🌀رحمت و مهربانی انسان گاهی از سر #کمال است و گاهی #ضعف:
🔅رحمت در انسان همراه با تاثر قلبی است که این انفعال ناشی از نقص است. گاهی انسان کمک به مستمند را بخاطر برطرف شدن تاثر قلبی انجام می دهد نه بخاطر احترام به او یا انجام #وظیفه_دینی. این نقص است نه کمال. او باید طوری زندگی کند که مستمند به این حالت در نیاید و حالا که درآمد باید بخاطر احترام انجام دهد. یعنی انسان میگوید:«دلم برایش سوخت» در اینجا برای برطرف شدن آن نقصان نفسانی و عاطفی خودش، تصمیم میگیرد.
🔶 اما رحمت خدا بدون انفعال و تاثر قلبی است. انسان کامل هم لوجه الله عمل می کند
🕋اِنَّما نُطعِمکُم لِوَجهِ اللهِ
✅کمال در #عقل است نه در عاطفه.
🔸 عقل گاهی فرمان برخورد سخت می دهد و گاهی فرمان رحمت. مثلا در مورد اجرای حدود، رافت، ناشی از عقل نیست بلکه ناشی از #نقصان_نفسانی و عاطفه است.
🔹در ذات رحمت، عاطفه نیست بلکه رحمت خداوندی از روی عقل است و انسان کامل هم از روی عقل رحمت میورزد.
📗#تفسیر_سوره_حمد آیتالله جوادی آملی
❓حمد چیست⁉️
🔴 تفاوت کوچکی بین حمد و ثنا هست.
🔺حمد⬅️ شکر و ثنایی بر جمیل است در برابر منعِمِ حکیم، خواه نسبت به حمد کننده باشد یا دیگران!
یعنی حمد، بر کار زیباست،چه این کار، نعمت بر خودِ من باشد یا دیگران، در حال و گذشته باشد یا آینده همگی حمد به دنبال دارد. حمد در برابر کار جمیل است نه در برابر کار.
🕋" الله خالق کل شیء - الذی احسن کل شیء خلقه"
پس هر چیزی مخلوق خداست و همه مخلوقات هم احسن و جمیل(زیبا) خلق شده اند. تمام کارهای خدا جمیل است و جمیلی نیست که خلق خدا نباشد. پس حمد تنها برای خداست در همه چیز و همه وقت.
🌐 درکارها #علل_وسطی را نباید تاثیر گذار دانست.
🔸در کارها، علل وسطی را نباید اثرگذار دانست بلکه #علت_تام و تمام ، خداست
🕋" ما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی" [زمانی که تو تیر انداختی، تو نبودی که تیر انداختی بلکه خدا انداخت]
🕋"فلم تقتلوهم و لکن الله قتلهم" این فیض خداست که جنگ را اداره کرده است.
🕋"و ما بکم من نعمت فمن الله "تمام نعمت ها از خداست و همین باعث حمد اوست.
👈امام به رزمندگان میگفت: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.» و نیز میگفت:« بازوی شما را که دست خدا بالای اوست میبوسم!» یعنی تمام نعمت ها و علل را از خدا می دانست.
📗#تفسیر_سوره_حمد آیتالله جوادی آملی
حافظ عزیز
باید این عادت را در خود ایجاد کنید که بتوانید با حوصله و لذت ترتیل گوش کنید
کسانی که در مسابقات و آزمون ها موفق هستند مرتل های خوبی هستند
تنها با یک یا دوبار گوش کردن به آیه ای که حفظ میکنید بهره ای نخواهید برد
کار نیکو کردن از پر کردن است
استماع ترتیل یعنی تمرین در محضر استاد تمام
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#انتقال_صفحات_در_حفظ_قرآن
انتقال صفحه
انتقال به صفحه بعد در مرورات برای بسیاری از حفاظ،به ویژه افرادی که در ابتدای این راه مقدس هستند،مشکل ایجاد می کند.این مساله چند علت دارد که نگاهی به علل و راه حل شان خواهیم داشت:
💐با ما همراه باشید:
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#انتقال_صفحات_در_حفظ_قرآن
انتقال صفحه
1.حفظ جداگانه هر صفحه
از این رو پیشنهاد می شود وقتی می خواهید یک صفحه را حفظ کنید،پس از حفظ آیه اول صفحه،آن را با آیه آخر صفحه قبل،چند بار بخوانید تا بین صفحه جدید و صفحه پیشین ارتباط برقرار شود.هم چنین وقتی حفظ صفحه ای تمام شد،آیه اول صفحه بعد را نیز حفظ کنید و با آخرین آیه صفحه ای که تازه حفظ کرده اید،چند بار بخوانید.به این صورت،هر صفحه با صفحات قبل و بعد از خود،ارتباط برقرار می کند و به محض این که صفحه ای تمام شد،شما آیه ابتدای صفحه بعد را به یاد خواهید آورد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#انتقال_صفحات_در_حفظ_قرآن
انتقال صفحه
2.تمرین نکردن سر صفحه ها
هر حافظ قرآن، باید ابتدای صفحات را به صورت جداگانه مرور کند؛یعنی وقتی را اختصاص دهد و فقط ابتدای صفحات را مرور کند.این کار باعث می شود توالی و ترتیب صفحات در ذهن بماند.آیات انتهای صفحه نیز این گونه اند.خواندن ابتدای آخرین آیه صفحات پی در پی نیز باید جزء برنامه روزانه شما باشد.توجه کنید که این مرور آیات ابتدا و انتهای صفحات،مختص آخرین۲۰ صفحه ای است که حفظ نموده اید؛یعنی اگر دیروز صفحه۱۰۰قرآن را حفظ کرده اید،باید امروز،ابتدا و انتهای صفحات۸۱تا۱۰۰ را مرور کنید.البته قطعا اشکالی ندارد که این برنامه را برای سایر اجزاء و صفحات نیز اجرا کنید.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#انتقال_صفحات_در_حفظ_قرآن
انتقال صفحه
3.نداشتن مباحثه مناسب
مباحثه یعنی این که همه یا بخشی از محفوظات خود را از حفظ و بدون مراجعه به قرآن،برای شخص دیگری بخوانید و او نیز این کار را برای شما انجام دهد.اگر هر روزفقط۱۰دقیقه از وقت مباحثه خود را به مرور ابتدا و انتهای صفحات اختصاص دهید،یعنی وقتی ابتدای آیات بالا و پایین صفحات را پشت سر هم برای دوستتان بخوانید،کمک بزرگی در به دست آوردن ارتباط بین صفحات به شما خواهد کرد.این برنامه برای مثال در صفحه۳و۴ قرآن این گونه است:ابتدای آیه ۶ ان الذین کفروا،ابتدای آیه۱۶ اولئک الذین اشتروا ...،ابتدای آیه۱۷ مثلهم کمثل الذی استوقد نارا و ابتدای آیه۲۴ فام لم تفعلوا و لن تفعلوا و همین طور صفحات بعد.این برنامه می تواند مختص۲۰ صفحه آخر یا جزئی که تحویل داده اید باشد.
🌸🌸🌸🌸🌸
#انتقال_صفحات_در_حفظ_قرآن
انتقال صفحه
4.مرور قابل قبول
برنامه مرور باید به صورتی تنظیم شود که هر7روز یک بار،تمام محفوظاتتان را مرور کرده باشید.به این صورت،محفوظات به راحتی در ذهن شما،تثبیت و صفحات به علت مرور مناسب،توالی و ترتیب خود را در ذهن حفظ خواهد کرد.البته بدانید این که شما اگر اکنون مسلط بر محفوظات خود هستید،سبب نمی شود تا این دستورالعمل را نادیده بگیرید.بدانید که مرور هر7روز یک بار باعث تسلط بیش تر،تثبیت و ملکه شدن محفوظات می شود.پس توصیه می کنم تا یک سال بعد از این که حافظ کل قرآن شدید،این برنامه را تعطیل نکنید.
📝نکته پایانی هم آن که برای تسلط کافی بر محفوظات و انتقال آسان بین صفحات،سفارش می کنم هر4نکته فوق را با هم اجرا کنید تا نتیجه مناسب را دریافت کنید.💐با ما همراه باشید:
🥀در سوگ نبی جهان سیه میپوشد
▪️در سینه،دل ازداغ حسن میجوشد
🥀از ماتم هشتمین امام معصوم
▪️هر شیعه ز درد، جام غم مینوشد
◾️ شهادت جانسوز حضرت نبی اکرم خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم و فرزند دلبندش حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام کریم اهل بیت و امام رضا علیه السلام بر تمامی شیعیان جهان تسلیت باد◾️
💠 حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) میفرمایند:
⚪️ هر که آنقدر قرآن بخواند تا حفظ شود خداوند او را به بهشت داخل خواهد کرد و شفاعتش را درباره ده نفر از خانواده اش که آتش جهنم بر آنان واجب شده می پذیرد.
📚مجمع البیان، ج۱، ص۴۵
🔶
💠 و میفرمایند:
⚪️ هنگامی که صاحب قرآن داخل بهشت شود به او گویند بخوان و بالا برو، پس برتر از درجه حافظ قرآن درجه ای نیست.
📚کنزالعمال، ج۱، ص۵۲۳، ح۲۳۴۳
امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند:
«من دخل فی الاسلام طائعا و قرأ القرآن ظاهرا فله فی کل سنة مائتا دینار فی بیت مال المسلمین و ان من فی الدنیا اخذها یوم القیامة وافیة احوج مایکون إلیها.»
کسی که اسلام را بپذیرد و قرآن را #حفظ نماید سالانه، دویست دینار از بیت المال مسلمانان سهم دارد، اگر در دنیا از آن محروم گردد در #قیامت به طور کامل آن را دریافت خواهد نمود که در آن جا به آن #نیازمندتر است.
(وسائل الشیعة ج 4 ص 839 . الخصال ج 2 ص 602)
#احادیث_حفظ
#مطالب_انگیزشی_1
#سیره_مسلمین
🔸آیة الله خویی رحمه الله علیه میفرمایند:
🔹« #حفظ_کردن بعضی از سوره ها و یا بخشی از یک سوره در میان مسلمانان #رواج داشت و امری معمول بود و کمتر مرد و یا زن مسلمان پیدا میشد که چند سوره و یا چند آیه نزدش نباشد.»
📚(البیان ص 254)
#تحول_معنوی
🌼پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
🌿هنگامی که فتنه ها، همچون پاره های شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشما لازم است که به قرآن تمسک جویید(چنگ زنید)🌿
📗اصول کافی ج2ص459
🌼امام حسن مجتبی علیه السلام می فرمایند:
🌿در اين قرآن چراغهاى نور و شفای سینه هاست پس با این وصف هر رهرویی باید در پرتوی نور آن راهش را بیابد و دلش را از بیراهه رفتن حفظ کند پس به یقین بسیار اندیشیدن نشانه ی حیات قلب بیناست مثل طالب نوری که در تاریکیها با نور راهش را می یابد🌿
📗بحار الانوار
🌼امام رضا علیه السلام می فرمایند:
🌿هدایت را جز از قرآن مجویید که گمراه خواهید شد🌿
📗امالی صدوق ص438
🌿رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا علیهم السلام بر شما تسلیت باد🌿
.
🌴🌻 ۰۰۰۰﷽۰۰۰۰🌻🌴
✨ #قصص_قرآنی
✨#اصحاب_اخدود
#قسمت_اول
👈ماجراى اصحاب اخدود، و مكافات عمل آنها
🌴در قرآن در سوره بروج، پنج آيه (از آيه 4 تا 8) پيرامون ماجراى دردناك شهادت مسيحيان با ايمان، در نجران، كه قبل از ظهور پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم رخ داد آمده است كه به داستان اصحاب اخدود معروف است، نظر شما را به اين سرگذشت، كه از سويى درس ايثار و فداكارى به ما مى آموزد، و از سوى ديگر تابلو واژگونى و مكافات عمل ستمگران شكنجه گر را به ما نشان مى دهد جلب مى كنيم:
🌴تاريخ يهود عنود، پر از جنايات وحشت بار است، يكى از آن جنايات هولناك، سوزاندن حدود بيست هزار نفر از مؤمنان مسيحى نجران در كوره هاى آدم سوزى است كه به وجود آورده بودند. توضيح اين كه:
🌴ذونواس آخرين طاغوت از سلسله قبيله حِميَر بود كه بر سرزمين يمن سلطنت مى كرد و خود را يوسف مى ناميد، او يهودى بود، و افراد قبيله حِميَر و ساير مردم يمن را به اين آيين دعوت كرد، و همه از او پيروى كردند و سراسر كشور پهناور يمن پيرو آيين يهود شدند.
🌴ولى در قسمت مرزى بين حجاز و يمن منطقه وسيعى به نام نجران، داراى هفتاد دهكده، وجود داشت كه جزء كشور يمن بود، اما تبليغات مسيحيان به آن جا راه يافت، و مردم آن جا به آيين مسيحيت گرويدند.
🌴ذونواس كه يك طاغوت گردن فراز بود و اگر مى توانست مى خواست همه دنيا را تحت تسخير خود در آورد، تصميم داشت كه همه مردم يمن، پيرو همان آيين يهود باشند كه خود طرفدار آن بود.
🌴در اين شرايط، مردى مسافر از نجران به صنعاء آمد و يك راست به طرف قصر ذونواس حركت كرد، وقتى به قصر رسيد، به دربانان گفت: من از نجران به اينجا آمده ام و حامل پيام مخصوص براى شاه هستم.
🌴وزير دربار گفت: ملاقات با اعلى حضرت ممنوع است، ولى تو كه اين گونه اصرار دارى، صبر كن تا وقتي كه شاه از قصر خارج مى شود، ترتيب ملاقات تو را با او خواهم داد.
🌴وزير دربار ماجرا را به ذونواس گزارش داد، سرانجام مرد مسافر به حضور او رسيد، ذونواس از او پرسيد: چه خبر؟
🌴مرد مسافر: من از نجران مى آيم، در آن جا حادثه ناگوارى رخ داده كه اگر به طور جدى وسريع از آن جلوگيرى نشود، ترس آن است كه به ساير شهرهاى يمن سرايت كند، و سراسر يمن، بلكه جهان را بگيرد.
🌴ذونواس: آن چه حادثه اى است؟!
🌴مرد مسافر: مدتى است دين تازه اى به نام نصرانيت وارد نجران شده، بت پرستان نجران آن را با آغوشى باز پذيرفته اند، و گروه گروه به آن گرويده اند، جمعى از يهوديان نيز آن را پذيرفته اند، و آن جماعت از يهود كه بر يهوديت باقى مانده اند، به انواع شكنجه ها گرفتارند، هرگاه اعلی حضرت ذونواس به فرياد ما و مردم نجران نرسد، نجران از دست رفته است.
🌴ذونواس، پس از بررسى علل نفوذ مسيحيت به نجران، در حالى كه آتش خشم از درونش شعله مى كشيد، تصميم گرفت مردم نجران را كه به مسيحيت گرويده اند با سخت ترين شكنجه ها سركوب و نابود كند، تا به آيين يهود برگردند. به دنبال اين تصميم با لشگرى مجهز و انبوه به طرف نجران حركت كرد و شهر را محاصره كرد و به زودى بر آن مسلط شد. ذونواس در آغاز علما و بزرگان نجران را جمع نموده و با آنها به مذاكره پرداخت، و به آنها گفت: به ما چنين خبرى رسيده است. تا تيغ در ميان شما نينداخته ام، به آيين يهود بازگرديد.
🌴علماء و بزرگان گفتند: آيين نصرانيت در اعماق دل و جان ما نفوذ كرده، به طورى كه محال است از آن دست برداريم.
🌴ذونواس وقتى كه سرسختى و استقامت آنها را ديد، دستور داد خندقها و گودالهاى بزرگى را حفر كنند، و درون آنها را پر از هيزم نموده، و آتش هاى شعله ور به وجود آوردند.
⭕️👈ادامه دارد....
🌴📚محمدی اشتهاردی
4_5791890868990379802.mp3
580.6K
✅ سوره ی بروج
✅🌴داستان اَصحاب اُخدود
تو این سوره است
بهترین و مؤثرترین روش مرور محفوظات «مرور از حافظه» است.
مرور از حافظه زمانی رخ می دهد که حافظ قرآن با تکیه بر حافظه آن بهترین و مؤثرترین خود، سعی می کند محفوظات را از حفظ بخواند.
در این روش حافظ، قرآن را می بندد و می کوشد محفوظات جدید یاقدیم را با کمک گرفتن از حافظه (و به عبارت بهتر، با کار کشیدن از حافظه) بازیابی نموده و بر زبان جاری سازد.