مقایسه متا و ایسپا
مشارکت قطعی: هر دو حدود ۵۲ درصد
رای اول: هر دو پزشکیان با حدود ۲۴.۴ درصد
رای دوم: قالیباف ۲۳.۴ درصد در متا و جلیلی ۲۴ درصد در ایسپا
رای سوم: جلیلی ۲۱.۵ درصد در متا و قالیباف ۱۴.۷درصد در ایسپا
کاندیدای پوششی، دروغ مجسم و متحرک است! اگر کسی می داند که نمی خواهد تا آخر بماند و کاندیدا شود هم به روح انتخابات و هم به مردم خیانت کرده است!
البته کسی که در میانه راه نظرش عوض می شود و راه انصراف را بر می گزیند از این قاعده مستثنی است!
آفساید در شطرنج
دو روز مانده به انتخابات، مهم ترین سوال این است که چه کسی به نفع دیگری انصراف می دهد؟!
1⃣ اگر #پزشکیان بیش از ۵۰ درصد آرا را داشته باشد، انصراف #جلیلی یا #قالیباف بیهوده است چون در هر حال پزشکیان، رئیس جمهور می شود.
2⃣ اگر پزشکیان کمتر از ۵۰ درصد آرا را داشته باشد، انصراف جلیلی یا قالیباف تنها وقتی مفید است که در اثر انصراف یکی، دیگری از مرز ۵۰ درصد بگذرد و کار را در همان دور اول تمام کند.
3⃣ تا اینجای انتخابات، رای هر سه نفر این #مثلث_انتخاباتی در همه نظرسنجی ها زیر ۳۰ درصد است. پس گزینه ۱ محقق نمی شود. برای تحقق گزینه ۲ هم تردید جدی وجود دارد چون اگر قالیباف انصراف بدهد به خاطر ماهیت متنوع سبد رایش در بهترین حالت نصف آرایش به سبد جلیلی می رود و باز هم جلیلی از ۵۰ درصد رد نمی شود. اگر جلیلی انصراف بدهد درصد بیشتری به سبد قالیباف می رود اما چون در غالب نظرسنجی ها، قالیباف نفر سوم است حتی با ۸۰ درصد سبد رای جلیلی هم ۵۰ درصد را رد نمی کند.
4⃣ این یعنی چه جلیلی و قالیباف انصراف بدهند چه ندهند دور دوم حتمی است! و یک پای دور دوم پزشکیان خواهد بود. با چنین سناریویی، انصراف یکی از دو کاندیدا هیچ سودی ندارد و تنها باعث سرخوردگی هواداران آن نامزد و احتمالا کاهش مشارکت به دلیل حذف گزینه مطلوب عده ای از مردم می شود!
صحنه انتخابات، شطرنج است ولی بازی با رای مردم و تصمیم گیری به جای آنها برای اینکه چه کسی با پزشکیان به #دور_دوم برود، آفساید است، آفساید در شطرنج!
حامد ملحانی
به کانال جحفه بپیوندید◀️
https://eitaa.com/hamedmalhani
۱۰ نکته در مورد دوئل پزشکیان جلیلی
(بخش اول)
شنبه ۹ تیر است و #انتخابات_چهاردهم به دور دوم رسیده است! دوئل #پزشکیان_جلیلی!
دیشب کمی بیش از ۱ ساعت خوابیده ام. ذهنم آشفته و دلم آشوب است. برای خودم می نویسم تا اولی مرتب و دومی آرام شود:
1⃣ درود به تو ای خمینی کبیر! از کنج اتاق های طلبگی حوزه علمیه قم، چه معجزه ای کردی! مردمسالاری را به مردمی هدیه دادی که اگر نبودی الان باید جلوی نوه رضاخان، خم و راست می شدند! بالاترین مقام اجرایی کشور در شرایطی به انتخاب گذاشته شده است که تا لحظه باز شدن صندوق ها و شمارش و تجمیع آرا، هیچ کس نمی دانست چه اتفاق خواهد افتاد (و البته هنوز هم انتهای این ماجرا معلوم نیست)! و این عصای موسای عصر ماست! معجزه مردمسالاری دینی!
2⃣ و درود به تو ای خامنه ای عزیز! که با تجربه ۶۰ سال سیاست ورزی، طوری در این سال ها کشور را مدیریت کردی که آنهایی که تهمت تقلب ۸۸ را زده بودند و خطای تحریم ۱۴۰۰ را مرتکب شده بودند، این بار دخیل بسته اند به ضریح صندوق! و چشمشان را دوخته اند به دهان سخنگوی وزارت کشور!
3⃣ در آخرین شب تبلیغات وقتی در خیابان های شهر، پشت ترافیک مانده بودم پیش بینی کردم: "چهارمین انتخابات چهل درصدی" و متاسفانه شد آنچه آرزو می کردیم نشود! از ۹۸ تا امروز ۲ انتخابات مجلس و ۲ انتخابات ریاست جمهوری را با مشارکت چهل و چند درصدی تجربه کرده ایم! با هر متر و معیاری، این اتفاق خبر خوبی برای دوستداران ایران و انقلاب نیست! در یکی از رقابتی ترین انتخابات های ریاست جمهوری در حالی که رئیس جمهور قبلی در اثر یک حادثه تلخ و دراماتیک، شهید شده و جامعه در بهت و حیرت فرو رفته است، باز هم حدود ۶۰ درصد مردم ناامید یا بی تفاوت نسبت به انتخابات بوده اند! تلخی این واقعیت را هیچ قند مصنوعی نباید بپوشاند! که اگر چاره نکنیم باید منتظر انتخابات های ۳۰ درصدی در سال های بعد باشیم!
4⃣ کاندیدای پوششی یعنی کسی که از روز اول می داند، نمی ماند! کسی که برای رای گرفتن در روز انتخابات نیامده است و هدفش تخریب این یکی یا تصدیق آن دیگری است! کاندیدای پوششی پدیده مذموم و بدعت خطرناکی است که جهانگیری در ۹۶ باب کرد! کاندیدایی که کاندیدا نیست، دروغ مجسم و متحرک است! فرقی نمی کند تانک باشد یا ژیان! فرقی نمی کند به نفع ما عمل کند یا به ضرر ما! کاندیدایی که از همان روز اول می داند می خواهد کنار برود، از روز اول، نامه انصرافش را در جیبش گذاشته است، مفت نمی ارزد! چون دارد بازی جوانمردانه را خراب می کند! البته کسی که در انتها به این نتیجه می رسد کنار برود، از این قاعده مستثنی است!
5⃣ نظرسنجی ها اگرچه نفر اول تا سوم را به درستی پیش بینی کردند اما نه میزان مشارکت را درست گفتند نه درصد آرای این سه نفر را. یا این نظرسنجی ها ایراد دارند یا ما زیادی رویشان حساب باز کرده ایم!
6⃣ چهارشنبه و پنجشنبه طوفانی که گذشت، گفتنی های بسیاری دارد که الان وقتش نیست. از چند روز قبل نوشته بودیم که انصراف جلیلی یا قالیباف کاملا غلط است و هر دو باید تا انتها بمانند! که اگر نمانده بودند امروز پزشکیان رئیس جمهور بود. اما این بدعت "انصرافاندن" و فشار برای ذبح کسی به پای دیگری هم از آن سنت های غلط انتخاباتی است!
ادامه در بخش دوم ...
حامد ملحانی
به کانال جحفه بپیوندید ⬇️
https://eitaa.com/hamedmalhani
۱۰ نکته در مورد دوئل پزشکیان جلیلی
(بخش دوم)
7⃣ هنوز معتقدم انتخابات ۱۴۰۳ یک انتخابات سه قطبی بود! اینکه قالیباف تا انتها ماند را عده ای مثل روغن ریخته، نذر امامزاده کرده اند! اما واقعیت این است که در این مثلث عشقی، هر یک با هم اشتراکاتی دارند و افتراقاتی! هم در بدنه رای و هم در مبانی و شعارها و هم در ژست و شخصیت! انتخاب مردم یک ضلع این مثلث را از گردونه خارج کرد تا دوئل ۱۵ تیر رسمیت بیابد! دقیقا به همین دلیل است که بدنه رای قالیباف دو پاره خواهد شد، یعنی حتی اگر امروز محمد باقر و سعید با هم سلفی عاشقانه بگیرند باز عده ای از رأی دهندگان قالیباف پشت سر پزشکیان خواهند ایستاد و عده ای پشت سر جلیلی!
8⃣ و اما پزشکیان! پزشکیان نوک کوه یخ است! بقیه کوه یخ، خاتمی و کروبی و سیدحسن خمینی و روحانی و جهانگیری و ظریف و زنگنه و آخوندی و جهرمی و ... هستند! پزشکیان، ذخیره طلایی اصلاحات برای زنده شدن مومیایی دوم خرداد است! دولت او، دولت پیرمردهای خسته اصلاحاتی است! دولت اشداء بینهم و رحماء علی الکفار است! دولت تضعیف مقاومت است! دولت تنش بین قواست! دولت خون دل کردن به رهبری است! البته پرستیژش مثل خاتمی نیست اما ایده مرکزیش با دولت روحانی فرقی نمی کند! انتخاب پزشکیان، یک ارتداد سیاسی است! برگشت به عقب است! دیدن فیلم تکراری و ملال آور دهه ۹۰ است! پزشکیان، عروسک خیمه شب بازی پیرمردهای اصلاحات است! کارشناسانش برای او می نویسند و او می خواند! می گویند و اجرا می کند! آدرس می دهند و می رود! در همین یک هفته تبلیغات دور دوم که بوی کباب قدرت به مشام اصلاحطلبان رسیده است خواهید دید او را مجبور می کنند مواضع رادیکال تری بگیرد و گسل ها را فعال کند تا از رقیب هیولا بسازد.
9⃣ تا الان چنین دور دوم نزدیکی سابقه نداشته است! با دو پاره شدن طرفداران قالیباف، انتخابات دور دوم برنده ۵۱ به ۴۹ خواهد داشت! البته مناظرات این هفته (اگر برگزار شود) موثر خواهد بود اما در نهایت اختلاف بین دو کاندیدا، هفته دیگر بیش از ۲ میلیون رای نخواهد بود! در این رابطه چند نکته مهم است:
اولا در چنین انتخابات نزدیکی، احتمال عدم پذیرش شکست توسط نفر دوم بالاست. به خصوص اگر پیوستگی کمتری به حاکمیت داشته باشد و کت اپوزوسیون را به تن کرده باشد. در نتیجه ممکن است پس از ۱۵ تیر در صورت شکست پزشکیان با #فتنه_فیروزه_ای روبرو شویم!
ثانیا کاندیدای پیروز باید بداند تقریبا نیمی از رأی دهنده ها به او و برنامه اش باور ندارند! در نتیجه نباید و نمی تواند بدون توجه به افکار عمومی طرف بازنده در این ۴ سال حرکت کند!
ثالثا در دور دوم جلیلی و پزشکیان یک بدنه ۴۰ درصدی ثابت دارند. این دو، ۳ راهبرد جذب رای خواهند داشت: اول جذب از رأی ۶۰ درصدی که مشارکت نکرده اند، دوم جذب از رای هواداران قالیباف، سوم جذب از رأی هواداران طرف مقابل!
به نظر می رسد در راهبرد اول، پزشکیان موفق تر خواهد بود و در دو راهبرد دیگر، جلیلی!
0⃣1⃣ شنبه ۱۶ تیرماه، یکی از این دو، پزشکیان یا جلیلی رئیس جمهور ایرانند. اما هنوز جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی است! هنوز قانون اساسی، میثاق ملی است! هنوز فلسطین و محور مقاومت یک دغدغه انسانی است! هنوز اقتصاد بیمار است! هنوز عرصه فرهنگ و به ویژه مسئله حجاب، پا در هوا و بی صاحب است! هنوز عدم مشارکت اکثریت و قهرشان با صندوق رای، مسئله جدی است! هنوز ... شنبه ۱۶ تیرماه، هنوز ایران، ایران است!
حامد ملحانی
به کانال جحفه بپیوندید ⬇️
https://eitaa.com/hamedmalhani
#وقایع_نگاری یک انتخاب (قسمت اول)
شنبه ۹ تیر
"باید کاری کرد! حداقل به اندازه توان خودم! باید! باید!"
این جمله از صبح داره توی سرم می چرخه. تماس می گیرم با حاجی. میگم "چه کنیم؟"
می گه "امشب بعد نماز توی مسجد جمع میشیم، تو هم به بقیه بچه ها بگو بیان."
حاجی دیسک کمر داره. میدونم امشب با درد میاد تو جلسه!
نماز رو میرم مسجد در محله ای از اهواز که معمولا یا رای نمیدن یا اونطرفی رای میدن.
بعد نماز، مسجد خلوت شده. میشینیم تو حلقه ای گوشه مسجد. حاجی هنوز نیومده. بابت کمرش باید بره آب درمانی، بعد بیاد مسجد! بچه ها کلافه ان. اون یکی دوستمون که اونم روحانیه جلسه رو زودتر شروع میکنه. بعدش هم نوبت من میشه که حرف بزنم. دلم پره.
وسط های جلسه حاجی لنگان لنگان میاد.
بعضی از بچه ها به قالیباف رای دادن، بعضی به جلیلی. اما الان همه یکدلند. #نه_به_دولت_سوم_روحانی! حرف های اولیه رو می زنیم. الان وقت تردید نیست. باید بریم کف خیابون، بین مردم. تصمیم میگیریم دو تا ایستگاه صلواتی بزنیم تو محله. پوستر پخش کنیم. میز گفتگو بذاریم. شربت بدیم. آهنگ های انقلابی و مذهبی پخش کنیم. موج ایجاد کنیم. شور ایجاد کنیم.
تقسیم کار میکنیم. کی اسپیس ها رو میاره و میبنده. برق از کجا بگیریم. ایستگاه صلواتی رو کجا بذاریم که مزاحم مردم نباشه. چی پخش کنیم. با چی پخش کنیم. پول شربت و ایستگاه رو از کجا بیاریم. باز هم مثل همیشه مشکل پول داریم. یکی از بچه ها می پرسه، ستاد جلیلی چقدر بهمون میده برای این دو ایستگاه؟ جواب روشنه: "هیچی" . باید مردمی بریم جلو. خودمون پول بذاریم رو هم. یکی از بچه ها چراغ اولو روشن میکنه و پول شربت این چند روز دو ایستگاه رو تقبل می کنه! ۵ میلیون تومن ناقابل!
جلسه با صلوات ختم میشه. از فردا باید ایستگاه ها رو راه بندازیم. دارم از جلسه میرم بیرون و به این فکر می کنم:
"با درد باید اومد تو جلسه"
ادامه دارد...
حامد ملحانی
به کانال جحفه بپیوندید ⬇️
https://eitaa.com/hamedmalhani
#وقایع_نگاری یک انتخاب (قسمت دوم)
یکشنبه ۱۰ تیر
آفتاب تابستون اهواز داره میشینه. هوا اما بی تفاوت به عقربه های عصر، هنوز گرمه. ایستگاه رو گذاشتیم توی سایه، دور فلکه، کناربانک.
یک طرف ایستگاه، یه وانتی، بساط پتو فروشی داره، طرف دیگر اما وانت سبزی فروش ایستاده است، در شرایط "بین الوانتین" هستیم!
پرچم بزرگ ایران را می پیچیم دور ایستگاه! دیوارمون پرچم ایرانه!
سفت کردن اسپیس ها، گرفتن برق از کیوسک مطبوعاتی گوشه فلکه، زدن بنر بالای ایستگاه، آوردن دیگ شربت آبلیمو و وصل کردن سیستم صوتی، حدودا دو ساعتی زمان می بره.
پوستر #جلیلی رو می چسبونیم روی در و دیوار ایستگاه. آهنگ ها هم تو موبایل بچه ها آماده ان. بچه ها میگن شروع کنیم؟!
میگم "یا علی"
سینی شربت+صدای آهنگ های انقلابی+ پوسترهای جلیلی+ ۱۰، ۱۲ تا جوون
این کل بضاعت ماست!
کسانی که عبور میکنن خسته از گرما، گلویی تازه میکنن. بعضی از بچه ها، باهاشون حرف میزنن! اول می پرسن رای میدن یا نه؟ و اگه رای میدن نظرشون چیه؟ بعضی ها حوصله ندارن. بعضی ها مصمم به پزشکیان یا جلیلی هستن. اما اونهایی که مرددن گزینه های خوبی برای بحث هستن.
یه عده هم که اصلا خبر ندارن جمعه، انتخاباته!
دو تا خانم مسن شربت بر میدارن. می پرسم به کی رای میدید. دو تایی میگن "پزشکیان". علت رو می پرسم. یکیشون میگه "میخوام توافق کنن، اوضاع خوب بشه". کمی بحث می کنیم یکیشون قانع و دومی مردد میشه. میگم " حداقل مناظره ها رو نگاه کنین". میگه " شوهرم دور قبل نذاشت ولی این سری رو نگاه میکنم حتما"
اون طرف تر حاجی داره با یه نفر بحث می کنه. تمام که میشه، می پرسم "چی شد؟"
میگه "موفق شدم، به پزشکیان رای میده". جا می خورم. "حاجی فازت چیه؟ ما این همه زحمت کشیدیم برای جلیلی ستاد زدیم" میگه "اصلا نمی خواست رای بده، اینجوری حداقل تو انتخابات مشارکت میکنه!"
یه تیبا می ایسته. شیشه ها پایینه. راننده خیس عرقه. شربت براش می برم. می پرسم پوستر بچسبونیم پشت ماشینت. میگه "بچسبون. من اسنپ کار میکنم. با مسافرهام همش صحبت می کنم به جلیلی رای بدن"
یه جوون با تی شرت سبز میاد شربت بر میداره همینجور که داره میره میگه "ولی من به پزشکیان رای میدم ها"
هر دو می خندیم. اینجا کف خیابون همه چیز قشنگ تر از فضای مجازیه! طعم شربت آبلیمو، پرچمی که دیوار ایستگاهمونه، وانت پتو و سبزی و مردمی که لبخند میزنن!
ادامه دارد...
حامد ملحانی
به کانال جحفه بپیوندید ⬇️
https://eitaa.com/hamedmalhani