🥀 امام حسن مجتبی علیه السلام :🥀
💚قوی ترين اسباب کسب روزى، نماز خواندن با تعظيم و خشوع و خواندن سوره واقعه به ويژه در شب و وقت عشاء، خواندن سوره «يس» و «مُلْك» در صبح، حضور در مسجد پيش از اذان، هميشه با طهارت بودن و انجام نافلۀ فجر و نماز وتر در منزل و این که سخن لغو نگوید.
📗بحار الأنوار، ج۷۳، ص: ۳۱۹
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹پولی که میخوام انفاق کنم رو، کجا خرج کنم بهتره؟
#استوری | #استاد_شجاعی
منبع : مبحث دست و دل باز
📚 @HadithNegar
#حدیث_روز
💎 امیرالمومنین حضرت علی(علیه السلام)
از لغزش دیگران خوشحال نباش
زیرا نمیدانی روزگار با تو چه خواهد کرد.
📚غررالحکم ص ۷۵۱
📚 @HadithNegar
🔹پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله:
مَن بَلَغَ وَلَدُهُ النِّكاحَ وعِندَهُ ما يُنكِحُهُ ، ثُمّ أحدَثَ حَدَثا فَالإِثمُ عَلَيهِ؛
هر كس فرزندش به سنّ ازدواج برسد و توان ازدواج دادنِ او را داشته باشد [ ولى اين كار را نكند ] و از فرزندش لغزشى سر زند، گناهش به گردن اوست.
📗الفردوس : ج ٣ ص ٤٨٦ ح ٥٥٠٧
📚 @HadithNegar
❖ حضرت فاطمه سلام الله علیها:
«جَعَلَ اَلله اَلْإِيمَانَ تَطْهِيراً لَكُمْ مِنَ اَلشِّرْكِ، وَ اَلصَّلاَةَ تَنْزِيهاً لَكُمْ عَنِ اَلْكِبْرِ، وَ اَلزَّكَاةَ تَزْكِيَةً لِلنَّفْسِ، وَ نَمَاءً فِي اَلرِّزْقِ، وَ اَلصِّيَامَ تَثْبِيتاً لِلْإِخْلاَصِ، وَ اَلْحَجَّ تَشْيِيداً لِلدِّينِ»
خداوند ایمان را مایهی پاکسازی از شرک قرار داد، و نماز را وسیلهی دور ساختن شما از تکبّر، و زکات را برای تزکیهی نفس و افزایش رزق و روزی، و روزه را برای استوار سازی اخلاص و حج را برای تقویت و استحکام دین.
📗بحارالأنوار ج ۲۹ ص ۲۲۰
🔻 شرح حدیث:
● واجبات الهی و تکالیف شرعی هیچ کدام بیحکمت و دلیل نیست.
● آثار آن گاهی به فرد برمیگردد و گاهی به جامعه، گاهی دنیوی است، گاهی اخروی، گاهی مادی و معیشتی است و گاهی معنوی و روحی.
● در این حدیث، حضرت زهرا (علیهاالسّلام) به حکمت تشریع برخی از احکام الهی اشاره فرموده است.
● ایمان صحیح و ناب، انسان را از آلودگی اعتقادی به شرک پاک میکند. نماز و عبادت با تأثیر روحی که دارد، حالت خضوع و فروتنی پیش میآورد و از کبر و غرور بازمیدارد.
● زکات مال و پرداخت این مالیات الهی و حقوق مالی، هم فقر را از جامعه میزداید، هم وسعت رزق را برای زکاتدهنده فراهم میآورد، هم از وابستگی او به مادّیات میکاهد و او را تزکیه میکند.
● روزه چون عبادتی همراه با امساک و پرهیز است و نمود خارجی ندارد، خلوص را در جان روزهدار نهادینه میسازد.
● حج و زیارت خانهی خدا نیز تجدید عهد با توحید و کعبه و قبله و پیامبر و اهل بیت علیهمالسّلام است و مظهر شکوه امت اسلامی و همبستگی جهانی پیروان اسلام و قرآن است، از این رو پایههای دین را محکم میکند.
● این گوشهای از فلسفهی احکام الهی است.
● مسلمان چون به حکمت خدا عقیده دارد، همهی فرمانهای او را با جان و دل میپذیرد.
📚 @HadithNegar
📌 درگذشت "سيدحسن ميرخانی" استاد خوشنويسی
🔹 سید حسن میرخانی معروف به سراج الکتّاب فرزند سید مرتضی حسینی برغائی، در سال ۱۲۹۱ شمسی در تهران به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی، هنر خطاطی را نزد پدر و استادان برجسته خطاطی ایران فرا گرفت.
🔸 او در مدتی بسیار کوتاه، در خوشنویسی به درجه استادی رسید و سپس به تدریس پرداخت. استاد در نوشتن تمام انواع خط از قبیل نسخ، ثلث، تعلیق و شکسته و به ویژه خط نستعلیق، مهارتی بسیار داشت و در سرودن شعر نیز توانا بود.
🔻 این استاد بزرگ خوشنویسی، بیش از شصت جلد کتاب با خط خوش نوشت که خوشنویسی کلیات سعدی و دیوان حافظ و نیز دیوان اشعارش از آن جمله است.
▫️ایشان هم چنین در تأسیس انجمن خوشنویسی ایران نقش مهمی ایفا کرد. استاد سیدحسن میرخانی سرانجام در ۵ آذر سال ۱۳۶۹ ش در ۷۸ سالگی در تهران درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۵
#حسن_میرخانی
📚 @HadithNegar
هدایت شده از پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
#رویداد_آیه
📡 برگزاری کارگاه بهصورت آنلاین! 🎉
📌 بخاطر درخواستهای شما، امکان حضور آنلاین در کارگاه تولیدمحتوایِ دینی آیه رو هم فراهم کردیم. 🥳🤩
📎 از طریق این لینک میتونین شرایط حضور به صورت آنلاین رو مطالعه و ثبتنام کنین. ✌🏻
🖥️ پژوهشگاه فضایمجازی (پردیسقم) @QomCsri
بازوی خردمند سپهر فناوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 جلسات تفسیر رهبر معظم انقلاب
📍قسمت هشتم
📚 عنوان: دفاع از مکتب اسلام با سازش در مقابل دشمنان امکان ندارد
📖 تفسیر سوره ممتحنه
🗓۱۳۶۱/۰۸/۰۷
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_ممتحنه
📚 @HadithNegar
📌 درگذشت آیت الله علی پهلوانی (سعادتپرور)
🔹 حاج شیخ علی سعادت پرور، در سال ۱۳۰۵ در خانواده ای مذهبی در تهران به دنیا آمد و در سنین کودکی به مکتب رفت. او مقدّمات علوم دینی را نزدِ آقا شیخ محمّدحسین زاهد و مرحوم آقا شیخ علیاکبر بُرهان[ از جمله شاگردان مرحوم آقا سیّد علی قاضی] فرا گرفت.
🔸 در سال ۱۳۲۳ برای ادامهی تحصیل به قم مُشَرَّف گردید و ضمن فراگیری علوم حوزه نزدِ حضرات آیات بروجردی، امام خمینی و علّامه طباطبایی با شخصیّت معنوی حضرت علّامه طباطبایی بیشتر آشنا شد.
🔻 پس از اندک زمانی، گمشده خود را در وجود علامه یافت. در سال ۱۳۳۱ رسماً در جرگه شاگردان اخلاقی - عرفانی ایشان درآمد و به جلسات خصوصی آن عارف بزرگ راه یافت. از آن زمان تا رحلت علّامه، از محضر ایشان کسب فیض کرد. در زمان حیات علامه و با اجازه وی، به تربیت اخلاق سالکان راه حق همّت گماشت و تمام عمر شریف خود را صَرفِ این مهم کرد.
▫️ وی از همراهان مرحوم آیت الله کاشانی و نیز حضرت امام خمینی و از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا پایان عمر مدافع نهضت اسلامی بود و نیز از یاران و دوستان نزدیک مقام معظّم رهبری به شمار میآمد. برخی از آثار وی عبارت اند از: «جلوهی نور»، «فروغ شهادت»، «سرّ الاِسراء»، «جمال آفتاب» و ... . سرانجام در ۵ آذر ۱۳۸۳ در گذشت و در حرم حضرت معصومه س دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۵
#آیت_الله_پهلوانی
📚 @HadithNegar
🔅 امیر المومنین امام علی علیه السلام :
🔸 لا تَعُدَّنَّ صَديقا مَن لا يُواسي بِمالِهِ .
🔹«كسى را كه تو را در مال خود سهيم نمى كند، هرگز دوست مشمار.».
📚 غرر الحكم: ح ١٠٢٧٦
📚 @HadithNegar
📌 آغاز نبرد بین توابین و لشکر شام
🔹 پس از عاشورا، برخی شیعیان که به خاطر یاری نرساندن به امام، پشیمان بودند، به این نتیجه رسیدند که این ننگ جز با انتقام از قاتلان پاک نمی شود. چند ماه بعد حدود صد تن از شیعیان در خانه «سلیمان بن صرد خزاعی»، جمع شدند و به مشورت پرداختند.
🔸 اهداف توابین در دو جهت بود: «خونخواهی از قاتلان امام حسین ع»، «سپردن حکومت به خاندان پیامبر ص». تشکیل جلسات هفتگی توابین در سال ۶۱ قمری به صورت پنهانی در حضور سلیمان که فرمانده بود برگزار می شد. آنان مخفیانه به تهیه نیرو و اسلحه پرداخته و مقدمات جنگ را آماده میکردند.
🔻 هرچند افراد زیادی وعده داده بودند که همراه وی می شوند اما سرانجام چهار هزار نفر در نخیله، محل تجمع سپاه توابین، حضور یافتند. هنگامی که سپاه به کربلا رسید، از اسب ها پیاده شدند و گریان خود را به قبر امام ع رسانده و اجتماع پرشوری را تشکیل دادند.
▫️سلیمان در روز کارزار به تبیین پیکار و سفارشات جنگی پرداخت و جانشینان خویش را معرفی کرد. در ۲۵ جمادی الاول، دو سپاه برابر یکدیگر قرار گرفتند و نبرد بین توابین و لشکر شام آغاز شد. پس از نبرد چهار روزه، بسیاری از توابین کشته شدند.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۵
#قیام_توابین
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹سفارش به نافله شب و ظهر
عنه صلی الله علیه و آله لعليّ علیه السلام ـ : ... وعَلَيكَ بِصَلاةِ اللَّيلِ ـ ثَلاثا ـ وعَلَيكَ بِصَلاةِ الزَّوالِ، وعَلَيكَ بِصَلاةِ الزَّوالِ، وعَلَيكَ بِصَلاةِ الزَّوالِ،
پيامبر خدا صلی الله علیه و آله ـ خطاب به علی علیه السّلام ـ نماز شب بگزار (سه مرتبه فرمودند) و همواره نماز نيمروز* را بخوان. همواره نماز نيمروز را بخوان . همواره نماز نيمروز را بخوان
🎤مقام معظم #رهبری مدظله العالی
📚 @HadithNegar
📌 درگذشت آیت الله سید حسن طباطبایی قمی
🔹 سید حسن قمی، در سال ۱۲۸۹ ش در نجف به دنیا آمد و پس از تحصیلات مقدماتی در دروس محمد حسین غروی نائینی و علمای بزرگ شرکت کرد. پس از چند سال همراه پدر به ایران آمده و در مشهد به ادامه تحصیل و تدریس پرداخت. پس از واقعه مسجد گوهرشاد، همراه پدر به عراق رفت. سپس در ۱۳۲۰ ش به ایران بازگشت و در مشهد سکونت گزید.
🔸 در مشهد امامت مسجد گوهرشاد را به عهده گرفت. در سال ۱۳۴۱ ش و به دنبال تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی، طی تلگرافی به اسدالله علم، لایحه را موجب انزجار مردم و دولت را ملزم به صرف نظر کردن از تمامی مصوبات خلاف شرع نمود.
🔻 وی در جلسه ای که در منزل آیت الله میلانی برای بررسی عواقب لایحه مذکور تشکیل شده بود، استاندار خراسان را تهدید کرد که در صورت لغو نکردن تصویب نامه، مردم را به تحصن در مسجد گوهرشاد دعوت خواهد کرد. که رژیم پهلوی او را از مشهد به زاهدان و خاش و بعد به کرج تبعید کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی او مجدداً در مشهد ساکن شد.
▫️ منزل وی پیش از انقلاب، از پایگاه های اصلی روحانیون مبارز و مخالفین دولت پهلوی در مشهد بود. پس از انقلاب، در دیدار با امام از برخی مسئولین و سیاست های انقلاب گلایه کرد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۵
#سید_حسن_قمی
📚 @HadithNegar
🔹پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله:
الرَّفيقَ ثُمّ الطَّرِيقَ؛
نخست همسفر، آن گاه سفر.
📗بحار الأنوار: ج ۷۶ ص ۲۶۷ ح ۸
📚 @HadithNegar
🔹پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله:
مَشيُكَ إلَى المَسجِدِ وَانصِرافُكَ إلى أهلِكَ فِي الأَجرِ سَواءٌ؛
ره سپار شدنت به سوى مسجد و بازگشت به سوى خانواده ات، ثواب يكسان دارند.
📗المطالب العاليه: ج ١ ص ١٣٣ ح ٤٩١
📚 @HadithNegar
❖ حضرت فاطمه سلام الله علیها: «أمَا وَ الله! لَوْ تَرَكُوا الحَقَّ عَلَى أَهْلِهِ وَ اِتَّبَعُوا عِتْرَةَ نَبِيِّهِ لَمَا اِخْتَلَفَ فِي اللَّهِ اِثْنَانِ» به خدا قسم اگر مردم حق را به اهلش وامینهادند و از عترت پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله پیروی میکردند هرگز دو نفر دربارهی خدا اختلاف نمیکردند.
📗بحارالأنوار؛ ج ۳۶ ص ۲۵۲
🔻شرح حدیث:
● نقش محوری «ولایت» در جامعهی اسلامی مهم است. امامت، امّت را وحدت میبخشد و از تفرقه جلوگیری میکند و پراکندگیها را به سامان و همدلی و همفکری میرساند.
● این سخن را حضرت زهراء (علیهاالسّلام) پس از رحلت پیامبر خدا فرمود، آن هم کنار قبر حضرت حمزهی سیدالشهداء در اُحد.
● کسی به نام محمود بن لبید حضرت فاطمه (علیهاالسّلام) را آنجا در حالت گریه و عزاداری دید. فرصت را غنیمت شمرد و سؤالهایی مطرح کرد و از امامت امیرمؤمنان علیهالسلام پرسید.
● حضرت در جواب او به حادثهی غدیر و سخنان پیامبر دربارهی علی علیهالسّلام و امامان پس از او اشاره کرد. وی پرسید: پس چرا علی علیهالسّلام از اقدام برای گرفتن حق خویش بازنشست؟ حضرت با استناد به سخن پیامبر که «امام مثل کعبه است، سراغ او باید رفت، نه این که او سراغ مردم برود» فرمود: اگر مردم حق را به حقدار میدادند و از خاندان نبوت تبعیّت میکردند، مردم به حق میگراییدند و وحدت اعتقادی بر محور «حق» پدید میآمد و اختلاف در امّت پیامبر بروز نمیکرد.
● این نقش امامت و ولایت است که جهتها و نیروها و افکار و حرکتها را به وحدت میرساند و جامعه را از اتحاد و انسجام برخوردار میسازد.
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹شرح حدیث توجه به خدا در نماز
🎤مقام معظم #رهبری مدظله العالی
📚 @HadithNegar
🔹 قالامیرالمؤمنین«صلواتاللهعلیه»
شُكرُ المُؤمِنِ يَظهَرُ في عَمَلِهِ، شُكرُ المُنافِقِ لا يَتَجاوَزُ لِسانَهُ
✍️ سپاسگزارى مؤمن در كردارش آشكار مىشود، [امّا] سپاسگزارى منافق از زبانش فراتر نمىرود.
📚 «عيون الحكم والمواعظ(لیثی)، ص ۲۹۱»
📚 @HadithNegar
.
༻ چو عضوی به درد آورد... ༺
🔹پیامبر اکرم (ﷺ) :
⁘ مؤمنان را در مهربانى و دوستى و مهرورزى نسبت به يكديگر، همانند يك پيكر مىبينى كه هر گاه عضوى از آن به درد آيد، ديگر اعضاى پيكر، در بىخوابى كشيدن و تب، با آن، همنوايى و همدردى مىكنند».
✧ تَرَى المُؤمِنينَ في تَراحُمِهِم وتَوادِّهِم وتَعاطُفِهِم كَمَثَلِ الجَسَدِ؛ إذَا اشتَكى عُضوا تَداعى لَهُ سائِرُ جَسَدِهِ بِالسَّهَرِ وَالحُمّى.
📗صحيح البخاري: ج۵ ص۲۲۳۸ ح۵۶۶۵
📚 @HadithNegar
📌 درگذشت آیت الله محمدحسین غروی نائینی
🔹 محمدحسین غروی نائینی در ۲۷ ذیقعده ۱۲۷۶ در نائین متولد شد. تحصیلات خود را ابتدا در زادگاهش نایین گذراند و پس از آن به اصفهان رفت و در آنجا دروس عالی فقه، اصول، فلسفه و حکمت را گذراند . در سال ۱۳۰۳ ق راهی نجف اشرف شد و پس از مدتی به سامرا رفت .
🔸 پس از رحلت میرزای شیرازی به همراه سید اسماعیل صدر راهی کربلا شد. سپس در سال ۱۳۱۶ق راهی نجف شد و به تدریس علوم دینی پرداخت و در کنار آن در پای درس آخوند خراسانی حاضر شد. وی با مقام والای علمی، سیاسی و معنوی خویش، شاگردان فاضل و آگاهی را به عالم اسلام عرضه کرد که هر یک محور فکری و علمی در جامعه شدند.
🔻 گرایش سیاسی نائینی نزدیک به میرزای شیرازی و همچنین سید جمال الدین اسدآبادی بود. وی از پیشگامان نهضت مشروطه به شمار می رود . در سال ۱۳۲۷ ق مشروطه خواهان حکومت را در دست گرفتند، لکن با دخالت اجانب، انقلاب از مسیر اصلی اش منحرف شد. او در جریان جنگ جهانی اول نیز از جمله روحانیونی بود که بر علیه انگلیس اعلام جهاد کردند.
▫️ وی از مراجع اهل قلم بود. یکی از مهم ترین کتب ایشان کتاب اخیر الذکر «تنبیه الامه و تنزیه الملّة» می باشد. ایشان از قائلین به ولایت مطلقه فقیه است که در این کتاب تمام مناصب و شؤون اعتباری امام معصوم را برای فقیه جامع الشرایط ثابت می داند. آیت الله نائینی در ۲۶ جمادی الاولی ۱۳۵۵ ق در ۷۸ سالگی درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۶
#غروی_نائینی
📚 @HadithNegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀▪️إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ▪️🥀
🕊 نماهنگ سوزناک ﴿ بمون زهرا ﴾🍁🍂
تقـבیم بـہ زیباترین بهانـہ خلقت ؛ ماבر ساבات حضرت ؋ـاطمـہ زهرا (س) ˙·٠•❤️🩹
▪️ اثر جدید گروه سرود ضحی
🔖لینک نماهنگ نسخه تلویزیونی 👇
https://my.uupload.ir/dl/6E4Z2ynj
#فاطمیه #ایام_فاطمیه #حضرت_زهرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 جلسات تفسیر رهبر معظم انقلاب
📍قسمت نهم
📚 عنوان: برائت از دشمنان یعنی جدایی قلبی، فکری و عملی از آنان
📖 تفسیر سوره ممتحنه
🗓۱۳۶۱/۰۸/۰۷
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_ممتحنه
📚 @HadithNegar