eitaa logo
همایش بین المللی فقه و تربیت
184 دنبال‌کننده
91 عکس
3 ویدیو
10 فایل
اولین همایش بین المللی فقه و تربیت توسط جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان برگزار می شود و این کانال جهت بازتاب اخبار همایش ایجاد شده است با تشکر از همراهی شما ارتباط با ادمین https://eitaa.com/adminsp1401 http://eitaa.com/hamayesht1401: لینک کانال
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰 سین برنامه های همایش بین المللی فقه و تربیت ▫️ لینک کانال روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان جهت اطلاع از آخرین اخبار و رویدادها: https://eitaa.com/almustafa_mashhad
▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان: 🔰 برگزاری همایش بین‌المللی فقه و تربیت، آغاز خوبی است برای برجسته‌سازی ظرفیت‌های فقه ▫️ رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان گفت: برگزاری همایش بین‌المللی فقه و تربیت در خراسان، آغاز خوبی است برای برجسته‌سازی ظرفیت‌هایی که در فقه وجود دارد.
▫️به گزارش نمایندگی المصطفی در خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا صالح، رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی العالمیه در خراسان، امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در همایش بین المللی فقه و تربیت که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد گفت: این همایش فرصت بزرگی است برای طلاب به ویژه در عصر حاضر تا ظرفیت‌ها و زیبایی‌های تربیتی فقه را برای نسل جوان نشان دهند تا آن‌ها به فقه به عنوان یک علم خشک و غیر منعطف نگاه نکنند. ▫️وی افزود: همچنین این همایش می‌تواند آغاز کننده خوبی در خراسان باشد تا ظرفیت‌های فقه را برجسته کند، کما اینکه برخی از فقها این کار را شروع کرده‌اند، از این‌رو لازم است که برخی از علما در بخشی از ارائه‌های خود به حکمت‌های تربیتی فقه بپردازند، زیرا می‌تواند در ابعاد فقهی تحول آفرین باشد. ▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان بیان کرد: آنچه خداوند متعال در ابعاد مختلف حیات بشر تشریح فرموده است، ناظر به نیازهای ثابت و متغیر جامعه و حتی نیازهایی که ممکن است انسان‌ها در آینده به آن مبتلا شوند؛ است که در هدایت تشریعی به ابعاد مختلف زندگی بشر اشاره شده که این هدایت تشریعی طی یک فرایند تدریجی در قرآن کریم، سنت نبوی و سنت معصومین(ع) شکل گرفته است. ▫️حجت‌الاسلام صالح به نگاه جامع به فقه اشاره و خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نگاه جامعی به فقه داشته باشیم باید از صرف یک احکام تکلیفی که تکلیف مکلفین را در موارد مختلف بررسی کرده است فراتر برویم، همانطور که نقش اسلام و قرآن کریم یک نقش تربیتی بوده و تمام آیات قرآن کریم ناظر بر تربیت بشر است. ▫️وی تصریح کرد: حتی وقتی خداوند خورشید را می‌آفریند که به عنوان یک کره در دور دست آفریده شده، در تربیت انسان نقش دارد که اگر خورشید آفریده نمی‌شد، حیات گیاهان نبود و اگر بسیاری از اجزاء موثر حیات بشر رشد پیدا نمی‌کردند، در این صورت بشر نمی‌توانست حیات خود را ادامه دهد. ▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان افزود: این نظم، پیوستگی و هماهنگی که در مجموعه نظام عالم حتی حیوانات، نباتات، اجرام آسمانی و افلاک وجود دارد یک ارتباط سیستمی و کاملا پیوسته با تربیت و رشد تربیتی انسان دارند. ▫️حجت‌الاسلام صالح تصریح کرد: فقه در تربیت عبادی که بخشی از آن رسیدن به ثواب است نیز نقش دارد. این موضوع که معبود من چه چیزی را امر کرده و من در زندگی باید چگونه توحیدمحور باشم نیز بخش زیادی از فقه را تشکیل می‌دهد. ▫️وی گفت: اگر در فقه، تربیت را یک تربیت جامع فرض کنیم باید گفت که نه تنها در ابعاد عبادی، معنوی و اخلاقی بلکه برای هر یک از ابعاد عقلانی، خانوادگی، زیست محیطی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و جسمانی تقریبا یک باب مخصوص وجود دارد. ▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان بیان کرد: در مواردی مشاهده می‌کنیم که فقه به ابعاد بینشی و اعتقادی توجه دارد، به عنوان مثال مسئله قصد تقرب که هنگام امتثال تکالیف الهی باید صورت گیرد، بحث تربیت عبادی در قصد تقرب معتقد است که در تکالیف تعبدی مانند نماز و روزه و چه در تکالیف توسلی مانند تطهیر لباس، حتما باید با قصد قربت صورت گیرد. ▫️ حجت‌الاسلام صالح درباره مفهوم قصد قربت اظهار داشت: قصد قربت یعنی هرکاری را به قصد امتثال از امر خداوند متعال انجام دهیم. با توجه به اینکه عبودیت و امر عبادی بدون انگیزه، قصد و نیت صحیح شکل نمی‌گیرد، این بحث یک تربیت بزرگی برای انسان‌ها تلقی می‌شود و همواره انسان باید توجه کند عملی که انجام می‌دهد متقن باشد یعنی عمل او همراه با اخلاص و قربت باشد.
📸 گزارش تصویری پنل های علمی همایش بین‌المللی فقه و تربیت نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان ▫️ لینک کانال روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان جهت اطلاع از آخرین اخبار و رویدادها: https://eitaa.com/almustafa_mashhad
▫️آیت‌الله عبدخدایی در همایش بین‌المللی فقه و تربیت: 🔰عالی‌ترین تربیت در نماز است ▫️عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در نماز که مهم‌ترین عبادت است، عالی‌ترین تربیت وجود دارد. به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، آیت‌الله محمدهادی عبدخدایی، عضو مجلس خبرگان رهبری، امروز ۱۳ اردیبهشت‌ماه در همایش بین‌المللی فقه و تربیت که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، اظهار کرد: تمام فقه برای تربیت است و حقیقتا این مقوله با تربیت عجین است که اولین و مهم‌ترین مقوله فقهی ما نماز است که این مقوله نماز دارای آثار تربیتی بسیاری در پرورش انسان برای عالی‌ترین مقام‌های معنوی است. ▫️وی عنوان کرد: این در حالی است که در اولین برخوردی که حضرت موسی(ع) با پرودگار خود داشت، خداوند به او فرمود که نماز را برای یاد من بخوانید. همانگونه که در روایت نیز آمده است بهترین عمل عبادی فقهی؛ نماز و ذکرالله است و به عبارتی نیز نماز عبادتی است که مذکر خداست، بدین منظور که در تمامی حالات باید به یاد خدا بود. ▫️ عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در نماز که مهم‌ترین عبادت است، عالی‌ترین تربیت وجود دارد، اما در این میان مهم آن است که انسان باید به نماز توجه داشته باشد، زیرا اگر نماز با معرفتی خوانده شود، قطعا چنین نمازی انسان را به یاد خدا می‌آورد.
حکمت‌های خداوند همگی انگیزه‌ای برای انسان است ▫️وی اظهار داشت: خداوند در ضمن مطالب فقهی که مطرح می‌کند حکمت آن را هم بیان کرده است که همین حکمت‌ها به انسان انگیزه و نشاط می‌دهد که همین موضوع یکی از کمبودهای بحث فقه در دانشگاه‌های ماست و ضروری است که این موضوع در درس‌های ما جبران شود و محققین ما همانگونه که به ظواهر فقه توجه دارند باید به این حکمت‌ها نیز توجه داشته باشند. ▫️عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: متاسفانه با وجود اینکه سراسر فقه، حکمت نهاده شده و در روایات متعددی نیز حکمت‌های فراوانی وجود دارد که همگی جنبه تربیتی دارند، اما این در حالی است که در برخی از کتاب‌ها و درس‌ها به این موضوع توجهی نشده است. ▫️ عبدخدایی مسئله حجاب را مسئله‌ای ضروری و مورد نیاز جامعه ما دانست و ادامه داد: قرآن کریم موارد متعددی از جمله عشق به همسر، جامعه‌ای پاک و بی‌آلایش و... را به صورت‌های مختلفی بیان کرده است و انگیزه‌هایی که شهوت‌های نامشروع را تحریم می‌کند را نیز نفی کرده است و می‌گوید که این‌ها برایتان بهتر است و شما را پاک می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که ملاک قرآن پاک شدن انسان است و قرآن مسیر پاک شدن انسان را اینگونه برای ما بیان می‌کند. ▫️ وی با اشاره به جریان اخیری که توسط جوان سبزواری رخ داد، تصریح کرد: در این جریان که جوان سبزواری وقتی مشاهده کرد تعدادی اراذل چند نفر از بانوان را مورد آزار قرار داده‌اند، غیرتش به او اجازه نداد که تعرض آن‌ها را تحمل کند و بر همین اساس با آن‌ها برخورد کرد و در نهایت به شهادت رسید. ▫️ عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: این جریان این انگیزه را به ما نشان می‌دهد که اگر زن با حجاب باشد تعرضی به او نخواهد شد را نشان می‌دهد و اگر به رعایت حجاب خود بی‌توجه باشد مورد تعرض قرار می‌گیرد. ▫️عبدخدایی بیان کرد: در قرآن آمده است که باید از افرادی که قصد مزاحمت ناموسی دارند، جلوگیری شود و با آن‌ها برخورد شدید کرد. این بیان قرآن به لحاظ تربیتی راه را به ما نشان می‌دهد، به گونه‌ای که از یک سو به بانوان توصیه می‌کند که حجاب داشته باشند و از یک سو نیز پیامبر(ص) را دستور می‌دهد که این افراد متعرض را تهدید کند. ▫️وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی باید توجه داشته باشد که مهم‌ترین مسئله، مسئله امنیت ناموسی است که بایستی حفظ و با هرگونه مزاحمتی از این دست نیز برخورد جدی شود تا هیچکس جرات نکند به این موضوع فکر کند و دست به چنین اقداماتی بزند. عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: در واقع آیات قرآن فرهنگی از عفاف و حجاب را ایجاد می‌کند و در موارد متعددی شاهد هستیم که به این موضوع اشاره دارد. قرآن موارد زیادی راجع به فرهنگ‌سازی نجیبانه و عفیفانه زندگی کردن بانوان و مردان بیان می‌کند. البته به دلیل جذابیتی که زن دارد، آیات روشن‌تر و دستورات بیشتری درباره زنان آورده است.