8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سید جعفر شهیدی در این کتاب بیش از ۷۰ منبع از شیعه و اهل سنت را بهکار گرفته است. کتاب بدون فصلبندی خاصی تدوین شده است، اما مطالب آن با ترتیب تاریخی از زمان پیامبر اکرم(ص) آغاز شده و تا شهادت حضرت زهرا(س) پیش رفته است. او سپس به مباحث دیگری نیز پرداخته است.
در این فیلم توضیحات دکتر سید سعید طاووسی مسرور عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در معرفی این کتاب را مشاهده میکنید.
#فاطمیه۱۴۴۶
#فاطمیه
#امام_زمان
@hakakiashk
شهیدی-زندگانی فاطمه زهرا.pdf
1.56M
متن کتاب زندگانی حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام
نوشته استاد سید جعفر شهیدی
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻#حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
اولین تابوت در اسلام
امام صادق علیهالسلام: نخستین تابوتی که در اسلام ساخته شده است تابوت فاطمه (ع) است.
در زمان رحلتش، شکوه کرد و به اسماء فرمود: من لاغر شدهام و گوشتم از تنم رفته است، آیا چیزی نیست که تنم را بپوشاند؟
اسماء گفت: من حبشیها را دیدهام که چیزی میسازند، و جنازه را در آن قرار میدهند و دیده نمیشود. آیا میخواهی، آن را برایت بسازم؟ که اگر دوست داشته باشی خواهم ساخت.
آن حضرت فرمود: بسازد.
اسماء، تختی خواست و آن را وارونه ساخت، سپس شاخههای خرمایی خواست و ستونهایش را محکم بست.
آنگاه پارچهای بر روی آن انداخت و گفت: حبشیها اینگونه، تابوت میساختند،
حضرت فرمود: همانند این را برایم بساز و مرا با آن بپوشان خدای متعال تو را از آتش دور سازد.
📎 تهذيب الأحکام ج ۱، ص ۴۶۹
عَنْهُ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ يَحْيَى بْنِ زَكَرِيَّا عَنْ أَبِيهِ عَنْ حُمَيْدِ بْنِ اَلْمُثَنَّى عَنْ أَبِي عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ اَلْحَذَّاءِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: «أَوَّلُ نَعْشٍ أُحْدِثَ فِي اَلْإِسْلاَمِ نَعْشُ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا اَلسَّلاَمُ إِنَّهَا اِشْتَكَتْ شَكْوَتَهَا اَلَّتِي قُبِضَتْ فِيهَا وَ قَالَتْ لِأَسْمَاءَ «إِنِّي نَحَلْتُ وَ ذَهَبَ لَحْمِي أَ لاَ تَجْعَلِي لِي شَيْئاً يَسْتُرُنِي» قَالَتْ أَسْمَاءُ إِنِّي كُنْتُ بِأَرْضِ اَلْحَبَشَةِ رَأَيْتُهُمْ يَصْنَعُونَ شَيْئاً أَ فَلاَ أَصْنَعُ لَكِ فَإِنْ أَعْجَبَكِ صَنَعْتُ لَكِ قَالَتْ «نَعَمْ» فَدَعَتْ بِسَرِيرٍ فَأَكَبَّتْهُ لِوَجْهِهِ ثُمَّ دَعَتْ بِجَرَائِدَ فَشَدَّتْهُ عَلَى قَوَائِمِهِ ثُمَّ جَلَّلَتْهُ ثَوْباً فَقَالَتْ هَكَذَا رَأَيْتُهُمْ يَصْنَعُونَ فَقَالَتْ «اِصْنَعِي لِي مِثْلَهُ اُسْتُرِينِي سَتَرَكِ اَللَّهُ مِنَ اَلنَّارِ».
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻 #حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@Hakakiashk
فاطمة الزهراء من المهد الى اللحد
تأليف: سيد محمد كاظم قزوينى
(عربى)
زندگينامه حضرت صديقه طاهره(سلام الله علیها)از ولادت تا شهادت
در سال ۱۳۲۹ ه.ق نیروهاى امنیتى بعث عراق، آیت الله قزوینى را دستگیر کرده، در جایى - حوالى بغداد - برده، قصد تیرباران آن سید والاتبار را داشته اند. ایشان از آنان خواسته اند تا فرصت تحریر وصیتنامه اى را به وى بدهند ولى مورد قبول واقع نمى شود. آنگاه نذر کردند که اگر خداوند ایشان را نجات دهد، کتابى پیرامون حضرت فاطمه سلام الله علیها بنویسند. بعد از این نذر تیرباران صورت نگرفت و ایشان به زندان «الشعبة الخامسة» در بغداد برده شدند و بعد از چهار ماه آزاد گردیدند. وى در مقدمه کتاب به همین امر اشاره کرده است. کتاب حاضر در ایران از سوى حجت الاسلام على کرمى به سال ۱۳۷۵ ترجمه و چاپ شده است.
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
@hakakiashk
آیت الله سید محمدکاظم قزوینی (۱۳۴۸ - ۱۴۱۵ ق)، از علمای ربانى و مبلغان مجاهد شیعه و از شاگردان آیت الله میلانی بود که عمر پربرکت خود را در راه احیاى فرهنگ اهل بیت علیهم السلام صرف نمود. آیت الله قزوینى علاوه بر احیاى میراث تشیع و صیانت از فرهنگ قرآن و عترت از راه زبان و خطابه، آثار قلمى ارزشمندی چون «الاسلام و تعالیم التربویة» از خود به یادگار نهاد.
در سیزدهم جمادیالثانی 1415ق برابر با سال 1373 در گذشت. پیکر پاکش پس از مراسم تغسیل، تکفین و تشییعی باشکوه و عبور دادن از صحن مطهر حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام و اقامه نماز میت توسط حجةالاسلام حاج سید محمد ابراهیم قزوینی در مقبرهای داخل حسینیه کربلاییها در قم به خاک سپرده شد. او وصیت کرده بود که در زادگاهش کربلا دفن شود، اما با توجه به اینکه در آن زمان رژیم بعث عراق حکومت میکرد و انتقال جسد به آنجا ممکن نبود، پیکر وی به صورت امانت در شهر قم به خاک سپرده شد. از این رو در سال ۱۴۳۲ق، پیکر آن عالم ربانی به عراق -برای خاکسپاری در شهر کربلای معلا- منتقل گردید؛ در حالی که مشاهده شد پس از مدت ۱۷ سال از ارتحال، بدنشان تازه، کفن دست نخورده و سالم و کتاب فاطمه زهرا(س) از ولادت تا شهادت کماکان بر روی سینه مبارکشان قرار دارد.
#امام_زمان
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#معرفی_کتاب
@Hakakiashk
از توجه به هدف نگارش، میتوان برخی از ویژگیهای این اثر را دریافت. نویسنده در توضیح این هدف مینویسد «در بررسی از کتابخانه متوجه شدم اثر جامع و شایستهای که درخور مقام والا و پرشکوه بهترین بانوی جهان هستی باشد به چشم نمیخورد و یک نوع احساس خلأ کردم». آنگاه وی تصمیم میگیرد که کتابی در این زمینه به نگارش درآورد که هم ترسیمکننده زندگی درسآموز و تاریخساز حضرت زهرا(س) باشد و هم نیاز جویندگان آب حیات کوثر همیشه جوشان وجود او را پاسخ گوید.
وی با استناد به منابع تاریخی و آیات و متون روایی شیعه تلاش کرده است اثری باارزش در اشاره به مقام حضرت زهرا(س) تألیف نماید. ابتدا از چگونگی و برکات ولادت آن حضرت بحث کرده و ضمن توضیح وجهتسمیه نامها و لقبهای حضرت، احادیث پیامبر را درباره جایگاه و منزلت او را نقل کرده و سپس، آیات و سورههایی از قرآن کریم، مانند آیه القربی، مباهله و سوره هل أتی که به مقام آن حضرت، اشاره دارند را موردبحث قرار داده است.
زندگی سیاسی- اجتماعی، زندگی خانوادگی، سیره تربیتی، سیره اخلاقی و سیاسی حضرت زهرا از قسمتهای عمده کتاب است که نویسنده با استشهاد به وقایع و داستانهای تاریخی، مانند ماجرای فدک، خطبه حضرت زهرا در مسجدو...، آنها را تحلیل کرده است.
در بخش دیگر اندیشههای حضرت درباره توحید و امامت و فلسفه احکام و تلاشهای او در بیان حقایق و جلوگیری از انحرافات صدر اسلام و دفاع از حضرت علی(ع) بیانشده است.
بیت الاحزان، رابطه آن حضرت با اسماء، عیادت شیخین ، وصایا، چگونگی غسل، تجهیز، نماز و دفن، مجهول بودن قبر، شکایت امام علی(ع) نزد پیامبر(ص) تاریخ وفات و احادیث در شفاعت کردن آن حضرت از دیگر مطالب کتاب است.
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
#فاطمیه
#معرفی_کتاب
🔻 #حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
فاطمة_الزهراء_ع_من_المهد_الى_اللحد.pdf
13.47M
- فاطمة الزهراء من المهد الى اللحد
تأليف: سيد محمد كاظم قزوينى
(عربى)
زندگينامه حضرت صديقه طاهره(سلام الله علیها)از ولادت تا شهادت
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻 #حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻