💠 نقش زنان در قيام مهدوى
🔸 بر پايه شمارى از احاديث، زنان در قيام #امام_مهدی_علیه_السلام شركت دارند كه جمعى از آنها جزو كسانى هستند كه پس از مرگ، رجعت كرده اند:
در حديثى از #امام_باقر_علیه_السلام، تعداد پنجاه زن در شمارِ خواصّ اصحاب امام مهدى(ع) ذكر شده اند :
🔅مهدى از مدينه به همان گونه كه موسى بيمناك و مراقب بيرون رفت، بيرون مى آيد تا به مكّه برسد... و به خدا سوگند، سيصد و ده و اندى نفر مى آيند كه پنجاه زن در ميان آنانند. همه آنان بى آن كه وعده اى در ميان باشد، مانند ابرهاى پراكنده پاييزى از هر سو گِرد مى آيند و پشت سرِهم مى رسند ...» .
🔻بى شك، تعدادى كه در اين حديث به آن اشاره شده، شمارِ ياران خاصّ امام(ع) است؛ وگر نه، تعداد همه ياران ايشان ، خيلى بيش از اينهاست . اين مطلب در برخى از احاديث نيز، مورد تأكيد قرار گرفته.
🔸در حديثى از #امام_صادق_علیه_السلام شمارِ زنانى كه پس از مرگ، هنگام قيام امام مهدى(ع) رجعت مى كنند و سپاه ايشان را پشتيبانى مى نمايند، سيزده تن ذكر شده است.
احتمالاً اين تعداد از زنان نيز، از خواص ياران امام هستند كه مسئوليت پرستارى از رزمندگان مجروح را به عهده خواهند داشت؛ زيرا در غير اين صورت ..، تعداد ياد شده، براى پرستارى از همه مجروحان، كافى نيست.
🔻حديث نخست، به نقش زنان در مديريت نهضت مهدوى و حديث دوم ، به نقش آنان در صحنه نبرد اشاره دارد و بر اين اساس در صورتى كه صدور احاديث ياد شده را بپذيريم، يكى از سياست هاى امام مهدى(ع) بهره گيرى از زنان شايسته در ستاد جنگ خواهد بود.
📚 دانشنامه امام مهدی(ع) ج 9 ص ۴۷۱
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز شنبه 21 تیر 1399
🔺 زیبایی پایدار
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «صِيانَةُ المرأةِ أنعَمُ لِحالِها و أدوَمُ لجَمالِها.»
🔹 «حفظ (حجاب) زن به حال او بهتر و زيبايى اش را پايدارتر مى كند.»
📚 غرر الحكم : ح٥٨٢٠
📅 مناسبت امروز :۲۱ تیر [ روز عفاف و حجاب ]
🔸 @hadithnet
📗#معرفی_کتاب
📖یک بهار از بهشت می چینم
▫️ در موضوع عفاف و حجاب، به بُعد زیبایی شناختی حجاب و تأثیر آن از نظر روانی بر آرامش بانوان، کمتر توجّه شده است. این کتاب، در پی آن است تا با بیانی لطیف و شاعرانه، زیبایی های عفاف و حجاب را به تصویر بکشد تا از این طریق، گامی کوچک در راه برطرف ساختن این نیاز بردارد و به بانوان جامعه، بینش تازه ای در باره تأثیر زیبایی شناسی این مسئله ارائه دهد.
▫️ نخستین قطعه کتاب:
🌸حقیقت زیبایی
زيبايي زماني مي آيد كه چادر آرامش جوانه مي زند،
غنچه عفاف شكفته مي شود.
زيبايي زماني مي آيد كه حقيقت حجاب متولّد مي شود؛
زماني كه انسانيت می بارد
و باغچه عفاف، تو را به مهماني فرا می خوانَد.
زيبايي زماني مي آيد كه باران ايمان در چمنزار سينه ها مي چكد
و آواز خداوند، در زلاليِ لاله هاي گوشت طنين انداز مي شود.
زيبايي مي آيد و تو با تبسّم،
آيه هاي خداوند را در دشت سينه ات تلاوت مي كني.
🔰 پديدآورنده : معصومه محمدی سیف، محل نشر : قم، ناشر :دارالحدیث، چاپ اول، ۱۳۹۵ش
لینک خرید: 👇
➡️ http://shop.darolhadith.ir/448-.html
🔸 @hadithnet
🗓 #مناسبتها : ۲۱ تیر، روز عفاف و حجاب
💠 آیات و روایات مربوط به حجاب و پوشش
⚜️ يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَ كَانَ اللّهُ غَفُورا رَحِيما» ⚜️
«اى پيامبر! به زنان و دختران خود و به زنان مؤمنان بگو كه جلباب ها [روسرى هاى بلند] خود را بر خويش فرو افكنند. اين براى آنكه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند [ به احتياط ] نزديكتر است و خدا آمرزنده و مهربان است».
📖 الأحزاب : ۵۹ .
🔅#امام_علی_علیه_السلام لابنهِ الحسنِ عليه السلام ـ: و اكْفُفْ علَيهِنَّ مِن أبْصارِهِنَّ بحَجْبِكَ إيّاهُنَّ، فإنَّ شِدَّةَ الحِجابِ خَيرٌ لكَ و لَهُنَّ، و لَيس خُروجُهُنَّ بأشَدَّ مِن إدْخالِكَ مَن لا يُوثَقُ بهِ علَيهِنَّ، و إنِ اسْتَطَعْتَ أنْ لا يَعْرِفْنَ غَيرَكَ فافْعَلْ ..... فإنَّ شِدّةَ الحِجابِ أبْقى علَيهِنَّ.
▫️امام على عليه السلام به فرزندش حسن عليه السلام ـ فرمود : براى اينكه ديده شان به نا محرمان نيفتد آنها (زنان) را در پرده نگه دار؛ زيرا هر چه بيشتر در پرده باشند براى تو و آنها بهتر است و بيرون رفتن آنها بدتر از اين نيست كه اشخاص نا مطمئن بر آنان وارد كنى. اگر توانى كارى كنى كه مردى جز تو را نشناسند اين كار را بكن..... زيرا هر چه بيشتر در پرده باشند محفوظ ترند.
📚 نهج البلاغة : نامه ۳۱ .
🔅#امام_علی_علیه_السلام: كنتُ قاعدا في البَقيعِ مَع رسولِ اللّهِ صلى الله عليه و آله في يَومِ دَجْنٍ و مَطَرٍ، إذ مَرَّتِ امْرَأةٌ على حِمارٍ ، فَهَوتْ يدُ الحِمارِ في وَهْدَةٍ فسَقَطَتِ المَرأةُ، فأعْرَضَ النّبيُّ صلى الله عليه و آله بوجهِهِ، قالوا : يا رسولَ اللّهِ، إنّها مُتَسَرْوِلَةٌ. قالَ : اللّهُمَّ اغْفِرْ للمُتَسرْوِلاتِ ـ ثلاثا ـ يا أَيُّها النّاسُ، اتَّخِذوا السَّراويلاتِ فإنَّها مِن أسْتَرِ ثِيابِكُم، و حَصِّنوا بِها نِساءَكُم إذا خَرَجْنَ.
#امام_علی_علیه_السلام: من و پيامبر در يك روز ابرى و بارانى در بقيع نشسته بوديم كه زنى سوار بر الاغ از آن جا گذشت و دست الاغش در گودالى فرو رفت و زن به زمين افتاد. پيامبر(ص) رويش را برگرداند. حاضران عرض كردند: اى رسول خدا! آن زن شلوار به پا دارد. پيامبر سه بار فرمود: خدايا! زنان شلوار پوش را بيامرز. اى مردم! شلوار بپوشيد كه شلوار پوشاترين جامه هاى شماست و زنان خود را در موقعى كه بيرون مى آيند با شلوار حفظ كنيد.
📚 تنبيه الخواطر : ۲/۷۸ .
💢 خبر دادن پيامبر(ص) از بى بند و بارى زنان آخر الزمان
🔅#پیامبر_اکرم_(ص): صِنْفانِ مِن أهلِ النّارِ لَم أرَهُما : قَومٌ مَعهُم سِياطٌ كأذنابِ البَقَرِ يَضْرِبونَ بها النّاسَ، و نِساءٌ كاسِياتٌ عارِياتٌ، مُمِيلاتٌ مائلاتٌ، رؤوسُهُنَّ كأسْنِمَةِ البُخْتِ المائلَةِ، لا يَدْخُلْنَ الجَنّةَ و لا يَجِدْنَ رِيحَها، و إنّ رِيحَها لَيوجَدُ مِن مَسيرَةِ كذا و كذا.
▫️دو گروه از دوزخيان را [ هنوز ]من نديده ام: گروهى كه تازيانه هايى مانند دم گاو در دست دارند و مردم را با آن مى زنند؛ و [گروه ديگر] زنانى كه پوشش [تن نما] دارند و برهنه اند، كج راهه مى روند و ديگران را نيز به كجروى تشويق مى كنند، سرهايشان همچون كوهان شتر خراسانى فروهشته است. اينان به بهشت نمى روند و بوى بهشت را كه از فاصله اى چنين و چنان (بسيار زياد) به مشام مى رسد، استشمام نمى كنند.
📚صحيح مسلم : ۳/۱۶۸۰/۱۲۵ .
🔅#امام_علی_علیه_السلام: صِيانَةُ المَرأةِ أنعَمُ لِحالِها وَأدوَمُ لِجَمالها.
«حفظ (حجاب) زن به حال او بهتر و زيبايى اش را پايدارتر مى كند.»
📚 غرر الحكم ح ۵۸۲۰ .
➡️ http://hadith.net/post/52384/
🆔 @hadithnet
▫️
🔅#امام_علی_علیه_السلام لابنهِ الحسنِ عليه السلام ـ: و اكْفُفْ علَيهِنَّ مِن أبْصارِهِنَّ بحَجْبِكَ إيّاهُنَّ، فإنَّ شِدَّةَ الحِجابِ خَيرٌ لكَ و لَهُنَّ، و لَيس خُروجُهُنَّ بأشَدَّ مِن إدْخالِكَ مَن لا يُوثَقُ بهِ علَيهِنَّ، و إنِ اسْتَطَعْتَ أنْ لا يَعْرِفْنَ غَيرَكَ فافْعَلْ ..... فإنَّ شِدّةَ الحِجابِ أبْقى علَيهِنَّ.
▫️امام على عليه السلام به فرزندش حسن عليه السلام ـ فرمود : براى اينكه ديده شان به نا محرمان نيفتد آنها (زنان) را در پرده نگه دار؛ زيرا هر چه بيشتر در پرده باشند براى تو و آنها بهتر است و بيرون رفتن آنها بدتر از اين نيست كه اشخاص نا مطمئن بر آنان وارد كنى. اگر توانى كارى كنى كه مردى جز تو را نشناسند اين كار را بكن..... زيرا هر چه بيشتر در پرده باشند محفوظ ترند.
📚 نهج البلاغة : نامه ۳۱
🆔 @hadithnet
💠 #حديث_روز یکشنبه 22 تیر 1399
🔺 کوچک و بزرگ خانواده
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «اِرحَم مِن أهلِكَ الصَّغيرَ ، ووَقِّر مِنهُمُ الكَبيرَ .»
🔹 «با كوچك ترهاى خانواده ات مهربان باش ، و به بزرگ ترهايشان احترام بگذار .»
📚 الأمالي للمفيد : ص ٢٢٢ ح ١
🔸 @hadithnet
🔹 #احادیث_داستانی
💠 دل جوان نرم تر از دل پیر
🔰 وقتی که برادران یوسف به خطای خود نزد یعقوب اعتراف کردند و درخواست استغفار نمودند، یعقوب با تأخیر برایشان استغفار کرد اما یوسف با شنیدن این اعتراف، همان موقع برایشان آمرزش خواهی کرد. #امام_صادق_علیه_السلام این را نشانه ی نرم تر بودن دل جوان خوانده است.
🔅 علل الشرائع به نقل از اسماعیل بن فضل هاشمی: به #امام_صادق_علیه_السلام گفتم: از احوال یعقوب(ع)، مرا خبر ده، آنگاه که فرزندانش به وی گفتند: (ای پدر! برای گناهان ما آمرزش بخواه که ما خطاکار بودیم. گفت: به زودی از پروردگارم برای شما آمرزش می خواهم). یعقوب(ع)، استغفار را به تأخیر انداخت. نیز از احوال یوسف(ع) مرا خبر ده، آنگاه که برادرانش به وی گفتند: (به خدا سوگند، که واقعا خدا تو را بر ما برتری داده است و ما خطاکار بودیم. [یوسف(ع)] گفت: امروز بر شما سرزنشی نیست. خدا، شما را می آمرزد و او مهربان ترینِ مهربانان است).
🔸امام صادق(ع) فرمود: «دلِ جوان، از دل پیرمرد، نرم تر است. فرزندان یعقوب بر یوسف، ستم روا داشتند و ستم آنان بر یعقوب، به واسطه ستم بر یوسف بود. از این رو، یوسف، به سرعت، از حقّ خود درگذشت؛ ولی یعقوب، گذشت را به تأخیر انداخت، زیرا گذشتِ او نسبت به حقّ دیگری بود. وی، استغفار را تا سحرِ شب جمعه به تأخیر انداخت».
📚 علل الشرایع ص ۵۴ ح ۱، حکمت نامه جوان ص ۵۴
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز دوشنبه 23 تیر 1399
🔺 نشانه هاى بخت برگشتگى
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «يُستَدَلُّ عَلَى الإِدبارِ بِأَربَعٍ : سوءِ التَّدبيرِ وقُبحِ التَّبذيرِ ، وقِلَّةِ الِاعتِبارِ ، وكَثرَةِ الِاعتِذارِ .»
🔹 «نشانه هاى بخت برگشتگى، چهار چيزند: بدىِ برنامه ريزى؛ زشتىِ ريخت و پاش ؛ اندكىِ عبرتگيرى؛ و فراوانىِ عذرخواهى.»
📚 غرر الحكم : ح ١٠٩٥٨
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز سه شنبه 24 تیر 1399
🔺 زمین خالى نمىماند
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام :
🔸 «إنَّ الأَرضَ لا تَخلو مِن أن يَكونَ فيها حُجَّةٌ عالِمٌ ، إنَّ الأَرضَ لا يُصلِحُها إلّا ذلِكَ ، ولا يُصلِحُ النّاسَ إلّا ذلِكَ .»
🔹 «زمين از حجّتى دانا در آن، خالى نمىماند. جز اين، زمين را اصلاح نمىكند و مردم جز با آن، اصلاح نمىشوند.»
📚 کمال الدین ص ٢٠٣ ح ٧
🔸 @hadithnet
ترین های اوصاف.mp3
899K
💠 #شرح_حدیث_صوتی 🔊
🔸 ترین های اوصاف!
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص) :
يَا عَلِيُّ إِنَّهُ لَا فَقْرَ أَشَدُّ مِنَ الْجَهْلِ وَ لَا مَالَ أَعْوَدُ مِنَ الْعَقْلِ وَ لَا وَحْدَةَ أَوْحَشُ مِنَ الْعُجْبِ وَ لَا عَمَلَ كَالتَّدْبِير.
🔹 اى على! هيچ فقرى سختتر از نادانى، و هيچ ثروتى سودمندتر از خرد، و هيچ تنهائى هولناكتر از تكبّر و هيچ عملى چون عاقبت انديشى نيست.
📗 تحف العقول، ص۱۰
👳♂️ #سید_محمود_طباطبایی_نژاد ، ⏱ 7.30 دقیقه
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز چهارشنبه 25 تیر 1399
🔺 اخلاق مؤمن، اینگونه است
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص) :
🔸 «مِن أخلاقِ المُؤمِنِ حُسنُ الحَديثِ إذا حَدَّثَ، وحُسنُ الاِستِماعِ إذا حُدِّثَ، وحُسنُ البِشرِ إذا لُقِيَ، ووَفاءُ الوَعدِ إذا وَعَدَ.»
🔹 «از جمله اخلاق فرد با ايمان، خوشسخن بودن است هنگامى كه سخن مىگويد و نيكو گوش دادن است هنگامى كه [با او] سخن گفته مىشود و خوشرويى است وقتى كه ملاقات مىگردد، و وفاى به وعده است زمانى كه [به كسى ]وعده مىدهد.»
📚 الفردوس : ج ٣ ص ٦٣٧ ح ٥٩٩٧
🔸 @hadithnet
.
🌺 ۲۳،ذیقعده روز زيارتي #امام_رضا_علیه_السلام 🌺
✍️ در بعضی نسخه های کتاب اقبال الاعمال تألیف سید بن طاووس (م 664 ق) آمده است:
در بعضی کتابهای شیعیان عجم دیده ام که زیارت امام رضا(ع) در روز 23 ذی قعده ـ از دور و نزدیک ـ مستحب است. (اقبال الاعمال، ج 2، ص 23، پاورقی)
مرحوم حاج شیخ عباس قمی در کتاب های مفاتیح الجنان در قسمت اعمال ماه ذی قعده و الانوار البهیه، صفحه 244 سخن سید بن طاووس را نقل کرده است.
همچنین بنا به روایتی، شهادت #امام_رضا_علیه_السلام در این روز اتفاق افتاده است هرچند بنابر مشهور روز آخر ماه صفر 203 این اتفاق رخ داده است.
23 ذی قعده به عنوان روز زیارتی امام رضا(ع) شهرت یافته است.
🍃#پیامبر_اکرم_(ص):
سَتُدفَنُ بَضعَةٌ مِنّي بأرضِ خُراسانَ، لا يَزُورُها مُؤمِنٌ إلّا أوجَبَ اللّهُ عزّ و جلّ لَهُ الجَنَّةَ و حَرَّمَ جَسَدَهُ على النّارِ.
زود باشد كه پارهاى از تن من در خاك خراسان دفن شود. هيچ مؤمنى آن را زيارت نكند مگر آن كه خداوند عزّ و جلّ بهشت را بر او واجب و بدنش را بر آتش دوزخ حرام گرداند.
▫️بحار الأنوار: 102/ 31/ 1
➡️http://hadith.net/post/60255/
🔸 @hadithnet