📰 نشریه اخبار و تحلیلهای یکشنبه پانزدهم مرداد ۱۴۰۲
🔗ادامه مطلب در لینک زیر
https://basirat.ir/fa/news/349462/
📌#نشریه_اخبار_و_تحلیل_ها
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 چرا زندان رجاییشهر، تخلیه و تعطیل شد؟
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
May 11
148017_817.pdf
255.3K
اخبار روزانه یکشنبه ۱۵ مرداد ماه
معاونت سیاسی سپاه استان ایلام
✳️ بلایی که اوپنهایمر سر دنیا آورد
➖به بهانهی انتشار فیلم اوپنهایمر
🔹این فیلم جدیدترین اثر کریستوفر نولان یکی از مشهورترین کارگردانان دنیاست که به تازگی منتشر شده. داستان فیلم دربارهی زندگی جی. رابرت #اوپنهایمر، فیزیکدان نظری آمریکاییه که تحت رهبری علمی او، اولین بمب اتمی در جنگ جهانی دوم ساخته شد.
🔸رابرت اوپنهایمر در طول جنگ جهانی دوم، رئیس آزمایشگاه لُسآلاموس بود و بهسبب نقشش در پروژهی منهتن، که به ساخت نخستین بمب هستهای انجامید، اغلب «#پدر_بمب_اتمی» لقب گرفته.
🔹آزمایش هستهای ترینیتی اسم رمز نخستین آزمایش انفجار سلاح هستهای بود. این آزمایش توسط ارتش ایالات متحدهی آمریکا در سال ۱۹۴۵ بهعنوان قسمتی از پروژهی منهتن انجام شد.
🔸از این آزمایش بهعنوان آغاز عصر اتم یاد میشه. بمباران هستهای #هیروشیما و #ناگازاکی تنها چند هفته پس از این آزمایش رخ داد.
🔹برای مخفی نگه داشتن آزمایش، ارتش اون رو انفجار یک انبار مهمات گزارش کرد و تا زمان انفجار هیروشیما یعنی ۶ اوت حقیقت را در مورد آن افشا نکرد.
🔸بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی (به ترتیب ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵) دو عملیات اتمی بودن که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیسجمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام گرفت.
🔹بمب اتمی اول به نام پسر کوچک روی هیروشیما انداخته شد. برای تأثیر تخریبی بیشتر، بمب به نحوی تنظیم شده بود که ۵۷۶ متر بالای سطح زمین منفجر بشه. مردمی که از دور دست انفجار«پسر کوچک» را در آسمان هیروشیما دیدن، میگفتن که خورشید دیگهای رو در آسمان دیدن.
🔸هیروشیما با خاک یکسان شد و غیرنظامیان زیادی جونشون رو از دست دادن. انفجار هیروشیما واقعا وحشتناک بود ولی این پایان قضیه نبود. دولت آمریکا مصمم بود که هرچه سریعتر جنگ رو به نفع خودش و بدون مشارکت شوروی خاتمه بده، پس چه راهی بهتر از استفادهی بیشتر از سلاح هستهای برای فشار بر ژاپن؟
🔹بعد از انفجار هیروشیما، آمریکا از ژاپن درخواست تسلیم بی قید و شرط کرد. هری ترومن رییس جمهور وقت آمریکا اون پیغام معروف رو به ژاپن ارسال کرد که اگر تسلیم نشوید، هر روز یک شهر را با خاک یکسان میکنیم. آن وقت کشور شما چنان میشود که گویی هیچ وقت روی زمین وجود نداشتید. اما ژاپن تسلیم بی قید و شرط رو نپذیرفت.
🔸تنها ۳ روز بعد از انفجار هیروشیما، پنجشنبه ساعت ۲ و ۴۷ دقیقهی صبح ۹ اوت ۱۹۴۵، بمب دیگری به نام مرد چاق روی شهر ناکازاکی منفجر شد. بر اثر انفجار این دو بمب، صدها هزار نفر کشته و زخمی شدن. دولت ژاپن هم در فشار بیشتری قرار گرفت و امپراتور ژاپن اعلام کرد که بی قید و شرط تسلیم میشه.
🔹ژاپن تسلیم شد و سربازان آمریکایی وارد ژاپن شدن و کنترل این کشور رو در دست گرفتن. بعد از انفجار هیروشیما و ناکازاکی معلوم شد که چرا اوپنهایمر گفته بود "خود مرگ شدهام، ویرانگر دنیاها."
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
148017_817.pdf
255.3K
اخبار روزانه یکشنبه ۱۵ مرداد ماه
معاونت سیاسی سپاه استان ایلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب هماکنون خطاب به خانوادههای کارکنان ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران:
شما بحمدلله عزیزانتان برگشتند و آنها را در آغوش گرفتید اما خانوادههای شهدا، جای خالی عزیزانشان پر نشد.
من بارها در ملاقات خانوادههای شهدا میگویم خداوند سایه شما را از سر ملت ایران کم نکند.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
📝 مهلت ۷ روزه برای پیش ثبتنام در انتخابات مجلس
🍃🌹🍃
🔻سخنگوی ستاد انتخابات کشور:
🔸فرآیند اجرایی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس از امروز با دستور وزیر کشور آغاز میشود. با توجه به ابلاغ اصلاح قانون انتخابات مجلس، این تغییر رخ داد که فرآیند ثبتنام از داوطلبان انتخابات مجلس بهصورت دو مرحلهای انجام میشود؛ مرحله ثبتنام اولیه و مرحله ثبتنام نهایی.
🔹ثبتنام نهایی داوطلبان از ۲۷ مهرماه تا ۳ آبان ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده و مرحله پیشثبتنام نیز از دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ بهمدت ۷ روز تا ۲۲ مرداد از ساعت ۸ تا ۱۸ انجام میگیرد.
🔺متقاضیان داوطلبی نمایندگی مجلس باید به درگاه keshvar.moi.ir مراجعه و وارد لینک ثبتنام شوند.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
📝چرا زبان هم را نمی فهمیم!
🍃🌹🍃
🔻کمتر روزی است که شاهد انتشار صحنه های بحث و مجادله بر سر مسائل مختلف اجتماعی نباشیم. موضوعاتی که در فضای مجازی و رسانه ها التهاب دو چندانی داشته و تا قصه دیگری از راه برسد محل بحثهای داغ و گفتگوهای پر تنش چند گانه و چند لایه است.
🔹صرف نظر از سوژه های مورد بحث، تکرار این موضوعات نشان می دهد با یک گسست مفاهمه مواجه هستیم. یعنی با اینکه در یک زیست بوم مشترک زندگی می کنیم اما وقتی که با یکدیگر به صحبت می نشینیم انگار که هر کدام از دنیای دیگری آمده ایم چرا که خواسته ها، آرزوها، دلایل، استدلالات و تعریفی که از جهان و پدیده های آن داریم برای دیگری چنان غریب و دور از ذهن است که همدیگر را نمی فهمیم.
🔸علت این عدم تفاهم یا سوء تفاهم پیشینه زیستی و فکری آدمها است. هایدگر معتقد است فهم لزوما آن چیزی نیست که در نیت گوینده وجود دارد بلکه فهم آن چیزی است که شنوده از گفته های او تفسیر و برداشت میکند و این دو ممکن است با هم یکی نباشد چرا که این فهم، ریشه در زمانه، جامعه، فرهنگ و تربیت هر کدام از طرفین گفتگو دارد بطوریکه آنان نمیتوانند بیرون از این دایره بیندیشند و بفهمند.
🔹بر این اساس وقتی آدمهای یک نسل در چارچوبهای فکری متفاوت و گاه متضادی بزرگ شده اند، از ابشخورهای فرهنگی متفاوت و گاه متضادی نوشیده اند، از رسانه های متفاوت و گاه متضادی جهان را دیده و شنیده اند، در محیطهای تربیتی متفاوت و گاه متضادی تربیت شده اند و... طبیعی است که محصول آن نیز فهم های متفاوت و گاه متضادی باشد که فرسنگها با یکدیگر فاصله دارند.
🔺در چنین فضایی که «کسی زبان کسی را نمی فهمد» ادامه زیست مشترک -به استثنای آن بخش کوچکی که به صورت ذاتی یا تعمدی زبان نفهم هستند - در کوتاه مدت نیازمند تحمل، رواداری و گفتگو غیر منازعه آمیز و در دراز مدت نیازمند باز آفرینی، بازخوانی، احیاء ریشه های فکری، فرهنگی اصیل ایرانی اسلامی جامعه است تا به مفاهمه، همدلی و همراهی بیشتر بیانجامد.
✍حسین حسینی نژاد
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
🇮🇷
📝 چرا فرانسه نگران از دست دادن نفوذ خود در نیجر است؟
🍃🌹🍃
🔻پایگاه خبری الشروق:
🔹چرا فرانسه از فقدان نفوذ خود در نیجر وحشت دارد؟ کشور فرانسه اعلام کرده که با قدرت از تلاشهای کشورهای غرب آفریقا برای خنثی کردن کودتا در نیجر حمایت میکند. پیش از این کودتاچیان در نیجر، فرانسه را به تلاش برای مداخله نظامی در این کشور متهم کرده و صادرات اورانیوم به فرانسه را متوقف کردند.
🔸فرانسه در روند استخراج ماده اورانیوم در نیجر از طریق شرکت «اورانو» که ۴۵ درصد از سهام آن به پاریس تعلق داشته مشارکت دارد. فرانسه از این ماده که آن را به صورت خام از نیجر وارد میکند برای فعال سازی ۵۶ رآکتور هستهای خود که یکی از مهمترین منابع تولید برق در این کشور است استفاده مینماید.
🔹کشور فرانسه هفت هزار تن از ماده اورانیوم را وارد میکند و واردات این ماده از نیجر ۱۰ الی ۱۵ درصد از این رقم را تشکیل میدهد. نیجر یکی از مهمترین منابع اورانیوم در جهان به شمار میرود.
🔺اکثریت سهام شرکت های فعال در زمینه استخراج اورانیوم در نیجر متعلق به کشور فرانسه است.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 رهبر معظم انقلاب: برخلاف خواستهٔ دشمن محرم امسال پرشورتر از سالهای گذشته بود
🍃🌹🍃
🔹دشمنان سعی کردند #محرم را بیرونق کنند اما نقطهٔ مقابل آن اتفاق افتاد. دهه عاشورای امسال پرشورتر و پرحرکتتر و پرفایدهتر بود.
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1
💢چرا زبان هم را نمی فهمیم
🔹کمتر روزی است که شاهد انتشار صحنه های بحث و مجادله بر سر مسائل مختلف اجتماعی نباشیم. موضوعاتی که در فضای مجازی و رسانه ها التهاب دو چندانی داشته و تا قصه دیگری از راه برسد محل بحثهای داغ و گفتگوهای پر تنش چند گانه و چند لایه است.
🔸صرف نظر از سوژه های مورد بحث، تکرار این موضوعات نشان می دهد با یک گسست مفاهمه مواجه هستیم. یعنی با اینکه در یک زیست بوم مشترک زندگی می کنیم اما وقتی که با یکدیگر به صحبت می نشینیم انگار که هر کدام از دنیای دیگری آمده ایم چرا که خواسته ها، آرزوها، دلایل، استدلالات و تعریفی که از جهان و پدیده های آن داریم برای دیگری چنان غریب و دور از ذهن است که همدیگر را نمی فهمیم.
🔹 علت این عدم تفاهم یا سوء تفاهم پیشینه زیستی و فکری آدمها است. هایدگر معتقد است فهم لزوما آن چیزی نیست که در نیت گوینده وجود دارد بلکه فهم آن چیزی است که شنوده از گفته های او تفسیر و برداشت میکند و این دو ممکن است با هم یکی نباشد چرا که این فهم، ریشه در زمانه، جامعه، فرهنگ و تربیت هر کدام از طرفین گفتگو دارد بطوریکه آنان نمیتوانند بیرون از این دایره بیندیشند و بفهمند.
🔸بر این اساس وقتی آدمهای یک نسل در چارچوبهای فکری متفاوت و گاه متضادی بزرگ شده اند، از ابشخورهای فرهنگی متفاوت و گاه متضادی نوشیده اند، از رسانه های متفاوت و گاه متضادی جهان را دیده و شنیده اند، در محیط های تربیتی متفاوت و گاه متضادی تربیت شده اند و... طبیعی است که محصول آن نیز فهم های متفاوت و گاه متضادی باشد که فرسنگها با یکدیگر فاصله دارند. این متفاوت ها و متضادها اگر چه ممکن است که در یک چاردیواری و زیر یک سقف با هم زندگی کنند اما میان دنیای هر کدام با دنیای دیگری فاصله از زمین تا آسمان است.
🔹در چنین فضایی که «کسی زبان کسی را نمی فهمد» ادامه زیست مشترک -به استثنای آن بخش کوچکی که به صورت ذاتی یا تعمدی زبان نفهم هستند - در کوتاه مدت نیازمند تحمل، رواداری و گفتگو غیر منازعه آمیز و در دراز مدت نیازمند باز آفرینی، بازخوانی، احیاء ریشه های فکری، فرهنگی اصیل ایرانی اسلامی جامعه است تا به مفاهمه، همدلی و همراهی بیشتر بیانجامد.
✍🏻حسین حسینی نژاد
#حرفروز
✨هادیان بصیر✨
🆔sapp.ir/hadianebasir1
🆔eitaa.com/hadianebasir
🆔rubika.ir/hadianebasir1