🌷🌷🌷🌷🌷حدیث
3 چیز به ترک کنندگان گناه داده می شود
1104 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم:مَنْ خَرَجَ مِنْ ذُلِّ الْمَعْصِيَةِ إِلَى عِزِّ الطَّاعَةِ، أَغْناهُ اللَّهُ مِنْ غَيْرِ مالٍ، وَ أَيَّدَهُ مِنْ غَيْرِ جُنْدٍ وَ أَعَزَّهُ مِنْ غَيْرِ عَشِيَرةٍ.
هر كس (بخواهد) از خوارى گناه كردن خارج شده، و به عزت اطاعت و بندگى خدا در آيد(خداوند به او سه چيز مى دهد)،
1 - خداوند او را بدون مال بى نياز كند.
2 - بدون لشگر او را تأييد كند.
3 - و بدون قوم و قبيله او را عزيز گرداند
کتاب احادیث الطلاب ص 338
🌷🌷🌷🌷🌷
9.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
•| دعای روز اول ماه مبارک رمضان
اللهمَ اجْعلْ صِیامی فـیه صِیـام الصّائِمینَ وقیامی فیهِ قیامَ القائِمینَ ونَبّهْنی فیهِ عن نَومَةِ الغافِلینَ وهَبْ لی جُرمی فیهِ یا الهَ العالَمینَ واعْفُ عنّی یا عافیاً عنِ المجْرمینَ.
خدایا؛ روزه مرا در این روز مانند روزه داران حقیقی که مقبول توست قرار ده، و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی و مرا از خواب غافلان بیدار ساز و گناهم را ببخش ای معبود جهانیان و در گذر از من ای بخشنده ی گنهکاران.
•|#رمضان
•|#روز_اول
🔰احڪـــام روزه
🔷🔹«مسافرت 🚘 برای اجتناب از روزه در ماه رمضان»😎
⁉️ آیا مسافرت کردن در ماه مبارک رمضان اشکال دارد؟ و اگر برای فرار از روزه گرفتن باشد چه حکمی دارد؟🧐
✅ حضرت آیتالله وحیدخراسانی: مسافرت کردن در ماه مبارک رمضان اشکال ندارد، ولی مکروه است؛ هرچند برای فرار از روزه نباشد، مگر اینکه مسافرت کردن ضرورت داشته باشد.
✅فواید روزه گرفتن از منظر ادیان و دانشمندان غربی
🔸دکتر «کارل» در کتاب «انسان، موجود ناشناخته» مینویسد: «با روزه داری، قند خون در کبد می ریزد و چربی هایی که در زیر پوست ذخیره شده اند و پروتئین های عضلات و غدد و سلول های کبدی آزاد می شوند و به مصرف تغذیه می رسند. همچنین میگوید: «لزوم روزه داری در تمام ادیان تأکید شده است. در روزه، ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعفی احساس میشود، ولی در عین حال، کیفیات پوشیده ای که اهمیت زیادی دارند، به فعالیت میافتند و بالاخره تمام اعضا، مواد خاص خود را برای نگهداری و تعادل محیط داخلی و قلب، قربانی می کنند و به این ترتیب روزه تمام بافت های بدنی را می شوید (خانه تکانی میکند) و آنها را تازه میکند.»
دکتر «ژان فرموزان» روش معالجه با روزه را، به شست و شوی اعضای بدن تعبیر میکند، که در آغاز روزه داری، زبان باردار است، عرق بدن زیاد است، دهان بدبو است و گاه آب از بینی راه می افتد، که همه اینها علامت شروع شست و شوی کامل بدن است. پس از سه چهار روز بو برطرف میشود، اسید اوریک ادرار کاهش مییابد و شخص احساس سبکی و خوشی خارق العاده ای می کند. در این حال اعضا هم استراحتی کافی دارند.
دکتر «تومانیاس» درباره فواید بهداشتی روزه داری مینویسد: «فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در مدت کوتاه، آن است که چون معده و طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده، در مدت یک ماه روزه داری مواد غذایی خود را دفع می کند و همین طور کبد که برای هضم غذا مجبور است دائماً صفرای خود را مصرف کند، در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل کردن باقیمانده غذای جمع شده خواهد کرد.
دکتر «گوئل پا» فرانسوی میگوید: چهار پنجم بیماریها از تخمیر غذا در روده ها ناشی می شود که همه با روزه اصلاح میگردد.
دکتر «آلکسی سوفورین» مینویسد: «جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد باقیمانده در بدن استفاده کرده و آنها را مصرف میکند و بدین وسیله مواد کثیف و عفونی ای که در جسم است و ریشه و خمیره بیماری ها از آنهاست، از بین میرود، روزه سبب بهبودی همه بیماریها است. بنابراین، شایسته است که جسم خود را به وسیله روزه، نظیف و پاکیزه کنید.
شب قدر اعمال ویژهای دارد که لازم است از آنها مطلع بود؛
زیرا راز سعادتمند شدن انسانها در این شب عزیز است. اعمال شب قدر بر دو نوع است، یکی آن که در هر سه شب انجام می شود و به اعمال مشترک معروف است
و اعمالی که مخصوص هر یک از شبهای نوزدهم، بیست و یک و بیست و سوم است.
اهمیت شب قدر در متون دینی اسلام به اندازهای است که آگاهی از این مهم و اعمال ویژه آن برای هر مسلمانی لازم است.
از پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز نقل است: از خداوند به دور باد و نفرین بر کسی که به شب قدر برسد و زنده باشد، اما آمرزیده نشود.
انس بن مالک از پیامبر (ص) نقل کرده است که فرمودند: ماه مبارک رمضان به شما رو آورده و در این ماه، شبی برتر از هزار ماه است و هر کس از فیض شب قدر محروم شود، از همه خیرات بینصیب مانده است
و محروم نمیماند از برکات شب قدر، مگر کسی که خویشتن را محروم کرده است.
از امام محمد باقر (ع) نیز درباره به وجود آمدن شب قدر نقل است: اگر خداوند کار مؤمنان را چند برابر نکند، به سر حد کمال نمیرسند، اما از راه لطف، کارهای نیکوی آنها را چند برابر میفرماید تا کاستی آنها جبران شود.
بر این اساس، راز سعادتمند شدن انسانها در شب قدر، عمل اختیاری صالحی است که با عنایت خداوند، برکت یافته و چند برابر میشود.
از حضرت رسول (ص) نیز پیرامون شبزندهداری شب قدر، نقل است که فرمودند: کسی که شب قدر را شبزندهداری کند، تا شب قدر آینده، عذاب دوزخ از او دور شود.
امام موسی بن جعفر (ع) نیز درباره شب قدر فرمودند: کسی که در شب قدر غسل کرده و تا سپیده صبح شب زندهداری کند، گناهان او آمرزیده میشوند.
همه این روایات بر این مطلب دلالت دارند که برخی مقدرات و پاداشها، مانند دور شدن از عذاب دوزخ، نتیجه کار خود بندگان است و سرنوشت هر انسانی در شب قدر به دست خود او رقم میخورد.
اعمال شب نوزدهم ماه رمضان
صد مرتبه گفته شود: "اَستَغفُرِاللهَ رَبّی وَ اَتوبُ اِلَیه"
صد مرتبه گفته شود: "اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ"
اعمال مشترک
۱) غسل کردن که بهتر است مقارن غروب آفتاب غسل کرده و نماز عشا با غسل خوانده شود.
۲) خواندن ۲ رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره توحید را خوانده و بعد از نماز، هفتاد مرتبه گفته شود: اَستَغفُرِاللهَ رَبّی وَ اَتوبُ اِلَیهِ.
۳) قرآن را باز کنید و در مقابل خود گذاشته و دعای وارده در مفاتیح را بخوانید و بعد از آن، حاجت خود را از خدا بخواهید.