✅✅سیزدهمین پیش نشست کنگره بین المللی " بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب" به همت پژوهشکده حج و زیارت و همکاری دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان برگزار گردید.
🔹 در این نشست علمی که روز چهارشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۲ در سالن شهید باهنر پردیس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان برگزار گردید, دکتر محمدعلی چلونگر مدیر گروه تاریخ و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، و دکتر علی اکبر عباسی استاد تاریخ و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان و حجت الاسلام علی اصغر حمزه نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری به صورت حضوری و مجازی به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
♦️لینک کامل خبر :
https://hzrc.ac.ir/post/24374
🔻کنگره بینالمللی «بقیع، مدفن امامان و اصحاب» در روزهای ۲۹ و ۳۰:فروردین ماه 1403 با مشارکت قریب به سی مرکز علمی پژوهشی در قم برگزار میگردد.
🔺 این کنگره در یکصدمین سال تخریب قبور مطهر ائمه بقیع و به منظور مطالبه بازسازی مضجع ائمه بقیع و یادآوری جنایات وهابیت در تخریب آثار اسلامی با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار میشود.
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
🌐 سایت جنة البقیع
https://hzrc.ac.ir/baqi
❇❇❇پژوهشکده حج و زیارت برگزار میکند:
نشست علمی:
نقد کتاب «خدمات علمای امامیه در حج و حرمین شریفین از دوره صفویه تا انقلاب اسلامی»
🎤نویسنده کتاب:
حجتالاسلام والمسلمین حافظ نجفی
عضو گروه اخلاق و اسرار پژوهشکده حج و زیارت
🎤ناقد:
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن احمدیان دلاویز
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه
دبیر :
🎤حجتالاسلام والمسلمین دکتر علیاکبر عالمیان
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه
🕙زمان: چهارشنبه 16 اسفند 1402 ساعت 10 صبح
🏢مکان: قم 75 متری عماریاسر خ شهید قدوسی ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه طبقه چهارم (حضوری و مجازی)
🌐پیوند حضور مجازی:
http://live.hzrc.ac.ir/
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
📚✳✳معرفی کتاب:
«إدارة الحج إلى مكة ؛ موضوع تجاذب بين السلطنة العثمانية والإستعمار الأوروبي»
(مدیریت حج در مکه؛ تنش بین سلطنت عثمانی و استعمار اروپا)
نوشته مايكل كريستوفر لو michael cristofer low ترجمه به عربی توسط ربیع هندی
این کتاب با تکیه بر طیف گستردهای از منابع آرشیوی عثمانی و بریتانیا، نور تازهای بر تاریخ این دورهی تاریخی که در آن عثمانیها و استعمارگران بر سر چالشهای مدیریت حج، دست و پنجه نرم می کردند، میاندازد.
🔻این کتاب بحرانهای درهمتنیده بینالمللی ناشی از حرکت مسلمانان، شیوع اپیدمی وبا در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، درگیریهای امپراتوری عثمانی در این مرحله مربوط به مشروعیت، اداره حکومت، مناطق و... را نشان می دهد.
🔺در این اثر خواندنی، نوسازی منطقه حجاز که شکل مهمی از مناسک حج را در این دورهی تاریخی تشکیل میدهد مورد بحث و بررسی قرار گرفته.
◀در بازه زمانی مورد بررسی قرار گرفته در این اثر، مسلمانان در مرحله تاریخی خاصی بودند؛ در آن دوران، عثمانیها و استعمارگران انگلیسی بر سر مدیریت و کنترل حج، با هم درگیری شدیدی داشتند و هر کدام اهداف و منافع خاص خود را دنبال میکردند و شعارهایی مانند رسیدگی به حوزه پزشکی در حج و حفظ حقوق مسلمین را مستمسک اهداف خود قرار میدادند.
📌این کتاب در سال 2021 برنده جایزه کتاب سال معروف به آلبرت حورانی، از سوی جمعية دراسات الشرق الأوسط (انجمن مطالعات خاورمیانه) گردید.
⏪این کتاب در کشور امارات متحده عربی: جامعة نیویورک ابوظبی؛ الدار العربیه للعلوم ناشرون، ۱۴۴۳ق.=۲۰۲۲م.=۱۴۰۱ در 470 صفحه به همراه تصاویر منتشر شده است.
✅✅نشست علمی نقد کتاب «خدمات علمای امامیه در حج و حرمین شریفین از دوره صفویه تا انقلاب اسلامی» چهارشنبه 16 اسفند 1402 از ساعت 10 تا 12، در پژوهشکده حج و زیارت، برگزار گردید.
🔹 در این نشست علمی ابتدا دبیر علمی نشست، حجت الاسلام دکتر علی اکبر عالمیان (مدیر گروه تاریخ و سیره پژوهشکده حج و زیارت)، ضمن خوشآمدگویی به حاضرین در جلسه و بینندگان فضای مجازی، به معرفی اجمالی کتاب «خدمات علمای امامیه در حج و حرمین شریفین از دوره صفویه تا انقلاب اسلامی» و رزومه علمی ناقد و نویسنده اثر پرداخت.
🔸در ادامه نویسنده اثر، حجتالاسلام والمسلمین حافظ نجفی، (عضو گروه اخلاق و اسرار پژوهشکده حج و زیارت)، با معرفی کتاب خود به بیان ویژگیهای این اثر و هدف از نگارش آن پرداخت و گفت : این کتاب برای بیان خدمات ناپیدای علمای شیعه از عصر صفوی تا انقلاب اسلامی به نگارش درآمده و گونههای مختلفی از خدمات علما را در سطوح مختلف از آغاز تا پایان سفر حج بیان کرده است.
◀️سپس ناقد این نشست علمی، حجتالاسلام دکتر حسن احمدیان دلاویز، با تقدیر و تشکر از زحمات نویسنده برای نگارش این کتاب، به بیان برخی از کاستیهای موجود در کتاب از جمله، لزوم استفاده از منابع دسته اول، لزوم تعریف واژه خدمت، برای تعیین محدودهی فعالیت علماء در سفر حج و حرمین شریفین ... پرداخت.
در ادامه حاضرین در جلسه نیز به بیان دیدگاههای خود و نقد کتاب پرداختند.
⏪در انتهای این نشست علمی حافظ نجفی،نویسنده کتاب گفت: مسلما نقدهای عالمانه ناقدین محترم، باعث رشد و برطرف شدن ضعفها و تقویت نقاط قوت میشود و هنگام تجدید چاپ، از این نظرات بهرهبرداری میشود.
⭐⭐ بازدید جمعی از مدیران و اساتید حوزه علمیه عراق از موزه حج و زیارت
🏛 موزه پژوهشکده حج و زيارت، در 5 بخش زیر
1. گنجينه قرآنهاى خطى، چاپ سنگى و چاپى؛
2. اشياى اهدايى به نمايندگان محترم ولى فقيه در امور حج و زيارت؛
3. تابلوخطها و تابلوفرشها با موضوع حج و زيارت؛
4. عکسها و تصاوير قديمى از حرمين شريفين؛
5. ماکت (نمونک) مدينه؛
سامان يافته است.
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
🌐 سایت پژوهشکده حج و زیارت
http://hzrc.ac.ir
❇️❇️نماینده محترم ولی فقیه در امور حج و زیارت، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، از گروهها و واحدهای مختلف پژوهشکده حج و زیارت دیدن کردند.
🔷این دیدار صمیمانه به منظور گفتگوی چهره به چهره و برنامهریزی دقیق و مبتنی بر واقعیتها برای سال آتی با پژوهشگران و کارکنان پژوهشکده حج و زیارت در پایان 1402 به انجام رسید.
🔶در این دیدار نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت، ضمن آرزوی موفقیت برای همه پژوهشگران و کارکنان پژوهشکده حج و زیارت، راهکارها و توصیههای گرهگشایی به هریک از گروهها و واحدها برای پیشبرد امور ارائه کردند.
📌ایشان از موزه و کتابخانه حج و زیارت و گروههای علمی پژوهشکده حج و زیارت (فقه, تاریخ, اخلاق، کلام، و ...) دیدن کردند.
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
دریای نور در دهنت آفریدهاند
آیات وحی در سخنت آفریدهاند
سرتا به پات آینه ی حسن کبریاست
در بین پنج تن حسنت آفریدهاند
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
با امام حسن سزاوار است
چند باب الکرم درست کنند
.
📚📚📚کتابهای چاپ شده در پژوهشکده حج و زیارت در سال ۱۴۰۲
📌پژوهشکده حج و زیارت در سال ۱۴۰۲ در بخش فعالیتهای علمی و پژوهشی، اقدام به چاپ ۱۷ کتاب در موضوعات مختلف، تاریخی، فقهی، اخلاقی، اجتماعی، کلامی و ... کرده است؛ همچنین ۱۴ شماره نشریه در قالب فصلنامه و دوفصلنامه به زبانهای فارسی و عربی و در سطوح مختلف و با مخاطبان گوناگون منتشر کرده است.
🔸 توضیح اینکه : فصلنامه پژوهشنامه حج و زیارت(علمی پژوهشی) فصلنامه میقات حج (علمی ترویجی) فصلنامه فرهنگ زیارت (علمی تخصصی) و دوفصلنامه میقات الحج به زبان عربی است. علاوه بر موارد یاد شده، جزوهی برخی از نشستهای علمی و کارگاههای آموزشی، توسط پژوهشکده منتشر و در دسترس علاقمندان گذاشته شده است.
🔹در پیوندهای زیر 👇👇👇👇، میتوانید گزارشی از 17 اثر منتشر شده توسط پژوهشکده حج و زیارت در سالی که گذشت را ملاحظه فرمایید:
http://hajj.ir/fa/120032
https://hzrc.ac.ir/post/24377
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
.
❇✳❇ یکصدو نوزدهمین شماره فصلنامه میقات حج، منتشر شد.
🔹در این شماره شش مقاله در موضوعات مختلف در 170 صفحه، به شرح زیر به چاپ رسیده است:
📌گونه شناسی تحليلی روايات تأويلی مرتبط با آيات حج
محمدهادی قهاری کرمانی
📌وجوب تمسک به اهل بيت (ع) از منظر آيات قرآن و احاديث فريقين
مهدی نکویی سامانی
📌«حج نامه» و گشودن افق های جديد حج پژوهی
حسین واثقی
📌واکاوی فتاوا و سيره عملی علمای مذاهب اسلامی
سیدابوالقاسم حسینی زیدی / محمدباقر هاشمی
📌از کشمير تا کعبه؛ سفری به حج قديمی ها
خالدبشیر احمد/ لیلا عبدی خجسته (مترجم)
📌بازخواني ديدگاه پطروشفسکي درباره «حج» در کتاب «اسلام در ايران»
سیدمحسن موسوی / سیده فرناز اتحاد
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat