ششمین نشست تخصصی «حماسه در ادبیات ایران» با حضور ساسان ناطق و سیدمحمود مهدوی در اردبیل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان اردبیل، در این نشست که روز دوشنبه ۲۸ آذر با حضور اعضای باشگاه داستان حوزه هنری استان و دیگر نویسندگان در سالن جابر عناصری برگزار شد، ساسان ناطق مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری گفت: اعتبار حماسه به حضور مردم است، حزب بعث عراق، مغولان قرن بیستم بودند اما مردم با ایستادگی و دفاع از وطن، جوابی داندانشکن به آنها دادند. در دل این حماسهها رازی نهفته است و آن این است که هر اتفاقی بیفتد، باید فرهنگ و هویت خود را حفظ کنیم وگرنه در آینده نامی از ما نخواهد بود.
ناطق افزود: قهرمانها از دل حادثهها و جنگها بیرون میآیند، آنها نماد یک ملت و باورهای مردمشان هستند. در این بین جامعهای که به قهرمانانش بیاعتنا باشد، باید نگران آینده باشد، چرا که به شهروندانش یاد نمیدهد در مقابل اسطورهها و حماسه آفرینانش با احترام رفتار کند.
مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری اضافه کرد: هر چه زمان بگذرد، ارزش حفظ داشتههای تاریخی بیشتر میشود چرا که جوامع تهی از تاریخ و فرهنگ، به سوی داراییهای معنوی سرزمینهای دیگر دست دراز خواهند کرد.
ساسان ناطق با اشاره به دوران جنگ تحمیلی گفت: ملت تازه برآمده از انقلابی جوان، با دفاع جانانهاش دنیا را به حیرت و تحسین واداشت. این دفاع ارزش پرداخت چندباره و از زوایای مختلف و نو را دارد. هنوز رد و نشان بعضی از حماسهسازان مردم از چشمها پنهان است و گاهی یک پلاک، استخوان و سربند، آنها را از دل خاک و اروند و خلیج فارس، به دنیای ما میکشاند و ما تازه میفهمیم همه آنها را که برای حفظ این سرزمین جنگیدهاند، به درستی نشناختهایم.
در ادامه نشست سیدمحمود مهدوی نویسنده و مدرس باشگاه داستان حوزه هنری اردبیل هم گفت: حماسه همیشه در نبرد بین دو پهلوان اتفاق نمیافتد و نویسندگان باید از دل حماسههای بومی، ماجراها را بیرون بکشند و زوایای دیده نشده را منظرگاه خود قرار بدهند. قطعا همان مرزبان اردبیلی که در شهریور 1320 به تنهایی مقابل سربازان روسها مقاومت میکند، حماسه میآفریند، گرچه این مرزبان در نهایت هم میمیرد ولی مرگش در یادها میماند و شرح قهرمانیهایش، سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر میرسد و مگر حماسه غیر از این است؟
برگزیده دومین دوره جشنواره داستان حماسی اظهار کرد: معمولا ادبیات حماسی را به پنج بخش اساطیری، اسطورهای، دینی، تاریخی و بومی تقسیم میکنند و من هم در رمان «چاه سرخ» تمامی حوادث را بر اساس سه بخش (دینی، تاریخی و بومی) طراحی کرده و ماجراها را پیش بردهام. بستر کار بیشتر، در شهر اردبیل اتفاق میافتد و جنگ چالدران هم شاه بیت رمان است. در این نبرد ملی میهنی که به تعبیری از آن به عنوان شکست حماسی یاد میکنند، در زیر صدای شیهه اسبها و چکاچک شمشیرها، قهرمانپردازیها شکل میگیرد. روایتها به دنبال هم میآیند و قهرمانها جلوی چشم مخاطب در آن دشت غمبار، دلیرانه نبرد میکنند و با آتش گلوله توپ تکه تکه میشوند.
گفتنی است در پایان نشست تخصصی «حماسه در ادبیات ایران» ضمن اشاره به نمونهها و ویژگیهای آثار حماسی، به سوالهای نویسندگان پاسخ داده شد.
@hamasiaward3rd
هفتمین نشست تخصصی "حماسه در ادبیات ایران " با حضور تیمور آقامحمدی در شهر کرد برگزار شد
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان چهارمحال و بختیاری این نشست در روز سه شنبه ۲۹ آذر برگزار شد.
تیمور آقا محمدی در کارگاه «چگونه داستان حماسی بنویسیم» در شهرکرد عنوان کرد:
توجه به حماسه های بومی بسیار اهمیت دارد
تیمور آقا محمدی در کارگاه «چگونه داستان حماسی بنویسیم» در شهرکرد حماسه بومی را بسیار مهم دانست و گفت: متاسفانه هنوز به حماسه های بومی که دارای ظرفیت های گفته نشده بسیار است به درستی توجه نشده و از سوی نویسندگان ما این شخصیت ها و قهرمانان بومی معرفی نشده اند.
وی یاد آور شد ما در حماسه های بومی می توانیم از قهرمانان دیار و شهر خود بگوییم که برای همه تازگی دارد و به همه مردم ایران این قهرمانان را معرفی کنیم.
آقا محمدی روایت، قهرمان، کار قهرمانانه قهرمان و وابسته بودن به یک گروه و اقلیم را چهار عنصر اصلی در نوشتن اثر حماسی دانست و افزود: در ادبیات حماسی بهترین فرصت پیش خواهد آمد که از مفاخر و شخصیت های اقلیم خود بگوییم که مخاطب با خواندن و شنیدن آن احساس غرور و افتخار کند.
کارگاه «چگونه داستان حماسی بنویسیم» در نشست های هفتگی خانه روایت بام ایران در نگارخانه سوره با حضور بیش از 40 نفر از داستان نویسان استان برگزار شد.
@hamasiaward3rd
🔺سومین جایزه ملی #داستان_حماسی
🔹در بخش های #داستان_کوتاه و #رمان
🔹با موضوعات #حماسه های_تاریخی، #حماسههای_دینی و #حماسههای_بومی
🔹مهلت ارسال اثر :
▪️بخش داستان کوتاه و رمان : 15 اسفند ماه 1401
🔷️جوایز فراخوان :
🔸️ داستان کوتاه:
▪️ 5جایزه ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریالی.
🔸️ بخش رمان:
▪️ نفر اوّل: تندیس ، دیپلم افتخار و ۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جایزه نقدی.
▪️ نفردوم: لوح تقدیر و ۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جایزه نقدی.
▪️ نفر سوم: لوح تقدیر و ۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال جایزه نقدی
▪️متقاضیان برای شركت و ارسال اثر در این دوره از فراخوان باید به سایت www.artfest.ir مراجعه، ثبت نام و اثر خود را بارگذاری كنند
▪️جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09370719100 تماس حاصل فرمایید و از طریق لینک زیر با کانال سومین جایزه داستان حماسی در ایتا همراه باشید:
@hamasiaward3rd
دوستان مشهدی این جلسه را از دست ندهند!
جلسه نقد و بررسی کتاب "زخم روی زخم" با حضور نویسنده
چهارشنبه ۷ دی ماه ساعت ۱۷ در محل حوزه هنری مشهد بین هاشمیه ۲۰ و ۲۲ برگزار می شود.
@hamasiaward3rd
📣📣📣#سوال شما و جواب ما
🔶🔶سوال شما: ⁉️⁉️
آیا محدودیتی از لحاظ حجم صفحات و تعداد کلمه برای آثار ارسالی به سومین جشنواره حماسی وجود دارد؟؟؟
🔶🔶جواب ما:
🖍🖍خیر. محدودیتی در تعداد کلمات و صفحات در داستان کوتاه و رمان وجود ندارد.
@hamasiaward3rd
📣📣📣#سوال شما و جواب ما
🔶🔶سوال شما: ⁉️⁉️
آیا مهلت ارسال آثار به سومین جشنواره داستان حماسی تمدید می شود؟؟؟
🔶🔶جواب ما:
🖍🖍 مهلت ارسال آثار تا ۱۵ اسفند است. با توجه به اینکه اختتامیه جشنواره اواخر اردیبهشت ۱۴۰۲ خواهد بود و زمان برای دو مرحله داوری نیاز است مهلت ارسال آثار شما دوستان هنرمند فقط تا پایان اسفند ماه تمدید خواهد شد.
@hamasiaward3rd
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅✅ با ما همراه باشید با: 🔽
🔶 تیزر سومین جایزه داستان حماسی🔶
📣 📆 مهلت ارسال آثار به سومین جشنواره داستان حماسی تا ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۱
@hamasiaward3rd
#جمله های زیبا
تنها در یک صورت به تو ایرادی گرفته نمیشود:
هیچ کاری نکن، هیچچیزی نگو و
هیچچیزی نباش!
#ارسطو
@hamasiaward3rd
📣📣📣#سوال شما و جواب ما
🔶🔶سوال شما: ⁉️⁉️
چگونه آثار خود را به سومین جایزه داستان حماسی ارسال کنیم؟؟؟
🔶🔶جواب ما:
🖍🖍 آثارخود را می توانید از طریق سایت www.artfest.ir برای ما ارسال کنید و اگر موفق به ارسال اثر از طریق سایت نشدید می توانید به کمک پیام رسان های بله، ایتا، واتساپ و تلگرام به شماره دبیرخانه جشنواره ۰۹۳۷۰۷۱۹۱۰۰ فایل ورد اثر خود را که داخلش مشخصات تان (نام و نام خانوادگی، شماره تماس، کد ملی و آدرس) قرار دارد بفرستید.
@hamasiaward3rd
9.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش تصویری از نشست نقد و بررسی کتاب "زخم روی زخم"
#حوزه هنری خراسان رضوی
@hamasiaward3rd