توصیه آیتالله جنتی به نمایندگان مجلس
دبیر شورای نگهبان:
🔹متأسفانه در برخی ادوار مجلس بعضی نمایندهها اقدام به دخالت در عزل و نصبهای بیمورد و غیرمعقول میکردند.
🔹شما حتماً باید بر کار دولت نظارت کنید و درباره انتصاب افراد نالایق سؤال کنید و تذکر بدهید، ولی حق دخالت در حوزه اجرا را ندارید.
🔹همه دستگاهها و قوای نظام اسلامی باید به هم کمک کنند و همافزایی داشته باشند.
🔹هرجا ضربه خوردهایم از اختلاف بوده است.
@hadiyan19
🖤 #لوح | امام جواد(ع) الگوی حركت ملّت ايران بود
◾ آیتالله خامنهای: #امام_جواد علیه السلام مظهر مبارزهی با باطل بود او کوششگر برای حکومت الله بود. او برای خدا و قرآن مبارزه میکرد. او از قدرت ها نمیترسید. او در حقیقت امام و الگو و پیشاهنگ این حرکتی بود که امروز ملت ایران همگی دست به دست آن را تعقیب میکند.
۶۲/۶/۱۷
@hadiyan19
#سرخط_تحلیلے
🔴 #هشتک_اعدام | مبنا چیست؟‼️
🔻 #زمانه | هفته گذشته چند میلیون توئیت با موضوع مجازات سه متهم حوادث آبان ۹۸ تولید و منتشر شد.
🔹 پروژه تولید دیس اینفو و اطلاعات سیاسی نادرست علیه ایران، بر اساس گزارش آسوشیتدپرس از سوی دولت امریکا به موسسه توانا به صورت پیمانکاری واگذار شده، و البته مدیر توانا نیز در مناظره با پوریا آسترکی، تصریح کرد که سابقه اجرای کمپین یک میلیون اکانتی در توئیتر را دارد.
🔹معمارصادقی قبلا هم اعلام کرده بود که با دولت امریکا و موسسه گوگل قرارداد پیمانکاری دارد. نقشه جغرافیایی محل تولید توییتهای این هشتک هم نشان می داد که ظاهرا توانایی توانا از یک میلیون به بیش از دو میلیون اکانت رسیده و در نهایت توییت ترامپ و نتانیاهو این فرضیه را محکم تر کرد.
🔹اما آیا همه آنهایی که با این هشتک توییت کردند، جز لشکر پیمانکاران بودند؟ خیر؛ تحلیل محتوای بخش مهمی از توییت ها از لحن دوستانه، آرام و دلسوزانه حکایت می کند و اینکه صاحبان اکانتها میخواهند به نحوی صدایشان به مسئولان قوه برسد چرا؟ چون حس می کنند گوش شنوایی وجود دارد.
🔹این حس امکان گفتگوی دو طرفه،یک سرمایه بزرگ برای قوه قضائیه در دوره تحولی است و حاکی از سرمایه اجتماعی امیدوار کننده ولی نباید فراموش شود، نه هشتگ برای تشدید مجازات و نه کمپین برای کاهش مجازات هر چند که دوستانه،دلسوزانه و خیرخواهانه باشد، نمی تواند مبنایی قانونی برای قاضی باشد.
🔹 اگر متهم واقعا مجرم باشد، باید به مجازاتش برسد هر چند با مطالبه جمعی و اگر متهمی مجرم نباشد، نباید مجازات بشود، ولو اینکه هیچ فعال توییتری از ماجرای پرونده اش خبردار نشود یا جمع زیادی خواهان مجازتش شوند. اصل اجرای عدالت است و جلوگیری از ظلم در حق افراد.
🔹 فکرش را بکنید مثلا یکی از همین متهمین اقتصادی که این روزها به جرم مفاسد در حال محاکمه هستند، توانست کمپینی میلیونی برای عدم مجازاتش راه اندازی کند، یا دهها هنرمند را همراه کرد برای امضاء نامهای در رد جرایمش، نباید مجازات شود؟
✅ مبنا رسیدن به حق متهم است، چه مجازات چه تخفیف.
🖌 #علی_نادری
@hadiyan19
پشت پرده سفر ظریف به عراق
🔻سفر محمدجواد ظریف به عراق حاوی چند پیام و نکته است:
🔸 این سفر نخستین سفر یک مقام عالی ایران به عراق پس از نخستوزیری مصطفی الکاظمی است. این نشان میدهد که موضع جمهوری اسلامی در خصوص دولت جدید عراق، حمایت و پشتیبانی و ارتقاء سطح روابط به ویژه در عرصههای اقتصادی است.
🔸این سفر در حالی انجام شده که در هفتههای اخیر شاهد رونمایی از پیشنویس سند راهبردی ۲۵ ایران و چین و برخی حواشی ایجاد شده پیرامون آن هستیم. از این نقطهنظر، سفر ظریف به عراق مهر تأییدی بر این موضوع است که کشورهای همسایه و همجوار کماکان اولویت ایران در بسط و توسعهی روابط خارجی است که نمیتوانند تحتالشعاع اسناد و همکاریهای راهبردی با سایر کشورهای فرامنطقهای قرار گیرند.
🔸بحث و گفتگو بر سر مسائل دوجانبه بهویژه در عرصه همکاریهای اقتصادی و تجاری مهمترین محور این سفر است.اینکه بعضاً شنیده میشود که ظریف حامل پیام ایران به عربستان یا آمریکا از طریق الکاظمی که روابط خوبی با دو کشور مذکور دارد هست، واقعیت نداشته و تنها یک گمانهزنی است.
🔸 ظریف در این سفر کوتاه علاوه بر مقامات بلندپایهی دولت عراق با مقامات کردستان و سایر رهبران جریانات سیاسی عراق هم دیدار کرد که حاکی از اهتمام ویژهی ایران به حفظ و تحکیم عراق یکپارچه و تعامل با تمام جریانات و گروههایی است که با مرکزیت بغداد و در چارچوب قانون عمل میکنند.
🔸این سفر حاکی از عزم و تحرک دیپلماتیکی ایران برای کاهش منازعات منطقهای آنهم با وجود همهگیری کرونا است. مطمئناً جمهوری اسلامی راهحلهای منطقی برای این مقصود دارد و آنها را با دولت عراق نیز مطرح کرده است که اخراج نیروهای آمریکایی و بیگانه که مهمترین عوامل بینظمی و منازعه در منطقه هستند، اصلیترین راهکار در این خصوص است.
🖌حمید خوشآیند|کارشناس مسائل منطقه
@hadiyan19
✅ خبر ویژه
🔸چه کسانی اغتشاش را تئوریزه میکنند
غلامرضا انصاری، عضو ارشد حزب اصلاحطلب اتحاد ملت در مصاحبه اخیر خود با روزنامه آرمان ملی اظهار کرده است: «هر زمان که امکان کنشگری آگاهانه و عقلایی در جامعه کاهش پیــدا کند و امکــان رقابت بین گروههای سیاسی از بین برود، بهصورت طبیعی فضای سیاسی به سمت رادیکالیزه شدن حرکت خواهد کرد. یکی از دلایل اصلی وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ این بود که اغلب مردم و نخبگان احساس میکردند هیچ نقشی در تصمیمگیریهای سیاسی و سرنوشت خود ندارند. در چنین شرایطی بود که نیروهای رادیکال و انقلابی فضا را به دست گرفتند و موفق شدند انقلاب را به پیروزی برسانند. امروز نیز اگر مردم و نخبگان دچار چنین احساسی شوند، که به نظر میرسد این وضعیت نیز در بخشهایی از جامعه رخ داده، فضا برای ظهور رادیکالیسم مهیا خواهد شد. رادیکالیسم نیز منشأ رادیکالیسم بیشتر و گرفتاریهای خیابانی خواهد بود.» اصلاحطلبان تندرو و رسانههای وابسته به آنها اصرار دارند که شرایط کشور را رادیکالیزه جلوه دهند. قبل از این، هدایتا... آقایی، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ نیز در اظهاراتی تأکید کرده بود که اصلاحطلبان در حال حرکت به سمت رادیکالیسم هستند. حجاریان نفر دیگر این حلقه است که چند ماه قبل خواستار تشکیل شورایی از سوی اصلاحطلبان برای تصمیمگیری در شرایط وخامتی کشور شده بود. مصطفی تاجزاده نیز از تکرار آبان با خشونت بیشتر گفته و علیرضا علویتبار نیز اخیراً اعلام کرد که اصلاحطلبان احتمالاً قرار است از روشهای غیرقانونی علیه نظام استفاده کنند!
@hadiyan19
🔴 #اقتصادی | چرا قیمتها در بازار ارز بشدت سقوط کرد؟
🔻 #زمانه | طی امروز و دیروز، عرضه ارز در بازار و سامانه نیما افزایش قابل ملاحظه ای داشته و احتمالا بازارساز در روزهای آینده همچنان این عرضه ها را ادامه دهد.
🔹️اطلاعات دریافتی از میزان عرضه ارز از سوی بازارساز در روز دوشنبه بیانگر آن است که تا پایان معاملات،۱۲۰ میلیون دلار با نرخ ۲۲ هزار و ۶۳۰ تومان عرضه شده که از این میزان ۸۰۰ هزار دلار معامله شده است.
🔹️قیمت دلار از ۲۶ هزار تومان صبح روز یکشنبه به ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان در ساعات پایانی معاملات روز دوشنبه کاهش یافته است و به احتمال زیاد معاملات روز سه شنبه نیزبا کاهش مجدد قیمت ارز آغاز خواهد شد
🔹️فعالان بازار معتقدند دلیل اصلی کاهش قیمت ارز، پایان مهلت صادرکنندگان برای بازگشت ارز صادراتی و خروج تقاضای صادرکنندگان از بازار و البته حضور جدی بانک مرکزی در بازار بوده است.
@hadiyan19
🔴 #تحلیل_کوتاه | پیام های انتخابات پارلمانی در سوریه
🔻 انتخابات پارلمانی دیروز در سوریه، ششمین انتخابات دراین کشور در طول حدود یک دهه بحران بود. از نکات جالب این دوره، برگزاری انتخابات در استان ادلب در شمال غرب سوریه بود که حدود ۴۰ درصد آن در تصرف تروریست ها و ارتش ترکیه است.
🔹 جالب تر آن که ۴۷ نامزد در استان ادلب برای رسیدن به کرسی های پارلمان رقابت کرده بودند. حتی در استان حسکه در شمال شرق سوریه با وجود حضور آمریکایی ها انتخابات برگزار شد. این بدان معنی است که در سطح داخلی:
1️⃣ سوریه در شرایط سه بحران اقتصادی، امنیتی و کرونا قائل به برگزاری انتخابات است.
2️⃣ دولت اسد توان برگزاری انتخاباتی به وسعت کل کشور سوریه را دارد و حضور تروریستها نمیتواند خدشهای در برگزاری آن ایجاد کند.
3️⃣ طیفی از اپوزیسیون داخلی سوریه که به دولت نزدیک هستند و با مبارزه مسلحانه مخالف، در کنار طیفی از عناصر حزب حاکم بعث فرصت مشارکت سیاسی، عرض اندام و تبیین مواضع خود را دارند.
🔹 در سطح منطقه ای نیز درحالی که کشورهای عرب منطقه دارای نظام پادشاهی هستند، سوریه ششمین انتخابات خودش را پس از آغاز بحران در این کشور (اسفند ۱۳۸۹ ) برگزار کرده است، پیامی به شیخ نشین های خلیج فارس که نه تنها موفق به سرنگونی اسد نشدند، بلکه سوریه توانسته است به الگویی برای کشورهای عربی منطقه بهعنوان یک نظام دموکراتیک تبدیل شود.
🔹 در سطح بین المللی نیز مهمترین پیام، ناکامی تلاش نزدیک به ۸۳ کشوری است که به گفته مرکز مطالعاتی «فیریل» برای سقوط نظام سوریه تروریست به این کشور اعزام کرده بودند.
🖌 #رحیم_پور
@hadiyan19
⭕️تیتر ندارد...تیتر ندارد...تیتر ندارد
⭕️ لیبی کشوری با توان موشکی و هسته ای بالا بود و بیشترین منابع نفتی قاره آفریقا رو در اختیار داشت.
۱. لیبی رو تحریم کردن و گفتند مذاکره هسته ای کنیم
۲. مذاکره هسته ای کردند و کل توان هسته ای لیبی از دست رفت
۳. آمریکا بازی درآورد و از توافق هسته ای با لیبی خارج شد
۴. بعد از خروج آمریکا از توافق تحریم ها شدت بیشتری گرفت
۵. قذافی به دامن اروپا پناه برد و توافق مالی کردند و کانال مالی زدند
۶. اقتصاد لیبی تحت سیطره اروپا کاملا ورشکست و نابود شد
۷. اروپا بعد نابودی اقتصاد لیبی از توافق خارج شد و اموال لیبی رو مصادره کرد
۸. مردم که بشدت تحت فشار مالی بودن برای اعتراض به سیاست دولت قذافی به خیابان آمدند (بهار عربی)
۹. نیروهای وابسته آمریکایی وارد جریان اعتراض مردمی شدند و جریان رو در دست گرفتن، اروپا هم با بمباران هوایی، ارتش لیبی را در هم شکست.
۱۰. قذافی سرنگون شد و لیبی بصورت غیر رسمی تجزیه و قسمتی از آن هم تحت سلطه داعش قرار گرفت ، اکنون نفت لیبی با کمترین قیمت در اختیار شرکتهای آمریکایی و اروپایی است.
⭕️حالا شما تیتر بزنید.
@hadiyan19