دیدارهرساله مردم سرحمام پازواربابلسربه همراه حاج آقا حاجی زاده باحضرت علامه جوادی حفظه الله درروزپنج شنبه در شهرستان دماوند 24مردادماه 98
السلام
هدیه به یاران
طوسی، از یاران امام رضا علیه السلام نقل می کند: «در روز غدیر، شرف یاب محضر حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام شدم. گرد ایشان گروهی از یاران خاصشان حضور داشتند. حضرت با اینکه خوراک و پوشیدنی و هدایا و حتی انگشتری و کفش هایی برای خانواده های آنان فرستاده بود، ولی آنها را برای افطار نیز نگهداشت. امام احوال آنان و کسانی را که پیرامونشان بودند، سامان بخشید. ایشان در آن روز... پیوسته ارجمندی و پیشینه روز غدیر را یادآور می شدند. حضرت در بخشی از سخنان خود، خطبه امیرمؤمنان علی علیه السلام را در سالی که عید غدیر با روز جمعه هم زمان شده بود، بیان کرد».
فضیلت روز عید غدیر
ابی نصر بَزَنْطی از یاران امام رضا علیه السلام می گوید: «خدمت آن حضرت بودم، درحالی که مجلس پر از جمعیت بود و با یکدیگر درباره غدیر گفت وگو می کردند. برخی از مردم این واقعه را منکر شدند. امام فرمود: پدرم از پدرش روایت کرد که: «روز غدیر در میان اهل آسمان مشهورتر است تا میان اهل زمین.» سپس فرمود: «ای ابی نصر! هرجا که هستی، در این روز نزد [قبر[ امیرمؤمنان علی علیه السلام باش. به درستی که در این روز، خداوند گناه شصت سال از مؤمنان و مسلمانان زن و مرد را می آمرزد و از آتش دوزخ آزاد می کند، چند برابر آنچه در ماه رمضان و شب قدر و شب عید فطر آزاد کرده بود.» ایشان سپس ادامه داد: «اگر مردم ارزش این روز را می دانستند، هر آینه، فرشتگان در هر روز ده مرتبه با آنان مصافحه می کردند».
امام مهدی(عج) در خطبه غدیریه
رسول خدا صلی الله علیه و آله در خطبه غدیر، درباره موضوع هایی همچون توحید، نبوت، ولایت امام علی علیه السلام و لقب امیرمؤمنان برای آن حضرت، فضیلت های اهل بیت علیهم السلام ، فضیلت های ویژه امام علی علیه السلام ، قرآن، نماز، زکات، حلال و حرام و بیعت سخن به میان آورد. ایشان در بخشی از خطبه خود با اشاره به امامان دوازده گانه، درباره امام مهدی موعود(عج) فرمود: «بدانید که آخرین امامان، مهدی قائم از ماست. اوست غالب بر آیین ها. اوست انتقام گیرنده از ستم کاران. اوست فاتح قلعه ها و منهدم کننده آنها. اوست پیروز بر هر قبیله ای از اهل شرک و هدایت کننده آنان. اوست یاری دهنده دین خدا. اوست که پیشینیان به او بشارت داده اند. اوست که به عنوان حجت باقی می ماند و بعد از او حجتی نیست».
نگاه به سادات
نگاه به سادات، دل را نورانی می کند. آنان فرزندان رسول خدا صلی الله علیه و آله و وابسته به آن حضرت هستند و درخشانی نور پیامبر از پیشانی شان نمایان است. امام رضا علیه السلام در مجلسی فرمود: «نگاه به فرزندان ما عبادت است.» یکی از حاضران پرسید: نگاه به امامان از نسل شما یا نگاه به همه فرزندان پیامبر خدا؟ امام فرمود: «نگاه به همه فرزندان پیامبر خدا صلی الله علیه و آله عبادت است؛ تا وقتی از سیره ایشان جدا نشوند و به گناهان آلوده نگردند».
کمال دین
سادات، جزو خانواده پیامبر و از نسل پاک او به شمار می روند. همان گونه که اهل بیت پیامبر جایگاه والایی نزد پروردگار دارند، مقام و شأن فرزندان آنان نیز در نگاه مردم با احترام و تکریم همراه است. بزرگداشت و احترام سادات از سوی مردم در همه زمان ها صورت می گیرد، ولی این امر در روز غدیر که زمان به ولایت و امامت رسیدن حضرت علی علیه السلام است، به فرهنگ خاصی در میان مردم تبدیل شده است. آنان با رفتن به خانه سادات و تبریک گفتن چنین روزی، احترام و اکرام خود را به ایشان آشکار می سازند. رسول خدا صلی الله علیه و آله در روایت های گوناگون، مردم را به گرامی داشت مقام سادات سفارش می کرد و ایشان می فرمود: «دوست داشتن اهل بیت من و فرزندانم، کمال دین است».
میراث ماندگار
ولایت اهل بیت پیامبر، ادامه دهنده راه نبوت است و در کنار قرآن که برنامه آسمانی رستگاری و سعادت انسان ها به شمار می آید، روشن کننده راه هدایت و تفسیرگری آیات الهی است. فرزندان نیکوکار آنان نیز به دلیل اینکه ادامه دهنده نسل پاک اهل بیت پیامبرند، شایسته احترام ویژه ای هستند. بزرگداشت سادات در عید غدیر به اوج خود می رسد و مردم با تبریک ولایت امام علی علیه السلام در این روز به سادات، در واقع، آنان را میراث ماندگار اهل بیت به شمار می آورند. رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید: «من در روز قیامت، شفیع چهارتن هستم. آن که فرزندان و ذریه مرا گرامی دارد؛ آن که نیازهایشان را برآورد؛ آن که برای حل مشکلاتی که گرفتارشان ساخته است، بکوشد و آن که با دل و زبان، دوستشان بدارد».
تشبیه زیب
از آنجا که اهل بیت پیامبر به عنوان ارکان و ستون اسلام مطرح هستند، محبت و دوستی آنان نیز نزد خداوند پاداش فراوانی دارد و عذاب های دنیوی و اخروی را نیز از انسان ها دور می کند. محبت ورزیدن به اهل بیت، روح و جان انسان را پاک و آراسته می سازد و قلب او را به سوی خوبی ها می کشاند. دوستی با فرزندان و نسل پاک اهل بیت نیز از خوبی ها
ست. پیامبر در تشبیهی بسیار زیبا می فرماید: «برتری خاندان و اهل بیت و ذریه من، مانند برتری آب بر چیزهای دیگر است. با آب است که همه چیز باقی و زنده می ماند؛ چنان که خداوند فرمود: هر چیز زنده ای را از آب پدید آوردیم، آیا ایمان نمی آورید؟ با محبت اهل بیت و خاندان و ذریه من است که دین کامل می شود».
احترام همگانی
جایگاه اهل بیت و فرزندان پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله در میان مسلمانان بی همتاست و هیچ خانواده و خاندانی چنین بزرگی، پاکی، احترام، ارزش و فضیلت را ندارد. آنها سروران، پیشوایان و ستون های جامعه اسلامی اند. مسلمانان در هر دیاری به آنان چشم دارند و علم و ادب و سیادت را از آنان می گیرند. به یقین، در اسلام و شاید پیش از آن حتی در تیره های دوازده گانه بنی اسرائیل، خاندانی با این گسترش، عظمت و احترام از نظر کمی و کیفی پیشینه وجود نداشته است. اکنون سادات در کشورهای بسیاری زندگی می کنند و از احترام و شکوه برخوردارند. مراکش، اندونزی، یمن، عراق، مصر، سودان، افغانستان، ترکیه، شبه قاره هند و ایران از آن شمارند.
فرهنگ زیب
عید غدیر از اعیاد ویژه اسلامی است که مسلمانان سراسر جهان آن را با شکوه و عظمت هر چه بیشتر در مقایسه با اعیاد دیگر جشن می گیرند. سنت و فرهنگ زیبای تبریک به سادات و رفتن به منزل و دیدار آنان، نمونه بارز بزرگی شأن و مقام والای اهل بیت پیامبر است. مسلمانان با تبریک این روز به سادات، شروع ولایت و امامت علی علیه السلام را جشن می گیرند و آنان را فرزندان و ادامه دهنده نسل پاک ایشان معرفی می کنند. آنها با احترام و بزرگداشت به سادات در همه زمان ها به ویژه در این روز، محبت قلبی خود را به اهل بیت ابراز می دارند و با این کار اطاعت خود را از سخنان آنان مبنی بر احترام فرزندان پیامبر نشان می دهند.
2ـ برترین عید امت
قال رسول الله (ص) :
یوم غدیر خم افضل اعیاد امتى و هو الیوم الذى امرنى الله تعالى ذکره فیه بنصب اخى على بن ابى طالب علما لامتى، یهتدون به من بعدى و هو الیوم الذى کمل الله فیه الدین و اتم على امتى فیه النعمة و رضى لهم الاسلام دینا . ( امالى صدوق : 125، ح .8 )
رسول خدا (ص) فرمود :
روز غدیر خم برترین عید هاى امت من است و آن روزى است که خداوند بزرگ دستور داد ؛ آن روز برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمدار ( و فرمانده ) امتم منصوب کنم ، تا بعد از من مردم توسط او هدیت شوند ، و آن روزى است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین براى آنان پسندید .
3ـ عید بزرگ خدا
عن الصادق (ع) قال :
هو عید الله الکبر ، و ما بعث الله نبیا الا و تعید فى هذا الیوم و عرف حرمته و اسمه فى السماء یوم العهد المعهود و فى الارض یوم المیثاق المأخوذ و الجمع المشهود . ( وسائل الشیعه ، 5: 224، ح .1 )
امام صادق (ع) فرمود :
روز غدیر خم عید بزرگ خداست ، خدا پیامبرى مبعوث نکرده ، مگر ینکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته و نام این روز در آسمان ، روز عهد و پایمان و در زمین ، روز پایمان محکم و حضور همگانى است .
4ـ عید ولایت
قیل لابى عبد الله (ع) :
للمؤمنین من الاعیاد غیر العیدین و الجمعة ؟
قال : نعم لهم ما هو اعظم من هذا ، یوم اقیم امیرالمؤمنین (ع) فعقد له رسول الله الولیة فى اعناق الرجال والنساء بغدیر خم . ( وسائل الشیعه ، 7: 325، ح .5 )
به امام صادق (ع) گفته شد :
یا مؤمنان غیر از عید فطر و قربان و جمعه عید دیگرى دارند ؟ فرمود :
آرى ، آنان عید بزرگتر از اینها هم دارند و آن روزى است که امیرالمؤمنین (ع) در غدیر خم بالا برده شد و رسول خدا مسأله ولایت را بر گردن زنان و مردان قرار داد .
5ـ روز تجدید بیعت
عن عمار بن حریز قال دخلت على ابى عبد الله (ع) فى یوم الثامن عشر من ذى الحجة فوجدته صائما فقال لى :
هذا یوم عظیم عظم الله حرمته على المؤمنین و کمل لهم فیه الدین و تمم علیهم النعمة و جدد لهم ما أخذ علیهم من العهد و المیثاق . ( مصباح المتهجد : .737 )
عمار بن حریز گوید :
روز هجدهم ماه ذیحجه خدمت امام صادق (ع) رسیدم و آن حضرت را روزه یافتم . امام به من فرمود : امروز ، روز بزرگى است ، خداوند به آن عظمت داده و آن روز دین مؤمنان را کامل ساخت و نعمت را بر آنان تمام نمود و عهد و پایمان قبلى را تجدید کرد .
6ـ عید آسمانى
قال الرضا (ع) : حدثنى ابى ، عن ابیه (ع) قال :
إن یوم الغدیر فى السماء اشهر منه فى الارض . ( مصباح المتهجد : .737 )
امام رضا (ع) فرمود :
پدرم به نقل از پدرش ( امام صادق (ع) ) نقل کرد که فرمود :روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است .
7ـ عید بى نظیر
قال على (ع) :
إن هذا یوم عظیم الشأن ، فیه وقع الفرج ، ورفعت الدرج و وضحت الحجج و هو یوم الیضاح والافصاح من المقام الصراح ، و یوم کمال الدین و یوم العهد المعهود ... ( بحارالانوار ، 97: .116 )
على (ع) فرمود :
امروز ( عید غدیر ) روز بس بزرگى است .
در این روز گشایش رسیده و منزلت ( کسانى که شایسته آن بودند ) بلندى گرفت و برهان هاى خدا روشن شد و از مقام پاک با صراحت سخن گفته شد و امروز روز کامل شدن دین و روز عهد و پایمان است .
8ـ عید پربرکت
عن الصادق (ع) :
والله لو عرف الناس فضل هذا الیوم بحقیقته لصافحتهم الملائکة فى کل یوم عشر مرات ...
و ما اعطى الله لمن عرفه ما لیحصى بعدد . ( مصباح المتهجد : .738 )
امام صادق (ع) فرمود :
به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعى « روز غدیر » را مى شناختند ، فرشتگان روزى ده بار با آنان مصافحه مى کردند و بخشش هاى خدا به کسى که آن روز را شناخته ، قابل شمارش نیست .@hajizadeh1
#السلام_علیک_یاعلی_ابن_ابیطالب(ع)
باعرض سلام عیدالله اکبر #عیدغدیرخم عید امامت و ولایت رابر شما وخانواده محترمتان تبریک عرض می نمایم.
#اللهم_العن_الجبت_والطاغوت
#کانال_حجت_الاسلام_محمدصادق_حاجی_زاده
@hajizadeh1
🔅جملاتی زیبا ازحضرت علی علیه السلام
1. مردم را با لقب صدا نکنید.
2. روزانه از خدا معذرت خواهی کنید.
3. خدا را همیشه ناظر خود ببینید.
4. لذت گناه را فانی و رنج آن را طولانی بدانید.
5. بدون تحقیق قضاوت نکنید.
6. اجازه ندهید نزد شما از کسی غیبت شود.
7. صدقه دهید، چشم به جیب مردم ندوزید.
8. شجاع باشید، مرگ یکبار به سراغتان می آید.
9. سعی کنید بعد از خود، نام نیک بجای بگذارید.
10. دین را زیاد سخت نگیرید.
11. با علما و دانشمندان با عمل ارتباط برقرار کنید.
12. انتقادپذیر باشید.
13. مکار و حیله گر نباشید.
14. حامی مستضعفان باشید.
15. اگر میدانید کسی به شما وام نمیدهد، از او تقاضا نکنید.
16. نیکوکار بمیرید.
17. خود را نماینده خدا در امر دین بدانید.
18. فحّاش و بذله گو نباشید.
19. بیشتر از طاقت خود عبادت نکنید.
20. رحم دل باشید.
21. با قرآن آشنا شوید.
22. تا میتوانید بدنبال حل گره مردم باشید.
23. گریه نکردن از سختی دل است.
24. سختی دل از گناه زیاد است.
25. گناه زیاد از آرزوهای زیاد است.
26. آرزوی زیاد از فراموشی مرگ است.
27. فراموشی مرگ از محبت به مال دنیاست.
28. محبت به مال دنیا سرآغاز همه خطاهاست
📚(نهج البلاغه)
🔺از امام علی (ع) پرسیدند واجب و واجبتر چیست؟
نزدیك و نزدیكتر كدامند؟ عجیب و عجیبتر چیست؟ سخت و سخت تر چیست؟ فرمود : واجب اطاعت از الله و واجبتر از آن ترك گناه است. نزدیك قیامت و نزدیكتر از آن مرگ است. عجیب دنیا و عجیبتر از آن محبت دنیاست. سخت قبر است و سخت تر از آن دست خالی رفتن به قبر است.@hajizadeh #کانال حجت الاسلام محمدصادق حاجی زاده
🌷مهدی شناسی 🌷
🌹من أرادَ اللهَ بَدَءَ بِکُم🌹
🔸زیارت جامعه کبیره🔸
🌿ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﻣﺒﺎﺣﺚ ﺯﻳﺒﺎﻯ ﻣﻄﺮﺡ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ «ﺯﻳﺎﺭﺕ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻛﺒﻴﺮﻩ» ، ﺑﺮﻗﺮﺍﺭﻯ ﭘﻴﻮﻧﺪ ﻣﻴﺎﻥ ﺍﻣﺎﻣﺖ ﻭ ﺗﻮﺣﻴﺪ ﺍﺳﺖ . ما ﺍﮔﺮ ﭼﻪ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﻣﺎﻣﺎﻥ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻼﻡ ، ﺑﺎﻭﺭﻫﺎ ﻭ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻫﺎﻯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨیم ؛ ﺍﻣّﺎ ﺑﺎﻭﺭ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺑﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ، ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﻴﺰ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺩﺭ ﺳﺮ ﺗﺎ ﺳﺮ ﺯﻳﺎﺭﺕ ، ﻣﻮﺝ ﻣﻰ ﺯﻧﺪ .
🌿ﺩﺭ ﺍﻳﻦ جا ﭼﮕﻮﻧﮕﻰ ﺧﺪﺍﺷﻨﺎﺳﻰ ﺑﺎ ﺗﻮﺟّﻪ ﺑﻪ ﻋﺒﺎﺭﺍﺕ ﺍﻳﻦ ﻗﺴﻤﺖ ﺍﺯ ﺯﻳﺎرت را بررسی می کنیم:
🌿ﺭﺍﻩ اهل بیت علیهم السلام، ﺗﻨﻬﺎ ﺭﺍﻩ ﻋﺮﻓﺎﻥ ﺣﻘﻴﻘﻰ:ﺟﻤﻠﻪ «ﻣَﻦْ ﺃﺭﺍﺩ ﺍﻟﻠّﻪ َ ﺑَﺪَﺀ ﺑِﻜُﻢ ؛ ﺁﻥ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ، ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺁﻏﺎﺯ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ»، ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺭﺍﻩ ﻋﺮﻓﺎﻥ ﻭ ﺧﺪﺍﺷﻨﺎﺳﻰِ ﺣﻘﻴﻘﻰ ، ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺍﻩ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﺍﺳﺖ . ﻣﺪّﻋﻴﺎﻥ ﺧﺪﺍﺷﻨﺎﺳﻰ ﺑﺴﻴﺎﺭﻧﺪ ﻭ ﻫﺮ ﻳﻚ ﺑﺎ ﺍﺩّﻋﺎﻯ ﺁﺷﻨﺎﻳﻰ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ، ﺍﺯ ﺩﺭ ﻫﻢ ﺷﻜﺴﺘﻦ ﺑُﺖِ ﻧﻔﺲ ﺍﻣّﺎﺭﻩ ﺧﻮﻳﺶ ، ﺧﺒﺮ ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ ؛ ﺍﻣّﺎ ﺗﻨﻬﺎ ﺭﺍﻩ ﻣﻄﻤﺌﻦِ ﺧﺪﺍﺷﻨﺎﺳﻰ ، ﺭﺍﻩ ﻣﻌﻠّﻤﺎﻥ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪﻩ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﺧﻄﺎﻳﻰ ، ﻣﺼﻮﻥ ﺍﻧﺪ . ﺩﺭ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﺁﻧﺎﻥ ، ﺗﻨﻬﺎ ﺧﺪﺍ ﺟﺎﻯ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﻭ ﺭﻓﺘﺎﺭﺷﺎﻥ ، ﺧﺪﺍﻳﻰ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
🌿ﺩﺭ ﺣﺪﻳﺜﻰ ﺁﻣﺪﻩ ﻛﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﻋﻠﻰ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻳﺎ ﻋﻠﻰ ! ﻣﺎ ﻋُﺮِﻑَ ﺍﻟﻠّﻪ ُ ﺇﻟّﺎ ﺑﻰ ﺛُﻢَّ ﺑِﻚَ ، ﻣَﻦْ ﺟَﺤَﺪَ ﻭِﻻﻳَﺘَﻚَ ﺟَﺤَﺪَ ﺍﻟﻠّﻪ َ ﺭُﺑﻮﺑِﻴَّﺘَﻪُ .ﺍﻯ ﻋﻠﻰ ! ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ، ﺟﺰ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻭ ﺳﭙﺲ ﺑﻪ ﺗﻮ ، ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﻫﺮ ﻛﺲ ﻭﻻﻳﺖ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻛﻨﺪ ، ﺭﺑﻮﺑﻴّﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ .
🌿 ﻣﻨﻜﺮﺍﻥ ﻭﻻﻳﺖِ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻼﻡ ، ﺍﮔﺮ ﭼﻪ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺧﺎﻟﻖ ﺟﻬﺎﻥ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ ؛ ﺍﻣّﺎ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ، ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﻣﺪﺑّﺮ ﻭ ﻣﺮﺑّﻰ ﺟﻬﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﻨﺪ و به همین خاطر ﺭﺑﻮﺑﻴّﺖ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ. ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺭﻭ ، ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺭﻭﺍﻳﺘﻰ ﺍﺯ ﺍﻣﺎﻡ ﺑﺎﻗﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ، ﺭﺍﻩ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻼﻡ ، ﺗﻨﻬﺎ ﺭﺍﻩ ﺗﻮﺣﻴﺪ ﻭ ﻋﺒﻮﺩﻳﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ، ﻣﻌﺮّﻓﻰ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ : ﺑِﻨَﺎ ﻋُﺒِﺪَ ﺍﻟﻠّﻪ ُ ﻭَ ﺑِﻨﺎ ﻋُﺮِﻑَ ﺍﻟﻠّﻪ ُ ﻭَ ﺑِﻨﺎ ﻭُﺣِّﺪَ ﺍﻟﻠّﻪ ُ ـ ﺗَﺒﺎﺭَﻙَ ﻭﺗَﻌﺎﻟﻰ ـ . ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﻣﺎ ، ﺧﺪﺍ ﭘﺮﺳﺘﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﻣﺎ ﺧﺪﺍ ، ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﻣﺎ ، ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ـ ﺗﺒﺎﺭﻙ ﻭ ﺗﻌﺎﻟﻰ ـ ، ﻳﮕﺎﻧﻪ ﺷﻤﺮﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
🌿ﺩﺭ ﻧﮕﺮﺵ ﺷﻴﻌﻰ ، ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻼﻡ ، ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺣﻜﻤﺖ ﺍﻟﻬﻰ ، ﺭﺍﻩِ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺣﻘﻴﻘﻰ ﺧﺪﺍ ، ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻳﮕﺮ ﺳﺨﻦ ، ﻣﻌﻴﺎﺭ ﻭ ﺁﺯﻣﻮﻥِ ﻭﺭﻭﺩﻯ ﻳﮕﺎﻧﻪ ﭘﺮﺳﺘﻰ ، ﺭﻩ ﻧﻤﻮﺩﻫﺎﻯ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺗﻮﺍﻧﺎ ، ﺍﻳﻦ ﺭﺍﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﻌﻴﺎﺭِ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺗﻮﺣﻴﺪ ﺣﻘﻴﻘﻰ ﺍﺯ ﺗﻮﺣﻴﺪ ﺳﺎﺧﺘﮕﻰ ، ﺑﺮﮔﺰﻳﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
🌿ﺭﻭﺍﻳﺖ ﺷﺪﻩ ﻛﻪ ﺍﻣﻴﺮ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ :ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ـ ﺗﺒﺎﺭﻙ ﻭ ﺗﻌﺎﻟﻰ ـ ، ﺍﮔﺮ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﺳﺖ ، ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﻣﻰ ﺷﻨﺎﺳﺎﻧْﺪ ؛ ﺍﻣّﺎ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺩﺭﻭﺍﺯﻩ [ ﺷﻨﺎﺧﺖ ] ﺧﻮﺩ ﻭ ﻣﺴﻴﺮ ﻭ ﺭﺍﻩ ﻭ ﺟﺎﻧﺒﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ ، ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ، ﺩﺭ ﻧﻈﺎﻡ ﺁﻓﺮﻳﻨﺶ ، ﻧﺨﺴﺘﻴﻦ ﮔﺎﻡِ ﺧﺪﺍﺷﻨﺎﺳﻰ ،شناخت امام هر زمان است.
#کانال حجت الاسلام حاجی زاده@hajiadeh1
در آیات (۳۰ ـ ۳۱) سوره«نور» می خوانیم: «قُلْ لِلْمُوْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ اَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِکَ اَزْکى لَهُمْ اِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِما یَصْنَعُونَ * وَ قُلْ لِلْمُوْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ اَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ اِلاّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ اِلاّ لِبُعُولَتِهِنَّ اَوْ آبائِهِنَّ اَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ اَوْ اَبْنائِهِنَّ اَوْ اَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ اَوْ اِخْوانِهِنَّ اَوْ بَنِی اِخْوانِهِنَّ اَوْ بَنِی اَخَواتِهِنَّ اَوْ نِسائِهِنَّ اَوْ ما مَلَکَتْ اَیْمانُهُنَّ اَوِ التّابِعِینَ غَیْرِ اُولِی الاِْرْبَهِ مِنَ الرِّجالِ اَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِاَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا اِلَى اللّهِ جَمِیعاً اَیُّهَا الْمُوْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»؛
(به مومنان بگو چشم هاى خود را [از نگاه به نامحرمان] فرو گیرند، و عفاف خود را حفظ کنند؛ این براى آنان پاکیزه تر است؛ خداوند از آنچه انجام مى دهند آگاه است! * و به زنان با ایمانبگو چشم هاى خود را [از نگاه هوس آلود] فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را جز آن مقدار که نمایان است آشکار ننمایند، و [اطراف] روسرى هاى خود را بر سینه خود افکنند [تا گردن و سینه با آن پوشانده شود]، و زینت خود را آشکار نسازند مگر براى ...
@hajizadeh1
نظرامام راحل ورهبری- عیدی کارمندان خمس ندارد، هر چند تا سر سال باقی بماند. بلی اگر اجناس به قیمت کمتری در اختیار کارمندان قرار گیرد، از آن جا که در واقع قسمتی از اجناس از سوی دولت مجّانی و قسمتی در برابر پول، داده شده، فلذا از کالای باقیمانده به نسبت مقداری که پول در برابر آن پرداخت شده واجب است که خمس آن پول را بپردازند.
اختلافات احکام خمس آیت الله مکارم و آیت الله خامنه ای دامت برکاتهما
1) آیا به پاداشی که بعد ازبازنشستگی به کارمندان می دهند،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:خیر،خمس ندارد.
آیت الله مکارم: چنانچه تا سر سال خمسی زیاد بیاید باید خمس آن را بدهد.
2)اگرپدر ومادر یا هرشخص دیگر،چیزی به انسان هدیه کنند،آیا بایدخمس آن را داد؟
آیت الله خامنه ای:هدیه خمس ندارد.
آیت الله مکارم:چنانچه تا سر سال خمسی زیاد بیاید،بنابراحتیاط واجب باید خمس آن را بدهد.
3)آیا سوغات خمس دارد؟
آیت الله خامنه ای:خیر،خمس ندارد.
آیت الله مکارم:چنانچه تا قبل از سال خمسی استفاده شود،خمس ندارد.
4)آیا جوایز بانکی چنانچه یک سال از آن بگذرد خمس دارد؟
آیت الله خامنه ای:جایزه خمس ندارد.
آیت الله مکارم:بنابراحتیاط واجب خمس آن را بدهند.
5)آیا به جوایز مسابقات ورزشی وقرآنی،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:خیر،خمس ندارد.
آیت الله مکارم:بنابراحتیاط واجب خمس آن را بدهند.
6)آیا عیدی وپاداشی که دولت به کارمندان می دهد وبه صورت پول نقد ویا سکه طلا است،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:خیر،خمس ندارد.
آیت الله مکارم: چنانچه تا سر سال خمسی زیاد بیاید،باید خمس آن را بدهد.
7)آیا به بن وکالا برگ هایی که دولت به کارمندان می دهند،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:اگر به عنوان هدیه باشد،خمس ندارد.
آیت الله مکارم: اگر به عنوان هدیه باشد تا سر سال خمسی زیاد بیاید،بنابراحتیاط واجب باید خمس آن را بدهد.
8)آیا به بن وکالابرگ هایی که به دانشجویان می دهند،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:خیر،خمس ندارد.
آیت الله مکارم: چنانچه تا سر سال خمسی زیاد بیاید،بنابراحتیاط واجب باید خمس آن را بدهد.
9) آیا به حقوق خانواده شهیدکه ازطرف بنیاد شهید پرداخت می شود چنانچه سر سال زیاد بیاید،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:خیر،خمس ندارد.
آیت الله مکارم:بنابراحتیاط واجب خمس دارد.
10)آیا به پولی که پدر ومادر جهت تامین مخارج تحصیل به فرزندان می پردازند،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:چنانچه به فرزندان ببخشند،خمس ندارد.
آیت الله مکارم: اگر به فرزندان ببخشند وتا سر سال خمسی زیاد بیاید،بنابراحتیاط واجب باید خمس آن را بدهد.
11)اگرقیمت روز چیزی که انسان به ارث برده،افزایش یابد وآن را بفروشد،آیا به مقدار افزوده خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:خیر،خمس ندارد.
آیت الله مکارم:مقدار افزوده جزءِ درآمد سال فروش شمرده می شودوچنانچه تا سر سال خمسی زیاد بیاید باید خمس آن را بدهد.
12)آیا به پولی که برای خرید وسایل ضروری زندگی ذخیره می شود،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله مکارم:چنانچه یک سال ازآن بگذرد خمس دارد.
آیت الله خامنه ای:اگر برای تهیه وسایل مورد نیاز درآینده نزدیک(مثلا تا 3ماه پس از سال خمسی)پس انداز شده باشد وبا پرداحت خمس آن نتواند آن را تهیه کند،خمس ندارد.
13)آیا به پولی که برای ثبت نام حج واجب،به حساب ریخته می شود(از درآمد همان سال)وسال هم برآن می گذرد،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله خامنه ای:مبلغ واریز شده،اگربه عنوان قیمت یا اجرت سفرحج براساس قرارداد منعقده با سازمان حج وزیارت باشد،خمس ندارد.
آیت الله مکارم:خمس ندارد.
14)دانشجوی پزشکی هستم،حقوق ماهانه خود رااز تیر تا اسفند یکجا دریافت نموده وباآن برای عمره ثبت نام کردم،آیا به این پول خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله مکارم:خیر،خمس ندارد.
آیت الله خامنه ای:مبلغ واریز شده،اگر به عنوان قیمت یااجرت سفرحج(عمره)، براساس قرارداد منعقده با سازمان حج وزیارت باشد،خمس ندارد.
15) زن سیده ای که فقیر است وشوهرش قادر به اداره زندگی او نیست،آیا میتوان به اوسهم سادات داد؟
آیت الله خامنه ای:بدون اجازه حاکم شرع جایز نیست.
آیت الله مکارم:بنابراحتیاط واجب باید با اجازه حاکم شرع انجام گیرد.
16)آیا به پولی که ازدرآمد کسب تهیه شده وبه عنوان رهن به صاحبخانه پرداخت میشود،خمس تعلق می گیرد؟
آیت الله مکارم:پول«رهن»جزءِ مؤونه است وخمس ندارد،ولی اگرآن را بازپس گرفت ونیازی به آن نداشت بنابراحتیاط خمس آن را بپردازد.
آیت الله خامنه ای:هنگامی که برای این منظور نیاز دارد،پرداخت خمس آن واجب نیست،ولی هرزمان آن را بازپس گرفت،باید خمس آن را بدهد،مگرآنکه برای اجاره درجای دیگربه آن نیاز داشته باشد.
17)خانواده دختر قادر به خرید یک مرتبه جهیزیه مورد نیاز خود نیست،اگرازدرآمد کسب به تدریج وسایلی به این جهت بخرد،آیا مشمول خمس می شود؟
آیت الله خامنه ای:چنانچه در بین سال،از درآمد آن سال تهیه کرده واز شأنش بیشتر نباشد،خمس ندارد.
آیت الله مکارم:چنانچه تهیه جهیزیه ازپیش،درمیان مردم رایج باشد وبه صورت هزینه معمولی