#مطالب_انگیزشی_1
#سیره_مسلمین
🔸آیة الله خویی رحمه الله علیه میفرمایند:
🔹« #حفظ_کردن بعضی از سوره ها و یا بخشی از یک سوره در میان مسلمانان #رواج داشت و امری معمول بود و کمتر مرد و یا زن مسلمان پیدا میشد که چند سوره و یا چند آیه نزدش نباشد.»
📚(البیان ص 254)
#تحول_معنوی
🌼پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند:
🌿هنگامی که فتنه ها، همچون پاره های شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشما لازم است که به قرآن تمسک جویید(چنگ زنید)🌿
📗اصول کافی ج2ص459
🌼امام حسن مجتبی علیه السلام می فرمایند:
🌿در اين قرآن چراغهاى نور و شفای سینه هاست پس با این وصف هر رهرویی باید در پرتوی نور آن راهش را بیابد و دلش را از بیراهه رفتن حفظ کند پس به یقین بسیار اندیشیدن نشانه ی حیات قلب بیناست مثل طالب نوری که در تاریکیها با نور راهش را می یابد🌿
📗بحار الانوار
🌼امام رضا علیه السلام می فرمایند:
🌿هدایت را جز از قرآن مجویید که گمراه خواهید شد🌿
📗امالی صدوق ص438
🌿رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا علیهم السلام بر شما تسلیت باد🌿
.
🌴🌻 ۰۰۰۰﷽۰۰۰۰🌻🌴
✨ #قصص_قرآنی
✨#اصحاب_اخدود
#قسمت_اول
👈ماجراى اصحاب اخدود، و مكافات عمل آنها
🌴در قرآن در سوره بروج، پنج آيه (از آيه 4 تا 8) پيرامون ماجراى دردناك شهادت مسيحيان با ايمان، در نجران، كه قبل از ظهور پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم رخ داد آمده است كه به داستان اصحاب اخدود معروف است، نظر شما را به اين سرگذشت، كه از سويى درس ايثار و فداكارى به ما مى آموزد، و از سوى ديگر تابلو واژگونى و مكافات عمل ستمگران شكنجه گر را به ما نشان مى دهد جلب مى كنيم:
🌴تاريخ يهود عنود، پر از جنايات وحشت بار است، يكى از آن جنايات هولناك، سوزاندن حدود بيست هزار نفر از مؤمنان مسيحى نجران در كوره هاى آدم سوزى است كه به وجود آورده بودند. توضيح اين كه:
🌴ذونواس آخرين طاغوت از سلسله قبيله حِميَر بود كه بر سرزمين يمن سلطنت مى كرد و خود را يوسف مى ناميد، او يهودى بود، و افراد قبيله حِميَر و ساير مردم يمن را به اين آيين دعوت كرد، و همه از او پيروى كردند و سراسر كشور پهناور يمن پيرو آيين يهود شدند.
🌴ولى در قسمت مرزى بين حجاز و يمن منطقه وسيعى به نام نجران، داراى هفتاد دهكده، وجود داشت كه جزء كشور يمن بود، اما تبليغات مسيحيان به آن جا راه يافت، و مردم آن جا به آيين مسيحيت گرويدند.
🌴ذونواس كه يك طاغوت گردن فراز بود و اگر مى توانست مى خواست همه دنيا را تحت تسخير خود در آورد، تصميم داشت كه همه مردم يمن، پيرو همان آيين يهود باشند كه خود طرفدار آن بود.
🌴در اين شرايط، مردى مسافر از نجران به صنعاء آمد و يك راست به طرف قصر ذونواس حركت كرد، وقتى به قصر رسيد، به دربانان گفت: من از نجران به اينجا آمده ام و حامل پيام مخصوص براى شاه هستم.
🌴وزير دربار گفت: ملاقات با اعلى حضرت ممنوع است، ولى تو كه اين گونه اصرار دارى، صبر كن تا وقتي كه شاه از قصر خارج مى شود، ترتيب ملاقات تو را با او خواهم داد.
🌴وزير دربار ماجرا را به ذونواس گزارش داد، سرانجام مرد مسافر به حضور او رسيد، ذونواس از او پرسيد: چه خبر؟
🌴مرد مسافر: من از نجران مى آيم، در آن جا حادثه ناگوارى رخ داده كه اگر به طور جدى وسريع از آن جلوگيرى نشود، ترس آن است كه به ساير شهرهاى يمن سرايت كند، و سراسر يمن، بلكه جهان را بگيرد.
🌴ذونواس: آن چه حادثه اى است؟!
🌴مرد مسافر: مدتى است دين تازه اى به نام نصرانيت وارد نجران شده، بت پرستان نجران آن را با آغوشى باز پذيرفته اند، و گروه گروه به آن گرويده اند، جمعى از يهوديان نيز آن را پذيرفته اند، و آن جماعت از يهود كه بر يهوديت باقى مانده اند، به انواع شكنجه ها گرفتارند، هرگاه اعلی حضرت ذونواس به فرياد ما و مردم نجران نرسد، نجران از دست رفته است.
🌴ذونواس، پس از بررسى علل نفوذ مسيحيت به نجران، در حالى كه آتش خشم از درونش شعله مى كشيد، تصميم گرفت مردم نجران را كه به مسيحيت گرويده اند با سخت ترين شكنجه ها سركوب و نابود كند، تا به آيين يهود برگردند. به دنبال اين تصميم با لشگرى مجهز و انبوه به طرف نجران حركت كرد و شهر را محاصره كرد و به زودى بر آن مسلط شد. ذونواس در آغاز علما و بزرگان نجران را جمع نموده و با آنها به مذاكره پرداخت، و به آنها گفت: به ما چنين خبرى رسيده است. تا تيغ در ميان شما نينداخته ام، به آيين يهود بازگرديد.
🌴علماء و بزرگان گفتند: آيين نصرانيت در اعماق دل و جان ما نفوذ كرده، به طورى كه محال است از آن دست برداريم.
🌴ذونواس وقتى كه سرسختى و استقامت آنها را ديد، دستور داد خندقها و گودالهاى بزرگى را حفر كنند، و درون آنها را پر از هيزم نموده، و آتش هاى شعله ور به وجود آوردند.
⭕️👈ادامه دارد....
🌴📚محمدی اشتهاردی
4_5791890868990379802.mp3
580.6K
✅ سوره ی بروج
✅🌴داستان اَصحاب اُخدود
تو این سوره است
بهترین و مؤثرترین روش مرور محفوظات «مرور از حافظه» است.
مرور از حافظه زمانی رخ می دهد که حافظ قرآن با تکیه بر حافظه آن بهترین و مؤثرترین خود، سعی می کند محفوظات را از حفظ بخواند.
در این روش حافظ، قرآن را می بندد و می کوشد محفوظات جدید یاقدیم را با کمک گرفتن از حافظه (و به عبارت بهتر، با کار کشیدن از حافظه) بازیابی نموده و بر زبان جاری سازد.
نکته حائز اهمیت در این روش آن است که حافظ نباید بلافاصله پس از مکث یا به خاطر نیاوردن عبارات و آیات به قرآن مراجعه کند؛
بلکه باید سعی کند با تأمل و دقت در محل قرار گرفتن آیه و عبارات قبلی و بعدی آن و نیز ارتباطات معنایی و لفظی که در هنگام حفظ بین آیات برقرار نموده آنها را به یاد آورد و اگر این تأمل و دقت نتیجه بخش نبود، آنگاه به قرآن مراجعه کند.
البته این مراجعه هم باید مراجعه ای مؤثر و مفید باشد؛ به این معنا که صرفاً به دیدن قسمت مورد نظر بسنده نکرده و با دقت در مکان قرار گرفتن آیه و نیز ارتباطش با آیات قبل و بعد،
بکوشد برای همیشه آن را در ذهن خود تثبیت نماید تا در مرورهای بعدی دوباره در به یاد آوردن آن دچار مشکل نشود.
به علاوه، په هنگام خواندن محل اشتباه هم، بهتر است خواندن خود را از یک یا چند آیه قبل و در آیات طولانی، از ابتدای آیه آغاز نماید.
* #یک_توصیه_کاربردی: در موارد بسیاری حافظ قرآن در مرورهای خود با اشکالات مشابهی مواجه می شود؛
به این معنا که مثلاً در مرور سوره مبارکه »نساء»، در یادآوری انتهای آیات، به دفعات متعدد به مشکل برمی خورد؛ یا در سوره مبارکه هود، در مرور و بازخوانی داستان پیامبرانی که در این سوره آمده به جهت مشابهت آن با آیاتی که در سوره مبارکه اعراف آمده دچار مشکل می شود.
اگر حافظ قرآن محلهایی را که به هنگام مرور و بازخوانی آنها با مشکل مواجه می شود به طور منظم یادداشت نماید و در فرصتی جداگانه به بررسی موارد یادداشت شده بپردازد، بی تردید در مرورهای آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهد شد.
#مرور_شنیداری
در این روش، حافظ قرآن با گوش دادن به تلاوت ترتیل قسمتهایی که قبلاً حفظ نموده، آنها را مرور می کند. این روش از نظر اهمیت و فایده پس از روش نخست (مرور از حافظه) قرار می گیرد و تنها به منظور ایجاد تنوع در مرور توصیه می شود.
#مرور_ذهنی
: در این نوع مرور، فرد بدون اینکه آیات را بر زبان آورد در ذهن خود آنها را دوره می کند. طبیعتاً چنین مروری برای
تثبیت شده
واستوار حافظ مناسب است وبایدبه طور محدود ومثلا برای استفاده هرچ بهتراز زمانهای که نمی توان برای انها برنامه ریزی کرد.
* نکته: مرور با استفاده از دو روش (شنیداری و ذهنی) 👉به ویژه برای افراد شاغل (مثل کارمندان) می تواند بسیار مفید و راهگشا باشد.
این دسته از علاقمندان به حفظ قرآن ،می توانند هنگام عزیمت به محل کار یا بازگشت به منزل یا دیگرموقعیتها،با استفاده واز این دو روش محفوظات خود رامرور کنند.
#مرور_از_روی_مصحف
: حافظ می تواند گاهی اوقات برخی اجزاء و صفحات را از روی مصحف و با هدف استقرار هرچه بهتر مکان آیات در ذهن مرور کند. ه) کدام دوره ترتیل برای استفاده حافظان قرآن مناسب تر است؟
برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید ویژگی های یک ترتیل استاندارد و مناسب را بیان کنیم. ترتیل خوب و استاندارد باید حائز ویژگی های زیر باشد:👇👇
* تمامی اجزاء قرآن با لهجه عربی فصیح و به گونه ای صحیح و متقن تلاوت شده باشد.
* سرعت تلاوت چنانچه در تعریف ترتیل آوردم از ریتم و آهنگی مناسب و معتدل برخوردار باشد؛ نه آنچنان تند که به اجرای قواعد تجویدی لطمه بزند و نه آنچنان کند که موجب خستگی شنونده شود.
* قاری مرتّل کلیه قواعد تجویدی را به نحو احسن اجرا کرده باشد.
* نحوه تلاوت قاری و وقف و وصل های او نشان دهنده توجه و اشراف وی به مبحث «وقف و ابتدا» و آشنایی با مفاهیم آیات باشد.
اگه برنامه مرور روزانه شما دوجزء است .یک جزء ونیم آن رابا استفاده از روش (مرور از حافظه)ونیم جزءدیگر رابااستفاده ازتلاوت ترتیل مرور کنید؛
یا اگرساعت رابرای مرور محفوظات اختصاص داده اید،45دقیقه دیگربااستفاده از روش دوم مرور نمایید.
[2] . البته این سخن به معنای تأیید مطلق ترتیل استاد منشاوی و استاد حصری نیست و اشکالاتی به ویژه در بحت وقف و ابتدا در تلاوت ترتیل این دو استاد وجود دارد.
1. و بهتر است این استفاده هم به طور ضمنی و حاشیه ای و در کنار استفاده از یکی از ترتیلهای قاریان مصری یا ایرانی باشد و نه به طور مطلق.
#نرم_افزار_سلام_قرآن را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.ermile.salamquran.android&ref=share