جناب آقای اردکانیان وزیر محترم نیروی دولت تدبیر و امید بهمنماه ۱۳۹۶ یعنی قریب به چهار سال پیش فرمودند که زیربار "مافیای نیروگاهسازی" نمیروند و استدلال کردند که "ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف پیک، توجیه اقتصادی ندارد".
ما نمیدانیم تولیدکنندگان برق از چه زمانی و طی چه فرآیندی در کسوت "مافیا" درآمدهاند، اما چنانکه در جاهای دیگر مبسوط بحث کرده و مستندات را مرور کردهام، نیک میدانیم که عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور از محل سوختهای فسیلی، ناشی از اجرای غیرقانونی #توافق_پاریس است.
با دقت در استدلالهای ارائه شده برای پوشش این سیاست نیز، نکات جالبی عایدمان میشود. آقای اردکانیان میگویند "ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف پیک، توجیه اقتصادی ندارد".
این سخن در شرایطی درست است که شما سیاست صادرات برق نداشته باشید و بخواهید ظرفیت نیروگاهی را صرفا با مصرف داخلی تراز کنید. اما اگر سیاست شما افزایش صادرات برق باشد، فلسفه ساخت نیروگاه دیگر جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف پیک نخواهد بود، بلکه نیروگاهسازی با هدف اجتناب از خامفروشی نفت و گاز و البته مقابله با ضربهپذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز صورت خواهد گرفت که تکلیف بند ۱۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است. در این صورت و به تبع ظرفیت بالای تولید برق، در ساعات پیک مصرف داخلی نیز فجایعی که امروز شاهد آن هستیم، رخ نخواهد داد.
متاسفانه از آنجائیکه سیاست دولت عدم افزایش تولید برق از محل سوختهای فسیلی بوده، روند روبه رشد خالص صادرات برق کشور نیز با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید رو به نزول گذاشته و خالص صادرات ما از ۷۸۷۹ مگاوات در سال ۹۲ به ۲۷۲۳ مگاوات در سال ۹۹ رسیده است. یعنی خسارات وارد شده به کشور از ناحیه اجرای توافق پاریس، صادرات برق کشور ما را نیز متاثر کرده است.
با شرایط ایجاد شده و با توجه به مدت زمان لازم برای احداث نیروگاه، معالاسف چارهای نیست جز اینکه تابستان سال جاری را با خاموشیها سپری کنیم. از ابتدای روی کار آمدن دولت آیتالله رئیسی انشاءالله سیاست توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور از سر گرفته خواهد شد تا سالهای آینده این روزهای تاریک تَکرار نشود...
سیدیاسر جبرائیلی
امتیازات فوقالعاده مدیریت دو برابر شد/ افزایش پیدرپی حقوقها در آخرین ماه فعالیت دولت دوازدهم + جزئیات و جدول
https://tn.ai/2532741
🔴 دولت در حال پیشخور کردن درآمدهای مالیاتی است
👤 سید احسان خاندوزی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹دولت متأسفانه اقداماتی که میتوانست در طی هشت سال با طمأنینه و طی مراحل قانونی، به درستی پیش ببرد را به ماههای پایانی خود حواله داده و این اقدامات با تعجیلی که میتواند به اصل کار لطمه وارد کند، در حال انجام است؛ که از جمله این اقدامات میتوان به واگذاری پهنههای معدنی اشاره کرد.
🔹اخبار واصله از حوزه نفت و گاز هم حاکی از آن است که در همین ایام پایانی دولت دوازدهم، برای بسیاری از پروژهها و پیمانکاریها با سرعت در حال برگزاری مزایده و مناقصه و صدور مجوز عقد قرارداد هستند که ممکن است حواشی و مسائلی را ایجاد کند.
🔹متأسفانه در حوزه مالیاتها نیز اخبار خوبی به گوش نمیرسد.
🔹بر اساس گزارشهای واصله، از بسیاری شرکتهای دولتی یا شرکتهای عمومی غیردولتی خواسته شده تا پیشاپیش یک دوازدهم مالیاتی که باید طی ماههای آینده واریز شود را زودتر به حساب خزانه واریز کنند تا در همین ماههای ابتدای سال قابل مصرف باشد؛ این باعث میشود دولت بعد در ماههای پایان سال که به طور طبیعی هزینهها افزایش پیدا میکند و نیازمند درآمد بیشتر است، امکان بهرهمندی از درآمدهای مالیاتی را نداشته باشد چرا که توسط دولت دوازدهم پیشخور شده است./ مهر
گزیدهها gozideha1404@
امتیازات فوقالعاده مدیریت دو برابر شد/ افزایش پیدرپی حقوقها در آخرین ماه فعالیت دولت دوازدهم + جز
آقای رئیسی باید از الان بگوید همه اینها ملغاست
💢تحلیل های مختلفی به توییت زیباکلام شد و از زوایای مختلفی بررسی شد، اما یک مطلب در بررسی دوستان مغفول ماند.
⭕️ و آن، اینکه تا زمانیکه چنین اساتیدی با چنین تفکری بر بدنه آموزشی ما جولان دهند، چه توقعی از تقویت روحیه خودباوری و حرکت جوانان به سمت خوداتکایی میتوان داشت.
⛔️این تقی زاده های دوران، باید کوله بار بدبختی تفکرشان را تنهایی بدوش بکشند، نه اینکه بر گرده و تفکر جوانان سنگینی کنند.
#فیلتر_آموزشی را دریابید.
تحول اتفاقی نیست.
روسیه: مذاکرات وین تنها درباره احیای برجام است
سفیر روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین:
🔹در چارچوب مذاکرات وین بعضی تحلیلگران و مقامات از پرداختن به موضوعات جدید همانند موشکها و امنیت منطقهای طرفداری میکنند.
🔹تلاشی برای زدن سه پرنده با یک سنگ که غیرواقع بینانه و غیرسازنده است.
🔹هدف توافق شده برای این گفتوگوها تنها درباره احیای برجام است.
5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حراج منابع ارزی کشور برای واردات گوشیهای لوکس
▪️۶۰۰ میلیون دلار برای واردات گوشی آمریکایی هدر رفت
🔹در حالی که بسیاری از کارخانهها و واحدهای تولیدی کشور به علت عدم تخصیص ارز کافی برای واردات مواد اولیه با کمتر از نیمی از ظرفیت خود فعالیت میکنند، واردات برخی از کالاهای لوکس و غیرضروری منابع ارزی کشور را حیف و میل میکند.
🔹به عنوان مثال با وجود اینکه بسیاری از مردم با مشکلات معیشتی روبرو هستند و برخی از خانوادهها در سال گذشته برای تأمین موبایل و تبلت ارزان قیمت جهت پیشبرد آموزش مجازی فرزندان خود با مشکل مواجه شدند، بیش از ۶۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی کشور برای واردات گوشی لوکس اپل هزینه شده است .