✅صدای درد مردم پلدختر را می شنوید؟!
امروز چه روزی بود!
نمیدانم تا کسی #حضور نداشته باشد درک میکند خانه های شهری گِل گرفته باشد یعنی چه؟!
حجم زیادی از #گلِ_چسبنده و سفتی (ارتفاع تا نزدیک زانو) که باید هم در آن به سختی قدم برداری و هم با بیل، خانه مردم را از آن خالی کنی!
میدانید تا سقف خانه ات را آب گرفته باشد یعنی چه؟!
میدانید وقتی تا یک متری و بعضا یک متر و نیمیِ خانه را گل گرفته باشد و تقریبا همه چیزت - واقعا همه چیزت- در #گل فرو رفته باشد چه حالی به اعضای آن خانه دست میدهد؟!
آری!
تا کسی #حضور نداشته باشد به #عمق_فاجعه پی نمی برد.
نمیدانم چرا #صدا_و_سیما ی ما این صحنه ها را پخش نمی کند؟!
مگر رسالت #رسانه چیست؟ درد مردم را گفتن و نشان دادنِ حضور #نیروهای_مردمیِ_جوان که از دور و نزدیک برای کمک به مردم آمده اند وظیفه رسانه است.
آیا رسانه ای نیست که #صدای_درد این مردم را به گوش همه برساند؟!
آیا رسانه ای نیست تا حرکت امیدبخش صدها #جوانِ_مؤمن را نشان دهد؟!
اینجا #پلدختر است و ان شاء الله به کمک نیروهای مردمیِ جوانی که از همه جای کشور آمده اند و حقیقتا حضورشان #امیدبخش_مردم است آباد می شود.
🔸گزارش سفر به پلدختر/ پنجشنبه 22 فروردین
@hamedkamaliardakani
✅ جهاد؛ صیقل دهنده روح انسان!
قبل از اینکه خودم در #پلدختر حضور پیدا کنم اخبارش را رصد می کردم. تصاویرش را هم می دیدم. اما حالا که آمده ام درک میکنم مردم به چه مصیبتی دچار شده اند.
امروز مادری را دیدم که با ناامیدی تمام وارد خانه اش شد تا اگر چیز قابل استفاده سالم مانده بردارد...با #ناامیدی از خانه پر از گِل خود خارج شد. گفتم حاج خانم وسایلتان را بر نمیدارید؟ گفت چیزی نمانده...همه را یا آب برده یا تا یک متر گل گرفته و دیگر قابل استفاده نیست.
زن و شوهری را دیدم که برای عبور از خیابان وقتی به گل رسیدند راهشان جدا شد و زن نمی توانست از گل عبور کند. با دسته بیل کمک کردم تا به شوهرش برسد. تا زانوی خانم پر از گل شده بود. خیلی دردناک بود...
مادری که التماس میکرد بیایید وسایلم را از زیر گل بیرون بکشید شاید سالم مانده باشد... #جهیزیه دخترم در این اتاق بوده است!
این صحنه های دردناک، حقیقتا #روح انسان را صیقل می دهد...تازه میفهمم چرا حضرت امام اینقدر نسبت به #محرومان تاکید دارد. این جملات امام اینجا بیشتر درک می شود که فرمود: "گمان نمی کنم عبادتی بالاتر از #خدمت به محرومین وجود داشته باشد...به همه در کوشش برای رفاه طبقات محروم وصیت می کنم که خیر دنیا و آخرت شماها در رسیدگی به حال محرومان است."
🔸گزارش سفر به پلدختر/ روستای چرم مهر/ جمعه 23 فروردین
@hamedkamaliardakani
✅نقطه های امید در حادثه سیل!
با همه #مصیبتی که اینجا هست اما در دل همین سختی ها چیزهایی هست که به انسان #انگیزه و #امید می دهد.
یکی از مسائل امیدبخش، حضور بسیار زیادِ طلاب و #روحانیون_جوان_انقلابی است. حضورشان بسیار چشمگیر و مؤثر است. تا جاییکه چندین نفر را دیدم که نگاهشان به روحانیت تغییر کرد. در خصوص #سپاه هم همین مطلب صدق میکند. حقیقتا حضور بسیجیان و برادران پاسدارمان و امکاناتی که آورده اند خیلی زیاد است و غیرقابل انکار است.
دومین مساله امیدبخش، حجم زیاد #نیروهای_مردمیِ_جوان است که از شهر و دیار خود بار سفر بسته اند و برای خدمت به مردم به اینجا آمده اند. یادمان باشد دشمن میلیونها دلار هزینه می کند تا این روحیه ها در جوانان ما بخشکد اما بااین وضع، #روحیه_انقلابی در جوانان ما رو به افزایش است.
سومین نقطه نورانی و امیدبخش این است که وقتی با جوانان صحبت میکنی و از انگیزه شان می پرسی پاسخشان فقط یک جمله است که " چون آقا فرمود بیایید آمدیم". در دورانی که هزینه های هنگفتی صرف جنگ نرم و از بین بردن انگیزه ها و #عزم_های_مقدس جوانان می شود، این انگیزه ها چیزی شبیه #معجزه نیست؟! ضمن آنکه هیئت جمعه شب بچه های جهادی در داخل اسکان نشان از صفای وجود آنها داشت....
در دل این #ظلماتِ تخریب خانه ها و سیل ویرانگر، این #نقاط_نورانی هم وجود دارد. باید این ها را هم دید. در همین حوادث است که #ظرفیت_ها و نقاط مثبت خود را می شناسیم و توجه به همین نقاط مثبت است که انسان را امیدوارتر می کند و نویدبخش #آینده_ای_نورانی است. قطعا تقویت همین ظرفیت ها و نقاط مثبت است که #ظهور را رقم می زند.
🔸 پلدختر/ شنبه 24 فروردین
@hamedkamaliardakani
✅برکات خدمت به محرومان!
راستش دلم هنوز آنجاست!
پیش مردم سیل زده و محروم و مصیبت دیده...
من که درکی از فضای #دفاع_مقدس ندارم اما عجیب آنجا حال و هوای جبهه را داشت. کسی بخاطر منافعش کار نمیکرد. در کار خیر همه از هم سبقت میگرفتند. هم شوخی و خنده و هم هیئت و توسل به راه بود...دغدغه همه #رفع_مشکلات_مردم بود. دل نگرانی ما روستاهای بی یار و یاور بود و دلهره مان وضعیت خوزستان!
برای من محل اسکان مان در #پلدختر حکم #پادگان_دوکوهه را داشت که نیروها جمع می شدند و از آنجا به مناطق عملیاتی اعزام می شدند. در این جهاد وقتی به مناطق اعزام می شوی باید با هر کلنگ و بیلی با #دشمن_درونی بجنگی. با راحت طلبی ها، هواپرستی ها، منیت ها، غرور و تکبرها و با خودخواهی ها!
این بود که شب که می شد احساس #سبکبالی به انسان دست می داد...رقت قلب انسان بیشتر می شد و دلت آماده بود و فقط منتظر یک خط #روضه بودی...این ها همه از برکات خدمت به #محرومین است.
راستی چرا در شهرهای خودمان این حال و هوای معنوی کم است؟ غیر از این است که کمتر به فکر #مردم ایم؟! غیر از این است که سرزدن و کمک به #محرومان در زندگی مان جایی ندارد؟ غیر از این است که #رسانه ها یک #زندگی_بی_درد به ما تزریق کرده اند؟...
نمیدانم چرا ولی وقتی آنجا بودم اصلا #دغدغه ام تماشای تلویزیون و برنامه های تفریحی رسانه نبود و حتی وقتی به آن فکر میکردم حس بدی داشتم...احساس میکردم حتی فکر کردن به این برنامه ها #روح_جهاد را از انسان میگیرد و #روزمرگی تزریق میکند. بیاد جمله امیرالمؤمنین افتادم که فرمود: "هیهات! که انجام کارهای بزرگ، با #عافیت_طلبی قابل جمع نیست."
خدایا!
این " #اهل_درد_بودن " را از ما نگیر...
@hamedkamaliardakani
باسلام
پیشنهاد میکنم چند دقیقه وقت بگذارید و این متن را بخوانید. ارزش خواندن دارد.
✅هنجارهای اجتماعی در شبکه های اجتماعی مجازی را جدی بگیریم!
🔹دکتر فردین علیخواه(جامعه شناس)
اگر در دنیای واقعی با کسی روابط رسمی دارید در تلگرام هم با او رسمی باشید. اگر در دنیای واقعی او را "خانم" یا "آقای" خطاب می کنید نمی شود بدون هیچ زمینه یا اتفاق خاصی، در تلگرام او را عزیزم و... خطاب کنید.
گاهی اوقات نوشتن بهتر از به کار بردن نشانه ها(استیکرها) است. مثلا این پیام که" الان من خیلی خوشحالم" در مقایسه با " 😄" اثر گذار تر است. اینطور نیست؟
گاهی اوقات در گروهها، دو نفر در مورد موضوعی صحبت می کنند که صرفا به خود آنها مربوط است. دلیلی ندارد که سایر اعضای گروه هم شاهد این گفتگو باشند.
همینکه از خبر یا مطلبی خوشتان آمد فورا آنرا برای دیگران ارسال نکنید. قبل از ارسال از خودتان سوال کنید آیا این خبر حقیقت دارد؟ بدانید هر پیام مانند یک قطره باران است و با ارسال هر کاربر، در نهایت می تواند سیل شود.
مبنای ما آن نباشد که روابط واقعی مان با افراد را به روابط مجازی و تلگرامی کاهش دهیم. این کار در بلند مدت روابط اجتماعی را نابود می کند. مبنای مان این باشد که روابط مجازی را به روابط واقعی تبدیل کنیم.
باور کنید اعتیاد به شبکه های اجتماعی مسأله ای جدّی است. اگر تاکنون عضو خانواده تان به شما درباره اعتیادتان چیزی نگفته؛ یا خودش هم مثل شما معتاد شده یا با خودش می گوید صبر کنم شاید التهاب و تب کار با گوشی هوشمند از سرش بپرد.
در ایران شبکه های اجتماعی موبایلی عمدتا برای به اشتراک گذاشتن پیام های عمومی و غیر شخصی نظیر جملات حکیمانه، اخطارها، پیشنهادها، جوک ها، طنزهای سیاسی و اموری درباره سبک زندگی به کار می روند. پس پیام شخصی مهمی برای شما نرسیده است. لزومی ندارد که هر دقیقه گوشی را بردارید و پیام ها را چک کنید.
در ارتباطات، صدا در مقایسه با کلمه به واقعیت نزدیک تر است. برای احوالپرسی با دیگران، حتی الامکان صدایتان را ضبط کنید و برای دیگران بفرستید. این کار از ارسال پیام نوشتاری بهتر است. البته اگر به او زنگ بزنید خیلی بهتر است.
درست است که مغز ما گنجایش بسیاری دارد. ولی گاهی اوقات بد نیست از خودمان سوال کنیم " این حجم از اطلاعات و اخبار دریافتی به چه کار من خواهد آمد؟" شما در روز چند کیلومتر انگشت اشاره یا شصت شان را روی صفحه نمایش گوشی تان سُر می دهید؟ آیا واقعا شما در روز به چند کیلومتر اطلاعات نیاز دارید؟
گاهی از خودتان سوال کنید: مگر من فعال یا مفسر سیاسی هستم که اینقدر پیام های سیاسی می خوانم؟ مگر من شاعر؛ متخصص دکوراسیون؛ فوتبالیست، طراح مد و ...هستم که اینقدر در این خصوص می خوانم؟پس گاهی اوقات لازم است که انگشت تان را خیلی تند روی صفحه گوشی سر بدهید. خیلی تند و بدون اینکه مطالب را بخوانید.
برایتان پیام مهم است یا فرستندۀ پیام؟ دوست من ؛ وقتی هنوز پیام را نخوانده اید صرفا با دیدن نام فرستندۀ آن علامت لایک👍 ارسال نکنید. وقتی هم پیام را می خوانید و با آن مخالف هستید مخالفت خود را ابراز کنید.
زمانی کسی را به گروهی اد(اضافه) کنید که قبلا نظر مثبت او را دریافت کرده باشید. بدون رضایت کسی، او را به گروهی وارد نکنید.
وقتی عضوی گروه را ترک می کند از دست او ناراحت نشوید. هر کس صاحب اختیار خودش است. دلیل خودش را داشته و رفته است.
همه آدم ها به حضور فعال در شبکه های مجازی علاقه ندارند. بعضی ها فقط دوست دارند پیام ها را بخوانند. از دست آنها ناراحت نشوید.
اگر دو یا سه نفر از اعضای گروه با شما دوست صمیمی هستند یا جزو فامیل هستند تصور نکنید که گذاشتن عکس های یادگاری مربوط به ده یا بیست سال پیش حتما آنها را ذوق زده می کند. ممکن است این کار باعث کدورت شود. حتما بعد از جلب رضایت آنها، عکس ها را در گروه به اشتراک بگذارید.
شبکه های اجتماعی موبایلی خیلی جذاب اند. ولی باور کنید هنوز رسانه ای جای کتاب را نمی گیرد. هر کتاب یک مقدمه، یک متن اصلی و یک پایان دارد. حرف های حکیمانه ، جمله های عالمانه و موضوعات کوتاه و چند سطری شبکه های اجتماعی موبایلی فقط پایان یا نتیجه را به شما می گویند. به همین دلیل این روزها ذهن ما پر شده از جمله های فیلسوفانه و عمیقی که ما درباره شان هیچ اطلاعات مقدماتی و جانبی نداریم. درباره همه چیز می توانیم تک جمله های قشنگی بگوییم. البته اگر خوب حفظ کرده باشیم!
@hamedkamaliardakani
✅ برگردیم به تشیع علوی!
امشب #شهادت مولای متقیان #علی_علیه_السلام است...
شبی که امیرالمومنین از میان مردم رفت و #دردهای_مردم یکی پس از دیگری شروع شد. آری! مردمی که قدر امیرالمومنین را ندانستند باید هم روز به روز به دردها و رنج ها و #بدبختی_ها مبتلا شوند!
اما امروز چه؟!
امروز هم اگر مسلمانان درد و رنج دارند بخاطر نبود علی است...بخاطر حذف سلوک و #منش_علی از میدان زندگی است...بخاطر به حاشیه رفتنِ #مکتب_علی است...
علی یک شخص نیست... #شاخص است. علی یک مکتب است.
امشب باید گریه کرد که #عدالت علی را فریاد میزنیم اما هنوز در اجرای آن لنگ میزنیم...امشب باید گریست که چرا #یتیم_نوازی علی در میان ما کمرنگ است....باید به حال خود بگرییم که چرا هنوز سیاست مان گاهی با دین و #اخلاق همراه نیست. باید گریه کنیم به حال خود که چرا بعضی از مسئولان کشور امام زمان حساسیتی روی #بیت_المال ندارند و ادای دینداری را در می آورند. باید گریه کنیم که گاهی #عزل_و_نصب_هایمان بوی علی نمی دهد!
آری!
علی را اگر از زندگی و #سیاست و حکومت حذف کنیم جز خودمان ضرر نمی کنیم.
بیایید امشب از این تشیع مان #توبه کنیم و برگردیم به #تشیع_علوی !
@hamedkamaliardakani
✅ تجلیل امامِ در حاشیه یا تحلیل امامِ در صحنه؟!
سالگرد #رحلت_امام است...
از این بزرگمرد تاریخ بشریت هرچه بگوییم کم گفته ایم.
اما...
این روزها وقتی برنامه هایی که برای #امام_خمینی برگزار می شود را رصد می کنم می بینم متاسفانه بیشتر از آنکه به #تحلیل شخصیت امام پرداخته شود صرفا به #تجلیل از شخصیت امام پرداخته می شود!
کاش به جای آن همه تعریف و تمجید و تعظیم این شخصیت بزرگ که الحق هم جای تجلیل دارد مقداری هم افکار و اندیشه های ایشان بیان می شد. کاش بجای این همه حلوا حلوا کردن برای یکبار هم که شده با مطالعه #وصیتنامه_امام، #قطعنامه_598، #نامه_امام_به_منتظری، #منشور_برادری، #منشور_روحانیت و... شیرینی مکتب امام را حقیقتا می چشیدیم!
تا کی از امام حرف بزنیم و کاری به #خط_امام نداشته باشیم؟...
تا کی از امام تجلیل کنیم اما #صحیفه_امام در کتابخانه ها خاک بخورد؟...
تا کی امام را ذهنی و #انتزاعی -و نه در متن زندگی- برای مردم معرفی کنیم و حرف های امام در #حاشیه زندگی مان باشد؟...
امام را اگر با همه جوانب شخصیتی اش در جامعه پیاده میکردیم بسیاری از مشکلات گریبان گیرمان نبود...
مشکلات کشور ما ناشی از به حاشیه راندن #مکتب_امام و به میدان آمدن #لیبرال_های_غربزده است که امام بارها خطر آنان را گوشزد کرده بود.
صِرف تجلیل و افتخار به حضرت امام مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه نقابی خواهد بود برای کسانی که #مدعی_راه_امام اند اما #سیره_سیاسی شان دقیقا بر خلاف مکتب امام است.
@hamedkamaliardakani
✅ شبی با سفیر اسلام!
دیشب به لطف خدا در مسیر #اردکان_قم همسفری داشتم که حرف زدن با او آنقدر #شیرین و #جذاب بود که اصلا این مسیر چندساعته را متوجه نشدم و نزدیک #قم که رسیدیم با خود گفتم کاش همچنان مسیرمان ادامه داشت و تمام نمی شد...
سفر در جوار یک #روحانیِ_یزدی که از حدود سال 80 تا کنون اکثر زندگی خود را در #آمریکای_جنوبی برای #تبلیغ_اسلام گذرانده است حقیقتا سفر شیرینی است!
در طول مسیر مباحث مختلفی از ایشان شنیدم؛ از شرایط خروج از کشور، ظرفیتهای تبلیغ در خارج از کشور، تعداد مبلغان خارجی، لوازم تبلیغ بین المللی و... بود تا #آسیب_شناسی_زبان_آموزی در ایران، تلقی های بعضا اشتباه ما از غرب، #شیرینی_کلام_اهل_بیت برای بسیاری از غربی ها، عدم #امنیت در بسیاری از کشورها و ... .
در میان مباحث مطرح شده #دو_بحث بسیار جالب توجه بود:
#اول تاثیر پدیده #انقلاب_اسلامی در رشد اسلام در خارج از ایران و در واقع اثرات بین المللی #انقلاب_خمینی بود که ایشان گفتند تاثیرات انقلاب اسلامی در دنیا را هیچ کسی -حتی بسیاری از ملحدان و بی دین های دنیا- انکار نمی کند. کافی است از ایران خارج شوید تا بدانید امام چه #حرکت_عظیمی انجام داده است...
#دوم اینکه در بیرون از مرزهای ایران یک دنیا #تشنگی هست و ما #طلبه بشدت کم داریم.... دنیا تشنه #اسلام_ناب_محمدی است و کم اند افرادی که مردم دنیا را از این چشمه ناب سیراب کنند. این خود مصداق #نصرت_ولی_خدا است.
🔸دیدار ما به پایان رسید.
حقیقتا به او غبطه خوردم و با خود گفتم #امام_زمان در بیرون از مرزهای ایران چه سربازانی دارد..
راستی!
ما در داخل کشور امام زمان چقدر برای ایشان #سربازی می کنیم؟..
@hamedkamaliardakani
✅مهمان عزیزتر از جان!
بیا و دل های ما را آسمانی کن...
بیا و چشمانمان را بارانی کن....
بیا و به شهرمان رنگ و بویی تازه ببخش...مدتهاست که فضای شهرمان رنگ و بوی معنویت نمی دهد!
بیا و دل ما را از این دنیا بکن و با خود ببر...
🔸🔸🔸🔸
دلم برای شما می تپد بیا ای عشق...
بیا که من به تو بیش از همیشه محتاجم!
@hamedkamaliardakani
اصلا درست، نوكر تو بی گناه نيست
اما حسين! حال دلم رو به راه نیست...
#شب_جمعه
@hamedkamaliardakani
#فلسفه_حجاب 1
✅ ارزش زن به انسان بودن اوست..!
🔸اولین و مهمترین #فلسفه_حجاب برای بانوان این است که به خودشان #ارزش می دهند.
وقتی خانمی با حجاب در اجتماع ظاهر می شود در واقع به همه مردان اعلام میکند که #نگاه_انسانی به من داشته باشید نه #نگاه_جنسی...من قبل از آن که زن باشم انسانم!
🔻حقیقت آن است که زن بودن زن یا مرد بودن مرد هیچکدام به تنهایی #ارزش نیست. ارزش آن است که شخص از زن بودن خود و از مرد بودن خود چقدر در مسیر #انسانیت استفاده کند. بااین نگاه فمنیسم و بحث برتر بودن زن یا مرد اساسا منحل می شود.
🔻اگر کسی #انسانیت نداشته باشد چه زن چه مرد بی ارزش است و اگر کسی انسان باشد باز هم چه زن و چه مرد...فرقی نمی کند. قرآن کریم وقتی برای همه مومنین عالم میخواهد یک الگو معرفی کند آسیه، یعنی یک #زن را مثال می زند. این برای ما درس است.
🔻بنابراین، اولین اثری که حجاب دارد #بالابردن_ارزش_زن است. زن را از اینکه بازیچه دست مردان هوس آلود شود نجات می دهد. آری! حجاب تاج #آزادی است و این نکته را زنانی که حجاب دارند بهتر متوجه می شوند. #حجاب آمد تا بگوید #ارزش_زن به انسان بودن اوست...
خدا نگذرد از کسانی که در داخل و خارج برای بی ارزش شدن زن برنامه ریزی می کنند تا به منافع پست خود دست پیدا کنند!
@hamedkamaliardakani
#فلسفه_حجاب 2
✅ حجاب؛ آزادی بخشِ فعالیت های اجتماعی!
🔸یکی از مهمترین مواردی که به عنوان فلسفه حجاب می توان ذکر کرد به #اثر_اجتماعی آن بر می گردد. حجاب و برهنگی چه اثر اجتماعی دارد؟..
اینجاست که این مساله مطرح می شود که اساسا #حجاب یک عمل فردی است یا اجتماعی؟! آیا زن می تواند در پوشش خود هرجور که خودش میخواهد و می پسندد -بدون درنظرگرفتن لوازم و آثار اجتماعی آن- رفتار کند؟...
🔸حقیقت آن است که حجاب یک عمل فردی- اجتماعی و چه بسا تاثیر اجتماعی انجام یا ترک آن بیش از آثار فردی آن باشد و لذا دین اسلام اینقدر در خصوص حجاب سختگیری کرده است. حجاب در اسلام یعنی ایجاد #حریم بین زن و مرد در جامعه برای #آزادی از غرائز که مانع فعالیت اجتماعی اند!
🔸اجتماع محل رفع و رجوع کارهای روزمره انسانهاست...جامعه محل فعالیت و کار و تلاش و تکاپو برای فعالیت های اقتصادی،
پیشرفت و توسعه و تعالی است و این فضا محقق نمی شود مگر با #کنترل و مدیریت غریزه. برای #مدیریت_غریزه باید هم مردان خود را کنترل کنند و هم زنان #زمینه_ارتباط را فراهم نکنند.
زن با حجاب خود در واقع به مرد کمک میکند تا در دام هوس نیفتد و اگر این نگاه ترویج شود حجاب در واقع نوعی #خیررسانی به مردان و در نهایت یکی از بزرگترین عوامل #حفظ_اجتماع از سقوط محسوب می شود.
🔸وجود حجاب و حریم بین زن و مرد در جامعه باعث از بین رفتن زمینه های گناه، #کم_شدن_التهاب بین دختران و پسران و در نهایت باعث رسمی شدن هرچه بیشتر روابط می گردد. طبیعی است که در چنین جامعه ای مسیر حرکت به سمت پیشرفت و فعالیت و کار و تکاپو #هموارتر است.
🔻بی دلیل نیست در بعضی از #جوامع_غربی پوشش رسمی برای #زنان_شاغل به صورت قانون در آمده است زیرا به تجربه دریافته اند که با رسمیت پیدا کردن زنان و محدود شدن زمینه های جذابیت برای مردان، راندمان کاری بالاتر می رود و بی سبب نیست که #دشمنان اینقدر برای از بین بردن این واجب فردی- اجتماعی با رسانه و فیلم و سایر ابزارهای مدرن -از #ترویج_بدحجابی و #عادی_سازی در روابط زن و مرد تا طرح مسائل حاشیه ای چون #حجاب_اجباری- هزینه می کنند!
@hamedkamaliardakani