🌊 دلش اقیانوس آرام بود
✍🏻 یادداشت عزیز نوبهار به یاد همرزم شهیدش محمدعلی عبداللهی
▫️ پسر حاج امرالله، جوانی از محله مصلی بود که تازه سربازیاش را تمام کرده بود و کارت پایان خدمتش را گرفته بود، و به عنوان نیروی بسیجی همراه ما به جبهه آمده بود. جوانی بسیار شجاع و نترس بود، و آرزوهایش را هم راحت بیان میکرد. مثلا میگفت دلم میخواهد با دختر فلانی ازدواج کنم و دقیقا اسم میبرد. یا میگفت خانهام را میخواهم گرد بسازم. پدر و مادرش را خیلی دوست داشت. قبل از سربازیاش در قطر کار میکرد.
▫️سال ۱۳۶۲ بود، قبل از عملیات والفجر سه در غرب کشور. ما پنج یا شش نفر گراشی، در واحد بهداری لشکر ۱۹ فجر به عنوان امدادگر رزمی خدمت میکردیم. نام محمدعلی عبدالهی، علی جعفرزاده، ابوطالب مهرابی و محمد نامآور یادم هست.
▫️یک شب به ما خبر دادند که لشکر ثارالله، که آن زمان فرماندهاش حاج قاسم سلیمانی بود، امدادگر کم دارند. ما چند نفر گراشی را مامور به خدمت کردند تا به کمک امدادگرهای این لشکر برویم. وقتی رفتیم آنجا، محیط برایمان غریب بود و فرهنگ متفاوتی میدیدیم. آخر لشکر ۱۹ فجر از استان فارس بود و لشکریانش هماستانی بودند و همدیگر را میشناختیم. اما لشکر ثارالله از شرق (کرمان و سیستان و بلوچستان) بود و ما هیچ شناختی از آنها نداشتیم و با کسی رفیق هم نبودیم.
▫️قرار بود که فرداشب یا پسفرداشب عملیات صورت بگیرد. ما چند نفر را به دهلران منتقل کردند. ما همدیگر را رها نمیکردیم و همیشه با هم بودیم. آن شب در یک ساختمان مخروبه خوابیده بودیم.
▫️شهید محمدعلی عبدالهی رو به من کرد و گفت: «عزیز، ما در این لشکر غریبیم. فردا کشته میشویم و جسدمان پیدا نمیشود.»
▫️من خواستم تسکینش دهم و گفتم: «نه، چنین اتفاقی نمیافتد. نفوس بد نزن.»
▫️گفت: «نه. اینجا ما غریبیم. کسی هم ما را نمیشناسد. کشته و شهید شدن یک طرف، حرف من رها شدن جسدمان است.»
▫️پرسیدم: «خب، چکار کنیم؟»
▫️گفت: «خودکار یا ماژیک داری؟»
▫️من هم با ماژیک آبی که داشتم، پشت لباسش نوشتم «محمدعلی عبدالهی اعزامی از گراش فارس».
▫️او سپس لباس نظامیاش را هم در آورد و یقهاش را برگرداند و گفت: «پشت یقهام هم بنویس.»
▫️پرسیدم: «اینجا دیگر برای چه؟»
▫️گفت: «چون اگر کشته شدیم و پیدا شدنمان طول کشید، اینجا پوسیده نمیشود و نوشتهها پاک نمیشود. ولی جاهای دیگر زودتر پاک میشود.»
▫️من خواستهاش را اجابت کردم و زیر یقهاش هم نوشتم.
▫️فردا صبح ساعت ۴ حرکت کردیم و به خط مقدم زدیم. و پیشبینی محمدعلی درست از آب در آمد. فردای عملیات که برمیگشتیم، شهید عبدالهی با ما نبود. من اینطرف و آنطرف دنبالش میگشتم، اما پیدایش نکردم.
▫️تا این که تقریبا دو سال بعد، دنبالم آمدند و گفتند: «یک جسد پیدا شده است. بیا و ببین میتوانی شناساییاش کنی؟»
▫️من قضیهی همان نوشته را گفتم. گفتم یقهاش را برگردانید و اگر نوشته شده است: «محمدعلی عبدالهی اعزامی از گراش فارس»، دیگر هویت جسد مشخص است. اتفاقا از روی همان نشانه، جسد شهید شناسایی شد. انگار به دل شهید برات شده بود که چنین اتفاقی خواهد افتاد. چون دلش اقیانوس آرام بود!
🌷هفتبرکه: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ معصومه علوی مادر شهید محمدعلی عبداللهی درگذشت تا یک مادر فداکار دیگر از جمع کم تعداد مادران شهید کاسته شود. محمدعلی عبدالهی فرزند حاج امرالله ۷ مرداد ۱۳۶۲ در عملیات والفجر ۳ در سن ۲۲ سالگی به شهادت رسید.
🔻مراسم یادبود این مادر شهید در حسینیه چهاردهمعصوم(ع) گراش برگزار میشود. به مناسبت درگذشت این مادر شهید شعری تازه سروده از مصطفی کارگر و بازنشر یادداشتی از عزیز نوبهار را در هفتبرکه بخوانید:
7Berkeh.ir/archives/134552
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🚕جهش رسمی نرخ تاکسی تلفنی به ۱۵ هزارتومان
💸نرخ تاکسیهای درون شهری گراش امسال ۵۰ درصد افزایش و به مبلغ ۱۵ هزار تومان رسید.
🗣تصمیمگیری برای افزایش نرخ تاکسیهای درون شهری بر عهده شورای اسلامی شهر و سازمان حمل و نقل شهرداری است و در نهایت نرخ پیشنهادی در کمیته انطباق فرمانداری مصوب میشود و به تاکسی تلفنیها برای اجرایی شدن اعلام میشود.
💬سعید جعفری، عضو شورای شهر و عضو کمیسیون حمل و نقل شهرداری گراش:
▫️بهمنماه ۱۴۰۱ بود که جلسهای با حضور رانندگان تاکسیهای درون شهری در شورا برگزار شد و به پایین بودن نرخ تاکسیها و گران شدن قطعات خودرو اعتراض داشتند و درخواست کردند نرخها افزایش پیدا کنند، پیشنهاد افزایش مبلغ از ۱۰ به ۱۵ هزار تومان را دادند و ما هم پذیرفتیم و درخواست را به کمیته انطباق فرستادیم.
▫️هر چند در کمیته انطباق افزایش نرخ از ۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ قطعی شد ولی قبل از آن هم متاسفانه به صورت غیرقانی نرخ در بین بعضی تاکسیها افزایش پیدا کرده بود.
▫️افزایش قیمت اینبار کمی بالا بود و ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد، در حال حاضر علاوه بر تاکسیهای درون شهری اسنپ در دسترس مردم است و یک مینیبوس هم خریداری شده است و در آینده به ناوگان شهری اضافه می شود.
🤔همچنان نحوه محاسبه توقف بین دو مسیر و میزان افزایش قیمت در ساعات آخر شب برای مردم روشن نیست و در مصوبه امسال هم به این موضوع اشارهای نشده بود و طبق روال گذشته دریافت مبلغ اضافه از سوی رانندگان سلیقهای است.
⁉️امسال هم در پاسخ به پیگیری خبرنگار هفتبرکه از شورای شهر و کمیسیون حمل نقل تعیین تکلیف این موضوع به روزهای آینده و بعد از تشکیل جلسه موکول شد.
🚖اما خیلی وقت است که نرخ کرایه تاکسی اینترنتی اسنپ هم افزایش داشته است. در حال حاضر نرخ اسنپ و تاکسی تلفنی تقریبا نزدیک به هم است و حتی گاهی قیمت اسنپ بالاتر هم است.
🔻 خبر کامل در هفتبرکه:
7Berkeh.ir/archives/134480
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
📙 ویژهنامه خلیج فارسشناسی در گذر زمان، نگاهی به زندگی و آثار اقتداری
https://www.gerishna.com/wp-content/uploads/2023/04/14020210-Makran-va-Khalij-Fars-Eghtedari.jpg
🌊 فصلنامه «مَکران و خلیج فارس» به صاحب امتیازی «مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس» در روزهای اخیر و به مناسبت ۱۰ اردیبهشت ویژهنامهای برای بررسی زندگی و آثار مرحوم «احمد اقتداری» منتشر کرده است.
📙 سردبیر و مدیرمسئول این مجله علی محرابی و دبیری تحریریه این ویژهنامه را امیرحسین نوبهار بر عهده داشتهاند و در آیین «خلیج فارس، قلب ایران» از آن رونمایی شد.
🔻 فایل الکترونیکی این ویژهنامه را به رایگان از اینجا دریافت کنید:
🔸 پایگاه اینترنتی: cpg.shirazu.ac.ir
🔸 تلگرام: @pgcss_shiraz
✍️ در این ويژهنامه ۱۸ عنوان متن، یادداشت، مقاله، مصاحبه و گزارش از اساتید دانشگاه، پژوهشگران و دانشجویان منتشر شده که در آن ابعاد مختلف آثار و حیات اقتداری مورد کنکاش قرار گرفته است. در این مجله میتوانید یادداشتها و مقالاتی از امین عظیمیزاده، دکتر ابراهیم عباسی، دکتر یونس صادقی، مریم مظاهری، مهدی فتاحی، پدرام عسکری و مینا منصوری حبیبآبادی را بخوانید. همچنین مصاحبههایی با صادق رحمانی و عبدالعلی صلاحی در این شماره وجود دارد که توسط راضیه متین و نگار دهقان انجام شده است. در این ویژهنامه گزارشهایی از فرناز صادقیان و سهیل پارسا تبار و گزارشهای تصویری از عبدالله سراجی، مجید افشار، مسلم پورشمسی و امین نوبهار را نیز خواهید دید.
📙 فصلنامه «مکران و خلیج فارس» یک مجله تخصصی در حوزه مطالعات خلیج فارس است که تا کنون چهار شماره و دو ویژهنامه از آن منتشر شده است.
🔻خبر کامل در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134560
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
Makran va Kahlij Fars - Eghtedari.pdf
15.18M
📙📎 فایل الکترونیکی ویژهنامهی «مَکران و خلیج فارس»
▫️ به صاحب امتیازی «مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس»
🌊 انتشار به مناسبت ۱۰ اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس
▫️ به سردبیری علی محرابی
▫️ و دبیری تحریریه امیرحسین نوبهار
🔻خبر کامل در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134560
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🌊 In the Name of Ahmad Eghtedari, a Prize for Persian Gulf Studies
✍️ 7Berkeh - Raheleh Bahador
💬 “The Persian Gulf is the heart of Iran; and Ahmad Eghtedari is the heart of the Persian Gulf.” It was based on this statement by Shafiei Kadkani, one of the greatest literary figures of Iran, that the conference held in Gerash on the Persian Gulf National Day, on April 29th, was named “The Persian Gulf, the Heart of Iran”.
▪️ It was a memorial for Professor Ahmad Eghtedari (1925-2019) known as “The Father of Persian Gulf Studies”, and an occasion to introduce the cultural prize in his name, the biennial Ahmad Eghtedari Prize, among his lovers from every age and social class. It was Dr. Eghtedari's wish to allocate this prize to students, scholars and authors who have written a treatise, a scholarly article or a research book about the Persian Gulf and the southern regions of Iran, with the aim of continuing Persian Gulf researches.
▫️ Dr. Sadegh Rahmanian, Dr. Eghtedari’s trustee, was the first lecturer of this event. He introduced Professor Eghtedari as the “nurse” of Iran and said: “nursing Iran, he was not an Iranologist but an Iran worshiper. He is the lover of Iran and its culture and history.”
▫️ Dr. Ahmad Joulaei Bushehri, a member of the art faculty of Bushehr and Tehran Azad University, was the second lecturer of the conference. He called Dr. Eghtedari “an anthropologist who worked in the field of culture as a national heritage.”
▫️ Dr. Ebrahim Abbasi, a professor of political sciences in Shiraz University, was the key speaker of the conference. He stated that Dr. Eghtedari’s research and works are referenced even in Arabic countries of Persian Gulf.
🌐 After a short clip about Dr. Eghtedari’s life, Amir hossein Nobahar introduced the website eghtedariprize.ir designed for introducing Dr. Eghtedari’s life and works as well as the prize.
✔️ “This prize is meant to carry out Dr. Eghtedari’s will,” Mohammad Khajehpour said while introducing the biennial Ahmad Eghtedari Prize, “By receiving various researches, we are hopeful to have a treasure of Persian Gulf studies in Gerash.”
🔻 Read the full news story in 7Berkeh:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134564
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🐎کورس اسبها در یادواره مرحوم حاج حسین قدسی
▫️هشتم اردیبهشت ۱۴۰۲مسابقات کورس یادواره مرحوم حاج حسین قدسی، با شرکت ۲۴ راس اسب از استانهای جنوبی کشور، در میدان سوارکاری شهدای ده تن و شهید حاجی حسن زاده برگزار شد.
➖اسامی برندگان:
▫️در رده اسبهای زیر ۴ سال
🥇مقام اول: اسب پادشاه با سوارکاری امیر ارسلان آتشبار از شهرستان گراش
🥈مقام دوم: اسب خاتون با سوارکاری مهدی نویدی از شهرستان گراش
🥉مقام سوم: اسب آشیل با سوارکاری تیمور میرزایی از بخش ارد
▫️در رده مبتدی:
🥇مقام اول: اسب طوفان با سوارکاری حامد بهمن از شهرستان هرنگ
🥈مقام دوم: اسب ژنرال با سوارکاری بنیامین نویدی از شهرستان گراش
🥉مقام سوم: اسب باگروب با سوارکاری علیرضا افکارانی از شهرستان خنج
▫️در رده امتیازدار:
🥇 مقام اول: اسب رعد با سوارکاری فرشید شبتاری از شهرستان میناب
🥈مقام دوم: اسب هیرو با سوارکاری امیر علی پاگیر از شهرستان گراش
🥉مقام سوم: اسب سیلاب با سوارکاری محمد حسین خوشاب از شهرستان گراش
▫️در رده قهرمانان:
🥇مقام اول: اسب اژدر با سوارکاری آریا محمودی از شهرستان بستک
🥈مقام دوم: اسب رعد چاه مبارک با سوارکاری ابراهیم احمدزاده از بندر عسلویه
🥉مقام سوم: اسب زلزله با سوارکاری محمد حسین خوشاب از شهرستان گراش
🏆به مقام آوران حکم قهرمانی،جام قهرمانی، تندیس، مدال و وجه نقد اهدا شد.
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134543
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🚑پایگاه اورژانس برای جاده چک چک مصوب شد
🚨تازهترین پایگاه اورژانس گراش در مسیر جاده چک چک ساخته خواهد شد تا این جاده و روستاهای دشت بالا از خدمات اورژانس جادهای بهرهمند شوند.
➖ناصر دلخوش، رئیس مرکز اورژانس ۱۱۵ شهرستان گراش:
▫️در طرح آمایش سرزمینی در سال گذشته چندین نقطه که نیاز به احداث اورژانس داشت را به سازمان اورژانس پیشنهاد دادیم، که خوشبختانه این طرح تصویب و به مرحلهی نهایی رسید.
▫️هر وقت در روستاهای دشت بالا از جمله کنار زیارت، کسرالدشت، شمسآباد،دشت رحمانی و جاده چک چک حادثهای رخ میداد، ما هم نگران بودیم دیر به بالین بیمار برسیم هم نگران بودیم اگر همزمان در شهر اتفاقی افتاد، امکان فرستادن آمبولانس نداشته باشیم.
✔️پایگاه اورژانس جادهای خلیلی نیز به مرحله بهرهبرداری نزدیک شده و به زودی راهاندازی میشود.
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134570
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh