
دما کامکوات تابستانی گرم نیاز دارد اما این به معنی داغ بودن و گرمای شدید نیست بلکه دمای ۳۸-۲۵ درجه سانتی‌گراد نیازهای گرمایی این گیاه را تأمین می‌کند. در طی زمستان نیز تا حدود دمای ۱۰ درجه را تحمل می‌کند و از بین نمی‌رود البته در این دما برگ‌های خود را از دست خواهد داد. مکان‌های گرم و عدم وجود زمستانی سرد موجب می‌شود که این گیاهان میوه‌هایی درشت‌تر و شیرین‌تر تولید کنند. لازم به ذکر است که اگر حساسیت سرمایی کامکوات در صورت پرورش در گلدان بیش از حساسیت سرمایی درختانی است که در خاک باغچه و یا باغ کشت شده‌اند. بنابراین زمانی که دمای هوا به کمتر از ۱۰ درجه می‌رسد بهتر است که گیاه به مکانی محافظت‌شده منتقل شود
آبیاری در سال اول کاشت این گیاه بخصوص در فضای باز، آبیاری حتماً باید به شکل منظم انجام شود تا به رشد، توسعه و استقرار ریشه‌های گیاه کمک شود. اما این به معنی همیشه مرطوب بودن سطح خاک نیست. بلکه زمانی که سطح خاک نسبتاً خشک شد باید اقدام به آبیاری گیاه کرد. درختان مرکبات همانند کامکوات ماندگاری آب و خیس بودن خاک را دوست ندارند و ریشه‌های آنها دچار خفگی و پوسیدگی می‌شوند که بر اثر این مسئله برگ‌ها زرد شده می‌ریزد و گیاه دچار زوال تدریجی شده و درنهایت از بین می‌رود. در طی زمستان می‌بایست آبیاری گیاه را کمتر انجام داد اما در طی این فصل نیز باید همواره به شرایط خاک توجه کرد و زمانی که خاک تا عمق حدود ۳ سانتیمتر خشک‌شده بود گیاه را آبیاری کرد.
کود دهی کوددهی از اوایل بهار شروع می‌شود و تا اواخر تابستان ادامه می‌یابد اما نیازی به کوددهی در فصل پاییز و زمستان نیست اما در صورت مناسب بودن مکان نگهداری می‌توان از فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ۷-۶ هفته یک‌بار استفاده کرد. لازم به ذکر است که برخی از پرورش‌دهندگان ترجیح می‌دهند از کودهایی با مقادیر نیتروژن و پتاسیم بیش از فسفر و یا مقادیر فسفر و پتاسیم برابر اما کمتر از نیتروژن استفاده کنند. به‌طور کل چنین مسئله‌ای در مورد گیاهان مرکبات از سوی برخی پرورش‌دهندگان توصیه‌شده است. مثلاً فرمولی با نسبت ۱-۱-۳ و ۸-۴-۸ را به کار می‌برند. (توجه کنید که این اعداد نسبت فرمول کود را نشان می‌دهند و نه خود فرمول کودی را مثلاً کودی همانند ۵-۵-۱۵، دارای نسبت ۱-۱-۳ است). در تابستان به‌کارگیری لایه‌ای از مالچ (مواد ارگانیک همانند خاک برگ) بر روی خاک اطراف گیاه به ضخامت حدود ۵ سانتی متر به خنک ماندن ریشه‌ها و عملکرد بهتر گیاه کمک می‌کند. اگر شرایط آب و هوایی منطقه شما اجازه می‌دهد و قصد کاشتن چندین کامکوات را در کنار هم دارید، فاصله حدود ۳٫۶۵-۲٫۴متر را بین هر دو درخت رعایت کنید تا ساقه‌ها فضای کافی برای بزرگ شدن داشته باشند.
هرس کامکوات به هرس کردن نیازی ندارد، ولی اگر قصد فرم دهی و یا شکل دهی به درخت خود دارید بهتر است این کار را قبل از شکوفه دادن و یا بعد از برداشت میوه در فصل بهار انجام داده و آن را هرس نمایید
تعویض گلدان در کاشت گلدانی این گیاه باید از انواع کوتاه قامت کامکوات استفاده شود و نباید اجازه داد که ریشه‌ها در داخل گلدان به هم پیچیده و در هم تنیده شوند. به همین دلیل از گلدان‌های بزرگ باید برای کاشت این گیاه استفاده کرد و گلدان این گیاه را باید هر دو سال یک‌بار تعویض کرد. همچنین قبل از کاشت گیاه منافذ زیرین گلدان را بررسی کنید و اگر امکان دارد تعداد آنها را بیشتر کنید و قبل از قرار دادن گیاه در داخل آن چندین قطعه سفال شکسته و یا قلوه سنگ‌های کوچک قرار دهید تا به زهکش بهتر گلدان کمک کند. همچنین عمل سله شکنی برای نفوذ هوا به اطراف ریشه‌ای گیاه انجام می‌شود. سله شکنی به معنی نرم کردن خاک سطحی با کمک بیل و یا بیلچه است. البته این کار نباید به شکل عمقی انجام شود زیرا می‌تواند به ریشه‌های گیاه آسیب وارد کند. عمق حدود ۵ سانتیمتر برای این کار مناسب است.
فصل میوه دهی کامکوات زمان دقیق برداشت میوه کامکوات بسته به رقم آن متفاوت است. میوه برخی از انواع این گیاه از آبان تا بهمن ماه و برخی دیگر از آذر تا اردیبهشت ماه می رسد. زمان برداشت اکثر انواع کامکوات از آبان تا اوایل آذر آغاز می شود. میوه کامکوات زمانی قابل برداشت است که کمی نرم و دارای رنگ نارنجی باشد. میوه را با استفاده از قیچی از درخت جدا کنید تا به گیاه آسیب نرسد. در عرض یک ماه میوه کامکوات از سبز به نارنجی رسیده و درخشان تبدیل می شود.
تصویر فوق: مراحل گلدهی تا میوه دهی کامکوات
انواع مختلف کامکوات کامکوات ناگامی (ژاپونیکا) ناگامی یکی از محبوب ترین انواع کامکوات است. ناگامی دارای میوه ای بیضی شکل به رنگ نارنجی است که در هر میوه آن حدود ۲ الی ۵ دانه وجود دارد. کامکوات مارومی مارومی دارای میوه ای گرد مانند به شکل نارنج همراه با پوستی تند و معطر و گوشتی ترش و خوشمزه است.