چرا انتخاب مدیران ادارات آموزش و پرورش با نظرسنجی ، ایده ای نادرست است؟
اخیرا یکی از کانال های مجازی طرحی را پیشنهاد کرده است که براساس آن مدیران مناطق با نظرسنجی از مدیران و معلمان انتخاب شوند . طرح فوق در ظاهر طرحی پیشرو به نظر میرسد ولی نکات مهمی در مورد آن قابل طرح است:
این ایده محصول چه نگرشی است: بیشتر وزارتخانههای دولتی در ایران سه سطح وزارتخانه ، ادارات کل استان ها و اداره های شهرستانی دارد . وزارت آموزش و پرورش برخلاف عموم وزارتخانه ها چهارسطحی است :وزارتخانه ، ادارات کل ، ادارات ومدرسه .
مدرسه رکن اصلی وزارت آموزش و پرورش محسوب میشود که نبض تعلیم و تعلیم در آن میتپد. در طول سه دهه گذشته تلاشهای فراوانی انجام شده است نا نهاد مدرسه به جایگاه واقعی خود برسد . مدرسه محوری مهمترین برنامه وزارت آموزش و پرورش به شمار می رود. هر چند که تلاشهای فوق چندان تاثیری نداشته است و نهاد مدرسه همچنان در حد یک دایره اداری محسوب می شود. طراحان ایده انتخاب روسای آموزش و پرورش با نظرسنجی و رای گیری مدیران ومعلمان نگرش قدرت محور به تعلیم و تربیت دارند و به جای تاکید برنهاد مدرسه میخواهند نهاد اداری را تقویت کنند . تجربه کشورهای دیگر هم نشان می دهد که هرچه از حجم سطوح اداری دستگاه آموزش و پرورش کاسته شود، نهاد مدرسه جان بیشتری می گیرد و زمینه رشد آن فراهم میشود .
با ساختار اداری ایران در تضاد است . اداره آموزش و پرورش یک نهاد حاکمیتی است که مسئولیت اعمال اراده حکومت در زمینه آموزش و پرورش را در محدوده یک شهرستان یا بخش یا منطقه برعهده دارد. در بسیاری از کشورهای جهان انتخاب روسای دانشگاه ها با رای اعضای هیات علمی صورت میگیرد ولی دانشگاه یک موسسه دارای شخصیت حقوقی مستقل است . اداره آموزش و پرورش فاقد هرنوع شخصیت حقوقی محسوب میشود .
غیر دموکراتیک است . این طرح ظاهری دموکراتیک دارد ولی در باطن نوعی پوپولیسم را به وجود می آورد. یکی از لوازم اجرای چنین طرحهایی وجود تشکل های صنفی و سیاسی قدرتمنددر آموزش وپرورش است که زمینه نقدوگفت وگو و انتخاب بهتر را فراهم سازند.در شرایطی که نهاد های سیاسی و صنفی معلمان نهادینه نشدهاند و حضوری موثری در بدنه معلمان ندارند و زمینه های شکل گیری آن نیز وجود ندارد این نوع طرح ها فایده ای برای آموزش و پرورش ندارند . اگر قرار بر انتخاب مدیران مناطق توسط مدیران مدارس باشد ، این سوال به وجود می آید که ملاک انتخاب مدیران چه بوده است؟
موجب ناکارامدی می شود. براساس قوانین کشور شوراهای شهر و روستا با رای مردم همان محل انتخاب می شوند و مسئولیت نصب و عزل شهردار و دهیار محدوده فعالیت خود را برعهده دارند . در حالیکه با انتخاب رئیس اداره توسط معلمان چه کسی بر عملکرد وی نظارت می کند و آیا اداره کل میتواند نظارت برآن داشته باشد. در صورت ناکارامدی فرد چگونه باید در مورد به عزل و جابجایی وی اقدام کرد؟
ناپخته است. ابعاد مختلف این طرح توسط طراحان آن بیان نمیشود و به نظرمیرسد در مورد ابعاد مختلف آن اندیشیده شده است . مثلا چرا مردم عادی که فرزندانشان در مدرسه تحصیل میکنند و ذینفع اصلی نظام تعلیم وو تربیت اند نباید در انتخاب رئیس اداره نقش داشته باشد ؟ نحوه نظر سنجی و راهکارهای اینکه افراد مختلف بتوانند خود را معرفی کنند چیست؟ مسائلی که در بند های قبلی گفته شد نیز نشان می دهد طرح فوق ناپخته است .
مسئله معلمان نیست. انتخاب رئیس اداره مسئله بخش عمدهای از معلمان نیست و امکان همراهی بدنه آموزش و پرورش با آن اندک است .
احتمال سودجویی در آن است . امکان چنین اقدامی در شرایط فعلی وجود ندارد و نهاد های ذیربط نیز با آن موافقت نخواهند کرد. با توجه به اینکه طرح فوق توسط کسانی مطرح می شود که خود سابقه مدیریت در سمت های مختلف را داشته اند و تسلط کافی برشرایط موجود دارند چرا مطرح می شود؟ شاید اقدامی باشد که در ظاهر برای مدرسه و برای ایران مطرح شود و در اصل در جهت سرگرم ساختن دیگران است تا در فراغ بال در چینش نیروهای خود در پست های مدیریتی شهرستانهای فعال باشند و بتوانند به مقصود خود برسند .ضمن اینکه حساسیت فوق العاده طراحان در مورد مدیران شهرستان های تهران و تاکید بر عدم بدهکاربودن مدیرکل با رفتارهای دیگر آن ها که در خفا و پس پرده انجام میشود هماهنگی ندارد .
و اما حرف آخر:
وضعیت آموزش و پرورش در شرایط موجود آمادگی چنین طرحهایی وجود ندارد .طراحان آن نیز به خوبی از وضعیت موجود و مطالبات بدنه معلمان آگاهی دارند . به نظر میرسد هدف از چنین طرحهای ناپخته ای ، پیگری اهداف دیگری باشد که باید در انتظار آن نشست. مسئله اصلی آموزش و پرورش با انتخاب مدیران به صورت رای گیری و نظر سنجی حل نمیشود.
🧿اخبار هفت شهر را ، در نشانی های زیر دنبال کنید:
ایتا
🆔 https://eitaa.com/haftshahr_ir
تلگرام
🆔 https://t.me/haftshahrir
اینستاگرام
🆔 @haftshahr.ir
38.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مناظره جنجالی خبرشهر:
پارلمان شهری، نماد اراده مردم یا حیات خلوت مفسدان اقتصادی؟
در مناظره جنجالی خبرشهر، با حضور بهنام برجی حقوقدان، امیر یقین لو فعال سیاسی و سمایی عضو شورای آموزش و پرورش شهریار
ویدئو با کیفیت وتماشای رایگان در آپارات خبرشهر
https://www.aparat.com/v/wrhg448
🔻🔻 کانال ما را در ایتا دنبال کنید.
@khabareshahr
یک نامه و حواشی آن
♨️اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان شهریار از مدتها قبل با ناکارمدی و سو مدیریت مواجه بوده ، تا جایی که یکبار در گذشته های نه چندان دور سابقه دستگیری مدیر این اداره به جرم ارتشا نیز در کارنامه این اداره مهم نقش بسته است.
♨️ اکنون مهرداد آل ابریشم زاده بعنوان رئیس در راس این اداره قرار دارد که متاسفانه به جهت عدم اشراف به قوانین و مقررات ، بزرگترین تعاونی مصرف شهرستان شهریار را که متعلق به فرهنگیان می باشد با مشکل مواجه نموده است.و از طرفی نیز اخیرا داوطلبین نامزدی انتخابات شورای کارگری شهرداری شهریار را به گذراندن آزمون دعوت نموده است.
♨️فارغ از اینکه آزمون و آموزش یک کار پسندیده و خوب است ولو اینکه هیچ محمل قانونی هم نداشته باشد.
⁉️اما سوال اینجاست که رئیس اداره مذکور در همه جوامع کارگری این سلیقه یا مقررات را اعمال می نماید یا اینکه نقض ماده ۲۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در میان است.
👀از سجاد برنجی سرپرست فرمانداری شهرستان شهریار بعنوان نماینده عالی دولت انتظار می رود نسبت به اوضاع انتخابات تعاونی ها و شوراهای کارگری بویژه تعاونی مصرف فرهنگیان شهریار و شورای کارگری شهرداری شهریار نظارت و از هرگونه جانبداری و اعمال سلیقه جلوگیری نماید.
♨️مکاتبات و پیگیری ها در این اداره جواب نمی دهد و لاجرم طولی نخواهد کشید که بیش از پنج هزار فرهنگی که اموالشان بیش از یک دهه در تصرف غیر قانونی عده ای منفعت طلب با ترک فعل اداره تعاون قرار گرفته است ، راهی جز تجمع اعتراضی نداشته باشند.
🚨این موضوع ممکن است از سوی بیش از هزار کارگر شاغل در شهرداری ها نیز اتفاق بیافتد.
🔻مراسم تکریم و معارفه فرماندار شهرستان ملارد
▫️ شنبه ۲۹ دی ساعت ۱۰ صبح
▫️ سالن اجتماعات مرحوم سلمان هراتی(ملارد، بلوار رسول اکرم(ص) خیابان معلم )
▫️روابط عمومی فرمانداری شهرستان ملارد
🧿اخبار هفت شهر را ، در نشانی های زیر دنبال کنید:
ایتا
🆔 https://eitaa.com/haftshahr_ir
تلگرام
🆔 https://t.me/haftshahrir
اینستاگرام
🆔 @haftshahr.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مطالبه گری ما از مسئولین را ، در نشانی های زیر دنبال کنید:
ایتا
🆔 https://eitaa.com/haftshahr_ir
تلگرام
🆔 https://t.me/haftshahrir
اینستاگرام
🆔 @haftshahr.ir
مطالبه گری ما از مسئولین را ، در نشانی های زیر دنبال کنید:
ایتا
🆔 https://eitaa.com/haftshahr_ir
تلگرام
🆔 https://t.me/haftshahrir
اینستاگرام
🆔 @haftshahr.ir
وعده های دروغین یک معتمد قلابی برای ابقای امین اسدی در فرمانداری ملارد
♨️امین اسدی فرماندار شهرستان ملارد که با شکایات مردمی ، با پرونده روستای پر حاشیه کاغذی مواجه بود، در هیأت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شهرستان انحلال این شورا را به استانداری ارسال کرد.
♨️کاری که باید تابستان اتفاق می افتاد.
♨️اما چون منافع یک معتمد قلابی در استمرار فعالیت شورای روستای کاغذی نهفته بوده و هست ، با وعده وعید های دروغین مبنی بر اینکه چون با ستاد دکتر پزشکیان ارتباط دارد، مانع از تغییر فرماندار که رئیس هیأت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شهرستان ملارد می باشد خواهد شد، تصمیم گیری در خصوص انحلال این شورا را تا جایی به تاخیر انداخت که فرماندار از دروغ بودن وعده های معتمد قلابی اطمینان حاصل کرد.
♨️البته نه اینکه معتمد قلابی کاری از دستش بر نیاید ، بلکه چون دستش برای همه اطرافیان و دوستان سیاسیش رو شده است ، تنها توانست کاری کند که تغییر فرماندار ملارد ، جز آخرین فرمانداری های استان تهران باشد.
♨️حالا علت تاخیر در تغییر فرمانداری ملارد مشخص شد که خیلی پیچیده و با معرفی گزینه های انحرافی ، فرصت سازی می کردند تا اسدی با تصویب عدم انحلال شورای کاغذی ،پرونده این روستا را از دستور کارهیأت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شهرستان خارج نماید.
اما نشد که نشد..
♨️در حال حاضر سکان فرمانداری در دستان سید اصغر تقوی می باشد که همه آنهایی که در شهرستان های مختلف با ایشان کار کرده اند،به نیکی از وی یاد می کنند که نگاه عادلانه و بدون حب و بغض به مسائل و توجه کارشناسانه به موضوعات،از ویژگیهای شخصیتی وی اعلام می شود.
هدایت شده از اصحاب رسانه خبرنگارمستقل قدرت الله عبدی
مرتضی گرد شهر آزادگان.jpg
249.4K
مطالبه مردم مرتضی گرد؛تبدیل روستا به شهر و تاسیس شهرداری
هفته نامه مامن؛ جمعی از اهالی مرتضی گرد (شهر آزادگان) با تهیه و امضا طوماری خطاب به مسئولین درخواست کردند که با توجه به جمعیت 70 هزار نفری و ظرفیت بالای صنعت و اقتصادی منطقه نسبت به ارتقا سطح دهیاری به شهرداری و جایگزینی نام مرتضی گرد به شهر آزادگان اهتمام و اقدام لازم انجام شود.
در این طومار آمده است؛ با توجه به جمعیت 70 هزار نفری ساکن در این منطقه عملاً تعریف روستا برای این شهر فاقد وجاهت قانونی است و لازم است تا نسبت به ارتقا سطح دهیاری به شهرداری اقدامات لازم انجام شود.
همچنین در این طومار به ظرفیت های اقتصادی و صنعتی منطقه اشاره شده است، برابر اطلاعات به دست آمده این منطقه دارای حدود دو هزار کارگاه صنعتی تولید مبل و لوازم اداری است.
در عین حال منطقه دارای ظرفیت های سیاسی و فرهنگی متعددی است که در صورت ایجاد تغییرات اداری متناسب با نیاز و خواست مردم می توان در آینده شاهد رشد و توسعه بیش از بیش این منطقه بود.
لینک مطلب
http://azadeghan.ir/?p=3156