👨⚕️کار بزرگ دکتر عبداللهی هویتبخشی گراش از نظر علمی و عملی بود
🔺دکتر حسینی رییس دانشکده علوم پزشکی شیراز
🏨 ۷۰ روز پس از تغییرات مدیریتی در دانشکده علوم پزشکی گراش، مراسم رسمی تودیع و معارفه ریاست دانشکده علوم پزشکی گراش در سالن اجتماعات دانشکده برگزار شد.
▫️۸ اسفند ۱۴۰۱ آغاز ریاست دکتر محسنزاده در دانشکده علوم پزشکی گراش بود.
➖محسنزاده، ریاست جدید دانشکده علوم پزشکی شهرستان گراش:
✔️دکتر عبدالهی بیش از ۷ سال با ایثار و فداکاری و خدمات جهادگونه از زندگی خود زدند و سکاندار مجموعه علوم پزشکی شدند. زبان الکن من قادر به تقدیر و تشکر از ایشان نیست.
✔️خداوند را شاکرم که توفیق خدمتگزاری به مردم را به من داد تا قدم کوچکی برای مردم شهر و منطقه بردارم.
➖دکتر احمد عبدالهی:
➰طی این مدت که در خدمت دوستان بودم همه کمک کردند که گراش آبادتر باشد. خیلی از افراد هنوز هستند و کمک میکنند ولی خیلی از افراد دیگر در بین ما نیستند ولی آثارشان هست.
➖حجتالاسلام بخشایشپور، امام جمعه شهر:
▪️پذیرش مسئولیت تکلیفی را میآورد. روز قیامت باید جوابگو باشیم. آدم هر چه پیرتر میشود دو خصلت در او پررنگ میشود یکی آرزو و یکی حرص. بعضی افراد حرص برای خدمت و بعضی افراد حرص برای ریاست طلبی.
❌تذکر امام جمعه : پرداختهای غیرقانونی باید مدیریت شود
▫️درخواست برخی از پزشکان متخصص از بیماران برای پیش پرداخت غیرقانونی و به حساب افراد نامشخص، در شان قشر نخبه ارزشی نیست باید مدیریت شود تا به خاطر چندرغاز نخبگان زیر سوال نروند.
▫️این بد است که شایعه شود در شهر ما فلانی برای یک نوبت دهی این قدر پول میگیرد. باید یک نظارتی باشد.
▫️یکی از مشکلات جدی ما در کشورمان عدم شناسایی استعدادها و شکوفایی آن است.
➖حسینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
🌟دکتر عبدالهی در دوره جراحی بسیار موفق بودند به دلیل این اقدامات و ظرفیتهایی که داشتند، میخواستیم شیراز بمانند ولی علاقه داشت در منطقه و مردم خودش خدمت کند.
📌فراهم کردن این زیرساختها در مجموعه تنها بخش کوچکی از فعالیتهایی است که دکتر انجام داده اما کار بزرگتری که او انجام داده هویت بخشی به گراش از نظر علمی و عملی است.
➰ما نمیخواستیم که دکتر عبدالهی این سمت را کنار بگذارند اما بحثهایی در منطقه بود و ما اصل را بر تعامل، همراهی، همکاری جمعی و حفظ وحدت گذاشتیم. اصرار خودشان بود که که من نمیخواهم بمانم و قبول کردیم.
☑️دولت تعرفه بخش دولتی و خصوصی را یکسان کرد،سقف آن را برداشت. پلکان را تصحیح کرد. مالیات را کم کرد ما دیگر بهانهای برای زیر میزی گرفتن نداریم. شما همین طور که خیرین زیادی دارید افراد مستمند و فقیر هم زیاد دارید. این مشکل باید حل شود.
▪️گراش و لار در مساله آموزش پزشکی باید به هم کمک کنند مردم و اساتید و نخبگان دو شهر باید علمشان را انتشار بدهند و زکات بدهند. ان شاالله با وحدت، راه پیشرفت هموار شود.
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134786
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
☀️ صبح دوستان به خیر و نیکی
#حس_زندگی
😍زردآلوی نوبرانه گراش
📸 مهدی باقرپور
▪️☀️▪️
🔴 هفتبرکه همان گریشنای شما
🔴 7Berkeh.ir
✔️ Ble.ir/7Berkeh
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ Whatsapp: bit.ly/7B-Wa
🔘 با نزدیک شدن دهه کرامت شانزدهمین اجلاس هماندیشی دبیران استانی زیر سایه خورشید (شجر فارس) ۱۵ اردیبهشتماه با حضور حجتالاسلام انجوینژاد و قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد.
▫️محمدعلی شامحمدی به عنوان رییس شورای سیاستگذاری شبکه رضوی فارس در این جلسه حضور داشت و سخنرانی کرد.
#خبرک
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ واحد مراکز آموزش قرآن کریم مجمع القرآن فاطمیون گراش برگزار می کند:
🔹 حفظ ۴ جزء از قرآن کریم در یکسال (ویژه سنین ۱۱ سال به بالا)
🔹 حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم در یکسال (ویژه سنین زیر ۱۱ سال )
🔹دوره تخصصی روخوانی و روانخوانی، تجوید به همراه مفاهیم قرآن کریم در یکسال بصورت تضمینی
💠 ویژه خواهران
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
09173830137
#اطلاعیه #فراگیر
✍️ یادداشتهای صادق رحمانی از سفر ششروزه به گراش
2️⃣ بخش دوم
🌃 زیست شبانه
▫️ در این سالها که تهران بیش از همیشه فرساینده روح و روان آدمی است، حضور چندروزه در گراش، راحت جان است. از صبحهای دلانگیزش که با اذانهای محلی روح را جلا میدهد تا شبهایش که جوانها تا پاسی از شب گذشته دل میپرخوانند. «دل پَلخِنَدَه» به قول گراشیها یعنی گشتوگذاری که مایه آرامش دل است. در سکوت شبها و صبحهای پگاه، حتی صدای ماشینها و موتورسیکلتها نیز برایم دلانگیز و راحت جان است.
▫️ با شروع فصل بهار، علاوه بر این که خود مردم به دید و بازدید میپردازند، مهماننوازی نیز میکنند. گویا از اواخر اسفند تا اوایل خرداد موسم دعوت گراشیها از دوستان و خانوادههایشان از شهرستانهای دیگر هستند.
🏙 چند وقتی است که موضوع زیست شبانه در شهرهای بزرگ باب شده است. من هم در شیراز خیابان زند دیدهام و هم در تهران چهارراه ولی عصر، به گونهای که از ساعت ۱۱ تا ۲ بامداد در این محدوده دستفروشها گلهبهگله بساط میکنند و مشتریها نیز شب را به گشتوگذار و خرید از آنان میپردازند. خرید خوراکی از این دستفروشها کیف و کیفیتی خاص دارد.
🏞 با تغییر وضعیت شهرها و مدرن شدنشان، ظاهر روستاها شهریتر و ظاهر شهرها پر رنگولعابتر شده است. خیابان اصلی و قدیمی شهر و نیز کمربندی به جز چند ساختمان قدیمی نونوار و امروزی شده است. بلوارهای ورودی و خروجی شهرها زیباسازی و نورپردازی شدهاند که نشان از خوشآغازی و پایان خوش سفر باشد.
🍽 در گراش و لار و اوز تالارهایی به سبک باغچههای فرخزاد و درکه و دربند تهران یا باغچهرستورانهای حوالی شیراز و مشهد در همین بلوارها سربرآوردهاند و پذیرای جوانهایی است که سبک تفریحشان با ما سنتیها فرق دارد. آنها با دوستان خود در کافهها مینشینند، حرف میزنند و خوردنی و نوشیدنیهایی را سفارش میدهند که نامشان نیز ایرانی نیست. شیک، سالاد سزار... و نمیدانم چه.
▫️ به طور معمول جوانان گراشی به لار یا اوز میروند و لاریها و اوزیها به گراش میآیند. دلیل این سفرهای کوتاه ۱۵ دقیقهای نیز برای این است که در محیطی کاملا راحت و دور از دسترس و چشمرس همشهریهای خود ساعاتی از شب را سپری کنند. چندی پیش و با بالا گرفتن موضوع عدم رعایت پوشش اسلامی، فعالیت یکی دو تا از این تالارهای پذیرایی برای مدتی متوقف شده بود.
🔻 در هفتبرکه بخوانید:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134787
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
⛑جشن خانواده هلال احمر
🔘امروز ۱۸ اردیبهشت ماه اعضای جمعیت هلال احمر شهرستان گراش هم زمان با گردهمایی اعضا داوطلب جمعیت هلال احمر کشور در سالن شوری گرد هم جمع شدند و هفته هلال احمر را در کنار هم با دادن هدیه و قدردانی از هم، گرامی داشتند.
➖محمد شکاری، رییس جمعیت هلال احمر شهرستان گراش:
▫️جمعیت هلال احمر گراش از زمانی که گراش بخش بود، فعالیت داشت. پایگاه امداد و نجات جادهای گراش جز اولین پایگاه ثابت جادهای استان فارس است که قدردان زحمات دکتر حسنی و آقای محسنی هستیم.
▫️ما در عمل به همه ثابت کردیم که در جمعیت هلال احمر مرد عمل هستیم. خدمت به خلق و مردم در خون همه امدادگران و نجاتگران داوطلبان جمعیت هلال احمر است.
▫️هلال احمر گراش در سطح بالایی همیشه جز شهرستانهای پیشرو در خدمات داوطلبانه و خدمت به مردم در منطقه، استان و کشور و حتی خارج از کشور بوده است.
➖حجتالاسلام غلامی، امام جمعه موقت گراش:
✔️تسکین دادن وحمایت از مردم، کمک به مردم همه جز مبانی دین است. وقتی به آیات و روایات دین نگاه میکنیم ما در برطرف کردن مشکلات مردم سوق میدهد. رسالتی که برای هلال احمر تعریف شده نیز همین آرمان را دنبال میکند.
✔️جایی که درد باشد در جامعه، اولین ارگانی که قدمی برای برطرف کردن مشکلات برمیدارد جمعیت هلال احمر است که نشان از ایثار درونی و مسئولیت پذیری در این افراد است.
✔️از رییس جوان مجموعه اداری جمعیت هلال احمر، محمد شکاری تقدیر میکنم که در طول یک سالی که مسئولیت را عهدهدار شدند خدمات شایانی را برای شهرستان، منطقه و استان داشتند.
➖درویشی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر فارس:
➰از روسای شهرستان گراش آقایان اصغر شکاری، اصغر حسنی و غلامرضا محسنی که سال گذشته بازنشسته شدند، قدردانی میکنم. همین طور محمد شکاری، که فعالیت خود را در سمت جدید شروع کرده و جز روسای خوب شهرستان است.
➰در کشور ماه از ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان هفته هلال احمر نامگذاری شده است تا در این زمان بتوانیم فعالیت هلال احمر را بیشتر معرفی کنیم.
➰ما غنچههای هلالاحمر را داریم داوطلبینی که از سن خردسالی تا جوانی و میانسالی و هر زمانی که توان داشته باشند با کمکهایشان در حوزههای مختلف انسانی یا مالی، عضویتشان را در جمعیت هلال احمر به ثبت میرسانند.
🎈بخش اعظم برنامه گرامیداشت روز هلال احمر به تقدیر و قدردانی و دادن هدایا و لوح تقدیر به اعضا و کارکنان گذشت.
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134849
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
👁🗨 #ازچشم_شما
💬 یکی از شهروندان گراشی:
☎️ نزدیک به ده روز است که تلفن منزل ما به خاطر ۱۲ هزار تومان بدهی قطع شده و هنوز وصل نشده است! قبل از این که تقصیر را گردن خودم بیندازید، باید عرض کنم:
1️⃣ پیامک قبض تلفن دو روز بعد از قطعی آن برای من ارسال شد!
2️⃣ همان روزِ قطع شدن تلفن، من از طریق سامانه ۲۰۰۰ قبض را پرداخت کردم که کسی بهانه نداشته باشد.
3️⃣ چند بار به مخابرات رفتهام، اما بیشتر اوقات فقط یک کارمند آنجا حضور دارد و میگوید برو بعدا بیا!
❓ سوال اینجاست که چرا قطع کردن اینقدر آسان است، ولی وصل کردنش اینقدر سخت؟ یعنی آن سیستمی که میتواند تشخیص بدهد من ۱۲هزار تومان بدهی دارم و شترق تلفن ما را قطع میکند، نمیتواند تشخیص بدهد که ما بدهیمان را پرداخت کردهایم و آن را دوباره وصل کند؟
⁉️ آیا حتما واجب است که من بروم مخابرات، و کارمند مورد نظر حضور داشته باشد، و من گردنم را کج کنم و بعد از معذرتخواهی، درخواست کنم که تلفنم را وصل کند، و اگر آن کارمند فرصت داشت و سیستم وصل بود و مشکل دیگری نبود، التفات فرموده و دکمهی وصل شدن تلفن ما را بزند؟
🔻 گزارش چند ماه پیش هفتبرکه در مورد این معضل را هم بخوانید:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/132231
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🎁 هفتبرکه رسانه برتر استان فارس در رتبهبندی کشوری
1️⃣ رتبه اول بین پایگاههای خبری استانی در استان فارس
🎖 رتبه ۱۳۹ بین نزدیک به ۱۸۰۰ پایگاه خبری کشور
🔻 به گزارش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سجاد فتحی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش گفت:
💬 رتبهبندی پایگاههای خبری بهمنظور ایجاد رقابت سالم و حرفهای و تشخیص جایگاه واقعی هر پایگاه خبری و با هدف ارتقای سطح کیفی رسانههای کشور انجام شده است. امسال نتایج دوره پنجم رتبهبندی منتشر شد.
💬 پایگاه خبری هفتبرکه گراش نخستین پایگاه خبری مجوزدار شهرستان گراش در این رتبهبندی توانست به کسب ۵۵ امتیاز در رده ۱۳۹ کل پایگاههای خبری کشور قرار گرفت.
💬 در میان ۲۰۰ پایگاه خبری نخست ۳ پایگاه خبری از استان فارس دیده میشود.
✅ رتبه ۸۲ : پایگاه خبری سراسری اقتصاد آینده نیوز
✅رتبه ۱۳۹: پایگاه خبری هفتبرکه در شهرستان گراش
✅رتبه ۱۴۰ : پایگاه خبری پیام خبر در شیراز
💬 در بررسی پایگاههای خبری معیارهایی مانند رعایت اصول خبرنویسی، جریانسازی خبری، واکنش سریع به شایعات و ذکر منبع مورد توجه داوران بوده است که پایگاه خبری هفتبرکه با تولید محتوای مناسب و حرفهای همچنین پوشش اختصاصی خبرهای شهرستان و جنوب فارس توانست از نظر داوران جایگاه برترین پایگاه خبری را بین شهرستانهای استان فارس به دست آورد.
📌پایگاه خبری هفتبرکه بیش از ۱۲ سال سابقه خبری دارد و از سال ۱۳۹۴ مجوز فعالیت آن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد. این پایگاه خبر در دوره چهارم نیز توانسته بود در رده دوم پایگاه خبری استان فارس و رده ۱۲۵ پایگاههای خبری کشور قرار گیرد.
💬 فتحی گفت: «در حال حاضر چهار پایگاه خبری هفتبرکه، گراش انقلابی، گراشنیوز و فداغ نیوز در شهرستان گراش مجوز فعالیت دارند و چند رسانه دیگر نیز در حال طی کردن مراحل صدور مجوز هستند.»
🔻خبر کامل و نظر شما در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134710
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
📽 بازگشایی سینما با غریب
▫️اکران فیلم سینمایی غریب
🍿 اثر برگزیده چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر
🎬 از سهشنبه ۱۹ اردیبهشت ساعت ۲۰:۳۰ به مدت یک هفته
#سینما
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🔴 اصغر فرودی شهردار لار شد
🗳 اصغر فرودی، فرماندار سابق گراش، با رای چهار عضو از شورای شهر هفتنفرهی لار به عنوان شهردار لار انتخاب شد.
📌 به گزارش آفتاب لارستان، امروز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، در رأیگیری اعضای شورای اسلامی شهر لار، اصغر فرودی، فرماندار پیشین شهرستانهای گراش و داراب و اهل بخش بنارویه با چهار رأی به عنوان شهردار لار انتخاب شد. شورای شهر لار اسامی سه نفر را برای این پست به رایگیری گذاشته بود: اصغر فرودی، محمد عبادتکار و علی امینی.
🔖 فرودی متولد ۱۳۴۹ در مارمه از توابع بخش بنارویه لارستان است. او بعد از ریاست هلال احمر اوز، به مدت هفت سال بخشدار اوز بود و سپس و مدتی در بخشداری مرکزی لارستان حضور داشت. با روی کار آمدن دولت روحانی، او از ۳۰ آذر ۱۳۹۲ به عنوان سومین فرماندار گراش منصوب شد و ۶ سال و ۹ ماه در این سمت باقی ماند تا اینکه در اولین روز مهرماه ۱۳۹۹، با حکم وزیر کشور به عنوان فرماندار ویژه داراب معرفی شد. او در بهمنماه ۱۴۰۰ صندلی فرمانداری داراب را به فرهاد سعدی واگذار کرد. در دو سال اخیر، او به عنوان کارشناس در فرمانداری ویژه لارستان حضور داشت.
🔴 ششمین شورای اسلامی شهر لار چالشهای زیادی برای انتخاب شهردار داشته است و تاکنون دو بار شهرداران منتخب این شورا از سوی استانداری فارس رد شده است. انتخاب اصغر فرودی نیز باید به تایید استانداری فارس برسد و هنوز نهایی نیست.
🔻 خبر در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134883
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🔥*درب و کابینت ((پارسیان ))*🔥
بهترین و به روزترین طراحیها
نسبت به فضای موجود
به دلخواه شما☺️
🔻*خدمات اصلی کابینت پارسیان* 🔻
🪟ساخت انواع کابینت
🪚 کمد دیواری
🏡 دکوراسیون داخلی مسکونی و اداری
🚪فروش درهای PVC (وکیوم) درجه یک
*در اینستاگرام نمايشگاه* ⚠️
instagram.com/kabinetparsian1
از نمونه کارهای ما دیدن کنید😃
09171806879 🪀📲 غلامپور
09107110647 🪀📲 عظیمی
*نشانی : گراش | بلوار شیخ احمد انصاری | روبروی آتش نشانی* 🚒
با نازلترین قیمت 💰
#گراش #شيراز #بندرعباس #لار #اوز #خنج #خور #کوره #گلار #کهنه #فداغ #بیرم #هود #بیدشهر #کاریون #بلغون #بستک #صحرای_باغ #عمادده و ....
#تبلیغات #فراگیر
♻️ #پسماند_صفر ۱۰: امان از دستمال کاغذی!
✍️ سیده عاطفه معصومی
❓ تابهحال به این فکر کردهاید که اگر زبالهای قابل بازیافت نباشد و از طرفی، هم آلوده باشد و هم به مقدار خیلی زیاد و روزانه تولید شود، چه سرنوشتی دارد؟ چگونه معدوم میشود و چه اثراتی برای سلامتی و محیط زیست میتواند داشته باشد؟
❗️ محصولات سلولزی مثل دستمال کاغذی، دستمال حولهای، پوشک بهداشتی کودک و نوار بهداشتی از این دسته هستند.
🔺 این چهار مورد، جایگزین پایدار دارند و سالهاست که این جایگزینهای پایدار توسط افرادی که آگاهی و دغدغهی محیط زیست دارند و افراد معتقد به پسماند صفر استفاده میشود. همچنین در کشورهای پیشرفته، جدیتر به این موضوع پرداختهاند و تولید و عرضه این محصولات و همچنین اطلاعرسانی در این خصوص بیشتر انجام شده است.
1️⃣ استفاده از دستمال پارچهای به جای دستمال کاغذی: برای تولید یک رول دستمال کاغذی، ۳۷ گالن آب مصرف میشود. علاوه بر مصرف آب، قطع درخت برای تولید دستمال کاغذی، از بین رفتن حیات موجوداتی که زندگیشان به درخت و طبیعت وابسته است، افزایش دی اکسید کربن و گازهای گلخانهای و گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی، بخشی از ماجراست. اینها همه تغییراتیست که برای تولید دستمال کاغذی (محصولات سلولزی) رخ میدهد و بعد از مصرف و پسماند آن ماجرای دیگری...
🔺 یکی از پرمصرفترین موارد استفاده از دستمال کاغذی، به عنوان دستمال توالت است. دستمال پارچهایهای مخصوصی به عنوان جایگزین وجود دارد که سالهای سال قابل استفاده است. بسیار باکیفیت و مقاوم است و آبگیری مناسبی دارد. یکی از فروشگاههای اینترنتی برای خرید این محصولات و همچنین جادستمالی برای داخل کیف، فروشگاه اینترنتی بدون پسماند زمین پاک است: @zaminepak.shop و همچنین فروشگاه اینترنتی یکتاپلاس: @yekta_plas و فروشگاه محصولات دوستدار محیط زیستِ نگار @negar_zerowaste_stuff
2️⃣ استفاده از دستمال آشپزخانه به جای دستمال حولهای: دستمال حولهای معمولا در آشپزخانه و بهوفور استفاده میشود، بدون فکر کردن به سرانجام آن زباله. سال 99 بود که با دستمال آشپزخانه خراشاد آشنا شدم: @khorashad.toobaf. اول از همه فرم آن که میشد مثل دستمال حولهای استفاده کرد و سهولت استفاده نظرم را جلب کرد و بعد هم نخی و دستباف بودن آن. بعد از خرید و استفاده، متوجه آبگیری فوقالعاده و کیفیت بالای آن شدم و خب، بعد از گذشت سه سال (استفاده روزانه) همچنان مثل روز اول، بدون هیچ تغییر، پارگی و یا هر نوع مشکل دیگری است.
🔻 #یادداشت کامل در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134893
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✍️ یادداشتهای صادق رحمانی از سفر ششروزه به گراش
4️⃣ بخش چهارم
🖌 انجمن شعر چشمه
▫️ حضور هادی فردوسی، شاعر سروستانی مقیم شیراز در گراش، باعث شد که معصومه بهمنی، دبیر انجمن شعر چشمه، مرا نیز به محل انجمن دعوت کند تا ساعتی را با شعر و کلمه سر کنیم. پیش از این انجمن شاعران و نویسندگان گراش با همت محمد خواجهپور و دبیری مسعود غفوری با رکورد ۹۹۹ جلسه، هر هفته در گراش برگزار میشد. این دو نویسنده و روزنامهنگار در یک ایده و پس از تشکیل ۹۹۹ جلسه، مجلس ختم انجمن را با حضور برخی از شاعران شناختهشده برپا کردند.
انجمن شعر چشمه نیز سابقه زیادی دارد، اما با توجه به تغییرات فرهنگی و فناورانه، هنر شعر فضا را به نفع هنرهای دیگر واگذاشته است و دیگر از رونق سابق برخوردار نیست. البته در لار انجمن شعر آفتاب با حضور حمید منشی، عبدالرضا مفتوحی، فرزاد قناعتپور و خانم وحیدیان فعالیت چشمگیرتری در قیاس با دیگر شهرهای اطراف دارد. حمید منشی به محمد خواجهپور گفته که پس از جایزه احمد اقتداری، منطقه جایزههای دیگری را به خود خواهد دید. از جمله جایزه ادبی خلیل روئینا، شاعر فقید لاری. از انجمن تائب اوزی نیز خبر چندانی شنیده نمیشود. فرهاد ابراهیمپور از شاعران باسابقه اوز باید دست به کار شود.
▫️ در انجمن شعر چشمه گراش که در طبقه زیرین انجمن خوشنویسان برپا شده بود، علاوه بر معصومه بهمنی دبیر انجمن، مصطفی کارگر (سالک)، اسدالله هرمی، فوزیه ثابت، و خانم پابرجا حضور داشتند. مقداری صحبت کردم و چند رباعی و غزل خواندم و گوش کردم. هرمی به گویش گراشی غزلی درباره «مهوه» خواند.
🌐 رتبهبندی سایتهای خبری
▫️ اوایل اردیبهشت که در تهران بودم، در کانال تلگرامی انجمن صنفی روزنامهنگاران، مدیران مسئول پایگاههای خبری، چالشها و گلههایی را درباره رتبهبندی و امتیازدهی معاونت مطبوعاتی به پایگاههای خبری مطرح میکردند. الان که در گراش هستم، محمد خواجهپور، مدیر رسانههای هفتبرکه، گفت که سایت خبری هفتبرکه رتبه قابل قبولی را در بین ۱۸۰۰ پایگاه خبری در ایران کسب کرده است: رتبه ۱۳۹ که به نظر میرسد در سراسر استان فارس رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. مسعود غفوری و محمد خواجهپور، مسئول و سردبیر پایگاه خبری تحلیلی هفتبرکه گراش به همراه فاطمه یوسفی و شیدا شرقی، مریم مالدار و سمیه کشوری و حضور پررونق افشارها، عکاسهای خبری گراش، در طی این سالها محیطی حرفهای را برای تولید و بازتاب خبر طراحی و اجرا کردند که امروز و بهرغم فشارهای خردهقدرتهای محلی و گاه تعطیلیها، توان و استعداد خود را نشان دادهاند. رتبه نخست را در استان فارس به این دوستان که پردغدغه و بیادعا به فعالیت فرهنگی مشغولند تبریک میگویم و برای وجود چنین دوستان اهل نظری در گراش به خود میبالم.
🔻 در هفتبرکه بخوانید:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134787
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
🔴 به جای کمکهای خیریه به دنبال مولدسازی باشیم
✍️ یک گراشی از دبی
📌 مقدمهی این نوشته، مقالهای با عنوان «مولّدسازی، فرصتی برای گراشیها در راستای نظام»، نوشتهی پیشین نویسنده است که در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ در سایت هفتبرکه منتشر شده است. به خوانندگانی که آن نوشته را نخواندهاند، پیشنهاد میشود اول آن را بخوانند و سپس به خواندن این نوشته ادامه دهند.
🔻 بخشهایی از مقاله:
▫️ اگر به زبان ساده فرض کنیم «مسلمانی» یعنی داشتن تشخیص درست از نادرست، به تحقیق و قدر مسلم همه ما در مورد تآکیدات فراوان و گستردهی اسلام در باره صدقه دادن، انفاق و دستگیری و کمک به نیازمندان آگاهی داریم و بارها نیز احادیث و سیره حضرت رسول و ائمه را در چگونگی کمک به این گروه که به دلایل مختلفی به ناداری و نیازمندی گرفتار آمدهاند خوانده یا شنیدهایم، امّا کمک به فرد نیازمند با گداپروری بسیار تفاوت دارد، تفاوتی که متاسفانه در کشور ما نادانسته و یا اغلب به عمد و برنامهریزیشده نادیده گرفته میشود.
▫️ همچنین در شهرستان گراش و چند شهرستان همجوار و تشکیلات، موسسات و انجمنهای خیریهی مجوزدار و یا افراد و گروههای آماتور مسجدی و هئیتی، گاهوبیگاه با شدّت و زیادهروی بیشتری از حاکمیت و دولت به تفاوت بنیادی این امر بیتوجه هستند و گوش شنوایی هم به خیرخواهان و آگاهان جامعه ندارد.
➖ تاریخچهای از سقوط ارزش پول ملی
➖ سقوط پول ملی یعنی اوج گرفتن فقر و بیکاری و نومیدی
❕ به همان تناسبی که بر اثر مدیریت اشتباه حکمرانی و برنامهریزی غیر علمی اقتصادی نظام حاکم در کشور روزانه بر تعداد افراد زیر خط فقر و خط فقر مطلق در کشور اضافه میشود، دولتها به سنت حامیپروری، سازمانها و نهادهای حامی و کمککننده به این نیازمندان زیر خط فقر مطلق را زیاد کرده و بیشتر آنها را به رخ جامعه میکشد.
➖ کمک به نیازمندان یا گداپروری و مدیونسازی؟
❓ چرا نظام و دولتها در ایران که میخواهد به نیازمندان و قشر ندار کشور کمک برساند و از آنها دستگیری کند، اول میآید با دست خود و با اجرای برنامههای اقتصادی و مالی خاص در حکومتداری، بخش قابل ملاحظهای از مردم را به سوی نداری و نیازمندی سوق میدهد و آنها را به زیر خط فقر میراند، و سپس خوراکی و کالاهای اولیه و ضروری مورد نیاز مستمندان را با بوق و کرنا بین بخشی از آنها تقسیم میکند؟
➖ مثالی از اولویتهای هزینهای در ایران
➖ کمکهای پیدا و پنهان خیرین در گراش: از ساختوساز تا نقدی
➖ رشد گروههای جهادی و سنتی و هیاتی و گردش مالی آنها
❗️ اگر کمکهای نقدی خیرین گراشی با یک حساب سرانگشتی جمع شود، میتوان به حجم بالای پولی که در این راه برای مستمندان و یا به اسم مستمندان از خیّرین گراشی جمعآوری میشود پی برد.
➖ عزتمندی دیروز و لنتیگری امروز در گراش
➖ نتیجهگیری: طرح مولدسازی را دریابید
▫️ به جای گداپروری به دنبال طرح مولدسازی باشید. به نفع گراش و همه است، حتی اگر برای شخص خودتان باشد، چون «گراشی از دبی» هنوز اعتقاد دارد که اگر این داراییها به دست گراشیها برسد، حداقل در گراش میماند ولی دیگران و وابستگانِ بزرگانِ وابسته به نظام آنها را میفروشند و با ارز درهمی ۱۵ یا ۱۶ هزار تومان به خارج منتقل میکنند.
📌 حتی اگر نمیخواهید به سراغ مولدسازیهای دولتی بروید، طرحهای نیمه تمام و روی زمین مانده خود شهرستان را به دست بگیرید و از این طریق با ایجاد کار و شغل به دیگران خیر برسانید.
🔻 #یادداشت کامل در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134224
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
⚠️ عطش واگذاری: اوقاف برکهها و زمینهایش را واگذار میکند
🔴 اداره اوقاف گراش واگذاری زمینهای اطراف برکهها را آغاز کرده است. آبانبارهایی که دیگر کمتر مورد استفاده است، هنوز میتواند دلیلی برای مجادله و حساب و کتابِ سود و زیان باشد؛ اما این بار نه برای آب، بلکه برای خاک.
▫️در دوره مدیریت زینالدین در سالهای اول دهه ۹۰ اداره اوقاف گراش با هدف ساماندهی موقوفات برای بسیاری از زمینهای وقفی و برکهها سند صادر کرد. صدور این اسناد بدون چالش نبود و حتی گاهی برای زمینها و برکههای ملکی نیز سند اوقافی صادر شد.
💬 حجتالاسلام سعید زینالدینی، رئیس سابق اداره اوقاف و امور خیریه گراش، سال ۹۱ در گزارشی به هفتبرکه اعلام کرد: «شهرستان گراش دارای ۴۰۱ آبانبار است. این یعنی معادل الحاق ۴۰۰ هکتار زمین به اوقاف». یعنی همراه با هر برکه تقریبا برای یک هکتار زمین نیز سند صادر شده است. این آمار قطعا در سالهای بعد افزایش داشته است و حالا بعد از دوازده سال، نوبت به واگذاری این زمینها رسیده است.
💬 امراله مولایی، رییس فعلی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گراش، میگوید: «در حال حاضر در گراش ۲۵ تا ۳۰ قرارداد باغداری صادر شده است و همین تعداد نیز در دست اقدام است.»
🔻هفتبرکه در این گزارش واگذاری یک هکتار در تنگ بادامی برای باغ خرما و زیتون را بررسی کرده است.
❌ این واگذاری با اعتراض اعضای انجمن محیط زیست مواجه شده است. محیط زیستیها بیش از هر چیز به تداخل زمینهای اوقافی واگذاری با طرح جنگلکاری تنگ آب و همچنین تخریب بخشی از آبراه تاریخی تنگآب در اجرای این طرح معترض هستند.
📌زمینی موقوفی در تنگ بادامی است که به صورت قراردادی برای ساخت باغ خرما و زیتون در پروژهای ۲۰ساله به سرمایهگذاری به اسم محمدحسن شبانی تحویل و اجاره داده شده است. شبانی در زمینهی نقشهبرداری نیز با ادارهی اوقاف همکاری دارد.
💬 رییس اوقاف گراش: از آنجایی که آبانبار حریم آبخیز دارد و با اراضی ملی توافق صورت گرفته است و سند آن موجود است، این زمینها متعلق به ماست و نیاز به گرفتن مجوز از هیچ ارگانی نداریم.
⚠️ مجتبی امانی از اعضای انجمن حافظان محیط زیست: از قدیم نخل، پیزاب (حریم و زمینهای اطراف نخل) داشته است نه برکه. هیچ آبانباری پیزاب ندارد. اما مشخص نیست چطوری آمدند همراه با صدور سند برای برکهها برای زمینها هم سند در آوردند.
🔻چرا اوقاف زمینها را واگذار میکند
💸 مولایی رییس اداره اوقاف: در طرحهای اوقافی زمین باید یک عوایدی داشته باشد یعنی بلااستفاده نباشد و از آن استفاده بهینه شود. در اختیار قرار دادن زمینهای موقوفی این امتیاز را دارد که از این زمین استفاده خواهد شد و بخشی از درآمد آن نیز به اوقاف خواهد رسید.
🌴 طرح درختکاری و باغداری با انجام حصارکشی حد و مرز زمینهای موقوفی مشخص میشود و به نوعی این زمینها حفظ میشود و مانع دستدرازی افراد سودجو و زمینخوار به این زمینها میشود.
در طرح تحویل زمین اوقافی برای ساخت باغ و درختکاری، سرمایهگذاران اجازه تفکیک، تغییر کاربری و فروش زمین را ندارند در غیر این صورت قرارداد به صورت یکطرفه باطل میشود.
💬 در طرح زمین اوقافی درون شهری ما به سرمایهگذاران مجوز طرحهای تجاری مسکونی میدهیم که در گراش فعلا هیچ مجوزی صادر نشده است.
🔻مصطفی شادرام - کارشناس اداره منابع طبیعی
«در مواردی تا چندین هکتار از اراضی ملی اطراف آبانبارها طی تفاهمنامه به اوقاف واگذار شده است. حتی عجیبتر از این موضوع، در مواردی داشتیم که محدوده آبانباری بعد از طی مراحل قانونی برای طرحی به فردی واگذار شده و چون اوقاف بر وقف بودن آن آب انبار اصرار داشته است، منابع طبیعی مجبور شده زمینی را در منطقه دیگری بدون وجود آبانبار، معوض بدهد!»
🔻آیا این طرح به سرنوشت واگذاریهای دیگر دچار میشود؟
چه تضمینی وجود دارد که اجرای طرح به درستی انجام شود و منجر به تفکیک و خصوصیسازی زمینها نشود؟ چه میزان زمین به چند سرمایهگذار در قالب طرحهای مختلف واگذار یا تحویل داده شده است و سرنوشت آنها به کجا ختم شده است؟
🔻 گزارش کامل و جزییات این خبر را در هفتبرکه بخوانید:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134778
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh