هدایت شده از mon'em_ps فلسطین 🇵🇸🇮🇷
عجله نكنيد،مطالب رسانههای عبری منتشر نکنید
هوشیار باشید
@monem_ps
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
29.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند جمله درباره گرانی شیر و برگزاری کنسرت
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 جنگ جدید به سبک صهیونیست ها!
اول ترور شخصیتی
سپس ترور فیزیکی!
بی وجدانها!
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از حسین زمانی میقان
13.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازار آزادِ زورکی
🔸چند ماه پس از سفر میلتون فریدمن به چین، اعتراضات سختتر و رادیکالتر شد. این اعتراضات تاریخی تقریبا همه جا در رسانههای غربی به عنوان برخوردی بین دانشجویان مدرن و آرمانگرا که خواستار آزادیهای دموکراتیک به شیوه غربی بودند و خودکامگان محافظهکارِ خواستار حفظ حکومت کمونیستی تصویر میشد.
🔸اما حقیقت را سازماندهندگان اعتراضات در کتب خود بیان کردند. از جمله کتاب نظم نوین چین بیان میکند که آنچه اعتراضات را برافروخت نارضایتی عمومی از تغییرات اقتصادی بود یعنی کاهش دستمزها، افزایش قیمتها و ایجاد بحران اخراج کارگران و بیکاری. این تغییرات فینفسه اعتراض علیه اصلاحات اقتصادی نبود، بلکه علیه ماهیت دقیقا فریدمنیِ اصلاحات یعنی سرعت اصلاحات، بیرحمی اصلاحات و روند شدیدا ضددموکراتیکِ اصلاحات بود. درخواست برگزاری انتخابات و آزادی بیان از سوی معترضان دقیقا به همین اختلاف نظر اقتصادی مربوط میشد.
🔸روز سوم ژوئن ۱۹۸۹ تانکهای ارتش به سوی معترضان هجوم آوردند و جمعیت را به رگبار بستند. سرکوبهای مشابهی به طور همزمان در سراسر کشور صورت گرفت. بین دو تا هفت هزار نفر کشته شدند، سیهزار نفر مجروح شدند. مثل آمریکای لاتین، شدیدترین سرکوبها متوجه کارگران کارخانهها شد که بیشتر از هر قشر دیگری تهدیدی مستقیم علیه سرمایهداری بیقیدوشرط بودند. بیشتر بازداشتشدگان و اعدامیها از کارگران بودند.
پنج روز پس از آن سرکوب خونین، ژیائوپنگ، طی نطقی معترضان را تفالههای اجتماع خواند و تعهد حزب به شوکدرمانی اقتصادی را مورد تاکید مجدد قرار داد و گفت: "هیچ اشکالی به اصول بنیادی سیاست درهای باز وارد نیست و اگر خطایی بوده به این بوده که این اصول به طور کامل اجرا نشدهاند"
در سه سال متعاقب حمام خونِ آن سال، دروازههای چین به روی سرمایهگذاری خارجی گشوده شد و سراسر کشور منطقه ویژه آزاد شد.
این موج اصلاحات بود که برای تقریبا همه شرکتهای چندملیتیِ روی کره زمین، چین را به بیگارخانه جهان برای کارخانهها تبدیل کرد. هیچ کشوری سودآورتر از شرایط چین پیشنهاد نمیکرد: مالیاتها و تعرفههای سبک وارداتی، مسئولان فاسدِ رشوهگیر و نیروی کار ارزان و فراوان که به سبب هراس از سرکوبهای خشن تا سالهای سال، ریسک درخواستِ دستمزد مناسب با ایجاد حتی ابتداییترین ضوابط ایمنی در محل کار را نخواهد کرد.
#دکترین_شوک ۷۴
@haad1442
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨اندر حکایت کاهش فاصله نیما و آزاد
وقتی یک مقام سیاسی در تربیونهای عمومی سخن میگوید، انتظار افکار عمومی این است که مرتبط با مسائل ملی و منافع عمومی، خبر یا تدبیری از او بشنود؛ چشم اندازی برایش ترسیم شود و در دلش امید جوانه بزند...
از این زاویه، به این فرمایشات یک مقام اجرایی دقت بفرمائید: «کاهش قیمتگذاریهای دستوری و شکاف نرخ ارز نیما و بازار برای حذف رانت و کاهش سوء تخصیص منابع در دستور کار دولت است».
این جملات، آیا اساسا برای افکار عمومی قابل فهم است؟ مردم عادی که صحبت وزیر را از رسانه ها می شنوند، آیا میدانند نرخ ارز نیمایی چیست؟ نرخ ارز بازار چیست؟ کاهش شکاف این دو به چه معنی است؟ در نتیجه کاهش شکاف نرخ ارز نیما و نرخ ارز بازار چه اتفاقی قرار است برای زندگیشان بیفتد؟
پاسخ این سوالات قطعا خیر است! به همین دلیل است که باید گفت وزیر اقتصاد دولت چهاردهم با مردم سخن نمی گوید. برای مردم چشم انداز ترسیم نمی کند، در دل مردم امید ایجاد نمی کند. اما مخاطب این سخنان اگر مردم نیستند، چه کسانی هستند؟ مردم کجای این سیاست اعلامی هستند؟
مخاطب وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، «دلارداران و دلاریفروشان» هستند. دلارداران، یعنی کسانی که از طریق صادرات، درآمد ارزی کسب میکنند. دلاریفروشان نیز یعنی کسانی که محصولات خود را در داخل کشور به قیمتهای جهانی ضربدر نرخ دلار می فروشند.
ترجمه سخنان وزیر اقتصاد این است:
1- دلارداران عزیز در جریان باشند میخواهیم شرایطی فراهم کنیم که دلارهای حاصل از صادرات خود را که در حال حاضر به قیمت 47 هزار تومان به واردکنندگان میفروشید، بتوانید با قیمتی نزدیک به 63 هزار تومان (نرخ بازار) بفروشید. یعنی اگر 100 میلیون دلار صادرات کردهاید، میتوانید این 100 میلیون دلار را بجای اینکه به قیمت 4700 میلیارد تومان (هر دلار 47 هزار تومان) بفروشید، حدود 6000 میلیارد تومان بفروشید(هر دلار 60 هزار تومان). اینجاست که ناقابل 1300 میلیارد تومان بدون اینکه چک و چانه ای بزنید، کاسب می شوید.
2- دلاری فروشان عزیز در جریان باشند که به زودی می توانند قیمت جهانی محصولات خود را که اینک در دلار 47 هزار تومان ضرب کرده و به ملت می فروشند، به زودی در دلار 60 هزار تومان ضرب کنند. یعنی اگر، برای نمونه، هر تن مس را که قیمت جهانی اش 9600 دلار است و شما در دلار 47 هزار تومان ضرب می کنید و هر تن را حدود 450 میلیون تومان به ملت ایران می فروشید، به زودی می توانید در دلار 60 هزار تومان ضرب کنید و هر تن را 576 میلیون تومان بفروشید و صفا بفرمائید. اگر مدیرعامل یک شرکت فولادی هستید، می توانید بخشی از این سود را خرج کنسرت کنید و هم مشهور شوید و هم محبوب شوید.
اما اتفاقی که برای مردم می افتد و وزیر اقتصاد آن را توضیح نمی دهد؛
1- تمام اقلام وارداتی کشور که با دلار نیما وارد می شوند (همه چیز بجز بخشی از کالاهای اساسی)، با افزایش نرخ دلار از نیما به نزدیکی! آزاد، متناسب با میزان افزایش نرخ دلار گران میشود.
2- تمام محصولاتی که از مواد پتروشیمی و فلزات داخلی تولید می شوند، به دلیل اینکه به دلار به داخل فروخته می شوند، برای تولیدکنندگان و نهایتا مصرف کنندگان گران خواهد شد.
پیوست رسانهای
این پروژه، یک پیوست رسانهای دو ستونی دارد. در یک ستون، فاصله نرخ ارز نیما با بازار آزاد، عامل رانت و فساد و قاچاق معرفی میشود. در ستون دوم، علت گرانیها، نقدینگی و جنگ و تحریم معرفی میشود.
یک پیوست اجتماعی هم هست و آن، دعوت مردم به کنسرت است که سرگرم شوند و شعر «خر برفت» را هم بخوانند (ماجرای خر برفت را از اینجا بخوانید)...
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
🎥واگذاری معدن بزرگ سنگ آهن سنگان به بخش خصوصی
🔸در سکوت کامل خبری معدن سنگ آهن سنگان که جز بزرگترین معادن سنگ اهن دنیا می باشد در حال واگذاری به بخش خصوصی است
🔹این واگذاری که در گذشته دو بار قرار بود اتفاق بیفتد با مخالفت و پیگیری های نمایندگان وقت و بزرگان منطقه لغو شد.
🔸سنگ معدنی که سالانه میلیاردها تومان به خزانه دولت پرداخت می کند و با نود درصد بهره وری اقتصادی در دوران تحریم یکی از موفق ترین بخش های اقتصادی دولت است و سهم بزرگی در رفاه مردم منطقه دارد نباید به بخش خصوصی واگذار شود و مردم منطقه را از نعمت های عمومی محروم کند و سود را به جیب سودجویان بخش خصوصی بریزد.
🔹 نماینده سابق خواف و رشتخوار در نامه ای به وزیر صمت وقت فاطمی امین به تفصیل به دلایل لزوم دولتی ماندن این بخش اشاره کرده که در اینجا می توانید بخوانید..
🔸در این روزهای پر حادثه سودجویان بهترین فرصت را برای واگذاری این معدن به بخش خصوصی پیدا کرده اند که امیدواریم با هشیاری نمایندگان مجلس و دولت مانند دو بار قبلی سنگشان به هدف نخورد.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat