🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
یکم صفر سالروز ورود اسرا اهل بیت به شهر شام روز حزن اعظم اهل بیت رو به محضر مبارک بقیه الله الاعظم ارواحنا فدا و شیعیان آن حضرت تسلیت عرض میکنیم.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
•┈┈••✾•🍂🥀🍂•✾••┈┈•
📌 کانال حجت الاسلام حاجی زاده http://eitaa.com/hajizadeh1
🆔
🌷امام مهدی شناسی🌷
🌿شرح قرآنی دعای ندبه🌿
🍀أَیْنَ مُعِزُّ الْأَوْلِیَاءِ وَ مُذِلُّ الْأَعْدَاءِ؛
کجاست آنکه دوستان را عزیز و دشمنان را ذلیل خواهد کرد؟🍀
💠بخشی دیگر از چشم انداز حکومت عدل مهدوی در این فراز به تصویر کشیده شده است.
💠این تصویر به عزت یافتن مؤمنان و ذلیل شدن دشمنان در سایه حکومت حضرت بقیة الله مربوط است، چنانچه امام رضا علیه السلام در بخشی از صفات امام در حدیث معروف خود میفرماید: «إِنَّ الْإِمَامَةَ زِمَامُ الدِّینِ وَ نِظَامُ الْمُسْلِمِینَ وَ صَلَاحُ الدُّنْیَا وَ عِزُّ الْمُؤْمِنِین». در قرآن کریم آیات فراوانی درباره عزت مؤمنان میتوان یافت که میتوانید به آنها مراجعه کنید اما به طور خلاصه بدانیم که «عزّت» به معنای نفوذناپذیری است. خداوند، پیامبر و مؤمنان هم این گونه هستند: «وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ» و مکتب نیز از همین عزّت برخوردار است: «وَ إِنَّهُ لَکِتابٌ عَزِیزٌ».
🍀أَیْنَ جَامِعُ الْکَلِمَةِ عَلَی التَّقْوَی أَیْنَ بَابُ اللَّهِ الَّذِی مِنْهُ یُؤْتَی؛
کجاست گردآورنده سخن بر پایه تقوا، کجاست در راه خدا که از آن آمده شود؟🍀
💠در این فراز دو ویژگی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف معرفی شده که یکی از آنها به حکومت وی مربوط است؛ ازجمله: متحد کردن مردم بر محور خدا و تقوای الهی و دیگری به ویژگی شخصیتی ایشان مربوط است که محل ورود انسانها به سوی خداوند هستند و البته این دو ویژگی - که توضیح آن خواهد آمد - با هم ارتباط دارند.
✅نکتهها
🔺۱. امام رضا علیه السلام درباره ویژگیهای امامان معصوم علیهم السلام فرمود: «نَحْنُ کَلِمَةُ التَّقْوَی وَ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَی؛ما نمونه پرهیزگاری و ریسمان محکم الهی هستیم».
🔺۲. قرآن کریم دستور میدهد: «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا». امروز، در دنیا گروههایی گرد هم جمع میشوند و تشکّلهایی به راه میاندازند: از جمله: تشکّل شغلی و حرفه ای مانند: تشکّلات دانشجویی و اصناف؛ تشکّل جنسی مانند: تشکّلات بانوان، جوانان؛ تشکّل نژادی مانند: سیاهان، اسرائیل؛ تشکّل منطقه ای و اقلیمی مانند: تشکّلهای آسیایی؛ تشکّل سرمایه ای و اقتصادی مانند: بانک جهانی یا سازمان اوپک (نفت) ؛ تشکّل قبیله ای مانند: کردها و عربها درحالی که تمام تشکّلهای بشری، ریشه ی عمیق علمی و فطری و معنوی ندارند و تک بعدی هستند؛ اما اسلام، محور تشکّل را حبل اللّه: «و اعتصموا بحبل اللّه
سرمایه اصلی تشکّل را ایمان میداند: «یا ایّها الذین آمنوا ادخلوا فی السّلم کافة»؛زیرا صلح و آشتی در مبانی، فقط در سایه ایمان است.
🔺۳. امام باقر علیه السلام فرمود: «ما همان حبل الله هستیم که آیه فرمود: «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» و فرمود منظور از آیه «ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً» همانا ولایت ما ائمه است.
بنابراین، در جامعه اسلامی فرمان و حکومت از آن خداست باشد و هیچ سلیقه شخصی، حزبی، نژادی، قبیله ای و مانند آن در این امر دخالتی ندارد.
🔺۴. اگر در این فراز آمده است که ولی عصر مردم را بر محور تقوا جمع میکند و از تفرقه نجات میدهد، حقیقت این تقوا همان پذیرش امامت معصومین و اطاعت از رهبر آسمانی است؛ چرا که در قرآن از زبان انبیای الهی این ملازمت تصریح شده و چنین آمده است:
«وَ لَمَّا جاءَ عِیسی بِالْبَیِّناتِ قالَ قَدْ جِئْتُکُمْ بِالْحِکْمَةِ وَ لِأُبَیِّنَ لَکُمْ بَعْضَ الَّذِی تَخْتَلِفُونَ فِیهِ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُونِ؛ و چون عیسی همراه با دلایل روشن (و معجزات) آمد، گفت: همانا من برای شما حکمت آوردهام (و آمده ام) تا بعضی از آنچه در آن اختلاف میکنید برای شما بیان کنم. پس از خداوند پروا و مرا اطاعت کنید».
معلوم میشود که اولاً، رفع اختلافات دینی از اهداف انبیا بوده و ثانیاً، تقوا و اطاعت از رهبران الهی، تضمین کننده وحدت اجتماعی است. این نکته پر اهمیت از تکرار عبارت: «فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطیعُون» در آیات دیگر از جمله در هشت مورد در سوره شعراء از زبان پیامبران مختلف نیز استفاده میشود. #کانال حجت الاسلام حاجی زاده ایتا
http://eitaa.com/hajizadeh1
🌷امام مهدی شناسی 🌷
🌿شرح قرآنی دعای ندبه🌿
🔶
🍀أَیْنَ وَجْهُ اللَّهِ الَّذِی إِلَیْهِ یَتَوَجَّهُ الْأَوْلِیَاءُ أَیْنَ السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَیْنَ الْأَرْضِ وَ السَّمَاءِ؛
کجاست جلوه خدا، که دوستان به سویش روی آورند؟ کجاست آن وسیله پیوند بین زمین و آسمان؟🍀
💠این فراز از دعای ندبه نیز به دو ویژگی ممتازی اشاره میکند که امام معصوم نسبت به انسانهای دیگر داشته و بقیه را به او محتاج میکند. آیه ۸۸ سوره قصص با این فراز ارتباط دارد که دارای نکات مهمی است.
«وَ لا تَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلهاً آخَرَ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ کُلُّ شَیْ ءٍ هالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ لَهُ الْحُکْمُ وَ إِلَیْهِ تُرْجَعُونَ؛ و (هرگز) معبود دیگری را با «اللّه» مخوان که معبودی جز او نیست. همه چیز جز وجه او نابود است، حُکم (و حاکمیّت، فقط) از آن اوست و همه به سوی او بازگردانده میشوید».
✅نکتهها
🔺۱. حارث بن مغیره میگوید:
خدمت حضرت امام صادق علیه السلام بودم، مردی از آیة «کُلُّ شَیْ ءٍ هالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ» پرسید. ایشان فرمود: مردم آن را چه معنی میکنند؟ وی عرض کرد: میگویند هر چیزی جز وجه و صورت خدا از بین میرود. فرمود: «سُبْحَانَ اللَّهِ لَقَدْ قَالُوا عَظِیماً إِنَّمَا عَنَی کُلَّ شَیْ ءٍ هَالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ الَّذِی یُؤْتَی مِنْهُ وَ نَحْنُ وَجْهُهُ الَّذِی یُؤْتَی مِنْهُ؛ سبحان اللَّه چه حرف عظیمی میزنند! منظور آیه این است که هر چیزی از میان میرود مگر آن وجهی که از آن جانب به سوی خدا راه هست و ما همان وجهیم».
🔺۲. فردی به نام سلام بن مستنیر میگوید:«از امام باقر علیه السلام معنی آیه «کُلُّ شَیْ ءٍ هالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ » را پرسیدم، فرمود: «نَحْنُ وَ اللَّهِ وَجْهُهُ؛به خدا قسم ما همان وجه اللَّه هستیم».
🔺۳. فرقه «وهّابیّت» اظهار مینمایند که هرکس غیر خدا را بخواند، مشرک میشود؛ زیرا خداوند فرموده است: «فَلا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَداً»، بنابراین کسانی که در توسّل، اولیای خدا را صدا میزنند، مشرکند! امّا این آیه توضیح میدهد که مشرک، کسی است که غیر خدا را به عنوان خدای دیگر بخواند: «لا تَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلهاً آخَرَ» و ناگفته پیداست که شیعیان هیچ مقامی را به عنوان خدا صدا نمی زنند، بلکه او را به عنوان کسی صدا میزنند که نزد خداوند آبرو دارد، آن هم آبرویی که از سوی خداوند به او داده شده است، مانند انبیا و اولیای الهی، نه هر شفیع و آبرومند موهومی؛ زیرا بت پرستان نیز در دنیای خیال خود، برای بتها آبرویی تصوّر میکردند.
🔺۴. یکی از پادشاهان کشور سعودی هر سال در روز عید قربان علمای فرقههای اسلامی را میهمان میکرد. در یکی از سالها علّامه سیّد شرف الدین جبل عاملی (از علمای برجسته لبنانی) به مهمانی او دعوت شد. علّامه همین که وارد جلسه شد، قرآنی را که جلد چرمی داشت به شاه هدیه کرد. شاه آن را گرفت و بوسید. علّامه گفت: تو مشرک هستی! شاه ناراحت شد که چرا چنین تهمتی میزنی؟ علّامه گفت: چون تو چرمی را بوسیدی که پوست حیوان است و احترام به پوست حیوان شرک است! شاه گفت: من هر پوستی را نمی بوسم، کفش من از چرم و پوست حیوان است؛ ولی هرگز آن را نمی بوسم، این قطعه چرم، جلد قرآن قرار گرفته است. علّامه فرمود: «ما نیز هر آهنی را نمی بوسیم، آهنی را میبوسیم که صندوق، ضریح، درب و
پنجره ی مزار پیامبر یا امامان معصوم علیهم السلام باشد».
🔺۵. شرک آن است که ما کسی یا چیزی را در برابر خدا عَلم کنیم و برای او قدرتی مستقل در نظر بگیریم، در حالی که شیعه قدرت اولیای خدا را مستقل نمی داند، بلکه آن را به قدرت الهی وابسته میداند و اگر گنبد و بارگاهی برای آنها میسازد، برای این است که به مردم اعلام کند در این جا مرد توحید دفن شده است. کسی که در اینجا دفن شده در راه خدا به شهادت رسیده و فدا و فنای توحید شده است. پس گنبد و بارگاه، یعنی مرکزی که زیر آن فریاد توحید بلند است، نه مرکزی در برابر مسجد.
🔺۶. امام صادق علیه السلام فرمود: «نَحْنُ السَّبَبُ بَیْنَکُمْ وَ بَیْنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل؛ما سبب و واسطه بین شما و خداوند عزّوجلّ هستیم».
🌺مهدی_شناسی علیه السلام
🌺شرح_دعای_ندبه
#کانال حجت الاسلام حاجی زاده
http://eitaa.com/hajizadeh1
🔺۷. با اندکی دقّت در اطراف خود متوجّه میشویم که گردش امور هستی، بر اساس اسباب و وسایل و به تعبیر دیگر، توسّل است. آب و مواد غذایی از راه ریشه، تنه و شاخه درخت به برگ آن میرسد و ریشه درخت از راه برگ، نور و هوا را دریافت میکند. باران که میبارد، به وسیلة ابر است و ابر به وسیله گرم شدن آب دریا در اثر نور خورشید ایجاد میشود. در حدیثی از امام صادق علیه السلام میخوانیم: ابی اللّه ان یجری الاشیاء الّا بالاسباب؛ خداوند از این که کارها بدون سبب و علّت جریان پیدا کند، ابا دارد. خداوند برای هر کاری واسطه و علّتی قرار داده است.
🔺۸. هر چند شفا و درمان از خداست: «و اذا مرضت فهو یشفین»؛ امّا همین شفا را خداوند در عسل قرار داده است «فیه شفاء للنّاس»هر چند خداوند کارها را تدبیر میکند: «یُدبّر الامر»؛امّا فرشتگان واسطه تدبیر او هستند. «فالمدبّرات امراً. »
🔺۹. حضرت آدم پس از آنکه از بهشت اخراج شد، سالیان زیادی را به گریه، زاری، توبه و انابه گذراند؛ سپس کلماتی را از سوی پروردگارش دریافت کرد و به آن کلمات متوسّل شد. قرآن میفرماید: «فتلقّی آدم من ربّه کلمات فتاب علیه» فخر رازی و بسیاری از مفسران اهل سنت گفته اند که مراد از «کلمات» که حضرت آدم به آنها متوسّل گردید، نام پیامبر و اهل بیتش بوده است و آن کلمات این چنین بود: «الهی یا حمید بحقّ محمّد، یا عالی بحقّ علیّ، یا فاطر بحقّ فاطمة، یا محسن بحقّ الحسن، یا قدیم الاحسان بحقّ الحسین و منک الاحسان».
🔺۱۰. وهّابیون میگویند: اگر نام کسی را در کنار نام خدا ببرید، شرک است! درحالی که اگر این سخن آنها درست باشد، خداوند نعوذ باللّه خود مشرک است؛ زیرا در آیه ۷۴ سوره توبه میفرماید: «وما نقموا الّا اغناهم اللّه ورسوله من فضله»؛ خداوند و پیامبرش آنها را بی نیاز نمودند. و در جای دیگر میفرماید: «اللّه یتوفّی الانفس؛ خداوند جانها را میگیرد». و در جای دیگری میفرماید: «یتوفّاکم ملک الموت؛ملک الموت جان شما را میگیرد». بنابراین واسطه داشتن، نه تنها شرک نیست، بلکه اساس هستی بر مبنای واسطه است.
🔺۱۱. یک سال در مدینه باران نبارید، خلیفه دوّم به عبّاس عموی پیامبر برای نزول باران متوسّل شد و گفت: خداوندا! ما در زمان پیامبر به او مراجعه میکردیم و حالا به عموی او متوسّل میشویم.
🌺مهدی_شناسی
#کانال حجت الاسلام محمدصادق حاجی زاده ایتا
🌺شرح_دعای_ندبه
http://eitaa.com/hajizadeh1
🌷امام مهدی شناسی 🌷
🌿شرح قرآنی دعای ندبه🌿
🔶
🍀أَیْنَ صَاحِبُ یَوْمِ الْفَتْحِ وَ نَاشِرُ رَایَةِ الْهُدَی أَیْنَ مُؤَلِّفُ شَمْلِ الصَّلاحِ وَ الرِّضَا؛
کجاست صاحب روز پیروزی و گسترنده پرچم هدایت؟ کجاست گردآورنده پراکندگی صلاح و رضا؟🍀
💠در این دو فراز به ویژگیهای دیگر امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و حکومت جهانی وی اشاره شده است.
⏪یکی اینکه، امام صاحب روز فتح است
⏪ و دیگری آنکه، پراکندگی و تفرقه مردم را اصلاح میفرماید.
💠درباره اصلاح تفرقه قبلاً سخن گفتیم؛ اما درباره روز فتح در قرآن «وَ یَقُولُونَ مَتی هذَا الْفَتْحُ إِنْ کُنْتُمْ صادِقِین قُلْ یَوْمَ الْفَتْحِ لا یَنْفَعُ الَّذِینَ کَفَرُوا إِیمانُهُمْ وَ لا هُمْ یُنْظَرُونَ؛و کفّار میپرسند: اگر راست میگویید، این پیروزی (شما) چه زمانی است؟ بگو: (بدانید که در) روز پیروزی، ایمان آوردنِ کسانی که کفر ورزیدند به حالشان سودی نخواهد داشت و به آنان مهلت داده نخواهد شد».
✅نکتهها
🔺۱. امام صادق علیه السلام در تفسیر این آیه فرمود: «یَوْمُ الْفَتْحِ یَوْمٌ تُفَتَّحُ الدُّنْیَا عَلَی الْقَائِمِ؛ روز فتح روزی است که دنیا به دست حضرت قائم فتح میشود».
🔺۲. آری ایمان، در لحظه اضطرار سودی ندارد: لا یَنْفَعُ... إِیمانُهُمْ. در بخشی از آیه ۱۵۸ سوره انعام نیز میخوانیم: «یَوْمَ یَأْتِی بَعْضُ آیاتِ رَبِّکَ لا یَنْفَعُ نَفْساً إِیمانُها لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ کَسَبَتْ فِی إِیمانِها خَیْراً؛ روزی که بعضی از نشانههای پروردگارت بیاید کسی که پیش از آن ایمان نیاورده یا در مدّت ایمان خود کار خیری را کسب نکرده، ایمان آوردنش سودی ندهد».
💠جالب این است که امام صادق علیه السلام درباره آن فرمود:
آیات عبارت از ائمّه است و آیت منتظره، حضرت قائم علیه السلام است و در روز ظهورش که با شمشیر بپاخیزد، ایمان کسی که پیشتر ایمان نیاورده باشد، به وی سود نرساند، گرچه به پدران گذشته وی ایمان آورده باشد.
🔺۳. گرچه مهلت دادن از سنّتهای الهی است: «أَمْهِلْهُمْ رُوَیْداً»؛ ولی آن هم دارای حدّ و مرزی است: «وَ لا هُمْ یُنْظَرُونَ».
🌺مهدی_شناسی
شرح_دعای_ندبه
🌺امام_زمان
#کانال حجت الاسلام والمسلمین حاجی زاده
http://eitaa.com/hajizadeh1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خواندن مصیبت حضرت علی اصغر علیه السلام باسفارشخاص درحرم امام حسین علیه السلام به توصیه شیخ العارفین آیت الله العظمی شیخ محمدتقیبهجت ره #کانال حجت الاسلام محمدصادقحاجی زاده ایتاhttp://eitaa.com/hajizadeh1
بنیانگذارجمهوری اسلامی ایران بت شکن قرنحضرتامام خمینی ره فرمودند (جنگ برای مانعمت بود) رسیدن هفته دفاع مقدس که نمودار مجموعه ای از برجسته ترین افتخارات ملت ایران در دفاع از مرزهای میهن اسلامی و جانفشانی دلاورانه در پای پرچم برافراشته اسلام و قرآن است را به ساحت مقدس حضرت بقیة ا... الاعظم (عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت ا... العظمی خامنه ای (مد ظله العالی)و ملت شهید پرور ایران اسلامی بالخصوص دوستان هم گروه های بزرگوار تبریک عرض نموده و از خداوند متعال توفیق ادامه راه شهیدان جنگ تحمیلی را برای خود و همگان مسألت می کنم#کانال حجت الاسلام حاجی زاده http://eitaa.com/hajizadeh1
❤️جلوه های محبت امام زمان❤️
🌼آمين بر دعاهاي دوستداران خود
🍃امام مهدي (عجل الله فرجه) بر دعاهاي ما «آمين» ميگويند.
🍃امام اميرالمؤمنين عليه السلام به زُمَيْله ميفرمايد: اي زميله! هيچ مؤمني نيست كه بيمار شود، مگر اين كه به مرض او مريض ميشويم، و اندوهگين نشود مؤمني، مگر اين كه به خاطر اندوه او، اندوهگين گرديم، و دعايي نكند مگر اين كه براي او آمين گوييم، و ساكت نماند مگر اين كه برايش دعا كنيم.
#کانال حجت الاسلام حاجی زاده ایتا
🌺محبت_مهدوی
📚http://eitaa.com/hajizadeh1
❤️جلوه های محبت امام زمان عجل الله ❤️
💠دعا براي دوستداران خود
◀️امام زمان عليه السلام همواره، بر دوستداران خود دعا ميكند. صاحب مكيال المكارم در اثبات اين مدعا، چنين ميگويد: چون مقتضاي شكرِ احسان، همين است. و دليل بر آن، فرمايش مولي صاحب الزمان عليه السلام در دعايي است كه در مُهج الدعوات ميباشد: «و كساني كه براي ياري دين تو، از من پيروي ميكنند، نيرومند كن و آنان را جهادگر در راه خودت قرار ده، و بر بدخواهان من و ايشان، پيروزشان گردان... ».
◀️بدون شك، دعا كردن براي آن حضرت و براي تعجيل فَرَجِ آن جناب، تبعيّت و نصرت او است؛ چون يكي از اقسام نصرت حضرت صاحب الزمان عليه السلام ياري كردن به زبان است، و دعا براي آن حضرت، يكي از انواع ياري كردن به زبان ميباشد.
◀️و نيز دليل بر اين معنا است كه در تفسير علي بن ابراهيم قمي، ذيل آيه ي شريفه «وَإِذا حُيّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها» ؛ و هرگاه مورد تحيّت [بدرود و ستايش]واقع شديد، به بهتر يا نظير آن، پاسخ دهيد. » گفته است: "سلام و كارهاي نيك ديگر".
◀️واضح است كه دعا، از بهترين انواع نيكي است، پس اگر مؤمن، براي مولاي خود، خالصانه دعا كند، مولايش هم براي او خالصانه دعا ميكند، و دعاي آن حضرت، كليد هر خير و داس هر شرِّ است.
◀️شاهد و مؤيّد اين مدّعا، روايتي است كه قطب راوندي، در خرايج آورده كه گفت: «جمعي از اهل اصفهان، از جمله ابوالعباس احمد بن النصر و ابوجعفر محمّد بن علويه، نقل كردند كه: شخصي به نام عبدالرحمان، مقيم اصفهان شيعه بود. از او پرسيدند: «چرا به امامت حضرت علي النقي (ع) معتقد شدي؟ ».
گفت: «چيزي ديدم كه موجب شد من اين چنين معتقد شوم. من مردي فقير، ولي زباندار و پر جرأت بودم. در يكي از سال ها، اهل اصفهان مرا با جمعي ديگر براي شكايت به دربار متوكل بردند، در حالي كه بر آن دربار بوديم دستوري از سوي او بيرون آمد كه علي بن محمّد بن الرضا (ع) احضار شود. به يكي از حاضران گفتم: «اين مرد كيست كه دستور احضارش داده شده؟ » گفت: «او، مردي علوي است كه رافضيان، معتقد به امامت اش هستند. »سپس گفت: «چنين ميدانم كه متوكّل، او را براي كشتن احضار ميكند. » گفتم: «از اين جا نمي روم تا اين مرد را ببينم چه گونه شخصي است؟ » گويد: «آن گاه او، سوار بر اسب آمد و مردم از سمت راست و چپ راه، در دو صف ايستاده به او نگاه ميكردند. هنگامي كه او را ديدم، محبّت اش در دلام افتاد. بنا كردم در دل براي او دعا كردن كه خداوند، شرّ متوكل را از او دفع كند، او، در بين مردم پيش ميآمد و به كاكل اسب اش نگاه ميكرد، و به چپ و راست نظر نمي افكند، من در دل پيوسته برايش دعا ميكردم. هنگامي كه كنارم رسيد صورتش را به سويم گردانيد. آن گاه فرمود: «خداوند، دعايت را مستجاب كند، و عمرت را طولاني، و مال و فرزندات را زياد». ازهيبت او، بر خود لرزيدم و در ميان رفقايم افتادم. پرسيدند: «چه شد؟ » گفتم: «خير است. » و به هيچ مخلوقي نگفتم. پس از اين ماجرا، به اصفهان برگشتيم. خداوند، به بركت دعاي او، راههايي از مال بر من گشود، به طوري كه امروز، من، تنها، هزار هزار درهم ثروت در خانه دارم، غير از مالي كه خارج از خانه، ملك من است، و ده فرزند دارا شدم، و هفتاد و چند سال از عمرم ميگذرد. من، به امامت اين شخص معتقدم كه آن چه در دلام بود، دانست و خداوند، دعايش را دربارهام مستجاب كرد».
◀️ميگويم: اي خردمند! نگاه كن چه گونه امام هادي عليه السلام دعاي اين مرد را پاداش داد به اين كه در حقِّ او دعا كرد به آن چه دانستي، با اين كه در آن هنگام او از اهل ايمان نبود، پس آيا چگونه درباره ي حضرت صاحب الزمان عليه السلام فكر ميكني؟ به گمانت اگر براي اش دعا نمايي، او دعاي خير در حقت نمي كند، با اين كه تو از اهل ايمان هستي؟ نه! سوگند به آن كه انس و جن را آفريد، بلكه آن جناب براي اهل ايمان دعا ميكند، هر چند كه خودشان از اين جهت غافل باشند، زيرا كه او، وليّ احسان است.
◀️در تأييد آن چه در اين جا ذكر شد، يكي از برادران صالح، برايم نقل كرد كه آن حضرت عليه السلام را در خواب ديده، آن حضرت، به او فرموده اند: «من، براي هر مؤمني كه پس از ذكر مصائب سيد الشهداء، در مجالس عزاداري، دعا كند، دعا ميكنم». از خداوند،توفيق انجام دادن اين كار را خواهانیم كه البته، او، مستجاب كننده ي دعاها است.
🌺محبت_مهدوی
🌺دعای_امام
✍حجت الاسلام محمدصادق حاجی زاده ایتا
http://eitaa.com/hajizadeh1
🌷امام مهدی شناسی 🌷
🌿شرح قرآنی دعای ندبه🌿
🔶
🍀أَیْنَ الْمَنْصُورُ عَلَی مَنِ اعْتَدَی عَلَیْهِ وَ افْتَرَی أَیْنَ الْمُضْطَرُّ الَّذِی یُجَابُ إِذَا دَعَا أَیْنَ صَدْرُ الْخَلائِقِ ذُو الْبِرِّ وَ التَّقْوَی؛
کجاست آنکه خدا بر ستمکاران و تهمت زنندگان، او را پیروز میگرداند؟ کجاست آنکه دعای خلق پریشان را اجابت میکند؟ کجاست آن بالاترین خلایق و صاحب نیکوکاری و تقوا؟🍀
💠این فراز ادامه شناخت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و جلوههای شخصی و حکومتی اوست و به ویژگیهای دیگری از امام اشاره میکند.
💠یکی از خصوصیات حضرت مهدی آن است که امام مورد نصرت الهی به وسیله ی ایجاد رعب است؛ چنانچه امام باقر علیه السلام فرمود: «الْقَائِمُ مِنَّا مَنْصُورٌ بِالرُّعْبِ ؛ قائم ما منصور به رعب است». یکی از آیاتی که با این مطلب متناسب است، آیه دوازده سوره انفال است که میفرماید: «سَأُلْقِی فِی قُلُوبِ الَّذِینَ کَفَرُوا الرُّعْبَ؛ من نیز به زودی در دلهای کافران، رعب و ترس خواهم افکند».
✅نکتهها
🔺۱. ابوحمزه ثمالی از امام باقر علیه السلام روایت کرده است:
هر گاه قائم آل محمد خروج کند، خداوند او را با ملائکه مُسوِّمین، مُردِفین، مُنزِلین و کرّوبین یاری خواهد فرمود. جبرئیل پیش روی او، میکائیل در سمت راست او و اسرافیل در سمت چپ او قرار دارند و رعب و هیبت او به فاصله یک ماه راه، پیشاپیش و پشت سر و از راست و چپ او حرکت میکند (یعنی شعاع هیبتش تا بعد یک ماه راه را زیر پوشش میگیرد) و فرشتگان مقرّب در برابر او خواهند بود.
🔺۲. گاهی امداد غیبی به این است که در دل دشمنان ترس بیفتد. شاه، امام خمینی را زندانی کرده بود، اما باز هم از او میترسید. شاید معنای «المؤمن کالجبل» این باشد که حتی اگر دشمنان بر سر مؤمن پا بگذارند، باز هم از او میترسند.
🔺۳. خداوند بر اهل ایمان، آرامش و سکینه نازل میکند و بر کافران، دلهره و وحشت را مستولی میسازد: «فَثَبِّتُوا الَّذِینَ آمَنُوا سَأُلْقِی فِی قُلُوبِ الَّذِینَ کَفَرُوا الرُّعْبَ».
🔺۴. گرایشها و انگیزههای انسان، در سرنوشت او و نیز در دریافت رحمت یا عذاب الهی، تأثیر به سزایی دارد. «فَثَبِّتُوا الَّذِینَ آمَنُوا... فِی قُلُوبِ الَّذِینَ کَفَرُوا الرُّعْب».
🔺۵. امام صادق علیه السلام فرمود:
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فِی قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- أَتی أَمْرُ اللَّهِ فَلا تَسْتَعْجِلُوهُ قَالَ هُوَ أَمْرُنَا أَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ لَا تَسْتَعْجِلَ بِهِ حَتَّی یُؤَیِّدَهُ اللَّهُ بِثَلَاثَةِ أَجْنَادٍ الْمَلَائِکَةِ وَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الرُّعْبِ؛امر خدا همان امر ما است که خدای عزّ و جلّ امر فرموده است که در آن باره شتاب نشود تا آنکه خداوند او را به سه لشکر یاری فرماید: فرشتگان، مؤمنین و رعب.
🔺۶. اصولاً ایجاد نمایش قدرت و القای رعب یکی از روشهای تربیتی است و برای آن نمونههای زیادی در معارف دینی وجود دارد که نشان میدهد ایجاد رعب در دل دشمن با هر وسیله ای حتّی با ظاهرسازی لازم است تا جایی که از سوی امامان معصوم حتی خضاب کردن ریشها و سیاه کردن آن برای هیبت اسلام جزئی از مصادیق آیه «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ»شمرده شده است.
ویژگی دیگری که در این فراز به آن اشاره شده، مضطر بودن حضرت حجت بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف
است.
💠یکی از آیات متناسب با این موضوع آیه ۶۲ سوره نمل است که میفرماید:
«أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُکُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ أَإِلهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِیلًا ما تَذَکَّرُونَ؛ کیست که هرگاه درمانده ای او را بخواند، اجابت نماید و بدی و ناخوشی را برطرف کند و شما را جانشینان [خود در] زمین قرار دهد؟ آیا با خداوند معبودی است؟ چه کم پند میپذیرید».
مهدی_شناسی
شرح_دعای_ندبه
امام_زمان
http://eitaa.com/hajizadeh1
#حجت الاسلام محمدصادق حاجی زاده ایتا
🌼آخرین خاطره حاج قاسم و نوع تعاملش با دیگران:
✍سردار فلاحزاده معاون هماهنگ كننده سپاه قدس و استاندار سابق یزد در مسجد روضيه محمديه(حظيره) يزد: حاج قاسم ۴ ساعت قبل از شهادت در سوريه خاطره ای از مهدی باكری به ما گفت: « زمانی که گلولهای به پیشانی باکری خورد و روی زمین افتاد، قایقی میآید که او را به عقب بیاورد اما آن قایق را دشمن میزند و پیکر مهدی به رود #دجله میافتد، از آنجا به اروند میرود و در خلیج فارس به ابدیت میپیوندد » حاج قاسم اهل مطالعه بود و روزهای آخر قبل از شهادتش با وجود اينكه انسان كاملی بود كتاب «انسان كامل» شهید مطهری را مطالعه و خلاصه برداری كرده بود...
یک بار حاج قاسم آن هم خصوصی به من گفت: «تا کنون حتی يك قدم هم برای گرفتن پستی برنداشتم» با این وجود حاج قاسم در مقابل کاری که به او سپرده میشد بسیار مسئوليتپذير و خستگیناپذیر بود. چندين مرتبه حاج قاسم تا مرز #شهادت پیش رفته بود و مورد هجوم مستقیم رگبار، انتحاری و قناصه دشمن قرار گرفته بود.
زمانی که اطراف حلب، فرودگاه دمشق، تدمر و... در محاصره کامل بود، با وجود اینکه حاج قاسم، شیمایی دوران ۸ سال دفاع مقدس بود و نمیتوانست در ارتفاع پرواز کند ماسک اکسیژن میزد و به عنوان اولین فردی بود که با هلیکوپتر و هواپیما درمیان محاصره فرود میآمد. در پاسخ اصرارهای سردار برای رفتن به منطقه محاصره شده توسط داعش، از وضعیت خطرناک منطقه گفتم؛ ایشان در پاسخ گفت:" از هوا، زمین و از جناحین هم آتش ببارد من باید بروم به بچههای مردم سر بزنم..."
سردار سلیمانی برای صاحب منزلی که در عملیات آزادسازی بوکمال در دیرالزور سوریه به عنوان مقر استفاده کرده بودند، نامه ای نوشت و در این نامه برای استفاده بدون اجازه از خانه عذرخواهی کرده و نوشته بود: «ما به اهل سنت در همه جا خدمات زیادی انجام داده ایم. من شیعه هستم و شما سنی هستید. اما من هم به نوعی سنی هستم، زیرا به سنت رسول خدا صلی الله علیه و آله اعتقاد دارم و ان شاءالله در راه او حرکت میکنم.. و شما هم به نوعی شیعه هستید، زیرا اهل بیت(ع) را دوست دارید.. اولاً از شما عذر می خواهم و امیدوارم عذر مرا بپذیرید که خانه شما را بدون اجازه استفاده کردیم. ثانیاً هر خسارتی که به منزل شما وارد شده باشد، ما آماده پرداخت آن هستیم. من در خانه شما نماز خواندم و دو رکعت نماز هم به نیت شما خواندم و از خداوند متعال خواستارم که عاقبت به خیر شوید.»
حاج قاسم در حین اقتدار، متواضع و فروتن بود و هر زمان شخصی از نیروها و حتی مردم قصد ملاقات با او را داشتند، ایشان خود بلند میشد و به استقبال آنها میرفت و حتی دست نيروها را میبوسيد و صحبتهای آنها را میشنید و در ملاقات با آن ها از الفاظ «قربانتان برم» «كوچيك شما هستم» و... استفاده میکرد
حاج قاسم آنقدر متواضع بود که روزی که بوکمال آخرين پايگاه داعش آزاد شد، ایشان به نائب امام زمان(عج) نامه نوشت و این پیروزی را به ایشان تبریک گفت و اعلام کرد دست و پای رزمندگان را به خاطر مجاهدتهایشان میبوسم
حاج قاسم فقط پنج ساعت در شبانه روز ميخوابيد و همیشه يك ساعت قبل از نماز صبح بيدار ميشد و به راز و نیاز با خدا و خواندن #نماز_شب مشغول میشد و ما هق هق گريه هاش در دل شب را ميشنيديم.
http://eitaa.com/hajizadeh1
✅کانالحجت الاسلام حاجی زاده ایتا