🔹 پيامبر خـدا صلى الله عليه و آله
غَسلُ القَدَمَينِ بِالماءِ البارِدِ عَقيبَ الخُروجِ مِنَ الحَمّامِ أمانٌ مِنَ الصُّداعِ.
شستن پاها با آب سرد پس از بيرون آمدن از حمّام، مايه ايمنى از سردرد است.
💠
📚 كنز العمّال، حدیث ۲۸۳۰۰
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ مقام معظم رهبری و بیان توصیهای مهم از آیت الله بهجت (ره)
🔸 این دعا را زیاد بخوانید:
✨ يا اَللَّهُ يا رَحْمنُ يا رَحِيمُ يا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلي دِينِک
📝پینوشت:
🌼🍃روزی امام صادق علیه السلام فرمودند:
🔸 «به زودی شبههها شما را احاطه میکند و شما بدون پیشوای هدایت میمانید. از آن شبهات کسی نجات نمی یابد مگر کسی که دعا کند و دعای غریق را بخواند.»
▫️ عبدالله بن سنان سئوال کرد:
🔹 «دعای غریق چگونه است؟»
▫️ امام فرمودند:
«يا اَللَّهُ يا رَحْمنُ يا رَحِيمُ يا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلي دِينِک»
▫️ عبدالله بن سنان چنین خواند:
🔹 «یا مقلب القلوب و الابصار ثبّت قلبی علی دینک.»
▫️ امام فرمودند:
🔸 «خداوند مقلّب القلوب و الابصار هست، ولی دقیقا آنچه را من میگویم بگو:«یا مقلب القلوب»، و چیزی بیش از آن نگو.»
📚 منبع: بحارالانوار، 52 / 148 حدیث 73 کمال الدین
🏷 #دعای_غریق #مقام_معظم_رهبری #آیت_الله_بهجت_ره
📚 @HadithNegar
🔹امام باقر (علیهالسلام) فرمود:
هفتاد نفر زن، اطراف مریم (علیهاالسلام) را گرفتند و او را با ناسزاگویی سرزنش نمودند، در این هنگام عیسی (علیهالسلام) در گهواره به آنها گفت: «وای بر شما! آیا به مادرم نسبت ناروا میدهید، من بندة خدا هستم، خداوند به من کتاب داده، سوگند به خدا بر هر یک از شما به خاطر تهمتی که به مادرم میزنید، حد تهمت را جاری میکنم».
یکی از حاضران از امام باقر (علیهالسلام) پرسید: آیا بعد از این (هنگامی که عیسی بزرگ شد)، عیسی (علیهالسلام) بر آنها حد جاری کرد؟ امام باقر (علیهالسلام) فرمود: «آری بِحَمْدِ اللهِ»
📗مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار،ج۱۴،ص۲۱۵.
📚 @HadithNegar
🔘 امامـ بـاقـر عليه السلامـ
لَيسَت تَشهَدُ الجَوارِحُ عَلى مُؤمِنٍ، إنَّما تَشهَدُ عَلى مَن حَقَّت عَلَيهِ كَلِمَةُ العَذابِ، فأمّا المُؤمِنُ فيُعطى كِتابَهُ بِيَمينِهِ.
اعضا و جوارح، بر ضدّ مؤمن گواهى نمىدهند، بلكه عليه كسى شهادت مىدهند كه مستحقّ عذاب است. مؤمن كار نامهاش به دست راست او داده مىشود.
🥀
📚 الكافي، ج۲، ص۳۲
📚 @HadithNegar
📢 پیام رهبر انقلاب اسلامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز
🔹حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به سیویکمین اجلاس سراسری نماز، ضمن تقدیر از اقدامات مخلصانهی حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، نمازگزاران را به اقامه نماز اوّل وقت و حفظ توجه و حضور قلب برای اثرگذاری نماز در دل و جان و عمل فردی و اجتماعی آنان توصیه کردند و جوانان را بیش از سایرین مخاطب این سخن دانستند.
🖼 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
✏️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
✏️ خدا را شکر که سلسلهی مبارک اجلاسهای نماز در طول سالیان ادامه یافت و این اقدام مخلصانهی جناب آقای قرائتی (دامت افاضاته) برکت کرد و چنان که انتظار میرفت، ادامه یافت و امید است برکات آن همچنان ادامه داشته باشد.
✏️ توصیهی موکّد اینجانب، اوّلاً اقامهی نماز در اوّل وقت است، و ثانیاً سعی در حفظ توجّه و حضور قلب؛ نمازگزار بداند با مخاطبی سخن میگوید که مالک همهی عالم وجود و ملِک روز رستاخیز است. نماز با این دو خصوصیّت در دل و جان نمازگزار و آنگاه در عمل فردی و اجتماعی او اثر میگذارد. جوانان بیش از دیگران مخاطب این توصیهاند. امید است توفیق الهی شامل حال آنان باشد.
والسّلامعلیکمورحمةالله
📝 سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۱۰/۵
📚 @HadithNegar
🔸 امیرالمؤمنین عـلــے عليهالسلامـ
كَفى بالاغتِرارِ جَهلاً.
در نادانى انسان همين بس، كه فريب خورد.
🌻
📚 غرر الحكم، حدیث ۷۰۳۲
#حدیث
📚 @HadithNegar
📌 درگذشت سید صدرالدین صدر
🔹سید صدرالدین موسوی صدر در سال ۱۲۶۰ش در کاظمین متولد شد. دوران کودکی را در سامرا گذراند و ادبیات و ریاضیات را از استادان آندیار فرا گرفت. به سفارش پدرش، برای تکمیل تحصیلات، رهسپار نجف شد و دروس دوره سطح را از علمای بزرگ آموخت. سپس رهسپار ایران شد و حدود شش سال در مشهد به تدریس پرداخت.
🔸پس از مدتی به نجف رفت و در درس محمدحسین نایینی شرکت کرد. سپس به ایران بازگشت و در قم به تدریس و وعظ پرداخت. در یکی از سالها، هنگامی که برای زیارت به مشهد رفته بود، در آن شهر اقامت گزید و به تدریس و اقامه نماز جماعت در مسجد گوهرشاد پرداخت.
🔹️در آن زمان، مؤسس حوزه علمیه قم شیخ عبدالکریم حائری یزدی دوران کهنسالی را میگذراند و نگران آینده حوزه تازه تأسیس بود. او به منظور تقویت حوزه علمیه قم و تأمین آینده آن، گروهی را به مشهد فرستاد تا از صدر برای اقامت در قم دعوت کنند. وی دعوت مؤسس حوزه علمیه قم را پذیرفت و رهسپار قم شد. حائری صدر را وصی خود قرار داد و به پیشنهاد او سید محمد حجت کوه کمری نیز به وصایت وی برگزیده شد.
🔸️پس از وفات مؤسس حوزه علمیه، مرجعیت و زعامت حوزه را آیات عظام، خوانساری و صدر بر عهده گرفتند. سید صدرالدین صدر در ۵ دی ۱۳۳۲ در قم درگذشت. وی آثار زیر را از خود به یادگار گذاشت: «المهدی»، «خلاصه الفصول»، «الحقوق»، «مختصر تاریخ اسلام»، «حاشیه عروه الوثقی»....
#تقویم_تاریخ
#دی_۵
#صدرالدین_صدر
📚 @HadithNegar
🔹 امیرالمؤمنین عـلــے عليهالسلامـ
إنّ المَغبونَ مَن غَبَنَ عُمرَهُ، و إنَّ المَغبوطَ مَن أنفَذَ عُمرَهُ في طاعةِ رَبِّهِ.
بازنده كسى است كه عمر خود را ببازد و نكو حال (برنده) كسى است كه عمرش را در طاعت پروردگارش بگذراند.
💠
📚 غرر الحكم، حدیث ۳۵۰۲
#حدیث
📚 @HadithNegar
📌 شهادت استاد "کامران نجات اللهی" در جریان تحصن استادان دانشگاه توسط عوامل پهلوی
🔹 همزمان با اوج گیری نهضت اسلامی مردم ایران علیه رژیم پهلوی در دوم دی ماه ۱۳۵۷، نزدیک به هفتاد تن از استادان و مدرسین دانشگاهها در اعتراض به رفتار خشونتآمیز مأموران نظامی رژیم شاه و سرکوب مبارزات حق طلبانه مردم و نیز تعطیلی دانشگاهها از طرف رژیم، در ساختمان مرکزی وزارت علوم در تهران اجتماع و تحصّن کردند. این تحصُّن، رژیم را به خشم آورد، زیرا دیگر قشرها هم از استادانِ متحصِّن حمایت می کردند.
🔸 در پی این تحصّن، عوامل رژیم پهلوی برای درهم شکستن اعتصاب استادان به آنها حمله کردند. در این تهاجم، استاد کامران نجات اللهی از استادان جوان دانشگاه پلی تکنیک تهران در ۲۷ سالگی در ۵ دی به شهادت رسید. فردای آن روز در ششم دی ماه ۱۳۵۷، با حضور ده ها هزار نفر که در پیشاپیش آنها، آیت اللَّه سید محمود طالقانی حرکت می کرد، پیکر شهید نجات اللهی تشییع شد.
🔹️ مراسم تشییع جنازه استاد نجات اللهی، یکی از صحنههای خونین دوران انقلاب را رقم زد که با یورش مزدوران پهلوی به شهادت بیش از ۲۵۰ نفر از مردم مسلمان در میدان انقلاب تهران منجر شد. سرانجام پیکر مطهر شهید نجات اللهی در بهشت زهرا دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#دی_۵
#استاد_نجات_الهی
📚 @HadithNegar
🔹امام صادق (علیه السلام):
تَزاوَرُوا فإنّ في زيارَتِكُم إحياءً لِقُلُوبِكُم، و ذكرا الأحاديثنا، وأحاديثنا تُعَلِّفُ بعضَكُم على بعض.
دید و بازدید کنید که دیدار شما از یکدیگر موجب زنده شدن دلهای شما و یاد کرد احادیث ما میشود و احادیث ما شما را به هم مهربان میکند
📗الکافی: ج ۲ ص ۱۸۶ ج ۲
📚 @HadithNegar
🔘 امیرالمؤمنین عـلــے عليهالسلامـ
مِن أشَدِّ عُيوبِ المَرءِ أن تَخفى عَلَيهِ عُيوبُه.
يكى از بدترين عيبهاى آدمى اين است كه عيبهايش بر او پوشيده باشد.
🔲
📚 غرر الحكم، حدیث ۹۲۹۰
#حدیث
📚 @HadithNegar
🔹حضرت عيسي عليه السلام :
خادِمي يَدايَ و دابَّتي رِجلاي و فِراشِي الأرضُ و وِسادِي الحَجَرُ و دِفئي فِي الشِّتاءِ مَشارِقُ الأرضِ . . . . أبيتُ و لَيسَ لي شَيءٌ و أصبِحُ و لَيس لي شَيءٌ و لَيسَ عَلي وَجهِ الأرضِ أحَدٌ أغني مِنّي
ترجمه:
خدمت كار من دو دست من است و مركبم دو پاي من و بسترم زمين و بالشم سنگ و گرمابخشم در زمستان مكانهاي آفتابگير . . . . شب و روز خود را با ناداري سپري ميكنم و با اين حال روي زمين ، هيچ كس توانگرتر و بينيازتر از من نيست.....
📗بحار الأنوار ، ج ۱۴، ص ۲۳۹.
📚 @HadithNegar
🌱 امامـ حـسـن عليهالسلامـ
إنّ أحسَنَ الحَسَنِ الخُلقُ الحَسَنُ.
همانا نيكترين نيكويى، اخـلاق نيكوست.
🌹
📚 میزان الحکمة، ج۳، ص۴۷۵
📚 @HadithNegar
.
﷽؛
🏷 دریای سرشار احسان!
🔅 #امام_سجاد_علیه_السلام :
✓ «اى آن كه با نيكى و تفضّل بر بندگانش و غرقه كردن آنان در درياى احسان و بزرگوارى اش، ستوده بندگانش گشته است! چه آشكار است نعمت تو ميان ما و چه سرشار است احسان تو بر ما و چه ويژه است نيكى تو براى ما»
⁙ «يا مَن تَحَمَّدَ إلى عِبادِهِ بِالإِحسانِ وَالفَضلِ، وغَمَرَهُم بِالمَنِّ وَالطَّولِ، ما أفشى فينا نِعمَتَكَ، وأسبَغَ عَلَينا مِنَّتَكَ، وأخَصَّنا بِبِرِّكَ،...»
📚 صحيفه سجّادیه : دعاء ٤٥
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 امیر المومنین امام علی علیه السلام :
✧ در راه خدا از سرزنش هيچ نكوهشگرى مترسيد، كه او شما را در برابر هر كس كه بخواهد به شما گزندى برساند و ستمى روا دارد، محافظت مىكند.
📗بحار الأنوار: ج۷۸ ص۱۰۰
📚 @HadithNegar
🔹امیرالمومنین امام علی علیه السلام :
«باید در درون قلبت بینیازی از مردم و نیاز به آنها جمع گردد؛ نیازمندی تو به آنها در نرمزبانی و خوشرفتاری با آنان نمایان شود و بینیازی تو در طبع بلند و عزت نفست باشد».
📗الکافی: ج۲ ص۱۴۹ ح۷.
📚 @HadithNegar
✨ امامـ صـادق عليه السلامـ
صَلِّ رَكْعَتَينِ و اسْتَخِرِ اللّهَ؛ فو اللّهِ، ما اسْتَخارَ اللّهَ مسلمٌ إلاّ خارَ لَهُ البَتّةَ.
دو ركعت نماز بخوان و از خدا طلب خير كن؛ زيرا سوگند به خدا كه هيچ مسلمانى از خدا طلب خير نكند، مگر آن كه خداوند قطعا براى او خير و نيكى قرار مىدهد.
🌼
📚 الكافي، ج۳، ص۴۷۰
#حدیث
📚 @HadithNegar
🍃 امیرالمؤمنین عـلــے عليهالسلام
يا خَيّاطُ، صَلِّبِ الخُيوطَ، و دَقِّقِ الدُّروزَ، و قارِبِ الغَرْزَ، فإنّي سَمِعْتُ رسولَ اللّهِ صلى الله عليه و آله يقولُ: يَحشُرُ اللّهُ الخَيّاطَ الخائِنَ و علَيهِ قَميصٌ و رِداءٌ مِمّا خاطَ و خانَ فيهِ؛ و احْذَروا السُّقاطاتِ، فإنّ صاحِبَ الثَّوبِ أحَقُّ بِها، و لا تَتَّخِذْ بها الأياديَ تَطْلُبُ المُكافاةَ.
اى خيّاط! نخها را محكم كن و درزها را باريك گير و كوكها را نزديك هم بزن؛
زيرا كه از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله شنيدم مىفرمود: خداوند، خيّاط خيانتكار را در پيراهن و ردايى از پارچه هايى كه دوخته و در آنها خيانت كرده است محشور مىكند.
از برداشتن اضافات پارچه ها پرهيز كنيد؛ زيرا صاحب جامه به آنها سزاوارتر است؛ مبادا آنها را به عنوان دستمزد و پاداش برداريد.
🌷
📚 تنبيه الخواطر، ج۱، ص۴۲
#حدیث
📚 @HadithNegar
🔹امام رضا علیه السلام :
✧ هر امامی به گردن دوستان و شیعیان خود پیمانی دارد و یکی از راههای به کمال رساندن وفای به این پیمان و ادا کردن نیکوی آن، زیارت قبور آنهاست. پس هرکس آنها را به خاطر شوق دیدارشان و برای تصدیق آنچه آنها بدان تمایل دارند، زیارت کند، امامانشان در روز رستاخیز شفاعت کنندۀ ایشان خواهند بود.
📗 الکافی، ج۴ ص۵۶۷ ح۲
📚 @HadithNegar
12.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت اول
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
🔸️موضوع: رفتار غیر منصفانه انسان در برابر خداوند.
🗓۱۳۹۶/۰۲/۱۰
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
📚 @HadithNegar
📌 درگذشت ملا علی تبریزی
🔸ملاّ علی بن عبدالعظیم تبریزی مشهور به واعظ خیابانی، در سال ۱۲۴۴ش در تبریز متولد شد. وی به شعر علاقمند بود و از وعاظ مشهور ایران به شمار میآمد. اطلاعات زیادی به ویژه در زمینه تاریخ و تراجم داشت.
🔹ایشان ذوق و شوق تالیف و خطابه داشت. بدین سبب پس از فراغت از دوره سطح به خطابه و وعظ و سخنرانی پرداخت. او از واعظان مشهور آذربایجان بود و واعظ خیابانی خوانده میشد.
🔸او به شهرهای مختلف سفر کرد و در این سفرها توانست از علما اجازه روایت بگیرد. وی از برخی بزرگان حوزههای نجف، قم، کاظمین و تبریز مانند شیخ عباس قمی، محمد حسین کاشف الغطاء، سید ابوالحسن اصفهانی، سید محمد حجت کوه کمری و علمای دیگر اجازه روایت و تصرف در امور حسبیه دریافت کرد.
🔹وی بیش از ۵۰ اثر در موضوعات مختلف به رشته نگارش درآورده است. برخی از آثار او به این شرح است: «علماء المعاصرین»، «وقایع الایام در چند جلد» و ... . وی در روز ۶ دی ۱۳۲۶ در تبریز دار فانی را وداع گفت.
#تقویم_تاریخ
#دی_۶
#علی_تبریزی
📚 @HadithNegar
#ایمنی_از_ترس
🌸✨ پیامبر صل الله علیه و آله ؛
سوره سبأ را بنویسد و بر خود
آویزد تا هیچ جنبنده مزاحمی
به او نزدیک نشود و اگر بشوید
و بنوشد و بر خود پاشد
ترسش میریزد✨
📚 تفسیرالبرهان۴/۵۰۴
📚 @HadithNegar
📌 قطع صادرات نفت ایران در پی اعتصابات کارکنان شرکت نفت ۱۳۵۷
🔹مهمترین شاخصهای بحران انقلابی در ایران در واپسین ماههای عمر رژیم پوسیده پهلوی؛ اعتصاب کارخانجات، ادارات و بخش های آموزشی کشور بود. کشتار مردم توسط عوامل مزدور رژیم، به جای این که انقلاب را متوقف نماید به آن شتاب بیشتری بخشید و باعث گسترش اعتصابات شد.
🔸در این میان کارکنان صنعت نفت کشور در نوزدهم شهریور ۱۳۵۷ اولین اعتصاب خود را از پالایشگاه تهران آغاز کردند و این اعتصاب به تدریج مناطق نفتی جنوب و آبادان را نیز دربرگرفت.
🔹️ در پی اعتصاب گسترده شرکتهای نفتی در ایران، سرانجام در روز ششم دی ماه ۱۳۵۷، صادرات نفت کشور به خارج به کلی متوقف شد و سوخت تنها در حد نیازهای داخلی عرضه گردید. با قطع کامل صادرات نفت به عنوان اهرم براندازی شاه، محمدرضا پهلوی از اصلیترین منبع درآمد خود محروم گردید و مراحل سقوط او تشدید و تسریع شد.
🔸️ به این ترتیب، اعتصاب به همراه راهپیمایی، مبدل به مؤثرترین ابزار براندازی انقلابی شد و اعتصاب صنعت نفت، محوریترینِ آنها بود که هم به طور روانی موجبِ فلجِ ذهنی شاه گردید و هم به طور واقعی، قلب اقتصاد و قدرت مالی نظام را از کار انداخت. این عمل، مورد حمایت و پشتیبانی حضرت امام خمینی (ره) بود.
#تقویم_تاریخ
#دی_۶
#قطع_صادرات_نفت
📚 @HadithNegar
🌱 پيامبر خـدا صلى الله عليه و آله
أ لا اُخبِرُكُم بخَيرِ أخْلاقِ أهلِ الدُّنيا و الآخِرَةِ؟ قالوا: بلى يا رسولَ اللّهِ، فقالَ: إفْشاءُ السّلامِ في العالَمِ.
آيا شما را از بهترين اخلاق اهل دنيا و آخرت خبر ندهم؟ عرض كردند: بفرماييد، اى رسول خدا؛ حضرت فرمود: سلام كردن به همگان.
🌹
📚 بحار الأنوار، ج۷۶، ص۱۲
📚 @HadithNegar
📌 درگذشت آیت الله مرتضی طالقانی
🔹مرتضی طالقانی در سال ۱۲۳۶ دیده به جهان گشود. پدرش در همان آغاز کودکی او را به مکتب خانه فرستاد و کتاب های فارسی و قرآن مجید و بعضی از کتاب های عربی را فراگرفت. او پس از مدتی از زادگاهش طالقان، هجرت کرد و به سوی تهران رهسپار شد.
🔸در این شهر با کمال جدیت شروع به تحصیل نمود و مقدمات را نزد استادان فن فراگرفت و هفت سال در تهران از محضر بزرگان بهره مند شد. سپس تصمیم گرفت به اصفهان مهاجرت کند. پس از مدتی نیز در ۳۳ سالگی، به سوی حوزه نجف رهسپار شد.
🔹با تلاش بسیار، همراه با استعداد ذاتی و داشتن تقدس و تقوا در جایگاه بلندی از دانش های حوزوی قرار گرفت و در پی آن، گروه زیادی از طلاب و فضلای نجف، به گرد شمع وجودش حلقه زدند.
🔸آثار متنی که دانشوران و شاگردانش در ترجمه او نوشتهاند بیشتر تعلیقه و حاشیه بر کتابهای مختلف است، مانند: «شرح لمعه»، «رسائل شیخ انصاری»، «صحیفه سجادیه»، «نهج البلاغه» و ... . وی در ۶ دی ۱۳۲۲ در ۸۹ سالگی، در نجف درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#دی_۶
#مرتضی_طالقانی
📚 @HadithNegar