🖊اگر اين مقدار باران در هيروشيما مى باريد چه مى شد؟ / محمدرضا اسلامى
🔹اين روزها كه بحث سيل دامنگير استانهاى مختلف كشور شده، مرورى بر گزارش بازديد ميدانى كه بعد از بارندگى شديد در هيروشيما داشتم، بى مناسبت نيست.
🔹١- ژاپن كشورى است كه تقريبا از همه منابع طبيعى بى بهره است، بجز "باران". از نفت و گاز و سنگ آهن و ... در ژاپن خبرى نيست. حتى زمين مسطح و فراخ هم در اين كشورِ كوهستانى، به آسانى يافت نمى شود. بيشترين بهره ژاپن از طبيعت، زلزله و باران است.
🔹٢- آسيب پذيرى ژاپن در برابر بارانهاى شديد باعث شده تا ژاپنى ها سرمايه گذاريهاي هنگفتى در زمينه شبكه هاى آب و فاضلاب، زهكشي، مهندسى رودخانه، سواحل و... طى چندين دهه انجام دهند.
روش و نحوه كار ژاپنى را هم مى شناسيم: وسواس و دقت بسيار (تا سرحد ممكن).
🔹٣- هر سال اواسط تابستان حدود دو ماه فصل بارندگيهاى شديد در ژاپن آغاز مى شود. روزهاى بسيارى در ماههاي جولاى و آگوست بارانى است. بارانهاى شديد. لذا مديريت شهرى ژاپن، به همان اندازه كه براى زلزله و آتش مهياست، براى سيل هم آماده و پرداخته است.
🔹٤- تابستان سال ٢٠١٤ نيمه شب بيستم آگوست، ابرهاى آسمان هيروشيما باريدن آغاز كردند. در فاصله ساعت يك ونيم نيمه شب تا ساعت چهار ونيم سحرگاه (سه ساعت) ۲۱۷.۵ ميليمتر باران باريد. (اين عدد را به خاطر بسپاريم. مقياس خوبى براى مقايسه با گلستان است)
🔹شهردار كازومى ماتسويى در ساعت ٤:١٥ سحرگاه اعلام وضعيت اضطرارى كرد. ولي حالا ديگر كمى دير بود چون باران زياد، باعث رانش زمين در قسمت شمالى شهر شد و "هفتاد وچهار" شهروند هيروشيما در آن ساعات سحرگاه، زير خروش سنگ و خاك و آب كشته شدند.
🔹بين ساعات ٤ تا ٦ صبح، در اثر سست شدن زمين، آوارى از خاك و سنگ (همچون سونامى) از سمت كوه به سمت خيابانهاى هيروشيما براه افتاد و متاسفانه بهاى اين بارندگى شديد با جان هفتاد وچهار ژاپنى كه در آن ساعت در خواب بودند برابر شد.
🔹علاوه بر اين، ٩٨٠ خانه هم دچار آسيب شديد شد. حدود سه هزار نيروى امداد براي پيدا كردن اجساد از ميان خاك و آوار به منطقه گسيل شدند.
🔹نخست وزير، شينزو آبه در روز ٢٤ آگوست (چهار روز بعد) شخصا عازم منطقه شد ولي عنوان شد كه بدى هوا مانع رسيدن نخست وزير به هيروشيما شده است(؟!)
🔹امپراطور و همسرش چند هفته بعد براي تشكر از زحمات نيروهاى امداد به هيروشيما رفتند. در تاريخ ٥ سپتامبر كابينه ژاپن مبلغ ٩٠٠ميليون يِن براي بازسازي هيروشيما اختصاص داد.
🔹٥- چند هفته بعد از اين
ماجراها به اتفاق پروفسور تاكادا براي تهيه گزارش بازديد ميدانى رفتيم و جلساتى با مديران اداره آب، شهردارى و فاضلاب شهرى هيروشيما برگزار شد.
🔹در ميان شهرهاي زيباى ژاپن، هيروشيما حكايتش فرق مى كند. همه شهرها برايشان مهم هستند ولى هيروشيما همچون پاره تن ژاپن است.
شهرى كه يكبار كلا نابود شده و بعد آجر به آجر و خيابان به خيابان، از نو، ساخته شده است.
🔹در جلسات، وقتي مكانيزم رانش زمين و شروع سونامى خاك و سنگ را توضيح دادند، جويا شدم كه چرا با وجود چنين نقشه ها و اطلاعات دقيقى از بروز فاجعه پيشگيرى نكرديد؟ پاسخ اين بود كه نقاط متعددى در پيرامون شهر هيروشيما مستعد بروز مشكل هستند. شهر گسترش پيدا كرده و ما هنوز موفق به ايمن سازى همه نقاط نشده ايم. بودجه نيست. (ژاپن-سال ٢٠١٤)
🔹٦- سيل به شهرهايمان آمده و آسيب رسانده. اما يادمان نرود اين ميزان آب حتي در ژاپن و آمريكا هم مشكلزا هست. دو بحران بزرگ را در ژاپن و آمريكا از نزديك شاهد بودم. سونامى و زلزله توهوكو و آتش كاليفرنيا. در هر دو بحران، دو كشوري كه مدعى سابقه و استادى در زلزله و مديريت آتش هستند در كارِ طبيعت فرو ماندند. قدرت شگفت طبيعت است و عجز بشر.
🔹٧- در ملامت كردن همديگر قدرى تامل كنيم. بعد از فاجعه سونامى و انفجار نيروگاه فوكوشيما، هرگز نشنيدم يك ژاپنى بگويد: مديران احمق شركت برق توكيو ديوار مقابل نيروگاه را كوتاه ساختند و فاجعه آلودگى هسته اى رخ داد. در كاليفرنيا در زمينه آتش كار مى كنم و هرگز نشنيدم يك آمريكايي بگويد مديران نالايق آتش نشانى عُرضه مهار آتش را نداشتند و در دوهفته هزاران خانه در آتش سوخت.
🔹سفينه به فضا مى فرستيد و ناو هواپيمابر به خليج فارس، ولى در نياز لجستيك آتشِ يك شهر در مى مانيد، قدرت طبيعت است و مهندسى بشر در برابرش عاجز. درست است كه آسيب ها Casualties در ژاپن و آمريكا كمتر از ايران است ولى خاطرمان نرود، اين ميزان باران و آب، بشر را به زانو در مى آورد. با هم مهربان باشيم.
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir
📣کمک به سیل زدگان کشور
✔️ پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری در بخش پرداخت وجوهات شرعی گزینه کمک به سیل زدگان کشور را فعال کرد↙️
🌐leader.ir/fa/monies
هادرون
مسابقه قانون اساسی به مناسبت 12 فروردین در مساجد اردکان برگزار می شود. 🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و
بسم الله النور
🖊یادداشت؛حسنعلی شاکر
#قانون_اساسی
باسلام
بر آن هستیم با نکاتی مختصر و مفید اطلاعاتمان را در مورد #قانون_اساسی کشورمان ارتقاء بدهیم. تا بدین وسیله علاوه بر آن که از حقوق خود در #قانون_اساسی آگاه شویم. در مقابل هجمه های فراوان در مورد #قانون_اساسی ایران با آگاهی کامل به قضاوت بنشینیم و راحت هر اشکالی را به قانون اساسی کشور عزیزمان #ایران نپذیریم.
#نکته_اول
مردم ایران با سه #همه_پرسی و #رفراندوم و یک #انتخابات به قانون اساسی خود رای مثبت داده اند.
📋 زمانی این مشارکت مردم در تصویب قانون اساسی غرورآفرین است که در طول ۲۲۰سال از تصویب قانون اساسی #آمریکا هیچ گاه به #همه_پرسی گذاشته نشده است
🔔جالب است بدانید که #انگلیس و #اسرائیل اصلا #قانون_اساسی ندارد که به #همه_پرسی گذاشته شود.
روند #تصویب قانون اساسی ایران در ادامه خواهد آمد.......
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir
هدایت شده از قلب فرهنگي اردكان
📌 جلسه هم اندیشی مسئولان شهرستان اردکان در موضوع خدمت رسانی با کیفیت تر به مسافران نوروزی و رفع کاستی ها و نگرانی های مردم در موضوعات شرعی و فرهنگی
📆 عصر سه شنبه ۹۸/۱/۶ دفتر امام جمعه اردکان
@ghalbefarhangi
هادرون
📌 جلسه هم اندیشی مسئولان شهرستان اردکان در موضوع خدمت رسانی با کیفیت تر به مسافران نوروزی و رفع کاست
#ارسالی
جلسه هم اندیشی مسئولان برای برنامه های نوروزی ۶ فروردین؟!!!😳😳😳
یا للعجب
مسئولین محترم خسته نباشین
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir
⭕️ویزای عراق رایگان شد
🔹دفتر نخست وزیری عراق روز سه شنبه در بیانیه ای از مصوبات نشست امروز شورای وزیران این کشور به ریاست 'عادل عبدالمهدی' نخست وزیر، از حذف هزینه های صدور روادید ورود به عراق برای ایرانیان به شرط اقدام متقابل از سوی ایران خبر داد.
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir
ویژه برنامه #شاد کودک و نوجوان در باغ ملی از طرف #حوزه_علمیه با همکاری #شهرداری
این برنامه عصرها تا 13نوروز از ساعت17:30 تا 19 اجرا می گردد.
#شادی_حلال
#مسابقه
#جایزه
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نقش_سپاه_در_ایران 😊
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir
مراسم "عرفان کمیل" شب جمعه این هفته بعد از نماز مغرب و عشا
این برنامه به عنوان "دورهمی معتکفین" در مسجد بقیه الله (اعرابی) برگزار خواهد شد.
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir
@ardakanmet
🔺هادرون؛ رسانه مردم کوچه و بازار
http://eitaa.com/joinchat/79757312Cb9283fe96c
@haderoon
www.haderoon.ir