هدایت شده از ✔️ ادمین روسری فاطر
14-shahid-dastghib-bala-va-iman(b)(www.rasekhoon.net).mp3
7.28M
#صوتی
💠 سخنرانی شهید آیت الله دستغیب
✅ مراتب تعالی روح
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾
🌷 تعارض امر و نهى والدین؛
هرگاه بین امر والدین تعارض واقع شود مثلاً پدر مى گوید فلان کار را بکن و مادر مى گوید نکن در صورتى که بشود جلب رضایت هر دو را کرد بایستى این کار را بکند ولى اگر رعایت هر دو میسّر نمى شود، جانب مادر را ترجیح دهد زیرا؛
🌷 اوّلاً مادر بیش از پدر استحقاق بِرّ و نیکى دارد چون رنج و ناراحتى براى اولاد بیشتر دیده خصوصاً موقع حمل و زاییدن و ایّام شیر دادن، چنانچه در روایات گذشته بیان گردید.
🌷ثانیاً، چون مادر احساساتى و عاطفه اى است در اثر لطافت و کثرت عاطفه، اندک خلاف توقع و میلى که از اولاد ببیند افسرده خاطر و دلشکسته مى گردد، ولى پدر در اثر قوّت عقلى که بالنّسبه به مادر دارد ممکن است هیچ متأثّر نشود خصوصاً به ملاحظۀ اینکه مى بیند فرزند براى رعایت خاطر مادر مخالفتش کرده نه از روى عناد و سرپیچى از امر پدر.
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾
@gonahanekabireh
🌼💫🌼💫🌼💫🌼💫
🌳لزوم تحصیل اذن والدین؛
در شرع مقدّس اسلام امر شده که فرزند باید از پدر و مادر یا هر دو در بعضى از امور اذن بگیرد براى اداى بعضى از واجبات کفائیّه مانند جهاد و بعضى از مستحبّات مانند روزه مستحبّى و بعضى از عقود مانند عهد و یمین باید تحصیل اذن نماید!
🌼💫🌼💫🌼💫🌼💫
@gonahanekabireh
🌟💫🌟💫🌟💫🌟💫🌟💫🌟
🌸فرمایش شهید اوّل در سفر مباح و مستحب فرزند؛
🌸 ۱- سفر مباح و سفر مستحبّ بدون اذن والدین حرام است اما سفر تجارت و علم، پس اگر به دست آوردن سود و تحصیل علم در شهرى که والدین هستند ممکن نباشد بعضى از فقها قائل به جواز این سفر شده اند.
🌸٢-بعضى از فقهاء فرموده اند: بر فرزند واجبست اطاعت والدین کند در همه جا، هرچند شبهه ناک باشد پس اگر فرزند را امر کنند که همراه آنها غذا بخورد و فرزند شبهه ناکى آن طعام را میداند واجبست اطاعت کند و با آنها هم خوراک گردد چون اطاعت والدین واجب و ترک شبهات مستحب است.
🌸٣-اگر فرزند را براى انجام کارى بخوانند و وقت نماز واجب داخل شود باید امر آنها را مقدّم بدارد که نماز در اوّل وقت مستحب و اطاعت والدین واجب است.
🌸 منع از نماز جماعت؛
۴-اقرب آن است که والدین نمى توانند فرزند را از نماز جماعت منع نمایند مگر درصورتى که حاضر شدن فرزند به جماعت براى ایشان اسباب زحمت و ناراحتى گردد، مانند اینکه در تاریکى شب بخواهد به نماز عشاء یا صبح برود درحالى که والدین بر او ترسانند.
🌸۵-در صورتى که سفر جهاد بر فرزند واجب عینى نباشد والدین مى توانند او را از آن سفر نهى کنند.
🌸۶-در صورتى که انجام گرفتن واجبات کفائیّه توسط دیگران معلوم یا مظنون باشد والدین مى توانند فرزند خود را از جمیع واجبات کفائیّه منع نمایند.
🌸۷-بعضى از فقهاء فرموده اند که اگر فرزند در نماز مستحبّى باشد و والدین او را بخوانند باید نماز را قطع نماید.
🌸 ۸ ــ همان طورى که بر فرزند واجب است که به والدین اذیّت نرساند همچنین واجب است که مانع از اذیّت رسانیدن دیگران به ایشان گردد و به مقدار قوه اش باید آنها را از آزار دیگران حفظ نماید.
🌸 ۹-روزۀ مستحبّى را بدون اذن پدر ترک نماید.
🌸 ١٠-قسم و عهد را بدون اذن پدر ترک نماید.
🌟💫🌟💫🌟💫🌟💫🌟💫
@gonahanekabireh
🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹🍃
♦️رعایت احترام والدین؛
چون از نیکى به والدین و اداى حقوق ایشان رعایت ادب و احترام در مصاحبت است امورى در روایت اهل بیت رسیده که باید در معاشرت با ایشان رعایت شود که به بعضى اشاره مى شود:
💠١-هرگاه صداى والدین مى زند، آنها را به نام نخواند بلکه لقب یا کنیۀ ایشان را ذکر کند، یا بگوید بابا، آقا، خانم و مانند اینها.
💠٢-جلو آنها راه نرود و پیش از ایشان ننشیند.
💠٣-قبل از آنها شروع به خوردن طعام ننماید.
حضرت سجّاد با مادر خود هم خوراک نمى شد و مى فرمود مى ترسم براى لقمه اى دست دراز کنم که مادرم قصد آن را داشته پس به این عمل رعایت حرمت و ادب او را ترک کرده باشم.
💠۴-در مجلس روى خود را از ایشان برنگرداند.
💠۵-در سخن گفتن صداى خود را بلندتر از ایشان نکند.
💠۶-دست خود را بالاى دست آنها قرار ندهد.
💠٧-کارى نکند که مردم پدر یا مادرش را بد بگویند و سبّ و لعن نمایند مثل اینکه پدر کسى را سبّ کند که او هم برگردد پدرش را دشنام گوید.
💠 ۸-مرویست که حضرت سجّاد پسرى را دیدند که در راه رفتن تکیّه به دست پدر نموده پس آن حضرت بر آن پسر غضبناک شده تا آخر عمرش با او سخن نفرمود.
🔆ناگفته نماند آنچه گفته شد از وجوب نیکی به والدین، قدر مسلّم آن نیکی است که در ترکش والدین رنجیده خاطر مى شوند، مانند اینکه نفقه آنها را ابتدا ندهد تا ناچار شوند مطالبه کنند، آنگاه بدهد، چون این مسامحه موجب رنجش آنها مى شود؛ واجب است پیش از مطالبه کردن به آنها برساند. و مانند اینکه در مجلس ضیافت خود به آنها اعتنا نکند و دعوت ننماید،چون رنجیده مى شوند ترک این نیکی حرام است و همچنین در موارد تحفه و هدیه دادن. و امّا ترک کردن نیکی که آنها را نرنجاند حرمت آن معلوم نیست.
🔆و نیز آنچه گفته شد از لزوم اکرام و احترام آنها قدر مسلّم آن اکرامى است که ترک آن موجب آزار و رنجش آنها شود مانند اینکه براى اهانت و خوار کردن والدین پشت به آنها کند، صداى خود را بلندتر از صداى آنها نماید، جلو آنها راه رود البته تمام آنها حرام است لیکن ترک بعضى از موارد اکرام بدون قصد اهانت بطورى که موجب رنجش آنها نشود حرمت آن معلوم نیست، بلکه پاره اى از موارد اکرام والدین از مستحبّات شمرده شده است.
🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹🍃
@gonahanekabireh
🌴🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾
🌻 رعایت اولاد هم بر والدین واجب است؛
همان طورى که نیکى و احسان و رعایت ادب و احترام به والدین بر اولاد واجب است، همچنین حقوقى که براى اولاد بر عهدۀ پدر و مادر واجب است اگر رعایت نکنند قطع رحم کرده اند، زیرا پس از والدین نزدیکترین ارحام به شخص، اولاد او است و قطع رحم از بزرگترین گناهان کبیره است که پس از این مى آید.
🌻 چنانچه اولاد در اثر ترک اداء حقوق والدین به آثار وخیمۀ عقوق مبتلا مى شود، همچنین والدین هم در اثر ترک حقوق اولاد به آثار وخیمۀ آن مبتلا خواهند گردید چنانچه از پیغمبر (ص) روایتى بدین مضمون رسیده است ۱.
🌻 از جمله امور مهمّه که رعایت آن بر والدین فوق العاده لازم است آن است که سعى کنند کارى نکنند که اولادشان مبتلا به عقوق آنها گردد! مثل اینکه برای کارهاى سخت به او رجوع ننمایند که اولاد در اثر سختى آن از زیر بار اطاعتشان شانه خالى کرده و در نتیجه عاق والدین شود یا مثلاً ایراد زیاد گرفتن در گفتار و کردار فرزند، که غالباً به ترک ادب نسبت به والدین منتهى مى گردد و همچنین ترک محبّت به او که در نتیجه فرزند هم عکس العمل نشان مى دهد باید ترک گردد.
🌻 بلکه وظیفه والدین است که فرزندشان را به انجام این واجب مهمّ الهیّه یعنى نیکى و ادب نسبت به والدین کمک و همراهى نمایند و از روى مهر و شفقت او را از عاق شدن باز دارند؛ مثل اینکه لغزشهایش را ندیده بگیرند و احسان و اطاعتش را هرچند ناچیز باشد پذیرفته و سپاسگزارى نمایند و درباره اش حضوراً و غیاباً دعا نمایند.
🌸 پاورقی:
۱) -قال رسول اللّه (ص)؛ یلزم الوالدین من العقوق ما یلزم الولد لهما من عقوقهما. (وسائل الشیعه) .
🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾
@gonahanekabireh
🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿
🌷سعى در ازدواج فرزند؛
از حقوق پسر سعى در ازدواج نمودنش پس از رشد و بلوغ است چنانچه از حقوق دختر رساندنش به خانۀ شوهر است و والدین نمى توانند مانع شوهر کردنش گردند چنانچه در قرآن مجید صریحاً بیان مى فرماید ١.
🌸 پاورقی:
١) - فَلاٰ تَعْضُلُوهُنَّ أَنْ یَنْکِحْنَ أَزْوٰاجَهُنَّ. (سوره بقره، آیه ٢٣٢) .
🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿
@gonahanekabireh
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
🌳نفقهء فرزند بر پدر واجب است؛
پسر از هنگام ولادت تا وقتى که به حدّ رشد رسیده از عهدۀ کسب و کار برآید و بتواند معیشت خود را فراهم نماید نفقه اش، یعنى خوراک و لباس و مسکن او بر پدرش واجب است دختر هم همین است تا وقتى که به خانه شوهر رود یا بواسطۀ دارائى بى نیاز گردد.
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
@gonahanekabireh
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🌸 آموزش و پرورش دینى؛
از حقوق اولاد سعى در تعلیم و تربیت آنها است که به اصول و فروع دین آشنا گردند خصوصاً خواندن قرآن مجید را یاد بگیرند و در تأدیب آنها مسامحه ننمایند با رعایت شرائط آن هرچند منجر به زدن گردد به شرحى که انشاء اللّه در شرائط امر به معروف و نهى از منکر ذکر مى شود. روایات کثیره اى در امر به مهربانى و محبّت و اکرام به فرزند رسیده براى نمونه به بعضى از آن اشاره مى شود:
👇👇👇👇👇👇
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
@gonahanekabireh
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🌹 باید به فرزند مهربانى کرد؛
پیغمبر اکرم (ص) فرمود: فرزندان خود را دوست بدارید و به آنها رحم کنید هرگاه وعده اى به ایشان دادید وفا کنید چون امید فرزند تنها به پدر و مادر است به درستى که خداى تعالى غضب نمى فرماید به چیزى مانند غضب فرمودنش دربارهء زنها و بچّه ها.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
@gonahanekabireh
❣🍃❣🍃❣🍃❣🍃❣🍃
⭐️نگاه شفقت و بوسیدن فرزند؛
و نیز فرمود: کسى که فرزند خود را ببوسد حسنه اى برایش ثبت مى شود.
⭐️ و در حدیث دیگر فرمود: به هر بوسه اى درجه اى در بهشت برایش خواهد بود.
⭐️ نیز مرویست هرگاه پدر از روى مهر و شفقت به فرزند خود بنگرد و او را مسرور نماید ثواب بنده آزاد کردن در نامۀ عملش نوشته مى گردد.
❣🍃❣🍃❣🍃❣🍃❣🍃❣
@gonahanekabireh
🌹 نیکى به فرزند پس از والدین؛
و نیز در روایت رسیده که مادرِ فرزند خود را اکرام نمائید و به او بدى نکنید زیرا فرزند شما در اثر علاقه اى که به مادرش دارد دلگیر و افسرده مى شود.
⭐️ و باز در روایت است که مردى از انصار از حضرت صادق (ع) پرسید: نیکى چه اشخاصى بر من لازم است؟ فرمود: والدینت. گفت: هر دو از دنیا رفته اند، فرمود: به فرزندانت نیکى کن!
❣🍃❣🍃❣🍃❣🍃❣🍃
@gonahanekabireh
💖💖💖💖💖💖💖💖💖
🌟 دختر به نیکى سزاوارتر است؛
دربارۀ نیکى به فرزند، نسبت به دختر سفارش بیشترى شده است و مستحب است هدیه اى را که پدر به خانه مى آورد دختر را بر پسر مقدّم بدارد، خصوصاً دخترى که اسمش را فاطمه گذاشته است و نیز لعن و نفرین دربارۀ اولاد نهى شده هرچند بدرفتارى و مخالفت والدین کنند، بلکه از موجبات فقر شمرده شده است.
💖💖💖💖💖💖💖
@gonahanekabireh
💐🍃💐🍃
🍃💐🍃
💐🍃
🍃
🌷 پدر روحانى به نیکى سزاوارتر است؛
آنچه از حرمت عقوق و وجوب نیکى در بارۀ پدر و مادر ذکر شد راجع به والدین جسمانى است که واسطۀ پیدایش فرزند در این عالمند و سبب تربیت و رشد و نمو جسمانى اویند امّا والد روحانى یعنى کسى که سبب اصل خلقت انسان و رسیدنش به سعادت حقیقیّه و تأمین کنندۀ حیات باقیّهء او است، حضرت رسول (ص) و ائمّۀ اطهار علیهم السّلام مى باشند که هرکس تابع و پیرو و وابسته به آنها شد، و به روحانیّت آنها اتّصال یافت از جمیع آفات محفوظ و به جمیع خیرات باقیّه نائل خواهد گردید.
🌷 چنانچه رسول خدا (ص) فرمود: من و على (ع) دو پدر این امّت هستیم.
مزیّت و شرافت و اهمیّت پدر روحانى بر پدر جسمانى مثل مزیت و شرافت روح به بدن و همچنین مزیّت آخرت نسبت به دنیا است و آنچه از عقوبت عقوق والدین جسمانى و آثار وخیمۀ آن ذکر گردید هزاران مرتبه بالاتر نسبت به عقوق والدین روحانى مى باشد.
🍃
💐🍃
🍃💐🍃
💐🍃💐🍃
@gonahanekabireh
🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹
🌸ثواب زیادتر-عقوبت شدیدتر؛
ثوابهائى که براى نیکی به والدین جسمانى
ذکر گردید هزاران درجه بالاتر راجع به نیکى به والدین روحانى است شاید بعضى از مراتب شدیدۀ عقوبت عقوق مانند اینکه بهشت بر او حرام خواهد گردید و هیچ عمل از او پذیرفته نخواهد شد (به تأیید روایاتى که نسبت به تارکین ولایت رسیده که هرچند «قائم اللّیل و صائم النّهار» باشند از ایشان پذیرفته نیست) . ناظر به عقوق والد روحانى باشد چنانکه بعضى از مراتب عظیمۀ ثواب، نیکی به والد روحانى است.
🌹🍃🍃🌹🍃🍃🌹🍃🍃
@gonahanekabireh
🌷🌷🍃🌷🌷🍃🌷🌷🍃
🌟 آیات عامّ است:
در اخبار واردۀ در مقام از اینکه آیات شریفه راجع به نیکى به والدین را به والدین جسمانى، تخصیص دهند نهى شده است بلکه آیات شریفه عامّ است و مراد هر دو است هم والد جسمانى و هم والد روحانى.
🌟 و قرینه اى که در این مورد است همراه ساختن اطاعت والدین و شکر از ایشان است به اطاعت و شکر پروردگار عالم.
🌷🌷🍃🌷🌷🍃🌷🌷🍃
@gonahanekabireh
🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾
🌟سپاسگزارى از محمّد (ص) و على (ع)؛
در آیۀ شریفه «أَنِ اُشْکُرْ لِی وَ لِوٰالِدَیْکَ» روایات کثیره اى رسیده که مراد از والدیک در این آیۀ شریفه، محمّد (ص) و على (ع) مى باشند، نه اینکه والدین جسمانى مراد نیست بلکه این روایات بیان اشرف و افضل و اکمل افراد والدین را مى نماید.
🌟 چنانچه در اصول کافى در باب صلۀ رحم دو حدیث از حضرت صادق (ع) روایت نموده، در حدیث اوّل عمرو بن یزید از آن حضرت از معنى آیهء شریفه «کسانى که مى پیوندند آنچه را که خداوند امر به پیوند آن فرموده» ١ سؤال نمود حضرت فرمودند منظور نزدیکان و بستگانت مى باشد.
🌸 پاورقی:
١) - وَ اَلَّذِینَ یَصِلُونَ مٰا أَمَرَ اَللّٰهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ (سوره رعد، آیه ٢١) .
🌾🌴🌾🌴🌾🌴🌾🌴
@gonahanekabireh
🌻🍃🍃🌻🍃🍃🌻🍃🍃
🌸 هم والدین جسمانى و هم روحانى؛
در حدیث دیگر فرمودند آیۀ شریفه دربارۀ صلۀ رحم محمّد (ص) و آل محمّد نازل شده و به تحقیق در رحم و اقرباء تو هم شامل است ٢
🌸پس فرمود: از کسانى مباش که آیه شریفه را منحصر در یک معنى بداند بلکه باید هرگاه مى شنود فلان آیه دربارۀ فلان چیز نازل شده آن را در نظائرش تعمیم دهد.
🌸 پاورقی:
٢) -قال على نزلت فى رحم محمد (ص) و قد تکون فى قرابتک فلا تکونن ممن یقول للشىء انه فى شىء واحد. (اصول کافى)
🌻🍃🍃🌻🍃🍃🌻🍃🍃
@gonahanekabireh
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
🍀 عقوق والدین روحانى؛
♦️عقوق والد روحانى عبارت است از ترک اطاعت اوامرش و بیرون رفتن از تبعیّت و تسلیم شدن نسبت به او و پاره کردن رشتهء ربط و اتّصال معنوى با او.
♦️حضرت رضا (ع) مى فرماید: آیا شما را بد نیست که والدین جسمانى در اثر عقوق شما را از خود نفى کنند یعنى بگویند این فرزند ما نیست؟ گفتند چرا، فرمود: پس سعى کنید والدین روحانى شما که افضل از والدین جسمانى هستند شما را از خود نفى نکنند و شما را به فرزندى بپذیرند!
🍁🍂🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
@gonahanekabireh
🌺🌱🌺🌱🌺🌱🌺🌱🌺🌱
🌻 محمّد و على دو پدر امّت؛
رسول خدا (ص) فرمود: یا على من و تو دو پدر این امّتیم، هرکس ما را ترک کند و بیازارد و از اطاعت ما خارج شود پس لعنت خدا بر او باد، و هر آینه من و تو دو مولاى این امّتیم. هرکس از ما بگریزد لعنت خدا بر او باد، و هر آینه من و تو اجیر این امّتیم. هرکس پاداش ما را ندهد لعنت خدا بر او باد! پس فرمود: خدایا این نفرین را مستجاب فرما ١.
🌸 پاورقی:
١) -یا على الا و انى و انت ابوا هذه الامة فمن عقنا فلعنة اللّه علیه الا و انى و انت مولیا هذه الامة فعلى من ابق عنا فلعنة اللّه علیه الا و انى و انت اجیرا هذه الامة فمن ظلمنا اجرتنا فلعنة اللّه علیه ثم قال (ص) آمین. (بحار الانوار) .
🌺🌱🌺🌱🌺🌱🌺🌱
@gonahanekabireh
❣🍃🌹🍃❣🍃🌹🍃❣🍃
❣ نیکى به والدین روحانى؛
🌷نیکى به والدین روحانى عبارت است از کمال تسلیم و انقیاد و اطاعت جمیع اوامر ایشان و نهایت تعظیم و تجلیل از مقام شامخ ایشان، و اینکه همیشه خود را در اداء حقّ آنها مقصّر بداند.
🌷 در حال حیات از حضور در محضر شریف آنان و در حال ممات از تشرّف به قبور متبرکّۀ ایشان دریغ ندارد و از یادشان غافل نگردد و بداند که هرچه به والد روحانى بیشتر متمسّک شده و به یاد آقایان بیشتر باشد، خودش بهره برده است، زیرا که در حقیقت ضرر عقوق و نفع نیکى به پدر روحانى عاید خودش خواهد شد.
🌷 چنانکه در قرآن مجید مى فرماید:
«بگو اى پیغمبر، آنچه را از مزد رسالت که دوستى اهلبیت (ع) است از شما طلب نمودم براى خود شما است ۱» یعنى نفع آن عاید خودتان مى گردد! .
🌷 از نیکى به پدر روحانى، گرامى داشتن ذریّۀ طیّبۀ او است بلکه جمیع وابسته هاى به او را اعمّ از روحانى و جسمانى چنانچه در بحث صلۀ رحم ذکر مى شود و نیز فرستادن هدایا و تحف در حال حیات و دادن صدقه و انجام اعمال خیر به نیابت آنها در حال ممات و نیز از موارد نیکی به والد روحانى آن است که هرگاه نامش را ببرد یا بشنود صلوات بر او فرستد و ارتفاع درجه اش را بخواهد.
🌸 پاورقی:
٢) - قُلْ مٰا سَأَلْتُکُمْ مِنْ أَجْرٍ فَهُوَ لَکُمْ (سوره سبأ، آیه ۴۶) .
🌹🍃❣🍃🌹🍃❣🍃🌹🍃
@gonahanekabireh
هدایت شده از ✔️ ادمین روسری فاطر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠سخنرانی شهید آیت الله العظمی دستغیب
✅عیب جویی و غیبت
@gonahanekabireh
🌻🌾🌻🌾🌻🌾🌻🌾🌻🌾
#فصل هفتم ؛
♦️قطع رَحِم
هفتم از گناهان کبیره قطع رحم است.چنانچه حضرت صادق و کاظم و رضا و جواد «علیهم السّلام» به گناه کبیره بودنش تصریح فرموده اند. و نیز هم در قرآن مجید وعدۀ آتش بر آن وارد شده و مورد لعن پروردگار عالم است و او را خاسر نامیده است.
♦️از حضرت سجّاد (ع) مرویست که فرمود: از مصاحبت قاطع رحم بپرهیز که او را در سه جاى قرآن ملعون یافتم.
♦️ ۱ ــ در سوره بقره مى فرماید: «آنهائى که عهد الهى را پس از بستن پیمان مى شکنند و مى برند آن چیزى را که خداوند امر به پیوستن آن فرموده (قطع رحم مى کنند) و در روى زمین فساد مى کنند، ایشان زیانکارانند» ١.
♦️خاسر در قرآن مجید بر کسى که در آخرت معذّب است اطلاق مى شود و به قرینۀ دو آیه بعد معلوم مى شود خاسر در قاطع رحم، ملعون مى باشد.
♦️٢-در سورۀ رعد مى فرماید: «آنان که پیمان خداى را پس از محکم شدن مى شکنند و مى برند آنچه را که خدا به پیوند آن امر فرموده و در زمین فساد مى کنند برایشان لعنت و محرومیّت از رحمت خدا است و براى ایشان جایگاه بدى است ٢ .
یعنى جایشان در دوزخ است.
♦️٣-در سورۀ محمّد (ص) مى فرماید: «آیا از شما توقّع است و غریب و بعید نیست که اگر متولّى امور مردم شوید در زمین فساد کنید و از خویشان خود ببُرید، آن گروه مفسد و قاطع رحم، کسانى اند که خداى تعالى آنها را از رحمت خود دور فرموده و کر کرده و چشمانشان را کور فرموده» ؟ ۳
🌸 پاورقی:
١) - اَلَّذِینَ یَنْقُضُونَ عَهْدَ اَللّٰهِ مِنْ بَعْدِ مِیثٰاقِهِ وَ یَقْطَعُونَ مٰا أَمَرَ اَللّٰهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ وَ یُفْسِدُونَ فِی اَلْأَرْضِ أُولٰئِکَ هُمُ اَلْخٰاسِرُونَ (سوره بقره، آیه ٢۵) .
٢) - وَ اَلَّذِینَ یَنْقُضُونَ عَهْدَ اَللّٰهِ مِنْ بَعْدِ مِیثٰاقِهِ وَ یَقْطَعُونَ مٰا أَمَرَ اَللّٰهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ وَ یُفْسِدُونَ فِی اَلْأَرْضِ أُولٰئِکَ لَهُمُ اَللَّعْنَةُ وَ لَهُمْ سُوءُ اَلدّٰارِ (سوره رعد، آیه ٢۶) .
۳) - فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِنْ تَوَلَّیْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِی اَلْأَرْضِ وَ تُقَطِّعُوا أَرْحٰامَکُمْ. أُولٰئِکَ اَلَّذِینَ لَعَنَهُمُ اَللّٰهُ فَأَصَمَّهُمْ وَ أَعْمىٰ أَبْصٰارَهُمْ. (سوره محمّد، آیه ٢۴ و ٢۵) .
🌻🌾🌻🌾🌻🌾🌻🌾🌻🌾
@gonahanekabireh
🍁❌🍁❌🍁❌🍁❌🍁❌
🍁قطع رحم در روایات؛
اخبار زیادى در این موضوع وارد است که به بعضى اشاره مى شود؛
🍁 پیغمبر اکرم (ص) فرمود: به درستى که در دشمنى با خلق (خصوصاً ارحام) زائل کننده است نه زائل کنندۀ مو، بلکه زائل کنندۀ دین. ٢
🍁حضرت صادق (ع) فرمود: از زائل کننده بپرهیزید به درستى که آن هلاک کننده است مردان را-پرسیدند: منظور از (حالقه) برطرف کننده چیست؟ فرمود: قطع رحم. ٣
🌸 پاورقی:
٢) -الا ان فى التباغض الحالقة لا اعنى لحالقة الشعر و لکن حالقة الدین (کافى ج ٢ باب قطیعة الرحم ص ٢۵٨) .
٣) -اتقوا الحالقة فانها تمیت الرجال قلت و ما الحالقة؟ قال: قطیعة الرحم (کافى باب قطیعة الرحم ص ٢۵٩) .
❌🍁❌🍁❌🍁❌🍁❌🍁❌
@gonahanekabireh
🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷
🌹 بدترین اعمال نزد خدا؛
مردى به پیغمبر (ص) عرض کرد: کدام عمل نزد خداوند بدتر و مبغوضتر است؟ فرمود: شریک قرار دادن براى او، گفت: پس از آن چیست؟ فرمود: قطع رحم، گفت: پس از آن چیست؟ فرمود: قطع رحم، گفت: پس از آن چیست؟ فرمود: امر به منکر و نهى از معروف ۴.
🌸 پاورقی:
۴) -جاء رجل الى النبى (ص) فقال اى الاعمال ابغض الى اللّه فقال الشرک باللّه قال ثم ما ذا فقال (ص) قطیعة الرحم قال ثم ما ذا فقال (ص) الامر بالمنکر و النهى عن المعروف. (کافى)
🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷
@gonahanekabireh