🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ عوامل قساوت قلب در قرآن (1⃣)
✅💐 عدم تسلیم شدن در برابر آیات الهی
💐✨ قساوت قلب یا سنگدلی، از رذایل اخلاقی است. به عقیده برخی مفسران، این صفت در قرآن به ابوجهل و برخی از قوم یهود نسبت داده شده است.
💐✨ به باور برخی، قساوت قلب دارای مراتب است. موضعگیری در برابر خداوند و پیامبران، غفلت از یاد خدا، پیمانشکنی، خوردن مال حرام و اصرار بر گناه از عوامل قساوت قلب شمرده شده است. برخی پرهیز از غفلت، یاد خدا، قرائت قرآن، محبت به اولیای الهی، یاد مرگ و اقرار به گناه را به عنوان روشی برای درمان سنگدلی معرفی کردهاند. در آیه 74 سوره بقره میخوانیم:
💐💫 ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُمْ مِنْ بَعْدِ ذَٰلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً ۚ وَإِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهَارُ ۚ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاءُ ۚ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ ۗ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ (آیه 74 سوره بقره)
سپس دلهای شما بعد از این واقعه سخت شد؛ همچون سنگ، یا سختتر! چرا که پارهای از سنگها میشکافد، و از آن نهرها جاری میشود؛ و پارهای از آنها شکاف برمیدارد، و آب از آن تراوش میکند؛ و پارهای از خوف خدا (از فراز کوه) به زیر میافتد؛ (اما دلهای شما، نه از خوف خدا میتپد، و نه سرچشمه علم و دانش و عواطف انسانی است!) و خداوند از اعمال شما غافل نیست.
✅💐 قساوت و سنگدلى، مرض روحى سختى است كه به جهت لجاجتهاى پىدرپى، براى انسان پيدا مىشود.
✅💐 مشاهده آيات و الطاف الهى، در افراد لجوج به جاى تقويت ايمان، موجب قساوت قلب مىگردد.
✅💐 علم، به تنهايى نورانيّت نمىآورد. بعد از ديدن آن همه معجزه، باز سنگدل شدند.
✅💐 داروى قساوت، توجّه به علم خداوند است.
✅💐 سنگدلى، در رفتار ما مؤثّر است.
#قساوت_قلب
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
#قرآن
همدلان قرآن🇵🇸
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺 ✅ عوامل قساوت قلب در قرآن (1⃣) ✅💐 عدم تسلیم شدن در برابر آیات الهی 💐✨ قساوت قلب یا سنگد
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ عوامل قساوت قلب در قرآن (2⃣)
✅💐 نقض عهد و پیمان
💐✨ براساس آیه 13 سوره مائده، یکی دیگر از عوامل قساوت قلب، نقض عهد و پیمان است:
💐💫 فَبِمَا نَقْضِهِمْ مِيثَاقَهُمْ لَعَنَّاهُمْ وَجَعَلْنَا قُلُوبَهُمْ قَاسِيَةً ۖ يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَنْ مَوَاضِعِهِ ۙ وَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ ۚ وَلَا تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَىٰ خَائِنَةٍ مِنْهُمْ إِلَّا قَلِيلًا مِنْهُمْ ۖ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاصْفَحْ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ (آیه 13 سوره مائده)
ولی بخاطر پیمانشکنی، آنها را از رحمت خویش دور ساختیم؛ و دلهای آنان را سخت و سنگین نمودیم؛ سخنان (خدا) را از موردش تحریف میکنند؛ و بخشی از آنچه را به آنها گوشزد شده بود، فراموش کردند؛ و هر زمان، از خیانتی (تازه) از آنها آگاه میشوی، مگر عده کمی از آنان؛ ولی از آنها درگذر و صرفنظر کن، که خداوند نیکوکاران را دوست میدارد!
✅💐 پيمانشكنى با خدا، عامل محروميّت از لطف الهى و زمينهى پيدايش سنگدلى است.
✅💐 بطور مسلم این گذشت و عفو «فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاصْفَح»، در مورد آزارهایی است که به شخص پیامبر رسانیدند نه در مسائل هدفی و اصولی اسلام که در آنها گذشت معنی ندارد.
#قساوت_قلب
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺#قرآن
همدلان قرآن🇵🇸
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺 ✅ عوامل قساوت قلب در قرآن (2⃣) ✅💐 نقض عهد و پیمان 💐✨ براساس آیه 13 سوره مائده، یکی دیگر
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ عوامل قساوت قلب در قرآن (3⃣)
✅💐 آرزوهای طولانی
💐✨ در آیه 16 سوره حدید، به یکی دیگر از عوامل قساوت قلب اشاره میشود:
💐💫 أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ ۖ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ فَاسِقُونَ (آیه 16 سوره حدید)
آیا برای اهل ایمان وقت آن نرسیده که دل هایشان برای یاد خدا و قرآنی که نازل شده نرم و فروتن شود؟ و مانند کسانی نباشند که پیش از این کتاب آسمانی به آنان داده شده بود، آن گاه روزگار [سرگرمی در امور دنیا و مشغول بودن به آرزوهای دور و دراز] بر آنان طولانی گشت، در نتیجه دل هایشان سخت و غیر قابل انعطاف شد، و بسیاری از آنان نافرمان بودند.
✅💐 داوم غفلت، سبب سنگدلى مىشود.
✅💐 سنگدلى، زمينه فسق و گناه است.
✅💐 ذكر خدا و تلاوت آيات قرآنى، زمينهساز خشوع قلب است
#قساوت_قلب
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
#قرآن
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ ان شاءالله در قرآن (1⃣)
✅💐 آیه مشیت، یک دستور کلی به پیامبر اسلام (ص)
💐✨ در آیات مختلفی از قرآن، عبارت ان شاءالله بکار برده شده است.
💐✨ اين آيات بر كمال قدرت الهی تأكيد دارد. مطلبی كه از اين آيات استنباط میشود آن است كه اگر خداوند نخواهد هيچ كس توانايی بر انجام كاری را ندارد.
💐✨ مراد از گفتن «إِنْ شاءَ اللَّهُ» و امثال آن، لقلقه زبان نيست، بلكه داشتن چنين بينشى در تمام ابعاد زندگى و در باور و دل انسان است.
💐💫 وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَٰلِكَ غَدًا --- إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ ۚ وَاذْكُرْ رَبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَىٰ أَنْ يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَٰذَا رَشَدًا (آیات 23 و 24 سوره کهف)
و هرگز در مورد کاری نگو: «من فردا آن را انجام میدهم»--- مگر آنکه بگویی (ان شاء اللّه) اگر خدا بخواهد! و هرگاه فراموش کردی، (جبران کن) و پروردگارت را به خاطر بیاور؛ و بگو: «امیدوارم که پروردگارم مرا به راهی روشنتر از این هدایت کند!»
✅💐 آیه مشیت، یک دستور کلی به پیامبر (ص) میدهد که هرگز نگو من فلان کار را فردا انجام میدهم؛ مگر این که جمله "ان شاءالله" را بگویی؛ یعنی درباره اخبار آینده و تصمیم بر انجام کارها حتما جمله "ان شاءالله" را اضافه کن؛ زیرا:
1⃣💐 اولاً تو هرگز در تصمیم گیری مستقل نیستی و اگر خدا نخواهد، هیچ کس توانایی بر هیچ کاری ندارد؛
2⃣💐 ثانیاً خبر قطعی دادن انسان در حالی که قدرتش محدود است و احتمال ظهور موانع مختلف میرود، صحیح و منطقی نیست؛ مگر این که با جمله "ان شاءالله" همراه باشد.
#ان_شاء_الله
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
#قرآن
Notes_230128_231212.pdf
4.75M
با عرض سلام و خدا قوت
تشکر از همهی شرکت کنندگان محترم و گرامی
#لیست کسانی که هفت امتیاز کامل هفته ی گذشته را کسب کرده اند به اطلاع می رسد .
قابل ذکر است هدف این مسابقه رجوع هر روزه به قرآن کریم است و به همین جهت قرعه کشی چهار هدیه قرآنی بین نفراتی انجام می شود که هفت امتیاز کامل را کسب کرده باشند .