به کمپین #یلدای_بی_زباله بپیوندیم...
ما را در ایتا دنبال کنید 👇
https://eitaa.com/kamalonline
💢 همه باهم برای هم
✅ حمایت انجمن زمین پاک از طرح فوق👆
♻️ حفظ زمین برای فرزندانمان
🔹دبیرخانه انجمن زمین پاک آمل✨👇🏻
https://chat.whatsapp.com/FbqBVsu7afSJ0D93w6SBAU
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خطاب تند مجید جوادی به پزشکیان
(تا آخر ببینید)
یخورده تلخه اما حقیقته
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پزشکیان قبل از انتخابات، پزشکیان بعد از انتخابات
ـــــــــــــــــــــــ
🚨پایگاه خبری #پاسدار_نیوز 💠
Eitta: @passdar
Tell: https://t.me/passdarr
هدایت شده از دنیاے قــــدیم...💯
دڪتر الهي قمشه اي چقدر زیبا میگوید :
ﺗﺎﺣﺎﻻ ﺩﻧﺪﻭﻧﭙﺰﺷﮑﯽ ﺭﻓﺘﯿﻦ؟؟؟
ﺍﻭﻝ ﺩﮐﺘﺮ ﭼﻨﺪ ﺗﺎ ﺳﻮﺯﻥ ﻣﯿﺰﻧﻪ ﺗﻮ ﻟﺜﻪ ﺗﻮﻥ،ﺑﻌﺪ ﺍﻭﻥ ﻣﺘﻪ ﺭﻭ ﻣﯿﮕﯿﺮﻩ
ﺩﺳﺘﺶ ...
ﺑﻌﻀﯽ ﻭﻗﺘﺎ ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﺩﺭﺩ ﺩﺳﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﺻﻨﺪﻟﯽ ﺭﻭ ﻣﺤﮑﻢ ﻓﺸﺎﺭﻣﯿﺪﯾﻢﻭﺍﺷﮏ ﺗﻮ ﭼﺸﻤﺎﻣﻮﻥ ﺟﻤﻊ ﻣﯿﺸﻪ ...
ﭼﺮﺍ ﻧﻤﯿﺰﻧﯿﻦ ﺗﻮ ﮔﻮﺷﺶ؟
ﭼﺮﺍ ﺩﺍﺩ ﻭ ﻫﻮﺍﺭ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﯿﺪ؟
ﺍﯾﻦ ﻫﻤﻪ ﺩﺭﺩ ﺭﻭ ﺗﺤﻤﻞ ﮐﺮﺩﯾﺪ،ﺍﯾﻦ ﻫﻤﻪ ﺳﻮﺯﻥ ﻭ ﺁﻣﭙﻮﻝ ﻭ ﻣﺘﻪ ﻭ
ﺍﻧﺒﺮ ﻭ ...
ﺧﻮﺏ ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﮐﻨﯿﺪ ﺑﻬﺶ !
ﭼﺮﺍ ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﯿﺪ؟
ﺗﺎﺯﻩ ﮐﻠﯽ ﻫﻢ ﺍﺯﺵ ﺗﺸﮑﺮ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﻭ ﻣﯿﺨﻮﺍﯾﻢ ﺑﯿﺎﯾﻢ ﺑﯿﺮﻭﻥ
ﻣﯿﮕﯿﻢ: ﺁﻗﺎﯼ ﺩﮐﺘﺮ ﺑﺒﺨﺸﯿﺪ ﻭﻗﺖ ﺑﻌﺪﯼ ﮐﯽ ﻫﺴﺘﺶ؟!
ﻧﻤﯽ ﺧﻮﺍﯼ ﺧﺪﺍ ﺭﻭ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯾﻪ " ﺩﻧﺪﻭﻧﭙﺰﺷﮏ" ﻗﺒﻮﻝ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯽ ... ؟؟
ﺑﻪ ﺩﮐﺘﺮ ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﭼﻮﻥ ﻣﯽ ﺩﻭﻧﯿﻢ ﺍﯾﻦ ﺩﺭﺩ ﻓﻠﺴﻔﻪ ﺩﺍﺭﻩ
ﻭ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮﺩ ﻣﯿﺸﻪ،ﻣﯿﺪﻭﻧﯿﻢ ﯾﻪ ﺣﮑﻤﺘﯽ ﺩﺍﺭﻩ،ﺧﻮﺏ ﺧﺪﺍ ﻫﻢﺣﮑﯿﻤﻪ...
ﺍﺻﻼ ﻗﺒﻼ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺩﮐﺘﺮ ﻣﯽ ﮔﻔﺘﻨﺪ ﺣﮑﯿﻢ ...
ﯾﻌﻨﯽ ﮐﺎﺭﻫﺎﯼ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺣﮑﻤﺖ ﺍﺳﺖ.
ﻭﻗﺘﯽ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺠﯽ ﺭﻭ ﺗﻮ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﺎ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩ،ﺍﺯﺵ ﺗﺸﮑﺮﮐﻨﯿﻢ،ﺑﮕﯿﻢ ﻧﻮﺑﺖ ﺑﻌﺪﯼ ﮐﯽ ﻫﺴﺘﺶ؟
ﺭﻧﺞ ﺑﻌﺪﯼ؟
ﺑﻪ ﻣﻦ ﺑﮕﻮ ﻣﺪﺭﮎ ﺧﺪﺍ ﺭﻭ ﻗﺒﻮﻝ ﻧﺪﺍﺭﯼ؟؟؟
ﺣﺘﯽ ﻗﺪ ﯾﻪ " ﺩﻧﺪﻭﻥ ﭘﺰﺷﮏ "؟؟؟
ﯾﺎﺩﺕ ﻧﺮﻩ ﺍﻭﻥ ﺧﯿــﻠﯽ ﻭﻗﺘﻪ ﺧﺪﺍﺳﺖ
💯مطالب ناب را در دنیای قدیم مشاهده کنید
@oldaxs
@oldaxs
@oldaxs
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 فریادهای از سر استیصال دبیر کارگروه شهرکهای صنعتی اتاق بازرگانی:
آقای مسئول! نفرین کارگران، من و شما را میگیرد؛ اگر وزیر شما نمیتواند به نیروگاهها گازوئیل بدهد، عوضش کنید! چرا تولید را میخوابانید؟ با این قطعیهای برق، آخر ماه چگونه به کارگرانمان حقوق بدهیم؟
✍️ حمید رسایی: به عنوان نماینده مردم اعلام میکنم. پروژه خاموشیهای این ایام یک طراحی و برنامه سازماندهی شده برای عصبانی کردن مردم است. بدون تردید پای جریان نفوذ در میان است. متاسفانه وضعیت حاکم بر قوه مجریه که محصول عدم تسلط رییس جمهور بر امور کشور و وزرای ضعیف بویژه در وزارتخانههای نفت و نیرو است، این فرصت را در اختیار نفوذیهای سازمان یافته قرار داده. دستگاههای امنیتی وظیفه دارند در این خصوص هر چه سریعتر اقدام کنند و مجلس باید اولویت کاری خودش را این موضوع قرار دهد.
👈 کانال حمید رسایی:
eitaa.com/rasaee
هدایت شده از هم اندیشی یاران صادق
حقوق بشر ابزار سیاسی در دست دولتهای غربی
مکی -کانادا به روال چند سال اخیر پیش نویس قطعنامه ای در نقض حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد که با اکثریت شکننده ای در کمیته سوم مجمع عمومی تصویب شد.
این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری با ۷۷ رأی موافق به تصویب رسید و میزان آراء مخالف و ممتنع بسیار از آرا موافق بیشتر بود، بهطوریکه این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به صدور این قطعنامه گفت: اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل متحد با رای منفی یا ممتنع یا غائب نارصایتی خود را نسبت به سوء استفاده از مجمع عمومی سازمان ملل و استفاده ابزاری از حقوق بشر نشان دادند.
در سالهای اخیر هیچ موضوع به اندازه حقوق بشر مورد استفاده سیاسی دولتهای غربی برای پیشبرد اهداف غیر انسانیشان قرار نگرفته است.
قطعنامه ضد ایرانی در حالی به تصویب رسید که رژیم جنایت کار صهیونیستی با حمایت های همه جانبه بانیان این قطعنامه ضد ایرانی، نمایشگاهی از جنایت علیه بشریت به راه انداخته است :
صهیونیستها هیچ جنایت جنگی در بیش از یک سال گذشته در غزه نبوده است که انجام نداده باشند. نسل زدایی و پاکسازی نژادی و قومی را علیه مردم مظلوم غزه برپا کرده و به کشتار بی امان شهروندان از جمله زنان و کودکان بی گناه ادامه می دهد. بیش ار 17 هزار کودک فلسطینی تا حال حاضر قربانی شده اند در هر ده دقیقه یک کودک در غزه به دست صهیونیستها کشته می شود.
کانادا یکی از کشورهای مدعی بشر دوستی در جهان به غیر از حمایت همه جانبه از رژیم کودکش صهیونیستی کارنامه سیاهی در نقض حقوق بشر دارد. کارنامه حقوق بشری کانادا فهرست بلندی از موارد نقض حقوق بشر در زمینههای مختلف است؛
نقض تاریخی، گسترده و انکارناپذیر حقوق بومیان، نژادپرستی، سیاستهای ضدمهاجرتی، خشونت پلیس و نقض حقوق زندانیان ازجمله مهمترین و پرتکرارترین موارد نقض حقوق بشر ازسوی این کشور است.
واقعیت وضعیت حقوق بشر در کانادا در گزارشهای سازمانها و نهادهای حقوق بشری بهخوبی ترسیم شده است؛ بهعنوان مثال، دیدهبان حقوق بشر در گزارش سالانه خود از وضعیت حقوق بشر در کانادا در سال ۲۰۲۳ طیفی از «چالشهای عمیقا ریشهدار حقوق بشری» را اعلام کرد.
دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود از نقض حقوق بومیان در کانادا بهعنوان یک چالش حقوق بشری تاریخی یاد و شکلها و ابعاد مختلف این روند را با آوردن نمونههای مختلف تشریح کرد؛ حقوق بومیان در کانادا نه فقط با نقض حقوق سرزمینی بلکه به شکل خشونتهای گسترده علیه زنان و دختران بومی، بیتوجهی پلیس و سسیستم کیفری به قتل و ناپدید شدن زنان و دختران بومی، سهم بالای جمعیت بومی از آمار زندانیان و سهم بالای کودکان بومی از فرآیندهای جداسازی از خانوادهها به بهانه حمایت اجتماعی نقض شده و نادیده گرفته میشوند. کانادا به عنوان کشور مدعی بشردوستی با ارائه قطعنامه ضد ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در حال منحرف کردن افکار عمومی و سرپوش گذاشتن بر نقش خود در همکاری و همدلی با صهیونیستها در نسل کشی فلسطینیان است .
هدایت شده از آیت الله مرتضی تهرانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 آیا معرفت کامل نسبت به شخصیت حضرت زهرا سلام اللهعلیها برای ما ممکن است؟
🍀 چه کسانی فاطمه زهرا سلام الله علیها را میشناسند؟
#فاطمه_زهرا
#معرفت
(برگرفته از سخنرانی 1378/07/08)
@mortezatehrani
هدایت شده از هم اندیشی یاران صادق
🔴 مداحان اهل بیت فردا با رهبر انقلاب دیدار میکنند
✒️ تهران-ایران پرس: تعدادی از مداحان اهل بیت(ع) فردا به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) با رهبر معظم انقلاب دیدار میکنند.....
مشروح خبر (کلیک کنید)...
💫 Iranpress
🆔 @farsi_iranpress_com 💯
هدایت شده از آیت الله مرتضی تهرانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 شجره طیبه چه کسانی هستند؟
✅ حضرت زهرا سلام الله علیها و سایر افراد شجره طیبه از چه جایگاهی به زمین آمدهاند؟
🍀 چه کسی شجره طیبه را حفظ میکند؟
#فاطمه_زهرا
#شجره_طیبه
(برگرفته از سخنرانی 1378/07/08)
@mortezatehrani
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
هدایت شده از هم اندیشی یاران صادق
موج گسترده استعفا در میان افسران ارتش رژیم صهیونیستی
عمادی - با فرسایشی شدن جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و تبعاتی که این جنگ برای نظامیان صهیونیست داشته است، منابع عبری از استعفای صدها نظامی خبر دادند.
استعفای نظامیان صهیونیست از چند بعد حائز اهمیت است. بعد نخست مربوط به زمان استعفا است؛ نظامیان صهیونیست در حالی از شغل خود استعفا می کنند که این رژیم در میانه جنگ با غزه قرار دارد و هنوز نشانهای دال بر پایان جنگ دیده نمیشود. در همین راستا، روزنامه عبری زبان "اسرائیل هیوم" فاش کرد که حدود ۵۰۰ افسر ارتش رژیم صهیونیستی امسال استعفا دادهاند و این در حالی است که پیشبینی میشد استعفاها تا پایان جنگ به تعویق بیفتد.
بعد دوم مربوط به کمبود نیروی انسانی در ارتش صهیونیستی است. منابع خبری صهیونیستی طی ماههای اخیر اعلام کردند که این رژیم با کمبود نیروی انسانی مواجه شده است و به حدود ۱۲ هزار نیروی نظامی جدید نیاز دارد. حتی یهودیان افراطی نیز به خدمت فراخوانده شدند. روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم نوشت استعفای صدها نظامی نگرانیهایی را در ارتش رژیم صهیونیستی به وجود آورده است، زیرا با توجه به نیازهای جدید جنگ، ارتش به افزایش قابل توجه نیروی انسانی نیاز دارد.
بعد سوم مربوط به نارضایتی نظامیان و خانواده های آنها از فرسایشی شدن جنگ در غزه است. تداوم جنگ آسیبهای اقتصادی و اجتماعی زیادی برای نظامیان صهیونیست داشته است. شمار زیادی از نظامیان به طور خاص از آسیبهای اجتماعی از جمله نارضایتی خانوادههای آنها از حضور طولانی مدت در میادین جنگ، تهدید جان آنها و کاهش حضور در میان اعضای خانواده شکایت کردند. اسرائیل هیوم نوشت دلایل زیادی باعث استعفای افسران شده است، از جمله فشارهای ناشی از ادامه جنگ و مشکلات اقتصادی. «گیل تالشر» تحلیلگر سیاسی رژیم صهیونیستی نیز میگوید: به هر کجا که نگاه کنید بحران اقتصادی و بهای پرداخت شده توسط نیروهای ذخیره و خانوادههای آنها را میبینید. علاوه بر آن، تعداد زیادی از این نیروها کشته و زخمی شدهاند و صبر جامعه اسرائیل واقعاً لبریز شده است.
بعد چهارم مربوط به پیامدهای روانی جنگ غزه برای نظامیان صهیونیست است. آسیبهای روانی میان نیروهای ذخیره ارتش صهیونیستی و به ویژه جوانترها بیش از سایر افسران و نظامیان رژیم اشغالگر دیده میشود. در این زمینه «راویتال حوفیل» نویسنده صهیونیست و متخصص در اختلالات روانی در بخشی از مقاله خود در این زمینه به نقل از مادر یکی از نظامیان صهیونیست آورده است: بعد از گذشت بیش از یک سال از جنگی که هیچکس نمیداند به کدام سو میرود و چگونه قرار است پایان یابد، نیروهای ارتش خودشان را سیاه میبینند؛ یعنی در تاریکی و فرسایش روحی و روانی قرار دارند و انگیزه خود را بهطور کامل از دست دادهاند.
بنابراین، تداوم جنگ و حتی آغاز جنگ های جدید میتواند وضعیت نیروی انسانی در ارتش صهیونیستی را وخیمتر کند.
هدایت شده از هم اندیشی یاران صادق
تغییر موضع ۱۸۰ درجه ای آمریکا در قبال الجولانی:
میرطاهر. «بارابارا لیف» معاون وزیر خارجه آمریکا و دیپلمات ارشد آمریکایی به احمد الشرع معروف به ابومحمد الجولانی، رئیس هیئت التحریر الشام و رئیس جدید سوریه گفت واشنگتن تصمیم گرفته است پاداش ۱۰ میلیون دلاری تعیین شده برای دستگیری او را لغو کند و از "پیام های مثبت" مذاکرات آنها از جمله وعده مبارزه با تروریسم استقبال می کند.
پیش از سفر هیات آمریکایی به سوریه، متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پاداش فعلی برای اطلاعات در مورد محمد الجولانی رهبر هیئت تحریر الشام را تایید و اعلام کرده بود که پاداش ۱۰ میلیون دلاری برای اطلاعات درباره رهبر هیئت تحریر الشام همچنان پابرجا است. البته او تصریح کرد که به دلیل حضور در انظار عمومی، دولت آمریکا دیگر نیازی به اطلاعات در مورد محل اختفای الجولانی ندارد. این جایزه در سال ۲۰۱۷ اعلام شد و مربوط به رهبر هیئت تحریر الشام به عنوان قوی ترین گروه شورشیان مخالف دولت بشار اسد در سوریه است. دونالد ترامپ در دوره ریاست جمهوری نخست خود گروه هیات تحریر الشام را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده بود.
اقدام آمریکا در لغو پاداش ۱۰ میلیون دلاری برای الجولانی را می توان مقدمه گام بعدی واشنگتن یعنی خارج کردن هیئت التحریر الشام از فهرست گروههای تروریستی و در نهایت به رسمیت شناختن دولت تحت هدایت الجولانی که اکنون تحت نام اصلی اش یعنی احمد الشرع شناخته می شود دانست. مسلما این اقدامات با توجه به انتظاری که واشنگتن از دولت جدید سوریه مبنی بر جدایی از محور مقاومت و مقابله با نفوذ ایران دارد صورت گرفته است. در این راستا «بارابارا لیف» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک روز جمعه ساعاتی پس از دیدار با الجولانی در دمشق به خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره نقش ایران در آینده سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد گفت: اگر بخواهم قضاوت کنم، ایران هیچ نقشی نخواهد داشت و نباید داشته باشد.
بدین ترتیب انتظار واقعی واشنگتن از حاکمیت جدید سوریه همگام با خواسته رژیم صهیونیستی یعنی مقابله با ایران و گروههای همسو با تهران مانند جنبش حزب الله لبنان و نیز گروههای مقاومت فلسطینی در کنار سایر گروههای محور مقاومت است تا به زعم خود محور مقاومت که ایران رهبری آن را برعهده دارد را با چالشی جدی مواجه سازد. این انتظار آمریکا از الجولانی از جانب مقامات دولت بایدن ابراز شده است. در این راستا آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت: ما میخواهیم برای هیات تحریر الشام و همه مقامات نوظهور سوریه روشن کنیم که به رسمیت شناختن آنها، حمایتی که از جامعه بینالمللی میخواهند و نیاز دارند اما باید بدانند که انتظارات خاصی نیز در کنار آن وجود دارد.»او "اظهارات مثبت الجولانی، رهبر هیئت تحریر الشام" را تصدیق اما خاطرنشان کرد که "همه بر روی عملکرد تمرکز کردهاند."
در واکنش به موضع گیری خصمانه واشنگتن علیه محور مقاومت ،سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای هدف اصلی شکلگیری محور مقاومت در منطقه را مبارزه و مقابله با اشغالگری و تجاوزگری رژیم صهیونیستی در فلسطین و احقاق حقوق فلسطینیان عنوان کرد. وی تاکید کرد این تصور که گروههای مقاومت دنباله رو و تحت امر ایران هستند اشتباه است و ایران با اجزای جبهه مقاومت در هدف مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین اشتراک دارد و هر یک از گروههای مقاومت مستقل عمل میکنند. عراقچی هم چنین با اشاره به حضور مستشاری ایران در سوریه برای مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی با جانفشانیهای سردار شهید سلیمانی، نسبت به بازگشت تهدید تروریسم به سوریه به دلیل از همپاشیدگی امور در آن کشور، که تهدیدی برای تمامی کشورهای منطقه خواهد بود هشدار داد.
مساله ای که درباره موضع گیری جدید آمریکا در قبال الجولانی و هیئت تحریر الشام قابل توجه به نظر می رسد تغییر موضع ۱۸۰ درجه ای واشنگتن در این زمینه است که باردیگر موضوع موضع دوگانه ایالات متحده در قبال تروریسم را برجسته ساخته و نشانگر این امر است که آمریکا به مساله تروریسم نگاهی ابزاری دارد. در این راستا هرگاه تروریست ها برخلاف مصالح واشنگتن حرکت نمایند مورد پیگرد و محکومیت قرار می گیرند و به محض اینکه همان تروریست ها در راستای منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی اقدام نمایند به راحتی ماهیت آنها از دیدگاه واشنگتن تغییر پیدا می کند. اکنون با روی کار آمدن گروههای مسلح همسو با اهداف و سیاست های آمریکا در سوریه ، دولت بایدن حاضر است به سرعت و بدون توجه به ماهیت آنها ، نام آنها را فهرست گروههای تروریستی حذف کند تا راه برای برسمیت شناخته شدن دولت جدید سوریه هموار شود. می توان پیش بینی کرد که دیگر کشورهای غربی نیز همین مسیر را طی نمایند./
هدایت شده از مهندسی فرهنگی شهرستان آمل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا گردن بند قاپی زیاد شده؟
#مهندسی فرهنگی شهرستان آمل
https://eitaa.com/darolmomeninamol
هدایت شده از هم اندیشی یاران صادق
تهدید تجاری ترامپ علیه اتحادیه اروپا
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا، در صفحه خود در شبکه اجتماعی تروث، نوشت: به اتحادیه اروپا گفتهام باید کسری تجاری بسیار بزرگ آمریکا را با خرید نفت و گاز ما در مقیاس کلان جبران کنند. در غیر این صورت، تا جایی که امکان داشته باشد تعرفه اعمال میکنیم.
وضع تعرفه های تجاری یکی از مهمترین مناقشه های ترامپ با کشورهای مختلف جهان به ویژه شرکای تجاری واشنگتن است. وی در نخستین دوره ریاست جمهوری خود نیز با اجرای سیاست های تعرفه ای ؛ جنگ تجاری جدی را با چین و اروپا به راه انداخت .
جنگ تجاری ترامپ با اروپا در سال 2018 با اعمال تعرفه علیه واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا آغاز شد و به دنبال آن نیز اتحادیه اروپا تعرفههای ۲۵ درصدی بر برخی اقلام آمریکایی اعمال کرد.
اکنون با انتخاب دوباره ترامپ به عنوان رییس جمهوری آمریکا، بار دیگر هراس جنگ تعرفه ای به ویژه برای کشورهای اروپایی افزایش یافته است این درحالی است که به دلیل جنگ اوکراین اکثر کشورهای اروپایی در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند. از سوی دیگر شرایط اقتصادی در آمریکا نیز خوب نیست. مطابق آمارهای منتشر شده این کشور در حال حاضر با کسری تجاری ۲۴۰ میلیارد دلاری با اروپا مواجه است.
بنا بر آمار یورواستات، آلمان، ایتالیا، ایرلند و سوئد که از بزرگترین صادرکنندگان اروپایی به آمریکا هستند ، بخش عمدهای از این کسری تجاری را تشکیل میدهند.
گازطبیعی ( ال ان جی ) یکی از عمده ترین واردات اتحادیه اروپا از آمریکا است،موضوعی که با جنگ اوکراین، تامین آن برای اروپا هزینه بر شده است. در واقع اروپا مجبورشده است که پس از کاهش شدید واردات گاز از روسیه بخش زیادی از گاز مورد نیاز خود را از آمریکا تامین کند.
براین اساس است که اکنون ترامپ، اروپا را تهدید کرده است که در صورتی که کشورهای اروپایی کسری تجاری بسیار بزرگ آمریکا را با خرید بیشتر نفت و گاز مایع طبیعی آن جبران نکنند، مشمول تعرفههای گمرکی واشنگتن خواهند شد.
این تهدید ترامپ در حالی است که این موضوع به طور مستقیم بر اقتصاد اتحادیه اروپا تاثیر خواهد گذاشت.هزینه های انرژی طی چند سال اخیر با تحریم بخش انرژی روسیه از سوی اروپا، افزایش یافته است و کشورهای اروپایی اکثرا با کاهش رشد اقتصادی روبه رو هستند.
از سوی دیگر تهدید ترامپ نشاندهنده این است که رییس جمهور منتخب آمریکا بر ادامه سیاستهای تجاری سختگیرانه در برابر اتحادیه اروپا ودیگر شرکای تجاری واشنگتن اصرار دارد. اگرچه فشارها وتهدیدات تعرفه ای ترامپ و به راه انداختن و تشدید جنگ تجاری یکی از محورهای اصلی سیاست اقتصادی آمریکا در دوران پیش رو محسوب می شود اما وابستگی دوطرفه آمریکا و اروپا به یکدیگر در بلند مدت تبعاتی جدی نیز برای آمریکا در پی خواهد داشت؛ اگر اروپا، قیمت الانجی آمریکایی را گران بداند، مطمئنا برای تولیدکنندگان گاز آمریکا راحت نیست که جریان صادرات آن را از اروپا به آسیا تغییر دهند.
از سوی دیگر، یافتن تامینکننده گاز دیگری به جز روسیه که از نظر میزان تولید با آمریکا برابری کند نیز برای اروپا بسیار دشوار است.
اگر چه یکی از شاخصترین ویژگیهای سیاست خارجی- اقتصادی ترامپ، فشار به کشورهای مختلف برای کاهش کسری تجاری با ایالات متحده از طریق اعمال تعرفههای تجاری است؛ رویکردی که بیشتر بر اساس شعار «اول آمریکا»ی ترامپ شکل گرفته است، اما به نظر می رسد شرکای اقتصادی آمریکا نیز با شناخت این سیاست دردوره جدید ریاست جمهوری وی، درصدد یافتن راه حل هایی برای برون رفت از فشارها و تهدید های آمریکا هستند.
در این زمینه می توان به امضای توافق تجاری اروپا با چهار کشور آمریکای جنوبی طی چند هفته قبل با هدف ایجاد یک منطقه آزاد تجاری با ۷۰۰ میلیون مشتری اشاره کرد.اقدامی که به نظر می رسد در راستای کاهش فشارهای تعرفه ای واشنگتن صورت گرفته است. دراین راستا « فوندرلاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا چندی پیش، رسما در اظهاراتی از تلاش اتحادیه اروپا برای تقویت روابط تجاری و مقابله با فشارهای اقتصادی ترامپ سخن گفت.
هدایت شده از هم اندیشی یاران صادق