🔹آیتالله حائری شیرازی🔹
🔸تعریف قرآن از مفهوم فیزیکیِ «وزن»🔸
در قرآن میفرماید: ما لَکُمْ إِذا قیلَ لَکُمُ انْفِرُوا فی سَبیلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَرَضیتُمْ بِالْحَیاةِ الدُّنْیا
یعنی چه میشود وقتی میگویند در راه خدا کوچ کنید (...اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ) ؟ یعنی سنگین میشوید و به زمین میچسبید. چقدر قرآن در این آیه «ثقل» را خوب معنی میکند! شما ثقل (سنگینی) را چگونه معنا میکنید؟ قدیمی ها چگونه معنا میکردند؟
شما در فیزیک، سنگینی را «جرم» میدانید یا «جاذبه»؟ «جاذبه» میدانید؛ «جرم» نیست. قرآن، معنای این که «سنگین است» را این می داند که زمین آن را «میکِشد»، نه اینکه جرمش زیاد است. حالا نتیجۀ جرمِ بیشتر این است که جاذبه ی بیشتری بر آن وارد می شود. [می فرماید: ] ثقل میشوید «بهسوی زمین»، یعنی زمین [سنگینتان می کند و] جذبتان میکند و میکِشدتان. قرآن «ثقل» را «کشش» می داند و نه ماده و جرم!
—---------------------
توضیح ادمین: در فیزیک، بین «وزن» یا همان سنگینی و «جرم» تفاوت قائل می شوند. وزن، نیرویی است که به جرم از طرف جاذبه ی زمین وارد می شود و فرمول آن اینست: W = mg
به همین جهت، در کُراتی که جاذبه ی کمتری دارند، وزن یا سنگینی یک شیء با جرم ثابت، کمتر از وزن آن در کره ی زمین است.
@haerishirazi
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🎥 شیطان و خشم
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
@haerishirazi
نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹 🔸چند سال قبل از ظهور، بوی آن به مشام اهل معنویت می رسد🔸 🌤 یعقوب (علیه السل
✅ حجت الاسلام والمسلمین علی بهجت:
پدرم، این اواخر بهنوعی احساس میکرد که #ظهور نزدیک است و امکان دارد طول نکشد و واقع شود و باید کاری کرد که به تأخیر نیفتد. باید آمادگی باشد. خیلی حالت انتظار در ایشان #مشهود بود.
حدود یک ماه، چهل روز قبل از وفات، این دستش را روی دست دیگرش میساباند و میفرمود: «خروج سفیانی یکی از علامات حتمیه است ... باید #دعا کنیم که به تأخیر نیفتد. دعاها مؤثر است. آیا نباید در فکر دعا باشیم؟»
منبع: سایت رسمی مرحوم آیت الله بهجت: https://bahjat.ir/fa/content/10508
@haerishirazi
🔹آیتالله حائری شیرازی🔹
🔸کمبودها، عامل حرکت🔸
جورچینهایی برای بازی بچهها ساختهاند که از پانزده قطعه تشکیل میشود؛ اما شانزده خانه دارد؛ یعنی یک خانۀ آن خالی است. به سبب خالی بودن همین یک خانه است که قطعۀ شمارۀ یک میتواند خود را از جایگاه یکم به آخرین جایگاه، یعنی خانه شانزدهم برساند. حال اگر این خانه خالی نبود، چه میشد؟ آیا جز این بود که قطعۀ شمارۀ یک برای همیشه در جایگاه یکم میماند و هیچ حرکتی از خود نشان نمیداد؟
آنچه را که شما در زندگیتان به فقر و نداری تعبیر میکنید نیز دقیقاً شبیه همان یک خانۀ خالی است که موجب حرکت، رشد و ارتقای انسان میشود.
@haerishirazi
🔹آیتالله حائری شیرازی🔹
🔸تراش خوردن انسان در تعاملات اجتماعی🔸
💎 هسته دانه های انار، از کروموزومها و چیزهایی که در هستۀ آن انار اولیه و وراثت آن بوده شکل میگیرد. بعضی از هستهها پهن، و بعضیها باریک و کشیده است. هستۀ بعضی از انارها زیر دندان خُرد میشود و هستۀ بعضیها استخوانی و محکم است. اینها مربوط به وراثت است؛ اما حالت چندوجهی این دانۀ انار در رابطه با دانههای اناری که در کنارش قرار گرفته، و بهوسیلۀ آنها شکل میگیرد. اَشکال جانبی هر دانۀ انار مربوط به اصطکاکهایی است که با دانههای مجاورش داشته است.
💎 #اخلاق_اجتماعی هر انسان نیز در #اصطکاک و #ارتباط او با دیگران شکل میگیرد. اگر دانۀ اناری را فرض کنید که دوروبَر آن خالی باشد و دانۀ اناری نزدیک آن نباشد، طبیعی است که این چندبُعدی و چندوجهی از کَفَش میرود و مخروطیشکل میشود دیگر شکیل و تراشیده نیست. انسانی هم که نه همسایهها با او معاشرت کنند، نه دوستان، نه خویشاوندان و آشنایان، و نه کارگزاران حکومتی، آن #تراشیده_شدن در او صورت نمیگیرد. همه از فاصلۀ دور میآیند و احوالی از وی میپرسند و میروند و هیچکس در خانهاش پا نمیگذارد؛ بچهاش هم که از مادر اجازه میگیرد تا به خانۀ #همسایه برود، مادرش میگوید: «آنها که نمیآیند اینجا؛ تو چرا میخواهی به خانۀ آنها بروی؟». این وضعیت باعث قطع رابطه میشود و آن تراشیده شدن صورت نمیگیرد.
💎 الماسی که در معدن نتراشیده باقی مانده باشد، چندان قیمتی نیست. با تراشیدن، از وزن الماس کاسته میشود؛ اما در نتیجۀ آن خوشتراش شدن، بسیار قیمتی میشود و خریداران بسیاری پیدا میکند.
@haerishirazi
🔹آیتالله حائری شیرازی🔹
🔸چهار فصل عُمر🔸
این دنیا چیزی ندارد که انسان فریفتۀ آن بشود:
دنیی آنقدر ندارد که برو رشک برند
یا وجود و عدمش را غم بیهوده خورند
دنیا بهپایان میرسد. این بهار و تابستان و پاییز و زمستان برای آن است که نشان دهد هر چیزی دوری دارد و پایان میگیرد. همانطوری که سال بهار و پاییز و تابستان و زمستان دارد، انسان هم دارد. سال و انسان مثل هماند. دورۀ کودکی بهار زندگی است؛ جوانی تابستان زندگی است؛ از جوانی که آنطرف پا میگذاری، پاییز زندگی است؛ دورۀ پیری نیز زمستان زندگی است تا بهپایان رسد. عمر انسان نیز بهار و تابستان و پاییز و زمستان دارد. انسان باید به فکر فردای خودش باشد.
@haerishirazi
5.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🎥 عطر باد صبا
(خاطره ای از تشییع جنازه مرحوم آیت الله کشمیری اعلی الله مقامه)
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
@haerishirazi
ظرایف طیّ طریق 1.mp3
4.57M
🔊 پادکست | #ظرایف_طی_طریق 1
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
@haerishirazi
🔸 پاسخ به چند سؤال اعضای محترم که بعضاً پرسیده میشوند:
❓ آیا اجازه دارم مطالب شما را بدون لینک در کانال خودم منتشر کنم:
✅ پاسخ: بله، مطالب کانال را همراه با ذکر نام آیتالله حائری شیرازی میتوانید با لینک یا بدون لینک بازنشر کنید. هرچند توصیه ما این است که حتیالمقدور لینک کانال آیتالله حائری شیرازی را هم بنویسید.
❓کتابهای آیتالله حائری شیرازی را چگونه تهیه کنم؟
✅ پاسخ: کتابها را میتوانید از نمایندگیهای نشر معارف (پاتوق کتاب) در شهرتان تهیه بفرمایید. جهت خرید اینترنتی و ارسال پستی کتابها میتوانید از طریق کانال @hekmat_books اقدام فرمایید. جهت خرید نسخه الکترونیکی آثار نیز میتوانید به آدرس http://patogh.mobi/author/1984 مراجعه فرمایید.
❓ آیا کانال آیتالله حائری شیرازی یک کانال رسمی است؟
✅ پاسخ: بله، آی دی @haerishirazi در ایتا، تلگرام، سروش، بله، اینستاگرام، توییتر، آپارات و یوتیوب حساب رسمی دفتر آیتالله حائری شیرازی است و مطالب منتشر شده در آن قابل استناد هستند. سایر حسابهایی که به نام آیتالله حائری شیرازی در پیامرسانهای مختلف وجود دارد، رسمی نیستند و احیاناً توسط علاقهمندان ایجاد شدهاند.
❓ مطالب منتشر شده در کانال «نکات و تمثیلات» از چه منابعی هستند؟
✅ پاسخ: تمام مطالب کانال از کتابها، سخنرانیهای پیاده شده و یا دستنوشتههای مرحوم استاد است که توسط دفتر حفظ و نشر آثار، پیاده شده اند.
@haerishirazi
♨️ اطلاعیه ♨️
🔰به اطلاع مخاطبین گرامی میرساند، کانال آیت الله حائری شیرازی(ره) در نظر دارد در ماه مبارک رمضان، پویشی با محوریت یکی از مفاهیم دینی مغفول و متروک جامعه که مورد تاکید قرآن و روایات، رهبر معظم انقلاب، بزرگان حوزههای علمیه، مرحوم آیت الله حائری و سایر علما بوده است برای دو مخاطب کودکنوجوان و بزرگسال برگزار نماید.
🔰از اهالی رسانه و صاحبان کانالهای فضای مجازی دعوت میشود در صورت تمایل به مشارکت در این #پویش ارزشمند معنوی، به ادمین کانال پیام دهند (به همراه ارسال آی دی کانال) تا توضیحات طرح خدمتشان ارسال گردد.
ادمین @haeri1395
با تشکر | دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله حائری شیرازی(ره)
@haerishirazi
🔹آیتالله حائری شیرازی🔹
🔸امام زمان (علیه السلام)، اول نورشان ظاهر می شود و بعد خودشان!🔸
خورشید یک ظهور اول دارد و یک ظهور دوم. ظهور اولش، #طلوع_سپیده است. در طلوع سپیده، نور خورشید ظاهر می شود و در طلوع بعدی، خودش ظاهر می شود. عالم همه اش همین طور است. غیبت هم همین طور بود. در غیبت، اول امام غائب شد، هفتاد سال بعد نورش غائب شد. یعنی آن دورۀ نواب اربعه، دورۀ نور حضرت بود اما خودش نبود. خورشید هم که غروب می کند اول جرمش غائب می شود و ساعتی بعد، سقوط شفق است که وقت نماز عشاء است. وقت نماز مغرب بین غروب خورشید و سقوط شفق است. وقت نماز صبح، بین طلوع سپیده و طلوع خورشید است.
آن هایی که می خواهند به آقا کمک کنند اگر گذاشتند وقتی آقا ظاهر شد کمک کنند، مثل کسی هست به او می گویند چرا نمازت را نمی خوانی؟ می گوید منتظرم آفتاب بزند بعد نمازم را بخوانم! آن هایی که می خواهند بعد از ظهور کار کنند نمازشان قضا می شود: «لَا يَنفَعُ نَفْسًا إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِن قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيْرًا»
#الآن دوره کار است. هرکس هر کاری می خواهد بکند، در این بین الطلوعین بکند، #فردا_دیر_است. شما به دهه اول ورودی بیست و دو بهمن می گویید چه؟ می گویید «دهه فجر»، این فجرِ سپیده ظهور است. امام راحل مگر نمی گفت «ما منتظر طلوع خورشیدیم»؟ کسی می گوید منتظر طلوع خورشیدیم که طلوع فجر را پشت سر گذاشته باشد!
@haerishirazi