دستورات مفید تربیتی ،اخلاقی ،عبادی و اجتماعی رسول اکرم(ص) به مرد عرب در شش جمله
جاءَ رَجُلٌ إلَی النَّبِیِّ صلی الله علیه وآله فَقالَ:
عَلِّمنی عَمَلاً یُحِبُّنِی اللّهُ عَلَیهِ، و یُحِبُّنِی المَخلوقونَ، و یُثرِی اللّهُ مالی، و یُصِحُّ بَدَنی، و یُطیلُ عُمُری ، و یَحشُرُنی مَعَکَ.
فَقالَ رسول الله :
هذِهِ سِتُّ خِصالٍ، تَحتاجُ إلی سِتّ خِصالٍ: إذا أرَدتَ أن یُحِبَّکَ اللّهُ فَخَفهُ وَاتَّقِهِ. و إذا أرَدتَ أن یُحِبَّکَ المَخلوقونَ فَأحسِن إلَیهِم، وَ ارفِض ما فی أیدیهِم. و إذا أرَدتَ أن یُثرِیَ اللّهُ مالَکَ فَزَکِّهِ. و إذا أرَدتَ أن یُصِحَّ بَدَنَکَ فَأَکثِر مِنَ الصَّدَقَةِ.
و إذا أرَدتَ أن یُطیلَ اللّهُ عُمُرَکَ فَصِل ذَوی أرحامِکَ. و إذا أرَدتَ أن یَحشُرَکَ اللّهُ مَعی فَأَطِلِ السُّجودَ بَینَ یَدَیِ اللّهِ الواحِدِ القَهّارِ .
---------
امیرالمؤمنین امـام علـى(ع) نقل می کنند شخصی نزد پیامبرخدا(ص) آمد وعرض کرد:
یا رسول الله به من كارى بياموز كه خداوند ، به سبب آن :
. مرا دوست بدارد
. و مردم نيز دوستم بدارند،
. و خدا دارايى و ثروتم ام را افزون گرداند
. و سلامتی و تندرستی ام را تضمین کند
. و عمرم را طولانى گرداند
. و مرا با تو محشور كند.
حضرت نگاهی باو انداخت و فرمود:
اين خواسته هایی كه گفتى شش چيز است كه به شش عمل ، نياز دارد:
۱. اگر مى خواهى خدا تو را دوست بدارد ، از او بترس و تقوا داشته باش.
۲. اگر مى خواهى مردم دوستت بدارند ، به آنان نيكى كن و به آنچه دارند ، چشم طمع مدوز.
۳. اگر مى خواهى خدا دارايى ات را افزون کند ، حق مال را بپرداز(خمس وزكات و...)
۴. اگر مى خواهى خدا بدنت را سالم بدارد ، صدقه بسيار بده.
۵. اگر مى خواهى خداوند عمرت را طولانى گرداند ، با خويشاوندانت صله رحم و رسيدگى كن ؛
۶. و اگر مى خواهى خداوند تو را با من (رسول الله)محشور كند ، در پيشگاه خداوند قهّار ، سجده طولانى كن.
منابع :
أعلام الدين ص 268
بحار الأنوار ج 85 ص 164 ح 12
سیدغلامعباس طاهرزادهhttp://eitaa.com/hafezan_vahy
🔺منجی در کلام عیسی
ظهورِ منجی، در عصر پایانی جهان معروف به آخرالزمان پس از فراگیر شدن ظلم و بیداد، حقیقتی است که مورد توافق ادیان الهی و وحیانی است
پیامبران و فرستادگان الهی جملگی نوید فرا رسیدن روزگاری مملو از عدل و آرامش را به پیروان خود میدادند
در این میان مسیحیت نیز از این قاعده مستثنا نیست، آنچنان که ردِ پای این تعاریف چه از شخص منجی و چه از حال و هوای روزگارِ ظهورِ او که از قضا رقابت تنگاتنگی با روایات شیعه دارد را میتوان حتی در انجیلهای به جا مانده هم یافت
#پسر_انسان
༺ꕥꕥ༻༺ꕥꕥ༻༺ꕥꕥ༻
༺ꕥꕥ༻༺ꕥꕥ༻༺ꕥꕥ༻http://eitaa.com/hafezan_vahy
🔰مظلومیت خدیجه، بانوی بی مثال
🔸بمناسبت وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها.
👌از بیانات استاد غلامعباس هاشمی
📖بانوی باکرامت و وجاهت، همسر وفادار رسول اکرم صلوات الله علیه، جناب خدیجه سلام الله علیها حق بزرگی بر گردن یکایک مسلمانان و مومنان دارند.
کریم ترین زنان عالم، بانویی که اسلام با ثروت او و شمشیر علی علیه السلام قد بر افراشت. البته نه اینکه اسلام با زر و زور ترویج شده بلکه هر مانعی در راه نشر و تبلیغ اسلام سر راه قرار گرفت شمشیر علی و ثروت خدیجه آن مانع را بر طرف نمود. نمونه کار امدی ثروت خدیجه در دوران تحریم مسلمانان و زندگی آنان در شعب ابی طالب در مدت بیش از دوسال است و نمونه کارآمدی شمشیر علی علیه السلام در بیش از هفتاد جنگ با محاربان و مشرکان است. این بانوی یگانه و سیده قریش، که پیامبر مانندی برای او نمی دید از مظلومیتی بزرگ نیز برخوردار است. جای آنکه کنگره های عظیم در شان او در جهان برپا کنند مطالبی عاری ازحقیقت حتّی درکتاب های شیعه پیرامون آن وجود شریف وجود دارد.
🔸از جمله مطالب موجود در زبان ها و برخی کتاب ها این است که آن حضرت قبل از ازدواج با پیامبر دوبار ازدواج کرده اند. این مطلب، هم خلاف نقل و هم می توان گفت خلاف عقل است.
از نظر نقلی، روایات و نقل های تاریخی بسیاری وجود دارد که دلالت بر باکره بودن آن جناب در زمان ازدواج با پیامبر می کند. از جمله ابن شهرآشوب در مجلد اوّل مناقب آل ابی طالب ص۱۵۹ از دوعالم شیعی و دو مورّخ سنّی روایات باکره بودن را نقل نموده اند. ایشان از سید مرتضی در الشّافی و شیخ طوسی در التّخلیص و از ابوالقاسم کوفی و بلاذری نقل می کند که: "ان النبی تزوج بها و کانت عذرا" یعنی پیامبر با خدیجه ازدواج کرد درحالی که دوشیزه بود و شوهری ندیده بود. سپس مویّدی بر این نقلها ذکر می کند؛ "و یویّد ذلک ما ذکر فی کتابَیِ الانوار و البِدَع انّ رقية و زينب كانتا ابْنَتَيْ هالة اخت خديجة." یعنی نقل های سید و شیخ و... را تایید می کند ان چه در دو کتاب الانوار و البدع ذکرشده و آن این است که رقیه و زینب دختران هاله خواهر خدیجه بوده اند.
🔸علاوه بر وجود این نقلها، ازحیث عقلی نیز مساله قابل تامّل است! چگونه امکان دارد رَحِمی که عصمة الله الكبری و ام الائمة النقباء النجباء، فاطمة الزهرا در آن رشد كرده است قبلا در اختيار ناپاکان و مشرکان بوده باشد.؟
وسعت طهارت وجودی حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها را می توان از آیه تطهیر نیزاستفاده کرد؛ "ُإِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا "
( ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﭘﻠﻴﺪی ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ [ ﻛﻪ ﺑﻪ اجماع مسلمین فاطمه از انان است ] ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻧﻤﺎﻳﺪ، ﻭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﭼﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ از همه پلیدی ها و گناهان ﭘﺎﻙ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪ.( احزاب ٣٣)
درزیارتنامه هامیخوانیم کنتم فی الاصلاب الشامخه و الارحام المطهره. بر محققان و نویسندگان لازم است به لوازم نقل های تاریخی و روایی تیز توجه کنند.
#تفسیر_مقارن_قرآن کریم
http://eitaa.com/hafezan_vahy