هدایت شده از جامعةالمصطفی (ص) خراسان
#بازخوانی_خبر
🔰بیانات رئیس جامعةالمصطفی در جمع اعضای دبیرخانه همایش بین المللی فقه و تربیت
اعضای دبیرخانه برگزاری همایش بین المللی فقه و تربیت با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی، با حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی دیدار و گفت وگو کردند.
هدایت شده از جامعةالمصطفی (ص) خراسان
رئیس جامعةالمصطفی در این دیدار ضمن خوشامدگویی به اعضای دبیرخانه برگزاری همایش بین المللی فقه و تربیت و تقدیر از تلاش همه دست اندرکاران این همایش، اظهار داشت: مسئله رابطه میان فقه و تربیت یا فقه تربیتی، از موضوعات روزآمد جامعه به شمار میآید. فقه در حقیقت بیانگر چهارچوب رفتارهای ما در یک زندگی ایمانی است. گستره فقه، در همه ابعاد زندگی بشری امتداد دارد و شامل همه رفتارهای فردی و اجتماعی میشود.
وی ماهیت فقه را تعیین چهارچوب برای زندگی انسان دانست و یادآور شد: یکی از مهمترین ابعاد زندگی انسانی، تربیت است. مسئله تربیت از مباحثی است که بخشهای مختلف از جمله خانواده، دستگاههای تعلیمی، دستگاههای حاکمیتی، رسانهها و... در آن نقش دارند لذا موضوع تربیت و احکام و آداب آن، قطعا از مقولاتی است که فقه باید بدان ورود نماید؛ کما اینکه در گذشته نیز فقه ما به این مسئله توجه داشته است اما در شرایط جدید که علوم میان رشتهای توسعه یافته است و آفاق گستردهای در فقه ما گشوده شده است، توجه به فقههای مضاف و علوم بین رشتهای اهمیت دوچندان مییابد.
رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: فقهی که ما بدان باور داریم، یعنی دانشی که میتواند قالب زندگی ایمانی را تنظیم نماید، باید به این موضوعات توجه داشته باشد. مباحثی که ما در متون اسلامی و دینی در ارتباط با تربیت داریم، باید با نگاهی اجتهادی مورد بازبینی و استفاده قرار گیرد.
وی یکی از آسیبهای قابل مشاهده در این مسیر را اظهارنظر عجولانه افراد با مراجعه سطحی به منابع دینی دانست و تصریح کرد: این در حالی است که در حوزه علمیه، یک نگاه اجتهادی مطرح است که با ملاحظه همه جوانب و با بکارگیری ضوابط دقیق که ابزاری توانمند برای استنباط از متون و منابع است، اظهار نظر ارائه گردد. انتظار این است در عصر جدید، این روش استنباطی و دقیق اجتهادی را برای پاسخگویی به سوالات جدیدی که بشریت با آنها مواجه است، بکار بریم.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، جامعةالمصطفی را پیشگام طراحی و اجرای بسیاری از رشتههای فقه مضاف برشمرد و تاکید کرد: یکی از مهمترین این رشتهها، فقه تربیت است که در مجموعه فقه تخصصی المصطفی سالها پیگیری میشود و اینکه خواهران مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس پیشگام این موضوع مهم شدند، بسیار ارزشمند است. امروز مسائلی در خصوص موضوعانی مانند حجاب، عفاف و تربیت اخلاقی مطرح است و فقه تربیتی پاسخ دینی و مستند، مورد نیاز امروز جامعه ما و هر جامعه اخلاق محور است.
وی با تاکید بر لزوم خروجی محور بودن این همایش علمی، اذعان داشت: خروجی علمی این همایش چه در قالب نوشتهها و مقالات و چه در قالب پیشنهادات عملی و اجرایی میتواند مورد استفاده کارگزاران کشور در حوزه تربیتی از آموزش و پرورش تا رسانه واقع گردد و در این صورت، این همایش در حقیقت کارآمد خواهد شد.
رئیس جامعةالمصطفی در پایان پرداختن به مباحث اخلاقی و تربیت ایمانی را از مسائل جهانی و دغدغه مشترک بسیاری از ادیان و مذاهب دانست و ابراز داشت: مشارکت مراکز حوزوی و دانشگاهی در این همایش، هر کدام از زاویهای میتواند مفید و موثر باشد و افقهای جدیدتری را در برابر ما بگشاید.
حجت الاسلام والمسلمین صالح، رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی در مشهد مقدس نیز در این جلسه ضمن تقدیر از همکاریها و اهتمام صورت گرفته برای برگزاری همایش بین المللی فقه و تربیت، عنوان داشت: خاستگاه اصلی همایش بینالمللی فقه و تربیت، بخش خواهران مجتمع آموزش عالی مشهد مقدس است و خواهران محترم این مجتمع، مسئولیت دبیر علمی و اجرایی همایش را عهدهدار هستند.
وی با اشاره به اینکه تا کنون 136 مقاله توسط دبیرخانه همایش دریافت شده است که 56 مورد آن مربوط به خواهران است، اظهار داشت: این همایش به چهار محور اصلی پیشینه و سیر تحولات و آینده پژوهی مطالعات فقه و تربیت، ظرفیت های تربیتی فقه، تعامل فقه و تربیت و نیز تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی میپردازد و تا کنون بیست نهاد و مرکز علمی و دانشگاهی برای مشارکت در همایش اعلام آمادگی نمودهاند.
نماینده جامعةالمصطفی در استان خراسان، با اشاره به برگزاری ده پیشنشست با موضوع این همایش، عنوان داشت: مخاطب همایش بینالمللی فقه و تربیت، حوزههای علمیه و دانشجویان دانشگاهها هستند و نقش بانوان در برگزاری و مشارکت علمی این همایش بسیار قابل توجه و چشمگیر است. با توجه به استقبال به عمل آمده، همایش تا یازده اسفند تمدید شد و در این تاریخ اختتامیه همایش در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
▫️ لینک کانال روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان جهت اطلاع از آخرین اخبار و رویدادها: https://eitaa.com/almustafa_mashhad
هدایت شده از جامعةالمصطفی (ص) خراسان
✅در آستانه برگزاری همایش بینالمللی فقه و تربیت صورت پذیرفت
🔰دیدار رئیس جامعةالمصطفی با آیتالله سبحانی
▫️در آستانه برگزاری همایش علمی بینالمللی فقه و تربیت نمایندگی المصطفی در خراسان، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیة به همراه رئیس و جمعی از اعضای دبیرخانه همایش با آیتالله سبحانی دیدار و گفتگو کرد.
هدایت شده از جامعةالمصطفی (ص) خراسان
▫️به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان حجتالاسلاموالمسلمین دکتر علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیة در دیدار با آیتالله سبحانی که با حضور حجت الاسلام والملسمین محمدرضا صالح رئیس دبیرخانه همایش علمی بین المللی فقه و تربیت و جمعی از اعضای دبیرخانه این همایش در بیت معظم له برگزار شد، دعای اولیای الهی را از عوامل مهم کسب توفیقات در مسیر خدمت توصیف نمود و اظهار داشت: همایش بینالمللی فقه و تربیت با مشارکت المصطفائیان و اندیشمندان جهان اسلام و به همت نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان برگزار خواهد شد.
▫️وی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از ظرفیتهای برجسته نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان، خاطرنشان ساخت: برگزاری همایشها و نشستهای تخصصی، از اقدامات مهم مراکز و گروههای علمی جامعةالمصطفی است؛ در این راستا نمایندگی خراسان، همایش فقه و تربیت را در سطح بینالمللی برگزار مینماید، تا آثار اهلقلم و صاحبنظران در این حوزه را بهصورت منظومهای مدون تجمیع و در اختیار محققان و پژوهشگران عرصه بینالملل قرار دهد.
▫️رئیس جامعةالمصطفی در ادامه به استقبال روزافزون طلاب از فقههای مضاف و فقههای تخصصی اشاره نمود و یادآور شد: فقه القضاء، فقه التربیه، فقه السیاسه، فقه الاقتصاد و حتی فقه رسانه، فقه معماری و شهرسازی و… از جمله رویکردهای نوین حوزههای علمیه است؛ در این میان آموزههای دینی، در عرصه فقه التربیه و تعامل دانش فقه و علوم تربیتی که نیاز امروز جامعه بشری است، نیازمند توجه جدی است.
▫️حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عباسی با تأکید بر اینکه جامعة المصطفی در برپایی همایشهای بینالمللی همواره از همکاری مراکز علمی و حوزوی استقبال میکند، خاطرنشان ساخت: تاکنون بیش از 370 مقاله به دبیرخانه همایش بینالمللی فقه و تربیت ارسالشده است .در این همایش ضمن تقدیر از نویسندگان مقالات برگزیده، مجموعه آثار فاخر همایش چاپ و ارائه خواهد شد تا بتوان ادبیات مرتبط با فقه و تربیت را ناظر به نیازهای روز جهانی ارتقاء داد.
✅بیستمین همایش علمی بین المللی جامعةالمصطفی(ص) در خراسان با عنوان همایش علمی بین المللی فقه و تربیت در مشهد برگزار میگردد
▫️ در ادامه این دیدار حجتالاسلاموالمسلمین صالح نماینده جامعةالمصطفی در استان خراسان اظهار داشت: بیستمین همایش علمی بینالمللی جامعةالمصطفی(ص) در خراسان با عنوان همایش بین المللی فقه و تربیت 13 و 14 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور شخصیتها و اندیشمندانی از سراسر جهان در مشهد مقدس برگزار می گردد.
▫️وی همچنین ضمن ارائه گزارشی از رویکردها و فعالیتهای نمایندگی جامعةالمصطفی با بیان اینکه نمایندگی خراسان میزبان ۲۵۰۰ طلبه خواهر و برادر از ۴۰ کشور جهان است، اظهار داشت: نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان میزبان تعداد قابلتوجهی از سربازان بینالمللی حضرت ولیعصر(عج) است؛ این مجموعه در کنار مضجع شریف علی بن موسی الرضا علیهالسلام ظرفیت بزرگی را رقمزده است.
▫️وی در ادامه به پیشینه برپایی همایش فقه و تربیت اشاره نمود و با بیان اینکه در این همایش تعامل فقه و تربیت ناظر به ابعاد تربیتی انسان مورد توجه قرارگرفته است، اظهار داشت: عفاف، حجاب، حفظ خانواده، طهارت نفس و نسل و… از دستورات مهم فقهی است که در باطن مؤلفههای تربیتی مورد توجه قرار میگیرد.
▫️نماینده جامعةالمصطفی در خراسان به تطورات فقه التربیه درگذر تاریخ دانش اسلامی اشاره نمود و بابیان اینکه این همایش بر تعامل فقه و تربیت متمرکز شده است، اظهار داشت: جامعةالمصطفی برای ساحتهای ۱۵گانه تربیتی طلاب، نظامنامهای منسجم، جامع و متوازن ترسیم نموده است.
▫️وی نقش فقه در مراحل تربیت را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه اسلام احکام فقهی مستحکمی را برای تمام مراحل تربیتی انسان، حتی پیش از تولد ارائه نموده است، اظهار داشت: مال حرام یکی از موانع بزرگ تربیت به شمار میرود که در معاملات و ابعاد دیگر فقهی نیز خود را نمایان میسازد.
▫️حجتالاسلاموالمسلمین صالح، فقه اخلاق و دستورات فقهی متناظر آن اعم از رعایت اخلاق، تربیت اعتقادی، سیاسی، خانوادگی، عقلانی عاطفی و حتی تربیت جنسی را مهم ارزیابی نمود و اذعان داشت: این همایش به دنبال استخراج فلسفه تربیتی احکام فقهی است که در آن چند موضوع اعم از حجاب و پوشش، امربهمعروف، حکومت و ولایت فقه، خمس و زکات و تجارت و تغذیه، تحلیل تربیتی شدهاند؛ تاکنون بالغبر 370 مقاله به دبیرخانه این همایش ارائهشده است.
هدایت شده از جامعةالمصطفی (ص) خراسان
نمایندگی جامعه المصطفی در خراسان برگزار می نماید:
✳️«اولین همایش بین المللی فقه و تربیت»
🎙سخنرانان:
⏪آیتالله عبدخدایی؛ عضو مجلس خبرگان رهبری
⏪حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی؛ رئیس جامعةالمصطفی العالمیة
⏪ و اندیشمندانی از کشورهای مختلف
⏰زمان: 13 و 14 اردیبهشت ماه 1402
🏢مکان:
1. افتتاحیه: مشهد؛ بلوار شهید مدرس، سالن همایش های سازمان تبلیغات اسلامی
2. اختتامیه؛ مشهد خیابان امام خمینی ساختمان صبا سالن همایش های صداو سیمای خراسان
✅جامعةالمصطفی - نمایندگی خراسان
▫️ لینک کانال روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان جهت اطلاع از آخرین اخبار و رویدادها: https://eitaa.com/almustafa_mashhad
🔰 سین برنامه های همایش بین المللی فقه و تربیت
▫️ لینک کانال روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان جهت اطلاع از آخرین اخبار و رویدادها: https://eitaa.com/almustafa_mashhad
▫️به گزارش نمایندگی المصطفی در خراسان، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا صالح، رئیس نمایندگی جامعةالمصطفی العالمیه در خراسان، امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در همایش بین المللی فقه و تربیت که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد گفت: این همایش فرصت بزرگی است برای طلاب به ویژه در عصر حاضر تا ظرفیتها و زیباییهای تربیتی فقه را برای نسل جوان نشان دهند تا آنها به فقه به عنوان یک علم خشک و غیر منعطف نگاه نکنند.
▫️وی افزود: همچنین این همایش میتواند آغاز کننده خوبی در خراسان باشد تا ظرفیتهای فقه را برجسته کند، کما اینکه برخی از فقها این کار را شروع کردهاند، از اینرو لازم است که برخی از علما در بخشی از ارائههای خود به حکمتهای تربیتی فقه بپردازند، زیرا میتواند در ابعاد فقهی تحول آفرین باشد.
▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان بیان کرد: آنچه خداوند متعال در ابعاد مختلف حیات بشر تشریح فرموده است، ناظر به نیازهای ثابت و متغیر جامعه و حتی نیازهایی که ممکن است انسانها در آینده به آن مبتلا شوند؛ است که در هدایت تشریعی به ابعاد مختلف زندگی بشر اشاره شده که این هدایت تشریعی طی یک فرایند تدریجی در قرآن کریم، سنت نبوی و سنت معصومین(ع) شکل گرفته است.
▫️حجتالاسلام صالح به نگاه جامع به فقه اشاره و خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نگاه جامعی به فقه داشته باشیم باید از صرف یک احکام تکلیفی که تکلیف مکلفین را در موارد مختلف بررسی کرده است فراتر برویم، همانطور که نقش اسلام و قرآن کریم یک نقش تربیتی بوده و تمام آیات قرآن کریم ناظر بر تربیت بشر است.
▫️وی تصریح کرد: حتی وقتی خداوند خورشید را میآفریند که به عنوان یک کره در دور دست آفریده شده، در تربیت انسان نقش دارد که اگر خورشید آفریده نمیشد، حیات گیاهان نبود و اگر بسیاری از اجزاء موثر حیات بشر رشد پیدا نمیکردند، در این صورت بشر نمیتوانست حیات خود را ادامه دهد.
▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان افزود: این نظم، پیوستگی و هماهنگی که در مجموعه نظام عالم حتی حیوانات، نباتات، اجرام آسمانی و افلاک وجود دارد یک ارتباط سیستمی و کاملا پیوسته با تربیت و رشد تربیتی انسان دارند.
▫️حجتالاسلام صالح تصریح کرد: فقه در تربیت عبادی که بخشی از آن رسیدن به ثواب است نیز نقش دارد. این موضوع که معبود من چه چیزی را امر کرده و من در زندگی باید چگونه توحیدمحور باشم نیز بخش زیادی از فقه را تشکیل میدهد.
▫️وی گفت: اگر در فقه، تربیت را یک تربیت جامع فرض کنیم باید گفت که نه تنها در ابعاد عبادی، معنوی و اخلاقی بلکه برای هر یک از ابعاد عقلانی، خانوادگی، زیست محیطی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و جسمانی تقریبا یک باب مخصوص وجود دارد.
▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان بیان کرد: در مواردی مشاهده میکنیم که فقه به ابعاد بینشی و اعتقادی توجه دارد، به عنوان مثال مسئله قصد تقرب که هنگام امتثال تکالیف الهی باید صورت گیرد، بحث تربیت عبادی در قصد تقرب معتقد است که در تکالیف تعبدی مانند نماز و روزه و چه در تکالیف توسلی مانند تطهیر لباس، حتما باید با قصد قربت صورت گیرد.
▫️ حجتالاسلام صالح درباره مفهوم قصد قربت اظهار داشت: قصد قربت یعنی هرکاری را به قصد امتثال از امر خداوند متعال انجام دهیم. با توجه به اینکه عبودیت و امر عبادی بدون انگیزه، قصد و نیت صحیح شکل نمیگیرد، این بحث یک تربیت بزرگی برای انسانها تلقی میشود و همواره انسان باید توجه کند عملی که انجام میدهد متقن باشد یعنی عمل او همراه با اخلاص و قربت باشد.
📸 گزارش تصویری پنل های علمی همایش بینالمللی فقه و تربیت نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان
▫️ لینک کانال روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان جهت اطلاع از آخرین اخبار و رویدادها: https://eitaa.com/almustafa_mashhad
▫️آیتالله عبدخدایی در همایش بینالمللی فقه و تربیت:
🔰عالیترین تربیت در نماز است
▫️عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در نماز که مهمترین عبادت است، عالیترین تربیت وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، آیتالله محمدهادی عبدخدایی، عضو مجلس خبرگان رهبری، امروز ۱۳ اردیبهشتماه در همایش بینالمللی فقه و تربیت که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، اظهار کرد: تمام فقه برای تربیت است و حقیقتا این مقوله با تربیت عجین است که اولین و مهمترین مقوله فقهی ما نماز است که این مقوله نماز دارای آثار تربیتی بسیاری در پرورش انسان برای عالیترین مقامهای معنوی است.
▫️وی عنوان کرد: این در حالی است که در اولین برخوردی که حضرت موسی(ع) با پرودگار خود داشت، خداوند به او فرمود که نماز را برای یاد من بخوانید. همانگونه که در روایت نیز آمده است بهترین عمل عبادی فقهی؛ نماز و ذکرالله است و به عبارتی نیز نماز عبادتی است که مذکر خداست، بدین منظور که در تمامی حالات باید به یاد خدا بود.
▫️ عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در نماز که مهمترین عبادت است، عالیترین تربیت وجود دارد، اما در این میان مهم آن است که انسان باید به نماز توجه داشته باشد، زیرا اگر نماز با معرفتی خوانده شود، قطعا چنین نمازی انسان را به یاد خدا میآورد.
✅ حکمتهای خداوند همگی انگیزهای برای انسان است
▫️وی اظهار داشت: خداوند در ضمن مطالب فقهی که مطرح میکند حکمت آن را هم بیان کرده است که همین حکمتها به انسان انگیزه و نشاط میدهد که همین موضوع یکی از کمبودهای بحث فقه در دانشگاههای ماست و ضروری است که این موضوع در درسهای ما جبران شود و محققین ما همانگونه که به ظواهر فقه توجه دارند باید به این حکمتها نیز توجه داشته باشند.
▫️عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: متاسفانه با وجود اینکه سراسر فقه، حکمت نهاده شده و در روایات متعددی نیز حکمتهای فراوانی وجود دارد که همگی جنبه تربیتی دارند، اما این در حالی است که در برخی از کتابها و درسها به این موضوع توجهی نشده است.
▫️ عبدخدایی مسئله حجاب را مسئلهای ضروری و مورد نیاز جامعه ما دانست و ادامه داد: قرآن کریم موارد متعددی از جمله عشق به همسر، جامعهای پاک و بیآلایش و... را به صورتهای مختلفی بیان کرده است و انگیزههایی که شهوتهای نامشروع را تحریم میکند را نیز نفی کرده است و میگوید که اینها برایتان بهتر است و شما را پاک میکند. بنابراین میتوان گفت که ملاک قرآن پاک شدن انسان است و قرآن مسیر پاک شدن انسان را اینگونه برای ما بیان میکند.
▫️ وی با اشاره به جریان اخیری که توسط جوان سبزواری رخ داد، تصریح کرد: در این جریان که جوان سبزواری وقتی مشاهده کرد تعدادی اراذل چند نفر از بانوان را مورد آزار قرار دادهاند، غیرتش به او اجازه نداد که تعرض آنها را تحمل کند و بر همین اساس با آنها برخورد کرد و در نهایت به شهادت رسید.
▫️ عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: این جریان این انگیزه را به ما نشان میدهد که اگر زن با حجاب باشد تعرضی به او نخواهد شد را نشان میدهد و اگر به رعایت حجاب خود بیتوجه باشد مورد تعرض قرار میگیرد.
▫️عبدخدایی بیان کرد: در قرآن آمده است که باید از افرادی که قصد مزاحمت ناموسی دارند، جلوگیری شود و با آنها برخورد شدید کرد. این بیان قرآن به لحاظ تربیتی راه را به ما نشان میدهد، به گونهای که از یک سو به بانوان توصیه میکند که حجاب داشته باشند و از یک سو نیز پیامبر(ص) را دستور میدهد که این افراد متعرض را تهدید کند.
▫️وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی باید توجه داشته باشد که مهمترین مسئله، مسئله امنیت ناموسی است که بایستی حفظ و با هرگونه مزاحمتی از این دست نیز برخورد جدی شود تا هیچکس جرات نکند به این موضوع فکر کند و دست به چنین اقداماتی بزند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: در واقع آیات قرآن فرهنگی از عفاف و حجاب را ایجاد میکند و در موارد متعددی شاهد هستیم که به این موضوع اشاره دارد. قرآن موارد زیادی راجع به فرهنگسازی نجیبانه و عفیفانه زندگی کردن بانوان و مردان بیان میکند. البته به دلیل جذابیتی که زن دارد، آیات روشنتر و دستورات بیشتری درباره زنان آورده است.
▫️به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، مریم وفادار، دبیر علمی همایش بینالمللی فقه و تربیت، امروز ۱۳ اردیبهشتماه در همایش بینالمللی فقه و تربیت که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان با حضور جمعی از طلاب این نمایندگی برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این همایش نزدیک به دو سال است که کلید خورده و اولین انگیزه هم برگزاری این همایش مشخص کردن جایگاه رشته فقه برای طلاب و دانشجویان است تا از این طریق پویایی و ظرفیت این علم در پاسخگویی به مسائل تربیتی مشخص شود.
▫️دکتر وفادار در خصوص اهداف برگزاری این مراسم بیان کرد: برای برگزاری این مراسم اهداف زیادی اعم آشنا شدن محققان با جدید ترین دیدگاهها و نظرات در این حوزه، آشنایی با موضوعات و مسائل جدید و سیر تحول این علم، آسیبشناسی مطالعات فقه و تربیت و در نهایت اصلاح و رشد و توسعه فقه را در نظر داشتیم
▫️دبیر علمی همایش بینالمللی فقه و تربیت با اشاره به اینکه این همایش برای رسیدن به اهداف خود مسیر طولانی را طی کرده است، گفت: پس از جلسات متعددی که با اعضای هیئت علمی دبیران پژوهش، مدیران و رؤسا داشتیم محورهای این همایش تعیین شد و در نهایت هم در پاییز ۱۴۰۰ توسط شورای پژوهشی جامعةالمصطفی قم تصویب شد.
▫️دکتر وفادار با بیان اینکه این همایش چندین محور را پیش روی خود قرار داده است، توضیح داد: اولین محور این همایش؛ پیشینه و سیر تحولات فقه و تربیت است، به جهت اینکه برای هر پژوهش نیازبه آگاهی در مورد پیشینه آن است، تا خلاءهای آن علم مشخص وهمچنین موازی کاری صورت نگیرد
ظرفیتهای تربیتی فقه نیز به عنوان دومین محور این همایش انتخاب شد زیرا دانش فقه ظرفیتهای مهمی در عرصه زندگی انسان دارد و از جمله آن، ظرفیت های تربیتی این دانش مهم اسلامی است که تاکنون کمتر بدان پرداخته شده است .
وی با بیان اینکه سومین محور همایش، تعامل فقه و تربیت است تا ارتباط فقه با ساحتهای مختلف تربیتی از جمله ساحتهای عبادی، اعتقادی و جسمانی به تصویر کشیده شود، بیان کرد: همچنین چهارمین محور نیز تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی است تا از بعد تربیتی به آنها نگریسته شود و در نهایت هم فقه، تربیت و فضای مجازی است که مهمترین محور تلقی میشود.
▫️دکتر وفادار خاطرنشان کرد: این همایش اولین همایشی است که از سوی دانشجویان و طلاب جامعةالمصطفی مقاله دریافت شده است که این مقالات به بیش از ۱۷۰ عنوان میرسد. که در راستای این همایش ۱۲ کارگاه، ۲۳ پیش نشست و ۴ کرسی تدریجی با حضور اساتید و دانشجویان برگزار کردیم. همچنین گفتنی است که در برگزاری این همایش ۲۱ نهاد ما را همراهی کردند. تمامی این مراحل طی دو سال صورت گرفته است که منجر به دریافت بیش از ۳۸۰ مقاله شد که تعدادی از آنها به زبان اردو، عربی و انگلیسی نوشته شده است.
▫️ وی خاطر نشان کرد: در طی این مسیر از رهنمودهای آیه الله اعرافی پیشکسوت در حوزه فقه تربیتی واساتیدی چون حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی؛ رئیس جامعةالمصطفی و دکتر عبادی؛ معاون پژوهشی جامعةالمصطفی بهره بردیم
.
وی افزود ؛ پیشران اصلی جناب حجتالاسلام والمسلمین حاج آقای صالح رئیس نمایندگی خراسان بودند
▫️ در انتها خانم دکتر وفادار بیان کرد :
از تمامی کسانی که به نحوی در به ثمر رسیدن این همایش مارا یاری کردند سپاسگزارم
"بسم الله الرحمن الرحیم "
▫️در ابتدا لازم می دانم از مسئولان، برگزار کنندگان، نویسندگان مقالات و همه کسانی که در این همایش پر برکت شرکت نموده اند تشکر و قدردانی نمایم و امیدوارم این همایش به اهداف مورد نظر خویش دست یافته و گامی مفید در راستای بحث تربیت اسلامی برداشته شود.
▫️ گرچه فقه در اصطلاح متداول آن به بحث از احکام مکلفین اختصاص دارد اما به معنای عام شامل فهم دین در همه زمینه های آن است. اسلام مجموعه ای کامل شامل احکام، اعتقادات، اخلاق و تربیت است و بدون تفقه یا همان فهم عمیق و نظام مند نمیتوان به دیدگاه دین درباره این مقولات دست یافت.
▫️تربیت یکی از مهمترین مسائلی است که در تعالیم اسلام به آن توجه خاص شده است .
▫️روایات رسیده از نبی اکرم و اهل بیت ایشان ( صلوات الله علیهم اجمعین) گویای این نکته است که پیامبر خود به مقتضای دلالت کلام نورانی اش که فرمود :"ادبنی ربی ، وفاحسن تادیبی"( بحارالانوار ، ج۶۸ ، ص۳۸۲) تحت تربیت و تادیب خداوند قرار گرفته، تربیت الهی را برای بشر به ارمغان آورده است؛ این تربیتی است وابسته به منبعی متعالی و قدسی که شامل همه سنین و دوره های زندگی انسان و ابعاد مختلف آن می گردد و هدف اصلی اش تعالی روح انسانی، تخلق به اخلاق الهی و ساختن جامعهای سعادتمند است.
▫️با این حال فهم این نظام تربیتی اسلامی و شناخت اصول و قواعد و آموزه های آن نیازمند تلاش فراوان و در یک کلمه تفقه مجتهدانه است کاری که چنین همایش ها و گردهمایی ها باید در پی انجام آن باشد و امید است با فعالیت های علمی تحقیقاتی حوزه های علمیه استفاده از نظریات اندیشمندان و پژوهشگران اسلامی به این مهم بیش از پیش پرداخت شود.
▫️انشاالله اینجانب باردیگر برای همه برگزار کنندگان و شرکت کنندگان این همایش توفیق الهی را از درگاه ربوبی خواستارم و امیدوارم این همایش به اهداف خویش دست یابد و محصولات علمی آن، در جهت ترویج تربیت اسلامی به کار گرفته شود.
▫️والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
قم - ناصر مکارم شیرازی ۱۲اردیبهشت ۱۴۰۲
رئیس جامعهالمصطفی در اختتامیه همایش بینالمللی فقه و تربیت در مشهد مقدس:
🔹 جامعةالمصطفی جزو مراکز پیشرو در پرداختن به فقههای تخصصی است
▫️ رئیس جامعهالمصطفی در اختتامیه همایش بینالمللی فقه و تربیت در مشهد مقدس اظهار داشت: موضوع مهمی برای این همایش انتخاب شده و با توجه به تلاشهایی که در این راستا صورت گرفته، آثار ارزشمندی هم گردآوری شده است که امیدواریم این آثار منتشر شود
و در اختیار جامعه علمی قرار گیرد.
🔰 متن کامل خبر
https://news.miu.ac.ir/?p=7882
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
👇👇👇
🆔
http://eitaa.com/newsmiu
به گزارش نمایندگی المصطفی در خراسان، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا صالح، رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان، امروز در اختتامیه همایش بینالمللی فقه و تربیت، اظهار داشت: برگزاری این همایش علمی، اما در تقویت بنیه پژوهشی طلاب المصطفی خراسان اقدامات تاثیر فوق العادهای داشتهاست ، به گونهای که بیش از ۳۰۰ مقاله از طلاب وفضلای ملل مختلف به دبیرخانه همایش واصل شده که تعداد قابل توجهی از این مقالات به عنوان مقالات برگزیده انتخاب شده است.
▫️وی بیان کرد: از اینرو یکی از اهداف این همایش این است که طلاب المصطفی دست به قلم شوند و بتوانند در رشتههایی که تحصیل میکنند تولید علم کنند و هر یک از این افراد میتوانند این پدیده را در کشورهای خود گسترش دهند.
▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان عنوان کرد: جامعةالمصطفی علاوه بر رویکردهای رشتهای و علمی که دارد به دنبال پاسخگویی به نیازهای جوامع هم هست و این همایشها میتواند نسبت به این موضوع و احصاء آخرین تحولات و نیازهای جهانی در حوزههای علوم انسانی و اسلامی، تاثیرگذار باشد.
▫️حجتالاسلام والمسلمین صالح خاطرنشان کرد: این همایش بدنبال شناسایی ظرفیتهای تربیتی است که در فقه نهفته است و همین مهم در جامعةالمصطفی که یک نهاد دینی و بینالمللی است مورد توجه قرار گرفته و مشهد هم پیشگام این موضوع شده است.
▫️وی اظهار داشت: خاستگاه فقه، قرآن و سنت است، وهمین خاستگاه فقه از منظر ادله نشاندهنده حجم بالای ظرفیت تربیتی فقه است، چرا که قرآن کتاب تریبت است و سنت و سیره اهل بیت(علیهمالسلام) نیز ادامه قرآن هستند، لذا از طریق این ادله میتوان به ظرفیت تربیتی فقه با محوریت قرآن و سنت رسید.
▫️رئیس نمایندگی المصطفی در خراسان در خصوص جامعیت فقه تصریح کرد: شهید مطهری میگویند که فقه ارائه دهنده جامعیت اسلام است. یعنی اگر کسی بخواهد جامعیت اسلام را در یک تابلو داشته باشد، باید ابواب فقه را ببیند و لذا امکان ندارد نسبت نقص به نظام فقهی داد و آنچه توصیه فقه و فقاهت است نگاه گسترده فقه به ابواب زندگی بشر است. بر همین اساس وقتی فقه نظامساز را مشاهده میکنیم درمی یابیم که اراده تشریعی الهی بر این قرار گرفته است که خداوند از طریق تشریع یک نظام هماهنگ با نظام تکوین اراده کرده زندگی بشر در عرصه های مختلف را ترسیم نماید .
ایشان با اشاره به محورهای اصلی فقه نظام ساز گفت محورهایی که در فقه میتواند نظامساز باشد. عبارتند از شخصیتسازی، فرهنگسازی، جامعهسازی و نظامسازی که ظرفیتهای برجسته فقه هستند و میتواند یک سبک زندگی موثر براساس نظام توحیدی را داشته باشد.
گذشته و آینده فقه تربیتی. همایش مشهد 020214.mp3
11.74M
🔹گذشته و آینده فقه تربیتی
14 اریبهشت 1402
همایش فقه و تربیت. جامعه المصطفی. مشهد مقدس
💢در اختتامیه همایش فقه و تربیت
🎙حجت الاسلام سید نقی موسوی مدیر موسسه اشراق و عرفان
💠@feqhe_tarbiati
▫️به گزارش روابط عمومی نمایندگی المصطفی در خراسان، دکتر نسرین هژبری، مدیر همایش بینالمللی فقه و تربیت، امروز در اختتامیه همایش بینالمللی فقه و تربیت اظهار داشت: خداوند میفرماید:«مومن زمانیکه مرگ او فرا رسد، در حالیکه تنها برگهای از دانش را از خود به جای گذارد به ازای هر حرفی که در آن برگه نگاشته شده است خداوند در بهشت باغی برای او به پهنای هفت گیتی در نظر میگیرد. همچنین امام صادق(ع) نیز میفرماید که قلب آدمی با کتابت آرامش مییابد».
▫️وی بیان کرد: ما توجه داریم که ارزش هر پژوهش به ارزش دانشی است که در آن پژوهش جستوجو میشود. ما معتقدیم که دانش فقه ما در همه دانشهای حوزوی و ارزشمندترین دانشهاست، البته در بعد فردی دانش فقه، انسان به عبودیت میرسد و خدا را میتوان با فقه بندگی کرد و همچنین در فقه خداوند حلال و حرامها و مرزهای خود را مشخص میکند.
▫️مدیر همایش بینالمللی فقه و تربیت اظهار داشت: در بعد اجتماعی هم ما نیاز به فقه پویا، نظامساز، نظام مدیریتی، سیاسی، اقتصادی و فقهی که در متن جامعه فعال و به صورت کاربردی وارد شود؛ داریم.
▫️دکتر هژبری با اشاره به فرمایشی از امام راحل در خصوص فقه ابراز کرد: ایشان فرمودند که فقهی که بخواهد زندگی انسانها و ملتها را اداره کند باید ویژگیهایی داشته باشد. علامه مطهری نیز شاخصههای فقه پویا را چند عامل از جمله دخیل بودن زمان و مکان در استنباط حکم، دخیل بودن عنصر مصلحت، تخصصی شدن فقه و تشکیل شورای فقاهت دانستهاند که برخی از این موارد به ثمر رسیده است.
▫️وی بیان کرد: انگیزه اصلی که ما را به طراحی این همایش وا داشت که حدود دوسال برای این همایش با کمک نهادهای همراه به طراحی این همایش پرداختیم؛ حرمت فقه به ویژه در میان طلاب بینالملل و خواهران بود. وقتی این افراد پذیرش میشدند و ما از دانش و کاربرد فقه از آنها سوال میکردیم میگفتند که دانش فقه وظیفه بیان احکام شرعی دارد.
▫️مدیر همایش بینالمللی فقه و تربیت افزود: همچنین انگیزه بعدی ما این بود که فقه را عملیاتی و کاربردی کنیم. با توجه به اینکه همایش ما تعامل بین دانش فقه و تربیت است، بر همین اساس تحلیل تربیتی ابواب فقهی میتواند ما را به این منظور نزدیک کند.
سلام وعرض احترام خدمت پژوهشگران گرامی
از همراهی شما سپاسگزارم؛
بزودی فایل های صوتی میز های علمی تخصصی
"فقه،تربیت وفضای مجازی"
"فقه تربیتی؛ چبستی وچالش ها"
"بررسی روش های مطلوب گسترش حیاء وعفاف در جامعه از منظر فقه تربیتی"
وکارگاه های روز پنجشنبه بعداز ظهر که با حضور آیت الله منذر حکیم وبانو مجتهده حاجیه خانم صفاتی وخانم دکتر میر خانی انجام گرفت بار گزاری خواهد شد
دبیر علمی همایش بین المللی فقه وتربیت
مریم وفادار
هدایت شده از روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞📽#خبر_صد_ثانیه
#پنجاهوهشتمین خبر صد ثانیه ویژه همایش بینالمللی فقه و تربیت در اداره کل روابط عمومی المصطفی تهیه و منتشر گردید.
#خبر_صد_ثانیه_المصطفی ۵۸
#خبر_پنجاه_وهشتتم،
✳️ #خبر_صدثانیه_جامعةالمصطفی 8⃣5️⃣
#ویژه_همایش_بینالمللی_فقه_وتربیت
#صدثانیه
#ادارهکلروابطعمومی
#جامعة_المصطفی_العالمیه
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی/ برای اطلاع از آخرین اخبار المصطفی هم اکنون عضو شوید
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
با توجه به اختتامیه همایش بین المللی فقه و تربیت در مورخ 13 و 14 اردیبهشت ماه 1402
تمامی گواهی های مرتبط با همایش (گواهی پوستر، گواهی سخنرانی) در کانال پشتیبان همایش بارگزاری شده است.
جهت دریافت گواهی به لینک زیر وارد شوید:
https://eitaa.com/poshtibanh1401
هدایت شده از Y Ebrahimi
صوت ارائه علمی «فقه، تربیت و فضای مجازی».mp3
36.55M
🔶افتتاحیه همایش بین المللی فقه و تربیت؛ 13 اردیبهشت 1402
🔷میزگرد اول
🔷ارائه علمی «فقه، تربیت و فضای مجازی»
💠 با حضور اساتید
✅حجت الاسلام دکتر شاملی
✅حجت الاسلام دکتر زارعان
✅حجت الاسلام دکتر سعیدی فاضل
💠 http://eitaa.com/hamayesht1401
هدایت شده از Y Ebrahimi
صوت ارائه علمی «روش مطلوب گسترش حیاء و عفاف در جامعه از منظر فقه تربیتی».mp3
38.8M
🔶افتتاحیه همایش بین المللی فقه و تربیت؛ 13 اردیبهشت 1402
🔷میزگرد دوم
🔷 ارائه علمی «روش مطلوب گسترش حیاء و عفاف در جامعه از منظر فقه تربیتی»
💠 با حضور اساتید
✅ حجت الاسلام عجمی
✅ بانو مجتهده حاجیه خانم صفاتی
✅ سرکار خانم دکتر میرخانی
💠 http://eitaa.com/hamayesht1401
هدایت شده از Y Ebrahimi
صوت ارائه علمی «فقه تربیتی؛ چیستی و چالش ها».mp3
48.24M
🔷 اختتامیه همایش بین المللی فقه و تربیت؛ 14 اردیبهشت 1402
🔶میزگرد
🔶 ارائه علمی «فقه تربیتی؛ چیستی و چالش ها»
💠 با حضور اساتید
✅ آیت الله سید منذر حکیم
✅ حجت الاسلام دکتر الهی خراسانی
✅ حجت الاسلام دکتر بناری
💠 http://eitaa.com/hamayesht1401