💠 پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم در خطبهی غديریه، به همۀ مردم و به ما اینچنین امر فرمودند:
🍃 «فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَ الْوالِدُ الْوَلَدَ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ؛ حاضران به غائبان و پدران به فرزندانشان بايد امر ولایت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه را تا روز قيامت برسانند.» (خطبهی غدیریه)
💢 اميد است با همّت و تلاش شما عاشقان مولا، اين سنّت حسنهی الهی پایهگذاری شود و همگى مشمول اين حديث شريف باشيم كه: «مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً فَلَهُ أَجْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا إلى یَوْمِ القِیَامَةِ؛ هركس سنت حسنهاى را پايه گذارى كند تا روز قيامت هركه به آن سنت عمل كند به او و به فرد پايه گذار آن هم، همان اجر عطا خواهد شد.» (بحار الأنوار، ج۹۷، ص ۲۳)
🌸 با تشکر از همۀ عاشقانِ مولا علي بن ابي طالب، امیرالمؤمینن صلواتاللهعلیه
📎 #امامت
📎 #عید_غدیر
@btid_org ازکانال
@hafizz
#قبلهخانهخودرااصلاحکنیم
در دو روز از سال، خورشید به هنگام ظهر بر مکه معظمه عمود میتابد و هر ناظری روی زمین میتواند با نگاه کردن به خورشید در آن لحظه، جهت قبله خود را تعیین کند. روز ۲۵ تیر (ساعت ۱۳ و ۵۷ دقیقه به وقت ایران) و همچنین روز ۷ خرداد (ساعت ۱۳ و ۴۸ دقیقه) یعنی در لحظه اذان ظهر به افق مکه ، جهت خلافِ سایه شاخص در هر مکان ، جهت قبله را نشان میدهد.
از دیرباز تعیین جهت قبله مورد توجه مسلمانان بوده است و شناسایی آن برای انجام برخی اعمال مذهبی یک نیاز اساسی محسوب میشود. با استفاده از روشهای متفاوت میتوان جهت قبله را تشخیص داد مانند روابط مثلثات کروی، طریقه رسمی، قطبنما و غیره اما روش بسیار ساده و دقیقتر نیز وجود دارد. با استفاده از مقدار سایه شاخص در زمان معین میتوان جهت قبله را تشخیص داد. در روزهای مشخصی از سال آفتاب در لحظه ظهر شرعی در سمت رأس خانه خدا قرار میگیرد و این لحظه زمانی است که میل خورشید یا فاصله مرکز خورشید تا استوای سماوی معادل عرض جغرافیایی مکه است.
بهترین روش برای تعیین قبله، موقعیت خورشید در دو روز خاص از سال است، وقتیکه خورشید دقیقاً در بالای سر مکه معظمه قرار میگیرد. در زمان اذان ظهر این دو روز، خورشید در جهت قبله قرار میگیرد و تمام ساکنین کره زمین می توانند با کمک یک شاخص، جهت قبله را تعیین کنند.
در روز ۷ خرداد ، ساعت ۱۳ و ۴۸ دقیقه و ۲۵ تیر ، ساعت ۱۳ و ۵۷ دقیقه به وقت تابستانی ایران (مقارن با لحظة اذان ظهر در مکة معظمه) جهت خلاف سایة شاخص در هر مکان جهت قبله را نشان میدهد.
#قبله
@hafizz
◼️شهادت امام محمد باقر علیه السلام تسلیت باد.
💢امام باقر(علیه السلام) می فرمایند:
🔹مثَلُ الْحَریصِ عَلَى الدُّنْیا مَثَلُ دودَةِ القَزِّ: کُلَّمَا ازْدادَتْ مِنَ القَزِّ عَلى نَفْسِها لَفّا کانَ أَبْعَدَ لَها مِنَ الْخُروجِ حَتّى تَموتَ غَمّا
💠حریص به دنیا، همانند کرم ابریشم است که هر چه بیشتر دور خود مى تند، خارج شدن از پیله بر او سختتر مى شود، تا آنکه از غصه مى میرد.
📚کافى، ج ۲، ح ۷
📎#حدیث
📎#شهادت_امام_باقر_علیه السلام
از کانال@kalamema
@hafizz
📚📚📚
📚📚
📚
ومَن اَحسَنُ قَولاً مِمَّن دَعا اِلَی اللّهِ و عَمِلَ صــلِحـًا
《 و کیست نیک گفتارتر از آن کس که بهسوی خدا خواند و کار نیک کند.》
👈برخی از مفسران، شأن نزول آیه را اذانگویان دانستهاند(احکام القران ،ج۴ ،ص۱۶۶۲)
💠از پیامبر اکرم (ص) نقل شده:
المُؤَذِّنونَ أطولُ النّاسِ أعنَاقاً
موذن ها در روز قیامت گردنشان نسبت به سایر مردم بلندتر است
«اعناق» جمع «عُنُق» به معنای "گردن" می باشد.
هم علمای سلف و هم پس از ایشان در معنای این حدیث با یکدیگر اختلاف دارند.
1⃣گفته شده: منظور از بلندی گردن ها، بلندی حقیقی است؛ وقتی مردم در قیامت غرق در عرق هستند، گردن های مؤذنین بلند است، تا این اندوه و عرق شامل آنها نشود.
2⃣ گفته شده: معنایش این است که مؤذن ها بیش از سایر مردم به رحمت الله چشم دارند و معمولا چنین فردی گردنش را دراز می کند تا از آنچه بدنبالش هست، اطلاع یابد؛ پس معنایش کثرت ثواب و پاداشی است که خواهند دید.
3⃣گفته شده: آنها رئیسان و بزرگان هستند. چراکه عرب ها بزرگان را با گردن های دراز توصیف می کنند.
4⃣گفته شده: معنایش این است که آنها پیروان بیشتری دارند.
...و معانی دیگری برای آن ذکر شده است.
اما اینکه: میفرماید: چون قیامت فرا رسد، مؤذن ها ویژگی ای دارند که دیگران از آن بی بهره اند و آن اینکه گردن شان از همه بلندتر است و با این ویژگی شناخته می شوند؛ اشاره به فضل و برتری آنها داشته و نشان دهنده شرف و مقام والای آنهاست؛ زیرا آنها اذان داده و ندای الله اکبر و شهادت به یگانی الله و شهادت به رسالت رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم سر می دادند و به سوی نماز و رستگاری فرا می خواندند. آنها از مکان های مرتفع این نداها را اعلان می کردند، از این رو پاداش شان از جنس عمل شان است و سرها و چهره های آنان در بلندا قرار خواهد داشت، به این صورت که گردن های آنان در روز قیامت بلند خواهد شد. پس شایسته است که انسان در گفتن اذان، هرچند در مسجد نباشد، حریص باشد و به انجام آن بشتابد.
📚برگرفته از موسوعه الاحادیث النبویه (اهل سنت).
#اذان
#نکات_تفسیر
#گنجینه_آیات
@hafizz
🍃امام به سائل گفت: «امروز را فقط پیش خدا گدایی کن»!🍃
در اهمیت عرفه همین بس که امام صادق(علیه السلام)فرمود: اگر ماه مبارک رمضان بر کسی گذشت و او آمرزیده نشد، تا ماه مبارک آینده به آمرزش او امیدی نیست مگر آنکه عرفه را با شرایط آن ادراک کند.
از این رو امام سجّاد(علیه السلام)به سائلی که در روز عرفه گدایی می کرد، فرمود: وای بر تو! آیا در چنین روزی، دست نیاز به سوی غیرخدا دراز می کنی؛ در چنین روزی برای کودکان در رحِمْ امید سعادت می رود؛کسی که در این جا از خدا غیرخدا را طلب کند زیان کرده است.آن حضرت کسانی را که در چنین زمان و مکانی دست نیاز به سوی دیگران دراز می کنند، بدترینِ انسانها معرفی فرمود.
📚برگرفته از کتاب جرعه ای از صهبای حج،حضرت آیت الله جوادی آملی،ص238
@hafizz
🌹عیدقربان روز"ثَجّ" و "عَجّ" است🌹
امام علي عليه السلام می فرماید : شنيدم رسول خدا صلي الله عليه وآله روز عيد قربان ، خطبه مي خواند ومي فرمود : امروز ، روز «ثجّ» و«عجّ» است . ثجّ ، خون قرباني هاست كه مي ريزيد . پس نيّت هركس صادق باشد ، اولين قطره خونِ قرباني او كفّاره همه گناهان اوست ، و«عجّ» ، دعاست . پس به درگاه خداوند دعا كنيد.
📚نوادر راوندی ،ص ۲۶۷
🌻عیدتان مبارک🌻
#عید_قربان
@hafizz