🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸غدیر؛ وصل شدن به خداوند🔸
وصل شدن به خدا چگونه است؟ مثالی میزنم. شبکۀ تولید برق، هفتاد هزار ولت است. توان چراغهای معمولی 220 ولت است که باید از چندین ترانس بگذرد تا به شبکۀ هفتاد هزار ولتی برسد. وقتی این برق تنزل کرد تا به 220 ولت رسید، آن موقع میتوانی لامپ روشن کنی و میگویی این چراغ، وصل است. چون وصل است نور میدهد. این اتصال اگر از یک جایی قطع شد، چراغ هست اما روشن نمیشود و نور نمیدهد!
«ولایت» مثل برق است. «نماز»، مثل چراغ است. خدا از ما نور میخواهد. شبکۀ ولایت در نماز که چراغ است، ایجاد نور میکند. شبکه ولایت در روزه که مثلا یخچال است، ایجاد خنکی میکند. شبکه ولایت در حج، ایجاد حرکت میکند. شبکه ولایت در زکات، ایجاد اقتصاد میکند. اما میگویی شبکه ولایت است که کار میکند. نماز، روزه، حج، جهاد و... ابزارند مثل ابزارهای الکتریکی! اما آن چیزی که ابزارهای الکتریکی را فایدهدار میکند، شبکه برق است.
در غدیر آمدند ترانس جدیدی نصب کردند و گفتند تاکنون از ترانس پیغمبر صلی الله مستقیماً برق میگرفتید؛ ماموریت ایشان پایان یافت. از این پس از طریق ترانس علی علیهالسلام، به ولایت الله وصل شوید.این کار را کردند که نماز، روح و معنا داشته باشد، حیات داشته باشد و محبتآفرین باشد.
در سقیفه آمدند اصل نماز را قبول کردند، حج، روزه، جهاد و زکات را قبول کردند اما ولایت و شبکه اتصال را حذف کردند! نتیجه این قطع اتصال، عدم پذیرش و عدم کارایی حج و جهاد و نمازشان شد که مصیبتهای فراوانی برای اسلام درست کرد و درست میکند!
از روزی که شبکۀ ولایت قطع شد مصیبت وارد اسلام شد. نگاه کن عالم را؟ از روز هجده ذیحجه تا بیستوهشت صفر مجموعاً هفتاد روز میشود! در این هفتاد روز چه اتفاقی افتاد. ولایت قطع شد. بعد از رحلت و قطع ولایت تا به حال که هزار و اندی سال میگذرد چه اتفاقی افتاد؟ هفتاد روز سقوط، با هزار سال جبران نمیشود! شما تا حالا برای احیای ولایت سیصد هزار شهید دادهاید. بیش از دو برابر آن جانباز دادهاید. اینهمه شکنجه و مجاهدتهای فراوان، اینهمه کشتههای شب و روز در عراق و سوریه و لبنان و پاکستان و افغانستان! اینهمه مجاهدت هم نتوانستهاست آن هفتاد روز را جبران کند!
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸هیچ کرسی با دو پایه نمیایستد پایه سوم میخواهد. 🔸
دنیا و آخرت دو پایه هستند.
پایه سوم، تفریح است.
فکر نکنید تفریح هرچه کمتر بهتر. تفریح جزء ارکان زندگی است.
لِلْمُؤْمِنِ ثَلاَثُ سَاعَات: فَسَاعَةٌ يُنَاجِي فِيهَا رَبَّهُ، وَسَاعَةٌ يَرُمُّ مَعَاشَهُ، وَسَاعَةٌ يُخَلِّي بَيْنَ نَفْسِهِ وَ بَيْنَ لَذَّتِها فِيَما يَحِلُّ وَ يَجْمُلُ.
انسان با ايمان ساعات شبانهروز خود را به سه بخش تقسيم مىكند: قسمتى را صرف مناجات با پروردگارش، قسمتی براى ترميم معاش و كسب و كار زندگى و قسمت سوم را براى بهرهگيرى از لذات حلال و دلپسند مىگذارد. حکمت 390 نهج البلاغه
دور هم بنشینید و کباب درست کنید و بخورید. اما به لغو و لهو ولعب نگذرانیدش.
به نفست بگو؛ به کبابی که بهت میدهم نگاه کن، وقتی نماز میخوانی هی نگو خسته شدم. کباب را بگیر یک چیزی پس بده. یک خواب خوبی بکن در عوضش یک فکر خوبی هم بکن. تفریح خوبی بکن در عوضش دَرست را هم خوب بخوان.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸پرسش: دربرابر امتحانات گوناگونی که در این عالم ازما گرفته میشود، چگونه تسلیم و راضی به رضای خداوند باشیم؟!
🔸پاسخ: باید مواظب بود رضای خدا را بعنوان اینکه ما اشتباه نکرده ایم، تلقی نکنیم. اول در کارمان دقت کنیم، اگر هیچ اشتباهی نکردهایم، به رضای خداوند راضی باشیم.
اما اگر در یکی از هزار عامل اشتباه داشتیم و تقصیری از جانب ما بود، باید از کار خودمان ناراضی باشیم و به کاری که کردیم معترض باشیم. اینکه ما همه کارهای اشتباه را انجام بدهیم و همه خرابیها بر سرمان آوار شود بعد بگوییم «رضی بقضاء الله و تسلیما لامره» راضی هستیم به رضای خداوند، این درست نیست.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸در کشتی، بعد از درنوردیدن مسافتی کوتاه از ساحل، به هر طرف نگاه کنید، بالای سرتان یا ابر است یا آسمان. در زمانهای قدیم، از ستارهها برای شناختن راه استفاده میکردند اما به محض ابری شدن هوا، کشتی دیگر نمیداند به کدام سمت میرود.
چینیها دیدند عقربه مغناطیسی به سمت خاصی میایستد و از اینجا قطبنما را اختراع کردند. با این قطبنما خواه هوا ابری باشد یا صاف، با نگاه کردن به آن عقربه میفهمند که الان در چه جهتیاند.
تقوا قطبنمای انسان است. اگر شیطان، تقوا را از انسان بدزدد، انسان سرنشین کشتی میشود که وسط دریاست و بالای سرش ابر و زیر پایش آب و از هیچ طرف نشانهای نیست.
سرنشینان چنین کشتی سرگردانی حاضرند همه هستیشان را در ازای یک قطبنما بدهند. خطیب جمعه باید در هر دو خطبه بگوید: «اتقوا اللّه» یعنی: «ای اهل کشتی! مبادا قطبنمای خود را گم کنید یا خرابش کنید».
شیطان اگر بخواهد کشتی عقل را منحرف کند، نمیآید اموال کشتی را از انبار بدزدد، تمام همُّ و غم او این است که قطبنمای کشتی را از کار بیندازد و انسان را وسوسه میکند تا تقوا را از او بگیرد. اگر تقوا دزدیده شد، دیگر هیچ چیز، درد انسان را درمان نمیکند.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چرا دوره غیبت استمرار پیدا کرده است؟🔸
امام زمان عج الله، وقتی مالک امت میشود که امت تابع حجت درونیاش (عقل) بشود. این حجت درونی، حلقه واسطه بین انسان و حجت بیرونی (انبیاء و امامان معصوم علیهم السلام) است.
آنهایی که با حجت بیرونی درگیر میشوند و سنگ به آن میزنند، قبلاً به حجت درونیشان سنگ پرانی کردهاند. کسانی که با علی و فاطمه علیهم السلام، آن طور رفتار کردند، قبلاً با حجت درونیشان این رفتار را کردهاند. قبلاً به حجت درونی خود بند انداخته و آن را به اطاعت از هوی و هوس وادارش کردهاند. قبلاً در، به پهلوی حجت درونی خود زدهاند.
برای شروع کار، باید با حجت درونی خود تجدید بیعت کنید. بگردید و آن حجت درونی را در خود پیدا کنید و آن همان عقلی است که به شما دادهاند.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸یکی از علل گرفتاری به غرور این است که انسان پیش ازاینکه نیت را ارزیابی کند،عمل را ارزیابی میکند.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸تقدیرالمعیشه و نظم🔸
پارچهای دارید و میخواهید با آن لباس بدوزید.
اگر ناشی باشید، زود قیچی دست میگیرید و پارچه را ضایع میکنید، بعد میبینید تکههایی را هدر دادهاید اما پارچه کم آمد.
قبل از بریدن، باید الگوی خیاطی داشته باشید.
درآمد و پول، مثل پارچه است. اندازهگیری دخل و خرج، مثل الگوی خیاطی.
اگر چنان الگو را بگذارید که نه زیاد بیاورید نه کم، این میشود «تقدیرالمعیشه».
همین مثال را بر زمان و کار تطبیق بدهید.
کاری که میکنیم الگو است. زمانی که در اختیار داریم، پارچه است.
کار را چنان در این وقت بگنجانیم که نه وقت زیاد بیاوریم نه کم. «نظم» یعنی اینکه کار را بهدقت اندازهگیری کنیم.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸احترام به والدین و جایگاه آن ها نزد خداوند🔸
پدر و مادر رابطه بین تو و خدای تو هستند. این پل ارتباطی خودت را قطع نکن.
تو شاخه نازکی هستی مثل درختان که شاخه امسال بر روی شاخه پارسال تکیه دارد. نسل امروز به نسل گذشته تکیه دارد. این تکیه گاه خودت را محکم نگه دار.
اگر تو حاجتی داری بدان که خدا گرو میکشد. روایت داریم خدا میگوید برو به مادرت بگو به من بده تا من به تو بدهم. من تاکنون از راه پدر و مادرت به تو روزی دادم و الآن آنها را سبک نمیکنم. حال که آنها از دنیا رفتند یا فرتوتاند، باز هم واسطه رزق تو آنها هستند.
روایت داریم برو سر قبر مادرت دو رکعت نماز بخوان و حاجت بگیر.
میگوید ما از این کانال به تو روزی میدادیم الان هم برو آنجا. پشت سرتان را محکم کنید تا پیش رویتان محکم بشود. مشکلات پیش رو ریشه در مشکلات پشت سر دارند.
@haerishirazi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸روش صحیح تنبیه در تربیت کودک🔸
خدا رحمت کند مادرم را.
یکی از راههای تربیتی وی این بود که هرگاه از ما خلافی میدید، دیگر کار به ما نمیداد و نمیگذاشت در خانه کار کنیم؛ یعنی ظرف شستن و دوخت و دوز و مانند آنها را از ما سلب میکرد و از این طریق کار را پیش ما ارزشمند میساخت.
امروزه بسیاری از ما دقیقاً بالعکس عمل میکنیم؛ یعنی وقتی بچه خلافی کرد او را به کار وا میداریم یا اگر اذیت کرد، کار او را دو برابر میکنیم.
در نتیجه، چنین بچه ای کار را تنبیه تلقی میکند، در حالیکه ما بیکاری را به عنوان تنبیه تلقی میکردیم!
@haerishirazi
⚫️ انا لله و انا الیه راجعون
مطلع شدیم جناب حجه الاسلام علیرضا محمدی از همکاران سابق دفتر مرحوم آیت الله حائری شیرازی که نقش مؤثری در تنظیم کتاب «تمثیلات» داشتند به جوار رحمت ایزدی کوچ کرده اند.
جهت شادی روح آن مرحوم و تسلی بازماندگان، صلوات و فاتحه ای قرائت بفرمایید.
@haerishirazi
📢 بیت آیت الله حائری: اتهامات آقای نبی زاده به موسسه فلاحت مرتبط نیست
بیت آیت الله فقید حائری شیرازی، نماینده اسبق ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز با صدور اطلاعیه ای، توضیحاتی در خصوص اتهامات آقای عبدالله نبی زاده ارایه کرد:
در این اطلاعیه آمده است: موسسه فلاحت در فراغت، با ابتکار آیت الله حائری شیرازی و با توجه به دغدغه های معظم له، جهت ایجاد تفریح سالم برای قشر کم توان و کارمند جامعه اقدام به احیای زمینهای بایر با مجوز های حقوقی و قانونی در اطراف شهر نمودند.
ما حصل تلاش های این موسسه و بذری که آیت الله کاشت، هم اینک به بار نشسته و بذرها، ثمر داده، نهال ها ، درخت شده ، درخت ها به باغ هایی سرسبز بدل شده تا زمینی بایر به تفرجگاهی سرسبز و عام المنفعه بدل شود که باقیات صالحاتی برای آن فقیه مردمی باشد.که لازم به ذکر است و با تاکید بیان میشود که هیچگونه منفعت مادی برای خود و خانواده اش در هیچ دوره ای چه در زمان حیات و چه در ممات در بر نداشته است.
در دوره فعالیت، این موسسه، مسئولانی داشته، که از آن جمله آقای عبدالله نبی زاده است. به اطلاع مردم شریف استان فارس می رساند با توجه به اینکه اتهاماتی از سوی دستگاه محترم قضایی متوجه جناب نبی زاده است، اما هیچ کدام از این اتهامات در خصوص موسسه فلاحت و دوره مسؤلیت ایشان در این مجموعه نیست.
موسسه فلاحت با توجه به اهمیتی که نهاد منتسب به آن داشته ، همواره مورد حسابرسی های شفاف قرار گرفته و می گیرد تا این «باقیات صالحات» از گزند هر ناراستی مصون بماند.
لازم به ذکر است مدیریت موسسه، پس از استعفای حضرت آیت الله، در اختیار دفتر امام جمعه بعدی، فقیه فقید ، آیت الله ایمانی قرار گرفت و هم اکنون نیز موسسه فلاحت در فراغت، تحت اشراف حضرت آیت الله دژکام ، نماینده مقام معظم رهبری در فارس و امام جمعه شیراز قرار دارد.
خدایا چنان کن سرانجام کار / تو خشنود باشی و ما رستگار
@haerishirazi
ریاست محترم قوه قضائیه
حضرت آیت الله لاریجانی دامت برکاته
با سلام و احترام
خلاف قانون و خلاف مقررات و خرید افراد برای عبور از قانون در هر صورت از دید اینجانب مردود است. در مورد افرادی که در گذشته با اینجانب کار می کردند هیچ تفاوتی با دیگران نیست. بلکه مسئولیت آنان سنگین تر است ولی اگر خلاف ثابت نشود مفتری هر چند از مسئولین باشد باید معرفی و مجازات شود.
والسلام
محی الدین حائری شیرازی 26/7/1389
🔸 بارگزاری ادامه ی مجموعه «درس سحر» ان شا الله بعد از ایام دهه محرم انجام خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ آیت الله حائری (رضوان الله علیه) به یک پرسش:
اگر یک روزی امام حسین علیه السلام به شما بگوید: آقای حائری شیرازی دیگر شما را نمی خواهم شما چه می گویید؟‼️
@haerishirazi
هدایت شده از غلامرضا قاسمیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞فوتوکلیپ: هیئت های خانگی 👆👆
@qasemian_ir
نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🎞فوتوکلیپ: هیئت های خانگی 👆👆 @qasemian_ir
✅ حجت الاسلام قاسمیان (@qasemian_ir):
🔹 یک سال و نیم قبل از اتمام جنگ، مردم به جبهه نمیرفتند و جبههها خالی شده بود. فرماندهان یک سمینار بزرگی تشکیل دادند در محل مجلس قدیم. در این جلسه پیشنهاداتی داده شد.
🔹 خدا رحمت کند آقای محی الدین #حائری_شیرازی را؛ ایشان یک طرحی داد؛ گفت بروید روی جلسات خانگی خانمها کار کنید و به آنها بگویید بچههایتان را به جبهه بفرستید. این طرح مورد پذیرش قرار گرفت.
🔹 یک ماه و نیم بعد، فرماندهان جبههها صدایشان درآمد که بس است دیگر! سپاه محمد رسول الله (آن صدهزار نفر در استادیوم آزادی) آن موقع تشکیل شد!
🔹 یعنی میبینید خانمهای یک جامعه وقتی راه میافتند و انرژیهایشان آزاد میشود، چون تربیت و سیستمهای کف میدان دست آنهاست، جبههها پر شد. این نقش هیئتهای خانگی است!
@haerishirazi