4_6008186182226150925.mp3
919.6K
🔸ترتیل صفحه ۲۱۸ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : رست
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_6008186182226150926.mp3
1.79M
🔸ترتیل صفحه 218 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 218
وَقَالَ فِرْعَوْنُ ائْتُونِي بِكُلِّ سَاحِرٍ عَلِيمٍ (79)
و فرعون گفت: هر جادوگر ماهرى را نزد من آوريد. (79)
فَلَمَّا جَاءَ السَّحَرَةُ قَالَ لَهُمْ مُوسَىٰ أَلْقُوا مَا أَنْتُمْ مُلْقُونَ (80)
پس آنگاه که جادوگران آمدند موسى به آنان گفت: بيفکنيد آنچه را افکننده ايد. (80)
فَلَمَّا أَلْقَوْا قَالَ مُوسَىٰ مَا جِئْتُمْ بِهِ السِّحْرُ ۖ إِنَّ اللَّهَ سَيُبْطِلُهُ ۖ إِنَّ اللَّهَ لَا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ (81)
پس چون افکندند موسى گفت: آنچه شما آورديد جادو است بى ترديد خدا آن را باطل خواهد کرد زيرا خدا کار تباهکاران را به سامان نمى رساند. (81)
وَيُحِقُّ اللَّهُ الْحَقَّ بِكَلِمَاتِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُجْرِمُونَ (82)
و حق را با کلمات خود پا برجا مى کند اگر چه گناهکاران آن را ناخوش داشته باشند. (82)
فَمَا آمَنَ لِمُوسَىٰ إِلَّا ذُرِّيَّةٌ مِنْ قَوْمِهِ عَلَىٰ خَوْفٍ مِنْ فِرْعَوْنَ وَمَلَئِهِمْ أَنْ يَفْتِنَهُمْ ۚ وَإِنَّ فِرْعَوْنَ لَعَالٍ فِي الْأَرْضِ وَإِنَّهُ لَمِنَ الْمُسْرِفِينَ (83)
پس تصديق نکرد موسى را مگر فرزندانى از قوم او با ترس از فرعون و مهترانشان که (مبادا) آنان را شکنجه کند، بى ترديد فرعون در زمين برترى جوى بود و بى گمان او از اسرافکاران بود. (83)
وَقَالَ مُوسَىٰ يَا قَوْمِ إِنْ كُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللَّهِ فَعَلَيْهِ تَوَكَّلُوا إِنْ كُنْتُمْ مُسْلِمِينَ (84)
و موسى گفت: اى قوم من! اگر به خدا ايمان آورده ايد پس بر او توکّل کنيد اگر تسليم شدگان او هستيد. (84)
فَقَالُوا عَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْنَا رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِلْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (85)
پس گفتند: بر خدا توکّل کرديم، پروردگارا! ما را دستخوش شکنجه گروه ستمکاران قرار نده. (85)
وَنَجِّنَا بِرَحْمَتِكَ مِنَ الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ (86)
و به رحمت خود ما را از گروه کافران رهايى بخش. (86)
وَأَوْحَيْنَا إِلَىٰ مُوسَىٰ وَأَخِيهِ أَنْ تَبَوَّآ لِقَوْمِكُمَا بِمِصْرَ بُيُوتًا وَاجْعَلُوا بُيُوتَكُمْ قِبْلَةً وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ (87)
و به موسى و برادرش وحى کرديم که براى قومتان در مصر خانه هائى آماده سازيد و خانه هايتان را روبروى هم قرار دهيد و نماز را بپا داريد و مؤمنان را (به نجات از فرعون) مژده بده. (87)
وَقَالَ مُوسَىٰ رَبَّنَا إِنَّكَ آتَيْتَ فِرْعَوْنَ وَمَلَأَهُ زِينَةً وَأَمْوَالًا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا رَبَّنَا لِيُضِلُّوا عَنْ سَبِيلِكَ ۖ رَبَّنَا اطْمِسْ عَلَىٰ أَمْوَالِهِمْ وَاشْدُدْ عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ فَلَا يُؤْمِنُوا حَتَّىٰ يَرَوُا الْعَذَابَ الْأَلِيمَ (88)
و موسى گفت: اى پروردگار ما بى شک تو به فرعون و اشراف (قوم) او زيورى و مالهائى در زندگى دنيا دادى اى پروردگار ما! در نتيجه (مردم را) از راه تو گمراه مى کنند اى پروردگار ما! اموال آنان را نابود کن و دلهاشان را سخت گردان که ايمان نياورند تا عذاب درد آور را ببينند. (88)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
نکته تفسیری صفحه ۲۱۸:
جوانان؛ پیشگامان ایمان:
همان طور كه در صفحهی پیش گفته شد، خدای بزرگ از نقل داستانهای برخی از اقوام گذشته در كتاب مقدّس خود، اهداف مهمّی در نظر داشته، و بخش هایی از آن سرگذشت ها كه گلچین شده، حاوی مطالب كلیدی و مهمّی است كه برای هدایت كسانی كه پس از آن ها پا به جهان می گذارند، مفید است. بر اساس این آیه، نخستین گروهی كه به حضرت موسی علیه السلام ایمان آوردند، «جوانان» بنی اسرائیل بودند . اگرچه این نکته در این آیه سربسته و كوتاه آمده است، به حقیقت مهمّی اشاره می کند، و آن، تأثیرپذیری بیشتر جوانان از حق و حقیقت، نسبت به افراد دیگر است.
آری، مطالعهی تاریخ از یك سو و بررسی های روان شناختی انسان از سوی دیگر
به روشنی گواهی می دهد كه جوانان بیش از هر قشر دیگر در برابر حق تسلیم می شوند و نقش مهمّی در تحوّل های اجتماعی و انقلاب ها و مبارزهی با ظلم دارند. از همین رو در تعلیمات اسلام، تأكید فراوانی بر توجهِ به این قشرِ بانشاط و سرزنده شده است. در روایتی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «شما را به جوان ها سفارش می كنم؛ زیرا آنان دلنرم تر [از دیگران] هستند. خداوند مرا بشارتدهنده[به نعمت-هایش] و
بیم دهنده [از عذاب هایش، به سوی مردم] فرستاد و پس از آن، جوانان [به من ایمان آوردند و] پیمان بستند كه از من حمایت كنند؛ ولی پیران با من مخالفت كردند.» در روایت دیگری می خوانیم كه امام صادق علیه السلام به یكی از شیعیان خود كه به شهر بصره رفته بود، فرمود: «به نظر تو، استقبال مردم آن شهر از پذیرش امامت و ولایت ما چگونه است؟» او عرض كرد: «به خدا سوگند، اندكی از آنان استقبال می كنند، و البته اعتقاد همان مقدار کم نیز ضعیف است.» حضرت فرمود: «به جوانان توجه کن؛ زیرا آنان به هر كار خوبی زودتر می شتابند.» پیشوای نخست ما شیعیان، حضرت علی علیهالسلام، نیز فرموده است: «دل و جان جوان، همچون زمین حاصل خیزی است كه هنوز چیزی در آن كاشته نشده است، و هر بذری در آن پاشیده شود، آن را می پذیرد و می رویاند.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊