✅پس حتما برنامه ای برای تقویت مهارت های فردی خودتان و رفع خستگی ها در نظر بگیرید.
مثلا ورزش کردن و پیاده روی رفتن
@hadafslp
و استفاده از دفتر برنامه ریزی شخصی که بسیار بسیار در روند نظم دهی به زندگی و پیشرفت فرزندتان موثر است . که بهتر هست والدین مخصوصا مادر از روش نظم در برنامه ریزی استفاده کنه . که در آینده فرصتی پیش بیاد حتما بیشتر در این خصوص توضیح میدم .🌹✅
@hadafslp
کانالگفتاردرمانیهدف✅
✅ ۱. تا کی میتونیم صبر کنیم و به گفتار درمانی مراجعه نکنیم ؟ ۲. مدت زمان درمان چقدر است ؟ ۳. چرا هنو
و اما جواب سوال اول :
✅اصولاً وقتی والدین ببینند که رشد ذهنی و درکی کودک خوب هست و دستورات رو بخوبی متوجه میشه و سن کودک زیر دوسالگی است ، اما گفتار بصورت تک کلمه است ، میگوییم جای نگرانی نیست و به کودک فرصت داده می شود تا بخوبی از محیط یاد بگیرد .
لطفاً با دقت مطالب را بخوانید.
اما اگر درک گفتاری کودک پایین است و تک کلمه ها ناواضح است و با افزایش سن کودک همچنان تغییر در درک کودک پیش نمیآید ، حتما توسط متخصص گفتار و زبان باید ارزیابی شود .
@hadafslp
✅•کودک زیر سه سال که جمله بندی خوبی دارد و روان صحبت میکند اما در تلفظ صحیح کلمات مشکل دارد ، نیاز به ارزیابی ندارد
•کودک زیر ۴سال که در تلفظ سه صدا مشکل دارد ولی گفتارش قابل فهم است نیاز به ارزیابی ندارد
@hadafslp
❎کودکان زیر نیاز به ارزیابی دارند:
. کودک یکساله که به اسمش واکنش نشان نمیدهد
.کودک دو تا سه ساله که جمله سازی نمیکند
.کودک بالاتر از سه سال که وضوح گفتارش برای افراد غریبه کم است
.کودک پنج تا شش ساله که صداها و کلمات را درست تلفظ نمی کند
.کودکی که با همسالانش ارتباط نمیگیرد ، شعر حفظ نمی کند، سوال نمی پرسد .
@hadafslp
کانالگفتاردرمانیهدف✅
✅ ۱. تا کی میتونیم صبر کنیم و به گفتار درمانی مراجعه نکنیم ؟ ۲. مدت زمان درمان چقدر است ؟ ۳. چرا هنو
اصولاً مدت زمان درمان بسته به فاکتورهای مختلفی داره که قطعا خود درمانگر در جلسه ارزیابی بطور کامل به شما پاسخ می دهد . باز اگر در این رابطه سوالی دارید ، میتوانید از من بپرسید .
@hadafslp
کانالگفتاردرمانیهدف✅
✅ ۱. تا کی میتونیم صبر کنیم و به گفتار درمانی مراجعه نکنیم ؟ ۲. مدت زمان درمان چقدر است ؟ ۳. چرا هنو
مسأله ی تغییر درمانگر ، خیلی مهم هست و به طور مختصر عرض کنم , بسته به روحیه فرزندتون ، بسته به روحیه درمانگر و روش انتخابی درمانگر در جهت درمان و میزان پیشرفت دارد . اما طبیعتاً گفته میشود بعد از یه دوره ای از درمان که پیشرفت ثابت ماند ، درمانگر عوض شود .زیرا ممکن است کودک به روش درمانگر عادت کرده باشد و دیگر تمایلی به پاسخ نداشته باشد یا مقاومتش بیشتر شود .
@hadafslp
✅مبحث بسیار مهم و پرچالش بعدی که نیاز و سوال اکثر والدین هست، در مورد لجبازی کودکان و تاثیرات رفتارهای مختلف والدین بر کارهای مثبت و منفی کودک و حتی نوع بازی مناسب با هرسن و تقویت قسمت های مختلف مغز هست . این قسمت مورد علاقه ی اکثر خانواده هاست. 🙂🙃
❎کمتر کسی هست که تجربه ی همچین عکس هایی رو از نزدیک نداشته باشه ، درسته ؟! 😀
📌✳️برای تقویت یک عمل نیاز به تکرار اون عمل در دفعات بالا هست ، حالا تقویت میتونه هم مثبت و هم منفی باشه .
تقویت مثبت یعنی عملی که خوب هست و دوست داریم فرزندمون بیشتر تکرار کنه رو زیاد بهش پروبال میدیم ، تشویق میکنیم ، ذوق میکنیم ، بغلش میگیریم ، هدیه کوچک میدیم و...
@hadafslp
✳️تقویت منفی چیه ؟!
برای اینکه یه عملی بدی تکرار نشه، به کار گرفته میشه . که بسته به سن کودک متغییر هست ، مثلا عدم برقراری تماس چشمی ، نادیده گرفتن رفتار ، منع از دادن خوراکی خوشمزه ای که دوست داره ، یک دقیقه یا چند دقیقه کوتاه در اتاقش تنها ماندن برای کودکان سن بالا .
@hadafslp
تقویت مثبت و منفی حتما نیاز به آموزش داره ، و باید مطالعه داشته باشید . چرا که در سنین دو سال که کودک وارد مرحله خدادادی لجبازی میشه ، این تقویت هاست که سبب میشه کودک چجوری و کجاها بیشترین لجبازی را داشته باشه .
@hadafslp
✅تقویت مثبت و منفی به منزله ی یه تیر و کمان هست که باید درست به هدف بخوره وگرنه باعث آسیب به کودک میشه ، در موارد شدید یاکودک بسیار لوس میشه یا کودک بسیار پرخاشگر میشه.
@hadafslp
📌✅✅✅ کودکان بسیار افراد باهوشی هستند ، که میدانند کی و چجوری میتونن به اهدافشون برسند و پادشاهی کنند . شما باید بسیار هوشمندانه برید جلو . پس لطفاً خیلی به صورت تجربی و آزمون و خطا جلو نرید .وکتاب های کودک پروری را مطالعه کنید .
@hadafslp
❓⁉️❓
سوال ،
حالا که بچه ی ما حسابی لجباز شده ، هرجا میرم ، یه جا نمیشینه ، همه جارو بهم میریزه ، سرشو میکوبه زمین وقتی چیزی میخواد ، خودشو به خاک می ندازه تا براش یه چی بخرم از بیرون ، جیغ و داد زیاد میزنه ، گاهی اوقات تا یک ساعتم گریه میکنه ، آیا راهی هست که این رفتارهارو ازش بگیریم ؟!
✅جواب : بله
❓⁉️چه راهی ؟
ببینید چون این سوال مخاطب های خاص خودشو داره و نمیشه یه نسخه برای همه پیچید ، پس جوابش رو بسته به هرشخص توی خصوصی میدم . اگر سوال شماهم باشه .
@hadafslp
✅✅✅و این ها همه صحبت های اولیه و لازم جهت رشد مهارت های گفتاری هست ، پس در هر سطحی از گفتار که فرزندتان باشه . این مطالب رو باید حتما بدانید تا بتوانید از بازی هایی که بعداً میگم ، بخوبی استفاده کنید . ✳️✳️✳️🌹🌺😍
⁉️❓⁉️❓مهههم
❎📌
وقتی با دادن زدن سر کودک ، باز همون عمل رو انجام میده و نگاه ما میکنه و میخنده ، داریم از کدام تقویت استفاده میکنیم ؟!
تقویت مثبت یا منفی ؟!
@hadafslp 👈
❌❌❌
بجز یک نفر که خودم بودم ، هیچکی پاسخ رو صحیح جواب نداد ،
✅✅✅
جواب صحیح تقویت مثبت هست .