🔸حلال را مسدود نکنیم تا حرام سرازیر نشود🔸
✅آیتالله حائری شیرازی: در مسئله ازدواج، «تمام» راههای حلال باید با کمال اطمینان «تا آخر» باز باشد.
✌جنبش مردمی حلالزادهها
📡 @HalalZadeha
✔️ میتوانیم مدافع حقوق زنان باشیم ولی فمینیست نباشیم.
🔻رمضانی از اساتید حوزه و دانشگاه.
🔹فمینیسم به مجموعهاى از حرکتها و فعالیتهاى اجتماعى گفته مىشود که با هدف احقاق حقوق زنان و رفع تبعیض و تضییق از آنان در بیشتر موارد به وسیله خود زنان انجام مىگیرد. نظریه فمینیسم اسلامى اصطلاحى است که در نتیجه رسوخ تفکر فمینیستی در جوامع اسلامی جعل شده و در سده اخیر به ادبیات دفاع از حقوق زنان راه یافته و در برخى کشورهاى اسلامى نگاه جدیدی را به زنان معطوف داشته است. این دیدگاه به تفسیر زنمدارانه از اسلام میپردازد ادامه داد: از آنجا که دین را نافذترین و مهمترین رکن فرهنگ در کشورهای اسلامی میبیند، دستیابی به اهداف تساویطلبانه خویش را در گرو همسویی و همراهی با فرهنگ دینی میپندارد از این رو آنان به دنبال تطبیق آموزههای فمینیسم غربی با آموزههای اسلامی هستند، تا اسلام را موافق فمینیسم جلوه دهند.
🔹فمینیسم اسلامی یک ایده آگاهسازی است که براساس بازخوانی قرآن و بازآزمایی نوشتههای مذهبی میگوید، مردان و زنان حقوق برابر دارند هرچند منشأ فمینیسم و نامگذاری آن از فرانسه بوده است، ولی فمینیستهای مسلمان، فمینیسم را غربی نمیدانند و مسائل زنان را امری جهانی میدانند؛ کشور مصر از اولین کشورهای اسلامی است که اندیشههای فمینیستی به آن راه یافته است. گرایش فمینیستى به اصطلاح «اسلامى» بیش از سه دهه در ایران فعالیت مىکند، این افراد معتقدند که دیندارى و دین سالارى باید از هم تفکیک شود و نظام سکولاریستى جاى آن را در عرصه سیاست بگیرد؛ برخى دیگر به صراحت از نظام سکولار حرفى نمىزنند، بلکه خواهان قرائتى از اسلام و آموزههاى دینى هستند که مطابق با فرهنگ غربى باشد که البته مجبورند در قالب دین حرف بزنند.
🔹برخی فمینیستهای اسلامی معتدلتر که با صراحت به مقابله با دینمداری نپرداختهاند، بر این باورند که شرایط زمانی و مکانی تغییردهنده بسیاری از احکام اجتماعی است، این افراد هم معتقدند که احکام اجتماعی اسلام دارای مبانی کاملاً عرفی است و اصولاً مصالح و مفاسد در احکام اجتماعی امری قابل شناسایی است.
🔹بنابراین هرگاه یک مصلحت و مفسده اجتماعی پیدا شد، براساس آن به جعل احکام و قوانین پرداخته خواهد شد. این افراد معتقدند که گرایشهای فمینیستی توسل به وحی و اعتقاد حاکمیت دین در شئونات اجتماعی پذیرفته نیست و انسان مادی و زمینی تنها موضوع ارزشمند برای تلاش و تفکر است ضمن اینکه طرفدار تفکر مرجعیت عقل انسان بر مرجعیت دینی است.
🔹عدالت مورد قبول فمینیستهای اسلامی، عدالت عرفی است نه عقلی و عدالت عرفی مفهومی تغییرپذیر است از این رو بسیاری از احکام زنان را که در ذهنیت کنونی جامعه ما عادلانه تصور میشود، میتوان لغوشده تلقی کرد. این گروه معتقد است تفاوتهای تکوینی میان زن و مرد نباید به تفاوتهای تشریعی و حقوقی میان آنان منجر شود همچنین هدف جنبش زنان باید نزدیک کردن نقشها و ارجگذاری برابر به وظایف متفاوت زن و مرد باشد.
🔹با توجه به وجود پارادوکس مفهومی فمینیسم اسلامی، اگر فمینیسم را نه صرفاً دفاع از شخصیت و حقوق زنان، بلکه نظریهای که برابری میان زن و مرد را در عرصههای مختلف حیات بشری پی میگیرد بدانیم، در این صورت ترکیب میان اسلام و فمینیسم پارادوکسی ایجاد میکند که جز با تفسیر مجدد اسلام براساس آموزههای غربی و به قیمت تفسیر به رأی متون دینی و تحریف در آن، قابل رفع نیست بدین ترتیب باید تفکیکی بین دفاع از حقوق زنان و فمینیسم صورت داد یعنی میتوان مدافع حقوق زنان بود، ولی فمینیسم نبود.
🔸متن کامل گفتگو🔸
https://goo.gl/3YVs4j
✌جنبش مردمی حلالزادهها
📡 @HalalZadeha
جنبش مردمی حلالزادهها
📷https://bit.ly/2OTWxkE
💢عزم دولت فرانسه برای تحقق برابری جنسیتی در ارتش و سینما
دولت فرانسه در نظر دارد شمار زنان فعال در ارتش را تا سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۰ درصد افزایش دهد.
دولت فرانسه همچنین از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی طرحی را به اجرا میگذارد تا به فیلمهایی که در پستهای کلیدیِ تیم سازندۀ آنها (کارگردان، فیلمنامهنویس، مدیر فنی و غیره) برابری جنسیتی رعایت شده باشد، یک پاداش مالی ۱۵ درصدی تعلق گیرد.
بیشتر بخوانید: https://bit.ly/2pwGPkH