.
﷽؛
🏷 زمان حمله!
🔅 امام علی علیه السلام
«پيش از توانمندى، بر دشمن يورش مَبَر».
🔹«لا تُوقِع بِالعَدُوِّ قَبلَ القُدرَةِ»
📚 غرر الحكم : ١٠٢٥٨
📚 @HadithNegar
📌انتقال سید حسن مدرس از خواف به کاشمر
🔸 سید حسن مدرس سال ۱۲۴۹ش در روستای سرابه کچو از توابع اردستان اصفهان به دنیا آمد. در اصفهان و نجف تحصیل کرد و به درجه اجتهاد رسید وی از مدرسان حوزه اصفهان و تهران بود و به خاطر تسلط بر تدریس به«مدرس» مشهور شد.
🔹 از جمله اساتید وی می توان به ملا محمدکاشی، سید محمد باقر درچه ای، سید محمد فشارکی اشاره کرد. شرح روان نهجالبلاغه از جمله تألیفات ایشان می باشد.
🔸ایشان از لحاظ علمی و فقهی مجتهدی جامع الشرائط، صاحب فتوا بود و هرچند حاضر به چاپ رساله عملیه خود نشد، در فقه و اصول و سایر علوم دینی آثاری مفصل و عمیق از خود به یادگار نهاد و آیت الله مرعشی نجفی رحمةاللهعلیه تألیفات فقهی او را ستوده و افزوده است که: از مدرس اجازه نقل حدیث داشته است.
🔹 حمایت از مشروطه خواهان، عضویت در انجمن ولایتی، نماینده دوره دوم تا ششم مجلس شورای ملی، تشکیل کمیته دفاع ملی در جنگ جهانی اول و مبارزه با استبداد رضاخانی از فعالیت های ایشان بود.
🔸 رضاخان در طی برگزاری انتخابات مجلس هفتم، اجازه نداد مدرس به مجلس راه یابد و ابتدا مدتی او را خانهنشین كرد و در ۱۶ مهر ۱۳۰۷ دستگیر و به دامغان و مشهد و سپس به قلعهای نظامی در خواف تبعید و در ۲۲ آبان ۱۳۱۶ش از خواف به کاشمر منتقل کرد و سرانجام در ۱۰ آذر ماه به شهادت رسید و در همان شهر به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۲۲
#سید_حسن_مدرس
📚 @HadithNegar
📌 آغاز جنگ جمل در دوره خلافت امام علی علیهالسلام
🔸 جنگ جَمَل، نخستین جنگ دوره حکومت امام علی (ع) بود که چند ماه پس از حکومت امام توسط گروهی به رهبری عایشه و طلحه و زبیر به بهانه خونخواهی عثمان به راه افتاد. این جنگ در روز ۱۰ جمادی الاولی سال ۳۶ قمری و در اطراف بصره رخ داد. عایشه در این نبرد بر شترِ نرِ سوار بود و علت نامگذاری این جنگ به جمل (شتر نر) همین است.
🔹 از آنجا که سران سپاه جمل با امام علی (ع) به عنوان خلیفه، بیعت کرده و سپس بیعت خود را شکسته و وارد جنگ شدند، به ناکثین (بیعتشکنان) معروف شدند و این جنگ نیز جنگ با ناکثین نامیده شد. جنگ جمل باعث انتقال مرکز خلافت مسلمین از مدینه به کوفه در عراق شد.
🔸این جنگ، نخستین جنگ میان دو گروه مسلمان بود. جنگ، به هنگام ظهر آغاز شد و تا غروب آفتاب ادامه یافت و به شکست اصحاب جمل انجامید. امام علی (ع) پس از جنگ جمل، در ۱۲ رجب ۳۶ هجری وارد کوفه شد و در آنجا سکونت گزید.
🔹 در آغاز جنگ امام علی (ع) مسلم بن عبدالله مجاشعی، را مأمور کرد تا نسخهای از قرآن را در بین دو لشکر بلند کند و همه را به آنچه در قرآن است و به پرهیز از تفرقه دعوت کند. وی پس اجرای فرمان، توسط سپاه اصحاب جمل به شهادت رسید. بعد از این واقعه امام علی (ع) فرمان جنگ را صادر کرد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۱۰
#جنگ_جمل
📚 @HadithNegar
.
﷽؛
🏷بهای جان توست!
🔅امام علی علیه السلام
«اى مؤمن! اين دانش و ادب، بهاى جان توست. پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر دانش و ادبت افزوده شود، بر قدر و قيمت تو افزوده مىشود. با دانش است كه به پروردگارت راه مىيابى و با ادب است كه به پروردگارت خوش خدمت مىكنى و با ادب در خدمتگزارى است كه بنده سزاوار ولايت و قرب او مىشود. پس [اين]نصيحت را بپذير تا از عذاب بِرَهى».
🔹«يا مُؤمِنُ، إنَّ هذَا العِلمَ وَالأَدَبَ ثَمَنُ نَفسِكَ فَاجتَهِد في تَعَلُّمِهِما فَما يَزيدُ مِن عِلمِكَ وأدَبِكَ يَزيدُ في ثَمَنِكَ وقَدرِكَ؛ فَإِنَّ بِالعِلمِ تَهتَدي إلى رَبِّكَ وبِالأَدَبِ تُحسِنُ خِدمَةَ رَبِّكَ وبِأَدَبِ الخِدمَةِ يَستَوجِبُ العَبدُ وَلايَتَهُ وقُربَهُ، فَاقبَلِ النَّصيحَةَ كَي تَنجُوَ مِنَ العَذابِ .»
📚 مشكاة الأنوار: ص ٢٣٩ ح ٦٨٩
📚 @HadithNegar
🔹 قالالامامالکاظم«صلواتاللهعلیه»
قِلَّةُ الْمَنْطِقِ حُكْمٌ عَظِيمٌ فَعَلَيْكُمْ بِالصَّمْتِ فَإِنَّهُ دَعَةٌ حَسَنَةٌ وَ قِلَّةُ وِزْرٍ وَ خِفَّةٌ مِنَ الذُّنُوب
✍️ کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفیف گناه است.
📚 ««تحف العقول، ص۳۹۴
📚 @HadithNegar
✧ امام رضا علیهالسلام :
✓ « كسى كه از مردمان منعم سپاسگزارى ننمايد، مانند اين است كه از خداوند بزرگ در برابر الطاف و مراحم او شكرگزارى نكرده است ».
◃«من لم يشكر المنعم من المخلوقين لم يشكر اللّه عزّوجلّ».
📗عيون أخبار الرضا، ج۱، ص۲۷
📚 @HadithNegar
🔹پیامبر اکرم (ﷺ) :
✧ اللهم ارزق محمداً و آل محمد و من احبّ محمداً و آلَ محمد العفاف و الکفاف؛
◌ پروردگارا، به محمد و آل او و کسی که آنان را دوست دارد، به مقدار عفاف و کفاف روزی بده.
📗الکافی، ج۲، ص۱۴۰، ح۳.
📚 @HadithNegar
🔹امیر المومنین امام علی علیه السلام :
✧ پيامبر صلىالله عليه و آله فرمود: «هر كس در بر آوردن نياز بيمارى بكوشد، خواه آن را بر آورد و خواه بر نياورد، از زير بار گناه خويش بيرون مى رود، به سان آن روز كه از مادر، زاده شده است».
در اين هنگام، مردى از انصار گفت:اى پيامبر خدا، پدر و مادرم به فدايت! اگر بيمار از خانواده شخص باشد، آيا در صورتى كه در بر آوردن نياز خانواده خويش بكوشد، اين كار، پاداش بيشترى ندارد؟
فرمود : «چرا»
📗 كتاب من لايحضره الفقيه : ج۴ ص۱۶ ح۴۹۶۸
📚 @HadithNegar
🔸شرح حدیث عنوان بصری
🔹 در مورد انفاق و اینکه انسان به این عدم تعلق توجه داشته باشد و انفاق بکند، تاکید زیادی در آیات و روایات داریم.
خیلی روایت داریم که این انفاق خوب است و برای انسان باقی میماند وقتی که برای خدا باشد، اگر لِوَجهِ الله باشد.
🔹 اگر من یک انفاقی میکنم که این آقا ببیند، آن آقا ببیند؛ خُب میبینند و این دو روزه تمام میشود.
شاید چهار تا سلام هم به آدم بکنند، شاید هم نکنند اما همین چهار روز است و دیگر تمام میشود و دو ماه بعد از یادشان میرود.
✳️ اما اگر برای خدا باشد نه، در این دنیا برای انسان میماند. وقتی انسان منتقل به آن محله[آخرت] شد تازه آثار و برکاتش، مقاماتش به او میرسد.
✳️ اینکه اینقدر در روایات، برای انفاق گفته شده که این انفاق خیلی خوب است یعنی از همه خوب است اما از کسی که میخواهد متخلّق به اخلاق نیکو باشد خیلی بهتر است و در هر لحظهای، آن عدم تعلق را به خودش یادآوری میکند.
🔹 همین هزار تومان، پنج هزار تومانها، همینها نشانهی عدم تعلق است.
پس در روایت داریم کسی که میخواهد در کُنهِ معرفت باشد، از او خیلی بهتر و خیلی نیکوتر است.
🔹 حالا چرا من نمیتوانم انفاق کنم؟ چرا برایم سخت است؟
آیهی شریفه میگوید: «وَ مِنَ الْأَعْرَابِ مَنْ يَتَّخِذُ مَا يُنْفِقُ مَغْرَمًا»
اصلاً این انفاق کردن را خسارت و از دست رفتن میدانند.
با خودش میگوید اگر من این کمک را بکنم میرود... مالِ زن و بچهام را به چه کسی بدهم؟
انفاق نمیکنی، خب نکن.
اما آیهی قرآن میگوید: انفاق کنید.
🎤سخنان حجةالاسلام والمسلمینحاج شیخ احمد #ناصری «حفظهالله»
#شرح_حدیث_عنوان_بصری
📚 @HadithNegar
9.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت بیست و شش
📚 موضوع: جهاد کبیر
📖تفسیر آیه ۵۳ سوره مبارکه فرقان
🗓۱۳۹۵/۰۳/۰۶
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
📚 @HadithNegar