#جایزه_محمود_حکیمی
تا به حال به هیئتهای کسانی چون حاج حسین سازور، حاج محمود کریمی، سید مهدی رسولی، مجید بنیفاطمه و دیگران رفتهاید؟ چقدر شلوغ و پرجمعیت است! اینها هیئتهایی هستند که چشمها را خیره و دلها را گرم میکند. از اینکه مجلس اباعبدالله الحسین را گرم میکنند. خوب پذیرایی میکنند و دستاندرکارانش پنجاه نفر و صد نفر هستند. برنامهریزیاش از یک هفته و دو هفته قبل شروع نمیشود، از یک ماه و دو ماه قبل آغاز میشود.
یک سری روضهها و هیئتهای خانگی هم داریم. جمعیتش نهایت صد نفر میشود. از خیلیهایش باخبر نمیشویم. اصلا نمیدانیم که آنها وجود دارد اما آنها هم برای زنده نگه داشتن نام امام حسین (علیهالسلام) برگزار میشود. این روضهها را گاه اهالی یک خانه، یا اهالی یک کوچه یا حتی چند دوست صمیمی برگزار میکنند. توی مجالسشان چند دوربین تصویربرداری نیست. حضور در جلساتش، ریلز در اینستاگرام و ایتا و تلگرام نمیشود اما در سکوت برگزار میشود.
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@HakimiAward
جایزه داستانی محمود حکیمی
هر دویش هم خوب است. هم آن شلوغی هیئت رایت العباس و موجالحسین لازم است هم این خلوتی روضههای خانگی. تنها چیزی که این وسط مهم است، اخلاص است. آدم خودش را درست خرج امام حسین کند.
حالا شاید یکی بیاید و بگوید داری حرفهای بزرگتر از اندازهات به زبان میآوری. نمیگویم اشتباه میکند. من به شخصه هیچ ادعایی در خوب بودن ندارم. بگذریم. این مقدمه مهم، برای یک مسئله مهم بود.
#جایزه_حکیمی برای من حکم همان روضه خانگی را دارد. من توقع ندارم دیگران در اهمیتش مقاله و یادداشت بنویسند. توقع ندارم فلان موسسه و نهاد دولتی و حکومتی پا پیش بگذارد. این را من شروع کردم و از کمک همه دوستانی که بخواهند در این مسیر به ما کمک کنند، خوشحال میشوم.
شاید خیلی از اهل ادبیات متوجه حضور این جشنواره نشوند. شاید هیچوقت خبرش تیتر هیچ روزنامهای نشود، شاید تعداد شرکتکنندگانش خیلی کم باشد اما من روی اخلاص آدمهایی که قرار است در این جشنواره شرکت کنند، حساب ویژه باز کردهام.
در عکسها چند نکته مربوط به جشنواره را مفصلتر توضیح دادم.
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
پنج پادکست در کانال سیکا قرار دادم که زحمت این پادکستها را داوران جشنواره کشیده و درمورد بخشهای مختلف جشنواره توضیح دادهاند.
جوایز جشنواره را نیز میتوانید در عکس بالا ببینید.
برای شنیدن پادکستها میتوانید وارد کانال سیکا در شنوتو بشوید یا از فید آراساس کانال در کستباکس بشنوید.
فید آراساس کانال سیکا
https://shenoto.net/feed/Seika
لینک کانال سیکا در شنوتو
https://shenoto.com/channel/podcast/Seika
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
جایزه داستانی محمود حکیمی
درباره استاد محمود حکیمی
یکی از چیزهایی که من باید حتما دربارهاش مطلب مینوشتم، شخصیت علمی و ادبی استاد محمود حکیمی است. شناختن کسی که جایزه ادبیمان را به نام او کردهایم، برای همه مهم، مغتنم و اثرگذار است.
استاد محمود حکیمی، ۹ شهریور ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد. ایشان با حضور در مسجد لرزاده و هیئتهای مذهبی با مفاهیم و سنتهای دینی آشنا شد. از سالهای دبستان، مطالعه کتابها و مجلات گوناگون ایشان را نسبت به فرهنگ و نوشتن علاقهمند کرد.
پس از پایان تحصیلات عمومی، به عنوان سپاهی دانش به کردستان رفت و همزمان در مجلاتی مانند کیهان بچهها و امید ایران، داستان و مقاله مینوشت. بعد از دوران سپاهی دانش به قم آمد و به تحصیل علوم دینی پرداخت. پس از آن کنکور داد و در رشته زبان و ادبیات انگلیسی دانشآموخته شد. از کارهای ایشان آموزش زبان انگلیسی به طلاب علوم دینی مدرسه فیضیه بود.
محمود حکیمی در ۲۳ سالگی به استخدام آموزش و پرورش درآمد و در کنار آن مقاله و داستان هم مینوشت. نویسندگی حرفهای را به پیشنهاد یکی از ناشران پذیرفت. یکی از ناشران از او خواست کتابهایی به زبان ساده درباره زندگی پیامبران بنویسد. این آغاز کتاب قصص قرآن بود.
سال ۱۳۵۱ و در ۲۸ سالگی اولین رمان خود را به نام غروب بیمار منتشر کرد. ایشان ارتباط خود را با مجلات قطع نکرد و سالها برای مجلاتی مانند مکتب اسلام، نسل جوان، نسل نو، مکتب تشیع و پیام شادی داستانهایی با مفاهیم دینی مینوشت که مخاطبانش نوجوان بودند. داستانهای «سوگند مقدس»، «طاغوت»، «دلاوران عصر شب»، «سلحشوران علوی»، «شهدای فخ»، «سرودهای رهایی»، «نقاب داران جوان»، «وجدان»، «مسلمان شجاع» و «اشراف زاده قهرمان» از آن جملهاند.
بزرگترین فعالیت ایشان پس از انقلاب اسلامی نگارش مجموعهای است با نام تاریخ تمدن جهان یا داستان زندگی انسان. استاد حکیمی این مجموعه را متأثر از مجموعه تاریخ تمدن ویل دورانت نگاشت اما با نگاه یک مسلمان معتقد. نگارش این مجموعه ۲۲ جلدی، از سال ۱۳۶۰ آغاز شد
استاد حکیمی نویسندهای پرکار بود که نسلهای متمادی از نوجوانان و بزرگسالان تحت تأثیر آثار ایشان هستند. ایشان که دهها مقاله و چندین کتاب درباره زندگانی امام حسین (علیهالسلام) و قیام عاشورا نگاشته بودند، سال ۱۳۸۲ به عنوان خادم فرهنگ عاشورا شناخته شدند.
ایشان علاوه بر نویسندگی به مدت سه سال نیز ویراستار کتابهای درسی علوم انسانی بود و بیش از ۶۰ کتاب درسی را ویرایش کرد. ایشان همینطور سرپرست واحد مطالعات و انتشارات سازمان آموزش کودکان و دانشآموزان استثنائی بودند و در آنجا چند کتاب، از جمله دو کتاب برای کودکان و دانش آموزان استثنایی، ترجمه کردند. از اواخر دهه شصت در تربیت معلم تهران به آموزش روش تحقیق و مرجع شناسی به دانشجویان مرکز تربیت معلم تهران پرداخت. ایشان پس از سی و یک سال خدمت در آموزش و پرورش، در مهر ماه ۷۷ بازنشسته شدند.
البته بازنشستگی پایان کار ایشان نبود. ایشان از آن پس به شکل جدیتری به مطالعه و نگارش آثار داستانی و پژوهشی پرداختند ایشان سرانجام در ۳۰ شهریور ۱۴۰۳، در سن هشتاد سالگی پس از تحمل یک دوره بیماری در بیمارستان شریعتی تهران به دیدار معبود خود رفت.
استاد محمود حکیمی در روزگاری داستان تاریخی و دینی مینوشت که جامعه تحت فشار طاقتفرسای حکومت پهلوی بود. در آن دوره کمتر نویسنده و روشنفکری، آن هم در سن و سال محمود حکیمی وجود داشت که بخواهد بدون ترس در این زمینه دست به قلم ببرد. آثار ایشان نه تنها زیباییها و جذابیتهای داستانی داشت بلکه از نظر تاریخی و پژوهشی نیز باارزش است.
مسیری که قبلتر از ایشان، علامه مرتضی مطهری با کتاب «داستان راستان» آغاز کرده بود، ایشان با آثار خود آن را اوج رساند. پرکاری ایشان هرگز باعث نشد آثارش از نظر فرمی و محتوایی و پژوهشی ضعیف شوند. از ویژگیهای داستانی ایشان، توجه به آن بخش از تاریخ بود که نه تنها مغفول مانده بود بلکه برای مخاطب امروز نیز آموزنده بود.
در روزگاری که اغلب نویسندگان درگیر ذهنیات و مشغلههای فردی خود بودند ایشان در آثار خود به اتحاد مسلمانان و مقاومت آنها علیه استعمارگران و ستمگران در سراسر سرزمینهای اسلامی میپرداخت. او دغدغه همه مسلمانان را داشت، از ایرانی و عرب و آفریقایی تا مردان و زنان و کودکان.
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
✳️✳️پرسشهای متداول✳️✳️
دوستان طی این چند روز چند پرسش را درباره مسابقه داستاننویسی تکرار کردند، آنها را جمع کردم و یکجا گذاشتم تا اگر دیگران هم پرسش مشترک دارند، به پاسخشان برسند.
این متن بهروزرسانی خواهد شد.
۱- آثار را در چه قالب و فرمتی بفرستیم؟
همه اثار ارسالی، اعم از داستان کوتاه و طرح رمان، در فایل وُرد و با قلم B Nazanin و با فونت ۱۴ ارسال شوند.
۲- آیا میتوان به صورت گروهی در مسابقه شرکت کرد؟
بله. میتوان به صورت گروهی در مسابقه شرکت کرد. در صورت برنده شدن، جایزه تقسیم خواهد شد.
۳- هنگام ارسال اثر، چه نکاتی را همراه با اثر بفرستیم؟
یک معرفی کوتاه شامل نام و نام خانودگی، سن، تحصیلات و شماره تماس در ابتدای داستانتان در هر فایل قرار دهید.
۴- برای آگاهی درباره موضوعات مسابقه نیاز به توضیح بیشتر دارم. درباره این موضوعات بیشتر توضیح میدهید؟
داوران محترم جشنواره توضیحاتی درباره جنبههای فرمی و محتوایی مسابقه ارائه دادهاند که از طریق این پست میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
۵- آیا آثاری که در جشنوارههای دیگر شرکت داده شدهاند، میتوانند در این مسابقه هم شرکت کنند؟
آثاری که در جشنوارههای دیگر برگزیده شده باشند در این مسابقه شرکت داده نخواهند شد.
۶- سرانجام داستانهای کوتاه و طرحهای رمان بعد از پایان مسابقه چه میشود؟
آثار برگزیده در بخش داستان کوتاه به صورت یک کتاب مستقل منتشر میشود. طرحهای رمان برگزیده هم با ناشران مختلف رایزنی خواهد شد تا وارد فرایند نگارش و چاپ شوند.
۷- آیا جایزه موضوعات یا قالبهای خاصی دارد؟ آیا میتوان برای مخاطب نوجوان یا در ژانر فانتزی اثر ارسال کرد؟
هیچ محدودیتی در موضوع، قالب و مخاطب اثار ارسالی نیست.
#جایزه_حکیمی
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
روضهای که میرویم که فقط سخنران و مداح و مستمع نمیخواهد. آبدارچی و مسئول صوت و ظرفشوی و کفشدار و ... هم میخواهد. همهشان هم ذیل خادم مجلس امام حسین جمع میشوند. جایگاه آدمهای روضه را جایی که مینشینند مشخص نمیکند، بلکه نیتشان و کیفیت عملشان مشخص میکند.
باقی کارهایی هم که میکنیم همین است. نوشتن و کار ادبی و داستانی هم همین است. هیچوقت نباید خودمان دست کم بگیریم. جایگاه ما نهایت محدوده توانمندی را مشخص نمیکند. مهمتر از آن، اراده و نیت ما است. اینکه با تمام کمبودها و کاستیها، کارها را بر اساس کوچکی یا بزرگیشان ارزشگذاری نکنیم. کار درست را پیدا کنیم و همان را انجام بدهیم. خدا بیامرزد حاج قاسم را. میگفت: «آن کس که باید ببیند، میبیند.»
شما هم اگر خواستید جایی درباره #جایزه_حکیمی جایی حرف بزنید، نگویید کی پیام من را میبیند، کی به من توجه میکند، کی از من اثر میگذارد. ما که از آینده خبر نداریم. مهم این است کارمان را بکنیم.
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
سلام خدمت همگی. قبلتر گفته بودم که این روضه خانگی در همین خانه برگزار میشود اما باقی بچههای هیئت هم نظر داشتند و گفتند اینطوری حرمت بهتر حفظ میشود. این شد که برای جایزه حکیمی یک کانال مجزا برای اطلاعرسانی راه انداختم و تصمیم گرفتم از این به بعد از اینجا اخبار مربوط به #جایزه_حکیمی را خدمتتان عرض کنم.
برای ارسال آثار هم میتوانید به آیدی
@HakimiAdmin
پیام بدهید و آثارتان را از این طرق بفرستید. ضمنا یادتان نرود حتما همراه با ارسال اثر، مشخصات فردی (نام، نام خانوادگی، سن، تحصیلات، شماره تماس) را هم بفرستید.
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
با همکاری داوران گرامی جایزه، برای بخشهای مختلف فرمی و محتوایی #جایزه_حکیمی، پادکستهایی تولید کردهایم که میتوانید بشنوید و ابهامات ذهنتان را حل کنید.
اولین این پادکستها، از آقای محمد فائزیفرد است که درباره ویژگیهای یک طرح رمان خوب حرف زدهاند. میتوانید از طریق لینک زیر بشنوید:
https://B2n.ir/g08843
در صورتی که سؤال داشتید از طریق آیدی
@hakimiadmin سؤالاتتان را بپرسید.
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
امروز با کارگروه سکو گفتوگوی صمیمانهای داریم و قرار است درباره #جایزه_حکیمی و دو بخش فرمی و محتوایی آن حرف بزنیم و سؤالاتشان را پاسخ بدهیم. شما هم اگر یک دورهمی داستانی دارید یا میخواهید به صورت گروهی در جایزه حکیمی شرکت کنید میتوانید خبر بدهید تا برای شما هم یک جلسه مجازی برگزاری کنیم.
در صورتی که سؤال داشتید از طریق آیدی
@hakimiadmin سؤالاتتان را بپرسید.
کانال اطلاعرسانی جایزه محمود حکیمی
@hakimiaward
-662692093_-318798582.mp3
8.01M
#جایزه_حکیمی بخشهای فرمی و محتوایی گوناگونی دارد. برای اینکه دریافت بهتری از این بخشها داشته باشید، سلسله پادکستهایی را برایتان منتشر میکنم. گوش کردن به این پادکستها، کمکی است تا ابهامهای ذهنتان رفع شود.
هر پادکست به یک موضوع خاص اختصاص دارد.
در پادکست اول مسعود آذرباد از ذهن و زبان ایرانی برایتان حرف میزند.
کانال اطلاع رسانی جایزه حکیمی
@HakimiAward